Weer iets voor de feestdagen:Kalfszwezerik
Knapperige kalfszwezeriken gebakken knolselder,sjalot... ==================================== 800 gram kalfszwezerik
1 knolselder
2 wortelen
6 sjalotten
80 gram boter (bakboter)
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 teentje knoflook
4 deciliter kalfsfond
2 eetlepels bloem
2 eetlepels oude mosterd
De dag voordien:
Reinig de kalfszwezeriken in stromend water. Leg ze in een kookpot. Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook. Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water en laat ze afkoelen.
Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes van 1 centimeter dik. Houd ze apart.
Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.
Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 centimeter dik.
Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.
Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht vuurtje. Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.
Giet er de kalfsfond bij. Laat zon 15 minuten garen. Verwijder de groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.
De dag zelf:
Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.
Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.
Verwarm de groenten terug .Verdeel de groenten met het groentenat over de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.
Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.
Tip : Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.
|