Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben benieuwd ?!
    Ik heb zelf bladerdeeg gemaakt , want hetgeen in Belgïe in elk vries en versvak te vinden is, is hier enkel voor taartbodems voorhanden ... en ik had dus borrelhapjes in gedachte !!! dus had ik vierkantjes of rechthoeken nodig.... dus eventjes mijn onuitputtelijke bron van weetjes en recepten geraadpleegd en tussen de buien van schuren en verven en plamuren ... in het geniep... het 1 en ander klaargespeeld... ik ben benieuwd naar het resultaat !!!

    20-08-2013 om 17:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teveel werk om alle mooie planten en andere toestanden af te dekken
    Voor je kan beginnen met spuiten... dus dan maar met de ordinaire verfkwast... en het resultaat is denk ik hetzelfde !!! oefening baart kunst !

    Oooo!! ja!!! Jef en Molly houden hun sïesta !!! 












    20-08-2013 om 15:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten en patisons hebben het erg naar hun zin met die weertype
    voila !







    20-08-2013 om 08:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van een bewolkte hemel ... die veel regen beloofd is er gelukkig geen sprake !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De pattisons zijn ondertussen weeral uitgegroeid ze beginnen weeral over het paadje te groeien, ondanks dat ik ze al verschillende keeren heb verleg, ik dank dat 1 van de twee planten al voorbij de 2meter zit ( niet in de hoogte, want ze kruipen over de grond!! ) echt bombastisch ,en s'morgens staan al de bloemen open waar nog geen vruchtje aan zit, want uiteraard verschrompelen ze dan !!
    Ik moet straks nog even twee takken gaan opbinden waar ook weeral nieuwe tomaten aanhangen en de tak dreigt af te breken omdat de tomaten al een redelijk gewicht hebben!! je tuin alle dagen de nodige aandacht geven loont effectief de moeite, juist de groene staakbonen, dat is vele minder, maar, het kan zijn dat ik indertijd een verkeerde soort heb gekocht ( dus de late , en we nodeloos hebben zitten wachten, en zijn ze dus nu op de juiste tijd ,bloemekes aan het vormen )
    De bloemkool was formidabel lekker, ze stonk ook niet zo erg als een gekochte bloemkool bij het koken !!
    Vandaag ga ik de gevulde en diepgevroren patison uit de vriezer halen om te zien of die methode haalbaar is !! want er zullen binnen kort weeral verschillende vruchten van de plant kunnen worden gehaald !!
    Zo de de grondverf zal genoeg uitgehard zijn om af te schuren en ze in de eerste laklaag te zetten Als dit werkje gebeurd is ga ik de contrastmuur van het droge gedeelte met wit voegsel invoegen !!
    De rest van de muren is dus in grijs ingevoegd.
    en ik heb gelukkig siliconen gevonden om de naden in de hoeken en waar de tegels aansluiten op de vloer met dezelfde kleur als de tegels ( antraciet-kleurig )
    Ondertussen zal Theo de laatste isolatie achter de lamrizering aanbrengen en de zaak afsluiten,  de inmens dikke muur ( waar dus het deurgat zit voor de badkamer moet ook nog bekleed worden !!!

    20-08-2013 om 08:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaaaaalllliiiiigggggg !!!!
    De  tuin heeft zonder moeite veel water gekregen (regen)!!
    Het zonneke is beginnen schijnen en de schuifdeur is dus geplaatst afgesteld en ik heb ze in de grondverf gezet !! ... met op de achtergrond... Jim Reeves ... Ik heb al zijn albums ( nu album 4) Theo is daar echt fan van, ik meer van franse chançons .... het besluit om de vleugels te spuiten is, verandert , gewoon met de hand geschilderd ik kan het blijkbaar even mooi met de borstel !! 
    De twee vleugels staan nu in de grondverf !!! morgen sliesen en krijgen ze hun definitieve eindlagen .... Ik heb van verse groenten tomaten-groentensoep gemaakt die nog een beetje staat na te rijpen.... de geuren van verse soep treiteren mijn grote goesting, ik heb nog wel geen echte honger maar de soep laat je toch wel echt trek krijgen !!! .... Theo had de eer ( terwijl  ik nog met verf in de weer was ) om de bloemkool te gaan oogsten , vanavond met lekkere boere worstjes en aardappeltjes !




    19-08-2013 om 17:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten de deuren spuiten zal op dit moment niet mogelijk zijn !!
    Want het miezert !... maar goed er is nog veel ander werk... om alles mooi af te werken !! dus niet getreurd en trouwens het is nog vroeg, het kan allemaal nog veranderen.... 

    Gisteren de brocoli,,winterbloemkool, witte kool en spruitkool nog een ferme geut brandnetelgier -mengeling over hun bolleke ( bij sommige letterlijk !) gegoten tegen het koolwitje.... en nog wat takken gefatsoeneerd die ondertussen weeral op de grond hingen van het gewicht aan tomaten !!!
    Blijkbaar was Theo deze morgen vlugger uit zijn bed gerold .. en is dus met de beestenbende naar beneden getrokken !! De hondjes naar de tuin en Molly mee naar de koer !!( en de schuurdeur goed gesloten want ze is verduveld om ook naar de tuin te vliegen, maar ik betrouw het niet dus ze mag dat niet !)
    toen ik in ons voorlopige ( maar ook toekomstige) badkamer was hoorde ik Molly babbelen tegen Theo, klagelijk miauwen, want ze vestond niet dat ik er niet was om haar melk te geven en haar droge brokjes, ( later krijgt ze dan nog een portie nat voer, en als wij warm eten krijg zij ook groenten en vlees )
    Terwijl ik nu zit te tokkelen is ze me al een keer of vier komen kopjes geven en op mijn schoot gesprongen, van Mama ik zie je graag.....tot ik straks het potje yohurt uit de ijskast pak, dan moet ik me schrap zetten of ze klauwt het uit mijn handen, zeker de natuuryohurt lust ze ontzettend graag, dat gek ding !

    Ik denk als ik tijd overheb .. ik vandaag uit het moelleux ... een schocolade gebakje ga maken met een  lopend schocolade hartje .. IK ben benieuwe of het hartje van deze gebakjes ook nog naar bloem smaken... want ik heb veschillende baksels geproefd, al dan niet gekocht !! die echt een bloemsmaak hadden zoiets als een saus die niet gaar is.... en dan mag de rest nog zo lekker zijn, het is dan echt niet mijn ding!!
    Ik heb ook een patison  klaargemaakt op de wijze van de buurman, maar dat vinden we niet echt ons ding !!! als het patisonne gedoe niet lukt, dus als het een slijmerige massa wordt ... maak ik er doodgewone soepgroenten van geschild en in blokjes voor de soeppot, .... Maar dat is nog eventjes afwachten want eerst moeten we nog onze eigen bloemkolen die klaar zijn oppeuzelen, want die vries ik niet in.... die gebruiken we direct , ik vind een bloemkool en ook spruitjes een waterige bedoening !!!waar niets van smaak meer inzit !!! 
    Invriezen doe ik met boontjes, soepgroenten, en witte kool als het nodig mocht bliiken, spruiten, rode kool ( heb ik niet gezet, want Theo is daar niet gek op )
    met ingevroren vruchtjes, zoals aardbeien enzovoort maak ik de lekkerste schake's  en vullingen voor fruitvlaaien !!

    19-08-2013 om 08:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine buitjes hebben ervoor gezorgd dat we de deuren verder in de badkamer afwerken !!
    De rail, met een pracht van een ophangsysteem is dus al bevestigd... er is een sleuf onderaan de deuren gemaakt zodat ze beneden dus op de vloer ook op hun plaats blijven bij het open en dicht schuiven !!! Morgen nog de  sierkap erover maken en we kunnen de zaken verder afwerken als het meezit , hebben we op het eind van volgende week een gloednieuwe gebruiksklare badkamer !!! 
    De regen is erg welkom in de tuin!! alle planten hingen zowat gelijk een vlag halfstok... en door verschillende dagen andere dingen aan het hoofd te hebben was water geven s'avonds een beetje ... over geschoten....De telbare druppels hebben deugd gedaan, maar mijn schietgebedje... om ons bbq niet in de war te sturen is ook verhoord... zodat we lekker gegeten hebben !!! zachtjes gegaard spek met de nodige kruidjes..krokant en toch niet droog !! heerlijk pittig... maar niet zo dat je naar adem snakt !! heerlijke kippe pootjes en dijen... eveneens sappig en een knapperig korstje !!! de pellepetatjes en ik had gelukkig nog een krop sla gevonden tussen de inmense tomatenplanten... Ik zit zowat op hete kolen voor rijpe tomaten uit eigen tuin, het zijn er ontelbare maar allemaal groen, en sommige krijgen weer een roze blos, maar dus belange nog niet goed om op te peuzelen... het ocharme kleine tomaatje uit de grote serre..... smaakte ook intens lekker ... maar was natuurlijk niet toereikend bij de sla, en heb ik dus een paar gekochte waterbommen erbij gedaan, het eigen kweekske netjes op een ereplaatsje op ons bord ...
    Voor Theo hoeft het niet meer , al die gekochte brol smaakt naar niets !!! en we genieten zelfs meer van dat piepklein ding, dat meer smaak had dan alle andere tomaten bij mekaar !!! 
    Gelukkig beloven ze morgen terug goed weer, zodat ze verder kunnen rijpen, de buurman verzekerde me , dat het echt nog niet te laat was, en zoals ik gisteren tijdens het rijden ook kon zien staan er in vele franse tuintjes  ook nog veel supergroene tomaten , die zelfs nog zo groot niet zijn als mijn planten ... het is echt aftellen !! Het zou zonde zijn om zoveel lekkers  in huis te moeten laten afrijpen !! Ik denk dat ze dan veel van hun smaak verliezen !!
    Maar als het niet anders kan dan is het maar zo... Zo nu eerst mijn lekker glaasje uitdrinken en naar de tuin.... mijn nieuw vernevelmachine uitproberen... want de vorige heeft zijne geest gegeven en ik wil mijn kooltjes op tijd een kuur met mijn biologisch insektenmiddel trakteren !!! 
    Deze namiddag stonden er in de patisons wel 30 bloemen open mooie grote gele kelken , en wel honderd hommeltjes vlogen af en aan... het was een prachtig zicht !!! 

    18-08-2013 om 19:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het overtrekt !!
    Ik hoop dat we toch nog kunnen bbqen !! den tuin heeft wel water nodig, maar liefst na ons avondmaal !!
    vollop met de badkamerdeur bezig nog wat brandnetels getrokken, het meeste van de verwilderde toestanden van de buren die door de draad komen gekropen !! 
    en dan de moderne kookbijbeltjes ... en de buit van de moestuin drie patisonnekes, ik laat ze niet te groot worden zodat ze nog lekker veel smaak hebben, want hoe groter hoe minder dat de smaak wordt !!!














    18-08-2013 om 14:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer geslapen !!!!!
    Tot  mijn grote verbazing zat er een brief van EDF in de bus... ( ik heb daar gisteren eigenlijk geen notitie van genomen, door druk, druk,druk) De controle van de electriciteit van het gelijkvloers van het nieuwe gedeelte , is dus  goedgekeurd, ( afgewacht met een bang hartje ,want we zijn al wat besodemieterd  in de tijd dat we hier zijn) zodat we een nieuwe meter krijgen voor het gastenverblijf ( dus gans het gebouw komt op een andere meter ) zodat we dan uiteindelijk met een gerust hart... naar de overkant kunnen verhuizen, en de perikelen met het gerecht en de ex-aannemer verder kunnen druppelen... op de belgische trage manier !!!al duurt het nog 10 jaar de boel blijft de boel .....zoals het aangelegd is van iemand die niets anders wou ( en zo is er nog een koppel in Melay) dan ons failliet laten gaan zodat hij de boel voor een prik kon overnemen !!
    maar goed dat is het vervelende stukske... nu het plezierige, We hebben onze materialen en kunnen verder werken aan de badkamerdeur...en deze avond uiteraard bbq !! hopelijk blijft het droog !!

    18-08-2013 om 08:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja wadde !!
    Nog een geluk dat we bijtijds uit ons bed waren... dus vol goeie moed, nadat de hondjes en de poes hun ochtendritueel hadden beleefd... en Theo alles braaf heeft ondergaan !! gestart met onze voorgenomen bezigheden dat was dus op een drafke naar de tuin.... kijken of alles nog snor zat !! ( en dat was ook zo, ik heb wel een paar koolwitjes verdreven met bruine zeep en mijn water uit mijn speciale ton   !)
    Om daarna  aan Theo zijn vraag te voldoen .... " deze avond bbq?".... al het vlees uit de vriezer getoverd, lekker op voorhand geolied en gekruid !! en in de ijskast gezet !
    Daarna naar de badkamer , want ik had hem met de vleugel die klaar is om gespoten te worden naar de badkamer zien gaan, en ik was best wel nieuwsgierig, hoe de eerste vleugel de badkamer weer een ander cachet geeft !!! MAGNIFIEK !!! ik kan er geen ander woord op plakken !!! Theo zijn schrijnwerkerij, en mijn schuur-en plamuurwerk mogen gezien worden !!! het is echt waaaaauuuuuuwwww !!! MAAR... we zagen dat de rail niet toereikend was om de vleugels voldoende open te laten schuiven om een rolstoel door te laten rijden, dus moesten we om nog exact dezelfde ... en dat was niet direct bij de deur, maar ondanks een tank diesel en de tol, is het nog stukken goedkoper dan hier in de regio  !!! Daarna dan nog eens lekker gaan eten !! want we waren vroeg vertrokken en ondertussen waren er toch al vier uur voorbij... dus ons gezellig restaurantje opgezocht lekker gegeten en gedronken 
    Blij gezind, goed gemutst dat we alles  hadden hetgeen we nodig hebben...... en dan nog mijn ding kunnen doen als boekenwurm en kookfanaat.....een droom... kleine uitzonderlijk mooie kleine kookbijbeltjes helemaal in het zwart met mooie foto's, allemaal héél modern aangekleed en gepresenteerd, met heerlijke hapjes.... die eigenlijk niets kosten maar overheerlijk smaken als ik zo de ingredïenten er op nalees, hoe ik daar zelf nog niet ben opgekomen .... pfff .... een raadsel en er staan er zeker deze week al twee op het menu !!! goe geweten !!!
    Zo onze beestjes sprongen een gat in de lucht toen we terug thuis waren, wij natuurlijk zelf ook... maar te laat om te bbqen, dus is Theo frituurist aan het spelen met lekkere fricadellenworst en curry-ketchup..... Ik weet het, héééééél ongezond !!!! Maaaaaarr OOOooooooo zo decadent lekker !!!!
    Het moet niet altijd een culinaire boeren toestand zijn het, mag ook eens lekker vettig !!

    17-08-2013 om 22:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de trap naar het eerste verdiep is geplaatst !
    En de trap is gezet naar het eerste verdiep kan ik ... beginnen met de schuurmuren van het buitenterras, proper te maken en te herstellen ... om ze daarna zoals vroeger gebruikelijk was ze wit te kalken !! ...
    Het is zoals Theo zegt, op het eerste verdiep is al enorm veel werk verricht... en zal dit vele beter vooruitgaan ....Hopelijk hebben we niet een te bar koude winter zodat we toch goed kunnen doorwerken... het zal niet meer in een razend tempo zijn zoals in het begin.... maar.... wel gestaag !!!
    Nadeel van de wintermaanden is niet alléén de temperatuur, maar ook dat de dagen héél kort zijn en de nachten héél lang.... 
    Er komt natuurlijk nog een tijd dat we voor stoofhout moeten zorgen, en ook de groenten oogsten waar we al die maanden goed voor hebben gezorgd !!
    De tuin!! een geneesmiddel.... op zichzelf... waar we daarna lang kunnen genieten als we een pakje boontjes, of een doos tomatenpuree uit de vriezer halen... of courgette-soep eten... ... helemaal te gek, hoe meer ik tussen de tomatenstruiken op ontdekkingstocht ga , hoe meer ( grote) tomaten ik vind !! Nu maar hopen op voldoende zon zodat ze aan de takken kunnen rijpen, 
    Zo nog dievelings een paar foto's van het ochtendritueel.... 




    17-08-2013 om 08:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben uit mijn bedje gevallen...
    Het is warmer dan de vorige ochtenden !! en het ziet er bewolkt uit.... Het is nodig dat mijn hortensia' s water krijgen, door het vissen is eigenlijk onze ritme doorbroken.... het is ook vlugger donker... dus ja!! of Theo moet alléén gaan  vissen, hetgeen hij niet graag doen, wij zijn altijd te samen !!...Soms denk ik wel eens man ik zit altijd op je lip, maar hij wil dat zo , en mij stoort het niet.
    De hondjes ravotten al in de tuin en ons Molly is al aan haar eerste portie droog voer aan het knabbelen, het is enorm gemakkelijk, dat ze het komt vragen, want Luna is verduveld om zoals een kleine aap op de klimpaal te springen en al wat er staat op te peuzelen en te drinken;....... dus heeft Molly echt altijd verse brokjes en melk... tussendoor  pikt ze ook wel een droge brok van de hondjes.... en gaat ze drinken aan de grote bak op de koer net als de andere drie... Als wij yoghurt eten moet ik steevast een derde in de pot laten voor de viervoeters, en ook Molly is daar super gek op Soms wil ik  een extra potje (natuur) yoghurt open doen, maar Theo vind dat het wel goed is met het potje te mogen aflikken !! ze zijn volgens hem al veel teveel verwend !!
    Zo nu een taske koffie, de beestjes zijn al naar de dreef geweest ! en nu is het mijn beurt om te gaan kijken naar mijn groene kinders..... 

    17-08-2013 om 06:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van het vissen!!!
    Er lag een vieze smurrie op het water, het zag er niet echt héél gezond uit... en ( gelukkig) niets gevangen 
    Theo had Molly viskes beloofd, een geluk dat ons poes lekkere pottekes heeft .
    We hadden redelijk vroeg gegeten  ingevrozen bolognesesaus , dus ik moest enkel maar de spaghetie koken... Mijn mening over invriezen van zulke ragout-sauzen, is nog maar eens uitgekomen, als je zo iets doet zelfs als ze maar enkele dagen in de vriezer zitten .... moet je ze voor ze op tafel komen bijkruiden.... alle smaken gaan verloren... dat vind ik zo een zonde !!! al de smaken van al de groenten....zijn gewoon verdwenen het is net of je hebt een conserf van 1 of andere prutwinkel opengedraaid, nee dat is nu toch niet echt iets waar ik later mee wil uitpakken, viva vers !!
    Nog eventjes naar de tuin... en dan een verfrissende douche.... een foto van een kleine ganster die doet of ze nooit eten krijgt.... Ze is wel stapelgek op het brood van Belgïe 
    en de deur die klaar ligt om gespoten te worden !!!






    16-08-2013 om 20:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zitten in de petatten !!
    Daar wil ik mee zeggen, dat diegene die zelf geen aardappelen telen thuis, om wat voor reden dan ook !!
    diep in de portemonai zullen moeten tasten voor onze petatjes dit jaar, alles is veel te laat gestart... en ondanks dat ik gelijk kreeg over de overvloed van groenten en fruit, zijn de aardappelen veel te laat de grond in gegaan, door de hele lange winter... en die hebben echt wel hun tijd nodig om te groeien !!
    dus zal ikzelf daar een mouw aanpassen en dikwijls graan, macaroni,spagheti of spätsele op tafel zetten, ik heb het al zien liggen in de winkels maar wist begot niet wat of het was, laat staan wat je daarbij moet eten, ondertussen ben ik als crieuzeneus, toch al wat slimmer geworden en ga ik die 1 van deze dagen zelf maken, en dan bedoel ik de spätsele zelf hoor ... samen met een varkensmignonette en een verse champignonnesaus moet dat verduveld lekker zijn !!! 
    De oude duitse methode is met een soort plankjes maar tegenwoordig hebben ze ook een spätsele pers !!en ik heb zoiets, ik gebruik dat als ik verse kroketjes maak... om de aardappelen tot puree te knijpen !!
    De deuren zijn eigenlijk zo goed als klaar om in de grondverf te worden gezet , maar het is onnoemelijk warm.... Dat zal een zaak voor s'morgens zijn als het nog niet loeiend heet is.... 
    Veel van de tomaten beginnen in de plaats van groen geel  uit te slaan, dus dan zitten we op de goeie weg, mijn boterbonen zijn enorm mooi  hoog goeie dikke struiken met massaal veel bloemmekes, gho ik brand van ongeduld !!!Ik denk dat ik blij mag zijn dat ik een tweede kistdiepvries heb aangeschaft !!

    16-08-2013 om 15:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een vooruitgang .. de wetenschap staat voor niets !!
    Uitschakelen chromosoom Syndroom van Down gelukt Door: Maarten Keulemans Symptomen mogelijk ooit in te dammen © anp. Twee deelnemers juichen tijdens het voetbaltoernooi 'Geef Down de toekomst' dat gehouden wordt op het trainingscomplex van Ajax, De Toekomst, eind juni. Onderzoekers zijn erin geslaagd het extra chromosoom dat de oorzaak is van het syndroom van Down in gekweekte mensencellen het zwijgen op te leggen. Het laboratoriumexperiment bewijst volgens de onderzoekers dat het in theorie ooit mogelijk is de gevolgen van de aandoening in te dammen. "Sommige aantastingen door het downsyndroom blijven aanwezig bij de geboorte", zegt onderzoeksleider Jeanne Lawrence van de universiteit van Massachusetts desgevraagd. "Maar er zijn ook een progressieve componenten, zoals toenemende cognitieve achterstand en vroeg beginnende alzheimer." Wellicht zijn zulke problemen ooit te voorkomen. "We willen nu proberen met muismodellen te achterhalen of dat zo is." Downspecialist Michel Weijerman van het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp, zelf niet betrokken bij de studie, waarschuwt tegen overspannen verwachtingen. "Dit is een heel mooi verhaal in een cel. Maar als het op een dag al zou lukken om het toe te passen op menselijke patiënten, weet je niet welke aandoeningen je wel en niet uitschakelt", zegt hij. "Sommige processen komen misschien tot stilstand. Maar de ogen blijven zo staan, en aangeboren hartafwijkingen blijf je houden." Chromosoom 21 Mensen met downsyndroom hebben in hun cellen niet twee, maar drie kopieën van chromosoom 21. Doordat dit chromosoom in drievoud actief is, raakt de celhuishouding ontregeld. De Amerikanen legden het extra chromosoom het zwijgen op, simpel gezegd door er een gen in te bouwen dat het overwoekert met eiwitten. "De meer toekomstgerichte implicatie is om het syndroom van Down in aanmerking te laten komen voor onderzoek naar gentherapie", schrijft Lawrence in het vakblad Nature. Perfect is de techniek overigens nog niet. Zo schakelden de onderzoekers in sommige cellen meer dan één chromosoom-21 uit, en bleven ook bij de overwoekerde chromosomen sommige stukjes nog actief. Maar het is het principe dat telt, aldus Lawrence: "We laten zien dat de correctie van het onderliggende genetische defect haalbaar is." De laatste jaren wordt er in hoog tempo meer bekend over de precieze werking van het downsyndroom, met alle speculaties over behandelingen van dien. Maar vlak vooral de "simpele" behandelingen niet uit, vindt Weijerman. Downpatiëntjes hebben bijvoorbeeld meer kans op coeliakie of glutenintolerantie. "We hebben ontdekt dat je dat op een heel simpele manier kunnen voorkomen door tussen de vierde en zesde maand de borstvoeding aan te vullen met gluten."

    16-08-2013 om 11:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knalblauwe lucht !!!!
    Maar je kan niet meer in je bijna blote bast  uit je bedje stappen en vrolijk zwetend aan de koffietafel aanschuiven, je moet echt al een kamerjas aan, en als we nog een klein beetje verder zijn sokken ... dan is de barrevoetse periode ook weer voorbij !!
    Vandaag eerst en vooral de tomaten kolen prei, selder en boontjes eerst nog een portie puur natuur vitamientjes geven, en de kool een zeepsopke tegen het koolwitje !!!
    daarna verd er schuren en plamuren aan de badkamerdeur .......... Het vissen heeft Theo deugd gedaan, ik moet mezelf programmeren om een dikke vest mee te pakken de volgende keer dat we naar het water gaan, want als de avond valt wordt het  vele frisser !!!
    Ons Molly is dus het liefste poeske dat ik ooit al ben tegen gekomen, niets afstandelijk, ik denk dat ze werkelijk beseft dat we haar hebben geholpen een kleine maand geleden !!en daar zeer dankbaar voor is....Ze laat zich ook niet opzij zetten, en wil overal mee naartoe... net zoals de andere drie wil ze mee dartelen !!!! In de tuin wil ik het voorlopig nog niet, teveel vals volk !!die haar pijn zouden kunnen doen !!

    16-08-2013 om 07:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden dat we deze middag al warm hebben gegeten..
    was dat we om zes uur zijn gaan vissen, We hebben nu drie jaar geen vakantie genomen en doen het wat kalmer aan, ik heb zolang het nog goed weer is mijn tuintje en Theo houd zielsveel van vissen, soms schiet het voorgenomen vissen erbij in te moe, te gezellig ( eten en drinken aan tafel) of gewoon geen tijd /en te warm kan ook nog !! Dus deze avond was het toch zo !! en hij heeft drie vorens gevangen...;zielsgelukkig als een kind !! want dat smaakt natuurlijk naar meer !!
    Zo en ik ben blij dat ik weer thuis ben, meschien dat ik op zijn verjaardag trakteer op een dagje forelvissen !!! en een mooie hengel .....Hij zegt wel dat een kus voldoende is...dat we het geld nodig hebben voor ons boerderij maar ach.....hij werkt zo hard dus dat moet toch kunnen !!!

    15-08-2013 om 21:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tekst die ik gewoon mooi vind
    Ik heb thuis een potje

    Op het potje staat verdriet ik doe er vaak verdrietjes in want als ze klein zijn.. huil ik niet.

     Steeds als er iets tegenzit En gebeurt is wat ik niet wil open ik het potje gooi het er in heel stil.

     Maar gisteren was de laatste druppel iets te veel Van al die stukjes klein verdriet Kreeg ik een brok in mijn keel Mijn hand begon te trillen 

    Verdriet vloog uit de pot omhoog Een traan begon te rollen Ik voelde mij erg rot. Een onbedaarlijk snikken deed me trillen overal Ik zat echt tot mijn haren in het diepste diepe dal

     Het was met roodomrande ogen toen ik mezelf weer rustig kreeg

     Opgelucht keek ik naar mijn potje Het potje....dat was leeg.

     Dus zie je iemand lopen rode ogen en bedeesd, dan vraag je niets meer dan weet je, 

    Haar/zijn potje is pas vol geweest

     Catrien cant >psychotherapeute

    15-08-2013 om 12:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila !!
    Deze middag warme kost....zodat we meschien wat meer tijd hebben deze avond , voor andere dinges !!
    er zit al een pakje groene preiblaadjes in de vriezer maar ik heb er nog een dikke portie in een vergiet klaa staan om oftewel verbruikt te worden... directement ... of ook om in de vriezer te belanden !!

    Deze middag fischsticks met preisaus en echt verse  frietjes !!! 

    15-08-2013 om 10:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 uur later fris en monter!!
    Surtout dat fris, want het begint s'morgens al kouder te worden , een héél groot verschil tegen een 14 dagen geleden... we glijden stillekes aan de herfst in !! 
    Vandaag de tweede vleugel van de badkamerdeur onder handen pakken sé !!! 
    en dan kan ik stillekes aan beginnen met de lambrizering te beginnen afwerken en het plavond op zware fouten te controlleren .
    Ik vergeet telkens de spullekes uit te pakken die ik meegebracht heb van mijn breimachine reserve's... de spiksplinternieuwe breimachine's die ik voor een prikje heb aangeschaft misten wel kammen gewichten enzovoort, dus de hulpnaaldjes enzovoort, d'as niet erg want ik heb er zo ongeveer een miljoen op voorraad liggen in antwerpen !!!
    Als hier alles op orde is ga ik natuurlijk een deel verkopen , aan mensen die al een breimachine hebben voor hulpstukken enzovoort, maar daarvoor moet mijn brei-atelier eerst in orde zijn dus dat zal nog wel een héél tijdje duren !!
    Maar nu heb ik me voorgenomen om op de kaartenbreimachine sierkussens te breien !! goed voor mijn latere winkeltje, en ik hoop dat mijn sokkenmachinemaatje dan nog veel tijd en goesting heeft om samen een winkeltje te starten met mooie gebreide spulletjes, gaande van sokken, sjaals en andere spullen die niet duur zijn , mooi en warm !!!

    15-08-2013 om 07:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kees1943_nisse
    blog.seniorennet.be/kees194
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!