Varkensvlees
Ossobucco Van Varkensschenkels ============================== 4 mooie varkensschenkels
boter
zout
zwarte peper
1 grote winterwortel (geschild en fijngesneden)
6 pruimtomaten (grof gesneden)
3 stengels bleekselder (fijngehakt)
2 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 dl kippenbouillon
1 laurierblaadje
2 dl witte wijn
1/2 bussel peterselie (fijngesnipperd)
olijfolie
8 middelgrote aardappelen (bij voorkeur vastkokende)
. 1.Bak de varkensschenkels op beide kanten kort aan. Kruid ze met peper en zout.
2. Fruit de wortel, selder, sjalotjes en look in olijfolie. Voeg het citroensap, de kippenbouillon, tomaten, laurier en witte wijn toe. Breng aan de kook en leg de schenkels bovenop. Laat een half uurtje sudderen onder gesloten deksel.
3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook die beetgaar in kokend gezouten water.
4. Giet de aardappelen af en laat ze even rusten. Breng de groenten en het vlees op smaak met peper en zout.
5. Bak de aardappelen goudbruin in boter. Schep de ossobucco op de borden en strooi er de peterselie overheen. Serveer met de aardappelen en sprenkel nog wat lekkere olijfolie over de borden.
|