geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de rups, die een vlinder werd

Lieve Wil, Blue Velvet, Reini en Clausewitz,

Mag ik jullie een verhaal vertellen:
....................
Er was eens een rups. Hij zat op zijn boomtak en hield zich stevig vast met al zijn tentakels. Zo nu en dan zag hij een vlinder vliegen en voelde een vreemd verlangen. Waar dartelde dat dier toch. Wat was dat voor sfeer. En soms kon hij het niet laten om zijn voorlijf even omhoog te tillen , zodat hij iets van dat vreemde kon bespeuren. maar duizelig liet hij dat voorlijf weer zakken: zo'n vreemde gewaarwording. En nóg steviger klemden zijn pootjes zich om de tak: "Mij niet gezien".

De dag kwam, dat de rups een merkwaardig verlangen ging koesteren. Hij trok zich terug in een cocon.
Op zekere dag kroop hij er weer uit. Maar wat was alles anders. Hij pompte datgene vol, wat nieuw aan hem was. Vleugels ontplooiden zich. En even later zweefde daar een vlinder en genoot van dat heel andere.
........................
Ooit was er eens een man, een zekere Saulus. Hij was vreselijk ijverig; een soort rups op een tak. Maar op zekere dag begon hij zich van alles af te vragen (Romeinen 7). Hij hulde zich in een cocon van meditatie , waarin er plotseling een heel fel moment was, toen Jezus hem op de weg naar Damascus verscheen, (Hand 9). Kort daarop sprong zijn cocon open en een vlinder steeg op, die - na Jezus- bijna het meest de wereld-opinie heeft beïnvloed: PAULUS,.
.....................
Ïk hoor het geroep van jullie , die ik echt liefheb, die ik niet wil overtuigen, want dat is meer de job van 'God de Heilige Geest', tegen wie ik alleen wil gétuigen.
En wat roepen jullie:
"Heb je in de gaten, wat die ingebeelde kwast wil zeggen:
Hij is een vlinder en Blue Velvet is een vlinder en Sophie, die nu lekker een 'break' aan het nemen is, die is een vlinder....en wij, Wil en Reini en Clausewitz zijn.... rupsen. Ja zeg; eer wij toch ons uitstrekken om iets van zijn sfeer van 'gebakken lucht' op te snuiven.
Eer dat wij onze veilige tak toch loslaten om ons in te poppen en als 'gekke vlinders' te gaan zweven in het ´niets"...hij kan lang wachten".
.............
1 Corinthe 2 v 14 zegt;
"Een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de geest is, want het is hem dwaasheid en hij kan het niet verstaan, omdat het slechts geestelijk te beoordelen is".

Will c.s.....het is niet, dat julllie dom zijn en wij slim, dat is het punt helemaal niet. Jullie zijn ongeestelijk, de ingeleide gelovigen zijn geestelijk.

Daarom kon Wil het ook helemaal niet begrijpen, toen ik bij Jericho en Ai wees op oorzaken, die in de historie aan dat gebeuren ten grondslag lagen.
Daarom kon Wil het ook niet begrijpen, toen ik wees op een toekomst, waarin wij eens allemaal beoordeeld zullen worden op wat wij wezenlijk gedaan hebben en bleven die juichenden onder de inwoners van Ai hem duister.
Daarom kon Clausewitz maar niet begrijpen, waarom die klooster-tante van hem zo smartelijk moest sterven.
De ingeleide Christ-gelovige houdt rekening met de duivel, de rebellerende engel, die de trieste taak heeft om alle mensen te verzoeken, of ze 'Ja-zeggers' zijn, of dat ze 'Née' zeggen tegen God en Jezus en de Heilige Geest. En met die taak van de ALmachtige op zak, probeert deze machtige zoveel kwaad te doen als hij maar kan.
Däarom vindt Reini de bijbel maar een gruwelijk boek, terwijl ingeleide gelovigen telkens weer blij roepen:
"Kijk eens, wat voor heerlijks hier nu weer staat".
Daarom komt Wil hier nu weer met allerlei voorbeelden aandragen, waaruit zijn bijbelkennis blijkt, voorbeelden , waarop ik in dit stadium nu niet verder inga. Maar jullie kennen mij genoeg om te weten ....:
"dat Ger die kerel is, die voor elke fles een kurk heeft".

Eén uitzondering maak ik: voor de Spaanse conquistadores, die zo vreselijk huis hielden onder de Inca's.

Iedereen weet, dat de moordpartijen van de Spanjaarden onvoorstelbaar waren. Maar iedereen verwondert er zich over dat dit handjevol Spanjaarden al die rampen kon aanrichten onder zo'n talrijk volk.

Hier is de verklaring, want over de hele wereld is het zó gegaan als bij de Israelieten.
.............
Er liep bij de Inca's een gerucht, dat er ooit een profetie was geweest
"Jullie zullen gestraft worden voor de honderduizenden doden op de toppen van jullie piramiden. Eens zullen mannen met bleke gezichten komen in 'huizen, die op het water gaan'. Vuur zal er uitgaan van die huizen. En vuur vanuit de handen van die mannen. En dan komt jullie straf".

En toen de bleekgezichten dan werkelijk kwamen, lag er een verlammende angst op de Inca´s.
...............
Maar nu weer een bijbels voorbeeld: De stasd Nineveh was in Jona´s dagen een broeinest van ongerechtigheid. God waarschuwde ze via Jona. Ze bekeerden zich, hoe onwillig Jona zijn boodschap van Godswege ook bracht. En zij werden -toen nog- gespaard.

Zo kan die wel weer even.

Daag
Ger

07-03-2009, 18:41 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is de vervulling met de Heilige Geest
Hallo Ger.

Als ik je zo noemen mag.
Even een vraagje.
Wat is dat nu precies gedoopt zijn in de Heilige Geest.
Is dat de doop in de Naam van de Vader,de Zoon en de Heilige Geest?
Als PKN er ken ik ik alleen dit.
Ik ben benieuwd.
Met vr gr Cornelis.


Dag Cornelia,

Over 'de doop in de Heilige Geest lees je het meest direct in Hand 19.

Paulus ontmoet in Efeze een twaalftal mannen, die hem op zijn vraag:
"Hebben jullie de Heilige Geest ontvangen toen jullie het geloof aanvaardden ?"
een beetje verlegen antwoorden:
"Nee.....we hebben zelfs niet gehoord van het bestaan van een Heilige Geest".
.... En lees nu even zelf verder.

Ik noem alleen nog dit:
" Toen ze dat gehoord hadden, lieten ze zich dopen in de naam van de Heer Jezus EN TOEN PAULUS HUN DE HANDEN HAD OPGELEGD, daalde de Heilige geest op hen neer, zodat ze in klanktaal* gingen spreken en profeteerden"

* klanktaal is het moderne woord voor 'ín tongen spreken'

Al je vragen zijn hiermee allerminst opgelost. Ik wil er graag verder over spreken met je. maar ik geef je nog een 'verhaaltje', dat ik onlangs schreef om deze stof wat toe te lichten. Dat verhaaltje komt in een andere posting, direct hierna.

Daag
Ger 

06-03-2009, 21:52 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt van God alleen het goede
Dag Niem,

Ik herhaal hieronder nog even je vraag:

Ik heb de laatste tijd regelmatig gelezen dat mensen God zien als liefde en er alleen maar goede dingen van hem vandaan kunnen komen en de moeilijke niet
hoe denken jullie hier over?

Mijn antwoord:
God is liefde....( 1 Johannes 4 v icon_cool.gif: dat staat als een paal boven water.

Hoe is dan al het leed te verklaren dat over de wereld heen davert.

In zijn liefde heeft God een omtuining voor de mens gemaakt. (Zie voor het woord 'omtuining' ook Ezra 9 v 9, NBV- vertaling -1951-;in '2004: 'veilige muur').
Heel duidelijk lees je daarover in Richteren (nu Rechters) hoofdstuk 6. Niet dat het niet overal staat vermeld, maar deze schriftplaats heb ik bij mijn bijbelstudie gisteren nog gezien en die zit dus vers in mijn hoofd.
...........
In verzen 7-10 wordt gezegd:
"Ik (God):
- ben het die jullie uit Egypte heeft geleid
- ik heb jullie verlost uit de slavernij
- Ik heb jullie bevrijd uit de greep van de Egyptenaren
- ....en van de volken die jullie híer bedreigden.

Die heb ik voor jullie weggejaagd en ik heb jullie hun land gegeven.
En ik heb jullie gezegd:
'Ook al wonen jullie nu in het land van de Amorieten...hun goden mogen jullie niet vereren, want: IK DE HEER BEN JULLIE GOD'

Maar jullie hebben niet geluisterd naar wat ik zei".
...........
En is dit niet het verhaal van ons allen, geredden , begenadigden in Christus.
Heeft de HEER ons niet állen:
- gered uit de klauwen van de duivel en de wereld en onze eigen, tegenstrevende natuur
- verlost uit een onvruchtbaar leven van zwoegen en sloven...voor 'niks'
- heeft de Heer niet een heerlijke nieuwe omgeving van gebed en dankzegging en veiligheid voor ons bereid.
- en is het niet zo, dat hij slechts heeft gewaarschuwd, dat we niet moesten terugkeren naar de oude , nare dingen.
- En is het niet zo, dat dat terugkeren toch nog te veel gebeurt.

Stel je dat nu zó voor: er is een vaste, veilige, omtuining, een soort 'palissade', waarachter wij, gelovigen, veilig zijn in de hoede van God. Daarbuiten loert het wilde beest, de duivel, met vele andere wilde beesten, de demonen.
Zodra wij door achteloosheid 'Gods omtuining' verlaten, houdt de duivel ons in het oog en op een geschikt ogenblik, wanneer wij ver genoeg zijn weggedwaald, grijpt hij ons, en tracht ons door leed of verleiding of wat dan ook naar de duisternis te sleuren. Dat leed en die moeiten komen tot ons voor onze eigen verantwoordelijkheid en door de verleidingen van satan, die van een moment van achteloosheid gebruik maakt.
"Eén uur van onbedachtzaamheid
Kan maken dat men jaren schreit".

Echter: satan is 'de wetteloze'. Hij waagt zich ook 'binnen de omheining' en bezorgt de gelovigen , die heel niet willen afwijken van God, wiens liefde zij ontdekt hebben en jegens wien zij tot wederliefde bereid zijn, ook veel moeiten.

Maar al die verzoekingen door satan zijn beproevingen van Godswege. Elk mens moet proeven ondergaan. Dat moesten de Israelieten indertijd al; in Deuteronomium 8 v 2 staat die beroemde tekst:
"Denk aan de tocht die de HEER uw God, u door de woestijn heeft laten maken, veertig jaar lang. Hij wilde u zijn macht laten voelen en u op de proef stellen, om te ontdekken wat er in uw hart leefde: gehoorzaamheid aan zijn geboden of niet".

Even persoonlijk: ik trek nu 86 jaar door dit leven, dat niet altijd als een woestijn aanvoelt, maar waar ik de verleidingen van de duivel toch dikwijls heb ondervonden en nog ondervind. De Heer heeft mij op de proef gesteld of het goud van het geloof bij mij gevonden werd. En als dat goud te voorschijn kwam dan was het nog zíjn genade. Want Jeremia 31 v 18 leert:
"Breng mij bij u terug...laat mij terugkeren,
want u HEER, bent mijn God"
(vertaling 1951:
"Bekeer mij , dan zal ik mij bekeren,
want gij HERE, zijt mijn God".)

Dat de Heer de proef neemt met elk lid van de mensheid, is een redelijke zaak. Zoals wij met andere mensen graag willen weten:
'welk vlees wij in de kuip hebben',
zo wil God graag weten,
'hoeveel géest er in ons is'.

De slechte dingen in ons leven, hoe dan ook gekomen, zijn een gevolg van de verleidingen van de duivel en van ons eigen meewerken aan zijn lelijke spel.

Maar....nu komt er even iets móeilijks. Omdat God almachtig is, kan er niets omgaan buiten die almacht.
En nu krijg je even een tekst van me, waar je wel rechtop bij zult gaan zitten.
Jesaja 45 v 6/7 zegt;
"Zo zal iedereen van oost tot west
weten dat er niets is buiten mij.
Ik ben de HEER , er is geen ander
die het licht vormt en het donker schept
die vrede maakt en onhei schept.
Ik ben het, de HEER, die al deze dingen doet".

Dus: hier staat, dat God die liefde is, het onheil schept evenals de vrede.
Dit lijkt moeilijk...maar de duivel met zijn slechte verzoekingsstreken...ons wel of niet stand houden in allerlei verzoekingen...het is allemaal nodig: als steigerwerk bij Gods grote, eeuwige tempel, nu in aanbouw. Al deze dingen zijn nodig in het kader van 'de proef'.
- zijn wij steigerwerk, dat opgeruimd wordt, wanneer het gebouw van God gereed is
- of zijn wij een steen of misschien zelfs een zuil in dat wonderbare bouwwerk.

Niem; houdt echter dít voor ogen:
- God wil dat alle mensen behouden worden en tot erkentenis van de waarheid komen, (1 Tim 2 v 4)
- Wij gelovigen hebben een gebouw van God in de hemelen, niet met handen gemaakt, een eeuwig huis, (2 Corinthe 5 v 1).
- Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u vlieden, (Jacobus 4 v 7).
- Nader tot God en hij zal tot u naderen, (zelfde tekst).
- deze belofte ligt er:
"Zij hebben de duivel overwonnen door het bloed van het lam en door het woord van hun getuigenis", (Openbaring 12 v 11).
- God kan door het kwade niet verzocht worden en hij brengt ook niemand in verzoeking, (Jacobus 1 v 13).
- God is éen. Voor hem sidderen de demonen, die dat volkomen nauwkeurg weten, die zijn heiligheid en volkomen afgescheidenheid van het kwaad kennen, (Jacobus 2 v 19).

Daag
Ger

03-03-2009, 16:51 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!