Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskoteletten gemarineerd in Wiskey en met Guiness
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel apart en gemakkelijk!

    Varkenskoteletten gemarineerd in whiskey met Guiness-saus
    =========================================
    4 varkenskoteletten

    1 flesje Guiness

    200 gr spekblokjes

    250 gr champignons, in vieren gesneden

    1 grote ui, in blokjes gesneden

    2 eetlepels bruine suiker

    1 eetlepel bloem

    1/2 liter bruine fond

    peper en zout


    .

    De dag voordien:

    Laat het vlees  marineren met grof zout,
    peper,whisky en wat verse kruiden.(peterselie,dragon,rozemarijn enz.) 

    Stoof de ajuin in een pot met een klein beetje boter.

    Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe en laat nog 5 minuten
    verder bakken.

    Strooi er de bruine suiker over samen met 1 eetlepel bloem.

    Schenk het bier erbij en laat alles tot de helft inkoken.

    Doe er vervolgens de bruine fond bij en laat 15 minuten inkoken.

    Kruid de saus.

    De dag zelf

    Haal de koteletten uit de marinade en voeg de marinade bij de saus.(verwijder de kruiden)

    Bak het vlees in een pan met boter.

    Schik het vlees op de borden en doe er de saus over.

    Dien op met een aardappel in de schil of verse aardappelen

     

    26-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumsticks met honing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- en of borrelhapje:

    Drumsticks met honing
    =====================
    16 drumsticks (kippenonderbouten)

    50 gram boter (bakboter)

    peper
    zout

    1 eetlepel honing (vloeibaar)

    2 theelepels kerriepoeder


    1 deciliter room

    0.5 eetlepel kippenbouillon

    0.5 appel (Jonagold)

     

    De dag voordien:

    De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en ze in
    15 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.

    Uit de pan nemen.

    Het braadvet weggieten en de bodem van de pan deglaceren met
    kippenbouillon.

    De room en het kerriepoeder toevoegen en kruiden met peper en zout.

    Tot slot de geraspte appel door de saus roeren.

    Voeg er de drumstisks terug bij.

    De dag zelf:

    Het geheel terug opwarmen.

    De drumsticks op verwarmde borden schikken en overgieten met de saus.


     

    25-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met scampi's in de wok.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel licht recept voor de maandag.

    Kip met scampi's in de wok           
    ====================
    260g kipfilets

    150g rauwe scampi gepeld

    250g champignons

    250g sojascheuten

    1 wortel

    1 rode paprika

    1 sjalot

    2 pijpajuintjes

    2 teentjes look

    3 koffielepel ketchup

    1 eetlepel honing

    3 koffielepels kerriepoeder

    ½ gevogeltebouillonblokje op gelost in    125ml water

    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Snijd de paprika in reepjes, de pijpajuintjes in ringen en de wortel in
    stukjes, versnipper de sjalot.

    Snijd de kip en stukken.

    Bak de champignons apart en voeg hier de ketchup aan toe.


    De dag zelf:

    Doe wat olie in de wok en laat goed heet worden en bak er de kip en de
    scampi in aan.
     
    Voeg de look, kerriepoeder en honing toe, kruid met peper en zout .
     
    Haal de kip en de scampi uit de wok en stoof de groenten aan.
     
    Voeg de bouillon toe. Laat 10 min stoven.
     
    Voeg de sojascheuten toe (5 min stoven).
     
    Voeg de kip, scampi en champignons toe aan de groenten en warm het
    geheel nog eens goed op.

    Dien op met rijst.

     

    24-11-2008 om 12:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje Dyonaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer eens iets apart:

    Varkenshammetje gepanneerd dyonaise
    ===============================

    voor 4 personen

    bakboter
     
    paneermeel
     
    slagroom:  25 centiliter
     
    sjalot:  1
     
    zachte mosterd
     
    peterselie
     
    droge witte wijn:  10 centiliter
     
    graanmosterd
     
    kleine hammetjes:  4

     



    Verwarm de oven tot 200graden.

    Wrijf de hammetjes in met zachte mosterd en wentel ze in paneermeel.

    Schik ze in een ovenschotel en laat ze 30 minuten braden op 180graden.

    Maak ondertussen de Dijonaisesaus klaar.

    Hak het sjalotje fijn en laat het een paar ogenblikken slinken in wat
    boter.

    Voeg er witte wijn bij en laat voor de helft inkoken.

    Meng daar 3 eetlepels graanmosterd  onder, voeg er de room bij en warm
    alles op, zonder te koken.

    Voeg net voor het opdienen wat gehakte peterselie toe.

    Dien op met frietjes.

     

    23-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaartje uit de Hognevallei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of bijgerecht

    Kaastaartje uit de Hognevalei.          
    ==========================
    1 knolselderij
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje pikant(van 120 gram)
    1 deciliter room
    40 gram boter (bakboter)
    peper

     


    De dag voordien:

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in
    boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker
    geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een
    scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    De dag zelf:

    De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje
    gevormd is.

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.


     

    22-11-2008 om 09:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade vijgentaart Heerlijk smeuïg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker gebak,heel verrassend

    Chocolade vijgentaart heerlijk smeuïg
    =======================================
    Ingredienten:

    VOOR HET DEEG:

    een pak kruimeldeeg.

    VOOR DE VULLING:

    100 gr suiker

    4 eieren

    100 gr boter, gesmolten

    100 gr bittere chocola, gesmolten

    80 gr gedroogde vijgen, gehakt

    150 gr geroosterde hazelnoten, gehakt

     


    Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    Maak met het deeg een bodem op een ingevette taartvorm van 26 cm
    doorsnee.

    Bak 10 minuten op 180 graden in de oven

    Mix voor e vulling de suiker en de eieren tot het mengsel lichtgeel is.

    Voeg de gesmolten boter toe tot er binding is.

    Meng er dan de gesmolten chocolade door met de vijgen en de noten.

    Vul er de bodem mee en bak nog circa 30 minuten op 180 graden.

     

    21-11-2008 om 09:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei met kerriesaus.

    Nog maar eens een eenpansgerecht,altijd gemakkelijk

    Prei Met Kerriesaus Hoofdschotel
    ================================
    1 zakje kerriesaus
    1/2 kilogram schoongemaakte prei
    1 rookworst
    150 gram geraspte kaas
    wat paneermeel
    wat boter
    peper en zout
    aardappelpuree naar behoeven

     

    De dag voordien:

    De prei zeer fijn snijden,wassen en een lekkere aardappelpuree maken.

    De prei blancheren in heet water(of stomen)Goed laten uitlekken.

    Doe de prei dan in een pan met de kerriesaus en laat dit even doorkoken.

    een ingevette ovenschaal de aardappelpuree langs de kant scheppen.
    In het midden de prei scheppen.

    De geraspte kaas overstrooien en wat
    paneermeel.

    Een paar klontjes boter er op doen.

    De dag zelf:

    Even in de oven lichtbruin laten worden.

    Verwarm de rookworst in de Microgolfoven en serveer met de ovenschotel

     


     

    20-11-2008 om 11:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met champagnesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien tegen de feestdagen:

    Fazant met Champagnesaus           
    =====================
    boter    50  gram
     
    droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)
     
    courgettes    2
       
    fazant    2
       
    1 bokaaltje gevogeltefond
     
    sjalotten    3
       
    Provençaalse kruiden
         
    arachideolie    1  soeplepel
     
    olijfolie    2  soeplepels
     
    peper en zout
          
    room    1  deciliter 

     

    Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten;
    laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de
    arachideolie.

    Voeg peper en zout toe.

    Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u
    vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.

    Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.

    Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.

    Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht
    vuurtje.

    Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten
    doorkoken zonder deksel.

    Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de
    saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken
    snijdt.

    Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende
    wijze :

    Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in
    reepjes zoals frieten.

    Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin
    de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig
    te draaien.

    Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.

    Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat
    krokant zijn.  
     
     
     
     

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Spaghetti

    Spaghetti Bolognaise
    ====================
    1/2 à 1 ui,
     
    3 teentjes knoflook
     
    500 gram. rundergehakt,
     
    italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie)

    paprikapoeder,
     
    1 laurierblaadje,

    sambal oelek,
     
    3 kleine blikjes tomatenpuree,
     
    1 blik gepelde tomaten in stukjes,
     
    1 pakje gezeefde tomaten,

    wat olijfolie

    Peper en zout
     
    250 gram Spaghetti capelinni

    100 gram parmezaanse kaas(of gruyerekaas)


    .
    Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat
    olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

    In de kleine braadpan de tomatenpuree  verwarmen (blijf roeren, anders
    brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.

    Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.

    In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de
    kruiden,

    zout en peper rul bakken.

    Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde
    tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel.
    nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.

    1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan,
    af en toe roeren.

    De spaghetti koken en opdienen met de kaas.







     

    18-11-2008 om 12:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Bourguingnon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en volledig op voorhand te maken

    Boeuf Bourguignon
    =================
    Ingredienten: 1 kilo mager rundsvlees, in grove stukken

    300 gr wortelen in schijfjes

    3 teentjes knoflook fijn gesnipperd.

    4 rode uien in ringen

    250 gr champignons in plakjes

    2 takjes tijm

    3 el olijfolie

    half bokaaltje vleesfond

    2 el bloem

    100 gr gerookte spekreepjes

    500 ml rode wijn (bourgogne)

    zout en peper


    .

    De dag voordien:

    Bereidingswijze:
    In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken.

    Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken.

    Tijm, bloem en zout en peper er over strooien.

    Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken.

    Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2
    uur zachtjes gaarstoven.

    Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen.

    In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken.

    Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken.

    Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen.

    De dag zelf:

    Pan terug opwarmen en nog 15 minuten in oven laten staan.

    Lekker met aardappels en broccoli.


     

    17-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met kokosmelk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag mag het eens iets duurder.

    Gamba's met cokosmelk         
    ==================
    3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.

    Peper-zout.

    olijfolie,

    cognac.


    Voor de saus:

    1 ui,

    1 wit van prei,

    5 peterseliestelen,

    2 teentjes knoflook,

    1/2 deciliter Cognac,

    2 deciliter witte wijn,

    2 deciliter visfond(of blokje met water),

    1 blik cokosmelk van 4 deciliter,

    maizena__Expres,

    2 tomaten,

    3 eetlepel piri_piri(zie recept)

    .
    De dag voordien:

    Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.

    Bewaar de pantsers voor de saus.

    Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.

    Spoel de pantsers en hak fijn.

    Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de
    peterseliestengels toe,alsook de look.

    Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.

    Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.

    Voeg de tomaten toe en laat garen.

    Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg
    nog wat zout toe.

     
    De dag zelf:

    Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met
    cognac(dampkap afzetten).

    Kruid met peper en zout.

    Warm de saus terug op en bindt met maizena.

    Kook de rijst gaar.

    Verwarm de borden.

    Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en
    dien op met gekookte rijst of brood. 
     
     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat of paprika.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudig en smakelijk!

    Gevulde Tomaat of paprika
    =========================
    Ingrediënten voor 4 personen:
     
    4 vleestomaten of paprika's,
     
    2 uien,
     
    2 teentjes knoflook,
     
    zout, peper,

    300 gram gehakt,

    100 gram gemalen Emmenthal kaas,

    2 eetlepel bloem,

    16 blaadjes basilicum,


    De dag voordien:

    Snij het kapje van de vleestomaten of paprika's af en hol ze uit.

    Bestrooi met zout.

    Leg  ze op hun kop op een stuk keukenpapier om te veel aan sap kwijt
    te raken.

    Bak in hete olie de gesnipperde uien met de fijngehakte teentjes
    knoflook tot alles zacht is.

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

    Roer er de bloem door en bak dit kort mee.

    Voeg vervolgens de fijngehakte blaadjes basilicum en geraspte kaas toe.

    Laat de kaas smelten.

    Zet de tomaten of paprika's in een ovenschaal.

    Vul ze met het gehakt mengsel. Leg het kapje er terug op.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten voor tomaten,15 minuten voor paprika in de voorverwarmde oven.

    Eet smakelijk!

     

    15-11-2008 om 14:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes met roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals

    Kikkerbilletjes Met Room Warm Voorgerecht
    =================================
    4 porties kikkerbilletjes(hangt af van de grootte)

    80 gram boter

    1 borrelglas cognac

    1 glas droge witte wijn

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 ui

    3 teentjes knoflook

    1/2 deciliter slagroom


    .
    Smelt de helft van de boter in een grote pan en sauteer hierin de
    kikkerbilletjes zachtjes rondom lichtbruin.

    Strooi en na 5 minuten zout en peper over.

    Verdeel de geperste knoflook over de billetjes,evenals de gehakte
    peterselie en het uiterst fijn gehakte uitje.

    Nog even bakken en dan blussen met de witte wijn en de cognac.Laat nog
    10 minuten pruttelen.

    Neem de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.

    Zet de saus weer op het vuur.Voeg de room toe en laat enkele minuten
    inkoken.

    Leg de kikkerbilletjes in het midden van het bord en schenk er wat saus
    over.

    Geef er stokbrood of ciabatti bij en de rest van de boter.

    Serveer met een stevige witte wijn:bijvoorbeeld een Witte Bordeaux of
    een Muscadet_de_Sêvres_et_main

     

    14-11-2008 om 11:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrikozen en rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we eens bakken.

    Appeltaart met abrikozen en rozijnen
    ====================================
    Voor het deeg
    350 gram Bloem.
    250 gram Boter.
    100 gram kristalsuiker

    Je kan ook een vel bladerdeeg kopen

    1 Ei.


    Voor de vulling

    5 grote Goudrenetten.
     
    8 Gedroogde Abrikozen (ongeweld).

    half kopje Rozijnen (geweld in Rum).

    100 gram Bruine Basterdsuiker.

    1 theelepel Kaneel.

    1/2 pakje puddingpoeder vanille.
     
    50 gram Cashewnootjes


    .
    Schil en snipper de appels.
    Snijd de abrikozen in stukken.

    Bereidingswijze: Kneed van de bloem, boter en basterdsuiker een soepel
    deeg. Laat dit 30 minuten staan in de koelkast.

    Meng de appels, rozijnen en abrikozen samen en breng op smaak met de
    basterdsuiker en kaneel. Voeg de cashewnootjes toe.

    Bekleed de springvorm met het deeg (hou wat over voor garnering) en
    bestrooi de bodem met de puddingpoeder.

    Vul de taart met het appelmengsel en leg hierboven wat reepjes van de
    overgebleven deeg.

    Bestrijk dit met het losgeklopte ei.

    Laat dit zo'een 60 minuten garen in een oven op 200 graden.

     

    13-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocollisoep met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker feestelijk soepje:

    Broccolisoep met dragon                   
    ======================
    Voor ca 8 borden

    3 maal 500 gram broccoli

    3 middelgrote uien, fijngesnipperd

    soepvlees(schenkel)

    3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)

    bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
     
    2 deciliter room

    4 eetlepels olijfolie

    3 teentje geperste knoflook

    3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde

    peper/zout

    tabasco/worcestershiresaus 

     
    .
    Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de
    broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook
    alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn
    gekookt.

    Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes
    tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes
    meebakken.

    Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon
    erover.

    Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar
    minuutjes zachtjes doorkoken.

    Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en
    worcestershiresaus.

     

    12-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti marinara.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gewoon spaghetti met vis.

    Spaghetti Marinara Hoofdgerecht
    ===============================
    Bakmargarine

    400 gram spaghetti

    1 ui

    2 teentjes look

    400 gram zeevruchten:mengeling van mosselen,garnalen,venusschelpjes,calemares en stukjes vis.

    1,5 deciliter rode wijn

    2 eetlepel tomatenpuree

    600 gram tomaten

    4 eetlepel ketchup

    1 eetlepel gehakte basilicum

    1 eetlepel gehakte rozemarijn of marjolijn



    .
    Hak de ui en stoof hem in wat bakmargarine

    Voeg de tomaten,in blokjes met de pitten en de vel toe samen met de
    look.

    Voeg daarna de wijn toe ,de tomatenpuree en de ketchup,dan de gehakte
    kruiden en de zeevruchten.

    Meng met de gekookte en gespoelde pasta.

     

    11-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scalopine Dolce vita.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfslapjes op z'n Italiaans

    Scaloppine Dolce Vita
    =====================
     voor 4 personen:

    4 kalfslapjes van 150 gr

    bloem

    4 koffielepels gehakte uien

    2 dl droge witte wijn

    4 plakjes gerookte zalm

    4 x gorgonzola naar smaak

    2 dl room

    4 koffielepels Napolitaanse saus

    boter

    peper,zout



    .
    Wentel de kalfslapjes door de bloem.

    Laat ze braden in een beboterde steelpan tot de randjes van het vlees
    wit worden.

    Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Voeg de gehakte ui toe en overgiet alles met de witte wijn.

    Voeg de room en de Napolitaanse saus toe.Laat de saus inkoken tot
    sausdikte.

    Leg een plakje gerookte zalm en een stukje gorgonzola op de kalfslapjes.

    Leg op een verwarmd bord een spiegel van de saus en daarop het
    kalfslapje.

    De gorgonzola zal mooi smelten door de warmte van het vlees.

    Dien op met pasta of kroketten

     

    10-11-2008 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van fijne vruchten en advokaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nagerecht om duimen en vingers af te likken.

    Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat
    ===============================

    voor 6-8 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2-1/2 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat


    .
    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De
    uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.
    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten
    weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.
    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30
    minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa
    spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's diabolique.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit voorgerecht kan je zo pittig maken als je zelf wil.

    Scampi's Diabolique
    =================
    24 Scampi’s

    1 dl olijfolie

    2 eetlepels tomatenpuree

    2 eetlepels ketchup

    3 dl room

    2 dl witte wijn

    Chilipepers naar eigen smaak(geen sambal oelek)

    Paar takjes dragon

    1 groentenbouillonblokje

    1 dl water

    Groentjes naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look

     


    .
    Pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan

    Verwarm de olie in een braadpan

    Kruid de scampi’s met peper en zout -

    Als de olie goed warm is, bak je de scampi’s langs beide zijden
    gedurende 3 minuten -

    Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi’s -

    Blus de pan met de witte wijn -

    Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken -

    Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles
    goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken -

    Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus -

    Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar


     

    08-11-2008 om 12:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en paprika..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker eenvoudig gerecht.

    Kip met Olijven en paprika
    ==========================

    voor 4 personen:

    2 kipfilets

    70 g olijven

    2 rijpe tomaten

    1 paprika in repen

    1 halve ui

    2 teentjes knoflook

    1 glas witte wijn

    3 eetlepels bloem

    1 eetlepel rozemarijn

    olijfolie

    zwarte peper

    zout



    .
    Snijd de kip in blokjes. Breng op smaak met wat zout en peper en haal
    ze vervolgens door de bloem tot ze allemaal volledig er door zijn
    bedekt.

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipstukjes gaar en goudbruin.
    Laat ze vervolgens uitlekken op een bord op wat keukenpapier.

    Knijp de knoflook fijn en snipper de ui.

    Snijd de paprika in reepjes.

    Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in twee of drie stukken.

    Fruit de ui en de knoflook in een een beetje olijfolie.

    Voeg de paprika toe zodra de ui begint te kleuren en bak ze zo’n vijf
    minuten mee.

    Voeg de tomaat en de olijven toe en breng alles aan de kook.

    Breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper.

    Giet de wijn er bij, voeg de kip toe en breng de boel weer aan de kook.

    Plaats de deksel op de pan en laat alles nog zo’n 45 minuten zachtjes
    door pruttelen.

     

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!