Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

01-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanja Dexters
Tanja Dexters
Om Tired Of Being Sorry te bekijken druk op onderstaande foto

.


Haar studie nog net niet voltooid (kleuterleidster) wordt Tanja in 1998 Miss België. Haar leven zou nooit meer het zelfde zijn...
Toen de verplichte opdrachten er in 1999 opzaten vertrok Tanja naar Milaan om er te werken als model. Gedurende twee jaar werkte ze
ginds voor het modellenbureau dat ook modellen als Naomi Campbell vertegenwoordigde, ze figureerde in een videoclip, deed co-presentatie bij een aantal tv-shows, poseerde voor een naaktkalender.
Haar interesse in extreme sporten begon in deze periode. Even later
werd ze een geregelde gaste op racecircuits, deed aan basejumpen

en skydiving.

Eind 2001 haalde ze het tv-journaal met een basejump van de Eifeltoren. Deze gewaagde sprong heeft ze nadien zelfs nog een tweede keer overgedaan en ze ronde haar sprongen in Parijs af met een sprong van de Notre Dame.

Na twee jaar Milaan wou Tanja terug naar België. Nog maar pas terug kreeg ze al een opdracht als presentatrice bij de openbare tv (De Rode Loper), dagelijks programma rond medianieuws. Dit stopte midden 2001 voor Tanja maar ze bleef te gast in zowat alle denkbare programma’s.
Bij de commerciele televisie kwam ze na een korte rustpauze terecht
in MEDIAMADAMMEN. Een luchtig showbizzprogramma.

In dezelfde periode (2001) bracht Tanja 2 CD-singles uit (respectievelijk top 20 en top 50 notering) en ze stelde zich met succes kandidate voor de Eurosong préselectie.

De derde single was -ook al was het voor de eerste maal een cover-
haar pas écht op het lijf geschreven: Born To Be Wild !
Samen met Free Record Shop werd er een gigantische campagne opgezet rond de single die samenging met een videoclip. In de clip doet Tanja zelf de basejumps van een 1.100 meter hoge rots in Noorwegen.

Eind 2003 presenteerde Tanja zich dan weer op een totaal andere manier : ze zong tijdens 2 kerstconcerten een totaal nieuw repertoire.
Al was het opzet hiermee een try-out te doen, de media volgde het met uitgesproken interesse en voor de zoveelste keer haalde Tanja met
deze onverwachte zet zowat de volledige Vlaamse media.

Na enkele succesvolle TV-jaren met Mediamadammen werd besloten om op zijn minst een rustpauze voor het programma in te lassen.
Binnen de kortste keren liepen de voorstellen terug binnen en vier maand later is Tanja er met een volledig eigen programma, "Wannahaves". Een programma over hebbedingetjes voor mannen.
In het najaar van 2004 was Tanja opnieuw te gast in heel wat tv shows (o.a. meermaals in het Swingpaleis), bracht een single CD uit (The Way I Am), deed enkele kerstconcerten en het rock getinte repertoire werd geheel geschrapt om te vervangen met meer disco-achtige muziek.

Begin 2005 wist ze iedereen te verrassen met haar uitmuntende optredens tijdens de nacht van Exclusief (casino Knokke).

De Rode Loper kondigde op 1 april aan dat Tanja ging meespelen in de nieuwe James Bond film, hoe geloofwaardig dit ook werd bevonden, het bleef het bij een aprilgrap. Wel was ze als Belgische afgevaardigde te gast in Euro Disney bij de opening van Space Mountain 2. Ze is het gezicht van Autozone, model voor Marie-Jo en zomeer. De zomer van 2005 vulde ze voornamelijk met live optredens (samen met covergroup Made In Belgium). Zo stond ze ondermeer op de parkconcerten te Aalst, Genk, Blankenberge.

Tanja wordt in deze periode ook voor een jaar het model van een Italiaanse mode ontwerper. Hiermee verschijnt ze in internationale publicaties als Vogue en Cosmopolitan.

Eveneens in 2005 wordt ze wederom presentatrice van een tv-programma : Auto TV. Een programma dat op alle lokale zenders wordt uitgezonden, in 2006 zijn twee seizoen kent en al zeker doorloopt tot midden 2007.

December 2005 treedt ze op ter gelegenheid van 5 jaar MAXIM België. Diezelfde maand siert ze de cover met een shoot door topfotograaf Marc Lagrange. Als voorbeeld voor de covershoot kiest Tanja het fotoboek van Madonna. Bij haar show op het verjaardagsfeest introduceert ze voor het eerst "paaldansen". Dit levert zo een succes op dat Tanja besluit om een lesDVD uit te brengen rond paaldansen (oktober 2006) :
De Paaldansacademie.

2006 wordt afgesloten met een nieuwe single (HOT STUFF), een cover van een Donna Summer nummer. Deze nieuwste single kende zijn première in het sportpaleis bij de mega discoparty Studio 54.
Het uitverkochte sportpaleis kreeg hiermee alvast een
voorproefje van de nieuwe Tanja Dexters show !

2007 treedt Tanja een zomerlang dagelijks op in Het Witte Paard, een revueshow in regie van Jan Van Dijk. Een zomerlang hangt haar foto op grote straataffiches als promotie voor de badpakkenspecial van P-Magazine. Bij televisie is ze panellid in Ranking The Stars (VTM) en schaatst ze bij Sterren Op Het IJs.
Alle persaandacht gaat naar Tanja (februari) als er videobeelden opduiken van een kus met Ann Van Elsen tijdens een Playboyfeestje in Nederland. Het onschuldige filmpje beheerst een week lang alle dag- en weekbladen. Zelfs de krachtigste servers gaan onder de vele bezoekers even onderdoor. In september volgt er dan nog een tweede hit filmpje, Catfight met Els De Schepper. Is het gevecht echt of niet ? Twee weken lang is dit het grote gespreksonderwerp en staat het filmpje in de top vijf van best bekeken filmpjes op youtube.
Na zes jaren stopt de samenwerking met Marie-Jo. Eind 2007 schrapt ze alle paaldansactiviteiten van het programma om weer een nieuwe act, een nieuwe dynamiek in te zetten.


01-03-2008 om 03:19 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
29-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen
Vertrouwen
De afbeelding “http://img514.imageshack.us/img514/8475/ant15hvu6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

29-02-2008 om 23:19 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danny de Munk overhoop met makers Ciske de Rat

Danny de Munk overhoop met makers Ciske de Rat

Druk op onderstaande foto om een fragment van Ciske de rat te bekijken


Danny de Munk ligt overhoop met Stage Entertainment, de producent van de musical 'Ciske de Rat' waarin hij de titelrol speelt. Dat meldt RTL Boulevard donderdag. Onduidelijk is wat er precies aan de hand is.

De 38-jarige hoofdrolspeler van de musical heeft de afgelopen paar weken meermaals een optreden afgezegd. Al snel deden geruchten de ronde dat Danny ziek of overspannen zou zijn. Ook werd geopperd dat er ruzie was. De moeder van Danny liet aan Albert Verlinde weten dat Danny 'absoluut niet ziek of overspannen is', daarmee insinuerend dat er sprake is van een meningsverschil.

Stage Entertainment blijft volhouden dat De Munk met griep kampt. Understudy Jorge Verkroost vervangt de musicalster bij diens afwezigheid..

29-02-2008 om 18:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Shrelles
The Shirelles
Klik op onderstaande foto om Will you love me Tomorrow te bekijken.

.

29-02-2008 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Ivan Rebroff (76) overleden

Zanger Ivan Rebroff (76) overleden

Om Ave Maria te bekijken druk op onderstaande foto

.
De Duitse zanger Ivan Rebroff is woensdag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Duitse media. De zanger, die bekendstond om zijn vertolking van Russische volksliederen, is in een ziekenhuis in Frankfurt gestorven aan een hartstilstand.

De 'zingende Rus' gaf op 9 december zijn laatste concert in Wenen, waarna hij wegens gezondheidsproblemen verdere geplande optredens afgelaste. In juli hoopte hij zijn onderbroken toer weer op te pakken.

Rebroff maakte naam met zijn rol als de arme melkman Tevje uit de musical 'Anatevka'. Hij werd geprezen om zijn uitzonderlijk grote stembereik van 4,5 octaaf.

29-02-2008 om 10:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Mike Smith van Dave Clark Five overleden

Zanger Mike Smith van Dave Clark Five overleden

Om The Dave Clark te bekijken druk op onderstaande foto

.
Mike Smith, leadzanger van de Britse sixtiespopgroep The Dave Clark Five, is op 64-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn agent vandaag bevestigd.

De zanger overleed aan complicaties van een verwonding die hij in 2003 aan het ruggenmerg had opgelopen en waardoor zijn onderlichaam verlamd was geraakt. Hij bezweek aan een longontsteking in een ziekenhuis in Stoke Mandeville in Buckinghamshire, nabij London, zo bevestigde zijn Amerikaanse agent, Margo Lewis.

The Dave Clark Five had 19 hits in de Britse Top 40 waaronder "Bits and Pieces" en vooral "Glad All Over". De groep wordt op 10 maart opgenomen in de US Rock and Roll Hall of Fame, samen met Madonna, John Mellencamp en Leonard Cohen.

29-02-2008 om 10:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cameron Diaz
Cameron Diaz
Klik op onderstaande foto om Cameron Diaz So Hot te bekijken

.
Cameron Michelle Diaz (geboren Augustus 30, 1972) is Amerikaanse actress en vroeger een maniermodel.

Het vroege leven

Haar Cubaans-Amerikaanse [1] vader Emilio Diaz werkte als voorman voor een oliemaatschappij, en haar moeder Billie Early (het van wie voorgeslacht Engels omvat, Duits, en Inheemse Amerikaan) werkten als uitvoerende agent.

Cameron woonde de Lange Polytechnische Hoge School van het Strand bij. Op leeftijd 16, landde zij een modelleringscontract met het prestigieuze ModelBeheer van de Elite. Na het een diploma behalen van hoge school, ging zij in Japan werken en ontmoette videodirecteur Carlo de la Torre. Bij haar terugkeer naar Amerika, bewoog zij zich binnen met hem. Voor de volgende jaren, nam haar modellering haar rond de wereld, die voor contracten met belangrijke bedrijven werkt

Op de leeftijd van 21, auditioned Diaz voor het Masker van Jim Carrey's. Aan haar eigen verrassing, en zonder vroegere acterenervaring, werd zij gegoten als vrouwelijk lood. Onmiddellijk na het krijgen van het deel, ondertekende zij omhoog voor acterenlessen.

In de loop van de volgende drie jaar, won zij rollen in laag-begroting, onafhankelijke films, zoals het Laatste Avondmaal, Voelend Minnesota, en zij is.

Zij herwon toen heersende stromingssucces met het Huwelijk van Mijn Beste Vriend en Er zijn iets over Mary, en won kritieke toejuiching voor het Zijn John Malkovich, die haar Beste Ondersteunende Actress benoemingen bij de Gouden Bollen, de Toekenning BAFTA en de SAG Toekenning verdiende.

Diaz heeft ook starred in de klapaanpassing van de Engelen van Charlie en zijn gevolg, en zij uitte een loodkarakter in Shrek en zijn gevolg, waarvoor zij $10 miljoen verdiende. In 2001, won zij benoemingen voor Beste Ondersteunende Actress bij de Gouden Bollen, de SAG Toekenning en de Toekenning AFI voor de Hemel van de Vanille. Voor de Engelen van Charlie: Volledig Gaspedaal, werd zij tweede actress (na Julia Roberts) om $20 miljoen voor een rol te verdienen; de film underperformed op het bespreekbureau.


29-02-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
28-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Delpech
Michel Delpech
Om Pour un Flirt te bekijken druk op onderstaande foto.

.

28-02-2008 om 22:24 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatje
Schatje
De afbeelding “http://img443.imageshack.us/img443/6691/charlizetheron069zx9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

schatje noem je mij,

al die tijd weer,

maakt me zo blij,

geen hartezeer,

 

dat is voorgoed voorbij,

weet wie ik ben,

en weet mijn eigenwaarde,

als ik jou verwen,

 

je bent zo lief voor mij,

gister was zo fijn,

samen onder de douche,

dit is oprechtheid en geen schijn.


28-02-2008 om 20:43 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Dixiecups
The Dixiecups
Om Chapel Of Love te bekijken druk op onderstaande foto.

.

28-02-2008 om 18:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Chantays
The Chantays
Om het nummer pipeline te beluisteren, druk op onderstaande foto

.

28-02-2008 om 14:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters bevallen van dochtertje Jada

Kim Clijsters bevallen van dochtertje Jada

De afbeelding “http://img530.imageshack.us/img530/2072/large315397jm1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Kim Clijsters is vandaag bevallen van een flinke dochter. Het meisje heet Jada Elly (spreek uit: 'Jayda'), weegt 3,035 kg en is 51 centimeter groot. "De ouders en de baby maken het prima. De familie Clijsters vraagt nu terug rust en privacy om van deze bevalling te genieten", aldus Jeroen Jespers, de woordvoerder van de familie Clijsters. Meter van Jada Elly wordt Elke Clijsters, de zus van Kim.

Clijsters werd vanmorgen opgenomen in het AZ Vesaliusziekenhuis in Tongeren en beviel om 13.35 uur. De directie van het ziekenhuis bleef zeer karig met commentaar. Uit betrouwbare bron kon wel nog vernomen worden dat de Limburgse niet officieel op de patiëntenlijst geregistreerd werd.

Kinderwens
De grote kinderwens van Kim gaat zo in vervulling. Ze is met haar 24 jaar ook een jonge moeder, zoals ze het zelf wou. Het geluk van Kim Clijsters en haar Amerikaanse man Brian Lynch wordt echter overschaduwd door de ernstige ziekte van papa Lei Clijsters.

Hij was het die op 10 juli trots aankondigde dat zijn dochter zwanger was. Hij kon maar niet zwijgen over de bevalling. Zo mijmerde hij op zijn blog even hoe het leven van de kleine spruit er zou kunnen uitzien. "Kim krijgt straks een wolk van een dochter die onder grote persbelangstelling haar eerste balletje zal slaan en dan haar eerste woordje naar de pers: kaka".

Sprookjeshuwelijk
Kim Clijsters zette vorig jaar in mei een punt achter haar succesvolle tenniscarrière en zette zich vanaf dat moment volledig in voor haar sprookjesachtig huwelijk in Bree met Brian Lynch, de Amerikaanse basketter van Bree die ze in 2005 leerde kennen. In juli 2007 gaf Clijsters met een lichtbollend buikje haar ja-woord.

Brian Lynch liet over de geboorte van zijn dochter weten: "Het fantastische is dat ik straks samen met mijn dochter Nederlands zal leren.

28-02-2008 om 13:24 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irene Cara
Irene Cara
Om Fame af te spelen druk op onderstaande foto


.

Irene Cara (pseudoniem van Irene T Escalera) (18 maart 1959) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren '80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance.

Al als kind stond Irene Cara in de schijnwerpers. Op de leeftijd van 5 maakte ze haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en had ze opgetreden in een concert ter ere van Duke Ellington samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack.

Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela.

Irene Cara speelde Coco Hernandez in de film en televisieserie Fame, die begin jaren '80 enorm populair was. Ze zong zowel de titelsong Fame als het nummer Out There On My Own. Dit nummer zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden.

Later in 1983 zong ze ook de titelsong van Flashdance, getiteld What a feeling. Dat nummer haalde datzelfde jaar in Nederland de 13e plaats van de Top 40. Voor dit nummer won ze een Grammy-award.

Tegenwoordig leeft Irene Cara grotendeels in de anonimiteit. Ze woont in Florida en treedt nu en dan nog op. Verder begeleidt ze een meidengroep, Hot Caramel.


28-02-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn schatje
Mijn Schatje
De afbeelding “http://img265.imageshack.us/img265/2266/charlizetheron068lx7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
zo blij
wakker te worden
met jou naast mij
onze lichamen tegen elkaar
je zachte huid strelend
je adem voel ik gaan
als kriebels over mijn schouder
ik kruip nog meer tegen je aan
vriendin van mij
zo worden we samen ouder

27-02-2008 om 18:06 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Searchers
The Searchers
Om Sweets from my sweet af te spelen druk op onderstaande foto


.
Met leadzanger Mike Pender was dit na The Beatles de belangrijkste Merseybeat-groep aller tijden. Na ruim veertig jaar brengen The Searchers nog steeds live hun hits zoals: "Needles and pins", "When you walk in the room", "Goodbye my love" en "Take it or leave it". Op Beatnight 2001 staan dus The Searchers!!



The Searchers staan onder de leiding van zanger Mike Pender, die in 1960 mee aan de basis lag van het ontstaan van de groep. Na The Beatles zijn The Searchers de belangrijkste exponenten van de Liverpoolse Merseybeat, die in het begin van de jaren zestig de popmuziek een nieuwe wending gaf. Net als The Beatles speelden ook The Searchers in de legendarische Star Club in Hamburg vooraleer in eigen land op grote schaal door te breken.



Hun eerste grote hit scoorden The Searchers in juni '63 met 'Sweets For My Sweet", een cover van een nummer van The Drifters. 'Sugar And Spice" (oktober '63) werd de opvolger. Een eerste miljoenenverkoop haalden The Searchers begin '64 met "Needles And Pins", een nummer van de Amerikaanse componisten Jack Nitzche en Sonny Bono, die later een duo vormde met zijn vrouw Cher

27-02-2008 om 17:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss
Kate Moss
Om Kate Moss catwalk compilation te bekijken, klik op onderstaande foto

.

Katherine Moss (Addiscombe, 16 januari 1974) is een Brits fotomodel. Het bekendst werd ze van haar werk voor Calvin Klein. Van dat kledingmerk werd ze het vaste gezicht.

Ze werd in 1988 op 14-jarige leeftijd ontdekt door Sarah Doukas, toen ze rondliep op JFK Airport in New York City. Moss werd in korte tijd zeer populair maar kreeg tegelijkertijd ook veel kritiek te verwerken. Voornamelijk omdat ze zich bewust was van haar jonge uitstraling en ondanks dat regelmatig naakt poseerde. De vergelijkingen met kinderporno werden door de critici meerdere malen aangekaart.

Moss is naar de maatstaven van een model erg klein. Haar modellenbureau Storm Model Agency vermeldt een lengte van 173 cm, maar veel kenners beweren dat ze zelfs nog kleiner is— namelijk 168 cm. Normaal gesproken is een korte lichaamslengte een nadeel voor een fotomodel, voor Kate Moss werd dit echter geen reden om uiteindelijk niet door te breken. Ze werd gevraagd voor catwalks en kreeg vele internationale opdrachten. Moss werkte onder andere voor bedrijven als Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Chanel, Missoni en David Yurman.

In 2002 kreeg ze met Jefferson Hack een dochtertje genaamd Lila Grace. In 2005 werd ze gefilmd door paparazzi toen ze cocaïne snoof. Veel sponsors lieten haar meteen vallen, maar door de Virgin Group keerde ze alweer snel terug in de modellenwereld. Moss laat zich nauwelijks publiekelijk uit en geeft bijna nooit interviews.


27-02-2008 om 16:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoedoperatie voor Naomi Campbell

Spoedoperatie voor Naomi Campbell

Om Naomi Cambell Catwalk Compilation te bekijken druk op onderstaande foto

.
Het Britse supermodel Naomi Campbell heeft een spoedoperatie ondergaan in een ziekenhuis in het Braziliaanse Sao Paulo. De 37-jarige Campbell werd er zondagavond opgenomen.

Maandagavond onderging Campbell een laparoscopie, een operatie waarbij de arts of gynaecoloog met een lange holle buis in de buikholte kijkt. "Het was een spoedoperatie, maar alles verliep vlot", stelt chirurg Jose Aristodemo Pinotti.

"Er waren geen ernstige problemen tijdens de operatie. Ik mag niets zeggen over de gezondheidstoestand van Naomi of de ernst ervan, maar ze is na de operatie vlot hersteld.

27-02-2008 om 14:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donovan
Donovan
Om Catch The Wib te bekijken druk op onderstaande foto

.

Donovan Philips Leitch (Glasgow, Schotland, 10 mei 1946), beter bekend onder de naam Donovan, is een Schots singer-songwriter die populair werd in de jaren zestig. In die tijd werd hij met zijn aan folk verwante popliedjes beschouwd als "het Engelse antwoord op Bob Dylan", maar zijn liedjes waren veel optimistischer en naïever, waarbij Donovan aansluiting vond bij de hippiebeweging uit die tijd.

Donovan werd geboren in het Schotse Glasgow, maar groeide op in Engeland. In 1964, op achttienjarige leeftijd, nam hij een demo op. Begin 1965 had hij zijn eerste televisie-optreden bij het popprogramma "Ready, Steady, Go!". Zijn optreden daar sloeg aan, en hij werd vaker teruggevraagd. Na deze optredens werd zijn eerste single, "Catch the Wind", uitgebracht, die al gauw in de top vijf van de Britse hitlijsten stond. Vanaf dat moment al werden er vergelijkingen getrokken tussen hem en Bob Dylan. Een ontmoeting tussen hen beiden in 1965 werd vastgelegd in D.A. Pennebaker's documentaire Don't Look Back, uitgebracht in 1967.

Zijn tweede single "Colours" werd eveneens een hit, gevolgd door de Buffy Sainte-Marie-cover "Universal Soldier". Donovan ging in 1965 ook op tournee door de Verenigde Staten, waar hij onder andere op het Newport Folk Festival optrad. In 1966 tekende Donovan een contract bij Epic Records, waarvoor hij zijn doorbraak-LP opnam, Sunshine Superman. Het psychedelische album, waarop hij ook gebruikmaakt van exotische instrumenten als de sitar en de conga, bevatte onder andere de gelijknamige titeltrack, die aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een hit werd. Ook de single Mellow Yellow werd een grote hit, en groeide uit tot het nummer waarmee Donovan nog jaren later werd vereenzelvigd.

In 1967 leverde hij een dubbelalbum af, A Gift from a Flower to a Garden. Donovan reisde af naar India voor een studie met de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi (waar ook o.a. The Beatles waren). Rond die tijd raakte hij afkerig van harddrugs. In 1968 bracht hij The Hurdy Gurdy Man uit, een album met meer psychedelische en krachtigere nummers, waaronder het titelnummer en de hit "Jennifer Juniper". In 1969 kwam het album Barabajagal uit, met daarop de hit "Atlantis". De Jeff Beck Group speelde mee op het titelnummer.

Begin jaren zeventig trok Donovan zich terug uit het openbare leven, om in 1972 terug te keren in de film The Pied Piper. Zijn album Essence to Essence uit 1973 werd vrij slecht ontvangen, en ook zijn volgende albums deden weinig. Na Lady of the Stars uit 1984 leek hij te zijn gestopt met het opnemen van platen. Pas in 1996 kwam hij weer terug met Sutras, opvallend genoeg geproduceerd door Rick Rubin. In 2004 kwam Beat Cafe uit, geproduceerd door John Chelew en bijgestaan door bassist Danny Thompson en drummer Jim Keltner.

Donovan is sinds 1970 getrouwd met Linda Lawrence, de ex van Rolling Stone Brian Jones. Hij is de stief- en adoptievader van hun zoon Julian Brian Jones. Ook heeft hij twee kinderen met Linda, Astrella Celeste en Oriole Nebula, en heeft hij twee kinderen met zijn ex Enid Stulberger, Donovan Leitch jr. en Ione Skye, die beide acteur zijn geworden.



27-02-2008 om 13:43 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels
Paul Michiels
Om Let Me Be Turned To Stone te bekijken druk op onderstaande foto


Paul Michiels (Heist-op-den-Berg, 15 juni 1948) is een Belgische zanger.

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw vormde hij de succesvolle popgroep Soulsister met Jan Leyers. In 1988 scoorden ze een internationale hit met het nummer "The way to your heart". Na de split van de groep bouwde hij verder aan zijn solocarrière. In 2001 scoorde hij tegelijkertijd twee hits. "Let Me Be Turned To Stone" werd een succes, maar vooral "Forever Young", een cover van Alphaville en titeltrack van de film Team Spirit scheerde hoge toppen.

Op zaterdag 1 maart 2008 zal Soulsister, 12 jaar na de split, een reünie-concert geven in het Antwerps Sportpaleis..

27-02-2008 om 01:23 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Schatje
Heerlijk schatje
De afbeelding “http://img262.imageshack.us/img262/1318/charlizetheron066an8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
je zegt: ik snap er niets van
 
meer dan 1000 gedichten voor mij
 
het is ook geen garantieplan
 
 
het is voor jou
 
zo ben je heel dichtbij
 
voor mijn heerlijke lieve vrouw
 
 
ja ik kan ze zo schrijven
 
kan soms uren doorgaan
 
het gebeurd zo heel spontaan
 
 
maar jij bent het zo waard
 
mijn gevoel voor jou
 
door gedichten verklaard
 


26-02-2008 om 20:37 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!