Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En tamelijk rap!!

    Normaal beginnen kippen maar te leggen in maart als het vele langer licht is, maar blijkbaar voelen ze zich zo in hun nopjes bij ons, dat we vandaag getracteerd zijn op het eerste eitje !!

    Theo was aan het betonneren, en omdat de achterkant van de ruitjesschuur volledig open is , en je alle geluiden vanuit de tuin daar dan kan horen, merkte hij bij het binnen komen op , dat er het 1 en ander gaande was geweest in het hok, alle kippen, inclusief de hanen, waren serieus older de bolder , helemaal hyper !!  hij merkte op :" Het is net of er heeft er eentje een ei gelegd , en de rest van het huishouden is superblij dat het gelukt is !!".. Toen ik de kippen wou gaan opsluiten, liepen ze nog allemaal buiten in hun veranda... ( ook niet echt hun normaal doen !) dus ik kreeg ze niet binnen !! ( da's dus wel normaal ;-)!)

    Maar de woorden van Theo in gedachte... toch eens gaan kijken in de legnesten, en inderdaad  een klein bijouke van een eitje , het linkse eitje is dus van onze kippetjes en het grote is dus van een gewone externe legkip !!

    Wij zijn super blij, dat onze kippen zich bij ons goed voelen en dat laten zien !

    28-02-2014 om 17:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila de kogel is door de kerk!

    Boterboontjes met een lekker sappig korteletje en gekookte aardappeltjes?, of meschien gewoon uit de oven njamie !!

    Ik ga nog eventjes moeten wachten voor de champignons zelf te kweken, ik vind het nog iets te vroeg !! als de verwarming erg hoog moet staan s'nachts omdat het zou kunnen vriezen, ben ik eraan voor mijn profijt !!

    Als we de smaak te pakken krijgen, ga ik dus steeds verse champignons in huis hebben , en zullen blikjes... temps passér zijn !! yoepiee , weer iets om gezellig mee te hobbyen !! Ik denk dat ik volgens de hele goeie uitleg die ik gekregen heb via, via... een heel eind geraak !! en ik kan weer mijn petflessen gebruiken , ik vind het ondingen omdat ik er krampen van krijg als het te warm wordt .... maar het zijn toch zulke juwelen om van alles mee te klussen en te prutsen !! ik moet dringend een contrakt afsluiten met een bronwaterfabrikant ... ...

    Een weetje tussen door, in de zomer zal je geen last hebben van fruitvliegjes , rond je fruit !! als je er een bladje laurier bij legt !! 

    28-02-2014 om 15:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent momenteel pijpestelen !!

    Maar ik heb de bricolatie's van gisteren kunnen opvoegen !! ... en ik ben echt blij met hetgeen er dus nu weer al verandert is, het geeft echt een eigen cachet aan de boerderij , echt iets van onszelf !! dat niemand anders heeft!! den buurman kwam net terug van boodschappen doen.. en viel bijna achterover !! hij moest weten waar we die spullen op de kop hebben getikt !!.... Hij knikte meewarig toen ik hem vertelde dat het helemaal eigen makelij was !! Dus ik ben er zeker van dat het geslaagd is, en nu maar wachten op mooie rozen !!

    De appelstruedel was héél lekker !! der zaten helemaal geen graatjes in zeggen ze bij ons !! ik had er een klein beetje een vlaamse toets aan gebreeën door er wat speculaaskruiden in de vulling te verwerken, tegenwoordig kan alles !! dus waarom dit dan niet hé !!

    De kippen maken dankbaar gebruik van hun "veranda" Het stuk dat dus belegd is met houten schotten, en onder hun kot ligt, en ook rondom volledig is afgewerkt zodat ze in de zomer ook nog wat schaduw hebben... als het regent gaan ze dus daar scharrelen.

    Nu nog eventjes nadenken wat ik deze avond op het menu ga zetten.... ik heb goesting in gevulde pastaschelpen, een soort van lasagne maar anders !! Het is uiteraard allemaal om ter lekkerder !! dus moeilijk kiezen, Ik heb ook nog spinazie in de vriezers zitten... (sluimer)erwtjes en worteltjes , princesseboontjes, boterboontjes , de zwarte bonen, ik heb nog spruitjes in de tuin.... Ik heb dus werkelijk een luxe probleem... ik kan niet kiezen !!

    28-02-2014 om 13:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent, met die mate dat het iets meer is dan uitvallende mist !

    Meschien dat er verbetering op komst is , want daarstraks zag ik toch een heel klein streepje zon!

    Ik ga toch een schietgebedje doen want ik moet aan de voorgevels met voeger en specie hier en daar wat aan onze verfraaïngswerken wat spleetjes vullen !!

    en dat kan niet als het druppelt .. de appelstruëdel staat ook op het programma, en de helft van de kippeborst .. die over is gebleven ga ik veranderen in een kip-curry slaatje !!! zodat die kan trekken...en morgen lekker op smaak is, Ik ga dit slaatje voor Theo reserveren, hij lust het dolgraag, en ik wil graag een beetje aan de lijn doen dus is alles met mayonaise een beetje taboe...Mijn streefdoel is, de hoeve klaar en ikke terug een lijntje in de plaats van een dikke streep !! .. Ik heb 1 groot nadeel en dat is dat ik niet op water en azijn wil leven !! Het leven is al kort genoeg !! en je kan héél lekker eten maken met eenvoudige ingredienten !!! ..... dus we geraken er wel !! ( tien jaar geleden ben ik doordat ik ook veel verzwaard was terug beginnen roken, en daar heb ik enorm veel spijt van gehad naderhand) Zelf toen ik terug een catwalk figuurtje had !! Uiteraard is heel dik zijn nu ook niet van het gezondste en daarom !! ga ik toch mijn uiterste best doen... om hier ook een punt achter te zetten 

    28-02-2014 om 10:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze hoveniers bezigheden zijn onderbroken door de regen !!

    Hetgeen ik lang geleden al heb uitgedokterd... komt tot leven, morgen als het tenminste over blijft werken we de zaak verder af !! Het is nog een beetje een padder zicht.... maar als het deze zomer wat meer aangekleed is... zal het al anders ogen!! Ik weet niet of we de poort aan de straat dit jaar al volledig kunnen afwerken, want het is niet echt heel noodzakelijk , maar het zal wel de finisching  touch geven !!

    Theo brande van verlangen naar verse frietjes en een lekker sappig kippetje ( althans het kippewit van de borst, hij is geen peuzelaar.... maar toch proeft hij wel het verschil tussen het droge kippewit van een schaaltje of de borst van een kip op zijn geheel gebraden , het vlees is echt vele sappiger, en heeft veel meer smaak ).. en nu we terug zo een pyrex oventje hebben was er uiteraard geen houden meer aan !! kip met frietjes !! zogezegd zo gedaan, ik heb de extra's van de duurdere kitchen-master in antwerpen meegebracht ! het rak voor eitjes en toostjes te maken tegelijkertijd, het mandje voor de kippen nuggets, en uiteraard de speciale stellage om een kip te braden en het vet er allemaal kan af en uitdruppen !!, dat is dus het enige verschil met de hele dure kitchen master, en de gewone doorsnee halogeen oven !! kip zonder vet of olie  gebakken heerlijk sappig !!

    De meeste gooien hem na een paar keer op de tweede hands site's, omdat ze die blijkbaar niet kunnen aprecïeren, wel ik kan eigenlijk niet zonder !! Ik ben redelijk kritisch als het op eten aan komt en heb liever een sappige kip ( en nu komen die kippen meestal nog van een gewone winkel, of groot warenhuis, wat gaat dat geven als we onze eigen gekweekte kippetjes gaan oppeuzelen.... ik heb Theo voorspeld , dat als hij na een tijd , per ongeluk zo nog eens een ordinaire gekochte kip zal proeven hij zal vragen of we ziektes onder de kippen hebben  )ze smaken zoveel anders.... wij kijken er echt al naar uit !! maar uiteraard moeten we nog veel geduld oefenen, ik wil geen vethaantjes ... die we binnen de zes weken kunnen slachten.... omdat ze dus vetmeel hebben gekregen, nee hoor !! bij ons zal dit hoofdzakelijk over haantjes gaan die we teveel hebben door eigen kweek, en die hun leventje kunnen doorbrengen met scharrelen !!en lekkere graantjes, het zal op geen maand steken.... maar 1ns de tijd rijp moet hun bolleke der af !! zonde? inderdaad, het zal slikken zijn, maar ik weet zeker dat ze een diervriendelijk bestaan zullen hebben gehad !! en dat ze met respect zullen geslacht worden zonder beulerij !! 

    Ik hou van mijn dieren, maar ik houd het gezond !! 





    27-02-2014 om 19:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila de laatste aanwinsten !!

    Eventjes naar jardin verte geweest om blommegrond !! en inpassant maar gekookte ham gaan kopen, want Theo vind dat we de laatste tijd héél weinig panini's gegeten hebben !! .. de bus was redelijk vlug uitgeladen deze morgen en de rollen zijn netjes weggeborgen tot we ze nodig hebben, uiteraard zal het nog verdubbelen we kregen die absoluut in ons bus niet !!  deze namiddag lekker de rozen verplanten,... met de nodige zorgen voor grond !!









    27-02-2014 om 13:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen...

    Vast gesteld , dat het allemaal redelijk vochtig is, maar dat het niet regent!!

    De kippen begonnen in hun hok al te kakelen , toen ze in de verte mijn stem hoorden!!.. als we maar een dag ofzo onderweg zijn, vallen we daar onze buurman niet voor lastig !! De kippen krijgen eten en drinken in hun hok en als  de ren volledig roofdiervrij is gemaakt dus ook tegen de grond goed verzegeld .. kunnen ze binnen en buiten wanneer ze willen!!.. nu moeten ze dus nog eventjes een dagje in hun hok blijven en het is groot genoeg , dus dat is niet erg !

    Ik heb altijd moeten multi-tasken en ik kan me daar blijkbaar goed in behelpen, soms eventjes voor ons vertrek nog in de rapte een belleke... zodat we met onze diesel voorraad een heel eind geraken !!

    wat staat er vandaag zoal op het programma ?... eerst de bus leegmaken, 19 grote rollen isolatie ergens stockeren, en dan onze nieuwe planten  een plekje geven !!( er staan nog 20 rollen op ons te wachten.. in een grote loods.. en we zullen waarschijnlijk nog wel zaken kunnen regelen, want die mensen zijn dus hun oude stock aan het opruimen)

    en meschien dat ik vandaag dus de appelstruedel ga bakken !! ik heb daar echt zo een goesting in, en ik heb alles in huis hetgeen nodig is!!

    Deze avond een telefoontje plegen met onze maatjes in Ede !( dat is altijd een gezellig uurtje ofzo !!)

    27-02-2014 om 09:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een ferme slag kunnen slaan !!

    Het is nog niet allemaal thuis geraakt , maar ik heb dus 615m² glaswol isolatie kunnen kopen, van iemand die zijn loodsen aan het opruimen is de nieuwe vrouw des huizes vond het na 14 jaar huwelijk tijd dat de zaken van het vorige leven opgeruimd werden.... en ik ben daar paf op terecht gekomen,... een hele goeie zaak gedaan.... 

    Ik heb ook champignonnebroed aangeschaft en mooie klimrozelaar die lekker ruiken ( staat er op de bijsluiter) dus morgen alle hens aan dek !! en sleuren en planten !! 

    26-02-2014 om 22:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bewolkt maar droog !!

    Hopelijk is het net zo een mooi lenteweer als gisteren.... 

    In de koele kamer zijn de spruitjes stillekes aan , boven de grond aan het geraken !!

    In de keuken dus de warme serre, daar zijn de lemontree-tomaten, en de ananastomaten zich ook naar het licht aan het wurmen, de witte mini-aubergine's en de bolcourgette's ( om op te vullen  als ze geoogst zijn) idem-dito !! 

    IK ben de kippen te veel aan het verwennen vind Theo .... straks zitten er geen pieren meer in de grond om de aarde luchtig te maken.... maar het is het middel bij uitstek om ze handtam te krijgen...(sorry af en toe denk ik van nog vlugger te kunnen typen , dan ik  doe , en was  het woordje pieren niet verschenen )

    1 groot nadeel , ik kan ze dus s'avonds niet in hun hok sluiten, ze kennen blijkbaar mijne stap.... en komen als gek buiten gesprongen wachtende op lekkers !! ... Er is zoveel hilariteit dan in de ren ( ondanks dat ik niets meer geef) dat het een uur duurt eer Theo dan op zijn beurt , de kippen gaat opsluiten.... 

    Ik heb zo een goesting in appelstruedel... dat het water van mijn hart druipt!!

    Maar het is slecht voor de lijn!! Ik heb me voorgenomen om nu toch een klein beetje op te beginnen letten... het is dus nu 17 maand dat we rookvrij zijn....en uiteraard  heb ik dus een vervangmiddel gevonden in snoepen en lekker eten !! der komt dan ook nog eens bij dat ik als streskip , begin te snoepen en eerlijk gezegd !! Ik infeite wij zijn hier onder ons super gelukkig , het is enkel de  teleurstellingen van bepaalde mensen die zich voordeden als vrienden ( en niet 1tje maar drie tegelijkertijd )en we daar dus redelijk zwaar zijn door aangeslagen !! 1  rechtzaak is bezig, en een tweede dreigt er eentje te worden, genoeg is genoeg !! Blijkbaar waren we te naïef.. en in der minne iets afhandelen, is blijkbaar niet goed, want dan denken bepaalde mensen, dat ik iets moet wegmoffelen of bang ben !! integendeel!! Maar ik weet wel , dat advocaten meestal diegene zijn die er bij winnen.... en beide partijen verliezen !! dom, dom dom... 

    Dus neem ik me nu voor om minder of zelfs niet meer te snoepen, en ga mezelf daar ook ruimschoots de tijd voor geven.. Dat zal vele gemakkelijker zijn dan van die stinkstokken af te geraken.. en wij hebben karakter !! als wij ons iets voornemen gebeurt dat ook !!

    25-02-2014 om 10:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    24-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk lenteweer !!

    EEn mens ( alvast ikke) wordt er super energiek van !! ik zou gans de wereld kunnen afbreken en tezelfdertijd terug opbouwen !! de bus is leeg gemaakt !! we hebben lekker gegeten ( krak hetzelfde als gisteren, met de overschot van het stoofvlees ) en weer maar eens opgemerkt dat je van radisio zalig slaapt een lekkere rustige diepe slaap, waardoor je fit en opgewekt wakker wordt !!Dus zolang de voorraad ( in de tuin) strekt kunnen we die lekkere groenten op tafel toveren .... Het heeft dus gevrozen vorige nacht aan de grond , en ik heb opgemerkt dat de kleine spinnekes die gisteren over sommige radiso's liepen , nu in geen velden of wegen te bespeuren zijn... daarom dat ik zo blij ben met een klein beetje vriezeman !! 

    Als ik onze grootste haan zo bezig zie met zijn kippekes dan denk ik dat ik al vlug met veel kleine kuikens zal zitten, in de plaats van met verse eitjes, ondanks dat hij een echte goeie vent is voor zijn madammekes , is hij toch heftig en heb ik compassie met het vrouwelijk schoon !!

    De Jerom krijgt geen schijn van kans !! het wordt tijd dat die een ander kot krijgt, Theo denkt dat de Jerome een vele mooiere haan gaat worden dan Lambik, maar ik vind dan op mijn beurt weer dat Lambik een gouden hartje heeft voor de kippen als je ziet dat hij de regenwormen die ik hem geef(hij komt die uit mijn hand halen) aan zijn vrouwen voert... smelt mijn hart, ( maar hij trapt veel, is dat nu goed, of is dat nu slecht ?) ik weet het niet en eigenlijk wil ik het niet weten, als het me niet meer aanstaat, ga ik een hok maken voor hanen die celibatair door het leven moeten gaan wegens te heftig ( een hanenklooster ;-)!)

    24-02-2014 om 18:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net terug van Epinal om de volgende portie betonmaterie !!

    Zalige rit, 22 graden en vollop zon.... dan vergeet je direkt de winterse ellende, nu nog de zakken uit de bus sleuren..want de bus moet leeg !! voor het volgende spektakel dat op komst is !!

    24-02-2014 om 13:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een knal blauwe lucht zonder ook maar 1 wolk

    En het heeft gevrozen !! bij het buiten gaan zag ik bij de buurman rijm op het dak !! ... en 1X in den tuin was alles dus bedekt met een wit laagje, gelukkig dan droogt de grond uit en wordt hij wat minder zwaar !!om te bewerken!!

    De kippen zijn al uit hun hok en Lambik werd door de grootste van de madammen buiten gewipt... het ging haar niet vlug genoeg !! koddig gezicht !!

    Direct krijgsraad, wat we gaan doen vandaag !!

    We kunnen jammerlijk genoeg maar 1 ding tegelijkertijd, en iets dat nog vele jammerder is, is dat we altijd héél ver moeten rijden om aan spullen te geraken, want anders stropen ze je het vel van de oren !! 

    24-02-2014 om 08:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal andersom, dan gisteren !!

    Helemaal andersom, dan gisteren !! Zalig... Theo was redelijk vlug uitgebetoneerd , en omdat ik al naar de tuin geweest was en het daar echt aangenaam van temperatuur was ... Hem lekker gemaakt om de kipperen verder af te werken, de ren is dan toch nog eens een vierkante meter of drie groter... en dat is dus hemels voor volgende zomer als het weer daverende temperaturen zijn, hebben ze toch wat schaduw als ze in de ren moeten blijven.... Onzen Lambik, den oudste haan, is dus ondertussen zo ver , dat hij zijn naam kent, en komt als ik hem roep, hij eet ook uit mijn hand.. in het begin redelijk bang een dikke regenworm, maar langzamerhand ging het beter en nu mag het al een piepklein graantje zijn hij komt het halen als ik hem roep... Ik denk dat het een super vent is... toen ik met de riek een beetje grond aan het omgooien was.. en dikke pieren vond en die hen ging voeren, nam hij ze aan en gaf ze aan de kippen, echt lief !! Het schaduwplekje is dus goedgekeurd !! We hebben ook hele lekkere en van natuurlijke ingredïenten gemaakte limonade gevonden, met een sluiting van vroeger..... yipieee !! ik kan daar lekker mijn vliersiroop in opslaan en uiteraard ook mijn zelfgemaakte speciale olie's enzovoort !! Deze keer wel foto's ... en straks dus lekkere frietjes met stoofvlees en radisio, het stoofvlees ziet er geel uit maar dat komt dus door de flitser ( het is gewoon lekker stoofvlees met een normale kleur !! De kleine klimrozelaar doet het uitstekend !!















    23-02-2014 om 17:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!!

    Bewolkt en niet echt héél aangenaam !

    In de keuken staat het stoofvlees te pruttelen, en je ruikt uiteraard dat lekker stoofpotje!! straks frietjes en radisio !! Ik moet zeggen dat we toch wel gevariëerd eten !!

    Meschien dat ik straks al wat paprikaplantjes ga verpotten !! weet het nog niet goed !! Ik heb ook nog een kat te geselen ( spreekwoordelijk)  ik heb mijn handen vol om een gepaste oplossing te zoeken voor iets dat al veel te lang aansleept en voor ons werkelijk een vreselijk vervelende situatie aan het worden is !! 

    Ik ben van mening dat we dit niet verdienen.... we zijn goed maar niet gek !!

    23-02-2014 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te vroeg joepie geroepen !!

    Justekes toen we de klusspullen uit de schuur naar het kippenhok wilden sleuren begon het te druppelen..; en het is niet meer gestopt... dus wordt er verder gebetoneerd , het zal wel een groot verschil zijn amai !! zelfs ruwe beton maakt het al een heel stuk aangenamer !!

    De tomatengroentensoep was op, dus ben ik nieuwe aan het maken, deels groenten uit de tuin ( selder en prei) en deels uit de vriezer, pattisson in blokjes en tomaten !! 

    Het huis ruikt lekker naar vers gesneden groenten en soep !! van den avond eten we chinees, en morgen is het vlaams stoofvlees ( ik had nog een trapistje liggen dus die gaat eraan geloven) met verse frietjes !! wat kan het leven toch schoon zijn !!( zelfs met regen !)

    22-02-2014 om 15:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in de koele kamer

    is het al een beetje lente !! de grove plantjes dat is dus spaghettie vegetal, de rest zijn dus pepers en paprika's, en de piepkleine stipjes dat is dus al prei !! die komt piepen... er staan nog 16 bakken te kiemen !! eens ze ontkiemd zijn mogen ze dus afharden uit de verwarmde serre !! Gisteren ook nog een tip gekregen ... toen we weer flessen water insloegen ... de kassiester vertelde me, gek dat je geld uitgeeft aan bronwater, hier 10 meter verder is er een echte bron met drinkbaar bronwater, gratis en voor niets !! We hadden wel al elke keer dat we daar kwamen mensen gezien die af en aanliepen ( ganse autoladingen vol) met jerrycans water dat ze dus aan die fontein hadden gevuld en die daar ook wel voor is aangepast ( die fontein dus) Maar we zijn redelijk wantrouwig ... maar goed als ons flessen arsenaal is aangevuld, momenteel heb ik de lege flessen nodig !!om te zaaien in huis , ik zweer bij deze super gemakkelijke methode !! en tenslotte als je geen schimmel in je bakken hebt gehad, kan je de leeg gemaakte flessen na het uitplanten dan, nadien terug gebruiken !! Maar we gaan zeker dat bronwater uitproberen ... goed geweten !!





    22-02-2014 om 12:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog en de zon laat zich ook weer zien !!!

    ZAlliiggg !! ik ben er helemaal blij mee !!

    Eerst en vooral de camionet leegmaken !!

    Cement wordt in de ruitjesschuur gedeponeerd!! zand en keitjes buiten op de koer !!

    Ondertussen hebben we de nieuwe flavor wave (want zo een pyrex oventje heet zo )uitgeprobeerd !! een beetje sceptisch, want dat mag !!

    en het is een succes !! iets anders  van de zaak te gebruiken , het deksel dat is eventjes wennen !!, maar dat zal vlug aangepast zijn !!

    De stokbroden uit de vriezer recht in de oven ( in drie stukken) is dus de max, een lekker korstje ( maar niet bikkelhard) aan de buitenkant en het kruim is lekker zacht niets uitgedroogd, net of het komt van bij een warme bakker .

    Als we in Nederland zijn, verteerd Theo zijn hart aan bitterballen, vleeskroketten,bamihapjes en nasiballen !!

    Toen we in de nederlandse aldi waren zag Theo een soort van viandellekes liggen, en of het mocht, ( ik vind dit zo belachelijk.... wie vraagt er nu als volwassen man... aan zijn partner of het mag !! ... bij ons is niemand de baas !! dus waarom dan, mag dat????).....De prettige vettige hapjes.. voor tijden van stres of tijdsnood of gewoon omdat we het lekker vinden.... ( en ja we weten dat het ongezond is !! )

    Theo wou dus de niet vettige methode uitproberen met viandel... dus hup na het broodje .... de viandellekes in de flavor Wave( kwestie van eens sjiek te doen hé !) en Theo vond het dus de max !! .. Ikzelf vind het nog altijd niets ... maar smaken verschillen !!

    Dus de vettige hap zal in het vervolg iets minder vettig zijn en ook minder electriciteit gebruiken, want eer een pot frietvet is warm gemaakt !! en dan nog 7 of acht minuten de spullen bakken is het algauw een 20 minuten op 180 graden, het oventje klaart dit op 5 minuten !!

    Zo en nu aan de slag !!

    22-02-2014 om 10:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen die al eens naar het voedingssalon in Brussel trekt

    Zal ze wel al de stand gezien hebben van de Kitchen Master Pyrex oventjes... en meschien zelfs een demonstratie bijgewoond van die artiesten, die met dat oventje de smakelijkste toestanden kunnen klaar maken zonder vet !! de laatste twee woorden goed in gedachten houden hé!!

    Awel dat ding kosten een 10 jaar geleden een dikke achthonderd eurootjes !! Ik was zo zwaar onder de indruk van de snacks en het vlees dat dus uit dat oventje kwam !! ( ergens achter een schutsel  vandaan getoverd ) dat ik me er eentje aanschafte!Maar wat ik ook probeerde ( net zoals zovelen denk ik) er kwam alléén maar droog vies prul uit dat oventje !!niet te vreten!!... Dat oventje heeft toch een jaar of vier vijf mooi ingepakt op een logeerkamer gestaan zonder nog naar om te kijken..

    Tot ik eens ergens beloofd had van te koken en die mensen geen oven hadden..... dus ik dat onding uitgepakt en meegesleurd !! IK heb de oven toen gebruikt met boter/olie/en ganzevet voor de aardappeltjes... het was allemaal om ter lekkerder.... de kip was sappiger van binnen, en de buitenkant het velleke was super krokant !! van toen af... ben ik dat oventje regelmatig gaan gebruiken , ik vond wel dat je er geen cake of taart in kon bakken maar dus gewone ovenschotels voor het krokante korstje, kip, kippevleugels en om tegelijkertijd, toast en gekookte eitjes op tafel te toveren de max !! 

    Nadien heb ik nog een tweede handsje bijgekocht voor de caravan !! ( kostprijs 20 euro) en uiteraard was het geen kitchen Master maar eentje met hetzelfde principe alléén een mindere kwaliteit !! het tweede oventje heeft zijn geest gegeven ergens verleden jaar in september !! Hier op het hof !! de andere vervult nog steeds trouw zijn plichten als we in antwerpen zijn !!

    IK miste mijn glazen geval voor de kippevleugeltjes en heb me vandaag een ander tweede hansje aangeschaft voor 24,95 euro hij is spiksplinternieuw en het is een iets ander model, de kitchen master en dus het andere oventje dat kapot was gegaan, had een scharnierend deksel, best veilig , het nieuwe daar is het werkelijk een deksel zoals bij een kookpot, dat vind ik iets minder veilig maar goed !! we gaan wel zien wat het allemaal brengt ...Het geeft ook meer licht als het verwarmt het is net een vuurtoren, hopelijk ben ik achteraf even blij als met de andere oventjes !!

    21-02-2014 om 17:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardpeer of topinamboer !!

    Een vergeten groente die terug in de lift zit !!! gekookt een beetje als bloemige gekookte patatten met een anijssmaakje, speciaal !! je moet het ook leren eten !

    De aardappel is bij iedereen in al zijn vormen en soorten gekend, maar wie van jullie kookt wel eens met de aardpeer? Indien dat geen belletje doet rinkelen misschien ‘topinamboer’ wel, de andere naam waaronder we dit knolgewas in de winkel kunnen terugvinden. Vast staat in ieder geval dat de aardpeer een pak minder gekend is dan de aardappel. Een jammere zaak want met deze ‘vergeten groente’ kan er heerlijk gekookt worden. Zelf aardperen kweken, dat kan. In de siertuin kan je enkel in een goede zomer genieten van de mooie gele bloemen. In de moestuin is een oppervlakte van zo’n 2 m² in een vruchtbaar jaar al goed voor een jaaropbrengst van zo’n 10 kg. Let wel, net zoals pakweg munt of pompoen heeft de plant de neiging om te woekeren. Het oogsten van de aardpeer doe je trouwens na de eerste nachtvorst en kan een hele winter aangehouden worden. De aardpeer is net als de aardappel een veelzijdig knolgewas en kan gekookt of gestoomd worden. En ook in salades of soep komt de licht zoete, nootachtige smaak mooi tot zijn recht. Met de feestdagen in het vooruitzicht krijg je van ons het recept voor een crème van aardpeer. Nodig voor een lekkere crème: (voor 4 personen) 300 gr aardpeer, melk, peper, zout Hoe doe je dat?: Schil de aardperen en spoel deze onder stromend water. Zet de aardperen onder in melk, breng aan de kook, voeg een snuifje zout toe en laat gedurende 15 à 20 minuten koken. Giet de melk af (hou een beetje van het kookvocht apart) en pureer de aardperen. Omdat we een fijne crème zonder brokjes willen halen we de gemixte aardperen nog even door een fijne zeef. Dit lukt het best met de bolle kant van een lepel. Afkruiden met peper en zout en indien nodig een weinig kookvocht toevoegen naargelang de gewenste smeuïgheid. Deze crème van aardpeer past dankzij zijn licht zoete smaak perfect bij kort gebakken coquilles of een mooi stuk witte vis, maar valt ook geweldig te combineren met vederwild zoals duif, fazant of patrijs.

    21-02-2014 om 16:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om een uur of zeven deze morgen, was ik dus zwaar teleur gesteld !!

    De regen kletste tegen het raam van de zijgevel ( eerste slaapkamer)... 

    Ondertussen hebben ons ontbijt achter de rug, en zijn de kippen buiten gelaten!! ... samen met wat kippegraantjes ( van alles door mekaar ) en appelschillen was het weer een feestelijk en uitgelaten ontmoeting !! Nu ik met de mand vuile was naar het oude gedeelte trek !!( Het washok is uiteraard nog niet gemaakt) schijnt de zon weeral en een knalblauwe hemel is ook van de partij !! Het is wel spijtig dat het zo nat blijft in de tuin !! maar ja klagen kan je altijd... Ik heb geleerd van de dag te plukken zoals hij zich ontwikkeld !! .. soms met zware teleurstellingen, ( meestal door een ander gecreëerd) en dan de fantastische dagen, waar je toffe mensen ontmoet of een super toffe mail krijgt... daar draait het leven om .....

    21-02-2014 om 09:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rayke
    blog.seniorennet.be/rayke
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!