Een gemakkelijk sudderpotje.
Keniaans Rundsgehaktballetjes Hoofdgerecht =============================== 250 gram rijst
1 ui
1 courgette
500 gram rundsgehakt(filet Américain)
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
peper en zout
2 takjes witte selder
2 tomaten
50 gram olijfolie
1 ei
. De dag voordien:
Meng het gehakt met het ei en maak er balletjes van.Bak ze aan in de olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.
Pel en ontpit de tomaten,snijd ze in blokjes en doe ze bij de gehaktballen.
Laat alles rustig stoven en maak ondertussen de ui,de courgette en de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
Ontdoe de selderstengel van draden en snijd ze in partjes.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg de groenten in de plaats.
Even roeren,kruiden met peper en zout en zachtjes laten verder stoven.
Leg de balletjes opnieuw bij de groenten.
De dag zelf:
Warm de schotel terug op.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat en dien op
Serveer met een zonnige rode landwijn
|