Vandaag eten we Grieks
domatosoupa me bifteki ================= Griekse Tomatensoep Met Gevulde Lamsgehaktballetjes
300 g Lamsgehakt
1 ei
Paneermeel
1 eetlepel Gyroskruiden
200 g feta (gemarineerd met olijven, minstens 12 van elk)
1 grote ui
6 vleestomaten
slaolie
1 blokje groentenbouillon
1 blokje tuinkruidenbouillon
½ liter bouillon (kip, tablet)
.
Doe het ei bij het gehakt en ½ eetl. gyroskruiden.Doe er paneermeel bij tot je vaste bolletjes kan draaien.
Maak van het gehakt 12 balletjes. Druk ze plat. Leg in het midden van elk 1 blokje feta en 1 olijf. Vouw het gehakt er helemaal omheen en rol er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast.
Pel en snipper de ui.
Snijd de tomaten in vieren.
Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en bak de fijngehakte ui op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de rest van de gyroskruiden, de tomaten en de bouillon aan de ui toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep in een roerzeef.
Schenk de soep terug in de pan.
Voeg de gehaktballetjes toe, breng de soep tegen de kook aan en laat de balletjes in 10 minuten gaar worden.
Lekker met warm uienbrood.
|