Aardappelen
Wortelpuree Bijgerecht ====================== 1 kilogram wortelen
1/2 kilogram aardappelen
1 grote ui
1 sinaasappel
1 klont boter
1 kruidnagel
2 snuifjes gemberpoeder
2 snuifjes komijnpoeder
2 snuifjes kaneelpoeder
peper en zout
1 koffielepel fijngehakte kervel
. Schil de wortelen en de aardappelen,snij de wortelen in schijfjes en de aardappelen in kubusjes.
De ui snipperen en in een pan met wat boter uitzweten. Doe er dan de wortelen ,de aardappelen,kruidnagel,gemberpoeder,komijnpoeder en kaneelpoeder bij.
Op een klein vuurtje nog 10 minuten laten stoven.
Regelmatig roeren.
Pers ondertussen de sinaasappel.
Doe het sap bij in de pan en 2 deciliter water.
Laat zonder deksel het vocht verdampen.
Dat duurt normaal 1/2 uur.
Wat zout toevoegen en de kruidnagel uit de pan vissen.
Mixen.Doe er nog een klontje boter bij en de gehakte kervel.
|