Vrijdag = visdag:Staartvis
Staartvis Met witloof en Preischeuten Warm Voorgerecht ====================================================== 800 gram staartvis
4 stronkjes witloof
50 gram foreleieren
2 deciliter witte wijn
3 deciliter verse room
2 groene citroenen
2 sjalotten
1 bakje preischeuten
75 gram boter
1 soeplepel arachideolie
pezo
Was het witlooof,snij in de lengte in zeer fijne reepjes.
Doe in een kookpot 50 gram boter en 2 soeplepels water en doe er de witloofreepjes in en laat zijn vocht afgeven met deksel op de pot.
voeg peper en zout toe.
Fruit ondertussen op een zacht vuurtje de versnipperde sjalot in een kookpan met 25 gram boter en de olie.
Wanneer ze glazig zijn geworden voegt u er de in blokjes gesneden staartvis bij.Laat ze een goede 5 minuten fruiten en regelmatig draaien.
voeg peper en zout toe.
Haal de vis uit de kookpan en leng het vocht aan met de witte wijn en het sap van 1 citroen,laat tot de helft inkoken op een goed vuur en voeg daarna de room toe.
Laat 5 minuten sudderen en voeg daarna de staartvis toe.Breng op smaak en laat nog 5 minuten doorkoken.
Voeg tenslotte de foreleieren toe. Dien op op warme borden met het witloof, preischeuten en een radijsje als versiering.
U kan hierbij aardappelpuree geven.
|