Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
20-02-2009
Gepocheerde rog met holandaisesaus
Vrijdag = visdag
Gepocheerde Rog Met Hollandaisesaus =================================== 2 grote rogvleugels
1 citroen
een takje tijm
1 laurierblaadje
zout
1 koffielepel zwarte peperkorrels
voor de saus: 2 eierdooiers
het sap van een halve citroen
een scheutje water
100 g koude boter in kleine stukjes
peper en zout
. Breng een grote pan water aan de kook.
Breng het kookvocht op smaak met citroensap, zout, de peperkorrels, tijm en laurier. Laat even doorkoken en proef van het vocht.
Stuur desnoods wat bij, het is echt belangrijk dat het vocht goed op smaak is. Laat de rog in het water glijden en draai het vuur laag.
Haal de pan na 2 minuten van het vuur en laat de rog rustig gaar worden. De gaartijd hangt sterk af van de dikte van de vleugels. Even controleren is dus de boodschap.
Doe de eierdooiers met het citroensap en het water in een steelpan.
Klop eerst alles goed los en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje.
Blijf kloppen tot de dooiers mooi gebonden zijn.
Als je dit op een te heet vuur doet, stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat.
Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door.
Breng op smaak met peper en zout of maak het pittig met cayennepeper.
Haal het vlees van de graat en serveer met de saus en aardappelpuree.
Ook rauw gesneden spinazie eenvoudig op smaak gebracht met olijfolie, citroensap, peper en zout smaakt hier heerlijk bij.
Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei. ========================================
voor 4 personen:
2 potten bouillon gevogelte (a 380 ml)
1 bak kastanjechampignons (250 g)
1 prei, in grove ringen
1 winterpeen, in grove stukken
2 eetlepels Japanse sojasaus
4 eieren
enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 gr)
. Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken.
Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft.
Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes.
Breng water in een kleine pan tegen de kook aan.
Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht.
Leg het verpakte ei 2-3 minuten in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie.
Herhaal dit met de overige 3 eieren.
Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd.
Leg een knoopje in de sprietjes bieslook.
Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.