geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
05-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer ben je nu eindelijk volleerd in het geloof
Met je nieuwe bericht ben ik erg blij. De Heer is in jou aan het werk. Hij is een goed werk in jou begonnen en Hij gaat het ook voltooien.

Natuurlijk onder deze voorwaarde, (maar het is overbodig om die aan jou te noemen); mits jij blijft meewerken.

Er is een oud spreekwoord:
"Keulen en Aken zijn niet in éen dag gebouwd".

En zo is het ook met het geloof, zich via voortgaande bekering en voortgaande wedergeboorte en voortgaande vervulling met de Heilige Geest ontwikkelende tot steeds groter hoogten en blijdere vergezichten.

Je weet, dat ik een oude man ben. Maar nog steeds ben ik bezig mijn gedrag bij te stellen. Laat je dit niet tot de gedachte leiden:
"Gunst....Ger is 81, 9inmiddels 84)....en hij is er ook nog in genen dele. Wie is er dan wél klaar?! Zou ik- met mijn achttien jaartjes er maar niet mee ophouden om -misschien- een fata morgana na te jagen?!".

Nee, Jantine, doe zoals Leontien Zijlaard-van Moorsel in het natuurlijke deed. Op zondag viel zij jammerlijk en pijnlijk. Maar met een overal pijn doend lichaam won zij op woensdag goud.

En doe als Pieter van den Hoogenband. Men vroeg hem:
"Kuier je nog een eindje verder met mij mee naar de journalistenverblijven".
Maar hij zei:
"Nee...nú is al mijn energie voor de Spelen. Die 700 meter staat niet in mijn programma. En hij won goud, met acht honderdste van een seconde, misschien net een fractie meer aan energie dan die 700 bespaarde meters hem opleverden.

Dappere, zoveel mogelijk totale inzet, krachtige, zo totaal mogelijke geconcentreerdheid, helpen jou aan het eeuwige goud.

Denk niet; gunst, die totale inzet....wat saai....geen enkele pleziertje meer. Nee; dit is toch ánders: die inzet en die toewijding brengen ook een sfeer van blijheid met zich mee, die jou een heel rijk leven geeft.

Volhouden en uitbouwen en geduldig zijn en in training blijven en weglopen van die put en contact zoeken met blijde, Geest-vervulde mensen en niet terugschrikken bij teleurstellingen en je kopje erbij houden, wat je nu eigenlijk wilt met je bestaan:
TOT GODS EER LEVEN

En dan ook nog...alle serie van 'Vraag het Ger' lezen om de trainingen van al die anderen te volgen.

Daag
Ger
 

05-08-2007, 16:05 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
30-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.......als het allemaal zo lekker voor de wind gaat.....

Dag Sunshine,

Wat fijn dat het zo goed gaat met je. Heerlijk dat je zoveel kunt doen voor de Meester.
Jezus zelf wist zo goed dat dit allemaal ging gebeuren.

Toen hij in de verte die hele stroom mensen uit die stad in Samaria, Sichar, zag aankomen, zei hij tegedn zijn discipelen
" Kijk om je heen , dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst", ( Johannes 4 v 35).
En op een andere plaats zegt Jezus, bij het beschouwen van een -voor het geestesoog zichtbare- uitgeputte en hulpeloze schare:
" De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen".

Iemand uit mijn kennissenkring begon een werk in Brabant. Hij zei zo echt hartig tegen mij:
"Waarom blijven al die sterke, jonge venten toch maar in ' het Westen' zitten, waar de 'arbeiders in Gods wijngaard' zitten 'als de haren op een hond'.
Hier in Brabant zijn er zovelen, die wíllen luisteren en zo wéinigen, die echt iets goeds te vertellen hebben".

En een soortgelijke ervaring heb jij nu in Zuid Limburg. Jij zit daar niet 'als de haren op een hond', jij hebt velden, die wit zijn om te oogsten, jij hebt schapen zonder herder, die best een herderin willen hebben om ze de weg te wijzen.

Ik heb in Engels sprekende gebieden en ook in Duitsland nu ook mijn 'witte velden' gevonden. Die trokken een tijdlang mijn aandacht wel een beetje van HQ af. Maar recentelijk keek ik daar weer eens rond en wat zag ik: ook hier zijn uitgeputte en afgematte 'schapen zonder herder'.

Dapper dat je zonder levensgezel je weg gaat op dit ogenblik. Ik heb nog onlangs gezien, hoe een goed-ogende 28-jarige, die ook geduldig wachtte, opeens kon uitroepen:
"Ik heb AANZOEK; in....( maand)....gaan we trouwen !!!!"
Wat hebben we met haar meegejuicht

Veel zegen bij het hoeden van je schaapjes, herderin.

O ja, nog even over die zwerver, met wie je zo nu en dan spreekt.
Judas 23 zegt (misschien ook híerover) :
"Uw medelijden met sommigen moet gepaard gaan met vrees; verafschuw zelfs de kleren die ze met hun lichaam bezoedeld hebben".

Bedoeld wordt:
"Sommigen van degenen, die je erbarmen opwekken, naar Jezus' grote voorbeeld, hebben zo'n zware zondengeschiedenis, dat je niet te veel jezelf met hen moet identificeren".
Een andere vertaling zegt;
" Wees jegens anderen barmhartig in vreze..."
Behoedzaam blijven dus. Enige afstand bewaren

Ikzelf kreeg laatst een telefoontje:
"Mag ik eens bij u thuis komen praten".
Het kwam slecht uit: ziekte van mijn vrouw.
Door omstandigheden kwam er toch een gesprek op een minder gevoelige locatie: het inloophuis.
van onze gemeente. En daar kwam ik echt in aanraking met een geval, dat heel moeilijk lag, zodat je behoorlijk afstand moest nemen bij alle erbarmen.

Daag
Ger
 

30-07-2007, 19:09 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertel eens wat van de eindtijd
Je vraagt, als zovelen, wat er zoal te zeggen is over de eindtijd.

Wel; daar is zóeel over te zeggen en zoveel verschí­llends over te zeggen, dat het een mens gaat duizelen, wanneer hij alle meningen zo eens tracht dóor te lezen.

Eerst even dit; in 'Vraag het Ger' heb ik al veel over de eindtijd geschreven. Lees er de diverse vragensamenvattingen maar eens op na. Laatstelijk heb ik aan Hijo nog diverse antwoorden gegeven. Die vind je in serie 11, deze serie dus, bladzijden 1 t m 5. Lees die ook eens door.

Eerst enkele veel gehoorde argumenten:
- ach wat; slechtheid van de eindtijd; zo slecht als Sodom en Gomorra kan het toch nooit zijn.

Daar zit iets in. Maar Sodom en Gomorra staan aan het begin van de geschiedenis, de eindtijd aan het eind. De slechtheid is misschien niet erger, maar heeft zich wel verdí­ept , is als het ware een rijpe vrucht geworden.

- het hele leven bestaat uit golfbewegingen; het wordt wel eens iets slechter en dan bedaart het weer wat. In roerige tijden wordt er meer over de eindtijd gesproken.

De eindtijd wordt vaak vergeleken met de eindweeí«n van een vrouw; die volgen elkaar steeds sneller op, worden ook steeds heviger. Het element van 'steeds sneller' is er wel degelijk.
Er is altijd sprake geweest van golfbewegingen, maar de toppen en dalen worden steeds dieper en hoger.

Vergelijk het met karresporen op een modderige weg. Vele karren rijden daarover en maken de oneffenheden steeds duidelijker, totdat er op het laatst geen doorkomen meer aan is. In de bijbel volgt dan als katharsis: de komst van de antichrist en de komst van de CHRISTUS.

- er is geen zinnig woord over te zeggen; die dag komt immers als een dief in de nacht, zegt de bijbel in 1 Thessalonicenzen 5 v 2.
Jawel; maar wanneer je iets verder leest, dan zie je dáar staan:
"Terwijl ZIJ zeggen:
'het is alles vrede en rust',
overkomt HUN, als de weeí«n een zwangere vrouw en zij zullen geenszins ontkomen",
(daar heb je die weeí«n weer).
en :
"Maar GIJ broeders, zijt niet in de duisternis, zodat die dag U als een dief overvallen zou".

Er zijn wel degelijk gezegenden, die 'de dag' zien aankomen.

- er moet toch eerst een verbond met Israel gesloten worden en weer verbroken; (Danií«l 9 v 27)

Dit gaat alles terug op een periode van zeven jaar en daar weer de helft van, die in Danií«l en andere bijbelboeken wordt omschreven. Maar het is goed om getallen in allerlei bijbelse eschatologische teksten symbolisch te zien en de geestelijke zin ervan te zoeken.
Het is ook aanbevelenswaardig om niet allerlei teksten te verbinden met het volk Israel, zoals dat nu in Tel Aviv en Jeruzalem leeft. Dar volk is een volk geworden als alle andere volken , nu het de Christus verworpen heeft en heeft net als alle andere volken bekering tot God en Jezus nodig.
Dat profeteerde Kajafas toch al, toen hij in Johannes 11 v 50 zei;
"Gij weet niet en gij beseft niet, dat het in uw belang is, dat éen mens sterft voor het volk (hier een woord in de zin van: verbondsvolk) en niet het gehele volk, (hier wordt een woord gebruikt, dat neutraal betekent: natie, volk zoals alle volken)verloren gaat".

- veel gehoord is ook:
"Waarom maken wij ons druk over de eindtijd; de Christenen worden toch, voordat de grote verdrukking onder de antichrist komt, ten hemel opgenomen.

Foutief, in Matth 13 v 30 zegt Jezus in de volstrekte sleutelgelijkenis over het goede en slechte zaad, dat "eerst het onkruid bijeengehaald wordt en verbrand en dat daarná het koren, het goede zaad, bijeengebracht wordt in Gods schuren. Nog duidelijker vers 41-43.

Er is wel een opname, maar die is pas, wanneer Gods kinderen beproefd zijn gebleken in harde strijd. Daarvan spreekt 1 Thess 4 v 15- 18:
"Want dit zeggen wij u met een woord des Heren; wij levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval den ontslapenen voorgaan, want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan; DAARNA zullen wij levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, den Here tegemoet in de lucht en zó zullen wij altijd bij de Here wezen.
Vermaant elkander dan met DEZE woorden".

Dat tegemoetreizen in de lucht veronderstelt een zó diepe ingeleid zijn in Geestesgaven en Geestesvrucht en al wat er verder volgt, dat je de gezegende genademogelijkheid hebt om over te gaan van de zienlijke in de onzienlijke wereld....een mogelijkheid, waarvan in de voór-zondvloedtijd Henoch en veel later Elia de voorlopers waren. Ongeoefende en onbeproefde Christenen hebben deze staat zeker nog niet bereikt.

- ach....over die eindtijd zijn altijd al voorspellingen geweest. Deze tijd is net als alle andere, niks meer en niks minder ellende. Het blijft altijd maar gelijk.

Dat lijkt erg veel op een bijbeltekst:
( 2 Petrus 3 v 3 en 4):
"it vooral moet gij weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen en zeggen:
' Waar blijft de belofte van zijn komst? Want sedert de vaderen ontslapen zijn, blijft alles zó, als het van het begin der schepping af geweest is' ".

Blijf nu maar WAAKZAAM.

Weet je, wat je doet Niem; lees eerst eens door, wat ik allemaal aan Hijo schreef. En wanneer je dan vragen hebt...kom gerust terug. Ik ben er voor om vragen te beantwoorden.

Dit wil ik nú vast zeggen:
Openbaring beschrijft de gang van Gods ware gemeente door de wereld. Ook wordt de ondergang van de valse kerk beschreven. Het goede zaad en het slechte zaad uit Matth 13 worden hier nader verklaard. Het is heel wel denkbaar, dat de grote massa van de wereldbevolking van de kernstrijd niets zal merken....en zelfs bij 'Jezus' terugkomst met de wolken des hemels' totaal niet zal weten, 'hoe de vork in de steel zit'. En pas naarmate het duizendjarig rijk vordert, zal dit zegenrijke tijdperk aan steeds meerderen van de totale wereldbevolking duidelijk worden.

Daag
Ger

30-07-2007, 13:44 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!