geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrok het leven niet te haastig naar binnen
B schrijft;

U hoeft het leven niet haastig naar binnen te schrokken, en als u het zou doen zou u het niet kunnen verteren.

Dag B,

Misschien bedoel je het volgende:
er zijn mensen, die deze idee hebben: dit leven ís het . In dit leven moet het gemaakt worden.
Ouders, die deze idee hebben, zouden kunnen redeneren:
"Ons kind moet alle kansen krijgen. Zo gauw mogelijk moeten al zijn bekwaamheden in kaart gebracht worden en vervolgens volledig benut. En we gaan hem leren en het daarheen richten, dat hij zo snel mogelijk alle dingen meegemaakt moet hebben, die maar meegemaakt kunnen worden, natuurlijk niet de slechte, slijtende, (dat hij dáartegen: 'Don't be involved' leert zeggen) maar alleen de positieve, plezier gevende.
Want dat is ook onze denktrant en wij hebben teveel gelukseenheden verspeeld. Dat mag ons kind niet overkomen. O, wat is het leven heerlijk maakbaar, vandaag de dag".

O gunst B, misschien bedoelde je dat helemaal niet. Sorry dan. Maar de vorige reageerders begrepen je bedoeling ook niet goed, dacht ik.

Ik ben een Christen en geloof, dat wij het leven uit Gods hand ontvangen hebben. Psalm 139 onder andere leert mij, dat God van oneindigheid al een plan voor ons leven heeft klaargemaakt, een plan dat er al in de eeuwigheid lag, onvoorstelbaar lang, voordat wij geboren werden.

Dat plan was goed, want God maakt alleen goede plannen. Toen we metterdaad geboren wérden, behoefden we alleen maar in dat plan te stappen. Maar dan was het wel nodig, dat- om te beginnen onze ouders- ons - als eersten- met de opsteller van dat goede plan in kennis brachten.

Dat hebben mijn ouders, onderwijzers en andere opvoeders dan ook gedaan naar hun beste kunnen. Ik heb werkelijk een goede voorbereiding gehad.
Maar ik stapte niet in dat plan en ontwikkelde mijn eigen plan, dat duisternis bracht. Maar tenslotte vroeg ik God om zijn goede plan. Dat bleek over Jezus en het erkennen van deze God en mens te lopen. Jezus erkennen als redder, die mijn zonden overnam.

Ik ga daar nu niet verder over uitweiden. Maar ik ben gaandeweg van dat plan gaan genieten als van ´goed, gul brood´, zoals een dichter het in het bevrijdingsjaar eens dichtte:
`O...om van vrijheid te genieten als van goed, gul brood`.

En ik ben nu 87 en ik geniet van Gods gulle brood met kleine, bedachtzame hapjes.
Vandaag vroeg ik God nog:
"Heer...ik doe zo veel voor u, (denk ik), maar raak ik het contact met u niet een beetje kwijt. Ik bid te weinig. Mag onze relatie weer eens wat dieper worden. U hoeft zich niet te haasten met antwoorden. U weet het nu. Ik ben nu even heel stil. En als er na een poosje 'stil zijn'geen bericht van u komt, dan blijf ik vertrouwen, dat u aan relatieherstel werkt."

Je kunt dus zeggen, dat ik het leven niet naar binnen schrok. Ik geniet ervan met kleine, voorzichtige hapjes. En dat bevalt me best. Vooral op mijn leeftijd verslik je je zo gauw.

Is dit antwoord een beetje naar 't zin, B. Je zegt het maar hoor.

Daag
Ger

02-05-2010, 20:24 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beroemde en beruchte getal '666'.
Dag Niem,

Je haalde een artikel aan uit een of ander blad over een onderhuidse chip, die ergens zou worden toegepast.

En natuurlijk kwamen er allerlei antwoorden, die tenslotte allemaal tendeerden in deze richting:
"Zou dit alles, met dat steeds meer gebruiken van chips om identiteiten helemaal kenbaar te maken, wijzen op dat beroemde getal 666 uit Openbaring 13 v 18".

Maar Niem...je kan het beter niet die kant uit zoeken. Openbaring is een boek vol symboliek, alle zaken zijn alleen geestelijk te begrijpen.

Ik geef je een voorbeeld; in Openbaring 8 v 8 staat:
"Iets dat er uitzag als een grote berg, waar de vlammen uitsloegen, werd in zee gegooid. Een derde deel van het water werd bloed.
(9)...een derde deel van alle in zee levende wezens ging dood en een derde deel van de schepen verging".

Men heeft allerlei verklaringen in de natuurlijke wereld gegeven: over een atoombom of zo iets. Maar het totaal van deze pericoop gaat tot viermaal toe over "derde delen van 'van alles'" en je bent geneigd om er dan niets meer van te snappen bij een natuurlijke vertaling van 'al die natuurrampen en bergen en fakkels en hemellichaam-verduisteringem'. Je loopt altijd en altijd vast.
Maar bij een geestelijke verklaring wordt alles veel meer begrijpelijk. Hoor maar:
...............
In de zee van de 'godsdienstige en geestelijke wereld van de mensheid', stort zich een enorm sterke boze, demonische macht. Hij beschadigt het geestelijk leven van de mensheid. Dit leidt er toe, dat duisternis daalt in de harten van zeer veel mensen. Die ongelukkigen....
die dit overigen zélf over zich halen
....kunnen niet meer geloven omdat hun ogen verblind zijn en hun hart verhard is, (Johannes 12 v 40).
Het bloed stelt voor, dat alleen het 'aardse' leven nog intact blijft, evenals in de dagen van Noach, toen alles alleen nog maar draaide om eten , drinken en huwen, (Matt 24 v 38)icon_cool.gif.
Talrijke organisaties die op het geestelijk leven rusten, vergaan als schepen op zee in een orkaan.
............
Kijk; daar heb je nu een 'geestelijke' verklaring, waarbij je niet telkens tegen 'hoe kan dat nu's' oploopt.

En zo is het nu ook met die chip. Dat is niet iets uit de natuurlijke wereld. Ik heb dan nog geen chip op of in mijn lichaam, maar ik heb allerlei kaartjes op zak:
- geldpassen en benzinepomp-passen
- bonuskaarten en 'weet ik veel' kaarten.
Wanneer ik bel, wordt alles vastgelegd: waarheen ik bel, van welke plaats ik bel, binnekort- als alle plannen doorgaan- ook wát ik bel.
Wanneer ik op straat loop, word ik talloze malen gefotografeerd.
- binnenkort krijg ik een irisscanner-op-mijn-pinpas, met als ieder ander.

Van elk individu in de 'beschaafde' wereld kan nu al vrij nauwkeurig worden nagegaan, wat ze elke minuut gedaan hebben, waar ze kochten, wat ze kochten, wie ze belden, hoe ze belden, wie ze e- mailden, hoe ze e-mailden enz enz.
En dat geldt voor alle burgers van de hele wereld, gelovig of ongelovig.

Maar het getal '666' is een geestelijke zaak. Johannes leefde erg met de heilige Schrift en zo'n weinig bij ons bekende tekst als die over 'het gouden beeld van Nebukadnezar in het dal Dura', leefde bij hem helemáal. En toen hij nog eens nadacht over die goddeloze en onnatuurlijke, vreeswekkende afmetingen: 60 el hoog en 6 el breed, zo helemaal afwijkend van de gewoone menselijk maat (7 staat tot 1), ( Daniël 3 v 1), toen kwam hij voor de vreselijke goddeloosheid van de eindtijd tot een verdieping van deze goddeloosheid óoit: niet 66, maar 666.

De knechten van God zijn in de eindtijd verzegeld aan hun voorhoofd met het zegel van God.
Je kunt je toch niet voorstellen , dat God daar een soort chip in- of aanbrengt.
De dienaren van God krijgen volgens Openbaring 7 v 3 zíjn zegel, dat niet anders kan zijn dan 'de vervulling met de Heilige geest', het waarmerk, dat zij in de geestelijke wereld bekend zijn als de grote bestrijders van satan.

Als dat een geestelijk teken is, dan is ook het zegel van de knechten van satan een geestelijk teken.

Maak je dus geen zorgen over de toenemende 'verchipping' van onze maatschappij. Dat is iets, dat iedereen raakt.

Maar deze twee 'geestelijke' merktekenen zijn alleen voor de 'kenners' te zien.

Het komt wel eens voor, dat je kennis maakt met iemand, waarvan je als gelovige met je 'gave van onderscheiden van geesten' direct bespeurt:
"Wat heeft deze man iets geweldigs. Ik herken het 'als van de Heer'. maar wat is dat 'iets' sterk.Wat stralen die ogen, zo vriendelijk...je wordt er echt helemaal blij van. (Spreuken 15 v 30). Wat een liefde heeft hij, zo positief tegen alle mensen. Die zachte blijdschap, die van hem uitstraalt. Die vrede..."

In zo'n geval is dat een 'zegeldrager'van God ( in opbouw).

En ook het tegengestelde kan gebeuren. Dat je iemand tegenkomt en dat je met een van de gaven van de Geest, 'het onderscheiden van geesten' (1 Korinthe 12 v 10), bespeurt:
"Wat een intens gemene grijns ligt er over dat gezicht. Wat zijn die ogen hard en driest. Wat is die blik uitdagend".

Dan heb je.....
evenals die zegeldrager van God nog maar onvolkomen zichtbaar was
....te maken met een drager van 'het merkteken van satan'.(in ontwikkeling).
In de eindtijd worden ze allebei nog meer geprononceerd.

Denk geestelijk Niem, leef geestelijk. Laat je vervullen met Gods Geest, zodat je eens tot de verzegelden behoort en niet tot de dragers van 'het teken'.

Daag
Ger

02-05-2010, 19:08 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het doel van het leven, ( tigste uitleg)

A. schreef:
Hier staat zoveel uitleg en wijsheden over het leven, maar het werkelijke doel van het aardse bestaan is helaas niet bij, ik denk dat niemand daar een goed antwoord op heeft. De ene gelooft dit en de andere dat, en ieder heeft er z'n of haar waarheden van. En godsdiensten welk nut hebben die eigenlijk? Wat is het doel van godsdiensten? En wat hebben die voor ons leven te bieden?


Dag A,

Je stelt eigenlijk vier vragen:
1 wat is de zin van het leven
2 De Godsdiensten; welk nut hebben die eigenlijk
3...en wat voor doel streven zij na
4...en wat hebben ze nu eigenlijk voor ons leven te bieden.

Ik hoef die vragen alleen maar voor het Christendom te beantwoorden, aangezien ik een volgeling van Jezus ben.
Het is aan anderen voorbehouden, je vier vragen te beantwoorden vanuit een van de vele zingevingen, die er zoal bestaan.

Ik wil beginnen met een tekst uit Micha en wel 6 v 8.
"Er is jou, mens gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:
Niets anders dan:
- recht te doen
- trouw te betrachten
- nederig de weg te gaan van je God".

Aan ons, mensen van de 21 ste eeuw is meer bekend over de weg van God, die wij nederig hebben te begaan dan aan de tijdgenoten van Micha, die 28 eeuwen voordien leefden.

Voor jou, Angélique, houdt het in, dat je nederig je weg gaat met God, zoals die weg zich in de 28 eeuwen sindsdien verder heeft ontwikkeld.

En je weet, dat het God behaagd heeft om zijn Goddelijke Zoon naar de aarde te sturen met als opdracht om alle zonden van alle mensen te dragen en uit te boeten, zodat die mensen rechtvaardig voor God zouden worden , als zij het offer van Christus aanvaardden voor zichzelf.

En je weet mogelijk niet, dat de Heer Jezus door zijn woord "Het is volbracht" (Johannes 19 v 30) de weg vrijmaakte voor God de Heilige Geest, die ons trouw aan God de Zoon( Jezus) en God de Vader leert.

Wat God wenst aangaande jouw leven, is voor jou de zin van het leven.

Nu kan je dat misschien niet helemaal volgen A. Je bent best slim, maar dit is allemaal zo ánders. Maar levensvolheid vind je, wanneer je tegen Jezus zegt:
"Ja...ik aanvaard met mijn diepste innerlijk, dat mijn zonden in verleden, heden en toekomst door u gedragen zijn"
En tegen God de heilige Geest kun je zeggen:
"Neem me maar bij de hand en leid mij úit alle misverstanden en náar God de Vader"
En tegen God de Vader kun je dan blij zeggen:
"Ik word naar u toegeleid, Vader van alle lichten".

En dan vraag 2. 'Wat is het nut van de godsdienst'; voor de Christelijke Godsdienst is dit: je wordt in kennis gebracht met dat, wat je leven een eeuwige toekomst geeft. Als je de hand van de Heer Jezus vast gaat houden en vast blíjft houden, komt je grote beloning, ( werkelijk mens zijn, zoals God dat van eeuwigheid bedoeld heeft) in het leven na dit leven. Want niemand moet zich gouden bergen voorstellen van het leven aan deze kant van het graf. Satan verknoeit daarin te veel , om het werkelijk fijn te doen zijn.

Vraag 3. Het doel van 'het leven met Jezus' is om je in heden en toekomst innerlijk gelukkig en steeds meer innerlijk gelukkig te maken.

Vraag 4. En zo kan het geloof in Jezus jou van dienst zijn op een ongelooflijk heerlijke manier.

Daag
Ger

02-05-2010, 18:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 'vrees niet, zie niet angstig rond' ook voor MIJ
m. schreef:
In Jesaja 41 vers 10 zecht God : Vreest niet, want Ik ben met u, zie niet angstig rond want ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.

Voor wie worden deze woorden bedoeld die God zecht? ook over ons, mij
als ik zo de tekst begin te lezen van af vers 8, zecht God deze woorden tegen Israel? (vers 9 tot wie Ik zeide)

Maar zegt God deze woorden dan ook tegen ons, mij?

Wie kan me hier wat duidelijkheid over vertellen en wat God er precies mee bedoeld?


Dag M,

Als antwoord wil ik eerst nog eens deze hele pericoop vanaf vers 8 geven.

" Maar jou, Israel, mijn dienaar,
Jakob, die ik uitgekozen heb,
nakomeling van Abraham, mijn vriend,
jou, die ik heb weggehaald van de einden der aarde,
die ik van haar verste uithoeken terugriep-
jou zeg ik: jij bent mijn dienaar,
jou heb ik gekozen, ik heb je niet afgewezen.
Wees niet bang, want ik ben bij je,
vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand".

Déze tekst komt in dit verband het eerst bij mij 'bovendrijven': ( 2 Cor 1 v 20):
"In Jezus Christus, de Zoon van God worden alle beloften van God ingelost".

Ik weet oók wel, dat er mensen zijn, die zeggen:
"Al die mooie teksten zijn er voor anderen, in een andere tijd, op een andere plaats".

Maar ik zeg :
"Daarom is het ook door Jezus, dat we amen (Het zal waar en zeker zijn) zeggen tot Gods eer".
Ik mag juichen:
"Het oude testament behoort helemaal verklaard te worden vanuit het Nieuwe Testament. Ik ben zo blij, dat alle beloften van God er zijn voor mij, voor hier en voor nu".

En wat belooft de Heer hier, in eerste aanleg aan de Israelieten en dan nog alleen aan diegenen, die hun hart achter hun daden stelden en wat mag ik aannemen, dat de Here tegen mij zegt, die aan onze Heer Jezus Christus toebehoor:

Ger.....:
- jij bent een dienaar van God. Berouw hebbende over je zonden, bekeerd, wedergeboren, vervuld met Gods Geest, alles uit genade....je bent in mijn sfeer gekomen en daardoor kun je een nuttige dienaar zijn. Je was mijn dienaar al, toen je mijn heilsweg nog maar nauwelijks had betreden, maar je wordt een steeds betere dienaar.
- ik kies iedere mens uit, mijn roep gaat uit over de hele aarde, (Romeinen 10 v 18), maar jíj hebt geantwoord, al was ook dat: genade
- je bent door je geloof een nakomeling van Abraham, die, volgens Genesis 15 v 6 " God geloofde en het werd hem tot gerechtigheid gerekend'. Zo'n 'mij vertrouwende' ben jij ook
- weet je nog, naar welke verre streken je verdwaald was....maar ik haalde je daar weg
- wees niet bang voor mijn afwijzing. je weet toch, dat ik in Jeremia 31 v 30 zeg:
"Is Ger niet mijn geliefde zoon,
is hij niet mijn oogappel ?
Telkens als ik over hem spreek,
rijst zijn beeld in mij op,
dan raak ik diep bewogen.
Ik móet mij over hem ontfermen"
Hoe zou ik je dan ooit afwijzen ?

Ger...
- nu niet bang zijn voor dat blaasonderzoek en voor die gek-makende jeuk. Ik ben toch bij je. ik ben toch je God- ik ga je sterken en helpen en steunen .
-...en vergeet niet: mijn rechterhand, mijn Heilige Geest is ONOVERWINNELIJK.

Zo lees ik deze beloften. En zo lees ik al die vele beloften, die er zijn.

Nou zeg je misschien M:
"Ger zorgt maar best voor zichzelf. Maar waar blijf ik nu ?".

Maar M....overal waar ik 'Ger' heb gezegd, daar mag jij 'M' zeggen, natuurlijk niet bij 'die blaas' en bij 'die jeuk'.

Ik denk wel, dat je hier iets mee kunt.

Daag
Ger

02-05-2010, 18:39 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is er bang voor de deeltjesversneller.
Dag allemaal,

Hier wordt de vraag opgeworpen, of we bang moeten zijn voor de deeltjesversterker, waarmee bij Genève proeven worden genomen.

Uit Christelijk oogpunt ben ik van oordeel dat wij daar niet bang voor moeten zijn.
Dit punt wil ik nu even laten rusten om eerst iets te zeggen over de angst, die allerlei mensen voor van alles hebben.

Er zijn al zo onnoemelijk veel angsten gepasseerd. Ik herinner me nog de angst voor ´de zure regen´, die omstreeks 1975 heerste. Ik kende toen een familie, waar een zoontje niet in slaap kon komen, omdat hij bang was dat het huis zou instorten doordat het voegwerk werd aangetast.

En ik herinnner mij mijn eigen dochter, die in 1979 in paniek was, toen de toenmalige Sovjet unie binnenviel in Afghanistan.
"O...nu krijgen wij oorlog en de atoombom en gaan we er allemaal aan".

En nu dit weer. Het houdt nooit op. Telkens is er wel weer iets, waar we ons diep zorgen over dienen te maken.

Tegenwoordig krijgen al die angsten een nieuwe dimensie. Zo is bijvoorbeeld mijn kleindochter niet ingeënt tegen baarmoederhalskanker, omdat de ouders allerlei alarmerende dingen hadden gelezen op internet. Angst voor onbekende dingen lijkt tegenwoordig samen te gaan met rebellie, ( in sommige gevalen) en met sensatiezucht , die telkens grotere prikkels wil ontvangen.
Laten wij, al iets oudere mensen wat rem zetten op al dat gegil, zodat onze tere jeugd wat meer onbezorgd kan opgroeien.

En nu het Christelijk element. 2 Petrus 3 v 10 schrijft:
(NBG)
"Op die dag, zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen door vuur vergaan en de aarde en de werken daarop zullen gevonden worden".
Dit lijkt wat alarmerend, maar onder 'elementen'versta ik de huidige rechtsorde, die door een betere zal worden vervangen.
En 'de hemelen zuleen voorbijgaan' zie ik met de NBV meer als een geestelijk begrip: de hemelsferen, een geestelijk begrip.

Maar het voornaamste acht ik dit: 'de aarde en de werken daarop zullen gevonden worden'.

De God van hemel en aarde laat zijn schepping niet ondergaan, ook niet door zwarte gaten, daarginds onder de grond in Genève, die de hele aarde - volgens zeggen- willen ophappen en in een korreltje zand veranderen, doordat alle ruimte tussen de atomen en de nog kleinere deeltjes verdwijnt.

God liet zijn schepping niet ondergaan in de dagen van Noach en hij zal dit ook niet doen in de dagen van wat wij Christenen de eindtijd noemen. De aarde, die mooie schepping , zo door de duivel bedorven, zal bevrijd en hersteld worden volgens Gods plan en dat werk zal helemaal voltooid worden.

God maakt geen nieuwe dingen, maar hij maakt alle dingen NIEUW, ( Openb 21 v 5).

God wil niet, dat wij angsten hebben voor allerlei hersenschimmen. Hij wil dat wij een gezonde afkeer hebben van de - tenietgaande- duivel en zijn trawanten. God wil dat wij ons voegen in zijn grote, bevrijdende plan . Dan zijn wij veilig voor alle nare dingen, die ongetwijfeld gaan komen, want Lucas 21 v 26 zegt:
"Er zullen tekenen zijn aan de zon en de maan en de sterren, en op aarde zullen de volken sidderen van angst voor het gebulder en het geweld van de zee´.
Zie 'die hemellichamen' en dat 'zeegebulder' nu niet zo letterlijk, maar meer 'overdrachtelijk' voor 'hemelse verschijnselen'.

Vertrouw op God en schuil bij Jezus en je zult veilig zijn wanneer al die voorbijgaande, maar toch wel echt vreselijke dingen gebeuren.

Daag
Ger

Overigens is dit een persoonlijke mening. Het is niet de bedoeling om hier op dit net evangelisatie te bedrijven.
G


25-04-2010, 19:26 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De harde practijk van het schoolplein
Dag O,

Je vraag was dus:

Heel veel mensen vragen:
Als God liefde is, waarom laat Hij dit dan toe?
Als God bestaat, waarom laat hij zo weinig van Hem zien?
Als, als, als- vragen... wat antwoorden jullie dan?


Wat actuéel O !
En weet je, wat nu zo lastig is. Ik kan je wel een mooi overwogen antwoord geven, zorgvuldig voorbereid en wikkend en wegend opgeschreven. Maar dat is de practíjk niet.

Want....hoe komen zulke vragen dikwijls tot je:
- op een schoolplein of in de schoolaula
- in het zwembad, wanneer je met een hele groep zit te zonnen langs de rand.
En dan heb je niets aan keurige antwoorden, Nee; rondom je heen zitten schreeuwende jongens en meisjes, die behoefte hebben aan het maken van een 'one liner', en eigenlijk helemaal niet benieuwd zijn naar jouw antwoord. Of ze willen je alleen voor gek zetten.

Zo kán het althans gaan. Ik doe maar een greep uit de mogelijkheden.

Allereerst een uitspraak van Onze Heer Jezus Christus op dit gebied; (Matth 10 v 1icon_cool.gif:
"Jullie zullen omwille van mij worden voorgeleid aan gouverneurs en koningen , en een getuigenis moeten afleggen ten overstaan van hen en de heidenen.
(19) Wanneer ze je uitleveren, vraag je dan niet bezorgd af hoe je moet spreken of wat je moet zeggen. Want wát je moet zeggen, zal je op dat moment worden ingegeven. Jullie zijn het immers niet zélf die dan spreken, het is de Geest van jullie Vader die in jullie spreekt".

Om deze tekst voor jou 'werkbaar te maken', merk ik nu eerst op, dat voor een puber de vele ogen van klasgenoten, op hem gericht, net zo zwaar en belangrijk kunnen zijn als stadhouders en gouverneurs voor volwassenen.
Je kunt je dan best 'aan de heidenen uitgeleverd' voelen.
En dan moet je ook dit bedenken dat de Heilige geest niet alleen 'alle goede dingen' is, die je jezelf maar kunt indenken, maar ook zo heerlijk royaál! Hij gaat heus niet overwegen of jij eigenlijk wel ver genoeg gevorderd bent om door hem geholpen te worden. Nee...hij helpt 'pas in het geloof begonnen jonkmannen' net zo goed als oude rotten.
En op een kort schietgebed:
"Heer....help",
is hij zó tot je hulp.

Maar ook ík laat je niet helemaal in de kou staan.
Hier komen twee keurig 'aangeharkte' antwoorden, rustig achter mijn pc bedacht, in een braaf pogen al enigszins eenvoudig gehouden.

"Als God liefde is.....waarom laat hij dan al die vreselijke dingen toe, die dan toch maar gebeuren".

Mogelijk antwoord:
"God is er niet alleen. Er is ook een tegenstander de duivel. Die doet allerlei rotdingen en geeft dan de schuld aan God".

"Als God liefde is, waarom merken wij dan zo weinig van hem".

Mogelijk antwoord;
"Hij zou veel van zich willen láten merken. maar wij schreeuwen allemaal zo hard, dat hij 'er niet doorheen komt'.
Maar hij heeft wel gezegd, dat hij alleen al heel veel spreekt door de natuur en dat je hem daaruit alleen al kunt kennen", (Romeinen 1 v 19 en 20).

Nu zul je zeggen O:
"En dat zou ik dan - nog iets meer gepopulariseerd - kunnen gebruiken?!
Bedankt maar weer hoor! Als ik zoiets zou zeggen, vertaald in de termen van míjn wereld, dan komen er natuurlijk veel vragen méer. Ik hoor ze al:
- ik dacht toch dat God de baas was en almachtig. Waarom kan die duivel dan van die dingen doen
-....en waar komt hij dan vandaan?
En dan moet ik weer verder dáarmee!".

Hoor eens hier O....blijf vasthouden aan wat de heilige Geest tot jouw hulp wil zeggen; dan komt dat ook wel goed.

Geluk ermee....en mogelijk zit er tussen al die jongens en meiden, op hun fietsen vóor de broodjeszaak balancerende, gulzig etende; 'of ze thuis niets krijgen', ergens wel éen, die stil luistert en later jou aanspreekt:
"Zeg O...jij zei dat nou, maar...."

O ...kom je nog eens op 'Vraag het Ger'.
En niet alleen O is uitgenodigd, maar allemaal, afijn dat weten jullie!

Daag
Ger

25-04-2010, 19:15 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons bewustzijn.

janx schreef:
Ik geloof dat daar ik verschillende gedachtes over zijn gezien heb in het forum. En dat is niet het enigste er zijn gelukkig vele inzichten die voor een ieder de zijne is. Ja ... en hoe dan de mijne? wat versta ik onder bewustzijn?. Eigenlijk het vermogen om te beseffen dat je een verlangen wil en kan uitwerken. Dus ik zie het niet als iets, als je dat hebt , dat je alleen maar goede en geen duistere zaken kun doen. En voorbeeldje; iemand wil bewust een miljonaire worden en zal daar alles voor doen omdat deze bewust daar mee bezig is gegaan. Zo ook een postzegelverzamelaar die bewust daar mee bezig is en niet te hooi en te gras maar wat oppot. Er zijn nog best veel mensen die nog geen echt bewustzijnsgevoel hebben en alles maar met zich laten gebeuren zonder te beseffen dat ze ook iets zelf kunnen gaan ondernemen. en dus niet van en ander afhangkelijk behoeft te zijn. Tenzij je het bewust wel zo wil. Tja ..... zo ook op het gebied van de geest en het menszijn kun je er bewust mee bezig zijn, maar evengoed ook uit nieuwschierigheid en door een vaag gevoel van 'je weet het nooit'.
Dus volgens mijn idee is de aarde ook een plaats waar de mens dat gevoel kan ontwikkelen door de vele ervaringen die hem/haar dat kan bij brengen. Maar ik versta niet onder bewustzijn dat je alle geestelijke wetenschappen reeds eigen hebt gemaakt in de goede zin dan wel ...  Het is meer het vermogen tot!
groetjes, janx


Dag Janx,

Je ziet het volgens mij toch allemaal een beetje te kleinschalig, met miljonairs en postzegelhandelaars en zo.
Laten jij en ik onze vleugels nu eens wat wijder uitslaan.

Er zijn meerdere soorten bewustzijn
- planten hebben een bewustzijn, dat hen op de juiste manier helpt om te groeien en te bloeien. Maar uiteindelijk zijn planten eindig
- dieren hebben een hoger bewustzijn. Maar uiteindelijk zijn zij ook eindig
Dat leert ons Prediker 3 v 21. Wel wordt deze kwestie vragenderwijs aan de orde gesteld, maar uit 12 v 7 blijkt, dat het hier toch een uitgemaakte zaak betreft.
- met God is het anders . Zijn eeuwig bewustzijn is van een zo hoge orde, dat ik er hier niet dieper op in wil gaan, bij gebrek aan woorden ook niet op in kán gaan.
- maar ons eigenlijke doel is het bewustzijn van de mens. Toen God de mens schiep, was het al heel bijzonder, dat het op een zo andere manier gebeurde dan bij de dieren. Bij de dieren sprak God een machtswoord en de aarde en de zee brachten leven voort., (Genesis 1 v 24).

Maar de mens vormde de Heer uit stof van de aarde en er waren er ook niet tegelijk een heleboel, maar in eerste instantie éen, een man. En wat later, op een heel merkwaardige manier, (Gen 2 : 21) ook een tweede, Manninne, vrouw, ( 23), de latere Eva, ( 3 v 21).

( Even terzijde: nog vóor de ' moederbelofte',( v 15), was er al een eerdere belofte:
God maakte de vrouw uit de man, omdat hij deze gedachte tot uitdrukking wilde brengen: Eens, na vele gebeurlijkheden, komt er een nieuwe man, (Jezus) en uit hem zal ik een bruid voor hém maken: (de gemeente).

Maar dit terzijde: terug naar ons onderwerp. Met de mens deed God iets heel bijzonder: hij blies hem de levensadem in ( 2 V 7).

En dat heel andere bewustzijn..............
Stel je voor: de Eeuwige, de Onuitsprekelijke, heeft met zijn levensadem ons ingeblazen !!!!
............daar gaat het nu over.

De mens, die het stoffelijke evenbeeld is van God,( 1 v 26) kreeg door zijn heel andere afkomst de heerschappij over al het geschapene

Later zijn er heel verdrietige dingen gebeurd, maar ook heden ten dage is het zo, dat de mens werkelijk van alles kan en onderneemt en de hele schepping gebruikt met alle natuurkrachten daarin, voor zover ze hem successievelijk bekend worden. Zijn goddelijke afkomst verloochent zich niet, ook niet nu de intíeme banden met God zijn doorgesneden, als gevolg van dat betreurenswaardige voorval met ' de vrucht'.

Satan, nu onze wederrechterlijke gebieder, deze tijdelijke bezetter van een rijk, waar hij niet thuishoort, zal wel eens denken:
"Wat zíjn ze toch slim. Als ze de band met God kunnen herstellen, dan zal hun bewustzijn uit al mijn kluisters breken en is er geen redden meer aan".

Maar dan stelt hij zichzelf weer gerust:
"Ze hebben niet in de gaten, welke mogelijkheden, de 'vervaarlijke tegenstander', ( zo noemt hij Jezus) voor hen ontsloten heeft . Ze kennen de toewijding niet, die opklimt van berouw, bekering en wedergeboorte tot 'doop in de Heilige Geest' ".

Maar steeds meerderen op aarde weten die weg wél, al is het nog maar 'in beginsel'.
En overal bevrijdt het bewustzijn zich van satans boeien, die klein houden, wat groot moest worden.
Overal ontwikkelen dwergcypressen, die zo zoet stonden in de vensterbank, naast de petunia, zich tot woudreuzen, ruisend in een hemelse, verkwikkende bries.

Er zit muziek in ons bewustzijn, de eeuwige adem van de griote Overwinnaar

Daag
Ger

25-04-2010, 18:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de duivel bezeten zijn.
B. schreef:
Met ontzetting lees ik keer op keer het verhaal van de bezetene van Gardara in Markus 5: 1 - 20
(http://www.online-bijbel.nl/bijbelboek/Markus/5/1-20)

Wel vaker lees je dat de Heere Jezus mensen genas die van de duivel bezeten waren. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Mensen die ernstig gehandicapt zijn? Psychotisch?

Als je ook leest dat die man in de bergen en bij de graven ronddwaalde, zichzelf met stenen slaande, wat een mensonwaardig bestaan toch.

Komt dit nu nog voor?


Dag B,

In de bijbel en met name in de evangelieën wordt door Jezus zélf en door anderen, die Jezus' handelen beschrijven, heel veel over het optreden van de duivel beschreven.

Krachtens Matth 4 v 1 wordt Jezus in de woestijn geleid om verzocht te worden door de duivel.
En in vers 5 wordt de macht beschreven, die satan heeft, wanneer hij Jezus mee kan nemen op een hoge berg.
Er wordt dan wel gezegd door velen:
" Ach..... Jezus stelde zich dat maar vóor. Het gebeurde allemaal 'tussen zijn oortjes'.
Maar Jezus, God en mens, was niet iemand, ' die zich zo maar wat voorstelde' . Hij was helemaal vervuld met God de Heilige Geest. En het was ook de Heilige Geest, die hem deze vuurproef in zond.

In Matth 13 v 39 spreekt de Heer Jezus zélf over
"de duivel, die het slechte zaad zaait"

En in Matth 25 v 41 waarschuwt hij de mensen, om niet ook te komen in het helse vuur, dat ( in eerste instantie) voor de duivel en zijn engelen bereid is.

Zo maar wat voorbeelden uit éen evangelie; uit de andere nieuw-testamentische geschriften zonder enige moeite uit te breiden.

Als iemand in Jezus' dagen van de duivel bezeten was, dan kon dat ook in vroegere dagen. Wat denk je bijvoorbeeld van Saul, die zijn speer wierp naar David, toen die hem met muziek trachtte verlichting te geven in een demonische kwelling, ( 1 Samuel 18 v 10 en 11).

En als het ook in vroeger dagen kon, dan kan het ook nú.

Maar wat is het waar, wat Wullempie schreef:
"De duivel doet het wat slinkser tegenwoordig".
De duivel heeft ten tijde van de eerste krachtontplooiing van het geloof in Jezus, in die eerste , geweldige eeuwen, gezien, hoe de Christenen hem in de gaten kregen, dat zij Efeze 6 v 12 terdege hadden gelezen en wisten, dat satan de eigenlijke vijand was, die listig gebruik maakte van:
- zijn onzichtbaarheid
- de omgevingsfactoren, ( de wereld)
- onze kwetsbare menselijke natuur, 'ons eigen vlees'

En de Christenen wisten ook van het uitwerpen van demonen in de naam van Onze Heer Jezus Christus.

En dat was zo fnuikend voor onze grote vijand, dat hij besloot ´ondergronds te gaan´.

En toen satan meer stiekem opereerde, en de geestelijke bekwaamheid, een Geestesgave, om demonen uit te werpën, steeds meer vergetren werd, waren de gevolgen van de inwerking van de boze op de mensheid zeker niet minder.

Mensen, die oud worden, komen dikwijls in verpleeg-inrichtingen terecht. Daaronder zijn ook mensen, die tijdens hun krachtige, jonge bestaan de invloed van de duivel in hun leven verborgen hebben kunnen houden. Maar nu bij het ouderworden de remmingen verminderen in kracht, komen zij heel dikwijls tot verdrietige en diep-bedroevende handelingen en uitspraken.
Attentie: ik spreek dus niet over ALLE ouderen, maar over een kleine minderheid.
Ik heb twitig jaar als vrijwilliger gewerkt in de gesloten afdelingen van verpleeghuizen. Een enkel maal maakte ik daar wel situaties mee, die mij diep ontstelden.

B..: de in de bijbel genoemde mensen waren niet psychotisch of ernstig geestelijk gehandicapt, ook al zouden zij door moderne psychologen misschien als zodanig omschreven zijn.. Ze waren ´van de duivel bezeten´, want de Heer Jezus was er de man niet naar om de dingen niet bij hun naam te noemen. En goed...hij ´was wel een kind van zijn tijd´, maar dat was maar een oppervlakkig iets. In zijn hele onderwijs blijkt, dat hij dingen vertelde, die helemaal niet ´van zijn tijd waren´, zo schokkend zelfs voor de toenmalige oren, dat sommigen zeiden:
`Deze rede is hard...wie kan die horen!!!`(Johannes 6 v 60).

En: Ja  B; het komt nú nog voor. maar het is minder zichtbaar, omdat het voor de duivel meer rendabel is om zich wat te verschuilen en omdat de mensen, die zich zeer afwijkend gedragen en voor wie geen remedie is, dikwijls onzichtbaar zijn voor de grote massa van de mensheid, omdat ze verborgen zitten in 'krankzinnigengestichten', om dat nare woord nu maar eens te gebruiken, waar ze met geregeld 'platspuiten' in bedwang worden gehouden.

Daarmee wil ik nu ook weer niet zeggen, dat deze uitspraak alle krankzinnigen betreft, maar deze stakkers zitten ertussen.

En over oude mensen, die een enkele maal er zo rampzalig aan toe zijn, berichtte ik je al.

Daag
Ger

Naschrift:

Vannacht kwam ik tot het idee, dat dit stuk toch te veel in mineur eindigt.

Laten wij teruggaan naar Jezus.
De grootste negatieve kracht betekende niets voor hem, de voor 100% met 'God de Heilige Geest vervulde'.
En hij dreef met name zo'n 'macht van de afgrond' uit, wanneer de bezetene het met die uitdrijving in het diepste van zijn machteloos gemaakte menselijke geest eens was, ( Markus 5 v 15).

En Jezus heeft beloofd, dat degenen die hem volgen, grotere dingen zullen doen: ook in Markus 16 belooft hij, dat gelovigen demonen zullen uitdrijven.
(Johannes 14 v 12: "Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader".

Zeker zullen wij sterke gelovigen gaan zien , die met grote kracht zullen zijn bekleed, nog vóor Jezus' tweede komst; de 'twee getuigen' uit Openbaring 11
En in de eerste herstelperiode, het duizendjarig rijk wordt dit nog heerlijker duidelijk, wanneer Gods beminden volgens Jesaja 61 v 4:
"....wat eertijds vernield werd, zullen herbouwen' .

Dus B; je zult nog grote dingen zien, die je hart niet verontrusten, zoals de geschiedenis die je gelezen hebt, maar die je hart gaan blijmaken.

G

25-04-2010, 18:31 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te doen als je vader een zondaar is
Als je vader een zondenaar is, is het nageslacht dan ook meteen de sigaar?
In de bijbel staat al vermeld dat God de zonden van de ouders bezoekt aan het nageslacht.
Dus als je vader een zondenaar was en God zijn zonde niet vergeven had voor zijn dood is het nageslacht automatisch de Sigaar...

Mijn antwoord: Nee T., dat zie je toch ietsjes te rechtlijnig.

Wat zegt Exodus 20 v 5:
"Kniel voor afgodsbeelden niet neer, vereer ze niet, want ik, de HERE uw God, duld geen andere goden naast mij. Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde en het vierde geslacht, wanneer ze mij haten".

T.....zet die laatste woorden nu eens in grote letters voor je 'geestelijk oog' neer....:
"WANNEER ZE MIJ HATEN".

De strekking van deze tekst is:
De zonde van afgoderij is heel erg gemakkelijk overdraagbaar. Wanneer de ouders afgodenbeelden gaan maken, met de bedoeling om onder het teken van een 'stierkalf'- bijvoorbeeld-, toch echt nog wel de Heer God te gaan aanbidden, dan zien de kinderen al veel minder onderscheid en de kleinkinderen nog minder en in een paar generaties is een mensengeslacht helemaal verwilderd tot afgoderij.

Maar...wanneer die kinderen terugkeren tot God, de Heer God dus niet meer 'haten', (veronachtzamen), dan neemt de Heer ze weer toch zich als zíjn kinderen.

Want in Ezechiël 18 staat, vanaf vers 10:
"Stel....een nette, oppassende man krijgt een gewelddadige zoon die alles doet, wat God verboden heeft...."
(en dan volgt er een opsomming, waar 'de honden geen brood van lusten')
......
"...en ook die gewelddadige zoon krijgt weer een zoon en déze zoon ziet alle misstappen die zijn vader begaan heeft. Hij ziet ze allemaal, maar volgt ze niet....."
( en dan volgt een hele opsomming, hoe braaf en keurig en godvrezend die zoon wel is)
.........
"...zó iemand zal zeker (geestelijk gezien) in leven blijven en niet sterven vanwege de schuld van zijn vader..."

"Iemand, die zondigt, zal sterven, maar een zoon hoeft niet te boeten voor de schuld van zijn vader( v 20)
...alleen wie zondigt....die zal sterven..." (vers 4)

Dus T.....je vader heeft gezondigd, dat zijn jouw eigen woorden. Maar jij bent niet de SIGAAR.

Nee hoor, als jij de Heer dient met een blij hart en je richt naar zijn liefdevolle aanwijzingen, die zeker niet onredelijk zijn, dan is het lot van jouw vader in genen dele jouw lot.

Ga maar met de Heer Jezus en de Heer God en met God de Heilige Geest op stap. Je hebt evenveel recht als iedereen.

Daag
Ger

13-04-2010, 17:38 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energie in de toekomst
I vraagt:

Hoe denken jullie dat het met onze energie-voorziening is gesteld over honderd jaar?

Mijn antwoord:

Hierop zijn vele lezenswaardige bijdragen binnengekomen. Vooral het antwoord, waarin geschetst werd, hoeveel energie verloren ging bij transport en dergelijke , maakte diepe indruk op mij.

Maar I's concrete vraag was dus: hoe zal het met de energie- voorziening gesteld zijn in 2110.

En daarop, op die vraag, kreeg ik een onverwacht idee, toen ik een vraag over 'waarheid'van een posting voorzag. 

Gaat- ie:

Ik geloof dat Jezus terugkomt om de aarde als wereldpresident te regeren.
Natuurlijk weet ik ook wel, dat de bijbel uitdrukkelijk zegt, dat niemand van die dag en dat uur weet. Maar anderzijds zegt de bijbel ook, dat wij de wisseling van de seizoenen in de geestelijke wereld net zo goed in het oog mogen houden als de wisselingen in de aardse seizoenen.
Als wij in de natuur zeggen:
"De lente komt. De barre winter raakt op zijn eind. Ook al is de zegswijze waar:
'Als de dagen lengen,
gaan de winters strengen',
.....ik heb al sneeuwklokjes gezien",
mogen we dat ook doen ten aanzien van de wederkomst van Jezus. En bij de voortdurende versnelling van de gebeurtenissen, mag ik in ieder geval zeggen:
"Dit duurt zo geen honderd jaar meer met dit gekkenhuis".
( Let wel...dit is een mening, geen profetie)

Over honderd jaar is Jezus terug, zo neem ik aan. En wanneer hij terug is, begint een nieuwe, inventieve en innoverende periode in de geschiedenis van de mensheid, voor het eerst onder éen hoofd verenigd, ( Efeze 1 v 10).

En reken maar, dat er dan geen energie meer vermorst wordt en dat de meest milieu- en mensvriendelijke methoden worden gevonden.
Wind-, waterval-, getijden- en zonne-energie, zonder milieuvervuiling, zie ik als de voornaamste 'duizend jaar'methoden. De aarde verwoesten door het aanboren van nog meer steenkoollagen,bruinkoollagen, olieboringen, zie ik niet zo zeer. Ook kern-energie heeft iets onvriendelijks, mensvijandigs.
Nee, ik denk, dat het dan om natuurenergie zal gaan op wereldschaal gecoördineerd, onder de leiding van éen wereldleider, terzijde gestaan door kundige regionaal leiders, (Jesaja 32 v 1).

En daarmee heb ik I's vraag beantwoord, hoewel over de beantwoording 'an sich' nog wel andere meningen kunnen bestaan.

Daag
Ger

13-04-2010, 17:31 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gelooft er nog in de bijbel.

Lieve allemaal,

Ja, ik geloof in de bijbel.
Ik ben de bijbel in 1959 intensiever gaan lezen, nadat ik hem daarvoor al extensief las.

Maar in 1959 kreeg ik deel aan een opwekking, waarin veel over de doop ín en de vervulling mét Gods Geest werd gesproken.

Men noemde mij als toegangspoort tot deze kostelijkheden de wedergeboorte en wees op 1 Petrus 1 v 23, waar staat:
"Heb elkaar onvoorwaardelijk lief met een zuiver hart...( en nu komt het centrale gegeven)....äls mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord".

Ik ben de bijbel 'gerichter ' gaan lezen , met een toegenegen en welwillend ingesteld hart en merkte, dat mijn gedachtewereld anders werd. Ik kon de dingen ánders bekijken.Het leek wel of ik er van zekere afstand naar keek. Ik kreeg oog voor de onzichtbare wereld, waar God en de engelen strijden voor ONS tegen de duivel en zijn demonen. Ik zag de volstrekt centrale rol van Onze Heer Jezus Christus dieper dan ooit.

En toen ontdekte ik de Heilige Geest met zijn gaven en vrucht.

De doop ín en de vervulling mét de Heilige geest werd een realiteit voor mij.

Ik bezocht trouw de samenkomst en daar doordrong men mij van deze waarheid, dat alles wat ik bereikt had , alleen maar op de genade van God berustte, omdat hij het willen en het werken in mij bewerkte.

En wat leverde mij dat alles nu óp: Zoals velen van jullie weten, heb ik 6 blogs bij sennet. En éen daarvan is: mijn leven. Daaruit blijkt- ik ben nu tot 1974 met dit dagboek gevorderd- dat het een leven is, dat zeker zijn schokken heeft gekend, wat men van iemand van - nu- 86 ook niet anders verwachten kan.

Ik leef echter intensief en kan Jezus echt niet missen. Elk ogenblik zijn er weer uitdagingen. Zo schreef net een Duitse lezeres :
"Kom toch ook eens op ons onderdeel 'Prophetic' kijken . Daar heb je zeker wel een mening over".

Gelukkig mag je toch een man wel noemen, die op deze leeftijd telkens weer voor nieuwe challenges wordt geplaatst.

Ik kan iedereen een leven met Jezus en met de bijbel aanraden.
Sedert 1959 heb ik de bijbel nu TIENMAAL helemaal doorgelezen, zonder ooit éen bladzijde over te slaan. Met gerustheid zie ik door Gods genade zijn oordeel over mijn leven tegemoet. Ik weet, dat Jezus God en mens is en mijn verlosser.

Daag
Ger

13-04-2010, 16:46 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig avondmaal
L. schreef:
Ik had ooit eens lang geleden een topic geopend over het Avondmaal maar daar werd zo erg van afgeweken dat ik het nog eens ga proberen.

1. Hoe leef jij toe naar het Avondmaal?
2. Wat doe je door de weeks voor "extra" naar de Avondmaalszondag?
3. Ga je ook wel eens niet, en waarom dan niet?

Dit zijn serieuze vragen. Ik heb erg geworsteld met het Avondmaal, zo erg zelfs dat mijn wijkouderling is gekomen om met ons te praten. Ik ben goed op weg en een tip gekregen van zijn vrouw (die kwam ook mee) om een boekje aan te schaffen.

Ik vind het Avondmaal een bijzonder gebeuren, en Jezus nodigt je dan ook persoonlijk uit om aan te gaan. Ik word dan altijd zo klein!
Soms weerhoud ik mij er van ? Waarom ?! Omdat ik voor mijn gevoel geen goede voorbereiding heb gehad (amper bij stil gestaan). Maar is dat ook een reden om niet te gaan ?


Dag L,

Zouden wij even beginnen met 1 Korinthe 10 v 16 en 17.
"Maakt de beker, waarvoor wij God loven en danken ons niet éen met het bloed van Christus ?
Maakt het brood dat wij eten ons niet éen met het lichaam van Christus ?
17: Omdat het éen brood is, zijn wij, hoewel met velen, éen lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood".

Paulus heeft het hier over de geestelijke betekenis van het avondmaal.

En dan komt er gelijk al iets opmerkelijks. Hij wijk van de gewone volgorde af, die hij in 11 v 24 en 25 heeft getekend:
- eerst het eten van het brood
- daarna het drinken van de wijn.

Maar Paulus zegt:
"De eigenlijke geestelijke volgorde is:
- eerst de verzoening van de schuld, dat door de beker wordt uitgebeeld
- daarna het vormen van de gemeente, die door het brood wordt voorgesteld.

Uit de beker drinken wij als het ware 'het bloed van Christus'.
Denk nu niet aan het bloed, het zichtbare bloed van de mens Jezus, maar denk aan het onzichtbare bloed van Christus, de Gezalfde. In hem zijn wij. In hem hebben wij het eeuwig leven, door zijn offer.
Dit vergoten bloed is de grond van het nieuwe verbond, zo veel heerlijker dan het oude verbond, (Matth 26 v 28).

Omdat het 'onzichtbaar' bloed is, getuigt de gebruiker hiermee, dat in de onzienlijke wereld zijn schuld is weggenomen en dat hij een levensgemeenschap met Christus heeft.
Het gaat hier dus over onze positie in het koninkrijk van God. Zodra wij de Heer Jezus van harte geloven en vertrouwen, ziet de Heer God ons als rechtvaardigen. Het is dan aan ons om die roeping en uitverkiezing ook WAAR TE MAKEN, ( 2 Petrus 1 v 10).

In het avondmaal dankt een gelovige voor al het heerlijks, dat Christus hem geschonken heeft. Hij juicht het uit:
"O Heer God...ik dank u, dat u de wereld in Christus met uzelf verzoenende was, ( 2 Cor 5 v 19)".
Het is ook een beker van dánkzegging. Wij mogen God altijd hiervoor dankzeggen, dus speciaal naar deze dag toeleven met allerlei extra- inspanningen is niet nodig. Dat zou haast een beetje doen denken aan werkheiligheid en niet aan 'leven uit genade'. Ook 'bekommerd' toetreden is in tegenstelling tot de gevraagde 'dankzegging'.

En dan kijk je in die sam of in die kerk rond en je realiseert je, dat 12 v 12 zegt:
" Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen éen lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus".

En je denkt verder:
"Ik vorm niet alleen een eenheid met mijn hoofd, de dierbare Heer, maar ook met die medegelovigen om mij heen. We vormen een geestelijke eenheid. Nu zal dat wel niet altijd éen gezegende broederschap zijn, maar God beschouwt ons vanuit een postief gezichtspunt:
`Wat niet is, kan komen`.
Laten wij ook zo elkander bezien en in die geest voor elkaar bidden.
Probeer je maar eens voor te stellen, dat zl die mensen in de geestelijke wereld ´vele tarwekorrels vormen, die- gebakken zijnde- samen éen brood vormen'

Een gelovige behoort niet bij Christus omdat hij avondmaal viert en hij vormt daardoor ook geen eenheid met de andere gelovigen. Maar het zichtbare ´drinken van de wijn´en ´breken van het brood met de ánderen' zal behoren te rusten op een belijdenis voor God, de mensen, de engelen en ja...ook tegenover de demonen....déze belijdenis:
`Wij zijn hier bijeen als gerechtvaardigden door het geloof, dat wij in Christus een eenheid vormen.

Nu eerst L: een antwoord op je drie vragen:
1 Ik leef niet speciaal naar het avondmaal toe. Ik ben altijd- door Gods genade- gereed om het te vieren
2 ik doen niets extra's...ik heb altijd de gedachten als boven-omschreven paraat.
3 Ik doe altijd mee met de viering.

Ik hoop, dat je in het hierbovenstaande vreugde vindt, voldoende voor 'oneindig véel avondmalen' . want Jezus gaat het in zijn eeuwige koninkrijk telkens met ons vieren, (Lucas 22 v 18).

Daag
Ger

13-04-2010, 16:03 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zal het met onze energievoorziening gesteld zijn in 2110
I. vraagt:

Hoe denken jullie dat het met onze energie-voorziening is gesteld over honderd jaar?

Mijn antwoord:

Hierop zijn vele lezenswaardige bijdragen binnengekomen. Vooral het antwoord, waarin geschetst werd, hoeveel energie verloren ging bij transport en dergelijke , maakte diepe indruk op mij.

Maar I's concrete vraag was dus: hoe zal het met de energie- voorziening gesteld zijn in 2110.

En daarop, op die vraag, kreeg ik een onverwacht idee, toen ik een vraag over 'waarheid'van een posting voorzag.
Ik geloof dat Jezus terugkomt om de aarde als wereldpresident te regeren.
Natuurlijk weet ik ook wel, dat de bijbel uitdrukkelijk zegt, dat niemand van die dag en dat uur weet. Maar anderzijds zegt de bijbel ook, dat wij de wisseling van de seizoenen in de geestelijke wereld net zo goed in het oog mogen houden als de wisselingewn in de aardse seizoenen.
Als wij in de natuur zeggen:
"De lente komt. De barre winter raakt op zijn eind. Ook al is de zegswijze waar:
'Als de dagen lengen,
gaan de winters strengen',
.....ik heb al sneeuwklokjes gezien",
mogen we dat ook doen ten aanzien van de wederkomst van Jezus. En bij de voortdurende versnelling van de gebeurtenissen, mag ik in ieder geval zeggen:
"Dit duurt zo geen honderd jaar meer met dit gekkenhuis".
( Let wel...dit is een mening, geen profetie)

Over honderd jaar is Jezus terug, zo neem ik aan. En wanneer hij terug is, begint een nieuwe, inventieve en innoverende periode in de geschiedenis van de mensheid, voor het eerst onder éen hoofd verenigd, ( Efeze 1 v 10).

En reken maar, dat er dan geen energie meer vermorst wordt en dat de meest milieu- en mensvriendelijke methoden worden gevonden.
Wind-, waterval-, getijden- en zonne-energie, zonder milieuvervuiling, zie ik als de voornaamste 'duizend jaar'methoden. De aarde verwoesten door het aanboren van nog meer steenkoollagen, bruinkoollagen, olieboringen, zie ik niet zo zeer. Ook kern-energie heeft iets onvriendelijks, mensvijandigs.
Nee, ik denk, dat het dan om natuurenergie zal gaan op wereldschaal gecoördineerd, onder de leiding van éen wereldleider, terzijde gestaan door kundige regionaal leiders, (Jesaja 32 v 1).

En daarmee heb ik L's vraag beantwoord, hoewel over de beantwoording 'an sich' nog wel andere meningen kunnen bestaan.

Daag
Ger

31-03-2010, 22:03 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De komende overwinning van Gods gemeente.
Dag Niem,

Dit was dus je vraag:

Er zijn zovele godsdiensten. Islam, Katholicisme, Jodendom, Protestantisme, Boedhisme, Evangelische christenen, Pinksterchristen, en ga zo maar door... Waarom is net het evangelisch geloof 'het juiste'???

Luister Niem,

Wanneer sportdeskundigen kissebissen over de beste opstelling van voetbalteams, dan geldt toch altijd:
"The proof of the podding is in the eating...."

Even tussendoor: inderdaad staat er 'podding' en niet 'pudding'. Dat komt omdat de engelse kersttaart, de plumpudding, die een geheel eigen betekenis heeft in de engelse culinaire traditie, zó genoemd wordt.

Maar goed:
Het Christelijk geloof heeft zoveel verrassende aspecten, die andere godsdiensten niet hebben:
- wij hebben een Jezus Christus, die LEEFT. Alle andere godsdiensten hebben een centrale figuur , die dood is.
- wij hebben- door Gods genade daarop opmerkzaam gemaakt- een Middelaar, die God en mens is, onze Heer Jezus Christus.
- wij hebben een God, die zó met ons mensen meeleeft, dat hij zijn eniggeboren Zoon naar het mensenbestaan toezond om ons uit een onoplosbare impasse te halen.
- wij hebben een duivel, die overwonnen kan worden en niet een 'veroorzaker van ellende', die niet te bestrijden is.
- wij hebben een Heer, Jezus Christus, die alle zonden van alle mensen van alle tijden....
ook mijn toekomstige zonden en ook de zonden van de kleinkinderen van mijn kleinkinderen
.....al heeft uitgeboet, toen hij aan het slot van zijn strijd riep:
"VOLBRACHT".

En zo zou ik door kunnen gaan.
En dat 'geloof in Jezus' heeft, ondanks het feit, dat het tot dusver maar heel extensief is gebracht, over de hele wereld heen nu twee miljard mensen, die er van 'heel vast' tot 'heel los' mee zijn verbonden.
Het feit, dat het Christendom de grootste en -dat zal een verrassing voor je zijn- ook de snelst-groeiende godsdienst op aarde is, wijst al op een goede formule van dit team, ondanks veel fouten bij de 'verdieping' van het spel, waarover nu.....

Wat zou de impact geweest zijn, als het Christendom eens helemaal intensief was verkend??!!

Als de mensheid er oog voor had gekregen, dat de grootste slotgave, die onze Heer Jezus Christus aan de wereld schonk, vervat ligt in dit woord;
(Johannes 14 v 16-17):
" Ik (Jezus) zal de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven , die ALTIJD bij je zal zijn: de Geest van de Waarheid, (de Heilige Geest, de derde persoon van de Goddelijke Drieëenheid).
De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie (gelovigen) kennen hem wél, want hij woont in jullie en zal ín jullie blijven".

Er zijn alle tekenen, dat de Christenheid de Heilige geest, die 'arendsvleugelen' geeft, gaat herontdekken. En dan zal de Christelijke kerk ten volle gebruik kunnen maken van haar eeuwige afkomst. De diepte die er dan in 'het spel' komt!!!

En dan is er nog iets, dat de ontplooiing heeft beperkt: de onachtzaamheid ten aanzien van de duivel, Gods tegenstander. Het woord uit Efeze 6 v 12:
"Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen".
dat zijn de mensen vergeten. De eerste tekenen van dat vergeten staan al opgetekend in Openbaring 2 v 4:
"Maar dít ik heb tegen u: ...u hebt de liefde van weleer opgegeven. Bedenk van welke (geestelijke) hoogte u bent gevallen...".

En daarmee is het begonnen. En gaandeweg zijn de mensen de oorzaak van alle ellende in zichzelf gaan zoeken. Ze gingen zelfs menen, dat de zonde overerfde van ouder op kind....en satan lachte, want hij floreert beter in de onbekendheid dan in de bekendheid.

Er zijn echter tekenen, dat de mensen de werkelijke tegenstander gaan herontdekken en niet meer als Don Quichote tegen windmolens vechten, maar tegen de reële bederver.
Ook dat zal bijdragen tot meerdere groei en bloei van de 'gemeente'.

Geen godsdienst te vergelijken met die van Jezus. Maar al die denominaties in de Christelijke kerk zelf??!!

De toekomst zal alleen aan diegenen zijn , die zich laten dopen in de Heilige Geest na bekering tot Jezus, díepe bekering tot Jezus en wedergeboorte. Zij zijn God stoottroepen in de moeilijke dagen, geschetst in Openbaring 11. Dan verdwijnen ook alle denominaties naar 'de voorhof' , waar de demonen woeden en blijven 'Gods commando's' het ware, volledige, heilzame heil verkondigen.

Daag
Ger

31-03-2010, 21:50 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie gelooft er nu nog in de bijbel.

Lieve allemaal,

Ja, ik geloof in de bijbel.
Ik ben de bijbel in 1959 intensiever gaan lezen, nadat ik hem daarvoor al extensief las.

Maar in 1959 kreeg ik deel aan een opwekking, waarin veel over de doop ín en de vervulling mét Gods Geest werd gesproken.

Men noemde mij als toegangspoort tot deze kostelijkheden de wedergeboorte en wees op 1 Petrus 1 v 23, waar staat:
"Heb elkaar onvoorwaardelijk lief met een zuiver hart...( en nu komt het centrale gegeven)....äls mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord".

Ik ben de bijbel 'gerichter ' gaan lezen , met een toegenegen en welwillend ingesteld hart en merkte, dat mijn gedachtewereld anders werd. Ik kon de dingen ánders bekijken.Het leek wel of ik er van zekere afstand naar keek. Ik kreeg oog voor de onzichtbare wereld, waar God en de engelen strijden voor ONS tegen de duivel en zijn demonen. Ik zag de volstrekt centrale rol van Onze Heer Jezus Christus dieper dan ooit.

En toen ontdekte ik de Heilige Geest met zijn gaven en vrucht.

De doop ín en de vervulling mét de Heilige geest werd een realiteit voor mij.

Ik bezocht trouw de samenkomst en daar doordrong men mij van deze waarheid, dat alles wat ik bereikt had , alleen maar op de genade van God berustte, omdat hij het willen en het werken in mij bewerkte.

En wat leverde mij dat alles nu óp: Zoals velen van jullie weten, heb ik 6 blogs bij sennet. En éen daarvan is: mijn leven. Daaruit blijkt- ik ben nu tot 1987 met dit dagboek gevorderd- dat het een leven is, dat zeker zijn schokken heeft gekend, wat men van iemand van - nu- 87 ook niet anders verwachten kan.

Ik leef echter intensief en kan Jezus echt niet missen. Elk ogenblik zijn er weer uitdagingen. Zo schreef net een Duitse lezeres :
"Kom toch ook eens op ons onderdeel 'Prophetic' kijken . Daar heb je zeker wel een mening over".

Gelukkig mag je toch een man wel noemen, die op deze leeftijd telkens weer voor nieuwe challenges wordt geplaatst.

Ik kan iedereen een leven met Jezus en met de bijbel aanraden.
Sedert 1959 heb ik de bijbel nu TIENMAAL helemaal doorgelezen, zonder ooit éen bladzijde over te slaan. Met gerustheid zie ik door Gods genade zijn oordeel over mijn leven tegemoet. Ik weet, dat Jezus God en mens is en mijn verlosser.

Daag
Ger 

31-03-2010, 21:43 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeien
L. schreef:
Ik heb een serieus iets. Mijn werkbegeleidster gaf mij gisteren een paar tips aan mij hoe ik kan groeien in mijn leerproces. Natuurlijk, je bent leerling en je gaat wel eens onderuit (gelukkig, want je bent leerling, je MAG nog eens onderuit gaan hoewel dat niet altijd leuk is)
Dat is met het geloofsleven ook zo, ik heb echt geen flauw idee welke predikanten waar staan, welke er aan de behoudende kant staan (sommige weet ik wel, veel ook weer niet), verder heb ik geen flauw idee waar sommige predikanten staan (sommige weet ik wel, veel ook weer niet).
Is dat iets waarin je moet groeien ? Hetzelfde met het geloof. De ene keer staat het bij mij hartstikke vast, de andere keer wankel, omdat er een predikant over vuur en verderf predikt. Neem mij niet kwalijk, naar zulke preken luister ik niet vaak, of ik sla dan een dienst over. Ik weet het, het is slecht het mag niet, maar toch

Hoe ervaren jullie het groeien in het geloofsleven ? Is er altijd een moment waarin het staat en het nooit meer wankelt? Of ervaren (de ouderen onder ons) dat het gewoon puur een groeiproces is waarin je gewoon valt en weer opstaat.


Dag L,

Je vraagt, hoe het nu zit met het groeien in geloof en of er een moment is, waarbij het geloof 'helemaal vast wordt in je hart'.
Je vraagt dat speciaal aan de wat ouderen. Nu ik ben 87 en heb best wel wat ervaring, waaruit ik graag zal putten om jou van dienst te zijn.

Déze tekst kwam als eerste in mijn gedachten, (Spreuken 24 v 16):
"Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val,
maar telkens staat hij op.
Een goddeloze struikelt door zijn slechte daden
en komt voorgoed ten val".

Een parafraze zou kunnen zijn:

Een rechtvaardige, ( een 'jazegger tegen de Heer') komt vele malen in zijn leven ten val door zijn slechte daden.
Maar telkens staat hij op.
Een goddeloze, ( een 'neezegger tegen de Heer') struíkelt door zijn slechte daden
en komt voorgoed ten val.

Laten wij het samen nu maar bij die eerste claus houden. Want ik heb al wel gemerkt, dat de tweede claus , over 'voorgoed vallen' en zo, even niet zo goed bij je valt.

Goed dan: ik was acht, toen ik een eerste bewuste aanraking van de Heer in mijn hart kreeg. Ik weet dat moment nog precies, maar laat dat nu maar. Het zou te veel tijd kosten

In de 79 jaar nadien ben ik vele malen gevallen.
Denk nu niet direct aan erge dingen, L. Zeven kinderen, een overdrukke werkkring, een vrouw, die veel ziek was.....de gewone dingen, die veroorzaken, dat kan gebeuren- naar het woord van Matth 13 v 7 en 22:
" Weer een ander deel viel tussen de distels en toen die opschoten verstikten zij het zaaigoed"
en:
"Het zaad, dat tussen de distels is gezaaid, dat zijn zij, die het woord horen, maar bij wie de zorg om het dagelijks bestaan en de verleiding van de rijkdom het woord verstikken, zodat het zonder vrucht blijft".

Maar telkens stond ik weer op door Gods genade.
Wat bijzonder veel hielp bij 'dat steeds meer opstaan'en 'veel minder vallen', was ook een ervaring in 1959, toen ik als 37-jarige 'de zon op middaghoogte had staan'.
Toen kwam ik in kennis met een kring, die Markus 17 zo duidelijk voor mij verlevendigde:
- 17: in mijn naam zullen de gelovigen demonen uitdrijven
- 17: ze zullen spreken in onbekende talen, ( klanktaal).
- ....................
- 18 ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.

Ik werd al spoedig wedergeboren door nauwkeurige lezing-met-het-hart- erbij- betrokken, ( 1 Petrus 1 v 23) en ondervond al kort daarna de vreugde van de doop in de Heilige Geest, waarvan je kunt lezen in Handelingen 8, 10 en 19.

Waren er daarna geen valpartijen meer. O zeker, maar 'minder erge' en steeds sporadischer. En het opstaan was altijd veel vreugdevoller.

Jij hebt ook je jongemensen-beproevingen: in je werk komen teleurstellingen voor, die nu eenmaal gepaard gaan met het 'inleren'. En je mist het fijne 'Fingerspitzengefühl' om alle dominees nu eens lekker op hun zwaarte te kunnen wegen en altijd direct te weten, uit welke hoek de wind waait.
En de geestelijke verzoekingen en beproevingen zijn er ook:
"Lui....daar is er weer zo een, die alleen 'hel en verdoemenis' preekt. Wegwezen".

Maar: God trekt door zijn heerlijkheid en macht aan jouw persoonlijkheid, ( 2 Petrus 1 v 3). Als 'jazegger tegen Hem' heb je de vurige wens, dat het allemaal wat vaster wordt bij jou.

Ik hoop dat je moed put uit dit getuigenis.
en:
"De Heer is jou tot hulp en sterkte,
Hij is je lied, je psalmgezang".

....en eenmaal zul je blij kunnen zingen:
"Hij was het die mijn heil bewerkte
'dies' loof ik hem mijn leven lang"

....en wij, je broers en zussen vallen blij in:
"Men hoort der vromen tent weergalmen
Van hulp en heil ons aangebracht.
Daar zingt men blij met dankb're psalmen:
GODS RECHTERHAND DOET GROTE KRACHT".

Daag
Ger

31-03-2010, 21:29 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is waarheid.

Vr Feb 05, 2010 9:20 pm Reageer met quote Bewerk/verwijder dit bericht

L. schreef:

Alle waarheid gaat door drie fasen
Eerst wordt het belachelijk gemaakt
Dan wordt het gewelddadig bestreden
En tenslotte wordt het geaccepteerd als zijnde zelfbewijzend

Dag L.

Eerst even twee voorbeelden.

Het eerste:
In de voor- vorige eeuw was er enorm veel kraamvrouwenkoorts. Toen was er opeens in Oostenrijk een medisch hoogleraar , Ignaz Philip Semmelweis, die beweerde, dat er al veel gewonnen zou zijn, wanneer de behandelende doktoren, die in zijn tijd van de sectiekamer direct naar de kraamkamers gingen , hun handen zouden wassen, wanneer zij van die sectiekamer kwamen. Hij had ontdekt, dat er tussen besmetting met lijkengif en kraamvrouwenkoorts overeenkomsten waren.

Wat die man vanaf zijn ontdekking in 1847 heeft moeten áanhoren ! Hij werd onmogelijk gemaakt. Zelfs zijn hoogleraarbaan in Weenen raakte hij kwijt.
Maar gaandeweg werd toch eens het een en ander geprobeerd. En de kraamvrouwenkoorts daade in luttele jaren van 12,24 tot 1, 27 procent.En toen bleek, dat het inderdaad goed was om de handen te wassen, werd dat standaard. Maar in de eerste jaren na deze ontdekking was Semmmelweis nog 'de gebeten hond'. Pas langzaam trok dat bij. En nu is allerwegen erkend, dat hij ontelbare vrouwenlevens heeft gered.

Het tweede:
Galileï verkondigde eeuwen geleden, dat de aarde om de zon draaide,(zo ongeveer rond 1530).
Hij kreeg ruzie met de kerk en moest zijn bewering terugnemen.
Hij deed het omdat zijn leven anders gevaar liep. De bewering , dat hij, de rechtzaal verlatende, geroepen zou hebben:
"En toch draait zij",
is nooit bevestigd. Voor zover bekend, heeft hij zijn mond verder gehouden en de theorie van Copernicus niet verder verdedigd. Maar nu weten we zelfs nog meer dan toen. Niet de zon, waarom dus de aarde draait, is het middelpunt van het heelal, maar het is allemaal veel grootser.

Wat zit er nu achter, bij deze en duizenden andere jarenlang tegenhouden nieuwe inzichten.

Mag ik nu eens iets nieuws zeggen; iets, dat bij mijn weten, nog niet eerder is geponeerd, waar dan ook:

In de geestelijke wereld hebben God en mens een sterke, gevaarlijke, schoon ten ondergang gedoemde vijand: de duivel. Die duivel haat niet alleen de mensen, die in God geloven, maar hij haat alle mensen, omdat zij in ieder geval'de maarschalkstaf in hun ransel hebben', de maarschalkstaf, die hij zo graag had willen hebben,( Jesaja 14 v 14), het gelijk zijn aan Jezus, ( Rom 8 v 29 )en uiteindelijk zelfs 'de bruid van God zijn', ) (Openbaring 21 v 9).

En deze algemene haat tegen de gehele mensheid uit zich in het 'trachten te manipuleren van al degenen, die invloed hebben om voortgang van het menselijk denken tegen te houden.

Niet alleen de waarheid in Christelijke zin tracht hij , ( de duivel) te stuiten, maar elke waarheid, die de mens in algemene zin verder brengt.

Maar Christenen weten, dat eens zijn macht tijdelijk wordt teniet gedaan , ( Openb 20 v 2) en later voorgoed, (v 10).

En zo wordt het toch nog: eind goed, al goed.

Daag
Ger
                                                                                                                                                                                                                                                        Bekijk gebruikers profiel

25-03-2010, 21:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is vrijmetselarij nu eigenlijk
Dag Niem,

Je vraag was dus:

heej iedereen,
k zag laatst op tv iets over vrijmetselaar (sekte?)
kan iemand mij duidelijk uitleggen wat dat nou eigenlijk precies is, want de mensen die ik ernaar vroeg gaven een beetje vage antwoorden
...............
Vrijmetselarij is een internationale beweging van humanistisch karakter. De beweging in zijn huidge vorm stamt uit de tijd van de dusgenaamde 'verlichting'.

In het verleden waren er al in Engeland vakverenigingen geweest van metselaars en timmerlieden, waarbij zich al geruime tijd mensen aansloten, die geen metselaar of timmerman van beroep waren, maar die van nature een beschouwend karakter hadden. Men noemde die extra-leden: vrije metselaars.
In 1717 werd in Londen de eerst 'grootloge' geopend. Loge is een archaïsme, een woord, dat vroeger werd gebruikt om sommige vakverenigen van mensen met een zelfde ambachtelijke bekwaamheid aan te duiden.

In de loop van de achttiende eeuw verbreidde de vrijmetselarij zich over de hele beschaafde wereld. Nu - in deze eeuw- zullen overal op de wereld wel 'loges' zijn.

De Vrijmetselarij is moeilijk te omschrijven. Ze heeft geen bepaalde 'geloofsleer'. Zij heeft ook niet een in vaste stellingen neergelegde wereld beschouwing. Zij noemt zichzelf ook wel een vereniging tot beoefening van de 'levenskunst'.

De vrijmetselarij neemt in haar rijen op: vrije mannen zonder onderscheid van godsdienst, professie, partij, stand , ras of nationaliteit.

Dit klinkt nu allemaal wel redelijk acceptabel. Christenen echter, die het primaat van Christus als enige weg tot God, enige waarheid en enige levensbron in hun hart meedragen, zullen op de een of andere wijze een keus gaan maken.

Mij is een geval bekend van een persoon, die volkomen voldeed aan de eisen, door de Vrijmetselaars gesteld, die er veelal -in de practijk- op neerkomen, dat mensen, mannen en vrouwen( tegenwoordig) lid kunnen worden, die degelijk zijn, zonder strafblad, met een redelijke positie in de maatschappij, solide, 'de nette mensen' eigenlijk....dat die persoon toch , toen hij Onze Heer Jezus Christus werkelijk leerde kennen, verstikt raakte door de sfeer van deze humanistische richting: deze, dat de goede dingen, die bereikt kunnen worden; ontwikkeling, zoektocht naar de waarheid, hoger geestelijk en zedelijk peil, enz enz...allemaal gegrond zijn in de overtuiging, dat al die heerlijke zaken bereikt kunnen worden, zuiver uit de kracht van de menselijke persoonlijkheid, zonder dat God en Jezus Christus daarbij nodig zijn.

Op de duur bleken zijn honger naar het koninkrijk van God en de humanistische beginselen niet verenigbaar en ervaarde hij zijn uittreding als een bevrijding. En het betrof hier niet 'zomaar iemand'; hij was al behoorlijk ver gestegen op de ladder van 'leerling, gezel, meester, grootofficier, grootmeester'. De steeds meer ingrijpende eden bij elke overgang kon hij op het laatst niet meer met zijn consciëntie verenigen.

Samenvattend: de vrijmetselarij is éen van die 'afleidende geestesrichtingen', die de mensheid uiteindelijk op een uitzichtloze weg leiden, omdat wij onszelf nu eenmaal niet 'aan onze haren uit het moeras kunnen trekken', aangezien wij met ons hele wezen nu eenmaal ín dat moeras van deze door de duivel gedomineerde wereld zítten.
Daarvoor is een vaste grond búiten het moeras nodig. Onze Heer Jezus Christus is de enige, die búiten dat moeras staat. Hij is als enige in staat om ons werkelijk voor tijd en eeuwigheid te redden.

Ik heb doelbewust niet besproken: de bezwaren, die er zijn tegen allerlei symbolen van de Vrijmetselarij, de driehoek, de troffel enz, die door sommigen occult worden gevonden. Ook spreek ik geen oordeel uit over geheime rituelen en eden. In mijn beleving zit er in al die geheimzinnigheden ook wel een element van veredeld 'indiaantje spelen'. Zelfs 'wíj' van het Volle Evangelie kunnen in onze verworvenheden en het jargon daaromheen wel eens wat 'apartigs' leggen, wat eigenlijk niet zou moeten.
Mijn eigenlijke bezwaren heb ik hierboven uiteengezet.


Daag
Ger

25-03-2010, 21:34 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria...medeverlosseres ?

Dag X,

Je geestelijke liefde tot Maria en je verering kan ik goed begrijpen. Ik zie daarachter een diepe verering voor onze Heer Jezus Christus.

Maar om Maria nu medeverlosseres te noemen, dat gaat mij te ver....veel te ver.

Zeker, ze was een opmerkelijk iemand. Ze dichtte bijvoorbeeld 'de lofzang van Maria', (Lucas vanaf 1 v 46):
"Mijn ziel prijst en looft de Heer,
mijn hart juicht om God, mijn redder:
hij heeft oog gehad voor mij, zijn minste dienares.
ALLE GESLACHTEN ZULLEN MIJ VOORTAAN GELUKKIG PRIJZEN,
ja ...grote dingen heeft de Machtige voor mij gedaan
Barmhartig is hij ; van geslacht tot geslacht,
voor al wie hem vereert
Hij toont zijn macht en de kracht
van zijn arm
en drijft uiteen wie zich verheven wanen,
heersers stoot hij van hun troon en wie gering is geeft hij aanzien.
Wie honger heeft overlaadt hij met gaven,
maar rijken stuurt hij weg met lege handen.
Hij trekt zich het lot aan van Israel, zijn dienaar,
zoals hij aan onze vorouders heeft beloofd.
hij herinnert zich zijn barmhartigheid
jegens Abraham en zijn nageslacht,
tot in eeuwigheid".

Wat een schitterende woordkeus. En weet je , wat zo opmerkelijk is: er komen zoveel elementen in deze lofzang voor, die doen denken aan de lofzang van Hanna, waarvan 1 Samuel 2 v 1- 10 spreekt.
Dit alles wijst wel op een goede schriftkennis en een gedegen opvoeding door haar ouders, zeer opmerkelijk in een tijd, toen er rabbinale uitspraken opgeld deden als:
"Men moet vrouwen niet wijzer maken, door ze 'de wet' in handen te geven".

Na zó Maria in de hoogte gestoken te hebben, wil ik toch even een minpuntje noemen, niet om jou te bedroeven X, maar ik acht het belangrijk om het toch even te vermelden: Marcus 3 v 21 en 22 vertellen:
"Toen Jezus' verwanten hiervan hoorden, gingen ze op weg om hem, desnoods onder dwang, mee te nemen, want volgens hen had hij ziijn verstand verloren".

En dat 'hiervan' wijst op éen van die massa-bijeenkomsten, die alom opschudding verwekten.

En Matth 12 v 46 zegt over deze zelfde episode:
"Terwijl hij nog met de mensen in gesprek was, dienden zich buiten zijn moeder en zijn broers aan. Ze vroegen hem dringend te spreken".

Uit dit gebeurtenisje blijkt, dat op zeker ogenblik de moeder en (half) broers van Jezus het toch echt even niet met hem zagen zitten. Ze moeten gedacht hebben, dat hij op zijn minst 'zwaar overspannen' was.door alle gedoe om hem heen, met Farizeeën,. die hem uitscholden voor 'duivelsknecht' enz enz

Nu ja, ik wil dit even noemen, maar de hoofdzaak is toch wel, dat jij zegt, dat Maria bij weigering alle mogelijkheid had weggenomen om de Zaligmaker te doen komen.

Dat deed ze niet en daarom zullen alle geslachten haar gelukkig prijzen. Maar de verlossing is er toch enkel en alleen door onze Heer Jezus Christus.
God geeft geen enkele aanwijzing van het tegendeel,
Jezus zélf zegt heel exclusief:
"Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij:
( Niet dus door Maria en dan door Jesus. De canon ....
ik erken de apocrieve geschriften niet , die er in steeds aanzwellende menigte zijn
....spreekt er niet over en
....Maria rept er niet over in haar lofzang.

Ik denk , dat wij Maria het beste de haar toekomene eer geven, door de woorden van haar lofzang voor onze rekening te nemen en te belijden:

God...
zullen wij prijzen en loven,
want:
- hij heeft oog gehad voor ons, in ellende maar voorthollend
- hij doet grote en machtige dingen
- hij is heilig ook in zijn naam
- hij is barmhartig voor zijn vereerders
- hij is niet alleen vol kracht en macht, maar hij toont die macht en die kracht ook
- hij stoot machtigen van de troon en verhoogt nederigen
- hij doet nu alles, wat hij van oudsher al had beloofd.

Daag
Ger

25-03-2010, 21:26 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel vanhet leven
M, schreef:
Wat denk jij dat het doel van je leven is? Vind je het nuttig om te leven? God houdt van leven en niet van dood, waarom zou dat zo zijn? Waarom is leven waardevol?


Hallo M,

Je stelt daar vier vragen.
Ik rangschik ze nog even:
1 wat is het doel van het leven
2 Acht je het leven nuttig
3 Waarom houdt God van het leven en niet van de dood.
4 wat voor waarde heeft eigenlijk het leven.

De eerste vraag is eigelijk wel de belangrijkste.
Mag ik beginnen met het een en ander uit Jewsaja 43
4: Jij.... - spreekt God- bent kostbaar in mijn ogen.
jij...bent zo waardevol
jij.... ik HOUD zoveel van je
5: jij....wees maar niet bang; ik ben bij je
6: jij....ik haal je terug; uit het oosten...uit het westen...uit het Noorden ...uit het zuiden, als je verdwaald mocht zijn
7: jij....ik wil jou...ik wil ál mijn zonen en dochters terug van hoe ver ook
jij....: ik wil jou en al die anderen terug ! mijn náam is over jullie uitgeroepen
jij....ik heb jou en al die anderen omwille van mijn majesteit geschapen, gemaakt en gevormd.

Wat wordt hier niet allemaal gezegd:
- God vindt ons kostbaar en waardevol
- God kan het eenvoudig niet hebben, wanneer we bang zijn
- God wil je terug, wanneer je kwijt bent, hoever je ook weg zit verscholen
- God heeft je zelf geschapen en zijn naam over je uitgeroepen
- God schiep je omwille van zijn majesteit, zijn eer, staat er elders.
- God kende je al vóor je geboorte, (Jeremia 1 v 5).

Zeg M, wordt jouw hart ook zo warm, wanneer je dat leest.
Wat een liefdevolle Vader heb jij. Wat groei jij er eigenlijk van in eigenwaarde, in positief zelfbeeld, wanneer je weet, dat er iemand is, die jou kostbaar en waardevol acht, die eigenlijk 'gek op jou is', iemand, die ooit, toen jij in de eeuwigheid door hem was uitgedacht, blij uitriep:
"O wat iets teders heb ik nu toch geschapen met hem, die later wel eens 'M.' zal worden genoemd. Zo helemaal iemand, die mijn liefde ooit volmaakt zal terugkaatsen, zoals mijn majesteit en eer dat 'terugkaatsen' als eindheerlijkheid vereisen".

M. ....God schiep alle mensen, legde hun blauwdruk gereed, ooit in de eeuwigheid. Daarbij hoorde ook, dat hij ze begiftigde met een vrije wil, want robotten weerkaatsen zijn liefde niet écht.

Dat vele wezens - mensen en engelen- die vrije wil gebruiken om "Nee"tegen God te zeggen, blijve hier voor het moment buiten beschouwing. Zij vervullen Gods raad in negatieve zin, (Hand 13 v 36). Maar jij, M., die "Ja "gezegd hebt tegen God, door zijn genade, dient zijn raad in pósitieve zin.

En nu is dit het doel van jouw leven:
- kostbaar zijn, zoals God jou gaarne ziet:... door Jezus Christus, Gods Zoon, met je HART te aanvaarden als je redder en verlosser
- waardevol zijn, zoals God je gaarne ziet, door de Heilige Geest als raadsman in jouw leven te aanvaarden, vervuld te worden met die Geest, door Jezus als kostbaar geschenk aan jou gegeven
- onbevreesd in het leven staan, zeker hiervan , dat God je door alles heen beschermt
- Nooit denken:
"O....ik ben zo ver wegerold...God kan me nooit vinden, tenzij hij net zo goed zou zoeken als die vrouw, die haar verloren bruidsmunt beslist terugwilde";
....die vrouw stelt immers hém voor (Lucas 15 v 9)

Maak dit tot het doel van je leven ...: je spiegel laten slijpen en slijpen, tot hij loupezuiver eens de liefde van je Vadere terugstraalt.

2 Je leven is dus nuttig, omdat je leert, die liefde van God terug te geven en je hem zó leert liefhebben, dat je ook liefde terug wílt geven

3 God houdt van het leven. Hij is zelf de bron van het leven en alleen levenden door het geloof in zijn Zoon, kunnen hem dienen en Jesaja 43 v 4 en volgende tot realiteit maken.

4 En dat maakt jouw leven waardevol.

Daag
Ger

25-03-2010, 21:12 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!