Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
22-12-2008
Perigeauxsaus met truffel.
Een heerlijke saus bij wildgerechten.
Perigeauxsaus, Een Saus Gemaakt Met Truffels =========================================== 4 dl kalfsbouillon
5 cl truffelnat uit een potje, of (bij voorkeur) het kooknat van verse truffel
20 gr truffel, fijngehakt
40 gr boter ijskoud en in blokjes
zout en peper
. Laat de kalfsbouillon in een kleine steelpan op een middelhoog vuur inkoken to jij een sluier vormt en aan de achterkant van een lepel blijft hangen,
Voeg het truffelnat toe en laat nog 5 minuten koken.
Voeg de gehakte truffel toe en laat de saus nog even borrelen.
Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de boter toe, waarbij u de pan walst om de boter op te laten nemen.
Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.