Een aperitiefhapje voor 6-8 personen
Mousse Van Tomaat En Paprika ============================ 500 g rijpe tomaten
500 g rijpe paprikas
2 eetlepels tomatenpuree
suiker
1 teentje knoflook
5 blaadjes witte gelatine
200 g room
zeezout
Citroensap, tabasco en verse mint.
. De paprikas halveren, van de zaadlijsten ontdoen en in kleine stukjes snijden.
De tomaten in stukjes snijden en met de paprikas, de tomatenpuree, het teentje knoflook en een theelepeltje suiker in een pan doen. Laat het mengsel zo een uur zachtjes koken. Roer af en toe om aanzetten te voorkomen.
Week de gelatine in ruim water en los de blaadjes op in de warme massa.
Wrijf het mengsel door een haarzeef. Je hebt nu een fijne puree.
Voeg nu de helft van de room aan puree toe, heel voorzichtig, beetje bij beetje, onder goed roeren.
Breng de mousse op smaak met wat zeezout, citroensap en een paar druppels tabasco
Voor het serveren de rest van de room stijfslaan. Verdeel de mousse over 6-8 mooie glazen. en laat de mousse zo minstens 3 uur in de koelkast staan.
Schep een laagje van de geslagen room op de mousse en wat zeer fijngehakte mint.
|