Nog maar eens een lekker Nagerecht
Charlotte Met Chocolade ======================= Ingredienten: 18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte)
250 g chocolade (puur of bitter)
80 g boter
30 centiliter slagroom
1 likeurglas whisky
½ glas melk
wat poedersuiker
3 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:
Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.
Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door de chocoladesaus.
Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.
Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.
giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet stijf is, in de vorm.
Laat de charlotte in de koelkast opstijven.
Serveertips:
Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een taartschotel. Garneer de bovenkant met lange vingers en bestrooi de charlotte rondom met poedersuiker.
Goed koud opdienen.
|