Vandaag eten we kalkoen.
Kalkoen Met Hart Van Geitenkaas En Ham ==============================
voor 4 personen:
- 4 borstfilets van kalkoen
- 8 sneetjes parmaham
- 800 g wortelen
- 2 sjalotten
- 150 g verse geitenkaas
- 2 eetl. boter
- 10 blaadjes vers basilicum
- 1 eetl. roze bessen(rode peperbolletjes)
- 2 koffiel. tijm
- peper en zout
.
De dag voordien:
Snij de kalkoenfilets in de lengte in 2.
Snij de geitenkaas in 8 plakjes van 1 cm.
Verdeel de plakjes geitenkaas over de sneetjes parmaham.
Bestrooi met wat roze bessen en 1 koffielepel tijm.
Vouw de pakketjes goed dicht.
Leg de hampakketjes op de kalkoen, rol op en zet vast met een prikkertje.
Scheur de basilicumblaadjes fijn.
Snij de wortelen in gelijke staafjes.
Snipper de sjalotten fijn.
Kook de wortelstaafjes 10 min. gaar in lichtgezouten water met 1 koffiel. tijm. Giet af.
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalotten glazig. Voeg de gekookte wortelen en de basilicumblaadjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
De dag zelf:
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in een pan en bak de gevulde kalkoenenrolletjes gedurende 5 min. aan elke kant.
Haal uit de pan en hou warm.
Blus de braadpan met 2 dl water en laat inkoken.
Tip Afwerking:
Leg 2 kalkoenrolletjes op elk bord en haal er de prikkertjes uit.
Dien op met de wortelen en natuuraardappelen.
Lepel er wat saus over.
Tip : Voor een zachtere smaak kan u de geitenkaas vervangen door mozzarella
|