Vandaag weer iets lekkers.
Orloff-Gebraad =======================
voor 4 personen:
1 varkensgebraad van 1kg
1 bakje champignons van 250 g
200 gram gemalen Gruyère
10 sneetjes Gruyèrekaas
10 sneetjes gekookte ham
boter
Peper en zout
2 dl room
2 dl vleesbouillon
. Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan elke kant gedurende ca 15 minuten.
Let goed op dat de boter niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude boter toe.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met aluminiumfolie Doe de champignons in de pan en stoof ze aan.Voeg de bouillon toe. Doe er de room bij en laat even opkoken.
Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in de ovenschaal ligt,eventueel doorprikken met een satestok om het geheel bijeen te houden.
Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel
Zet gedurende 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en de saus mooi gekleurd
Dit Orloff gebraad kan je eten met gekookte aardappelen of frietjes.
|