geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is er bang voor de deeltjesversneller.
Dag allemaal,

Hier wordt de vraag opgeworpen, of we bang moeten zijn voor de deeltjesversterker, waarmee bij Genève proeven worden genomen.

Uit Christelijk oogpunt ben ik van oordeel dat wij daar niet bang voor moeten zijn.
Dit punt wil ik nu even laten rusten om eerst iets te zeggen over de angst, die allerlei mensen voor van alles hebben.

Er zijn al zo onnoemelijk veel angsten gepasseerd. Ik herinner me nog de angst voor ´de zure regen´, die omstreeks 1975 heerste. Ik kende toen een familie, waar een zoontje niet in slaap kon komen, omdat hij bang was dat het huis zou instorten doordat het voegwerk werd aangetast.

En ik herinnner mij mijn eigen dochter, die in 1979 in paniek was, toen de toenmalige Sovjet unie binnenviel in Afghanistan.
"O...nu krijgen wij oorlog en de atoombom en gaan we er allemaal aan".

En nu dit weer. Het houdt nooit op. Telkens is er wel weer iets, waar we ons diep zorgen over dienen te maken.

Tegenwoordig krijgen al die angsten een nieuwe dimensie. Zo is bijvoorbeeld mijn kleindochter niet ingeënt tegen baarmoederhalskanker, omdat de ouders allerlei alarmerende dingen hadden gelezen op internet. Angst voor onbekende dingen lijkt tegenwoordig samen te gaan met rebellie, ( in sommige gevalen) en met sensatiezucht , die telkens grotere prikkels wil ontvangen.
Laten wij, al iets oudere mensen wat rem zetten op al dat gegil, zodat onze tere jeugd wat meer onbezorgd kan opgroeien.

En nu het Christelijk element. 2 Petrus 3 v 10 schrijft:
(NBG)
"Op die dag, zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen door vuur vergaan en de aarde en de werken daarop zullen gevonden worden".
Dit lijkt wat alarmerend, maar onder 'elementen'versta ik de huidige rechtsorde, die door een betere zal worden vervangen.
En 'de hemelen zuleen voorbijgaan' zie ik met de NBV meer als een geestelijk begrip: de hemelsferen, een geestelijk begrip.

Maar het voornaamste acht ik dit: 'de aarde en de werken daarop zullen gevonden worden'.

De God van hemel en aarde laat zijn schepping niet ondergaan, ook niet door zwarte gaten, daarginds onder de grond in Genève, die de hele aarde - volgens zeggen- willen ophappen en in een korreltje zand veranderen, doordat alle ruimte tussen de atomen en de nog kleinere deeltjes verdwijnt.

God liet zijn schepping niet ondergaan in de dagen van Noach en hij zal dit ook niet doen in de dagen van wat wij Christenen de eindtijd noemen. De aarde, die mooie schepping , zo door de duivel bedorven, zal bevrijd en hersteld worden volgens Gods plan en dat werk zal helemaal voltooid worden.

God maakt geen nieuwe dingen, maar hij maakt alle dingen NIEUW, ( Openb 21 v 5).

God wil niet, dat wij angsten hebben voor allerlei hersenschimmen. Hij wil dat wij een gezonde afkeer hebben van de - tenietgaande- duivel en zijn trawanten. God wil dat wij ons voegen in zijn grote, bevrijdende plan . Dan zijn wij veilig voor alle nare dingen, die ongetwijfeld gaan komen, want Lucas 21 v 26 zegt:
"Er zullen tekenen zijn aan de zon en de maan en de sterren, en op aarde zullen de volken sidderen van angst voor het gebulder en het geweld van de zee´.
Zie 'die hemellichamen' en dat 'zeegebulder' nu niet zo letterlijk, maar meer 'overdrachtelijk' voor 'hemelse verschijnselen'.

Vertrouw op God en schuil bij Jezus en je zult veilig zijn wanneer al die voorbijgaande, maar toch wel echt vreselijke dingen gebeuren.

Daag
Ger

Overigens is dit een persoonlijke mening. Het is niet de bedoeling om hier op dit net evangelisatie te bedrijven.
G


25-04-2010, 19:26 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De harde practijk van het schoolplein
Dag O,

Je vraag was dus:

Heel veel mensen vragen:
Als God liefde is, waarom laat Hij dit dan toe?
Als God bestaat, waarom laat hij zo weinig van Hem zien?
Als, als, als- vragen... wat antwoorden jullie dan?


Wat actuéel O !
En weet je, wat nu zo lastig is. Ik kan je wel een mooi overwogen antwoord geven, zorgvuldig voorbereid en wikkend en wegend opgeschreven. Maar dat is de practíjk niet.

Want....hoe komen zulke vragen dikwijls tot je:
- op een schoolplein of in de schoolaula
- in het zwembad, wanneer je met een hele groep zit te zonnen langs de rand.
En dan heb je niets aan keurige antwoorden, Nee; rondom je heen zitten schreeuwende jongens en meisjes, die behoefte hebben aan het maken van een 'one liner', en eigenlijk helemaal niet benieuwd zijn naar jouw antwoord. Of ze willen je alleen voor gek zetten.

Zo kán het althans gaan. Ik doe maar een greep uit de mogelijkheden.

Allereerst een uitspraak van Onze Heer Jezus Christus op dit gebied; (Matth 10 v 1icon_cool.gif:
"Jullie zullen omwille van mij worden voorgeleid aan gouverneurs en koningen , en een getuigenis moeten afleggen ten overstaan van hen en de heidenen.
(19) Wanneer ze je uitleveren, vraag je dan niet bezorgd af hoe je moet spreken of wat je moet zeggen. Want wát je moet zeggen, zal je op dat moment worden ingegeven. Jullie zijn het immers niet zélf die dan spreken, het is de Geest van jullie Vader die in jullie spreekt".

Om deze tekst voor jou 'werkbaar te maken', merk ik nu eerst op, dat voor een puber de vele ogen van klasgenoten, op hem gericht, net zo zwaar en belangrijk kunnen zijn als stadhouders en gouverneurs voor volwassenen.
Je kunt je dan best 'aan de heidenen uitgeleverd' voelen.
En dan moet je ook dit bedenken dat de Heilige geest niet alleen 'alle goede dingen' is, die je jezelf maar kunt indenken, maar ook zo heerlijk royaál! Hij gaat heus niet overwegen of jij eigenlijk wel ver genoeg gevorderd bent om door hem geholpen te worden. Nee...hij helpt 'pas in het geloof begonnen jonkmannen' net zo goed als oude rotten.
En op een kort schietgebed:
"Heer....help",
is hij zó tot je hulp.

Maar ook ík laat je niet helemaal in de kou staan.
Hier komen twee keurig 'aangeharkte' antwoorden, rustig achter mijn pc bedacht, in een braaf pogen al enigszins eenvoudig gehouden.

"Als God liefde is.....waarom laat hij dan al die vreselijke dingen toe, die dan toch maar gebeuren".

Mogelijk antwoord:
"God is er niet alleen. Er is ook een tegenstander de duivel. Die doet allerlei rotdingen en geeft dan de schuld aan God".

"Als God liefde is, waarom merken wij dan zo weinig van hem".

Mogelijk antwoord;
"Hij zou veel van zich willen láten merken. maar wij schreeuwen allemaal zo hard, dat hij 'er niet doorheen komt'.
Maar hij heeft wel gezegd, dat hij alleen al heel veel spreekt door de natuur en dat je hem daaruit alleen al kunt kennen", (Romeinen 1 v 19 en 20).

Nu zul je zeggen O:
"En dat zou ik dan - nog iets meer gepopulariseerd - kunnen gebruiken?!
Bedankt maar weer hoor! Als ik zoiets zou zeggen, vertaald in de termen van míjn wereld, dan komen er natuurlijk veel vragen méer. Ik hoor ze al:
- ik dacht toch dat God de baas was en almachtig. Waarom kan die duivel dan van die dingen doen
-....en waar komt hij dan vandaan?
En dan moet ik weer verder dáarmee!".

Hoor eens hier O....blijf vasthouden aan wat de heilige Geest tot jouw hulp wil zeggen; dan komt dat ook wel goed.

Geluk ermee....en mogelijk zit er tussen al die jongens en meiden, op hun fietsen vóor de broodjeszaak balancerende, gulzig etende; 'of ze thuis niets krijgen', ergens wel éen, die stil luistert en later jou aanspreekt:
"Zeg O...jij zei dat nou, maar...."

O ...kom je nog eens op 'Vraag het Ger'.
En niet alleen O is uitgenodigd, maar allemaal, afijn dat weten jullie!

Daag
Ger

25-04-2010, 19:15 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons bewustzijn.

janx schreef:
Ik geloof dat daar ik verschillende gedachtes over zijn gezien heb in het forum. En dat is niet het enigste er zijn gelukkig vele inzichten die voor een ieder de zijne is. Ja ... en hoe dan de mijne? wat versta ik onder bewustzijn?. Eigenlijk het vermogen om te beseffen dat je een verlangen wil en kan uitwerken. Dus ik zie het niet als iets, als je dat hebt , dat je alleen maar goede en geen duistere zaken kun doen. En voorbeeldje; iemand wil bewust een miljonaire worden en zal daar alles voor doen omdat deze bewust daar mee bezig is gegaan. Zo ook een postzegelverzamelaar die bewust daar mee bezig is en niet te hooi en te gras maar wat oppot. Er zijn nog best veel mensen die nog geen echt bewustzijnsgevoel hebben en alles maar met zich laten gebeuren zonder te beseffen dat ze ook iets zelf kunnen gaan ondernemen. en dus niet van en ander afhangkelijk behoeft te zijn. Tenzij je het bewust wel zo wil. Tja ..... zo ook op het gebied van de geest en het menszijn kun je er bewust mee bezig zijn, maar evengoed ook uit nieuwschierigheid en door een vaag gevoel van 'je weet het nooit'.
Dus volgens mijn idee is de aarde ook een plaats waar de mens dat gevoel kan ontwikkelen door de vele ervaringen die hem/haar dat kan bij brengen. Maar ik versta niet onder bewustzijn dat je alle geestelijke wetenschappen reeds eigen hebt gemaakt in de goede zin dan wel ...  Het is meer het vermogen tot!
groetjes, janx


Dag Janx,

Je ziet het volgens mij toch allemaal een beetje te kleinschalig, met miljonairs en postzegelhandelaars en zo.
Laten jij en ik onze vleugels nu eens wat wijder uitslaan.

Er zijn meerdere soorten bewustzijn
- planten hebben een bewustzijn, dat hen op de juiste manier helpt om te groeien en te bloeien. Maar uiteindelijk zijn planten eindig
- dieren hebben een hoger bewustzijn. Maar uiteindelijk zijn zij ook eindig
Dat leert ons Prediker 3 v 21. Wel wordt deze kwestie vragenderwijs aan de orde gesteld, maar uit 12 v 7 blijkt, dat het hier toch een uitgemaakte zaak betreft.
- met God is het anders . Zijn eeuwig bewustzijn is van een zo hoge orde, dat ik er hier niet dieper op in wil gaan, bij gebrek aan woorden ook niet op in kán gaan.
- maar ons eigenlijke doel is het bewustzijn van de mens. Toen God de mens schiep, was het al heel bijzonder, dat het op een zo andere manier gebeurde dan bij de dieren. Bij de dieren sprak God een machtswoord en de aarde en de zee brachten leven voort., (Genesis 1 v 24).

Maar de mens vormde de Heer uit stof van de aarde en er waren er ook niet tegelijk een heleboel, maar in eerste instantie éen, een man. En wat later, op een heel merkwaardige manier, (Gen 2 : 21) ook een tweede, Manninne, vrouw, ( 23), de latere Eva, ( 3 v 21).

( Even terzijde: nog vóor de ' moederbelofte',( v 15), was er al een eerdere belofte:
God maakte de vrouw uit de man, omdat hij deze gedachte tot uitdrukking wilde brengen: Eens, na vele gebeurlijkheden, komt er een nieuwe man, (Jezus) en uit hem zal ik een bruid voor hém maken: (de gemeente).

Maar dit terzijde: terug naar ons onderwerp. Met de mens deed God iets heel bijzonder: hij blies hem de levensadem in ( 2 V 7).

En dat heel andere bewustzijn..............
Stel je voor: de Eeuwige, de Onuitsprekelijke, heeft met zijn levensadem ons ingeblazen !!!!
............daar gaat het nu over.

De mens, die het stoffelijke evenbeeld is van God,( 1 v 26) kreeg door zijn heel andere afkomst de heerschappij over al het geschapene

Later zijn er heel verdrietige dingen gebeurd, maar ook heden ten dage is het zo, dat de mens werkelijk van alles kan en onderneemt en de hele schepping gebruikt met alle natuurkrachten daarin, voor zover ze hem successievelijk bekend worden. Zijn goddelijke afkomst verloochent zich niet, ook niet nu de intíeme banden met God zijn doorgesneden, als gevolg van dat betreurenswaardige voorval met ' de vrucht'.

Satan, nu onze wederrechterlijke gebieder, deze tijdelijke bezetter van een rijk, waar hij niet thuishoort, zal wel eens denken:
"Wat zíjn ze toch slim. Als ze de band met God kunnen herstellen, dan zal hun bewustzijn uit al mijn kluisters breken en is er geen redden meer aan".

Maar dan stelt hij zichzelf weer gerust:
"Ze hebben niet in de gaten, welke mogelijkheden, de 'vervaarlijke tegenstander', ( zo noemt hij Jezus) voor hen ontsloten heeft . Ze kennen de toewijding niet, die opklimt van berouw, bekering en wedergeboorte tot 'doop in de Heilige Geest' ".

Maar steeds meerderen op aarde weten die weg wél, al is het nog maar 'in beginsel'.
En overal bevrijdt het bewustzijn zich van satans boeien, die klein houden, wat groot moest worden.
Overal ontwikkelen dwergcypressen, die zo zoet stonden in de vensterbank, naast de petunia, zich tot woudreuzen, ruisend in een hemelse, verkwikkende bries.

Er zit muziek in ons bewustzijn, de eeuwige adem van de griote Overwinnaar

Daag
Ger

25-04-2010, 18:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de duivel bezeten zijn.
B. schreef:
Met ontzetting lees ik keer op keer het verhaal van de bezetene van Gardara in Markus 5: 1 - 20
(http://www.online-bijbel.nl/bijbelboek/Markus/5/1-20)

Wel vaker lees je dat de Heere Jezus mensen genas die van de duivel bezeten waren. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Mensen die ernstig gehandicapt zijn? Psychotisch?

Als je ook leest dat die man in de bergen en bij de graven ronddwaalde, zichzelf met stenen slaande, wat een mensonwaardig bestaan toch.

Komt dit nu nog voor?


Dag B,

In de bijbel en met name in de evangelieën wordt door Jezus zélf en door anderen, die Jezus' handelen beschrijven, heel veel over het optreden van de duivel beschreven.

Krachtens Matth 4 v 1 wordt Jezus in de woestijn geleid om verzocht te worden door de duivel.
En in vers 5 wordt de macht beschreven, die satan heeft, wanneer hij Jezus mee kan nemen op een hoge berg.
Er wordt dan wel gezegd door velen:
" Ach..... Jezus stelde zich dat maar vóor. Het gebeurde allemaal 'tussen zijn oortjes'.
Maar Jezus, God en mens, was niet iemand, ' die zich zo maar wat voorstelde' . Hij was helemaal vervuld met God de Heilige Geest. En het was ook de Heilige Geest, die hem deze vuurproef in zond.

In Matth 13 v 39 spreekt de Heer Jezus zélf over
"de duivel, die het slechte zaad zaait"

En in Matth 25 v 41 waarschuwt hij de mensen, om niet ook te komen in het helse vuur, dat ( in eerste instantie) voor de duivel en zijn engelen bereid is.

Zo maar wat voorbeelden uit éen evangelie; uit de andere nieuw-testamentische geschriften zonder enige moeite uit te breiden.

Als iemand in Jezus' dagen van de duivel bezeten was, dan kon dat ook in vroegere dagen. Wat denk je bijvoorbeeld van Saul, die zijn speer wierp naar David, toen die hem met muziek trachtte verlichting te geven in een demonische kwelling, ( 1 Samuel 18 v 10 en 11).

En als het ook in vroeger dagen kon, dan kan het ook nú.

Maar wat is het waar, wat Wullempie schreef:
"De duivel doet het wat slinkser tegenwoordig".
De duivel heeft ten tijde van de eerste krachtontplooiing van het geloof in Jezus, in die eerste , geweldige eeuwen, gezien, hoe de Christenen hem in de gaten kregen, dat zij Efeze 6 v 12 terdege hadden gelezen en wisten, dat satan de eigenlijke vijand was, die listig gebruik maakte van:
- zijn onzichtbaarheid
- de omgevingsfactoren, ( de wereld)
- onze kwetsbare menselijke natuur, 'ons eigen vlees'

En de Christenen wisten ook van het uitwerpen van demonen in de naam van Onze Heer Jezus Christus.

En dat was zo fnuikend voor onze grote vijand, dat hij besloot ´ondergronds te gaan´.

En toen satan meer stiekem opereerde, en de geestelijke bekwaamheid, een Geestesgave, om demonen uit te werpën, steeds meer vergetren werd, waren de gevolgen van de inwerking van de boze op de mensheid zeker niet minder.

Mensen, die oud worden, komen dikwijls in verpleeg-inrichtingen terecht. Daaronder zijn ook mensen, die tijdens hun krachtige, jonge bestaan de invloed van de duivel in hun leven verborgen hebben kunnen houden. Maar nu bij het ouderworden de remmingen verminderen in kracht, komen zij heel dikwijls tot verdrietige en diep-bedroevende handelingen en uitspraken.
Attentie: ik spreek dus niet over ALLE ouderen, maar over een kleine minderheid.
Ik heb twitig jaar als vrijwilliger gewerkt in de gesloten afdelingen van verpleeghuizen. Een enkel maal maakte ik daar wel situaties mee, die mij diep ontstelden.

B..: de in de bijbel genoemde mensen waren niet psychotisch of ernstig geestelijk gehandicapt, ook al zouden zij door moderne psychologen misschien als zodanig omschreven zijn.. Ze waren ´van de duivel bezeten´, want de Heer Jezus was er de man niet naar om de dingen niet bij hun naam te noemen. En goed...hij ´was wel een kind van zijn tijd´, maar dat was maar een oppervlakkig iets. In zijn hele onderwijs blijkt, dat hij dingen vertelde, die helemaal niet ´van zijn tijd waren´, zo schokkend zelfs voor de toenmalige oren, dat sommigen zeiden:
`Deze rede is hard...wie kan die horen!!!`(Johannes 6 v 60).

En: Ja  B; het komt nú nog voor. maar het is minder zichtbaar, omdat het voor de duivel meer rendabel is om zich wat te verschuilen en omdat de mensen, die zich zeer afwijkend gedragen en voor wie geen remedie is, dikwijls onzichtbaar zijn voor de grote massa van de mensheid, omdat ze verborgen zitten in 'krankzinnigengestichten', om dat nare woord nu maar eens te gebruiken, waar ze met geregeld 'platspuiten' in bedwang worden gehouden.

Daarmee wil ik nu ook weer niet zeggen, dat deze uitspraak alle krankzinnigen betreft, maar deze stakkers zitten ertussen.

En over oude mensen, die een enkele maal er zo rampzalig aan toe zijn, berichtte ik je al.

Daag
Ger

Naschrift:

Vannacht kwam ik tot het idee, dat dit stuk toch te veel in mineur eindigt.

Laten wij teruggaan naar Jezus.
De grootste negatieve kracht betekende niets voor hem, de voor 100% met 'God de Heilige Geest vervulde'.
En hij dreef met name zo'n 'macht van de afgrond' uit, wanneer de bezetene het met die uitdrijving in het diepste van zijn machteloos gemaakte menselijke geest eens was, ( Markus 5 v 15).

En Jezus heeft beloofd, dat degenen die hem volgen, grotere dingen zullen doen: ook in Markus 16 belooft hij, dat gelovigen demonen zullen uitdrijven.
(Johannes 14 v 12: "Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader".

Zeker zullen wij sterke gelovigen gaan zien , die met grote kracht zullen zijn bekleed, nog vóor Jezus' tweede komst; de 'twee getuigen' uit Openbaring 11
En in de eerste herstelperiode, het duizendjarig rijk wordt dit nog heerlijker duidelijk, wanneer Gods beminden volgens Jesaja 61 v 4:
"....wat eertijds vernield werd, zullen herbouwen' .

Dus B; je zult nog grote dingen zien, die je hart niet verontrusten, zoals de geschiedenis die je gelezen hebt, maar die je hart gaan blijmaken.

G

25-04-2010, 18:31 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!