geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over: onsterflijkheid
 
 
De 'onsterfelijkheid' komt ook ter sprake op meerdere plaatsen in de bijbel.

Als 'het meest direct' schoot mij de opmerking van Jezus tegen Martha te binnen bij het graf van Lazarus , welke woorden ik nu eerst citeer, (Johannes 11 v 25 en 26)

"Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft, zal leven, ook waneer hij sterft
en ieder, die leeft en in mij gelooft, zal nooit sterven".

In beide gevallen wordt gesproken van onsterfelijkheid, maar dan wel met in achtneming van het feit van de lichamelijke dood, zoals wij die allen kennen uit welke ervaringen dan ook.

Wat wil dat nu zeggen. Iemand, die in Jezus gaat geloven....
die steeds dieper nadenkt over zijn Persoon, daarbij geholpen door de Heilige Geest, die alles over Jezus steeds maar beter uitlegt
...welk inzich ontwikkelt zich bij zo iemand;
dit:
Als ik kom te sterven, is dat alleen een schijnoverwinning van de dood, die 'laatste vijand'.
Ik ga mijn Heiland in heerlijkheid zien. De dood is door Gods genade, omdat ik geloof in Jezus , de levensbron, een doorgang naar het eeuwige leven.

En zo'n gelovige, nog dieper doordenkend, komt dan tot deze heerlijke conclusie:
"Eigenlijk ga ik in diepere zin nóoit dood. Door de dood heen, word ik, (door genade van God) Jezus als mijn Redder ziende, door die dood heengedragen naar een eeuwig bestaan met God. Maar dan leef ik nu al eeuwig.

De conclusie mag dan zijn, dat zij, die in Jezus geloven, in dieper zin onsterfelijk zijn.Er komt nog een algemene opstanding, maar die is in wezen het verkrijgen van een hemels lichaam, dat met geest en ziel wordt verenigd, zodat het eind is: een volledig mens, gereed voor eeuwige taken.

En reken maar niet, dat onsterfelijkheid op deze manier een 'op de duur'saaie zaak zou zijn.Gods heilige engelen, die geen aardse dood kennen, zoals wij, genieten al van dit eeuwige leven. En zij maken beslist niet de indruk 'saailingen' te zijn.
'Op de duur zo saai' houdt verband met tijd. En in de eeuwigheid ís geen tijd.

'Onsterfelijk worden'in bijbelse zin is geen toekomstig iets, zoals Martha dacht. Het is een zaak van hier....en van nu...en voor u, ( desgewenst). Dit heerlijke gegeven is gewaarborgd in Christus, Gods zoon.

Wie aansluiting heeft bij Jezus, de Levensbron, heeft ook aansluiting bij het leven, ook door de dood heen.

Daag
Ger

30-11-2009, 21:48 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je met een braaf leven- maar zonder Christus- voor God verschijnen
DE VRAAG:

lieve mensen, ik was laats met een goede vriend ik gesprek. en hij stelde me deze vraag:

als je je hele leven goed bent geweest voor iedereen, je best hebt gedaan om iedereen te helpen enzo, maar geen christen bent, word je dan niet geaccepteerd door God?en dan bedoel ik dus dat je bewust geen christen bent, niet omdat je het niet wist

ik weet niet zo goed wat ik hier op moet antwoorden dus ik hoop dat jullie miss een antwoord hebben.

HET ANTWOORD:

Nee; je wordt beslist niet door God aanvaard. De clou zit in dít gedeelte van de vraag:
"Ik bedoel dus, dat je bewust geen Christen bent, dus niet, 'dat je niets van het Christendom wíst'".

Als die vriend van jou dat laatste zinnetje er niet bij had gezet, dan was het nog een andere zaak geweest. Want in Romeinen 2 v 14 staat;
"Wanneer namelijk heidenen, die de wet níet hebben, de wet van nature naleven, dan zijn ze zichzelf tot wet, ook al hébben ze hem niet.
(15) Ze bewijzen door hun daden dat wat de wet eist in hun harten geschreven staat; en hun geweten bevestigt dit, omdat ze zichzelf met hun gedachten beschuldigen of vrijpleiten".

Hier wordt dus gesproken over 'heidenen', die nog zó'n gave menselijke geest hebben, dat die geest met hun ziel in gesprek kan gaan en duidelijke goede signalen kan geven;
"Nee...dit plan, dat je hebt, is fout en dat andere plan is goed".

Voor zulke 'onwetenden' is er een uitkomst. In de grote dag van het eindgericht, Matth 25, zullen ze tegen koning Jezus stamelen:
"Maar Heer....wanneer hebben wij u hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven enz enz".
En de koning zal antwoorden, (40):
"Ik verzeker jullie; alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broers of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan".

Maar je vriend stelt het scherper:
"Nee...ik bedoel echt mensen, die zeggen Jezus en God niet nodig te hebben en zélf een mooi, zuiver leven te kunnen leiden".

Maar dat kan echt niet. Romeinen 3 v 23 zegt:
"Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost".

Wat is namelijk het geval:
er is een sterke vijand, die de vijand is van God en van alle mensen.
(Let wel: niet alleen van de gelovige mensen, maar van álle mensen. Hij wil iedereen alle kwaad doen, dat hij maar beschikbaar heeft).

Die vijand, de duivel, opereert vanuit de onzienlijke wereld, wat hem een absoluut overwicht geeft. want wij mensen hebben van nature geen inzicht in de onzienlijke wereld en het is ondenkbaar, dat wij niet vroeg of laat door éen van zijn giftige pijlen dodelijk worden getroffen...pijlen, die hij altijd maar op alle mensen afvuurt om die mensen tegenover God te compromiteren.

En daarom: de mens, die.....
in uiterst comfortabele omstandigheden verkerende, (gelijk dat mogelijk is in onze weeldetijd in ons weelde-werelddeel),
....heel wat van zichzelf denkt, heeft toch onbewust al door zijn hoogmoed gezondigd. En altijd doen zich op de meest onverwachte momenten gebeurtenissen voor, die 'hem aan zichzelf ontdekken'...momenten, waarop hij van zichzelf bewust wordt, hoe onáf hij eigenlijk is.
De meeste mensen realiseren zich die Goddelijke waarschuwingen niet.
Zij aanvaarden Gods genade, ons bewezen in Jezus Christus, onze Heer niet. En daardoor blijven zij in hun oude, gecompromiteerde toestand, die hen uiteindelijk tot in eeuwigheid zal verhinderen, van Gods nabijheid te genieten.

Waarschuw je vriend met deze woorden.

Daag
Ger

30-11-2009, 21:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God op z'n allermenselijkst

 
Dag Wil,

Daar was ik dan.

Laten we eerst de tekst even in zijn verband lezen in de Nieuwe Bijbelvertaling voor Vlaanderen en Nederland, NBV.

De HEER zei:
" Er zijn ernstige beschuldigingen geuit tegen Sodom en Gomorra; hun zonden zijn ongehoord groot. Ik zal ernaartoe gaan om te zien of de klachten die ik over hen heb gehoord gegrond zijn en zij verwoesting over zich hebben afgeroepen. DAT WIL IK W E T E N ".

Wil.....ben jij wel lenig genoeg van denken ???

God is persoonlijk door die gloeihete woestijn op het heetst van de dag, (Gen 18 v 1) aan komen lopen samen met twee engelen. God heeft een flinke maaltijd genoten ( v Cool, gastvrij aan hem voortgezet door Abraham.
Dit alleen al zou iemand de woorden kunnen ontlokken:
"Mij zo'n God....eet en drinkt gewoon....neemt er genoegen mee, dat Abrahams vrouw Sara, nota bene in zijn nabijheid een beetje staat te liegen, ( 15). Dit kán toch helemaal niet. God, met al die bijstellingen: almachtig, alomtegenwoordig, alwetend, die daar gewoon, in de schaduw van een boom, ( 4), brood en vlees zit te eten, met melk en room, alsof hij de schaduw van die boom goed zou vinden bij die brandende zon, die hij zelf geschapen heeft en alsof hij voor zijn voeten een opfrisssertje nodig zou hebben. (v 4) ".

Maar de Heer doet wel meer onverwachte dingen. Toen de mensen de toren van Babel bouwden, kwam God uit zijn hoge hemel vandaan ' een kijkje nemen'. (Genesis 11 v 5).

Nog eens Wil....tikje LENIGER.
Ik zeg hier met een zeker plezier:
"Wat ben ik trots op hem, wiens ogen de hele aarde doorlopen, (Zacharia 4 v 10), dat hij het nu ook eens zó doet, zo heerlijk verrassend. Hij komt hier zo echt dichtbij".

Om een wetenschappelijk niet helemaal juiste opmerking te gebruiken:
"Uit hetzelfde bloempje, waaruit het bijtje honing peurt...
daaruit zuigt de wesp venijn".

Nou niet kwaad worden Wil; niet zeggen:
"Onlangs vergeleek hij mij met een rups en nu weer met een wesp. Ik vind Ger niet leuk meer, als ik 'm al ooit leuk heb gevonden".
Ach...nou ja...onze relatie kan toch wel tegen een plaagstootje.

En nu gaat de Heer verder met zijn anthropomorphistische ( mensvormige) wijze van gedragingen. Men zou haast kunnen zeggen:
"Kan hij zich nog erger encanailliseren dan met die maaltijd en zo".

Nee, dat kan eigenlijk niet. En laten wij niet vergeten, dat de Heer zelfs aan die máaltijd met Goddelijk gezag sprak , toen hij Abraham nageslacht aankondigde, ook géestelijk nageslacht, dat een les had te leren uit wat er met Sodom en Gomorra stond te gebeuren, ( v 18 en 19).
Toen was God weer echt de God, zoals wij die ons voorstellen, hij was weer terug in de rol, waarin wij hem graag zien.

En dan gaat de Heer verder ,. weer op die voor ons wat onwennige manier, maar eigenlijk minder compromitterend dan toen hij melk dronk uit een kroes:
- de engelen hebben ernstige beschuldigingen bij hem ingebracht.
maar alweer Wil: de Heer, die alles alleen kan, wil mensen en engelen bij zijn plan inschakelen. Er is dan toch niets vreemds aan, dat engelen, op rapport bij hem.....
Job 1 v 6 is een voorbeeld, alleen loopt satan daar een beetje vervelend door het beeld heen
.....een boekje over Sodom opendoen.( v 20).

En - ook op aarde- zijn toch wel rechters, die zelfs bij een bewezen beschuldiging, zeggen:
"Ik wil er even zelf heen, om de 'Couleur local' nog eens echt te ervaren".

Maak daar nu niet zo'n punt van Wil. Gun God nu eens de ruimte om het wat anders te doen dan jij van hem verwacht

Natuurlijk weet God de hele toedracht al,. Maar hij is altijd volkomen rechtvaardig. Zijn rechtvaardigheid moet in de komende straf duidelijk aan het licht treden.

Wil....ik kan het niet duidelijker uitleggen. Maar.....
en nu ga ik je weer even schokken
....de bijbel zegt in 1 Cor 2 v 14:
"Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet, wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. Hij KAN het ook niet begrijpen, omdat het geestelijk moet worden beoordeeld".

Heb ik nu iets lelijks gezegd ? Nee Wil...
je bent een meneer hè en geen mevrouw, verklapt iemand
.....je bent harstikke slim. Maar je komt maar niet uit je kooi....
net als een hoog percentage van de mensheid
.....van de drie dimensies, lengte, breedte en hoogte.
Wat zou het fijn zijn als je de 'diepte', genoemd in Ef 3 v 18, zou ontdekken als 'vierde dimensie'..

Je kent dat spelletje:
"Wil de echte meneer XX nu opstaan".
Dan zou de echte 'Wil' opstaan.

Daag
Ger

30-11-2009, 21:28 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colossenzen 2 v 9 en 10
Dag allemaal,

Ik herhaal nog even deze tekst in de NBV- vertaling:

"Want in hem, (Christus), is de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig, en omdat u éen met hem bent, het hoofd van alle machten en krachten, bent ook u van die volheid vervuld".

Paulus tekent de gelovigen hier in hun rechtspositie. Aangezien in Christus de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig is en wij éen met hem zijn, woont die volheid ook in ons.

Jullie kennen ongetwijfeld de term 'positionele gerechtigheid'. Maar jullie kennen allen ook deze tekst: 2 Petrus 1 v 10:
"Span u daarom des te meer in om uw roeping en uitverkiezing waar te maken, broeders en zusters".

Er is een spanningsveld tussen:
- een bevoegdheid hébben
- ...en: die bevoegheid wáar maken.

Een en ander belicht ik met een voorbeeld:

Toen ik in 1957 voor het eerst als rijksaccountant op pad ging, kreeg ik het volgende toespraakje van mijn ' hoofd van dienst' mee:
" Meneer Gerritse; u gaat vandaag voor het eerst op pad met alle bevoegdheden van 'rijksaccountant'. U ként die. ,maar nu moet u ze ook nog leren gebrúiken. U zult zeker vier jaar nodig hebben om er in te groeien en geen grove blunders meer te maken, want u weet al: het is een moeilijk vak.
Uw oudere collega's en ook ikzelf staan klaar om u te begeleiden, wanneer u op moelijkheden stuit. Maar uzélf zult het voornaamste moeten doen: u wáar maken; tonen, dat u waardig bent voor dit ambt".

En nu de geestelijk pendant:
Met berouw, bekering, diepe bekering, wedergeboorte, doop in de Heilige Geest, Geestesgaven, Geestesvrucht, hebben wij- geestelijk gezien- zulk een grote schat in aarden vaten, ( 2 Corinthe 4 v 7). Eigenlijk zijn wij in theorie volledig bevoegd voor de strijd in de hemelse gewesten, (Ef 6 v 12).
Maar bevoegd....bevoegd..... evenals ik dat was, toen ik met een maximum aan theoretische kennis, maar met een minimum aan practische ervaring bij mijn eerste adres aanbelde.

( Nu ja; in was al 35 en had al controlewerk gedaan. Ik was niet helemáal een groentje).

Wat wás ik blij, dat ik op mijn collega's, die al decennia meeliepen,kon terugvallen, wanneer de nood aan de man kwam.

En zo is het nu ook in de wereld van ons geloof in onze Heer Jezus Christus.
Maak je opleiding eerst helemaal af, werk er althans aan, want klaar kom je nooit. Er is altijd weer méer te leren en -volgens mij- gaat dat zelfs in de eeuwigheid door.
Word vervuld met de Heilige Geest, ( Ef 5 v 18), dan ben je in principe goed voorbereid om althans te starten.

En doe dan veel practijk. Die is altijd weer afwisselend. Vandaag moest ik in het Engels aan iemand uitleggen, wat eigenlijk 'grafting', enten, was, dit naar aanleiding van Rom 11 v 17. Die persoon had nog nooit gehoord van het enten van een olijftak en wilde allereerst weten, hoe dat ging.

En daarna dat principieel andere: geënt worden op Christus:
- niet: de goede tak op de neutrale stam
- maar: de wilde tak op de edele stam
Ga er maar aan staan. Ik heb elke dag nieuwe ervaringen.
En jullie, gelukkigen hebben die ook en gaan die nog meer krijgen.

Daag
Ger


30-11-2009, 21:12 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!