Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

19-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justin Bieber werkt samen met Kanye West

Justin Bieber werkt samen met Kanye West

http://oi60.tinypic.com/14lhxf5.jpg

Justin Bieber en Kanye West hebben elkaar gevonden op muzikaal gebied. Bieber, die werkt aan een nieuw album, heeft met West een aantal nummers opgenomen. De samenwerking bevalt Bieber wel, de songs hebben een 'New York vibe', zegt de Canadese ster in een interview met Clique.

"We hebben wat songs opgenomen voor het album, ik weet nog niet of ze het album halen. Echt cool, echt New York vibe." Justin vervolgt: "Kanye is echt een prater. Zet hem in een kamer en hij begint te praten, ik luister gewoon. Hij heeft heel wat meegemaakt en hij praat niet om het praten, hij heeft echt wel wat te vertellen vanuit zijn hart. Ik luister naar hem want hij is echt slim."

Op de vraag wat hij zou doen als hij president van de Verenigde Staten zou zijn zei Bieber dat hij de problemen met het wapengeweld zou aanpakken. "Ik zou waarschijnlijk voor wapenwetgeving zorgen. "In Canada hebben we geen vuurwapens en er is dan ook geen wapengeweld. Dat is de oplossing, want een wapen is bedoeld voor bescherming maar het eindigt altijd in de handen van een idioot."

19-09-2015 om 19:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Of Monsters and Men in Game of Thrones

Of Monsters and Men in Game of Thrones

http://oi59.tinypic.com/2hd5mvo.jpg

Of Monsters and Men zal in seizoen zes van Game of Thrones een kleine rol krijgen, meldt Entertainment Weekly. De folkgroep treedt hiermee in de voetsporen van een andere IJslandse band, Sigur Rós, die in seizoen vier kort te zien was.

De hitserie heeft een historie met het weggeven van een cameo aan hun favoriete artiesten. Eerder waren er ook al gastoptredens van Will Champion (Coldplay), Gary Lightbody (Snow Patrol) en de metalband Mastodon.

Het zesde seizoen van Games of Thrones wordt in het voorjaar van 2016 uitgezonden.

19-09-2015 om 19:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jessica Biel maakt reeks seksuele voorlichtingsfilms

Jessica Biel maakt reeks seksuele voorlichtingsfilms

http://oi61.tinypic.com/2h31mrk.jpg

De actrice wil vrouwen op die manier helpen om hun lichaam beter te leren kennen. Toen ze zelf stopte met anticonceptie om zwanger te geraken van haar man Justin Timberlake, zat ze naar eigen zeggen met tal van vragen.

Jessica Biel zal samenwerken met de Amerikaanse organisatie WomanCare Global met de bedoeling om vrouwen te informeren over allerlei onderwerpen die verband houden met seksuele gezondheid.

Toen Biel en haar man Justin Timberlake aan kinderen wilden beginnen, kwam ze erachter dat ze eigenlijk helemaal niet zoveel over voortplanting wist als ze aanvankelijk dacht. Aangezien ze lang de pil had gebruikt, wist ze niet goed hoe gemakkelijk het zou zijn om zwanger te geraken. De actrice wist ook niet precies op welke dagen van haar cyclus ze het meest vruchtbaar was. "Plots besefte ik dat ik helemaal geen idee had van wat er in mijn lichaam omging", aldus de Biel. "Het was choquerend".

De video's zullen uiteenlopende onderwerpen aankaarten, van puberteit tot gezinsplanning. Biel zei dat het belangrijk is dat jonge meisjes niet beschaamd zijn tijdens hun puberteit, maar dat ze in de plaats daarvan moeten weten wat er gebeurt. "We willen dat meisjes weten wat hun lichaam doormaakt, zodat ze zich niet bang, beschaamd of vies voelen".

Sandra Pelletier, CEO van WomanCare Global benadrukt het belang van seksuele voorlichting, aangezien meer dan de helft van de zwangerschappen in de VS ongepland zijn. Daarnaast zijn seksuele voorlichtingslessen slechts in 22 van de 50 staten verplicht.  

19-09-2015 om 19:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson veilt verlovingsring

Pamela Anderson veilt verlovingsring

http://oi60.tinypic.com/2d7yfwz.jpg

Pamela Anderson gaat haar verlovingsring veilen nu haar haar huwelijk met Rick Salomon voorbij is. De opbrengst van de veiling doneert de voormalig Baywatch-actrice aan het goede doel.

"Ik hoop dat ik iemand blij kan maken met deze verlovingsring en gelijkertijd een goed doel kan steunen", zei Pamela tegen People. "De opbrengst gaat 100 procent naar de Pamela Anderson Foundation. "De verkoop is het startschot van een eigen plek op eBay waar ik mijn stichting memorabilia en gesigneerde boeken ga verkopen."

De 48-jarige actrice maakte eerder dit jaar een onstuimige scheiding door met Rick Salomon. Na maanden moddergooien gingen de twee eind april definitief uit elkaar. Haar ring bestaat uit een grote diamant omringd door kleine edelstenen. Pamela hoopt dat het sieraad 100.000 dollar opbrengt.

19-09-2015 om 19:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert: "Het was wild, woest en bouwvakkerig ... ik dacht dat je studio ging verbouwen"

Gert: "Het was wild, woest en bouwvakkerig ... ik dacht dat je studio ging verbouwen"

http://oi57.tinypic.com/34hhnnp.jpg

In de derde auditieshow heeft een nieuwe lichting Vlaamse en Nederlandse kandidaten haar kans gewaagd op het grote 'K3 zoekt K3'-podium. In een bloedhete studio kost het niet alleen de kandidaten maar ook de jury soms bloed, zweet en tranen. Wie weet er door te stoten?

De Limburgse Annelore Haesevoets mag de derde auditieronde van K3 zoekt K3 op gang trappen. Al valt ze bij Gert Verhulst meteen op door haar "gigantische tattoo". "Wat is dat? Een doodskop?", vraagt hij zich af. Toch is Gert positief verrast net zoals de andere juryleden. "Mooi om naar te luisteren en te kijken", luidt het juryrapport. De volgende ronde wacht.

De Nederlandse Susan De Reus (21) werkt in een café en zingt normaal rock. Kinderen, vaders en grootouders vinden haar prestatie dik oké. Gert wordt wat bang tijdens het optreden: "Het was wild, woest en bouwvakkerig, ik dacht dat je de studio ging verbouwen", roept hij uit. Met vier ja's van de jury mag Susan toch overtuigend naar de volgende ronde.

"Ze ziet er goed uit, als ze nu nog navenant zingt", klinkt het bij de jury wanneer Sarah Bossuwe (23 jaar) uit Gent haar opwachting maakt. En ja hoor, de studente communicatiewetenschappen kwam, zag en overwon.

Knalprestatie
Anouk De Pater (25) vertolkt af en toe gastrollen in series maar staat toch met bibberende microfoon op het podium. Dit verhindert haar niet om een knalprestatie af te leveren. Ze krijgt een staande ovatie van het publiek. Gert vindt het wat saai en twijfelt. Uiteindelijk gaat ook hij overstag en mag Anouk door naar de volgende ronde.

Musicalervaring komt in deze talentenjacht zeker van pas en dat heeft Pippi-Lotte Maessen (19) uit het Nederlandse Naarden in overvloed. "Letterlijk en figuurlijk uit volle borst goed gezongen," klinkt het bij de vaders enthousiast. Josje vindt haar optreden wat "gemaakt". Gert daarentegen is positief: "Mooi, goed en tof." Pippi-Lotte stoot uiteindelijk vlot door.

Adriënne van der Veen (23), studente maatschappelijk werk, ontgoochelt niet. "Leuke verschijning", zegt Gert. Ook haar zangkwaliteiten zijn dik in orde. Adriënne mag zich klaarstomen voor de volgende ronde.

In je vrije tijd bij het Studio 100-koor zingen, kan geen nadeel zijn. Dus staat Marthe de Pillecijn (19) vol vertrouwen op het podium. Het publiek reageert laaiend enthousiast en Gert strooit zowaar met complimenten. Het meisje uit Kontich zit eveneens in de volgende ronde.

19-09-2015 om 19:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Matthias Schoenaerts verloofd?

Is Matthias Schoenaerts verloofd?

http://oi62.tinypic.com/2d9uy48.jpg

Matthias Schoenaerts wist deze week de aandacht te trekken op de rode loper van het Filmfestival van Oostende. Niet alleen met zijn looks, maar ook met de knoert van een ring om zijn linkerringvinger. "Is Matthias Schoenaerts verloofd of getrouwd?", vroegen fans zich luidop af.

"Fans mogen op beide oren slapen. Matthias heeft zich niet laten ringen", bevestigt zijn manager Ken Lambrechts ons. "PR-bureaus sturen Matthias voortdurend accessoires op, zoals manchetknopen en sieraden, die hij op grote premières kan dragen. Eén van die spulletjes heeft hij nu aangedaan."

Officieel is de acteur nog steeds single, nadat hij begin dit jaar een punt zette achter zijn relatie met het Antwerpse model Alexandra Schouteden.

19-09-2015 om 10:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld

Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld

http://oi60.tinypic.com/2960qki.jpg

De Nederlandse Doutzen Kroes (30) is nog steeds een van 's werelds best betaalde modellen, maar zakt op de ranglijst die het Amerikaanse zakenblad Forbes jaarlijks samenstelt.

De Friese schone streek het afgelopen jaar ruim 6,5 miljoen euro op en staat daarmee op de vierde plek van best betaalde modellen. Vorig jaar stond Doutzen nog op de tweede plek met een salaris van bijna 7 miljoen euro.

Eeuwige topper
De lijst wordt wederom aangevoerd door Gisele Bündchen, die afgelopen jaar bijna 38,5 miljoen euro verdiende. Daarmee blijft de Braziliaanse haar concurrenten ruim voor. Cara Delevingne volgt met een salaris van 7,8 miljoen euro op de tweede plaats, die ze moet delen met Adriana Lima.

Kardashian-zusje
Opvallendste nieuwe binnenkomer in de lijst is Kendall Jenner. Het halfzusje van Kim Kardashian streek volgens Forbes bijna 3,5 miljoen euro op met haar modellenwerk en is daarmee goed voor de zestiende plaats op de ranglijst. Jenner is met haar 19 jaar de jongste dame op het lijstje.

18-09-2015 om 18:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters laat harten smelten met zeer liefdevolle foto

Koen Wauters laat harten smelten met zeer liefdevolle foto

http://oi58.tinypic.com/34zwww7.jpg

Koen Wauters werd op 17 september 48 jaar. De zanger/presentator postte op Instagram een mooie foto van hem en zijn vrouw Valerie De Booser. Met een daarbijhorende, liefdevolle tekst.

"Foto van deze zomer pas vandaag gepost want vandaag: ik jarig, 48, dankuwel én wij 13 jaar samen! My big love, voor altijd de mooiste vanbinnen én van buiten. Dank je baby voor de beste jaren van mijn leven en om mij 2 wonderen te schenken. You're everything I hoped for, everything I need!@valeriedebooser", deelde hij mee.

18-09-2015 om 18:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga strijdt tegen verkrachting in nieuwe clip

Lady Gaga strijdt tegen verkrachting in nieuwe clip

http://oi62.tinypic.com/2iw55qo.jpg

Geen knotsgekke outfits en opvallende pruiken in de nieuwe videoclip van Lady Gaga. De zangeres komt zelf niet eens in beeld, maar laat alle aandacht uitgaan naar verkrachtingsslachtoffers.

Verkrachting gebeurt niet alleen in donkere steegjes en verlaten weggetjes. Ook in omgevingen die op het eerste zicht veilig lijken, worden vrouwen en mannen seksueel aangevallen. Op de campussen van de (vooraanstaande) Amerikaanse universiteiten bijvoorbeeld, die de zaak daarna vaak in de doofpot proberen stoppen. Dat is precies wat de documentaire 'The Hunting Ground' probeert duidelijk te maken, en Lady Gaga engageerde zich om een nummer te schrijven voor de film.

Het werd een - voor Lady Gaga's doen - ingetogen nummer, maar met een krachtige boodschap. De bijhorende videoclip van 'Till It Happens To You' brengt met sterke zwart-witbeelden het verhaal van enkele studentes die op hun eigen universiteit aangevallen en verkracht worden. De beelden zijn nietsverbloemend en zetten aan tot nadenken. "De volgende beelden kunnen als verontrustend ervaren worden, maar geven de realiteit van het dagelijkse leven op een campus weer", luidt de boodschap in het begin. "Dit jaar zal een op vijf studentes aangerand worden, tenzij er iets verandert." En Lady Gaga wil meehelpen met die verandering: een deel van de opbrengst van het nummer gaat naar de strijd tegen verkrachtingen.

18-09-2015 om 18:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vervult levensdroom zieke vrouw

Man vervult levensdroom zieke vrouw

http://oi58.tinypic.com/30j5gz8.jpg

"Tonen dat leven niet stopt na kanker." Dat was wat Vera Wesenbeek (55) nog uitschreeuwde in onze krant vorig jaar. Helaas is Vera, vroeger organisator van de Miss Maxi-wedstrijd, hervallen. Haar man wil nu haar levensdroom vervullen: haar eigen kledinglijn voor grote maten tijdens een unieke missverkiezing. "Als man in de modellenwereld. Dat is geen sinecure", zegt echtgenoot Bert Van der Taelen.

Bert Van der Taelen is vastberaden. Hij wil afmaken waar zijn vrouw van droomt. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd Vera Wesenbeek - oudere zus van voormalig vtm-nieuwsanker Lynn - officeel genezen verklaard van onder meer baarmoeder- en borstkanker. In 2012 kreeg ze die harde diagnose. Herstellend van de zware behandelingen en ingrepen was haar leven helemaal in elkaar gevallen. Haar modellenbureau voor mensen met grote maten, ook bekend van de verkiezing van Miss Maxi, was in faling gegaan omdat ze niet meer kon werken. Maar nadat ze terug was rechtgekropen en een modellenwedstrijd voor de 'gewone' mens wilde organiseren, heeft ze intussen weer een horrorjaar achter de rug. "In februari is haar gal al weggenomen. En er zijn helaas nog andere uitzaaiingen vastgesteld", steekt Bert van wal. Maar ondanks haar postivisme, gaat de gezondheid van Vera zienderorgen achteruit. "We moeten realistisch blijven dat het heel snel kan gaan." Door haar gezondheidsprblemen werd een paar maanden geleden ook de grote finaleshow, gepland op 28 maart 2015 in het Kursaal van Oostende uitgesteld. Nochtans legden alle deelnemers een heel parcours af met verschillende fotoshoots, workshops en zelfs een buitenlandse fotoshoot. "De wedstrijd lag in de lijn van wat Vera vroeger met haar Miss Maxi-wedstrijden deed. De boel daarna ook volledig opblazen was een optie, maar voor heel veel van de mensen die Vera probeerde te bereiken, was meedoen aan zo'n misverkiezing een positieve ontwikkeling van hun zelfbewustzijn. Het leert hen de niet-alledaagse afmetingen van hun lichaam te aanvaarden. Ik zou te veel mensen met een teleurstelling achterlaten."

Lanceringsshow

Bert heeft nu alles overgenomen om Vera zo veel mogelijk te sparen. Concreet moet hij dus op zoek naar modellen voor de nieuwe lanceringsshow op 6 februari 2016. "Kinderen tot 6 jaar, mensen met grotere maten, maar ook senioren zijn welkom. Zij zullen Vera's collectie voorstellen. Na die eerste keer zijn er heel veel kandidaten die afgezegd hebben." Bert kent het reilen en zeilen wel via Vera en hield zich al wel bezig met de technische kant van de zaken, zoals podiumbouw, belichting, fotografie. Maar nu komt daar ook dat sociale contact bij. Als man in de modellenwereld. Dat is geen sinecure." Zo'n tien jaar al zijn Bert en Vera een koppel. Los van het feit dat hij zich nu moet bewegen in een 'ietwat' onbekende wereld komt er ook het onbegrip bij. "Ik drink graag een glaasje wijn en rook te veel. Waarom zij en ik niet? Dat heb ik me al zo vaak afgevraagd", vertelt Bert ontroerd. "Zij leeft erg gezond. Ik heb het soms zwaarder dan zij. Ik sta er wat machteloos tegenover." Wat vast staat: een groot deel van de opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds. Kanker heeft al te veel impact gehad in Vera's leven. Zo verloor ze haar beide ouders aan de ziekte. Daarom dat haar bekende zus, voormalig vtm-nieuwsanker, Lynn Wesenbeek zich ook inzet voor allerlei hulpgroepen voor kankerpatiënten, zoals het Kankerfonds. Wie zich wil inschrijven kan terecht op www.modelaward.be/Jamzz_Fashion_Model_Home

18-09-2015 om 18:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misskandidate stapt als verpleegster podium op, haar boodschap ontroert iedereen

Misskandidate stapt als verpleegster podium op, haar boodschap ontroert iedereen

http://oi60.tinypic.com/30cytkh.jpg

Tijdens Missverkiezingen worden we meestal om de oren geslagen met flauwe dansjes en weinig geslaagde muzikale optredens. Niet zo bij de performance van Kelley Johnson. De huidige Miss Colorado wandelde tot ieders verbazing het podium op als  verpleegster en bezorgde het publiek kippenvel.

Het was tijdens de voorrondes van de Amerikaanse missverkiezing in Atlanta dat Johnson een begeesterende monoloog afleverde over haar ervaringen als verpleegkundige, meer bepaald met een bejaarde patiënt die leed aan Alzheimer. Het resultaat is erg ontroerend.

"Elke verpleegkundige heeft een patiënt ontmoet die hem of haar eraan herinnert waarom men in de eerste plaats voor dit beroep heeft gekozen", stak Johnson van wal. "Voor mij was dat Joe".

Talent
Plots was het heel stil in de zaal en moest iedereen wat bekomen van die onverwachte wending.  Geen gezang, geen dansje maar een erkenning voor alle verpleegkundigen tijdens die gevreesde maar obligate talentenronde. Het was ongezien. Nochtans hadden heel wat mensen Kelley afgeraden om een monoloog te houden. De meid zette toch door. "Ik ben een verpleegster en dat is mijn talent", zei ze. "Ik dacht: 'Als ik ooit Miss America of Miss Colorado zou winnen, dan liefst als mezelf'."

Het leverde Johnson dan wel niet het kroontje op, ze werd wel mooi tweede eredame tijdens de grote finale.

18-09-2015 om 18:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus heeft "een jobke" voor studenten

Jeroen Meus heeft "een jobke" voor studenten

http://oi60.tinypic.com/fy1v78.jpg

Jeroen Meus is met zijn Leuvense hotdogrestaurant 'Würst' ook op maandag open. De chef-kok heeft via Instagram een filmpje gepost. Op originele manier doet hij een oproep: Meus zoekt jobstudenten.

"Lieve studenten, vanaf maandag zijn jullie heel erg welkom bij#würst... Ook als je nog een jobke zoekt.. Jeroenzoektvolk@flyingservice.be", deelt hij mee via Instagram.

18-09-2015 om 18:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zag u Hanne Troonbeeckx nog nooit:

Zo zag u Hanne Troonbeeckx nog nooit: "Super"

http://oi62.tinypic.com/2vwxqfn.jpg

Hanne Troonbeeckx heeft al enkele jaren een korte coupe. Jaren geleden had ze iets langer, blond haar. Nadien werden die wat korter om uiteindelijk over te schakelen naar bruin haar. Ze liet nu zien hoe ze met zeer lang haar zou staan.

Via Instagram postte ze een foto. De foto werd gemaakt voor een shoot. Uiteraard zijn het niet de echte haren van Hanne.

"I know I'm crazy.. Don't ruin my moment...#vankwaadnaarerger#shooting", zette ze er als reactie bij. De reacties zijn lovend.

"Lang haar staat je anders prachtig Hanne. Super! Leuke foto."

http://oi62.tinypic.com/2d0xmcz.jpg

18-09-2015 om 11:09 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
17-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nu speculaas of speculoos?

Is het nu speculaas of speculoos?

http://oi57.tinypic.com/nqqp0g.jpg

Opmerkelijke televisie dinsdagavond in 'Alloo bij Jambers' op VTM. Paul Jambers maakte zich publiekelijk boos omdat Lotus Bakeries uit Lembeke haar populaire koekjes speculoos noemt, terwijl Jambers vindt dat het speculaas moet zijn. "Helemaal niet", klinkt het bij Lotus. "Wij maken geen speculaas, want wij werken niet met speculaaskruiden."

Paul Jambers en Luk Alloo zaten in de uitzending van dinsdagavond samen in de wagen, toen ze door het Meetjesland reden. Daar kwam de koekjesfabriek van Lotus Bakeries uit Lembeke en Eeklo ter sprake. Jambers werd boos omdat Lotus haar koekjes speculoos noemt en niet speculaas zoals volgens Jambers taalkundig correct is. "Je zegt toch ook niet Sinterkloos, maar alleen maar Sinterklaas, foetert Jambers in zijn gekende stijl. "Jammer voor zo'n schitterend bedrijf, dat haar koekjes wereldwijd weet te verkopen."

Speculaaskruiden

Half Eeklo en Lembeke ruikt er dagelijks naar, maar heten die koekjes nu eigenlijk speculoos of speculaas? "Speculaas en onze speculoos zijn twee verschillende koekjes. Een misverstand dat maar niet de wereld uit geraakt", legt Jan Vander Stichele van Lotus Bakeries in Lembeke uit. "Wij maken bij Lotus Bakeries helemaal geen speculaas, dus waarom zouden wij onze koekjes speculaas moeten noemen? Speculaas is iets typisch Nederlands en is gemaakt op basis van het specifieke speculaaskruid. De smaak van onze koekjes krijgen we net door een speciaal bakproces waarbij de suiker in het koekje karameliseert. Dus eigenlijk hebben de Nederlandse koekjes en onze koekjes helemaal niets met elkaar te maken."

Frans

Vroeger stond er nochtans wel speculaas op de koekjes van Lotus. "Het klopt dat we heel vroeger twee namen op onze verpakking hadden: het Franse spéculoos - met een accent - en het Nederlandse speculaas", zegt Vander Stichele. "Om tot één gemeenschappelijke naam te komen, is jaren geleden al beslist om het accent weg te laten en er zowel in het Frans als het Nederlands speculoos van te maken. Dat zijn en blijven de koekjes die wij al sinds 1932 maken en waarvan er hier elke dag 20 miljoen (!) van de band rollen. Of er in Vlaanderen dan geen speculaas bestaat? Jawel, bijvoorbeeld de Hasseltse speculaas. Maar dat zijn andere koeken, waarin wel degelijk speculaaskruiden zitten. In onze speculoos zit dat niet."

In het oude Meetjeslandse dialect werd ook altijd al het woord 'speculatiekoeken' gebruikt. Met een a dus en niet met een o. Maar door de commercialisering van Lotus - en nog meer sinds de lancering van de immens populaire speculoospasta - zeggen steeds minder Meetjeslanders en Vlamingen nog speculaas.

"Merknaam, dus taalregels gelden niet"

Maar wat is volgens de Taaltelefoon van de Vlaamse overheid nu correct? "Het gaat om een merknaam van een koekje, dus eigenlijk zijn er dan al geen taalregels", klinkt het daar. "Speculaas is correct Algemeen Nederlands, maar is eerder typisch Nederlands, terwijl speculoos een Belgisch synoniem is. Fabrikanten gebruiken de term speculoos om duidelijk te maken dat er in hun koekje geen speculaaskruid zit."

17-09-2015 om 23:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOX heeft na Véronique De Kock en Noa Neal ook een mannelijke presentator

FOX heeft na Véronique De Kock en Noa Neal ook een mannelijke presentator

http://oi62.tinypic.com/ndvkv4.jpg

Véronique De Kock en Noa Neal werden al voorgesteld als nieuwe presentatrices bij FOX Vlaanderen. De zender heeft nu ook een mannelijke presentator: Sverre Denis.

Sverre is een topmodel en hij heeft ook al ervaring met presentatiewerk. Zo is hij ook presentator bij JUST. Hij werd voorgesteld op een persconferentie.

Vanaf 1 oktober zal hij dus samen met Véronique De Kock en Noa Neal  het gezicht van FOX Vlaanderen worden.

17-09-2015 om 23:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit maakte Hanne Troonbeeckx mee toen ze in het donker ging lopen

Dit maakte Hanne Troonbeeckx mee toen ze in het donker ging lopen

http://oi59.tinypic.com/2lk5j79.jpg

Hanne Troonbeeckx is een fervent loopster. Ze probeert wekelijks drie keer een uur te gaan joggen. 's Avonds gaan lopen doet ze wel niet meer. Daar heeft ze een zeer goede reden voor.

"Niets is zo fijn om 's morgens te gaan lopen. Ik voel me dan fit en gezond en goed in mijn vel voor de hele dag. Ook al een nare ervaring meegemaakt? Ja, zelfs een akelige. Het was een te warme dag om overdag te gaan lopen en ik besloot 's avonds bij de schemering te vertrekken, maar plots viel de donkerte al in. Ik liep dan maar rondjes in een park", vertelt ze in Het Belang van Limburg.

Nooit meer
"Een andere jogger bleef voortdurend op dezelfde afstand achter me aan hollen. Ik voelde me niet op mijn gemak. Ik keek nog eens over mijn schouder om te zien waar hij was, ik zag hem niet meer. Maar bij het omdraaien stond hij plots voor me. Ik was zo geschrokken en in paniek geraakt dat ik hem eerst goed heb uitgescholden om dan naar huis te spurten. Ik heb toen mijn les geleerd en loop sindsdien nooit meer in het donker."

17-09-2015 om 23:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonas Van Geel gaat uit de kleren

Jonas Van Geel gaat uit de kleren

http://oi62.tinypic.com/2d7wytf.jpg

Jonas Van Geel (30) kreeg gisterenavond de Zweedse zangeres Zara Larsson (17) over de vloer in zijn talkshow Jonas & Van Geel. Toen hij ter voorbereiding van zijn interview een kijkje nam op haar Instagrampagina, vond hij heel wat halfnaakte sefies van de zangeres. Dat inspireerde Jonas om hetzelfde te doen...

17-09-2015 om 23:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selena Gomez: "Ik zal altijd van Justin houden, maar nu wil ik geen relatie"

Selena Gomez: "Ik zal altijd van Justin houden, maar nu wil ik geen relatie"

http://oi59.tinypic.com/akbpt3.jpg

Ruim een jaar geleden gingen Justin Bieber en Selena Gomez uit elkaar. De zangeres verklaart dat hij altijd speciaal voor haar zal blijven. Momenteel is ze zeer gelukkig als vrijgezel.

De twee hadden vier jaar een relatie. Ze werden de afgelopen weken weer aan elkaar gekoppeld. "Ik heb het gevoel dat mensen het graag anders zien, maar ik blijf hem voor altijd steunen en blijf voor altijd op een manier van hem houden. We zijn samen opgegroeid. We waren niet getrouwd. We respecteren elkaar, op een gezonde manier", vertelt ze in Elle.

Nieuwe liefde
Ze is niet meteen op zoek naar een vriend. "Iemand vinden is niet mijn prioriteit. Ik heb al verschillende dates achter de rug en dat is zeer leuk. Ik wil nu echter niets serieus. Ik leer graag nieuwe mensen kennen."

17-09-2015 om 23:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

"Pornosuperette niet mijn gekste zaak"

http://oi61.tinypic.com/nmannc.jpg

Wie voor vrederechter Lieven Schotsaert (60) uit Aalst verschijnt, moet de handen uit de zakken doen. Maar verder oordeelt de rechter uit de VIER-reeks 'De Rechtbank' met humor en mildheid. Binnenkort moet hij een uitspraak doen over het huurgeschil rond de pornosuperette. "Al is het niet het gekste wat ik ooit gehoord heb."

"Die mensen van VIER hebben zeven, acht keer gebeld naar mij, maar ik weigerde. Ze stonden hier zelfs eens in mijn bureau. Onder druk van het griffiepersoneel heb ik toegezegd", zegt vrederechter Lieven Schotsaert, 60 jaar oud en sinds 1989 vrederechter. Voordien was hij 10 jaar advocaat. "Op televisie heb ik gezegd dat ik 40 jaar in de stiel zit. Een lapsus. Maar al bij al ben ik toch 36 jaar bezig als advocaat en vrederechter."

Wie voor u in de rechtbank verschijnt, moet de handen uit de zakken doen. Waarom vindt u dat zo belangrijk?

"Het is goed om van in het begin de krijtlijnen te trekken. Het probleem met mijn gemoedelijke aanpak is dat veel mensen denken dat ze arrogant mogen beginnen doen. Sommigen denken dan dat ze zich alles mogen permitteren bij mij, en door te zeggen dat ze hun handen uit hun zakken moeten doen, laat ik hen subtiel weten dat ze niet te ver mogen gaan. Die gemoedelijkheid staat ook niet gelijk aan 'compassie'. Het betekent wel dat ik billijk wil zijn. De wet moet toegepast worden en wat moet gebeuren, moet gebeuren, maar liefst op een menselijke manier. Stel dat iemand zijn huishuur niet betaald heeft, dan zal ik de huisbaas proberen te overtuigen om de mens een kans te geven om de schulden terug te betalen en niet te streng te zijn. Als de huurder natuurlijk de kans niet grijpt, is het voorbij."

U vroeg zich in 'De Rechtbank' af of er in Aalst nog huurders waren die wel nog betalen. Huurachterstal, is het zo een veel voorkomend probleem geworden?

"Twintig jaar geleden was het aandeel huurdossiers amper 5 procent van alles wat wij behandelden. Nu spreken we al over 25-30 procent van het aantal dossiers. Veel meer mensen moeten naar het vredegerecht wegens het niet betalen van hun huur. Dat heeft natuurlijk met de toenemende armoede te maken. Het is geïmporteerde armoede vanuit Brussel, dat kan je niet ontkennen. Ongeveer 20 procent van de bevolking in Aalst is migrant, het is die bevolkingsgroep die het moeilijk heeft en nauwelijks iets over heeft. Als er iets misgaat, kunnen ze de huur niet betalen."

De beroemdste wanbetalers van huurgeld zijn de uitbaters van de pornosuperette. Dat zal toch wel het strafste zijn wat u ooit hebt meegemaakt?

"Over de pornosuperette wil ik op dit moment niks kwijt, de zaak is nog hangende en er is volgende week een uitspraak. Toch is dat niet mijn allerstrafste zaak in mijn carrière. Die dateert van 15 jaar geleden."

Overjaarse hippie

"De huurder was een overjaarse hippie die de jaren 60 nooit ontgroeid was en die rondliep met lang haar en een gitaar. Hij kon de huishuur niet meer betalen dus riep de huisbaas hem naar het vredegerecht. 'Uiteraard betaal ik niet, het regent binnen in mijn slaapkamer', is de reactie van de man. Een plaatsbezoek volgde. In de living van de man viel het allemaal nog mee: wierook was overal en in plaats van meubels waren er rotsblokken, maar al bij al was het nog vrij proper. We gingen naar boven en op zijn slaapkamer was er inderdaad een grote vochtplek op het plafond. Nu verwachtte ik toen ik de zolderdeur ging openmaken binnen te komen in een donkere ruimte, maar toen de deur openging, stonden we ineens in de openlucht. Wat had die huurder gedaan? Van de helft van het dak de dakpannen afgehaald. De zoldervloer had hij bedekt met een plastic folie, het water pompte hij met een aquariumpomp naar de dakgoot. Er stond een strandstoel en een bloempot met een palmboom. 'Wat maak ik hier mee?', dacht ik. Het was in de Weverijstraat in Aalst en ik zal de namen van de betrokken personen nooit meer vergeten. Had ik het niet met mijn eigen ogen gezien, ik had het niet geloofd. De huurder heb ik er overigens laten uitzetten, maar omdat hij bij het OCMW zat, had hij geen geld om de schade te herstellen en moest de huisbaas voor alle kosten opdraaien."

U nadert de pensioengerechtigde leeftijd als 60-jarige. Hoelang doet u dit nog?

"Normaal kan ik vrederechter blijven tot mijn 67ste, maar ik denk niet dat ik het nog zo lang zal doen. Al bijna 40 jaar in het vak, het is mooi geweest."

17-09-2015 om 09:03 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matt Damon slaat de bal helemaal mis

Matt Damon slaat de bal helemaal mis

http://oi58.tinypic.com/4kbnmd.jpg

Matt Damon wist deze week heel wat mensen te beledigen tijdens de eerste uitzending van Project Greenlight, de serie die een kijkje achter de schermen neemt bij filmproducties. De acteur wees daarin een zwarte vrouw terecht over het onderwerp diversiteit.

De serie van HBO volgt onder meer de productie van Not Another Pretty Woman, een film waaraan ook Ben Affleck en Matt Damon deelnemen als producenten. Het plot van de film gaat over een man die achtergelaten wordt voor het altaar en vervolgens verliefd wordt op een zwarte prostituee.

Een nogal gevoelig onderwerp, vindt producente Effie Brown. Tijdens een meeting roept ze daarom op tot voorzichtigheid. "Harmony is het enige zwarte personage in de film, en dan is ze nog een prostituee die geslagen wordt door haar blanke pooier", klinkt het. Ze oppert daarom om ervoor te zorgen dat er diversiteit aanwezig is bij de regie van de film. "Een vrouwelijke regisseuse zou bijvoorbeeld kunnen helpen om dit verhaal op de minst racistische en seksistische manier te vertellen."

Damon gaat daar echter duidelijk niet mee akkoord en antwoordt nogal kort dat hij de regisseur wil kiezen op basis van hun verdienste, en niet van hun sekse of huidskleur. "We zullen ons zorgen maken over diversiteit voor de camera, niet achter de camera", leest hij de zwarte vrouw de les. Die reageert nogal verbaasd, net als de Amerikaanse bevolking. Damon kreeg heel wat kritiek over zich heen door zijn misplaatste opmerking. Zelf nuanceerde hij echter zijn uitspraak en maakte in een statement duidelijk dat het uit de context werd getrokken. "Het spijt me als ik iemand beledigd heb, maar ik ben blij dat ik tenminste een discussie heb gestart over diversiteit in Hollywood", klinkt het. "Dat is een conversatie die we allemaal zouden moeten voeren." En de plooien lijken alweer gladgestreken, want ook Effie tweette een gelijkaardige boodschap.

17-09-2015 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!