Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
25-11-2009
Kip met spekjes,tomaat en champignons.
vandaag : Kip
Kip Met Spekjes, Tomaat En Champignons Hoofdgerecht ===================================================== 2 Kipfilets
1 doosje spekblokjes van 100 g ( gerookt)
2 uien
1 blik tomatenblokjes met basilicum
1 eetlepel Mosterd
3 deciliter witte wijn
3 teentjes knoflook
250 g champignons
peper en zout
1 takje tijm
1 blaadje laurier
cognac om te flamberen
Boter en olie
. De spekblokjes bakken in wat olie en Daarna de ui laten meebakken.
Dan de look bijvoegen en de tomatenblokjes bijvoegen,daarna de mosterd.
Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.
Eventueel wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan mixen(tijm en laurier verwijderen) De kipfilet snijden en inwrijven met peper en zout.
Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)
De kip in de saus doen en 1/4 uur laten sudderen.
De champignons proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun vocht terug opgenomen hebben(dit is de nieuwste trend).
De laatste 5 minuten.bij de kip voegen
De saus binden en opdienen. Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen.