geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
14-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe moet dat nu: vader, moeder, broers, zussen..opgeven ??
Dag Martijn,

Je vierde vraag:
"Er wordt gezegd, dat je je broers en zussen en vader en moeder moet kunnen opgeven. Ik word daar zó benauwd van! Ik krijg het dan warm van onbehagen. Want ik heb met al die mensen zó'n goede band"

Ik haal er even de volgende teksten bij;
(Matth 10 v 37 en 3icon_cool.gif:
"Wie meer van zijn vader of moeder houdt dan van mij, is mij niet waard, en wie meer houdt van zijn zoon of dochter, is mij niet waard.
Wie niet zijn kruis opneemt en mij volgt, is mij niet waard", (zegt Jezus)

En dan is er ook Lucas 14 v 26 en 27:
"Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn.
Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn".

Maar Martijn....deze woorden slaan toch helemaal niet op jullie gezin, waarin, voorzover ik heb begrepen, een zeer goede harmonie heerst.

Beiden, Mattheüs en Lucas , zeggen ongeveer hetzelfde.

Ik geef je even enkele voorbeelden;
- iemand wilde zich eigenlijk wel laten dopen na bekering, maar hij aarzelde er toch voor terug. Gevraagd naar de reden, zei hij:
"Ik heb nog een oude opoe. En die riep mij onlangs bij zich en zei:
'Weet wel, jongske, dat je je oude opoe met tranen in het graf zult laten neerdalen, als jij werkelijk dit verschrikkelijke gaat doen, waarvan je vader mij onder veel bekommering verteld heeft, dat je het van plan bent...je laten 'overdopen'".
De ondervragen zei:
"Nou....én..."
Maar de aspirant dopeling antwoordde:
"Nou...dat is toch duidelijk...geen herrie in de tent. Ik doe het dus niet".

Deze persoon had zijn ouders en zelfs zijn opoe meer lief dan de Heer Jezus. Hij wilde aan diens oproep om naar buiten van zijn wedergeboorte te doen blijken door de doop in water, helemaal kopje onder, niet voldoen. Hij wilde zijn kruis, bestaande in een ergernis in zijn familie, niet opnemen. Hij wilde zijn eigen gemakzuchtige leventje met als motto: geen herrie in de tent, niet opgeven.

Maar het is toch ondenkbaar, dat je ouders zoiets tegen jóu zouden zeggen. En gesteld , dat er ergens een ouderpaar of een broer of een zus is, die je van het volgen van de Heer Jezus, steeds verder op zijn weg, wil tegenhouden, dan is het toch de goede en de enige weg om de Heer Jezus te volgen.

En eigenlijk zegt Lucas 14 v 26 het nog iets anders. Men moet zelfs met de familie willen bréken, als ze al te sterk op de rem gaan staan.
(De oude vertaling heeft hier: haten, maar iedereen voelt, dat deze vertaling de bedoeling van de Heer Jezus niet precies weergaf).

Want niemand zal zijn naaste familie met zijn gebeden loslaten.

Martijn; ik zie hier voor jou geen enkel gevaar.
Misschien zal ooit iemand uit je naaste kring van bloedverwanten zeggen:
"Maar moet dat nu allemaal zo intens Martijn ?".

En dan zal je op dat moment kracht vinden om te zeggen:
"Bij mijn wandel in het licht van Jezus hoort ook déze stap".

En voor zover ik jouw familie uit jouw berichten ken, zal dat geen aanleiding geven tot onvrede binnen de gezinskring. Maar indien het nu ondenkbare geval zich zou voordoen, dat je met hen op dit punt zou moeten breken, door de band van het gebed zal je altijd en altijd met hen verbonden blijven.

Daag
Ger

14-10-2006, 19:22 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
10-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over engelen en demonen en spreken met overledenen.
Dag allemaal,

Mark stelde over dit onderwerp een vraag en daarop zijn velerlei antwoorden binnengekomen.

Even een aangelegenheid, die ik in het hierna volgende niet afdoende heb belicht: spreken met een dierbare overledene is een volstrekt onwenselijke zaak. Kwade geesten, die zich voordoen als engelen van het licht, (zie hierna), spelen dan een slecht en gemeen spel met de gevoelige innerlijken van de achtergeblevenen.

Wat verder nog even rechtzetting behoeft, is het volgende. Muse had nog een theorie over mensen, die 'hun ziel verkopen aan de satan' en die dan allerlei nare dingen kunnen doen. Maar Muse,
- ik weet wel van geesten, die zich als mensen kunnen voordoen, 'Samuel' in de spelonk van Endor(1 Samuel 2
- maar van mensen, die zich voordoen als geesten, weet ik toch niet.

Muse; ongetwijfeld zijn er mensen, die 'hun ziel aan de duivel verkopen', want er staat;(Lucas 22 v 3):
"Toen nam satan bezit van Judas..."

En ongetwijfeld zal ook de antichrist geheel en al 'door de duivel bezeten zijn' en grote, valse wonderen doen, zodat 'het beest', dat in de antichrist is gevaren, zelfs vuur uit de hemel doet nederdalen, Openbaring 13 v 13. Ik denk, dat de gedachten hieraan door je hoofd gespeeld hebben.
Geeft niets hoor Muse, maar bij dezen even rechtgezet.

En nu komt dan het stuk, dat ik in 'Vraag het Ger' aan Mark meegaf.
.................
Dag Mark,

Zéker zijn er goede en kwade geesten.

Eerst maar 'de kwade geesten'.

Een eerste hobbel: sommige mensen spreken van 'witte' en 'zwarte' magie. En parallel hieraan denken zij over 'goede' en 'kwade' geesten.
En de gedachtengang van die velen is dan, dat je rustig aan allerlei occulte dingen kunt doen, dat je straffeloos fantasieën kunt bedenken over 'goden en godinnen ' in natuurgodsdiensten, en dat je dan in contact komt met 'goede geesten'.
Daarnaast bestaat er in hun idee dan ook nog een wereld van 'kwade geesten', waar je zoveel mogelijk af dient te blijven.
En wanneer zij dan alleen een beetje met hun natuurgodsdiensten gestoeid hebben, een bedevaart naar Stonehenge ondernomen hebben, beetje druïde gespeeld, beetje met bomen gepraat, dan hebben ze het idee, alleen in contact gekomen te zijn met 'de goede kant van de onzienlijke wereld'.

NEP!!!!!....die 'goede geesten' zijn alleen wolven in schaapskleren. Het zijn kwade geesten, die zich voordoen als 'engelen des lichts'. (2 Cor 11 v 14).
'Goede' en 'kwade' geesten, zoals sommigen zich dit denken, zijn alleen maar kwade geesten, die de mensen naar 'de donkere zijde van het dodenrijk' trekken en uiteindelijk naar 'de hel'.

Maar...als er dan op dit vlak geen 'goede' geesten bestaan.... waar komen de kwade geesten dan vandáan?

In Ezechiël 28 wordt getekend, hoe een vooraanstaande aartsengel, 'hij die in het licht wandelde', Lichtdrager, Lucifer, rebelleerde tegen God en uit de hemel werd gebannen.
Later openbaarde deze gevallen aartsengel, bij ons bekend geworden als 'satan', zich als de grote verleider en verzoeker.
Er wordt in de bijbel gesproken over 'engelen van de satan". Hieruit kan veilig worden afgeleid, dat satan zijn verleidend werk onder de éngelen is begonnen. De engelen, die evenals hij het 'Nee tegen God' diep in hun innerlijk omdroegen, lieten zich verleiden en werden met hem uit de hemel gebannen.

De satan met zijn kwade engelen, zijn demonen, verleiden en verzoeken sedertdien de mensen. Zij kunnen in dat verzoeken nooit verder gaan dan God toestaat,(zie bij Job 2 v 6), dan God nodig vindt om te beproeven, wat er werkelijk in de harten van mensen leeft, een 'nee' of een 'ja' tegen hem.

En nu de wérkelijk 'goede geesten'.
Dat zijn allereerst de engelen, te weten de engelen, die in hun éenmalige verzoeking,(want omdat zij 'alles' wisten, hoefden zij maar eenmaal verzocht en beproefd te worden) , stáande bleven .

Van die 'goede geesten', van die engelen, staat in Hebr 1 v 14 geschreven:
"Zijn (de engelen) niet allen dienende geesten, uitgezonden om hén bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding".

Wanneer je het offer van Onze Heer Jezus Christus voor jou persoonlijke redding aanvaardt, dan krijg je te maken met die goede geesten, de engelen. Zij zullen je op allerlei mogelijke manieren bijstaan.

Een voorbeeld: in 1990 was ik eens zeer bedroefd om een grote tegenslag. In mijn slaap snikte ik nog van verdriet. En opeens was er een koor, zo heerlijk zingend, rondom mij heen. En ik voelde mijn diepe verdriet als het ware weggezogen worden door een afvoerputje, zoals je die in douchecabines hebt. En de volgende dag vroeg mijn vrouw:
"Ben je er door. Je ziet er zo opgelucht uit".
En ik kon antwoorden:
"Een engelenkoor heeft mij vannacht heel blij gemaakt. Ik kreeg even een inblik in het paradijs".

Maar er is een alles overstijgende 'goede Geest'. Dat is 'God de Heilige Geest', de derde persoon van de Drieënige God. Zoals Jezus, Gods eniggeboren Zoon, de Tweede Persoon van het Goddelijk Wezen, de weg van God naar ons vrijmaakte....zo leidt God de Heilige Geest ons op de weg van de mens naar God toe.

Mark....je begrijpt: er zijn honderden en honderden teksten over engelen en demonen in de bijbel. Ik deed een zeer onvolledige greep.

Maar voorlopig laat ik het hierbij.

Daag
Ger
................

10-10-2006, 16:52 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
09-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen...Is het fijn om satanist te zijn ??
Dag Zarra,

Je begint met ons te vertellen, dat je satanist bent. Dat is, zo leg je uit, iets anders dan 'Sataan', dat zijn volgelingen van de duivel. Maar een 'Satanist', (zo heb ik het althans begrepen), is iemand die een natuurgod en een natuurgodin aanbidt.

Waar het mij nu eigenlijk om gaat, is dít:
je vraagt even later of er iemand is, die je de Christelijke Godsdienst, zoals vervat in de bijbel, kan uitleggen.

Mag ik dat doen, al is het zo, dat het hier een persoonlijke samenvatting betreft, die alleen voor mijn eigen verantwoordelijkheid komt:
................
Eeuwig, zonder begin is er iemand, die almachtig is en die verre alles, wat wij mensen menen te weten, overstijgt.
In de voor ons volkomen onvatbare eeuwigheid, was die iemand er geheel alleen, in zichzelf volkomen gelukkig.

Die iemand, die ik nu voortaan 'God' noem, besloot ooit in zijn eeuwige raad, zijn eeuwig plan, om wezens te scheppen, mensen en engelen, tot zijn eer en heerlijkheid en om met hen zijn vreugde te delen.

Voorwaarde was, dat die wezens, engelen, (zijn toekomstige dienaren) en mensen (zijn toekomstige zonen) uit vrije wil hem de liefde zouden teruggeven, die Gd van eeuwigheid naar hen uitstraalde.
Want hij wilde niet door robotten , voorgeprogrammeerd, gediend worden, maar door wezens, die 'ja' tegen hem zeiden.
Dit voornemen hield in, dat er ook wezens zouden komen, die uit vrije wil "Nee" tegen hem zouden zeggen.
Zijn almacht gedoogde niet, dat de 'neezeggers', die er zouden komen, iets deden buiten hem om.
God was voornemens om met zijn 'jazeggers' tot in eeuwigheid gelukkig te zijn in een toestand van -voor hen- steeds toenemende wijsheid en heerlijkheid.

Maar voor de bouw van die 'tempel' was 'steigerwerk' nodig.
En dat steigerwerk zou gevormd worden door de neezeggers, die tot taak kregen om alle wezen te beproeven, of zij 'ja' gingen zeggen of 'nee'.

De eerste 'neezegger' meldde zich onder de engelen. Hij was een hooggeplaatste engel, die in opstand kwam tegen God.

Uit Gods nabijheid gebannen, trekt hij sindsdien over de aarde om de later dan de engelen geschapen mensen te verzoeken. Houden zij, voor zover hun kennisa strekt, stand in die verzoeking, dan zijn zij gelijk door Gods beproeving heengekomen en hebben zich doen kennen als liefhebbers van God, jazeggers.

De gevallen hoge engel, inmiddels satan genoemd, rekende erop, dat alle mensen zulke van God vervreemdende dingen, (zonden) zouden doen, dat de breuk tussen hen en God onherstelbaar en eeuwig zou zijn.
Maar God besloot, (had natuurlijk al van eeuwigheid besloten), dat hij de mensen te hulp zou komen.
In mensengedaante, geboren uit Maria, een maagd, kwam God naar de aarde toe en- volwassen geworden- boette deze mens -Onze Heer Jezus Christus- alle zonden van alle mensen van alle tijden uit.

Maar dit' in de plaats treden' gold alleen voor diegenen, die door het aanvaarden voor zich persoonlijk van dit offer zich kwalificeerden als 'jazeggers', al was ook dit weer 'genade van God' evenals het 'neezeggen' voor eigen verantwoordelijkheid geschiedde.

En dit proces is nog steeds gaande
.................

Jij Zarra, wordt ook verzocht door satan. En daarachter schuilt een beproeving door God.
Dat jij je satanist noemt en ook handelt en denkt, zoals je dat aan ons omschrijft, doet je op dit ogenblik als een 'neezegger voor eigen verantwoordelijkheid' voorkomen.
Maar het feit, dat je je op dit forum waagt uit leergierigheid, kan een aanwijzing zijn, dat je een jazegger bent.

Blijf hier komen. Leer....leer...leer...
En als je vragen hebt over wat zojuist is geschreven, kan je die ook stellen in 'Vraag het Ger' een ander deelforum op FORUM. Daar ben ik altijd te vinden. Híer op ongeregelde tijden.

Daag
Ger

09-10-2006, 16:48 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!