Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfricasse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de Bourgondiers!!

    Kalkoenfricassee
    ================
    800 g kalkoenfricassee

    1 bussel schorseneren(of een bokaal van 800 gr)

    250 g champignons

    2,5 dl room of room alternatief

    2,5 dl kippenbouillon

    verse peterselie en rozemarijn

    boter en bloem, wat citroensap

    zwarte peper uit de molen en zout



    .
    Maak de schorseneren schoon, snijd ze in stukken van 5 cm en zet ze in
    water waar U wat citroensap aan toevoegt.

    Snijd de champignons in schijfjes en bak ze kort aan in boter, kruid
    flink met peper en wat zout.

    Bestrooi met 2 el bloem, neem van het vuur en meng goed onder elkaar,
    giet nu een scheutje bouillon erbij en meng goed.

    Terug op het vuur giet u bouillon bij tot er een gladde saus ontstaat,
    laat even doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen.

    Kook(stoom) de schorseneren beetgaar en voeg ze bij de champignons, hou
    warm.

    Bak de kalkoenfricassee mooi gaar in een grote pan, kruid met peper en
    wat zout en strooi er verse peterselie en enkele blaadjes rozemarijn
    over.

    Verwijder het overtollige braadvet en giet er de
    schorseneer-champignonsaus over, sluit af met de room en meng
    voorzichtig onder elkaar.

    Laat dit nog even zachtjes sudderen.

    Dien op met versgekookte aardappelen

     

    13-09-2009 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco van varkensschenkels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees

    Ossobucco Van Varkensschenkels
    ==============================
    4 mooie varkensschenkels

    boter

    zout

    zwarte peper

    1 grote winterwortel (geschild en fijngesneden)

    6 pruimtomaten (grof gesneden)

    3 stengels bleekselder (fijngehakt)

    2 geperste teentjes knoflook

    1 eetlepel olijfolie

    1 eetlepel citroensap

    2 dl kippenbouillon

    1 laurierblaadje

    2 dl witte wijn

    1/2 bussel peterselie (fijngesnipperd)

    olijfolie

    8 middelgrote aardappelen (bij voorkeur vastkokende)




    .
    1.Bak de varkensschenkels op beide kanten kort aan. Kruid ze met peper
    en zout.

    2. Fruit de wortel, selder, sjalotjes en look in olijfolie. Voeg het
    citroensap, de kippenbouillon, tomaten, laurier en witte wijn toe.
    Breng aan de kook en leg de schenkels bovenop. Laat een half uurtje
    sudderen onder gesloten deksel.

    3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook die beetgaar in
    kokend gezouten water.

    4. Giet de aardappelen af en laat ze even rusten. Breng de groenten en
    het vlees op smaak met peper en zout.

    5. Bak de aardappelen goudbruin in boter. Schep de ossobucco op de
    borden en strooi er de peterselie overheen. Serveer met de aardappelen
    en sprenkel nog wat lekkere olijfolie over de borden.


     

    12-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauw in parmaham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag : Kabeljauw

    Kabeljauw in parmaham
    =====================
    4 stukjes kabeljauw van ca 125 g
    200 g Parmaham
    .
    Strooi wat peper over de vis Verpak de vis in Parmaham Bak de vis aan
    beide zijden

    Wij Eten Er Graag Bloemkoolroosjes Met Ansjovis Bij.

    Bloemkoolroosjes met ansjovis en broodkruim.
    ============================================
    1 bloemkool
    olijfolie
    1 blikje ansjovis
    3 witte boterhammen
    peper
    .
    Kruimel het brood fijn en rooster het in een pan zonder olie Snijd de
    bloemkool in kleine roosjes en was hem Bak de bloemkool rijkelijk in
    olie op niet al te hoog vuur 10 minuten Voeg de fijngesneden ansjovis
    toe en iets later het broodkruim en bak het nog 5 minuten

     

     

    11-09-2009 om 13:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Meatloaf  gehaktbrood
    =====================
    500 g gemengd gehakt

    10 sneetjes gerookt spek

    1 ui

    2 teentjes knoflook

    10 g peterselie

    4 eieren (3 om te koken, 1 voor door het gehakt)

    50 g Parmezaanse kaas

    2 witte boterhammen

    scheut melk

    peper en zout



    .
    Kook 3 eieren

    Week het brood met melk en knijp het uit

    Meng het gehakt met alle ingrediënten

    Vorm het gehakt in de vorm van een brood,doe binnenin de 3 eieren

    Bedek het met het gerookte spek

    Zet het 1 uur (vrij, dus zonder bakblik) in een oven van 175 graden

    Maak een sausje van 3 el tomatenketchup, 2 el bruine suiker en 2 el
    rode wijnazijn, 1 el mosterd, 1/2 el citroensap en een 1/4 tl
    cayennepeper.

    Serveer dit erbij

     

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sudderpotjes smaken altijd heerlijk!

    Lamsstoofpot
    =============
    1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden

    50 g margarine

    1 fijngesnipperde ui

    1 fijngesnipperd knoflookteentje

    250 g champignons

    2 wortelen

    3 stengels stoofselder

    1 blik gepelde tomaten

    1 flesje Tripel blond abdijbier 8°

    1 laurierblad

    een mespunt gedroogde tijm

    maïzena voor donkere sauzen

    zout en peper uit de molen

    1 koffielepel vloeibare honing

    1 afgestreken eetlepel zachte mosterd

    een handvol gehakte peterselie



    .
    Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan

    Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht

    Schep het vlees opnieuw in de pan

    Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees

    Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en de honing

    Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen

    Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten voor het vlees
    gaar is mee in de stoofpot

    Bind de saus met een beetje maïzena

    Bestrooi gul met peterselie

    Dien op met pasta,of versgekookte aardappeltjes.

     

    09-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kippensoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn al in de herfst,dus warme soep!!!

    Italiaanse kippensoep
    =====================
    3 kipfilets (elk circa 150 g)

    9 uien, dat is per kipfilet 3 uien

    1 bleekselderij, dat is circa 4 stengels per kipfilet

    3 winterpenen, dat is één peen per kipfilet

    3 rode chili pepers, dat is één chili peper per kipfilet

    1 bol knoflook, voldoende voor drie kipfilets

    1 eetlepel gedroogde tijm

    12 rijpe tomaten, dat zijn vier tomaten per kipfilet

    3 tot 4 liter kippenbouillon, zelf gemaakt , uit potjes of aangemaakt uit
    blokjes bouillon

    fijngemalen zeezout voor de knoflook




    .
    Van de totale hoeveelheid uien neem je drie uien (per kipfilet eentje)
    die je schilt en in kleine stukjes snijd.

    Neem de chili's en snij de groene delen er af.

    Je laat één chili verder ongemoeid. De andere twee snij je in de lengte
    door en ontdoe je van de zaadlijsten. 

    De feitelijke peperkracht zit geconcentreerd in deze zaadlijsten.
    Probeer ze niet met je handen aan te raken. Want er zit veel peper in.

    Snij de pepers in kleine stukken. 

    Breek de bol knoflook open en pel de teentjes.

    Snij de teentjes fijn. Ik gebruik er wat gemalen zeezout bij.

    Knoflook zal tijdens het snijden namelijk heerlijke smaakstoffen vrij
    maken, die uit de cellen in de knoflook komen. Het nadeel van deze
    stoffen is dat ze heel snel (enkele seconden) reageren met het zuurstof
    in de lucht. De smaak raakt dan verloren en de knoflook wordt bitter.
    Niet lekker. Als je zeezout gebruikt zullen de smaakstoffen hiermee
    reageren en blijft de smaak wel behouden. Erg lekker.

    Snij de knoflook lekker fijn.

    De kipfilet snij je in blokjes

    Je kunt nu het "oliedeel" bereiden. Terwijl je dit bereid kun je alvast
    de groenten voor het "waterdeel" klaarmaken. Scheelt tijd.

    De bereiding van het oliedeel :

    In een braadpan verwarm je 6 eetlepels olijfolie. Dat is twee eetlepels
    olie per ui.

    Voeg de uien toe en bak deze bruin.

    Je roert de uien om de tien minuten om en schraapt eventuele
    vastzittende delen van de bodem van de pan.

    Als de uien mooi bruin zijn voeg je de chili toe.

    Bak de chili ongeveer 5 minuten, waardoor de peperdeeltjes uit de chili
    goed zijn losgekomen. Voeg dan de stukjes kipfilet toe.

    Bak de stukjes kipfilet rondom bruin.

    Als het geheel goed gaar is, en de stukjes kipfilet rondom zijn
    aangebakken, voeg je de knoflook toe.

    Draai het vuur laag en laat de knoflook 1 minuut meebakken. Draai
    daarna het vuur uit.

    Schep het geheel in een zeef die boven een kom hangt. Je wilt de olie
    uitzeven.

    De olie gebruik je dadelijk in de soep, want die olie laat je binden
    met de stoffen in de tomaat en je geeft daarmee de smaak door aan de
    soep. Heerlijk ! De gebakken kipfilet koel je af, dek je af en zet je
    weg in de koelkast. 

    Intussen heb je de groenten kunnen voorbereiden :

    Te beginnen met de tomaat. 

    Verwijder de groene steeleindjes van de tomaat. 

    Tja, ik vind stukjes vel in de soep lekker. Stukjes vel van de tomaat.
    Ben je er zelf geen liefhebber van, dompel de tomaat dan 10 tot 15
    seconden onder in kokend water. Haal hem er uit en nu kun je het
    velletje heel makkelijk afpellen.

    Snij de tomaat in stukjes.

    bleekselderij, eveneens een groente die je in de Italiaanse keuken
    vaker tegenkomt.

    Snij de uiteinden er af.

    Breek nu de bleekselderij, door de stengels van het worteleind af te
    breken. 

    Snij het worteleind af.

    En snij de bleekselderij in stukjes.

    De gewassen stelen snij je eerst twee of drie keer in de lengte door.

    En daarna dwars in stukjes snijden.  

    Snij de wortels in stukjes door ze in de lengte in zessen te snijden,
    eerst middendoor, daarna elk deel in drie stukken.

    Snij de repen nu dwars in stukjes, zodanig dat de stukjes even hoog als
    breed als lang zijn. Ongeveer. 

    Prepareer het overgebleven deel van de uien door ze eerst te schillen
    en daarna in stukjes te snijden.

    Toen ik de tomaten gesneden had heb ik een pan met drie liter water op
    het vuur gezet en de tomaten toegevoegd. Intussen ging ik verder met
    het prepareren van de groenten. Dat scheelt tijd.

    Enfin, Dit is wat er zich in de pan afspeelt :

    Drie liter water gaan erin.

    Gevolgd door de tomaten, die ik tot koken breng.

    Zodra ze koken gaat het vuur laag en ik laat ze twee uur zachtjes
    koken. Daarna gaan de vetten erbij : De bakolie van de kipfilet en de
    de bouillon. 

    Dat laagje olie gaat in een uurtje tijd reageren met het caroteen in de
    tomaten. De olie verdwijnt grotendeels en vormt heerlijke aromatische
    smaakstoffen. 

    Laat de pan een uurtje afgedekt rustig pruttelen om dit proces goed te
    laten verlopen.

    Terwijl de tomaten doorgaren plet je de tomaten.

    En lekker laten doorkoken (met de deksel op de pan).

    Toevoegen: de bleekselderij, de winterpenen en de uien

    Weer aan de kook brengen en een uurtje laten wegpruttelen...

    Nu op smaak brengen met zeezout en gedroogde tijm. Proef of je van elk
    voldoende hebt toegevoegd en pas het aan naar eigen smaak.

    Voeg dan het vlees toe. Vergeet niet : Het vlees is gaar, dus je kunt
    al bijna gaan serveren (laat het vlees niet verder gaar worden want dan
    verliest het smaak .

    Breng de soep snel aan de kook en zet het vuur uit. Je kunt serveren.

    Wat stokbrood erbij is erg lekker.


     

    08-09-2009 om 09:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout aan het spit met lookaardappeltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsvlees

    Lamsbout aan het spit met lookaardappeltjes.
    ============================================
    1 lamsbout

    6 teentjes look

    2 blaadjes laurier

    8 takjes tijm

    kriel-aardappelen

    tuinkers

    cayennepeper

    bakboter

     


    .
    Kruid de lamsbout en prik er 4 teentjes look, de laurier en 4 takjes
    tijm in vast

    Steek hem op het spit en laat hem 35 minuten draaien

    Intussen bak je de aardappelen  rauw aan in bakboter

    Voeg er op het laatst de gehakte look en tijm aan toe

    Serveer de lamsbout met de aardappeltjes en de tuinkers


     
     

    07-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiropita of kaasbroodje(Grieks)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Grieks

    Tiropita
    ========
    - 2 eieren

    - 40 gram extra virgin olijfolie

    - 300 gram fetakaas

    - bosje verse peterselie

    - theelepeltje oregano

    - vers gemalen zwarte peper

    - 1 ei-geel om te bestrijken.

    - 500 gram bladerdeeg in vierkantjes.(kan ook met filodeeg)


    .
    Maak de feta los met een vork en voeg de peterselie, de geklopte
    eieren, de oregano, de peper en een beetje olie toe.

    Mix dit goed door elkaar tot een smeuig mengsel ontstaat.

    Vet een bakplaat in en leg 4 vierkantjes van het bladerdeeg op de bodem
    . Bestrijk het bladerdeeg met een beetje olie.

    Vul de plakjes nu met het fetamengsel en vouw dubbel,tot een driehoek,
    ingesmeerd met een beetje olie. 

    Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven bij een
    temperatuur van 180° C tot de pitas bruin zijn.

     

    06-09-2009 om 08:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskoteletten met knoflook,ansjovis en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfskoteletten

    Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie
    =====================================

    voor 2 personen:

    2 kalfskoteletten

    wat bloem

    2 eetlepels boter

    twee theelepels knoflook, fijngehakt

    3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt

    2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt

    2 eetlepels olie

    peper en zout uit de molen.


    .
    De dag voordien:

    Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook
    daarin zachtjes lichtbruin.

    Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de
    visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.

    Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.

    Haal de pan van het vuur en zet weg.

    De dag zelf:

    Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet
    daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door
    de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.

    Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi
    ze met peper en zout.

    Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3
    eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.

    Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje
    citroen.

     

    05-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisque van noordzeegarnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bisque Van Noordzee Garnalen
    =============================
    1 kilo g ongepelde grijze garnalen

    1-1/2 liters water

    1 sjalot

    selderij en tijm

    1 theelepel tomatenpuree

    zout peper

    1/4 liter room

    1 eetlepel boter

    1 eetlepel bloem



    .
    Pel de garnalen.

    Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij,
    tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.

    Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van
    de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het
    draaien ook door de passevite.

    Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een
    keer door een neteldoek.

    Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.

    Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.

    Klop de rest van de room bijna stijf.

    Leg op de borden 1 lepel garnalen.

    Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.

    Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.

    Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac
    toevoegen.

     

    04-09-2009 om 09:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken met oregano.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Escargot's of slakken

    Slakken met oregano
    ===================
    1 sjalotje

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepels boter

    2 eetlepels olijfolie

    1/2 theelepel oregano

    zout

    enkele druppels tabasco

    24 slakken (blik)



    .
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

    Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.

    In steelpan boter en olie verhitten.

    Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen.

    Op smaak brengen met zout en tabasco.

    Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen.

    Botermengsel erover scheppen.

    In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken.

    Serveren met stokbrood.

     

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken in biersaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blinde vinken in biersaus.
    ==========================
    Ingrediënten:

    1 sjalotje,

    gedroogde salie,

    peterselie,

    1 eetlepel mosterd,

    2 runderschnitzels,

    zout, peper,

    coburger ham,

    2 uien,

    1 flesje donker bier,
    .

    Verwarm De Oven Voor Op 180 Graden.

    Maak Een Mengsel Van 1 Fijngehakt sjalotje,gedroogde salie, peterselie
    en 1 eetlepel mosterd.

    Kruid 2 runderschnitzels met zout en peper.

    Bestrijk beide runderschnitzels met het mosterdmengsel.

    Rol de runderschnitzels op en omwikkel met coburger ham.

    Bind het vast met keukentouw.

    Bak de blinde vinken rondom bruin in hete boter.

    Haal de blinde vinken uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

    Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien op middelhoog vuur tot
    de uien lichtbruin zijn.

    Voeg 1 flesje donker bier toe en laat de alcohol verdampen.

    Giet de biersaus in de ovenschaal.

    Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    02-09-2009 om 08:39 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor bij de boterham

    Gehaktballetjes Met Eieren
    ==========================
    1/2 kilogram gemengd gehakt
    (kalfs-varken)

    1 eieren

    peper en zout

    1/2 pakje paneermeel

    1/2 bouillonblokje

    1 liter water

    250 gram gekookte beenhesp

    voor de saus:

    1 liter melk

    3/4 pakjes blanke roux

    peper en zout          

    375 gram gemalen kaas

    Voor de versiering:

    7 eieren

    Peterselie



    .
    De dag voordien:

    Meng het gehakt met de eieren,het paneermeel en de peper en zout en rol
    tot kleine balletjes.

    Kook in water met een bouillonblokje tot ze gaar zijn.

    De dag zelf:

    Maak een bechamelsaus:

    Breng de melk aan de kook en doe er de blanke roux bij tot
    sausdikte,kruid met peper en zout.

    Roer er de gemalen kaas bij en proef.

    Doe er de gehaktballetjes bij en roer tot ze opgewarmd zijn

    Doe er dan de in stukjes gesneden hesp bij.

    Doe in een grote ovenschaal,doe er nog wat gemalen kaas bovenop en laat
    kleuren onder de grill.

    Kook ondertussen de eieren hard,pel ze en snij ze in vier.

    Haal de schaal uit de oven,leg er de eieren bovenop en serveer

     

    01-09-2009 om 09:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomme d'amour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Pomme d'amour
    =============
    4 zoete appelen,

    2 soeplepels suiker,

    1 soeplepel grenadinesiroop.
    .

    koel de appelen in de ijskast, steek er daarna een houten brochette
    door. warm een mengeling op van suiker en grenadine. wanneer deze op
    het punt staat om te karameliseren dompel je de appel erin. laat
    afkoelen en eet smakelijk.

     

    31-08-2009 om 14:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papilotte van kabeljauwfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens : BBQ

    Papillotte Van Kabeljauwfilet
    =============================
    - 4 stukjes kabeljauwfilet

    - 1 ajuin (in ringetjes gesneden)

    - 4 eetlepel olijfolie

    - peper en zout

    - 8 zongedroogde tomaatjes

    - 4 stukjes zilverpapier (30x30cm)

    - 2 teentjes knoflook (in schijfjes)

    - oregano

     


    .
    Schik de kabeljauw op het zilverpapier.

    Doe er wat uiringetjes, wat zongedroogde tomaatjes en peper en zout
    over.

    Leg de schijfjes knoflook op de vis en breng op smaak met oregano.

    Overgiet met 1 eetlepel olijfolie.

    Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de
    voorverwarmde oven (200 graden) of op de BARBECUE. Opdienen in het
    zilverpapier.

    30-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde Countrybrochetten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : BBQ

    Gemarineerde Countrybrochettes Met Maïssalade
    =============================================
    - ± 500 g kipfilet

    - 1 groene paprika

    - 1 rode paprika

    - 2 tomaten

    - 1 ui

    - 120 g natuuryoghurt

    - 340 g maïs

    - peper en zout


    Country marinade:
    - 2 eetlepel. tomatenketchup

    - 3 eetlepel. olijfolie

    - 1 eetlepel. citroensap

    - 1 eetlepel. mosterd

    - 1 teentje knoflook

    - 4 à 6 brochettespiesen


    .
    Snijd het vlees in stukken van 2,5 op 2,5 centimeter.

    Meng de ingrediënten voor de marinade, giet over het vlees en laat een
    4-tal uur marineren.

    Snijd de rode paprika in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de ui in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de groene paprika in blokjes van ½ centimeter.

    Pel de tomaat (gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 seconden in kokend
    water dompelt). Verwijder de pitten en snij in stukjes.

    Laat houten brochettespiesen een half uur in water weken.

    (15 min.)

    Steek de stukken vlees op de brochettespiesen. Wissel telkens af met
    een stukje rode paprika en een stuk ui.

    Dep de brochettes droog voor u ze op de barbecue bakt (naar smaak
    gedurende 6 à 8 min.).

    Meng de uitgelekte maïs met de groene paprikablokjes, de tomaten, de
    natuuryoghurt en kruid naar smaak met peper en zout.

    Serveer op elk bord een vleesspies met maïssalade en geef er een
    aardappel in de schil bij.

     

    29-08-2009 om 14:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenspiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een pittig aperitiefhapje.

    Gemarineerde kippenspiesjes
    ===========================
    400 gram kipfilet of vleugeltjes

    4 knoflooktenen

    40 ml droge sherry

    40 ml water

    1 eetlepel olijfolie

    1/2 eetlepel mild paprika poeder

    1/2 eetlepel pikant paprikapoeder

    zout

    2 lente-uitjes

    20 gram vloeibare boter


    .
    Snijd de kipfilet in 8 repen.
     
    Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn
    Doe de sherry, het water, de olijfolie in een kom en meng dit goed.
     
    Meng het paprikapoeder, de gesneden knoflook en het zout er goed
    doorheen.
     
    Voeg de kipfilet toe en laat dit 2 uur in de koelkast marineren.
     
    Leg de 8 satestokjes in het water zodat ze niet gaan splinteren
     
    Bereidingswijze:  Doe de repen kipfilet als een soort slang op de
    satestokjes.

    Snijd de uitjes in schuine stukken
    Doe de vloeibare boter in de grilpan
    Grill de spiesjes in 3-4 minuten aan elke kant gaar en bruin.
     
    Leg de spiesjes op een schaal en strooi de gesneden lente-uitjes erover
     

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen op de wijze van de chef.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mosselen

    Mosselen Op De Wijze Van De Chef
    =========================
    4 kilogram mosselen

    1 dikke wortel

    1/4 knolselder

    1 stevige ui

    1 rode paprika

    1 prei

    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    2 theelepel oregano

    1 eetlepel mosselkruiden

    4 deciliter gepelde tomaten

    4 deciliter room


    .
    Spoel de mossselen zorgvuldig en doe ze in een grote pan.

    Maak de wortel,de knolselder,de ui,de paprika en de prei schoon en
    snijd ze in kleine blokjes.

    Doe ze in de stoomkoker en laat even stomen(ze moeten krokant blijven.

    Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Verdeel alle groentenblokjes over de mosselen.

    Pers het knoflook uit en verdeel ook dit samen met de oregano en de
    mosselkruiden over de mosselen.

    Laat de gepelde tomaten uitlekken en duw ze door een zeef.

    Giet de verkregen pulp en de room over de mosselen.Breng de mosselen
    aan de kook tot ze opengaan.

    Schud ze even om en breng terug aan de kook.

    Opdienen in de pan.

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje charcutiere.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nog maar eens een Sudderpotje

    Lamsstoofpotje "Charcutiere"      
    =======================

    voor 4 personen:

    1 lamsschouders

    1/4 groot blik gepelde tomaten

    1/4 groot blik tomatenblokjes gekruid
    met basilicum

    2 sl fijne zure augurkjes

    2 sl fijne zure zilveruitjes

    2 teentjes gesnipperde knoflook

    1 sl kappertjes

    olijfolie

    1 takjes tijm

    1 blaadjes laurier

    wat water indien nodig

    1 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

     

     



    .
    Kan volledig de dag voordien.

    Ontbeen de lamsschouder en snij in blokjes.

    Laat de blokjes aan alle kanten bruinen in wat olijfolie,kruid met
    peper en zout en doe er de in stukken gesneden tomaten en de
    tomatenblokjes bij.

    Voeg indien nodig wat water toe.

    Laat ca 30 min sudderen.Deksel op de pan.

    Voeg daarna de augurkjes,uitjes,look,tijm en laurier toe en laat nog 30
    min verder garen.

    Bestrooi met de peterselie

    Dien op met aardappelen naar keuze.

     

    27-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio bonbon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eens een ander voorgerecht

    Carpaccio bonbon               
    ================================
    ongeveer 100 gram. ossehaas

    wortel

    komkommer

    courgette

    ijsbergsla

    parmezaanse kaas

    pijnboompitten

    pesto

    room

    sprietje bieslook


    .
    zorg dat de ossehaas diepgevroren is.
     
    Bereidingswijze

    Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of
    laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)

    Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het
    kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat
    de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen
    tot een pakketje.

    Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.

    Bak voor de smaak wat pesto mee.

    Doe de gebakken groenten in het kopje.

    Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op
    de groenten.

    Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.

    Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje
    pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas
    doorheen.
     
    Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje
    ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje
    sla.

    Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.

    Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.

     

     

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!