Feestelijk Aperitief
Oesters met romige biersaus warm hapje ========================================== 12 oesters
4 eierdooiers
2 eetlepel citroensap
1.8 deciliter witbier
1.5 deciliter visbouillon
150 gram spinazie
Zeezout
Zout
Peper
Maak de oesters open neem de oester er uit zeef het vocht en pocheer de oesters enkele minuten in hun eigen vocht.
Klop de eierdooier met het citroensap luchtig en tot het licht van kleur is. Verhit een grote pan met water tot het kookpunt.
Zet de pan met het mengsel gedeeltelijk in de grotere pan water. Blijf het mengsel kloppen. Giet het bier en de bouillon al kloppende toe tot een schuimige mousse ontstaat.
Neem de pan uit het water en ga nog circa 1 minuut door met kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de spinazie in kokend water, laat de groente in een vergiet uitlekken en druk het vocht uit de spinazie.
Schep de groente in de halve schelpen. Leg de oesters er op en schenk de saus erover. Serveer op een bordje met grof zeezout.
|