Vrijdag = visdag
Roodbaars In De Oven Met Groenten ===========================
voor 4 personen:
800 gram roodbaarsfilet
3 sneetjes wit brood zonder korst
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje basilicum
Voor de saus:
1 teentje knoflook
150 gram courgettes
150 gram aubergines
150 gram uien
150 gram rode paprika's
6 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
1 snuifje tijm
1 laurierblad
peper en zout
olijfolie
. Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
Snij ook de andere groenten in blokjes en laat alle groenten apart even stoven in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Leg op keukenpapier en laat uitlekken.
Doe de gebraden groenten,de tomatenpuree en de kruiden in een kookpan.
Kook ze gaar op een laag vuurtje.
Meng nu het brood,de knoflook en de basilicum in een mixer.
Leg de vis in een vuurvaste schotel,bedek met het brood.
Laat gaar worden in een voorverwarmde oven van 170°C tot de korst goudbruin is.Serveer met de groentensaus .
|