geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrok het leven niet te haastig naar binnen
B schrijft;

U hoeft het leven niet haastig naar binnen te schrokken, en als u het zou doen zou u het niet kunnen verteren.

Dag B,

Misschien bedoel je het volgende:
er zijn mensen, die deze idee hebben: dit leven ís het . In dit leven moet het gemaakt worden.
Ouders, die deze idee hebben, zouden kunnen redeneren:
"Ons kind moet alle kansen krijgen. Zo gauw mogelijk moeten al zijn bekwaamheden in kaart gebracht worden en vervolgens volledig benut. En we gaan hem leren en het daarheen richten, dat hij zo snel mogelijk alle dingen meegemaakt moet hebben, die maar meegemaakt kunnen worden, natuurlijk niet de slechte, slijtende, (dat hij dáartegen: 'Don't be involved' leert zeggen) maar alleen de positieve, plezier gevende.
Want dat is ook onze denktrant en wij hebben teveel gelukseenheden verspeeld. Dat mag ons kind niet overkomen. O, wat is het leven heerlijk maakbaar, vandaag de dag".

O gunst B, misschien bedoelde je dat helemaal niet. Sorry dan. Maar de vorige reageerders begrepen je bedoeling ook niet goed, dacht ik.

Ik ben een Christen en geloof, dat wij het leven uit Gods hand ontvangen hebben. Psalm 139 onder andere leert mij, dat God van oneindigheid al een plan voor ons leven heeft klaargemaakt, een plan dat er al in de eeuwigheid lag, onvoorstelbaar lang, voordat wij geboren werden.

Dat plan was goed, want God maakt alleen goede plannen. Toen we metterdaad geboren wérden, behoefden we alleen maar in dat plan te stappen. Maar dan was het wel nodig, dat- om te beginnen onze ouders- ons - als eersten- met de opsteller van dat goede plan in kennis brachten.

Dat hebben mijn ouders, onderwijzers en andere opvoeders dan ook gedaan naar hun beste kunnen. Ik heb werkelijk een goede voorbereiding gehad.
Maar ik stapte niet in dat plan en ontwikkelde mijn eigen plan, dat duisternis bracht. Maar tenslotte vroeg ik God om zijn goede plan. Dat bleek over Jezus en het erkennen van deze God en mens te lopen. Jezus erkennen als redder, die mijn zonden overnam.

Ik ga daar nu niet verder over uitweiden. Maar ik ben gaandeweg van dat plan gaan genieten als van ´goed, gul brood´, zoals een dichter het in het bevrijdingsjaar eens dichtte:
`O...om van vrijheid te genieten als van goed, gul brood`.

En ik ben nu 87 en ik geniet van Gods gulle brood met kleine, bedachtzame hapjes.
Vandaag vroeg ik God nog:
"Heer...ik doe zo veel voor u, (denk ik), maar raak ik het contact met u niet een beetje kwijt. Ik bid te weinig. Mag onze relatie weer eens wat dieper worden. U hoeft zich niet te haasten met antwoorden. U weet het nu. Ik ben nu even heel stil. En als er na een poosje 'stil zijn'geen bericht van u komt, dan blijf ik vertrouwen, dat u aan relatieherstel werkt."

Je kunt dus zeggen, dat ik het leven niet naar binnen schrok. Ik geniet ervan met kleine, voorzichtige hapjes. En dat bevalt me best. Vooral op mijn leeftijd verslik je je zo gauw.

Is dit antwoord een beetje naar 't zin, B. Je zegt het maar hoor.

Daag
Ger

02-05-2010, 20:24 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beroemde en beruchte getal '666'.
Dag Niem,

Je haalde een artikel aan uit een of ander blad over een onderhuidse chip, die ergens zou worden toegepast.

En natuurlijk kwamen er allerlei antwoorden, die tenslotte allemaal tendeerden in deze richting:
"Zou dit alles, met dat steeds meer gebruiken van chips om identiteiten helemaal kenbaar te maken, wijzen op dat beroemde getal 666 uit Openbaring 13 v 18".

Maar Niem...je kan het beter niet die kant uit zoeken. Openbaring is een boek vol symboliek, alle zaken zijn alleen geestelijk te begrijpen.

Ik geef je een voorbeeld; in Openbaring 8 v 8 staat:
"Iets dat er uitzag als een grote berg, waar de vlammen uitsloegen, werd in zee gegooid. Een derde deel van het water werd bloed.
(9)...een derde deel van alle in zee levende wezens ging dood en een derde deel van de schepen verging".

Men heeft allerlei verklaringen in de natuurlijke wereld gegeven: over een atoombom of zo iets. Maar het totaal van deze pericoop gaat tot viermaal toe over "derde delen van 'van alles'" en je bent geneigd om er dan niets meer van te snappen bij een natuurlijke vertaling van 'al die natuurrampen en bergen en fakkels en hemellichaam-verduisteringem'. Je loopt altijd en altijd vast.
Maar bij een geestelijke verklaring wordt alles veel meer begrijpelijk. Hoor maar:
...............
In de zee van de 'godsdienstige en geestelijke wereld van de mensheid', stort zich een enorm sterke boze, demonische macht. Hij beschadigt het geestelijk leven van de mensheid. Dit leidt er toe, dat duisternis daalt in de harten van zeer veel mensen. Die ongelukkigen....
die dit overigen zélf over zich halen
....kunnen niet meer geloven omdat hun ogen verblind zijn en hun hart verhard is, (Johannes 12 v 40).
Het bloed stelt voor, dat alleen het 'aardse' leven nog intact blijft, evenals in de dagen van Noach, toen alles alleen nog maar draaide om eten , drinken en huwen, (Matt 24 v 38)icon_cool.gif.
Talrijke organisaties die op het geestelijk leven rusten, vergaan als schepen op zee in een orkaan.
............
Kijk; daar heb je nu een 'geestelijke' verklaring, waarbij je niet telkens tegen 'hoe kan dat nu's' oploopt.

En zo is het nu ook met die chip. Dat is niet iets uit de natuurlijke wereld. Ik heb dan nog geen chip op of in mijn lichaam, maar ik heb allerlei kaartjes op zak:
- geldpassen en benzinepomp-passen
- bonuskaarten en 'weet ik veel' kaarten.
Wanneer ik bel, wordt alles vastgelegd: waarheen ik bel, van welke plaats ik bel, binnekort- als alle plannen doorgaan- ook wát ik bel.
Wanneer ik op straat loop, word ik talloze malen gefotografeerd.
- binnenkort krijg ik een irisscanner-op-mijn-pinpas, met als ieder ander.

Van elk individu in de 'beschaafde' wereld kan nu al vrij nauwkeurig worden nagegaan, wat ze elke minuut gedaan hebben, waar ze kochten, wat ze kochten, wie ze belden, hoe ze belden, wie ze e- mailden, hoe ze e-mailden enz enz.
En dat geldt voor alle burgers van de hele wereld, gelovig of ongelovig.

Maar het getal '666' is een geestelijke zaak. Johannes leefde erg met de heilige Schrift en zo'n weinig bij ons bekende tekst als die over 'het gouden beeld van Nebukadnezar in het dal Dura', leefde bij hem helemáal. En toen hij nog eens nadacht over die goddeloze en onnatuurlijke, vreeswekkende afmetingen: 60 el hoog en 6 el breed, zo helemaal afwijkend van de gewoone menselijk maat (7 staat tot 1), ( Daniël 3 v 1), toen kwam hij voor de vreselijke goddeloosheid van de eindtijd tot een verdieping van deze goddeloosheid óoit: niet 66, maar 666.

De knechten van God zijn in de eindtijd verzegeld aan hun voorhoofd met het zegel van God.
Je kunt je toch niet voorstellen , dat God daar een soort chip in- of aanbrengt.
De dienaren van God krijgen volgens Openbaring 7 v 3 zíjn zegel, dat niet anders kan zijn dan 'de vervulling met de Heilige geest', het waarmerk, dat zij in de geestelijke wereld bekend zijn als de grote bestrijders van satan.

Als dat een geestelijk teken is, dan is ook het zegel van de knechten van satan een geestelijk teken.

Maak je dus geen zorgen over de toenemende 'verchipping' van onze maatschappij. Dat is iets, dat iedereen raakt.

Maar deze twee 'geestelijke' merktekenen zijn alleen voor de 'kenners' te zien.

Het komt wel eens voor, dat je kennis maakt met iemand, waarvan je als gelovige met je 'gave van onderscheiden van geesten' direct bespeurt:
"Wat heeft deze man iets geweldigs. Ik herken het 'als van de Heer'. maar wat is dat 'iets' sterk.Wat stralen die ogen, zo vriendelijk...je wordt er echt helemaal blij van. (Spreuken 15 v 30). Wat een liefde heeft hij, zo positief tegen alle mensen. Die zachte blijdschap, die van hem uitstraalt. Die vrede..."

In zo'n geval is dat een 'zegeldrager'van God ( in opbouw).

En ook het tegengestelde kan gebeuren. Dat je iemand tegenkomt en dat je met een van de gaven van de Geest, 'het onderscheiden van geesten' (1 Korinthe 12 v 10), bespeurt:
"Wat een intens gemene grijns ligt er over dat gezicht. Wat zijn die ogen hard en driest. Wat is die blik uitdagend".

Dan heb je.....
evenals die zegeldrager van God nog maar onvolkomen zichtbaar was
....te maken met een drager van 'het merkteken van satan'.(in ontwikkeling).
In de eindtijd worden ze allebei nog meer geprononceerd.

Denk geestelijk Niem, leef geestelijk. Laat je vervullen met Gods Geest, zodat je eens tot de verzegelden behoort en niet tot de dragers van 'het teken'.

Daag
Ger

02-05-2010, 19:08 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het doel van het leven, ( tigste uitleg)

A. schreef:
Hier staat zoveel uitleg en wijsheden over het leven, maar het werkelijke doel van het aardse bestaan is helaas niet bij, ik denk dat niemand daar een goed antwoord op heeft. De ene gelooft dit en de andere dat, en ieder heeft er z'n of haar waarheden van. En godsdiensten welk nut hebben die eigenlijk? Wat is het doel van godsdiensten? En wat hebben die voor ons leven te bieden?


Dag A,

Je stelt eigenlijk vier vragen:
1 wat is de zin van het leven
2 De Godsdiensten; welk nut hebben die eigenlijk
3...en wat voor doel streven zij na
4...en wat hebben ze nu eigenlijk voor ons leven te bieden.

Ik hoef die vragen alleen maar voor het Christendom te beantwoorden, aangezien ik een volgeling van Jezus ben.
Het is aan anderen voorbehouden, je vier vragen te beantwoorden vanuit een van de vele zingevingen, die er zoal bestaan.

Ik wil beginnen met een tekst uit Micha en wel 6 v 8.
"Er is jou, mens gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:
Niets anders dan:
- recht te doen
- trouw te betrachten
- nederig de weg te gaan van je God".

Aan ons, mensen van de 21 ste eeuw is meer bekend over de weg van God, die wij nederig hebben te begaan dan aan de tijdgenoten van Micha, die 28 eeuwen voordien leefden.

Voor jou, Angélique, houdt het in, dat je nederig je weg gaat met God, zoals die weg zich in de 28 eeuwen sindsdien verder heeft ontwikkeld.

En je weet, dat het God behaagd heeft om zijn Goddelijke Zoon naar de aarde te sturen met als opdracht om alle zonden van alle mensen te dragen en uit te boeten, zodat die mensen rechtvaardig voor God zouden worden , als zij het offer van Christus aanvaardden voor zichzelf.

En je weet mogelijk niet, dat de Heer Jezus door zijn woord "Het is volbracht" (Johannes 19 v 30) de weg vrijmaakte voor God de Heilige Geest, die ons trouw aan God de Zoon( Jezus) en God de Vader leert.

Wat God wenst aangaande jouw leven, is voor jou de zin van het leven.

Nu kan je dat misschien niet helemaal volgen A. Je bent best slim, maar dit is allemaal zo ánders. Maar levensvolheid vind je, wanneer je tegen Jezus zegt:
"Ja...ik aanvaard met mijn diepste innerlijk, dat mijn zonden in verleden, heden en toekomst door u gedragen zijn"
En tegen God de heilige Geest kun je zeggen:
"Neem me maar bij de hand en leid mij úit alle misverstanden en náar God de Vader"
En tegen God de Vader kun je dan blij zeggen:
"Ik word naar u toegeleid, Vader van alle lichten".

En dan vraag 2. 'Wat is het nut van de godsdienst'; voor de Christelijke Godsdienst is dit: je wordt in kennis gebracht met dat, wat je leven een eeuwige toekomst geeft. Als je de hand van de Heer Jezus vast gaat houden en vast blíjft houden, komt je grote beloning, ( werkelijk mens zijn, zoals God dat van eeuwigheid bedoeld heeft) in het leven na dit leven. Want niemand moet zich gouden bergen voorstellen van het leven aan deze kant van het graf. Satan verknoeit daarin te veel , om het werkelijk fijn te doen zijn.

Vraag 3. Het doel van 'het leven met Jezus' is om je in heden en toekomst innerlijk gelukkig en steeds meer innerlijk gelukkig te maken.

Vraag 4. En zo kan het geloof in Jezus jou van dienst zijn op een ongelooflijk heerlijke manier.

Daag
Ger

02-05-2010, 18:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 'vrees niet, zie niet angstig rond' ook voor MIJ
m. schreef:
In Jesaja 41 vers 10 zecht God : Vreest niet, want Ik ben met u, zie niet angstig rond want ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.

Voor wie worden deze woorden bedoeld die God zecht? ook over ons, mij
als ik zo de tekst begin te lezen van af vers 8, zecht God deze woorden tegen Israel? (vers 9 tot wie Ik zeide)

Maar zegt God deze woorden dan ook tegen ons, mij?

Wie kan me hier wat duidelijkheid over vertellen en wat God er precies mee bedoeld?


Dag M,

Als antwoord wil ik eerst nog eens deze hele pericoop vanaf vers 8 geven.

" Maar jou, Israel, mijn dienaar,
Jakob, die ik uitgekozen heb,
nakomeling van Abraham, mijn vriend,
jou, die ik heb weggehaald van de einden der aarde,
die ik van haar verste uithoeken terugriep-
jou zeg ik: jij bent mijn dienaar,
jou heb ik gekozen, ik heb je niet afgewezen.
Wees niet bang, want ik ben bij je,
vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand".

Déze tekst komt in dit verband het eerst bij mij 'bovendrijven': ( 2 Cor 1 v 20):
"In Jezus Christus, de Zoon van God worden alle beloften van God ingelost".

Ik weet oók wel, dat er mensen zijn, die zeggen:
"Al die mooie teksten zijn er voor anderen, in een andere tijd, op een andere plaats".

Maar ik zeg :
"Daarom is het ook door Jezus, dat we amen (Het zal waar en zeker zijn) zeggen tot Gods eer".
Ik mag juichen:
"Het oude testament behoort helemaal verklaard te worden vanuit het Nieuwe Testament. Ik ben zo blij, dat alle beloften van God er zijn voor mij, voor hier en voor nu".

En wat belooft de Heer hier, in eerste aanleg aan de Israelieten en dan nog alleen aan diegenen, die hun hart achter hun daden stelden en wat mag ik aannemen, dat de Here tegen mij zegt, die aan onze Heer Jezus Christus toebehoor:

Ger.....:
- jij bent een dienaar van God. Berouw hebbende over je zonden, bekeerd, wedergeboren, vervuld met Gods Geest, alles uit genade....je bent in mijn sfeer gekomen en daardoor kun je een nuttige dienaar zijn. Je was mijn dienaar al, toen je mijn heilsweg nog maar nauwelijks had betreden, maar je wordt een steeds betere dienaar.
- ik kies iedere mens uit, mijn roep gaat uit over de hele aarde, (Romeinen 10 v 18), maar jíj hebt geantwoord, al was ook dat: genade
- je bent door je geloof een nakomeling van Abraham, die, volgens Genesis 15 v 6 " God geloofde en het werd hem tot gerechtigheid gerekend'. Zo'n 'mij vertrouwende' ben jij ook
- weet je nog, naar welke verre streken je verdwaald was....maar ik haalde je daar weg
- wees niet bang voor mijn afwijzing. je weet toch, dat ik in Jeremia 31 v 30 zeg:
"Is Ger niet mijn geliefde zoon,
is hij niet mijn oogappel ?
Telkens als ik over hem spreek,
rijst zijn beeld in mij op,
dan raak ik diep bewogen.
Ik móet mij over hem ontfermen"
Hoe zou ik je dan ooit afwijzen ?

Ger...
- nu niet bang zijn voor dat blaasonderzoek en voor die gek-makende jeuk. Ik ben toch bij je. ik ben toch je God- ik ga je sterken en helpen en steunen .
-...en vergeet niet: mijn rechterhand, mijn Heilige Geest is ONOVERWINNELIJK.

Zo lees ik deze beloften. En zo lees ik al die vele beloften, die er zijn.

Nou zeg je misschien M:
"Ger zorgt maar best voor zichzelf. Maar waar blijf ik nu ?".

Maar M....overal waar ik 'Ger' heb gezegd, daar mag jij 'M' zeggen, natuurlijk niet bij 'die blaas' en bij 'die jeuk'.

Ik denk wel, dat je hier iets mee kunt.

Daag
Ger

02-05-2010, 18:39 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!