Lekkere rivierpaling.
Paling Met Provençaalse Saus - =============================== 1 kg rivierpaling (gekuist en in stukken),
1 gele paprika,
250 g champignons,
3tomaten,
3 sjalotten,
3 teentjes look,
2 dl witte wijn,
boter,
gehakte peterselie,
provençaalse kruiden,
peper en zout
. Snipper de sjalotten en de look. Pel de tomaten en ontpit ze. Borstel de champignons en snijd ze in schijfjes. Verwijder de zaaddoos van de paprika en snijd hem in stukken. Bak de paling even af om hem te bruineren.
Verhit wat boter in de pan en fruit daarin de ui en look en voeg er de stukjes paprika aan toe. Laat na een tijdje de champignons en tomaten meebakken en blus alles met 2 dl witte wijn.
Doe het groentemengsel bij de paling in een pot en kruid alles met provençaalse kruiden, peper en zout. Zet er een deksel op en laat de paling een kwartiertje stoven op een zacht vuurtje.
|