als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
08-12-2012
HEt heeft gisteren avond nog ferm gesneeuwd !
en het heeft nog gevroren ook want, de sneeuw voelt hard aan...
Nu eerst de keuken opruimen en de gewassen klusplunjes wegbergen....
Voor al deze toestanden was ik altijd netjes opgetut, maar omdat het eigenlijk toch geen avans is, doe ik nog niet eens de moeite meer... Ik ben alang blij dat ik propere kleren heb om in te werken.
En hier speelt het uiterlijk feitelijk toch geen belang, zolang, we nog duchtig moeten herstellen, en we geen mensen ontvangen zit het voor ons wel goed.
Het allerbelangrijkste is, dat ik samen met theo zonder problemen in onze relatie door al deze toestanden door laveer....
door veel te relativeren, en niet in paniek te slaan. Een warm huis, goed en lekker eten, Een goeie gezondheid is natuurlijk ook van groot belang....
En last but not least !!!! Geduld !!!!!
ik moet ook dringend eens een lijstje maken, van voeding die hier niet te verkrijgen is of peperduur... en dat gaat over hele simpele dingen;
bv 2 soorten suikers: de donkere kandijsuiker, en het blonde meelsuiker, ( dat met dat kinderkopje op de verpakking)
ordinaire pickels ( niet te krijgen, ofwel in zo een piepklein potjes, waar hoogstens 4 eetlepels inzitten)
jonagold is hier zeldzaam en duur
goeie aardappels
spauwhaken
een mixer voor pleister ( dus een groot model) is hier stervensduur
Dreft afwasmiddel ( goed om vetvlekken uit fijne kleding te halen)
Zelfrijzende bakmeel
Goeie schocolade is hier wel te krijgen ( belgische) maar uiteraard duur !!
speculaaskruiden ( je moet ze in Belgie ook weten te vinden)
Maar bv bij Dille en kamille is nu ook al een winkelketen kan je ze in de sinterklaas periode kopen, ook in de tuinen van Gent ,brussel en antwerpen verkopen ze die dan.
Ik koop ze meestal met meerdere grote zakjes tegelijk ( en hamster )
Langs de andere kant , zijn dan de luxe-produkten hier weer vele goedkoper;
confit de canard, alle soorten wild-pasteien, palmharten, artichock ,aubergine, kastanjepuree, en hele kastanje's ingevroren, ook konijn ( tam) kost hier eigenlijk vele, vele minder .
Met uitzondering van appels,is het fruit hier dus echt van een super kwaliteit.... sappig en intens van smaak
Zal volgende week wel klaar zijn denk ik.... dus heeft Theo eindelijk een nieuwe trui, want de vorige is eigenlijk niet van zijn vel geweest ( zo zeggen ze dat in de vlaanders )Je moet echte wollen truien niet zo vaak wassen, maar doordat hij nu toch al verschillende winters is gedragen is er volgens mijn mening, het echte mooie weg... dus tijd voor een nieuwe
De vers gebakken speculaas is voorgeproefd en goed bevonden.....
De nieuwe lading speculaase koeken zit al in de koekedoos...
Deze middag, voor het eerst sedert lang, iets klaargemaakt dat ons echt niet beviel... een quiche met zuurkool, niet echt onze smaak..... Maar dat kan gebeuren,zelfs de hondjes hadden het er niet echt op hihihi,
Nog een foto gemaakt van onze georven motoculteur ... hersteld en klaar voor de start om onzen hof om te toveren tot een waar groentenparadijs .....
EEn feestelijk recept voor met de feestdagen klaar te maken...
gevonden ...pas de probleme
Heel speciaal: Eend met cognac
Zeer bijzonder recept voor 'CANARD AU COGNAC'
1 eend van ongeveer 5 kilo,
2 flessen cognac
spekreepjes
1 fles olijfolie
De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met peper en
zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180° .
Een longdrink glas half vullen met cognac. De cognac opdrinken tijdens het
opwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas cognac
inschenken. Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
Na 20 minuten de oven op 200° zetten en twee glazen bvullen met
bcognac.
De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplapen.
Nog een aalff klaasje sjenke en opdlinke.
Na een aalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
Blabtwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkeland
doen.
Denove nesjop geve.
Twi glose insjenke van de twie glose kjak tmiddelste glas opdhinke.
Denove opedoen na dieste bles kjak leegis en de skotel vastpakke.
De blantwondesalf op de binnekand van de tweejande doen en deent oeprape.
Dander glasse kjak oepdrinke.
Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondesalff van deent
vege.
Den ande ontvette me kjakken den tupe sallff wier oeprape.
Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zette.
Deent oprape en denove opendoen.
De twiede fles kjak opedoen en oprape van de keukevloer.
Opstaan van de bloer en vettig spek onder dekas vege,
Nogis oepstaan van de bleoer en dan tochma blieve zitte.
Debles op de grond zette.
Huit de vles dlinke. De klase zen oep of kepot.
De ove afzette deoge toedoen omfalluh nen deniele hacht slaapu.
De volgende dag de eend aansnijden met het zilveren
feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De koekedoos is leeg... en de bewaarwafels zijn ook ribbedebie....
Der ligt al een halve kg hoeveboter ( meegebracht van den Belgique en die bewaar ik in de diepvries, heb ik geleerd door den belgische boterberg , weet je nog?) en als de deeg dan gemengd is laat ik die een paar uurkes trekken.. ( in de nieuwe keuken) voor ik hem in de oven schuif... het zou wel plezierig zijn om echt koekskes uit te steken, maar hier zijn geen kinders, en de plaatsen( oude keuken en woonkamer) lenen zich er hier ook niet toe, meestal rommel ik buiten met mijn deegtoestanden op de tuintafel , maar dat is nu niet mogelijk door hevige sneeuwbuien....
theo is verder de waterleiding aan het aansluiten, ik zou ook nog moeten wassen en nog wat bedenken wat we vanavond zouden kunnen eten...
Ik moet wel een beetje beginnen uitkijken want ik denk dat ik een kg of zo verdikt ben.....
Maar het is allemaal zo plezierig om te maken, en ja nadien als Theo zit te snoepen, kan ik er ook niet afblijven hé
Het winter offensief is hier uitgebroken... de sneeuw valt met dikke pakken uit de lucht...
voor het slapen gaan nog een ferme eiken blok op het vuur gelegd... en die lag nog te gloeien toen we zijn opgestaan.... de sentelbak heeft theo uitgedragen..... en ik mocht nog een beetje blijven nagenieten.... 10 minuten later werd er geroepen "opstaan!!!!" en stond mijn bakske koffie ook al klaar... ik even met het grut naar den hof.... we hebben afgesproken om de poort van de schuur s'morgens dicht te houden, want anders vliegen ze de straat op.... Ook het kattengat.... dat er al eeuwen zit hebben we dus gebaricadeert met een zak zand want de twee meiden zijn kleiner als een poes en schieten er onder door om zo toch de straat af te gaan schuimen....
Maar goed dus wij naar den hof... groot jolijt van schannulleke die zag dat haar lievelingsgoedje in de hof ligt... en met grote pakken op haar lijf viel....Het zou kunnen dat we met zijn allen een fikse wandeling gaan maken na de middag .....
Nog 1 rootje en de muur voor de inloop-douche is een feit... en dan alles maar laten uitharden...
De laatste keer dat we in Antwerpen waren hebben we spauwhaken meegebracht naar hier, blijkbaar kennen ze dat hier niet... en we hebben eerst die haken op alle mogelijke manieren nagemaakt, maar de echte is toch vele gemakkelijker, en in Belgie kosten ze eigenlijk bijna niets...
Een hele grote inloopdouche... trouwens gans de badkamer is groot.... Ik wil de gasten lekker laten genieten van een deugddoende douche... met de nodige bewegingsruimte.... niets krappekes... Maar lekker ruim.....
iK zou graag al op een andere plaats beginnen met isoleren enzo... bv de woonkamer op het eerste verdiep..... Terwijl Theo in de badkamer bezig is..... We zien wel......
en wat verder de samenstelling van speculaaskruiden, ik heb ze altijd op voorraad liggen ( want als ik hier of daar op een markt kom, zoek ik steevast het kruidenkraam... en die hebben meestal wel de juiste mengeling voorverpakt liggen.... Maar als je der niet aangeraakt kan je dit dus zelf samenstellen je moet er absoluut geen universitair diploma voor hebben of alchimist zijn.
dus hier komt het verhaal en de samenstelling voor de kruiden ( het is in het frans )dus een vertaalmachine der op zetten aub.
Origines et recette maison du spéculoos, spécialité de l'Avent
15 nov. 2010Bianca Fiorà
Figurine Speculoos - Bianca Fiorà
Si le biscuit belge s'offre dans le Nord de l'Europe lors des fêtes de fin d'année, sa délicieuse saveur épicée a étendu son succès à toute l'année.
Traditionnellement, le spéculoos se fabrique et se déguste de lAvent à Noël. Spécialité belge, ce biscuit sec moulé sest répandu aussi en Allemagne, en Hollande et en France, essentiellement dans le Nord. Fort de son succès, il y accompagne le café toute lannée ! Mieux encore, il est utilisé pour donner une note originale et très épicée aux desserts les plus classiques.
Les origines du spéculoos ou spéculos
Dans lAntiquité déjà, sils étaient sages, les enfants romains recevaient des gâteaux à leffigie des Dieux de lOlympe comme récompense. Avec lavènement du christianisme, la même coutume se répand en Europe occidentale. Dès lors, surtout en Belgique, Saint-Nicolas, évêque fêté le 6 décembre, devient la figurine la plus appréciée des biscuits offerts aux bambins à cette occasion, des douceurs nommées spéculoos...
Ce terme dériverait du latin species pour épices ou speculum pour miroir, puisquau début il était essentiellement le reflet de limage de personnages. Selon dautres, il pourrait également venir du mot speculator, soit évêque, pour Saint-Nicolas. Enfin, ce pourrait être une variante du spéculaas, un gâteau hollandais épicé datant du XVIIe siècle. Difficile de trancher. Notons toutefois quaujourdhui les Français écrivent le nom de ce biscuit : spéculos alors que les Belges, ses plus grands fabricants, préfèrent spéculaus et surtout spéculoos, lappellation la plus répandue.
Annonces Google
Boutique Danoise de Noël Déco Danoise de Noël pour la Table et la Maison. Cadeaux Design Danois www.danemarkland.com
Salades - Recettes De nouvelles recettes faciles et rapides, avec Boursin®! Boursin.com/Salades
Quoi quil en soit, la vente de ce biscuit du Nord se développe internationalement sous différentes formes, dont notamment les emballages individuels sans figurines mais à déguster quand il vous plaît, ou encore en pâte à tartiner !
Les secrets du spéculoos, un biscuit très épicé
Cette pâte à base de farine, de beurre et dufs prend sa saveur intensément sucrée et sa couleur brune de la cassonade, sucre roux raffiné une seule fois. La cuisson donne à celui-ci un goût subtil de caramel et une texture croustillante à croquer !
Mais le goût si particulier du spéculoos vient surtout des épices qui lagrémentent et en font un biscuit sec hors du commun. Notamment la cannelle, indispensable dans toute recette qui se respecte. Quant aux autres épices les versions pleuvent dautant quaucune norme ne réglemente sa confection. Tandis que la poudre damandes et lanis ne font pas lunanimité, pour un résultat extrêmement parfumé, nous vous conseillons dopter pour la cardamome, les clous de girofle, le gingembre, la noix de muscade et le poivre blanc, qui, sans en abuser, donneront du peps à vos biscuits.
La recette de base du spéculoos
Ingrédients pour une plaque de biscuits :
À LIRE AUSSI
Cuisine tendance: les whoopies festifs, mariages, baptêmes, ...
Noël: idées de bricolages, déco sapins, couronnes et guirlandes
Déco Noel 2011: les tendances couleurs, thèmes motifs & matériaux
150 g de farine
45 g de beurre
90 g de cassonade
½ uf
1 cuillère à café de levure chimique
1 pincée de sel
1 généreuse cuillère à café de cannelle
Facultatif et selon vos goûts :
1/3 de c. à c. de cardamome
1/3 de c. à c. de clous de girofle
½ de c. à c. de gingembre
1/3 de c. à c. de noix de muscade
1/3 de c. à c. de poivre blanc
Matériel :
1 saladier
1 spatule en bois
1 tamis
1 couteau ou 1 coupe-pâte ou 1 emporte-pièce
1 rouleau à pâtisserie
papier cuisson
Temps de réalisation : 15 minutes pour la préparation et 10 bonnes minutes pour la cuisson.
Au préalable, sortir le beurre du réfrigérateur pour quil fonde aisément.
Après avoir battu luf, incorporer la cassonade, le beurre découpé en petits morceaux et les épices. Mélangez bien.
Tamiser par-dessus, petit à petit, la farine et la levure. Pétrir le tout avec les mains. Ajouter un peu deau pour que la pâte se lie sans trop coller.
Pas besoin de beaucoup la travailler, elle est prête ! Létaler à laide du rouleau à pâtisserie sur une épaisseur approximative de 5 mm.
Ensuite, amusez-vous à découper les formes de votre choix, voir des figurines comme le veut la tradition. Laissez libre cours à votre imagination pour le plus grand bonheur des petits et grands enfants, dautant que cette pâte se manie très facilement.
Terminer en déposant les biscuits sur une plaque recouverte de papier cuisson et laisser cuire au four (préalablement préchauffé) à 180°C (th. 6) pendant environ 10 minutes, selon la taille de vos biscuits. Le résultat doit être croquant mais pas sec. Si vous le pouvez, dégustez ces gourmandises tout droit sorties du four pour profiter de la chaleur réconfortante du fait maison.
Variantes et idées pour déguster les spéculoos maison
Surtout si vos spéculoos sont destinés à des enfants de facto ou dans lâme -, jouez sur votre créativité pour varier les formes pour le plaisir des yeux.
Comme nous lavons vu, vous pouvez vous amuser avec les épices, mais pour régaler les tous petits évitez den abuser : dosez minutieusement poivre et gingembre. Vos spéculoos pourront également être aromatisés avec une gousse de vanille, du miel ou quelques gouttes de rhum. Pour fondre de plaisir, vous pourrez également y incorporer quelques pépites de chocolat.
Si les petits gourmands vous en laissent, nhésitez pas à utiliser ces biscuits pour réaliser dirrésistibles desserts. Emiettés, vos spéculoos seront diantrement bons dans des tiramisus, des mousses, des crèmes, avec du chocolat, du café ou des fruits ou saupoudrés sur des crumbles, des crêpes ou des glaces. Substituts craquants au pain dépice, ils pourront également apporter une touche sucrée à vos recettes salées, au foie gras entre autre.
Read more at Suite101: Origines et recette maison du spéculoos, spécialité de l'Avent | Suite101.fr http://suite101.fr/article/origines-et-recette-maison-du-speculoos-specialite-de-lavent-a20881#ixzz2EBUwDwhl
De sneeuw is momenteel weg... (schannulleke snapt er niets van)
onze mixer om mortelspecie te maken....; (metsen) heeft zijn geest gegeven. door het groot prijsverschil, gaan we een nieuwe meebrengen als we naar Antwerpen gaan.... 200 euro minder betalen voor een machine die vele robuuster is en meer wattage heeft... is wel een beetje geduld waard.
Als het goed zit vandaag eens een brioche bakken.... ( erg lekker met zelfgemaakte chocolademelk)... en zeg nu zelf daar is het nu ook weer voor hé....
Nog wat verder ruimen in de oude keuken, de nieuwe slaapkamer staat startensklaar, maar zolang de temperatuur nog dragelijk is wil ik in de oude slaapkamer blijven....IK wil zo weinig mogelijk het nieuwe gedeelte op zijne kop zetten.... en lastige periode's gaan ook voorbij, uit ervaring weet ik , hetgeen nu moeilijk en zwaar is, we er later over kunnen mijmeren, en het er roerend over eens zijn.... van :"weet je nog dit en dat toen".
Gisterenavond witloof in hesp gerold met kaassaus en aardappelkoek!!
De redelijk zware ploeg is niet meer van de jongste, maar dus wel van een robuust caliber( dat zal wel nodig zijn met die zware kleigrond... )
Ik heb wel gelezen, dat de grond vele luchtiger wordt als er de vries is over geweest.....
gelijkertijd ook eens gekeken wat zo een big-bag kost, want ik wil de volgende keer meer compost laden, dan een paar zakken van 50 liter... ( ze wegen wel elk 25 kg), maar goed , ik heb al een methode in gedachte hoe we de bigbag in de auto kunnen vullen, en als we in Melay zijn hoe hem leeg te maken... zonder teveel problemen.
De teleurstelling op het snuitje van Channulleke was zo komisch ... toen ze zag dat al de sneeuw bijna weg was..... maar niet getreurd ... mijn schouder speelt alweer op .... dus er zal wel een nieuwe lading vallen...
de Pastinaak-soep valt heel erg in de smaak, maar ik heb wel de smaak iets of wat meer uitgesproken gemaakt en er nog wat ingrediënten bijgevoegd.....
Dus mijn basis is, de soepgroenten die ik ingevroren had voor de prei-knolseldersoep.... daar dan ajuin, en drie pastinaken bijgesneden, drie boullionblokjes, ( twee runds en1groentenboullionneke) en een grabbelke gerookte spekblokjes...
als ze gaar was, ze doorgestoken met de mixer....
De soep krijgt volgens mij vele meer diepgang als ze een tijdje op het vuur staat....te pruttelen... de smaken komen dan echt veel meer tot hun recht.....
dus een rasechte voet-rallysoep.....
Vandaag gaat Theo verder beton storten om het 1 en ander af te werken in ons toekomstige badkamer van het glv.
Buurman, uwe Elzasser-sauercroute heeft ontzettend gesmaakt !!! dank U wel
Om een uur of twaalf kwam onze buurman, met een hele grote glazen kom... de straat overgestoken.... Hij had weer lekkere zuurkool klaargemaakt... om duimen en vingers bij af te likken, de zuurkool helemaal omringt met alle soorten vlees... ( ik heb er zelf pelle-petatjes bij gemaakt) en een goeie klad mosterd.....mmmmmmmm het was super lekker... en bij deze kou.... echt fantastische maaltijd !!!
Pastinaakbrood (een geweldig recept!!) (de Goudsbloem)
175 gram pastinaak
50 gram kaas in blokjes
1 eetlepel oregano of salie
225 gram zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel melk
voor bovenop:
25 gram geraspte kaas
1 theelepel olijfolie
een paar salieblaadjes (vers of gedroogd)
Over voorverwarmen op 190 graden. Bloem en zout zeven boven een ruime kom. Pastinaak raspen en door de bloem roeren en kruiden er bij en alles doorroeren. Blokjes kaas erbij. Melk door de eieren kloppen, daarna beetje bij beetje in de kom doen en omscheppen. Je krijgt zo een vrij ruw, los en plakkerig deeg (het zier er een beetje raar uit).
Leg de bol op een goed ingevette bakplaat. Geraspte kaas erover strooien. De olijfolie in een kommetje doen en de salieblaadjes er even in dompelen. Salieblaadjes op brood leggen.
Het brood vrij hoog in de oven bakken in 40-50 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Laten afkoelen op het rooster. Warm opdienen (kan ook later opnieuw opgewarmd worden).
Lekker bij groenten, bijvoorbeeld pompoen.
naar boven
Nog atlijd in de oude slaapkamer... Ik probeer zolang mogelijk uit te stellen dat we gebruik moeten maken van de nieuwe kamers... Je zal me waarschijnlijk gek verklaren, maar omdat het hier op de koer nog altijd een drassige boel is, wil ik zoveel mogelijk die rotzooi buiten houden... en we hebben ook nog niet mogelijkheid, om de electriciteit volledig te benutten, het is nog altijd een voorlopige toestand..... De expert die aangesteld moet worden van het Belgische gerecht.... moet eerst nog komen kijken ( de rechterlijke macht is traag, traag om iets te beslissen en op papier te zetten), naar de werkzaamheden van een aannemer die dacht van ons in de zak te zetten... vandaar ook nog geen foto's van de keuken....
Geen nood, we doen vandaag verder aan de voorbereiding van de werken in de badkamer... ze is al leeg, maar nu moeten we dus plaats maken in de schuur om daar alles te kunnen asembleren.....
Het heeft allemaal nogal veel voeten in de aarde, maar uiteindelijk weet ik , dat het steeds goed komt.... en diegene die me ooit al geprobeerd hebben om me een pootje te lichten, weten uit ervaring..... dat ik ze stuk voor stuk een kopje kleiner heb gemaakt
Een magnifieke wandeling gemaakt..... en kleine wegen ingeslagen waar je enkel met paard en kar, of te voet ingeraakt.... Een lekker zonneke bijna windstil...gewoon een genot....... en om jullie een beetje jaloers te maken ( Belgie en omstreken ) wat foto's genomen.... het is natuurlijk maar met een huis en tuin cameraatje... want anders zou het nog vele fabelachtiger zijn... we doen ons best en roeien met de riemen die we hebben hé ... kijk en geniet.... en bedenk dan daarbij .... zuivere lucht.... en niets anders dan de geluiden van de natuur ( en het getoeter van den bakker ;-) ) op de achtergrond.
Moesten we niet zo teleurgesteld zijn in sommige mensen hun ingesteldheid , van zaken doen, jaloezie etc. dan zouden we ons in den hemel wanen... jammer genoeg.... komt de realiteit boven...., en soms vlugger dan verwacht !
Voor zover een huisdier ,kan zeuren en zagen... wel wij weten hoe dat is... ons Schanulleke is niet binnen te houden....sneeuw, joepie.... ze wil voortdurend buiten zijn.... doch omdat ze maar goed 1 kg weegt is ze natuurlijk vlug onderkoeld en moet ze terug binnen..... voor de kachel drogen....
Ze hebben een reuze-pret....
Het feit dat wij het spelleke zoek de bal , maar dan met sneeuwballen met hen doen, en de sneeuwbal natuurlijk verdwijnt in het niets ... is voor hen de max.... en ondanks dat het toch een tijd geleden was..... was schannulleke het niet vergeten .... Nog een paar mooie winterzichten van de koer (in wording) het vogelvoerkotje, en dan natuurlijk onze moestuin( in wording) en ons midddeleews hoekje waar we later een gezellige hoek gaan maken met die mooie stenen die we op een berg hebben liggen.... Onze sprookjesboom, en in de verte op de grens van de moestuin en de buurvrouw haar boomgaardje een hazelaar
Mijne schouder speelde gisteren op( ik denk reuma)
EN omdat een blogmaatje in een mailtje schreef dat er sneeuw op komst was in belgie,wist ik dat het hier ook wel prijs zou zijn , want die linkse schouder is een barometer voor sneeuw...
dus na al mijn culinaiere plezier... en natuurlijk de nodige proeverij-sessie's ..... Heb ik zoiets van nu is het echt winter.... ik mis al1 nog een lekkere erwtensoep.... en uiteraard een beker warme kruidenwijn.....
Ik heb thuis nog een wafelijzer met een hartjesvorm, maar een oublie-wafelijzer zou ik ook nog wel in mijn keukenarsenaal willen...Ik heb een tijd geleden, door een franse traktatie.... ze mogen proeven, en ze waren denk ik met hetzelfde deeg klaargemaakt dan dat ik mijn bewaarwafeltjes heb gemaakt, enkel dat deze franse dame er een soort sigaartjes van had gemaakt, dat kan dus perfekt als ze net van het ijzer komen. Hoorntjes kan natuurlijk ook, en is een droom als je zelf roomijs hebt gemaakt...
de koekendeeg staat te trekken ( nog een half uurtje op een hele frisse plaats , dat is natuurlijk nu geen probleem ) en de wafels die zijn gebakken, afgekoeld, een deel weggegeven als traktatie..... en we hebben nadat we ons eigen zoet bekske tevreden hebben gesteld nog vier pakken van vier wafels op voorraad..... de speculaas wordt gewoon op de bakplaat gebakken en daarna in stukken gebroken voor de koekedoos... gewoon eenvoudig.... het is de meug dat telt... voor zo gewoontjes tussen door.....
spijtig dat er geen geur.. foto's bestaan.... want de geuren van kaneel, vanille en vers gebakken koekskes is op zichzelf al een klein feestje