Langoustines met een dipsausje warm of koud ================================== 12 langoustines
5 deciliter visbouillon of visbouillonblokje met 0.5 liter water
1 tomaat
3 eetlepels mayonnaise
1 eetlepel ketchup
10 druppels Worcestershiresaus
1 eetlepel citroensap
cayennepeper
0.5 bosje peterselie
De langoustines stomen in een vergiet boven de kokende visbouillon.
De tomaten 10 seconden in kokend water dompelen, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De mayonnaise in een kom mengen met de ketchup, het citroensap, de Worcestershiresaus en cayennepeper. De blokjes tomaat er voorzichtig doorroeren.
Telkens twee langoustines, de staart omhoog, over de rand van een groot glas of ijscoupe hangen en het glas garneren met een toef gewassen peterselie.
In het midden tussen de glazen een kommetje met dipsaus plaatsen.
|