Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kippensoep.

    We zijn al in de herfst,dus warme soep!!!

    Italiaanse kippensoep
    =====================
    3 kipfilets (elk circa 150 g)

    9 uien, dat is per kipfilet 3 uien

    1 bleekselderij, dat is circa 4 stengels per kipfilet

    3 winterpenen, dat is één peen per kipfilet

    3 rode chili pepers, dat is één chili peper per kipfilet

    1 bol knoflook, voldoende voor drie kipfilets

    1 eetlepel gedroogde tijm

    12 rijpe tomaten, dat zijn vier tomaten per kipfilet

    3 tot 4 liter kippenbouillon, zelf gemaakt , uit potjes of aangemaakt uit
    blokjes bouillon

    fijngemalen zeezout voor de knoflook




    .
    Van de totale hoeveelheid uien neem je drie uien (per kipfilet eentje)
    die je schilt en in kleine stukjes snijd.

    Neem de chili's en snij de groene delen er af.

    Je laat één chili verder ongemoeid. De andere twee snij je in de lengte
    door en ontdoe je van de zaadlijsten. 

    De feitelijke peperkracht zit geconcentreerd in deze zaadlijsten.
    Probeer ze niet met je handen aan te raken. Want er zit veel peper in.

    Snij de pepers in kleine stukken. 

    Breek de bol knoflook open en pel de teentjes.

    Snij de teentjes fijn. Ik gebruik er wat gemalen zeezout bij.

    Knoflook zal tijdens het snijden namelijk heerlijke smaakstoffen vrij
    maken, die uit de cellen in de knoflook komen. Het nadeel van deze
    stoffen is dat ze heel snel (enkele seconden) reageren met het zuurstof
    in de lucht. De smaak raakt dan verloren en de knoflook wordt bitter.
    Niet lekker. Als je zeezout gebruikt zullen de smaakstoffen hiermee
    reageren en blijft de smaak wel behouden. Erg lekker.

    Snij de knoflook lekker fijn.

    De kipfilet snij je in blokjes

    Je kunt nu het "oliedeel" bereiden. Terwijl je dit bereid kun je alvast
    de groenten voor het "waterdeel" klaarmaken. Scheelt tijd.

    De bereiding van het oliedeel :

    In een braadpan verwarm je 6 eetlepels olijfolie. Dat is twee eetlepels
    olie per ui.

    Voeg de uien toe en bak deze bruin.

    Je roert de uien om de tien minuten om en schraapt eventuele
    vastzittende delen van de bodem van de pan.

    Als de uien mooi bruin zijn voeg je de chili toe.

    Bak de chili ongeveer 5 minuten, waardoor de peperdeeltjes uit de chili
    goed zijn losgekomen. Voeg dan de stukjes kipfilet toe.

    Bak de stukjes kipfilet rondom bruin.

    Als het geheel goed gaar is, en de stukjes kipfilet rondom zijn
    aangebakken, voeg je de knoflook toe.

    Draai het vuur laag en laat de knoflook 1 minuut meebakken. Draai
    daarna het vuur uit.

    Schep het geheel in een zeef die boven een kom hangt. Je wilt de olie
    uitzeven.

    De olie gebruik je dadelijk in de soep, want die olie laat je binden
    met de stoffen in de tomaat en je geeft daarmee de smaak door aan de
    soep. Heerlijk ! De gebakken kipfilet koel je af, dek je af en zet je
    weg in de koelkast. 

    Intussen heb je de groenten kunnen voorbereiden :

    Te beginnen met de tomaat. 

    Verwijder de groene steeleindjes van de tomaat. 

    Tja, ik vind stukjes vel in de soep lekker. Stukjes vel van de tomaat.
    Ben je er zelf geen liefhebber van, dompel de tomaat dan 10 tot 15
    seconden onder in kokend water. Haal hem er uit en nu kun je het
    velletje heel makkelijk afpellen.

    Snij de tomaat in stukjes.

    bleekselderij, eveneens een groente die je in de Italiaanse keuken
    vaker tegenkomt.

    Snij de uiteinden er af.

    Breek nu de bleekselderij, door de stengels van het worteleind af te
    breken. 

    Snij het worteleind af.

    En snij de bleekselderij in stukjes.

    De gewassen stelen snij je eerst twee of drie keer in de lengte door.

    En daarna dwars in stukjes snijden.  

    Snij de wortels in stukjes door ze in de lengte in zessen te snijden,
    eerst middendoor, daarna elk deel in drie stukken.

    Snij de repen nu dwars in stukjes, zodanig dat de stukjes even hoog als
    breed als lang zijn. Ongeveer. 

    Prepareer het overgebleven deel van de uien door ze eerst te schillen
    en daarna in stukjes te snijden.

    Toen ik de tomaten gesneden had heb ik een pan met drie liter water op
    het vuur gezet en de tomaten toegevoegd. Intussen ging ik verder met
    het prepareren van de groenten. Dat scheelt tijd.

    Enfin, Dit is wat er zich in de pan afspeelt :

    Drie liter water gaan erin.

    Gevolgd door de tomaten, die ik tot koken breng.

    Zodra ze koken gaat het vuur laag en ik laat ze twee uur zachtjes
    koken. Daarna gaan de vetten erbij : De bakolie van de kipfilet en de
    de bouillon. 

    Dat laagje olie gaat in een uurtje tijd reageren met het caroteen in de
    tomaten. De olie verdwijnt grotendeels en vormt heerlijke aromatische
    smaakstoffen. 

    Laat de pan een uurtje afgedekt rustig pruttelen om dit proces goed te
    laten verlopen.

    Terwijl de tomaten doorgaren plet je de tomaten.

    En lekker laten doorkoken (met de deksel op de pan).

    Toevoegen: de bleekselderij, de winterpenen en de uien

    Weer aan de kook brengen en een uurtje laten wegpruttelen...

    Nu op smaak brengen met zeezout en gedroogde tijm. Proef of je van elk
    voldoende hebt toegevoegd en pas het aan naar eigen smaak.

    Voeg dan het vlees toe. Vergeet niet : Het vlees is gaar, dus je kunt
    al bijna gaan serveren (laat het vlees niet verder gaar worden want dan
    verliest het smaak .

    Breng de soep snel aan de kook en zet het vuur uit. Je kunt serveren.

    Wat stokbrood erbij is erg lekker.


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!