Schartongfilet in tomatensaus =======================
voor 4 personen:
4 scharren (van 400 gram)
1/2 liter visbouillon(of visbouillonblokje met 1/2 liter water)
2 tomaten
0.5 sjalot
35 gram tomatenpuree
1 blaadje laurier
paprikapoeder
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
peper
zout
20 gram boter (roomboter)
. De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen,
5 minuten pocheren in de visbouillon en warm houden.
Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.
De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.
Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.
Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.
Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.
De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.
Serveren met aardappelpuree
|