Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stoofvlees ( op de vlaamse manier klaar gemaakt) staat te pruttelen

    van toen we goed en wel thuis waren van de dierenarts!! Ik heb deels de mooie rosbief gebruikt ( die ik bij thuiskomst destijds heb opgebakken en nadien pas hem ingevroren ) maar omdat ik de mooie diepe smaak miste... doe ik er nu nog ander rundsvlees bij en daardoor is het echt om duimen en vingers af te likken, twee uur , nadat het stoofpotje ... is opgezet in de pruttelpot !! (hij is een oud, maar weinig gebruikt oud beestje, waar nu uiteraard verandering in gekomen is ik aanbid zowat alles wat hierin is klaargemaakt ! en hij verbruikt zelfs met zijn grote  maar 120 watt.

    Ik stond door zijn ouderwets uitzicht, er een beetje sceptisch tegenover, en omdat hij er nog echt nieuw uitzag heb ik hem overgenomen, ( gelukkig maar ,want elk gerecht dat ik hier uit tevoorschijn tover is dus om vingers af te likken tot aan je ellebogen !)

    Je kan niet geloven hoe verleidelijk dat het ruikt , tot in de tuin, een vele lekkerdere geur dan Chanel no 5 , althans voor de lekkerbekken.... denk daar dan ook nog echte verse friet bij... en je hebt een .... vul het zelf maar in, ik wil niet als viezerik worden bekeken , ondanks dat het dan enkel en alléén culinair zou zijn !! ... 

    Zo ons Molly is dus verplicht om in de grote bench te blijven tot ze genezen is.. en we gaan haar dan ook laten sterilizeren... ik had graag wel een jonkske gehad.... maar het brengt teveel miserie mee... we zijn older de bolder als ze op strooptocht is naar nazaten !! .. zo en nu heerlijk genieten van een grote portie vlaamse zaligheden !!!  

    08-03-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TErug van de dierenarts

    om half negen waren we al in de dierenkliniek , want ons Molly heeft een paar nachten geleden gevochten en ze heeft de niesziekte opgelopen !!

    dus ze krijgt nu ( na al een spuitje te hebben gekregen )een antibioticakuur ..

    Het is een hele toffe dierenarts !!amai dat is een pak van mijn hart !! Die wil ons later ook wegwijs maken als we eventueel andere dieren zouden willen gaan houden op onze ferme, maar dat is dus zware toekomst muziek, we zullen eerst zorgen dat de huizen, de schuren en de groenten , fruit en bloemen in orde geraken !!

    Maar dromen is het geluk van eenvoudige mensen , ik zou me niet kunnen voorstellen, dat ik zo rijk zou zijn , en dat ik me alles zonder nadenken zou kunnen kopen of verwerven.... wat zou het leven langdradig zijn !!

    zonder doel !! .. want ik denk niet dat je na je miljoenste miljoen , nog veel zou nadenken hoeveel er bijkomt elke maand /jaar !!

    Goe dat is dus achter de rug, en nu ben ik dus vlaams stoofvlees aan het maken voor deze avond !! met lekkere frietjes !... radisio , appelmoes lekker fris voor mezelf !! en morgen .. bbq ! de eerste van het jaar !!

    In de tuin !! lekker gezellig ... en kalm ik kijk er zowiezo al naar uit !! 

    straks verder de tuinklussen afwerken sé !! en we liggen langk !! 

    08-03-2014 om 11:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    07-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ondertussen vijf minuten na de zessen !

    We hebben om een uur of vier het werk stillekes aan, gelaten voor wat het was, de laatste lading was opgehangen... op de droogparaplu...ik ben binnen een fris flesje bruis gaan ophalen en we zijn gezellig in een zonnig hoekje van de tuin gaan genieten, van het gepresteerde werk !! we hebben onder tussen ook al de grote serre terug gezet !! zodat de grond daarin kan opwarmen het is natuurlijk nog veeeeel te vroeg !! maar gedaan is gedaan !! en deze keer hebben we in de serre op de grond worteldoek gelegd !! want ik ben zo blij met mijn utgedokterd systeem met petflessen ... dat ik dit gewoon in de serre ga doorvoeren voor de grote planten !! ... en nu een heerlijke douche want Theo die is doodmoe van de tango te dansen met de grote tuinfrees .... en ik voel elke ruggewervel in mijne ruggegraat, maar er is weer een lading stenen uit de grond gehaald en als ik dat elk jaar doe zal uiteindelijk de grond hopelijk zuiver geraken !! ....

    Onze buurman rechts van ons is nog steeds duchtig aan het opruimen, de appelaar, pruimelaars het krijgt allemaal een snoeibeurt, heel rigoreus met de kettingzaag, het is direct een ander zicht heel kaal !! en gelukkig zijn nu al de wilde braamstruiken die zelfs onze tuin begonnen te overwoekeren weg, daar ben ik dus héél blij om echt waar, en dat allemaal zonder ruzie te maken, want daar zag ik eigenlijk wel tegen op.... 

    LUna en schanulleke worden horendul van de mensen die op straat stoppen aan onze poort en de zaak bewonderen de kleine opdonders horen van alles en verstaan natuurlijk niet dat de mensen ons werk  bestoefen..... Ik laat ze maar bezig !! ze kunnen echt niets doen want de poort is en blijft gesloten !! en zo weten slechte karakters ook dat de zaak bewaakt wordt en niet alléén van kleine keffers maar dat er ook een grote hond aanwezig is , die niet blaft maar als het moet bijt !!

    07-03-2014 om 18:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder een staalblauwe hemel

    ben ik stenen van de grond aan het rapen ( ook dakpannen, potscherven en glasscherven) terwijl Theo zijn best doet met de grote tuinfrees... waar het kan wordt de grond omgewoeld.. en ziet hij er mooi zwart uit !!

    Als ik dan na zo een tijdje stenen heb geraapt dan denk ik , yes !! voorlopig liggen hier geen stenen of potscherven meer, maar na een uurtje zonneschijn komen er toch weer stenen boven, die zijn dan droog geworden en het rode en het witte van de kalksteen is dan zichtbaarder geworden.. het ziet er in elk geval vele netter uit...Het is toch een heel ander leven zo met zon.... morgen is het net drie jaar geleden dat we hier voor de eerste keer in Melay zijn komen kijken !! 

    Op het grote terras is het nu 28 graden en was het heerlijk toeven onder de parasol, broodjes met kip-curry !! en lekkere verse koffie !! 

    Zo nu ga ik eerst de was ophangen en een andere lading  wassen !! zodat die ook nog op de draad kan!!

    07-03-2014 om 13:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knalblauwe lucht !!

    en een witte laag op de grond en de daken !!

    Het gaat de goeie kant op !!

    De kippen zijn al buiten.. en genieten van een heerlijke lekkere appel in zes partjes gesneden,.. vandaag moeten ze na hun appeltje eerst maar hun voer van de grond oppeuzelen, want ze krijgen blijkbaar capsones...en daar zijn we niets mee... uiteraard moeilijk om dat te verwezelijken als boergondïer zijnde.... ( wij prefereren ook liever de lekkere beetjes, dan het doodgewone !)

    Vandaag meschien al frezen ( dat zou normaal gezien zondag op het programma gestaan hebben ) en stenen rapen !! het stuk dat we verleden jaar gesaneerd hebben ( en waar de buurvrouw links zo boos om werd ) is nu zover dat het al los ligt maar eigenlijk nog niet te bewerken is als moestuin of iets anders.. teveel steengruis etc. !!  

    Omdat ik vond dat de perzikkenboomkes niet zo goed groeiden als de nectarinneboom, ben ik gaan zoeken naar de perfekte standplaats voor deze bomen en instinctief hebben we ze dus toch op de goeie plek gezet, omtrent een muur die ook nog eens haar warmte afgeeft onder avond, alhoewel het bij ons dus verleden jaar onoverkomelijk warm was... Het was zelfs zo warm dat ik denk dat het water uit een ( groot) zwembad van nature uit zo warm zou zijn geworden dat we er koud water zouden moeten bijvoegen hebben echt waar !! ongelofelijk !!

    IK hoop dat we voor de start op het eerste verdiep toch nog tijd krijgen om de tuin dat ietsje meer aan te kleden en zo , elk jaar meer naar het afwerken geraken, en ik zie in mijn gedachten al de tuin met de grote vertikale stukken ... die zig-zag door een stuk tuin lopen en waar ik op de grond uiteraard ook groenten ga zetten.. het zal een heel speciaal cachet geven en heel origineel... ik heb het nog nergens anders gezien.

    Het voordeel van deze methode is ook dat we zo een beetje schaduw maken .... want bepaalde planten kunnen niet tegen uren aan een stuk blakende zon !!IK ben echt zo nieuwsgierig wat ons eitje dat we uitgebroed hebben voortbrengt !!

    Uiteraard wil ik de groene vinger maatjes !! het plezier gunnen van foto's te bekijken.... maar ik ga dat dus reserveren ... voor latere datum, als alles al groeit en bloeit !! ...

    Zo nu de wasmachine in gang zetten, kluskleren aan en naar de tuin, voor de nodige vitamine c, die je uit zonlicht kan puren op te doen !!.. natuurlijke lichttherapie...ik zou zeggen geniet !! dat gaan wij ook doen !!

    07-03-2014 om 09:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig , al de positieve energie, uit de tuin !!

    Ik heb nog een volle emmer prei geoogst !!en ik heb het roodlof ( radisio) verplant, nadat ik de kropjes heb gefatsoeneerd, ik had van de buurman verleden jaar zelfgekweekte look gekregen ik had die opgespaard en heb die dus laten kiemen die staan nu lekker in de moestuin groot te worden !! naast de radisio.... 

    Onze buurman heeft blijkbaar ook lentekriebels want die is het verwilderde stuk aan het opruimen.... en wij zijn daar zeer dankbaar voor... het is direkt een ander leven !!! 

    Theo is dus de voorbereidingen aan het maken voor onze vertikale tuinperikelen en ik moet zeggen het zal echt heel speciaal zijn en veel plaats besparen voor andere groenten te zetten!! ... 

    Het is soms uitzoeken hoe hoog sommige planten worden , want op de verpakkingen staat er bijna nooit hoe hoog sommige klimplanten groeien en dan kom je soms echt wel catastrofe's tegen ( zoals verleden jaar met de sluimererwtjes !) 

    Ik heb vandaag al erwtjes (om uit te puren ) geplant, en sluimererwtjes !! Ik wou eigenlijk op die plaats de patisons kwijt maar we hebben nog hier en daar wel plaats om een grote muur te construeren voor de mooie grote planten !! Ik ben er helemaal blij van geworden jammer dat op sommige plekken in de tuin er nog veel steengruis in de grond zit !! ik zou zo graag gewone ordinaire zwarte tuingrond bezitten, maar dat is onbetaalbaar om die naar hier te slepen.... de mensen in de vlaanders weten niet hoe rijk ze zijn !!!  

    Zo morgen moet ik bovenop alles een emmer prei kuisen snijden en invriezen !! gans de tuin ruikt naar prei omdat ik hem uiteraard al een groot gedeelte ontdaan heb van ongeregeldheden !! 

    06-03-2014 om 16:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemels !!

    Het kan niet beter !!

    In de eerste plaats was het kurkdroog en heeft het gevrozen !! daar ben ik dus super blij mee , want zo droogt de veel te natte kleigrond goed uit !Zodat het tweede gedeelte van de moestuin kan gefreesd worden, nu zal Theo zich wel moeten reppen om de palen in de grond te slaan voor de klimrekken!! Het ziet er een beetje halusinant uit !! Maar dat zal zeker en vast wel veranderen , als alles is vol gegroeit met de patisons, met de aubergines etc.

    Er wordt een koe geslacht en verdeelt vandaag en ik krijg beentjes om lekkere boullion te maken !! ( die ik dan lekker laat inkoken en dan in portie's in de vriezer ga steken !! Want het is niet voor niets dat alles beter smaakt als je in een deftig restaurant gaat eten, ( en ik bedoel dan niet , voorgekookte rommel die in de Makro gekocht is en opgewarmd in de Microgolf-oven, maar waar ze echt nog patatten schillen selder , prei etc schoonmaken , spoelen en snijden dus van scratch  beginnen )

    Dat komt dus ook door de zelfgetrokken boullions !!! akkoord het is wat werk !! maar oooo zo veel lekkerder !! 

    Het is dat ik nog geen goeie weckketel heb want anders zou ik zelf verschillende malen boullion trekken in laten koken en daarna in bokaals sterrilizeren zoals je met confituur doet !! 

    Dat is dus nog toekomst muziek, en omdat ik de verzekering heb gekregen, dat er beentjes gratis en voor niets voor mij apart worden gehouden, voel ik me stinkend rijk en super blij !! 

    Het scheelt uiteraard ook dat het weer zomer wordt en ik deze klus kan klaren in het oude gedeelte op het gasfornuis !!....

    Zo ik denk dat ik vandaag de rest van de groententuin maar ga leeg halen en op een minder druk moment mijn preistengels ga schoonmaken snijden en invriezen, want binnen kort zullen ze toch in het zaad schieten en dan hebben we der niets meer aan !!

    Ons Molly , was er gisteren om een uur of vier vanonder getrokken ( van onder gemuist !) en kwam schoorvoetend op mij af toen ik de kippen ging uitlaten !! ...

    Het poezebeest weet haar thuis te vinden ( zeker rond de tijd dat we ontbijten , zodat ze ook haar kluts yoghurt niet misloopt, gek elk diertje lust dat graag ) ... maar is ondertussen weeral op strooptocht in de tuin, de schuren en omliggende tereinen , ik hoop alléén dat ze van de straat weg blijft, want hier zijn een koppel idioten die de diertjes voor de lol omver rijden !!

    06-03-2014 om 09:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon als verleidster !!

    Ik heb wel al ergere dingen meegemaakt in Melay !!.. We zijn dus om worteldoek gereden , die stond in promotie in den aldi.. 16 euro voor 25 meter !! .. we hebben zowat alles opgekocht hetgeen er was !! !

    wij mogen toch ook wel eens hebberig zijn hé?... de potgrond hebben we gelaten voor wat hij was, eigenlijk is het compost en hebben wij hem minimum een halve euro goedkoper !! dus !! ...

    om een uur of vier hadden we zo iets van waauuuwww heerlijk nu toch effekes genieten van het goeie weer, van mekaar een lekker bruisje en de beestjes, ( ons Molly is ondertussen der weer eens van onder gemuist !!!...

    Het werd om een uur of vijf wat frisser en na het gemijmer over de tuin ( als hij afgewerkt zal zijn deels als recreatie, deels als snoep/groententuin) dat we dan toch wel rijke mensen zullen zijn en dan bedoel ik niet geldelijk , want dat is gewoon niet uit te drukken in euroo's ... maar gewoon hetgeen we zullen bereikt hebben met onze handen , ons denkvermogen en ons uithoudingsvermogen en dan heb ik het nog niet gehad over het vertrouwen in mekaars kunnen>..... want eigenlijk zijn we nu al schatrijk ... wetende wat we weten ... en dat is voor sommige mensen  niet echt goed !!! 

    NU gaan we heerlijk genieten van kalkoendrumsticks en verse frietjes met een mengelmoesje van kerstomaatjes ( deels voor de zaadjes ) en daarna een goeie film... wetende dat het weer alangsom beter zal worden en wij genieten van ons hebben en houwen !!

    en dat we aftellen naar het bezoek van een paar (Nederlandse) vrienden van het eerste uur !!

    05-03-2014 om 17:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk lenteweer en heel lekker geslapen !!

    Bij ons zeggen ze als er iets heel goed is gelukt"we liggen langk"( typisch waaslands denk ik)

    De verse soep is gebrouwen een grote pot, en die kan nu in een grote tuperware schenkpot in de ijskast, zodat hij tot de laatste druppel lekker blijft smaken!! Hele lekkere dikke tomaten-groentesoep, zo waar uwe lepel bijna in blijft rechtstaan , boordevol lekkere groenten zonder smeerlapperij gegroeit  en dat smaak je !

    Ik zie het zo al voor mee een hele grote tafel met banken en daar dan lekker etende mensen met boere stutten ,soep ,lekkere hesp of gewoon een lekkere warme maaltijd, of bbq... iedereen zijn buikje rond smikkelend , tot ze hun broeksriem een gaatje moeten lossen, ... ...

    Allemaal voor een zacht prijsje, omdat wij het gewoon doen voor de lol, we moeten er niet echt op verdienen, het is eigenlijk bedoelt als hobby.... en de mensen terug leren wat "echt" eten is, ideetjes uitwisselen , trukjes leren en geleerd worden, want ik ben niet alwetend en krijg graag ook raad !!

    en uiteraard kunnen er plantjes /zaadjes worden geruild... enzovoort !!.. het zal nog een hele tijd duren,ik kijk er al helemaal naar uit... en we gaan het zodanig aanpakken dat we met mensen te maken krijgen die hetzelfde ingesteld zijn als wij .. we gaan niet aan witte boordenpolitiek doen !! gewoon wees jezelf !! en eerlijk!!... stoefers, en grootpraters moeten we niet.... want die teren op een andermans zweet !! ...

    ooit heeft er héél lang geleden op de BRT(vlaamse televisie) een serie gedraait en daar werd een café het hemelrijk genoemd !! .. wij gaan onze hoeve zo niet noemen, maar het voelt zo wel , in elk geval voor ons, en we hopen van dat over te kunnen brengen op onze vrienden en toekomstige gasten .

    Op het programma staat er vandaag weer wat tuinklussen die we met hart en ziel zullen volbrengen, want dat is goed voor de moraal !

    05-03-2014 om 09:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker in de tuin gewerkt !!

    prei uitgestoken, spruitjes getrokken, kippenhok uitgekuisd en we hadden weer twee eitjes !!... Nu eerst nog lekkere soep maken met verse prei en de rest uit de vriezer !! ..... daarna lekker douchen genieten van een lekker bruisje.... eten en naar bed !! zaallliiiigggg !!

    Theo heeft ondertussen een deel van de tuin klaar gemaakt voor de klimmende groenten, zoals pattisons, de ronde bolcourgettekes, aubergines, erwtjes, bonen etc.... het zal als alles volgroeit is een speciaal cachet aan de tuin geven, nu is het nog even voorlopig ( omdat we alles uitproberen,... maar als het echt mooi is laten we dat staan en kan dat mee in de snoeptuin worden verwerkt !!)

    04-03-2014 om 18:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukkig droog !!

    Vandaag gaan we de voorbereidingen van de moestuin aanpakken,terwijl de grond nog goed nat is en bewerkelijk voor bepaalde toestanden die we in gedachten hebben.

    Ik heb van mijn groen kameraadje Helena een pracht van een tip gekregen en dat is dus dat je ook veel in de hoogte dus vertikaal kan laten groeien om plaats te besparen.... en zodoende gaan we dus vandaag de zware steunen al in de grond slaan zodat het werk dat met kurkdroge kleigrond onmogelijk wordt door bikkel en bikkelhard al gedaan is !! 

    Het kost nog wat tijd en we moeten enigszins toch beginnen denken aan het eerste verdiep, maar de voorbereidingen voor ons gezonde leefwijze ( en later voor die van de gasten) moeten nu ook gebeuren !! dus onze leuze traag maar zeker ... is en blijft van toepassing !! dat vlug , vlug ,laat zware ( negatieve )sporen na, en je kan de hemel beloven, 1X de gasten geariveerd zijn en ze zien en proeven de realiteit, zullen de negatieve reactie's niet uitblijven... en geraak je kwijt hetgeen waar je jaren aan gewerkt hebt en naar gestreefd ..... 

    Je kan zelf wel recencie's in mekaar knutselen ( met vrienden ) maar uiteindelijk zijn consumenten niet achterlijk !!

    Omdat ik aan goeie vrienden mijn mooie zelfgemaakte tegels heb verkocht ( een beetje tegen ons goesting maar ja, het was zo een fantastische deal, en het zijn dan ook nog hele toffe vrienden, dat we niet konden weigeren ) zitten we dus nu met het gegeven dat we er nogal wat nieuwe bij moeten maken !! 

    De eerste reactie's van de passerende mensen is dus overweldigend tof, en sommige vrienden vragen waarom ik hier nog geen foto's heb geplaatst.. wel ten eerste het projekt is eigenlijk nog niet afgewerkt en hetgeen ik voor ogen heb zal pas zijn als de planten gegroeit zijn en bloeien !!!

    Zo nu naar de tuin de kippen hun water , hun graantjes, groenvoer en yohurt gaan geven !

    04-03-2014 om 09:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne avond is in het verschiet !!

    en of we ons vandaag geamuzeerd hebben, (en nogthans hard gewerkt bovendien ) De zijkanten van de koer dus waar de hortensia's en de buxusbollekes staan moesten ook dringend wat goeie spullen krijgen, want tussen al die stenen , keien en puin van de laatste 50 decenia zit er nog wel wat zand maar dat is dus meer gemalen steen dan iets dat op grond lijkt... alhoewel al wat ik in de grond foefel groeit !!

    Dus weer een 20 zakken compost gehaald en nog vijf zakken fumier de cheval, of op zijn vlaams paardestront !

    alle zakken zijn verdeelt over de linkse en rechtse kant en hetgeen we konden opstoken van gedroogd onkruid enzo is ook gebeurt , ik heb geleerd van niet te veel op dat gebied aan de kant te schoppen maar direct hup met de geit... weg ermee !!

    Het ziet er echt al netjes uit, binnen X-aantal tijd , de tuinmeubels terug onder handen nemen en hopen dat de mooie planten en bloemen een weelde van bloemen en geuren zullen verspreiden, ik heb toch de rozen daarvoor aangeschaft, het is wel zo door dat paardemest, is het net of we hebben hier een stoeterij !!  maar dat zal wel redelijk vlug weg zijn ! in elk geval mij stoort het niet !!

    ik heb ondertussen ook nog een serieus hebbeding voor de keuken gevonden.... en niet echt duur , een olieflacon, dus waar je de gewenste olie in giet en dan oppompen zoals een vernevelaar voor de tuin van een liter of 10... dus eerst pompen en dan sprayen, het is een verduveld goed systeem, het is werkelijk zoals een spuitbus , van de 1 of andere horecaproducten firma, ( zoiets waar je, je bakvormen mee kan inspuiten !! en die prullen zijn heel duur , voor wat het is eigenlijk, nu kan ik naar hartelust mijn oliesprayer vullen en het kost enkel de olie die je der inmikt,( uiteraard, moet je de aankoop van die oliesprayer ook rekenen, maar dat is vlug, zelfs heel vlug terug verdient ... en je gaat vele minder vettig koken en bakken !!

    IK heb ook mijn voorgekiemd lookbollekes open geprutst en ze  uitgeplant, want ze werden al te groot !! 

    Nu maar hopen dat ik daarmee succes heb( ze ruiken toch enorm dat is toch een goed teken )

    Morgen terug verse tomaten-groentensoep maken, en de laatste spruiten uit de hof halen !!

    Volgens ik kan zien is de eeuwige kool die ik verzet heb goed aan het recupereren... van de operatie !!

    Ons Molly is aan het bijtanken een gans bakje poezekorrels, ook wat droge hondebrokken, een volle bak melk en een lekkere verse worst heeft ze ook al in haar uitgehongerd kaske geslagen !!

    Daarstraks mochten ze alle vier mee naar de tuin... en Luna kon haar geluk niet op ze croste gans de tuin rond, om dan als een gek scheerlings over of net tegen Molly op te duiken , en ons Molly die deed vrolijk mee !! Die twee hebben mekaar erg gemist !! Dus hier is geen sprake van leven als kat en hond ( ruzie maken) hier is iedereen met mekaar tevreden !!! en dat is onbetaalbaar !!

    03-03-2014 om 19:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVen bijtanken ( lekker verse koffie) en komen lezen en tokkelen!!

    Om daarna de camionette leeg te maken we hebben dus om onze voorraad compost geweest in contrexville en ook nog eens een zak of vijf paardemest ... die we dan gemengd in de hortensiaborders strooien een lekkere dikke laag zodat de hele arme grond een klein beetje meer waarde krijgt !! een beetje verder in het (lente) seizoen begin ik met mijn gieters met brandnetelgier !! zodat alles maar dan ook echt alles zal aanslaan en groeien, want niet alléén een mooi interieur geeft een meerwaarde aan je woning ook de buitenkant , draagt zijn steentje bij tot een gezellige en uitnodigende woning !!! Het moet niet frullerig zijn maar het moet wel een bepaalde klasse uitstralen.... en het mooie is, ik bruis van de ideetjes , en we krijgen het tesamen klaar om ze uit te voeren, van teamwerk gesproken !!!

    03-03-2014 om 14:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fini !! met het prachtige lenteweer !!

    Het is weeral allemaal kletsnat en de weergoden zorgen ervoor , dat het vandaag zo blijft !! 

    Gelukkig hebben we gisteren dus geprofiteerd van het goeie weer ( dat is zowat het enige waar wij dan willen misbruik van maken, en dat is dus van de weegoden hun geschenkje met zon gekruid ).

    Het goeie nieuws is, dat ons Molly terug is , toen ik de kippen uit hun hok ging laten, hoorde ik zwaar gestommel boven mijn hoofd in de hartjesschuur !! en toen ik Molly riep kwam er een soort van Tarzanachtige katteschreeuw, ik dacht oeioeioei, dat kan ons Molly niet zijn oftewel is ze zwaar gekwetst !!

    Ik in allerheil binnen Theo gaan roepen, want ik durf niet zo diep op het eerste verdiep de balken te belopen zonder vloerdelen !! en zeker niet op het moment dat ik pas wakker ben geworden !!

    Dus ikke gauw naar het kippehok ( ik ben blij dat we een deel van de bovenkant nog bespannen hebben met gewapende plastiek, zodat de kippen toch iets of wat een drogere loop hebben )

    Daarna terug naar de schuur, Theo was  ook al present, maar als hij riep kwam er geen antwoord, nadat ik ben beginnen aandringen en molly maar bleef roepen , kwam er dan toch respons... het hele rauwe was gedaan, nu heel zachtjes , maar ze antwoorde... Theo zag ze zitten.... en ze bleef ook zitten ook als ik dichter kwam ,"Ons Molly!" ik denk even blij als wijzelf dat ze terug thuis was, ( met hele grote honger) 

    De hondjes waren gisteren ook een beetje uit hun gewone doen en zeker Luna die nu haar speelkameraadje kwijt was !! Dus toen we Molly binnen brachten was er direct veel ambiance in de keuken, iedereen werd uitbundig begroet door de woefkes, ook wij kregen de nodige natte lebbers ... en Mollly werd compleet gekeurd door drie zwarte natte neuzen.... 

    Ons Luna die had nog het meeste werk, eerst en vooral grote keuring, onder Molly hare staart... het zou kunnen dat we prijs hebben , ( jongskes)... en dan is ons Luna begonnen met Molly hare snoet af te likken en haar oortjes uit te wassen, echt heel lief, en Molly?, Molly die liet dat heel graag toe !

    03-03-2014 om 08:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK wist het gisteren al, dat het vandaag een prachtige dag zou worden !!

    We zijn weer afgeladen vol, naar huis geraakt, spul voo beton te storten, maar ook iets of wat goedkopere potgrond om de stroken langs de gevels van de huizen te verbeteren en op te hogen, zwart zand is hier eigenlijk een zeldzaam gegeven , en ondanks dat we het gratis en voor niets kunnen krijgen in Belgie en Nederland is het onbegonnen werk om dit naar hier te transporterern !!.. dus hebben we dan maar een alternatief gezocht dat haalbaar is, en na een paar jaar ook wel voor heel wat verbetering zal zorgen, uiteraard, gaan wij de grond zelf nog verbeteren met paardemest in zakken ... 

    ik heb ook een trieste mededeling ons Molly is er gisteren van onder getrokken, ze is waarschijnlijk van het eerste verdiep in de hartjesschuur naar beneden gesprongen, in de tuin en we zagen haar dus in het weiland lopen, op haar duizendste gemakske.. de zaak verkennend... ik hoop dat ze zich uit de slag trekt en geen slechte mensen of roofdieren ontmoet... en dat ze vlug naar huis komt, want ik heb weinig geslapen deze nacht !! Ze is zo aanhankelijk en heeft nog nooit met iets slechts in aanraking geweest... hetgeen waar ik bang voor was, is dus uitgekomen !! ....

    We hebben ons eerste eitjes geproefd... van de kippen, Ik heb gelezen dat je het verschil niet proeft , wel wij proefden het wel, maar ze krijgen dus veel groenvoer(eeuwige moes en spruitkoolblaren ), appels ( schillen en appels die te lang hebben gelegen) ze krijgen mais, zonnebloempitjes voor mooie blinkende veren, en yoghurt en look voor hun darmkes !! .....

    We zijn van eergisteren begonnen met champignons te kweken en als we wat verder zijn, en ons gading gevonden hebben in verband met andere tamme paddestoelen, zoals oesterzwam, chitakes , en eekhoorntjesbrood, dan gaan wij daar dus met huis , tuin en keukentoestanden een kleine kwekerij voor onszelf als hobby opzetten, Theo zou dit graag als hobby doen !! en ik dus de tuin en de borders aankleden en het fijnere werk waar ik lichamelijk nog toe in staat ben !!

    ONze groenten en bloemen historie  is als volgt, de spruitjes zijn ontkiemt, verschillende tomatensoorten, komen ook voorzichtig boven de grond.... sla, aubergines, patisons, ( witte en gele ) zijn ook vollop van de partij, de bolcourgettekes, zijn ook robuust boven de grond gekropen, sommige watermeloenen staan uit, prei en selder zijn aanwezig, voor erwten, en boontjes is het spijtig genoeg veel te nat !! 

    al de pepers en de paprika's staan van gezondheid te blinken, !! en die staan af te harden zodat ik ze binnen afzienbare tijd naar een ander gebouw kan transporteren en waar ze met zijn allen kunnen uitgroeien tot forse plantjes , die ik in 1 ruk door kan planten na de ijsheiligen ... voila, moest er iemand goesting hebben om te komen sleuren met zakken zand , cement en gravé, die is welkom !!

    02-03-2014 om 09:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar bewolkt maar het regent (nog)niet !!

    De trip naar het kippenhok heeft weer een eitje opgeleverd !! de schatjes !! ik ben er blij mee, morgenvroeg staan er gekookte eitjes op het ontbijtmenu...en kunnen we vergelijken... de eitjes van ons eigen gevederd volkske, en die , die je koopt !!... Hopelijk hebben ze een mooie gele dooier tegen het diep oranje af !!

    Allemaal bio !! en zodra Theo  al het andere klaar heeft voor onze huisgenoten met pluimen, komen er nog mechelse hoenders bij, ... Liefst bij een hobbyfokker gekocht, die willen nog eer van hun werk halen en stoppen de beesten niet vol met troep , omdat ze vlug groot en dik zouden worden !! ik wil echt scharrelkippen en je moet ergens beginnen nietwaar,  later kan het eigen broed, voor nazaten zorgen en voor vlees in de pot!!

    Nu moet ik ook nog een goeie maalderij vinden, die bepaalde ouderwetse granen en melen verkoopt aan betaalbare prijzen !! De bedoeling is uiteraard om  kip /haan op tafel te toveren, die werkelijk de smaak heeft zoals het hoort , zoals het vroeger echt was!!!  ... Het is niet voor niets dat top restaurants ( van gans europa en verder) kleine fortuintjes betalen voor mechelse koekoek ... omdat de smaak werkelijk hemels is, en hetgeen je in je kookpot gooit , komt er ook uit, je kan geen twee, drie en vier sterren verdienen met een kip van de carfour, aldi, lidl of intermarche!!

    Ik weet wat ik wil !! en zal daar dan ook voor knokken !!...

    01-03-2014 om 09:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En tamelijk rap!!

    Normaal beginnen kippen maar te leggen in maart als het vele langer licht is, maar blijkbaar voelen ze zich zo in hun nopjes bij ons, dat we vandaag getracteerd zijn op het eerste eitje !!

    Theo was aan het betonneren, en omdat de achterkant van de ruitjesschuur volledig open is , en je alle geluiden vanuit de tuin daar dan kan horen, merkte hij bij het binnen komen op , dat er het 1 en ander gaande was geweest in het hok, alle kippen, inclusief de hanen, waren serieus older de bolder , helemaal hyper !!  hij merkte op :" Het is net of er heeft er eentje een ei gelegd , en de rest van het huishouden is superblij dat het gelukt is !!".. Toen ik de kippen wou gaan opsluiten, liepen ze nog allemaal buiten in hun veranda... ( ook niet echt hun normaal doen !) dus ik kreeg ze niet binnen !! ( da's dus wel normaal ;-)!)

    Maar de woorden van Theo in gedachte... toch eens gaan kijken in de legnesten, en inderdaad  een klein bijouke van een eitje , het linkse eitje is dus van onze kippetjes en het grote is dus van een gewone externe legkip !!

    Wij zijn super blij, dat onze kippen zich bij ons goed voelen en dat laten zien !

    28-02-2014 om 17:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila de kogel is door de kerk!

    Boterboontjes met een lekker sappig korteletje en gekookte aardappeltjes?, of meschien gewoon uit de oven njamie !!

    Ik ga nog eventjes moeten wachten voor de champignons zelf te kweken, ik vind het nog iets te vroeg !! als de verwarming erg hoog moet staan s'nachts omdat het zou kunnen vriezen, ben ik eraan voor mijn profijt !!

    Als we de smaak te pakken krijgen, ga ik dus steeds verse champignons in huis hebben , en zullen blikjes... temps passér zijn !! yoepiee , weer iets om gezellig mee te hobbyen !! Ik denk dat ik volgens de hele goeie uitleg die ik gekregen heb via, via... een heel eind geraak !! en ik kan weer mijn petflessen gebruiken , ik vind het ondingen omdat ik er krampen van krijg als het te warm wordt .... maar het zijn toch zulke juwelen om van alles mee te klussen en te prutsen !! ik moet dringend een contrakt afsluiten met een bronwaterfabrikant ... ...

    Een weetje tussen door, in de zomer zal je geen last hebben van fruitvliegjes , rond je fruit !! als je er een bladje laurier bij legt !! 

    28-02-2014 om 15:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent momenteel pijpestelen !!

    Maar ik heb de bricolatie's van gisteren kunnen opvoegen !! ... en ik ben echt blij met hetgeen er dus nu weer al verandert is, het geeft echt een eigen cachet aan de boerderij , echt iets van onszelf !! dat niemand anders heeft!! den buurman kwam net terug van boodschappen doen.. en viel bijna achterover !! hij moest weten waar we die spullen op de kop hebben getikt !!.... Hij knikte meewarig toen ik hem vertelde dat het helemaal eigen makelij was !! Dus ik ben er zeker van dat het geslaagd is, en nu maar wachten op mooie rozen !!

    De appelstruedel was héél lekker !! der zaten helemaal geen graatjes in zeggen ze bij ons !! ik had er een klein beetje een vlaamse toets aan gebreeën door er wat speculaaskruiden in de vulling te verwerken, tegenwoordig kan alles !! dus waarom dit dan niet hé !!

    De kippen maken dankbaar gebruik van hun "veranda" Het stuk dat dus belegd is met houten schotten, en onder hun kot ligt, en ook rondom volledig is afgewerkt zodat ze in de zomer ook nog wat schaduw hebben... als het regent gaan ze dus daar scharrelen.

    Nu nog eventjes nadenken wat ik deze avond op het menu ga zetten.... ik heb goesting in gevulde pastaschelpen, een soort van lasagne maar anders !! Het is uiteraard allemaal om ter lekkerder !! dus moeilijk kiezen, Ik heb ook nog spinazie in de vriezers zitten... (sluimer)erwtjes en worteltjes , princesseboontjes, boterboontjes , de zwarte bonen, ik heb nog spruitjes in de tuin.... Ik heb dus werkelijk een luxe probleem... ik kan niet kiezen !!

    28-02-2014 om 13:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent, met die mate dat het iets meer is dan uitvallende mist !

    Meschien dat er verbetering op komst is , want daarstraks zag ik toch een heel klein streepje zon!

    Ik ga toch een schietgebedje doen want ik moet aan de voorgevels met voeger en specie hier en daar wat aan onze verfraaïngswerken wat spleetjes vullen !!

    en dat kan niet als het druppelt .. de appelstruëdel staat ook op het programma, en de helft van de kippeborst .. die over is gebleven ga ik veranderen in een kip-curry slaatje !!! zodat die kan trekken...en morgen lekker op smaak is, Ik ga dit slaatje voor Theo reserveren, hij lust het dolgraag, en ik wil graag een beetje aan de lijn doen dus is alles met mayonaise een beetje taboe...Mijn streefdoel is, de hoeve klaar en ikke terug een lijntje in de plaats van een dikke streep !! .. Ik heb 1 groot nadeel en dat is dat ik niet op water en azijn wil leven !! Het leven is al kort genoeg !! en je kan héél lekker eten maken met eenvoudige ingredienten !!! ..... dus we geraken er wel !! ( tien jaar geleden ben ik doordat ik ook veel verzwaard was terug beginnen roken, en daar heb ik enorm veel spijt van gehad naderhand) Zelf toen ik terug een catwalk figuurtje had !! Uiteraard is heel dik zijn nu ook niet van het gezondste en daarom !! ga ik toch mijn uiterste best doen... om hier ook een punt achter te zetten 

    28-02-2014 om 10:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vakantie_thailand
    blog.seniorennet.be/vakanti
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!