geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
08-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De holocaust, gezien in eeuwig verband
Dag Liv,

Je hebt een vraag gesteld over de holocaust, die ik hieronder nog even reproduceer.

Daarover zijn vele antwoorden gekomen met vaak zeer diepzinnige gedachten.
Ik heb echter het idee, dat er toch nog iets ongezegd is gebleven, ondanks de veelheid van reacties.

Hier dus eerst je vraag:
..................
Hallo iedereen.

ik ben Livna, ik ben joods, en ik ben niet gelovig opgegroeit, maar ik ben wel erg geintreseerd in elk geloof en sta ook erg open. Ik twijfel er soms aan of er nou wel of niet een god is.

Maargoed.

Ik vraag me af hoe, als er een God is, Hij WO2 heeft kunnen laten gebeuren, 6 miljoen mensen kunnen laten doodgaan, die onschuldig waren en nooit iets tegen Hem hebben gedaan. Als ik daaraan denk wordt het moeilijk te geloven in een God.

Hoe denken jullie daarover?
.................

Je worstelt dus met de vraag, hoe in de WOII 6 mijoen Joden konden worden omgebracht en hoe dat te rijmen is met de almacht van een voor jou nog hypothetische god.

Maar- en dit is het eerste, wat tot nog toe ongezegd is gebleven, voor zover ik kan nagaan- voor die 6 miljoen mensen was het met dat sterven in de gaskamers of anderszins niet áfgelopen!

In de Bijbel staat in Mattheüs 25 beschreven, hoe eens, aan het eind 'van alle dingen', de rechterstoel van Jezus wordt opgesteld en hoe Jezus, gevolmachtigd door God, dan zijn beoordeling uitspreekt over alle mensen, die ooit geleefd hebben.

En dan staan in die ontzaglijke schare van misschien wel duizend miljard mensen ook de zes miljoen Holocaust-slachtoffers opgesteld. En niet alleen zij, maar ook de drie miljoen slachtoffers van Pol Pot en de een miljoen gevallenen in die andere vreselijke genocide in Rwanda. En ook staan daar de twintig miljoen slachtoffers van het regime van Mao Tse Toeng, (Mao ze Dong) en de tallozen, die onder Stalins schrikbewind zijn vermoord.

Maar die groepen gaan verloren in de enorme massaliteit van de niet te tellen mensenmassa.
En over al die mensen spreekt Jezus zijn beoordeling uit. In hoeverre hebben die mensen, naar de wetenschap, die zij kónden hebben, geleefd volgens de door Jezus aan te leggen norm, vervat onder andere in Romeinen 2 v 14:
"Wanneer toch heidenen, die de wet niet hebben, de wet van nature naleven, dan zijn ze zichzelf tot wet, ook al hébben ze hem niet. Ze bewijzen door hun daden dat wat de wet eist in hun hart geschreven staat: en hun geweten bevestigt dit, omdat ze zichzelf met hun gedachten beschuldigen of vrijpleiten.
Dit alles zal blijken op de dag waarop, volgens het evangelie dat ik (Paulus) verkondig, God door Christus Jezus oordeelt over wat er in de mens verborgen is".
Daarin ligt een vaste grond, dat het oordeel van Jezus op 'die dag' volkomen rechtvaardig is. De diepste drijfveren komen dan aan het licht.
Was je in het diepst van je hart een 'Ja'-zegger en heb je dat onvoldoende kunnen laten blijken, omdat je -bijvoorbeeld- in de tiende eeuw voor Christus leefde in wat nu Kazakstan heet en niets van God en al helemaal niet van Jezus wist.....dan ligt het lichtrijk voor je open.
En leefde je in onze eeuw en als burger van een Westers land en kon je alles over de Drieënige God weten en werd je door niets belemmerd, maar was je in het diepst van je hart een 'Nee'-zegger, hoewel je mogelijk de een of andere kerk 'platliep', dan wacht je de duisternis.

Na deze lange uitweiding terug naar jouw holocaust-slachtoffers. Op die grote dag wordt hun eeuwige bestemming definitief en wie weet, hoeveel 'jazeggers' onder hen gevonden worden. Dat maakt Jezus, gemachtigd door God, op volkomen rechtvaardige wijze uit.

Op deze wijze is het onveranderlijke feit van de moord op 6 miljoen Joden teruggebracht tot een voorlopigheid. Hoe mensen ook sterven, éen keer wacht hun het oordeel van Matth 25. En dat is op zichzelf al goed. Iemand mag niet zomaar met zijn daden, als die slecht geweest zijn, wégkomen.

Maar hoe past nu dit alles in de almacht van God.

God bouwt door heel de wereldgeschiedenis door aan zijn 'eeuwige tempel', waar hij met de mensheid, die hij uitverkoren heeft om hem als 'zonen' te dienen, tot in alle eeuwigheden blij en gelukkig en vol impulsen en vol heilbrengend werk zal zijn.

Om die tempel te bouwen, is echter ook steigerwerk nodig. Alle mensen moeten doorzocht worden, of zij 'Ja' tegen God zeggen naar het diepste wezen van hun vrije wil, of dat zij , mogelijk diep in hun wezen, aan de almachtige God hun 'Nee' toegillen.

Dat steigerwerk wordt gevormd:
- allereerst door de satan, een gevallen aartsengel, de oorsprong van de leugen.
- vervolgens door alle mensen, die hij met zijn 'verzoekingen' heeft afgetest en die als slotsom van hun 'zijn op aarde' uiteindelijk 'Ja' tegen satan zeggen en zijn verzoekend en slecht werk op aarde voortzetten.

Maar het eeuwige gebouw van God wordt gevormd door:
- Jezus Christus als de kern van het herstel
- en door allen , die in de verzoekingen van satan als slotsom van hun leven hebben gegeven, dat zij 'nee' zeiden tegen de slechte raad, die satan hun gaf.

En aan het eind van alle dingen is dat eeuwige gebouw van God gereed en.....wordt het steigerwerk weggeruimd.

Satan is dus in zekere zin een werktuig van God om de mensen een voor een af te testen. God heeft het recht om bij zijn mensen af te testen, wat er eigenlijk diep in hun hart verborgen lag, of zij hem zouden dienen, ja dan nee.

Ooit was er een volk, de Israelieten,dat volk is er nog, dat veertig jaar door de woestijn dwaalde. En al die tijd keek God vol spanning naar hun wedervaren, steeds de helpende hand biedende, maar toch heet het:
"Denk aan de tocht die de HEER, uw God, u door de woestijn heeft laten maken, veertig jaren lang. Hij wilde u zijn macht laten voelen en u op de proef stellen, om te ontdekken wat er in uw hart leefde: gehoorzaamheid aan zijn geboden of niet".
(Deuteronomium 8 v 2).

En in de volgende verzen lees je dan, hoe zegenrijk de Heer zijn macht toonde.

Liv....ook jíj volbrengt je woestijnreis door het leven. Ook voor jou zijn er verzoekingen. Ook op jou houdt de Heer het oog gevestigd:
"Hoe brengt Liv het er af. Komt ze door de verzoekingen van satan heen? Ik wil ze helpen zoals ik ze in beginsel al grandioos en eeuwig geholpen heb, door mijn eniggeboren Zoon te zenden, die de zonden van alle mensen van alle tijden gedragen heeft, voor zover die mensen dat willen aanvaarden".

Zo woedt de strijd rond jou Liv!

Maar om nog even op de holocaust terug te komen. De duivel heeft de zonde in de wereld gebracht en stookt dat vuur nog steeds op. 8 miljard mensen, die op dit ogenblik leven reageren ieder op eigen wijze op zijn acties. 8 miljard interacties zijn al een onontwarbaar kluwen, maar daar komt nog de erfenis bij van al de herinneringen , die wij hebben aan de gedragingen van de mensen, die voor ons geleefd hebben.

Zo is de holocaust een integrerend onderdeel van dat hele schijnbaar onontwarbaar kluwen. Maar God houdt al de draden in zijn hand en ruimt ooit al het steigerwerk op.

Hoor bij de tempel Liv!!!

Daag
Ger
(van 'Vraag het Ger', waar iedereen al vier jaar lang hartelijk welkom is)

08-10-2006, 18:44 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
07-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen...Hoe is dat: geloven als een kind ??
Dag Niem,

Het staat er iets anders dan jij je herinnert.In Mattheüs 18 v 1- 4 staat;
...........
Op dat moment kwamen de leerlingen Jezus vragen:
"Wie is eigenlijk het grootste in het konikrijk van de hemel".
Hij riep een kind bij zich, zette het in hun midden neer en zei:
"Ik verzeker jullie, als je niet verandert en word als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan.
Wie zichzelf vernedert en wordt als dit kind, die is het grootste in het koninkrijk van de hemel"
...........
Niem, het is goed om de achtergronden eens te zien. De discipelen zijn met hun meester weer eens in Kapernaüm. Er is even tijd voor een rustig gesprek en dan is er die door naijver (Markus 9 v 33) ingegeven vraag:
"Wie....(van ons)....zal in de komende heerlijkheid , waarin de heerschappij van God over de wereld een voldongen feit zal zijn, de grootste zijn".

Nu moet je zo'n vraag niet aan de Heer Jezus stellen. Hij ziet door de algemene vraagstelling heen direct de vleselijke, werelde zin, zich uitende in hoogmoed en 'de eerste willen zijn'.

Maar wat is Jezus weer verrassend. In de buurt is een kind aanwezig en Jezus wenkt het tot zich. En daar staat dat kind nu temidden van al die grote, belangrijke mannen en het is natuurlijk schuchter, beteuterd, bedeesd en nederig. Het zal je toch ook maar gebeuren!

En dan zegt Jezus:
"Je moet helemaal veranderen van levensinstelling. Je moet je echt bekeren van dat aardse denken zo van:
"Ikke ikke....en de rest kan stikke...".
Je levensinstelling moet veranderen van dat hinderlijke 'recht hebben op' en dan liefst nog 'recht hebben op een goede, wat zeg ik...een héel goede plaats' in iets heel ánders.
Tegenover die heerlijkheid, die aan het beginnen is en éen maal meerder zal zijn, wanneer de kennis van de Heer de aarde zal bedekken, zoals het water de bodem van de zee bedekt...de heerlijkheid, die daarna nog meer wordt en nog meer...en zo altijd maar door...tegenover dat grootse van God behoort een mens met grote schuchterheid en verwondering te staan:
"Wst!!??....word ik tot zó iets groots geroepen?!"

En alleen de mensen, die van de berg van hoogmoed, pedanterie en zelfverheffing, moeizaam afklauteren, want het valt echt niet mee om van die zelfverzonnen hoogte af te komen:
"Het is moeilijk eenvoudig te blijven
Wanneer je zo goed bent als ik!',
en als een verlegen kind te worden , zonder enige pretentie ten aanzien van de schatten van het koninkrijk, de steeds meer volledig wordende Godsregering....díe mensen zijn écht naar Gods hart.
Dán ben je in de met Christus' komt begonnen heilsbedeling naar waarheid en naar Gods schatting het meest ontvankelijk voor het heil en de meest geschikte voor de roeping van Gods koninkrijk.
Dan zal je in de naar oneindigheid toegaande heerlijkheid het rijkst door God begenadigd worden.

In onderlinge naijver ben je zover mogelijk verwijderd van wat je zo graag wilt bereiken.
Wat je in dezen als een recht zoekt, kan je pas verkrijgen, wanneer je al je gewaande aanspraken prijs geeft.

Tot zover het een en ander uit de 'Korte Verklaring', door mij geparafraseerd.

Dus Niem; zó dient je levenshouding te zijn, wanneer je wilt bereiken, wat het meest begerewnswaardige is, wat zich in hemel en aarde denken laat.

Daag
Ger

07-10-2006, 19:31 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.shows en films....ook al occult soms?
Hallo Niem,

Dit was dus je vraag:
.............
Ik heb gemerkt dat jullie erg tegen populaire tv shows en films zijn waar magie in voor komt, zoals:
Charmed
Harry Potter
Pokemon
enz.

Waarom? ik bedoel, ik snap dat jullie magie niet leuk vinden....maar het is maar een tv show...?
Als je tv serieus gaat nemen...Dan is een thriller waar veel mensen bruut in worden afgeslacht toch erger?!
...................
Niem...je stelt het niet algemeen genoeg. Magie, zoals jij dat noemt, is occultisme en occultisme is het centrale wapen van satan, Gods tegenstander.

God zegt:
"Aanbid mij"
En satan zegt:
"Nee...aanbid mij".

Het sterkst kwam dit tot uiting in 'de verzoeking in de woestijn', waarvan Mattheüs 4 spreekt. Daar kan de duivel zijn ultieme begeerte niet langer verbergen en zegt tegen Jezus:
"Dit alles , (alle koninkrijken van de wereld in al hun pracht), zal ik u geven als u voor mij neervalt en mij aanbidt", (vers 9). Jezus wijst hem koninklijk terug, (10).

Maar éen keer, aan het eind van dít deel van de geschiedenis, lijkt de duivel zijn zin te krijgen.
In Openbaring 13 v 3 en 4 staat:
" Vol bewondering ging de hele wereld achter 'het beest' aan, ( een van de krachtigste dienaren van satan) . Iedereen aanbad de draak, (de duivel), omdat hij het beest gezag had gegeven".
Eindelijk: rechtstreekse aanbidding door dat deel van de wereldbevolking, dat zich van God laat aftrekken.

Maar ook die poging is tot mislukken gedoemd. Wee echter de mensen, die 'de draak' blíjven aanbidden.

Kijk Niem; en daar heb je nu 'des Pudels Kern'. ( een duitse uitdrukking om aan te duiden, dat een kwestie nu tot op de bodem benaderd wordt).

Occultisme is een ander woord voor:
'Uiteindelijk de duivel aanbidden'.

En zoals dit gruwelijke het eindpunt is, zo is er aan occultisme ook een beginpunt.
Het eindpunt is: aanbidding van de duivel, een scherpe climax.
Maar het begin is geen punt, maar een breed vlak, dat zich gaandeweg tot dat punt, door mij genoemd , versmalt.

En daarom Niem, was je te onbepaald in je vraagstelling. T.V.- stukken met als onderwerp allerlei onverklaarbare gebeurtenissen, die de indruk wekken, dat er een onzienlijke wereld is, die je zo maar op eigen houtje kunt betreden, zonder gevaar te lopen...die behoren tot dat brede vlak en zuigen je geleidelijk aan, als je je niet aan de verlokkende kracht onttrekt, op de lange duur naar dat allesverterende eindpunt.

Nu kunnen er Christenen zijn, die benauwd zijn voor 'alles'. Ik heb de bezorgde kopjes gezien, als het ging over dat meesterwerk;
"De wereld achter de boekenkast',
met de leeuw Aslan en de heks enz.
Dan zeiden mensen:
"Maar er komen in die film toch ook allerlei figuren voor uit de Griekse godenwereld".

Maar dat benauwderige is over, wanneer je als Christen vervuld ben met Gods Geest. Door Gods genade treedt dan, als je je er naar uitstrekt, éen van die heerlijk Geestesgaven in werking, de gave van onderscheiden van geesten, waardoor je er inzicht in krijgt, wat er nu in andere spektakels net net fout zit, wat in het verhaal van Aslan uiteindelijk goed zit.

Daarom raad ik iedere Christen aan, God om de Heilige Geest te vragen.
Lucas 11 v 12:
"Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen!"

Dus Niem, om dit gedeelte van mijn betoog af te ronden: al die T.V.-series met een dame als middelpunt, die geheimzinnige gaven heeft, zoals 'Charmed'....
maar die serie is al weer afgelopen.
...dat weet iedere gelovige wel, dat hij zijn toestel uit moet laten om niet in het begin van een draaikolk te komen. En voor de vele gevallen, waarvan je denkt;
"Tja...is dat nu goed?",
is de doop in de Heilige Geest voor elke Christen een onmisbaar goed, in deze steeds gerafineerder wordende eindtijd.

Niem...je zou tegen me kunnen zeggen;
"De vraag is maar half beantwoord. Al die thrillers dan met de gezichten van die gruwelijk vermoorde mensen. En de horrorfilms. En de harde pornofilms in de late avonduren op t.v.".

Niem....er zijn meer grote 'verleidingsvlakken'.
Toverspelletjes, zoals 'glaasje draaien' behoren tot het beginvlak van het occultisme.

De duivel heeft echter veel meer valkuilen:
- steeds meer verwordende sexualiteit
- tot wreedheid leidende films
- tot dodelijke angsten leidende griezelrolprenten
- en nog duizend beginnetjes meer.

Maar ons geloof in Jezus, ons gebed tot hem en het volledig gebruik maken van alle mogelijkheden, die hij heeft ontsloten, doen ons al die drijfzanden ontwijken. Dat is ook weer : Gods genade.

Daag
Ger

04-10-2006, 16:28 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
02-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben dieren een 'voortbestaan na de dood'.
Hallo Niem,

Je vraag over de dieren splits ik in drieën:
1 Hebben de dieren een voortbestaan...of gaan ze gewoon dood.
2 Als de dieren een voortbestaan hébben, gaan ze dan naar de hemel of naar de hel
3 Hebben de dieren nog een andere functie dan om er te zijn ten gerieve van de mensen.

ad 1: toen God de mens vormde in het paradijs, was er een kenmerkend verschil met alle andere levende wezens, planten en dieren.
God blies hem de levensadem in. Zó werd de mens tot een levend wezen. (Genesis 2 v 7 )

Let op dat 'zó'. Alle dieren en planten werden voortgebracht door de aarde(Genesis 1 v 24). Het was direct al een gegeven, dat na beëindiging van hun aards bestaan hun stof weerkeerde tot dse aarde, die deze levensvorm had voortgebracht.

Maar de mens was van een andere origine. De eeuwige, altijd levende God , had zijn adem in de mens gebracht. En wie deel krijgt aan de eeuwige adem van God, zal ook altijd voorbestaan.

En Prediker 12 v 7 zegt ook iets verhelderends:
"Wanneer ( bij het sterven van de mens) het stof terugkeert naar de aarde, weer wordt, zoals het was, gaat de adem van het leven weer naar God terug".

De eerste vraag:
"Hebben de dieren een voortbestaan na hun dood",
kan ik zonder meer met 'nee' beantwoorden.

2 Over de tweede vraag kan ik kort zijn. Dieren gaan niet naar de hemel of de hel. Toch is hier wel iets interessants te zeggen.
Wij weten allen, dat na de huidige bedéling een gelukkiger tijd komt, die wij aanduiden als 'het duizendjarig rijk'. Jesaja 65 zegt over die goede, nog komende tijd:
"Wolf en lam zullen samen weiden,
een leeuw en een rund eten beide stro".

Er zijn dus dieren in het duizendjarig rijk. En ze leven daar weer in paradijselijke omstandigheden, zonder onderling gebijt en wreedheid. Ook eten ze weer plantaardig voedsel, net zoals het was vóor de zondenval, (Genesis 1 v 30). Maar dat zijn dus de nakomelingen van de dieren, die altijd op aarde geleefd hebben.

En tenslotte vraag 3:

De dieren zijn geschapen tot eer van de Heer. Heel de schepping zingt zijn lof.
Spreuken 12 v 10 zegt iets memorabels:
"Een rechtvaardige zorgt goed voor zijn vee,
een goddeloze is alleen maar wreed".

Deze spreuk heeft zo'n wijde strekking. Bij het doden van kippen voor ónze voeding zullen wij correct met die kippen omgaan. Ik heb ze zien doden in kippenslachterijen en ik kreeg als oordeel, dat dit redelijk, zonder wreedheid, gebeurde. De regering had regelingen gesteld, die een fatsoenlijke behandeling toestonden.
En zó moet het altijd gaan.

Bij de ter dood brenging van dieren voor de dienst in de tempel en de tabenakel werd het dier ook zo geslacht, dat luchtpijp en bloedvoerende aders gelijk werden doorgesneden, wat ook tegenwoordig nog als de snelste en volstrekt pijnloze methode wordt beschouwd.

En allerlei moderne milieu-opvattingen kunnen zich gronden op de rechten van het dier als een zelfstandig door God in het leven geroepen wezen, dat allereerst tot Gods eer is geschapen en waarover wij niet zonder meer, onnacdenkend, naar ons inzicht mogen beschikken.

Daag
Ger

02-10-2006, 20:20 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!