geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
17-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je een vervloeking over je halen door al dat gemasturbeer
Hallo Rijn,

Dat is nu ook toevallig!...in geen jaar iets van je gehoord....en nu zie ik een klacht van jou op 'persoonlijke problemen'. Ik geef antwoord en dan kijk ik nog even op 'VhG'...en wie staat daar: Rijn.

Rijn; dat is zo'n probléem voor jonge jongens, die masturbatiebehoefte. En ; je begrijpt: ik heb er al veel vragen over gehad.
En wat zulke jongens zich toch allemaal in hun hoofd halen!

Maar jij komt nu ook weer met iets tamelijk heftigs: of je een vervloeking over je kunt halen.

Ik wil van het woord 'vervloeking' in dit verband zelfs niet hóren.
Het is dan net of je God ergens als een boeman ziet, terwijl Hij in feite een grote Vriend wil zijn.

Maar wat is de practijk: jongens van jouw leeftijd hebben een hormonenhuishouding, die op volle toeren draait. Lichamelijk al helemaal volwassen; maar in mentaal opzicht nog volop in ontwikkeling.

Eerst is daar het verschijnsel van 'de natte droom'. Nu ja; daaraan ontkomt geen jongen. Maar daarna is er het idee:
"Hé...ik kan dit ook zelf opwekken".
Ik hoef niet in details te treden, die weet iedere jongeman ook wel.

Als dit al eens gebeurt, nu ja....geen man overboord. Maar gebeurt het twee, drie keer op een dag, dan kan dit toch uitputtend worden en zou je wel willen, dat je eraf was. En er komen ook onreine gedachten aan te pas, die je ziel in minder optimale conditie brengen.

Nu ja; velen zouden willen, dat ik mij wat 'steviger' zou uitdrukken, maar daartoe kan ik in deze brief aan jou maar niet komen.

En dat 'erafkomen'
lukt dan niet met je eigen wilskracht en dan komen de obsessies en de ideeí«n:
"O wee....ik raak op deze manier bij God weg"
en in jouw geval:
"Ik haal iets vreselijks over me"
en dan geef jij dat maar een naam: vervloeking.

Je loopt met een idee:
"Ik wil er af en ik kan er niet af",
in een vervelende fuik, namelijk deze; dat het een obsessie wordt, dat telkens weer terugvallen.

Ik heb velen al aangeraden, om er wat ontspannen tegenover te staan, zo van:
"Hoor eens hier; nu ga ik niet zitten tobben over deze zaak. Ik ga mezelf niet zitten uitschelden, wanneer ik er weer aan toegeef. Ik stel gewoon mijn vertrouwen op de Heer. En wanneer ik dat gedaan heb en de volgende dag gebeurt het weer, dan ga ik niet mijn vuist ballen tegen God of helemaal wanhopig worden. Ik blijf gewoon tegen God en Jezus zeggen, dat ik Hen lief vind en dat ik als een goede gelovige hen niet wil haasten".

En dat zou ik jou ook willen aanraden. Laat je niet in een hoek drijven door satan, maar spreek dit met de Heer Jezus door en blijf in de ontspanning.

Als je zo handelt, dan krijg je, in voortdurend gebed en samenspraak tot en met de Heer op de duur overwinning en is er geen sprake van een over je gehaalde vloek.

Maar wanneer je God een ultimatum zou stellen en zeggen:
"God!!!....en nu maakt U korte metten hiermee of ik maak korte metten met U",
dan luistert God beslist niet. Hij luistert nooit naar ultimatums. En ja; dan gaat het echt verkeerd.

Dus Rijn, ontspannen en bij jezelf zeggen:
"Ik blijf de Heer verwachten;
Mijn ziel wacht ongestoord.
Ik hoop, in al mijn klachten,
Op Zijn onfeilbaar woord.
Mijn ziel , vol angst en zorgen,
Wacht sterker op de Heer,
Dan wachters op de morgen
De morgen; ach wanneer".

(Psalm 130 v 3, berijmd).

En die wachters kunnen nu wel zeggen:
'Ach wanneer'
maar ik weet, dat mijn morgen komt"

Daag
Ger

17-05-2008, 16:41 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komen toch al die mensenrassen vandaan.
Dag Jan, (Gurk),

Daar wijs je mij nu toch op iets, dat mijzelf helemaal niet was opgevallen, terwijl ik het toch wel duizend keer gelezen heb.

Inderdaad was het zo, dat God op de zesde dag , ('s morgens, want 's middags maakte Hij de mens), het dierenrijk deed ontstaan.
Want, zo staat er:
"En God zei:
'dat de aarde voortbrenge levende wezens naar hun aard, vee en kruipend gedierte en wild gedierte naar zijn aard' en het was alzo.
En God maakte het wild gedierte naar zijn aard en het vee naar zijn aard en alles, wat op de aardbodem kruipt, naar zijn aard. En God zag, dat het goed was".

Maar wat í­s 'een dag van God'
"Want duizend jaren zijn in uw ogen als de dag van gisteren, wanneer hij voorbijgegaan is", Psalm 90 v 4).

God vertelde al deze dingen aan de mensen van -zeg- elfduizend jaar geleden, die wel enorm begaafd waren, immers nét voortgekomen uit Adam, die aan al de dieren namen kon geven , (Gen 2 v 20), maar die toch de begrippenwereld hadden van tóen.
Wij, in onze tijd...wij, die voortbouwen op de verzamelde wijsheid van allen, die ons voorgingen...zonder in beginsel 'wijzer' te zijn dan zij....wij zeggen wel eens:
"Heer...had U zich niet wat exacter kunnen uitdrukken:
- waarom deed U er 'een dag , nu ja, een morgen van U over om de dieren voort te brengen. Waarom zei U niet:
"Baf....daar zijn zij".
Hoe déed U dat dan.
- En waarom zegt U eerst: "de aarde brenge voort"
en even later:
"...dat U ze zelf maakte"
- En wat bedoelt U nu precies met 'Naar zijn aard".

Maar de Heer besloot in zijn eeuwige wijsheid, dat de tekst, zoals de eerste mensen die kregen uit zijn hand, ook voor ons en voor allen, die nog na ons komen, voldoende is .

En dat God rustte op de zevende dag....Hebr 1 v 3 zegt, dat God :
"...in zijn Zoon...in zijn van eeuwigheid bestaand Woord...alle dingen draagt door het woord zijner kracht".
God is altijd laaiende en vonkende energie en geen seconde gaat er voorbij of elk atoom van de schepping wordt gedragen door God.

O ja; nog éen opmerking:
"God schiep de mens...maar waar komen dan al die Chinezen en Austraalnegers vandaan? Ze zien er toch zo verschillend uit".

Wel Jan....denk eens aan de spraakverwarring; toen gingen de mensen, die tot dan toe van eenderlei spraak waren, uit elkaar.
Tot op dat ogenblik, in de dagen van Peleg, (Gen 10 v 25), kon iedere man elke vrouw kiezen, die hij maar wilde en was er een oeverloos genenbestand.
Maar toen de nakomelingen van Jafeth naar het noorden uitwaaierden, werd die algemene genenbank verkleind. Nooit konden zij meer in aanraking komen met de nakomelingen van Cham en van Sem.

En naarmate zij zich verder van elkaar verwijderden, konden ook de mensen, die naar het NoordOosten uitwaaierden, nooit meer in aanraking komen, met de mensen, die naar het Noordwesten gingen. Opnieuw verkleining van het genenbestand. En zo ontstonden verschillen ook in het uiterlijk voorkomen: de hoge jukbeenderen van de Chinezen vind je in verzwakte vorm ook terug bij de Maleisische volken en bij de Indianen. Maar hun ogenstand ging niet mee met die zich steeds verder verspreidende en geïsoleerd rakende volken. En zo is het gekomen.

Maar de mensheid is onbeperkt 'kruisbaar'. Ooit vertoefde ik in Suriname. Daar nam ik waar, dat kruisingen van Indií«rs en Negroïden een wonderbaar nieuw mensentype deden ontstaan. En ik zag specimen van kruisingen van Javanen en Indií«rs of negroïden en die resultaten waren heel verrassend.

O Jan!!....er is zoveel te ontdekken. Kom je nog eens terug.

Daag
Ger

16-05-2008, 16:40 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zit het nu met het 1000-jarig rijk.
Dag Mathilde,

Heel wat vragen over het 'duizendjarig rijk'. Laat ik proberen, alle zaken een beetje 'op een rijtje te zetten'.

Uit de bijbel is duidelijk voor de aandachtige en positief ingestelde lezer, dat de 'grote eindstrijd' eens moet plaats hebben.

Persoonlijk zie ik dat als volgt:
(Ik voeg nu niet teveel bijbelteksten toe. Dat komt later wel).

In de eindtijd, die je ruim moet denken, denk maar in enkele eeuwen, komt na vele jaren bij de gelovigen de idee naar voren, dat Christus' woord "VOLBRACHT" veel meer mogelijkheden opende, dan eeuwenlang is gedacht.
De begrippen bekering en wedergeboorte krijgen weer inhoud. En in het begin van de 20 ste eeuw volgt dan een nieuw inzicht: dat de doop in en de vervulling met de Heilige Geest mogelijk is. Die idee wordt in de daatopvolgende anderhalve eeuw steeds meer gangbaar en geleidelijk aan ontstaat een groep van gelovigen, waarbij de idee van vervulling met de Heilige Geest gemeengoed is, terwijl ook de Geestesgaven en de Geestesvrucht binnen begripbereik komen. De duivel, die dan nog wel eens voor Gods troon verschijnt, als ongewenste gast, niet te weren, omdat hij brutaal op de plaats gaat zitten, waar de Geestvervulde gelovigen behoren te zitten ( zie Job en Zacharia)....bij de duivel onstaat een steeds ongemakkelijker gevoel, naarmate steeds meer gelovigen met hun gedachten de onzichtbare wereld bestormen en daar begrip voor krijgen.
Tenslotte is het gewicht van deze steeds meerdere Geestvervulde gelovigen zo sterk geworden, dat Michael moed put, nu er zoveel kader aan het binnenkomen is, om de satan uit de hemel te verjagen.

Satan, op de aarde geworpen, ziet in, dat er nu geen ontkomen aan is om althans op de aarde alles en alles op éen kaart te zetten. Hij staat al zijn macht af aan een krachtige, occulte geest, die, op zí­jn beurt, woning neemt in een mens met een krachtige menselijke geest, de antichrist. De antichrist op zijn beurt zoekt zich een schare van mensen uit, die vervuld willen worden met dezelfde onheilige geest, die hem bezielt.

Aan beide zijden is nu alles gereed voor de grote eindstrijd:
- aan de ene kant een groot aantal gelovigen, vervuld met de Heilige Geest van God, met hun gedachtenleven helemaal in de heilige sfeer van God
- aan de andere kant een groot aantal ongelovigen, gevuld met de onheilige geest van satan, met hun gedachten helemaal in de onheilige sfeer van de duivel.

Na zware inleidende gevechten, waarvan Openbaring 11 spreekt, is de tijd daar, dat de beide legers elkaar gaan ontmoeten in een geestelijke worsteling, waaraan geen kanonnen of zo te pas komen, maar alleen geestelijke krachten.
Aan de kwade kant is alles helemaál gereed; de geduchte opperbevelhebber, de antichrist staat klaar om aan het gevecht te beginnen.
Maar aan de goede kant is er nog het wachten op de Opperbevelhebber.
En dan zijn er de bazuinen en de stem van de aartsengel en Christus komt terug om zich aan het hoofd van het goede leger te stellen.
De strijd is snel beslist; De hemelse 'Jonathan' slaat de vijanden neer en zijn 'wapendragers' maken ze af, (naar een voorbeeld uit het Oude Testament).
De Antichrist vaart gelijk ter helle, zonder zelfs te sterven. Zijn leger wordt gedood en gaat naar het dodenrijk in afwachting van het grote eindoordeel van Matth 25.

De satan staat er volkomen beteurterd bij. De Antichrist was zo hecht verbonden met de sterke occulte macht, dat hij die mee heeft genomen , de afgrond in. En de duivel had al zijn macht gegeven aan die occulte kracht.
Dus:...hij heeft niets meer over. En nu is de tijd voor Michael gekomen. Hij had nog vele 'appeltjes met satan te schillen', zie Judas 9....en nu, eindelijk, is de tijd daar om satan te binden en in de afgrond te werpen.

En daar blijft satan dan ,gedurende een tijd, die symbolisch aangeduid wordt als 'duizend jaren'.

Het overwinnende leger van Jezus, de gelovigen, die werkelijk 'tot het gaatje zijn gegaan', krijgen nu hun beloning. Volgens Jesaja 32 v 1 beginnen zij, in een verheerlijkt lichaam, aan het lichaam van Jezus na zijn opstanding gelijk, leiding te geven aan het herstelwerk op aarde....de aarde, die na het falen van Adam en 'manninne' eens ooit, steeds verder is weggegleden van wat God voor heerlijkheid had bedoeld.

Op de aarde zijn misschien wel 95 % van de aardbewoners achtergebleven:
- Christenen, die net ní­et 'tot het gaatje waren gegaan'
- Niet-Christenen , die net niet tot die ultieme stap in dienst van de antichrtist waren gekomen.
- ...en alles er tussenin.

Al die mensen krijgen een geweldige kans om- ongehinderd door de duivel, die immer zit te kniezen in zijn gevangenis- tot vol geluk met God, Jezus en de Heilige Geest te komen.

Maar er blijven altijd verstokte 'neezeggers'. Zoals eens 'Lucifer' in ongestoorde heerlijkheid, nochtans, volgens Ezechií«l 28 , besloot om 'Nee' te zeggen, zo zijn er ook nu nog mensen, die zich 'geveisdelijk onderwerpen', maar die in hun diepste innerlijk 'Neezeggers' zijn.

En aan het eind van de verrukkelijk periode, waarin de aarde zich heeft hersteld van een oord, waaraan veel ontbrak tot de lusthof, die God bedoeld had....en het op de aarde krioelt van de verloste en blijde mensen....wat dan.

Dan wordt de kerker van satan nog éen keer geopend...en volkomen onberouwelijk, razend na al die vele tijden van gedwongen nietsdoen, komt hij te voorschijn.

En dan worden de 'neezeggers' op aarde openbaar. Nu zij een opperbevelhebber hebben, scharen zij zich , boosaardig juichend, achter hun leider. Er blijft geen een potentií«le'neezegger' achter.

Maar wanneer zij zich verzameld hebben, is er de verwarring:
"Wie is er baas;
- de duivel, de grote verliezer van eerdere gevechten
- of een van de 'neezeggers'....maar wie dan.

En in onderlinge strijd, verteren de laatste antigoddelijke krachten elkaar.

En dan is de aarde helemaal vrij van alles, wat slecht is. Al die slechte mensen uit het duizendjarig rijk, die altijd ondergronds waren en zich verrieden, toen satan ze met zijn bedrieglijke wijsjes naar zich toe lokte....al die boze mensen worden, volgens Ezechií«l 37 verzen 9-16...begraven, zodat nu helemaal niets meer aan het boze verleden herinnert en de tijd gaat aanbreken , dat aan de vorige dingen niet meer gedacht wordt...het komt eenvoudig niemand meer in de zin.(Jes 65 v 17).

Mathilde; je hebt nu waarschijnlijk vele nieuwe vragen. Ik had je wel tienmaal zoveel bijbelteksten kunnen noemen als ik gedaan heb. Maar dat komt dan wel bij volgende vragen.

En als iemand anders 'in wil stappen' met vragen....kom gerust.

Daag
Ger
 

15-05-2008, 16:47 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is: "Je behoudenis bewerken".
Dag Deidre,

Je had wat moeite met Filipp 2 v 12 en 13.
Daar staat;
"Daarom , mijn geliefden, gelijk gij te allen tijde gehoorzaam zijt geweest, blijft, niet alleen zoals in mijne tegenwoordigheid, maar nu des te meer bij mijn afwezigheid, uw behoudenis bewerken met vreze en beven, want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt".

En dan gaat het jou om deze zinsnede:
"....uw behoudenis bewerken..."
En je vraagt: "Behoudenis is toch geen kwestie van 'werken' maar van 'genade'!?".

Ik denk, dat ik het beste een parafrase kan geven van wat Paulus hier samengedrongen zegt:

Lieve broers en zussen in Filippi.
Wat waren jullie altijd kien er op, om precies volgens mijn aanwijzingen te handelen, toen ik nog bij jullie was, niet als ledepoppen, maar echt als levende, zelf denkende gelovigen.
En nu ben ik weg, en het is niet zeker, of jullie me ooit zullen terugzien. Want ik zit in de gevangenis...en zelfs, wanneer ik eruit kom, dan nog...val ik op een keer weg als jullie raadsman. Ik ben een sterfelijk mens. Eén keer kom ik te overlijden en staan jullie er alleen voor.
Maar.... het is toch ook niet belangrijk of ik bij jullie terugkom. Jullie behoren als zelfstandig deel van de wereldwijde gemeenschap van Jezus Christus op jezelf te kunnen staan, en dapper de vijand klop te kunnen geven in volkomen eendracht, (1 v 27).

En jullie behoren ook, wanneer ik er niet meer ben, aan de door mij namens God gegeven lessen vast te houden, die te blí­jven gehoorzamen.

Jullie behoudenis is een zaak van het welbehagen van God. En zijn welbehagen houdt dit in: God is er altijd op bedacht om alle mensen de weg te wijzen naar hun eeuwig behoud.
Alles doet Hij in de mensen, die naar Hem willen luisteren: Hij richt hun wil er op om zijn paden te gaan. Hij wekt hun kracht op om daden te doen , om ook werkelijk met zijn beloften in Onze Heer Jezus Christus aan de slag te gaan.
Wat is dat bemoedigend en vertroostend!

Maar nu even het koppie erbij!

Iemand zou kunnen denken:
"Nu ga ik maar stil zitten wachten, tot Gods genade en zijn welbehagen mij tot zijn wonderbaar licht en leven leiden".
 
Maar ho ho; zo is het niet. Stel, dat je dadenloos zou gaan zitten afwachten; weet je, wat dat in feite is?! Dat is ten diepste het tegenwerken van Gods goede plannen met ons. Want onderdeel van die plannnen is : onze eigen actie, gebruik maken van de krachten en vermogens, die Hij ons ter beschikking stelt uit genade.

En actie onderstelt: werken...werken....werken. Als je dus werkt aan je eeuwig behoud, blijf je daarmee bí­nnen de genade van God. Als je Gods water maar over Gods akker laat lopen, dan sta je Gods genade tegen.

Maar wat houdt 'werk uw behoudenis' nu feitelijk in. Dat is : pal staan in lijden en strijd, zoals ik toch zelf ook doe, (1 v 19). En jullie volgen toch in gehoorzamheid mij na. Welaan; wees dan ook bereid in lijden en strijd mijn voorbeeld na te volgen.

Maar werk niet aan je behoudenis met een aardse wilskracht, zonder geestelijke achtergrond. Nee; werk aan je behoudenis met vreze en beven.
Je vraagt aan mij, wat 'vreze en beven ' inhoudt.
Wel: dit: wees zó bezig:
- eerbiedig, vol ontzag
- nauwgezet, waakzaam
- bezorgd om te zondigen; je hebt een mooi wit kleed ontvangen om je te kleden, ga daar geen vlekken op morsen
-bezorgd om verloren te gaan; laat je dat grote geschenk niet uit de handen rukken door allerlei omstandigheden van zorgen om levenonderhoud enz enz
- en vooral: verlies nooit God uit het oog, omdat je zo bezig bent met werk voor Hem, dat het werk voor Hem eigenlijk je gód wordt. Wees altijd ijverig om Hem te behagen; ní­et om je eigenliefde te strelen.

Dús: werken vóor God is deel van zijn genade óver je.

Ik hoop, dat je hier iets mee kunt Deidre. Dit hele schriftgedeelte is van totaal belang voor hier en voor nu en voor ons.

Daag
Ger

12-05-2008, 14:08 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!