geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
12-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn ouders en ik accorderen niet
Dag Deidre,

Je negende vraag:
"Hoe maak ik er nu eens een eind aan, dat mijn ouders zo lelijk tegen mij doen en mij van alles de schuld geven".

Deidre; het antwoord op die vraag houdt heel nauw verband met de vorige vraag en het vorige antwoord.

Als je de dingen gaat doen, waarover ik je in mijn vorige posting berichtte, dan word je onderhand 'het zonnetje in huis'.

Stel toch, dat je moeder bij jouw afwezigheid op je kamer komt en die helemaal tot in de puntjes opgeruimd vindt. De lakens keurig ingestopt, dekbed en dekbedovertrek rimpelloos. Geen slingerende kleren.

Wanneer je thuiskomt uit school, verbergt ze haar blijde verrassing misschien onder een:
"Je geweten ging zeker knagen hí¨, dat je kamer er zo goed uitzag".

Dan even opletten Deidre, niet zeggen:
"Ma....mijn geloof in Onze Heer Jezus Christus maakt alle dingen bij mij nieuw!".
Dan 'zit de kat weer boven in de gordijnen'".
Maar gewoon neutraal:
"Och ma; ik groei ook een beetje groter. Dan krijg je daar vanzelf zin in".

(Word nu niet kwaad, wanneer je altijd al een vlekkeloos opgeruimde kamer hébt. 't Is maar een voorbeeld. En misschien - ik heb elke dag veertig meelezenden- rent er nu ergens een jongen naar boven om eindelijk eens orde te scheppen).

Maar goed; overal zijn bijbelteksten voor. En samen zoeken wij weer eens een pronkjuweel op in 'Spreuken':
In 16 v 7 lezen wij:
"Als iemands wegen den HERE behagen, doet Hij zelfs diens vijanden vrede met hem maken".

Natuurlijk Deidre, moet je dat nu ook weer niet te absoluut zien. Met de duivel is nooit vrede te sluiten. Hij is gewoon 'anders'. Hij heeft dat niet in zijn bagage.
En je ouders zijn ook geen 'vijanden', alleen soms wat onbegrijpend. 't Is me ook wat....een dochter, die bezig is Christin te worden, 'iets wat in de hele familie niet voorkomt'.

Maar goed; je begrijpt de algemene strekking. Als jij doet, zoals ik je de vorige keer heb aangeraden, wordt het beslist zo, dat je ouders op de duur zeggen:
"'t Is toch eigenlijk een harstikke aardige meid. Nu zij niet meer met zo'n metaalachtige, harde stem allerlei dingen beweert, maar is, zoals ze nu is....ach laten we zuinig zijn met toch eigenlijk een lieverd. En dat ze bij 'dat geloof' is...; laten wij het uitzitten; er komt wel een bui tegenin. En voor het moment doet het haar toch geen kwaad, maar eerder goed. Heel typisch eigenlijk. Echt iets om even over na te denken".

Deidre; er zijn natuurlijk heel grimmige en volstrekt juiste gedachtengangen: de duivel bestraffen, die je ouders zo moeilijk tegen je maakt. Maar grijp nu niet te gauw naar dat middel.
Het is inderdaad zó:
"Wij hebben niet de strijd te voeren tegen vlees en bloed, (je ouders), maar tegen de boze geesten in de hemelse gewesten", (Ef 6 v 12).

Maar zie nu eerst eens, hoe ver je komt met de eenvoudige middelen van een 'zachtmoedige geest, die kostbaar is in het oog van God', ( 1 Petrus 3 v 4).

Deidre....het gaat je door Gods genade allemaal gelukken.

Daag
Ger

12-01-2008, 14:03 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
08-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn dat voor mensen, die de hemel niet binnen mogen, terwijl ze toch hun best hebben gedaan.
Hallo Faith,

En dit was je tweede vraag:

Er word ook ergens gezegd: 'In Uw naam heb ik demonen uitgedreven, zieken genezen.. enz.., en Jezus zal dan zeggen: Ik ken jou niet!' Naja.. tenminste daarop komt het neer.. alleen heb ik geen idee meer waar ik dat gelezen had !!

Mijn antwoord:

Faith, dat heb je gelezen in Matth 7 v 21 - 23. Ik geef je de volledige tekst nog eens:
" Niet iedereen die ' Heer...Heer' tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader.
Op die dag zullen velen tegen mij zeggen:
- Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd
- hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven
- hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam ?'.
En dan zal ik hun rechtuit zeggen:
'Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!' ".

Wat wordt hier nu mee bedoeld.
Er kunnen mensen zijn , die grote dingen doen in de naam van Jezus, die geweldige krachten verrichten en het rijk van de satan bestrijden en profeteren....maar dat alles vanuit een onbekeerd hart.
God de Vader vraagt levensomkeer, berouw en bekering, Dat is een ' wet van de nieuwe tijd' en eigenlijk van altijd. En....er laten zich mensen denken, die voor hun bespraaktheid of hun vermogen om lekkere stukkies te schrijven een uitlaatklep vonden in het evangelie en daar werkelijk gebruikt werden om andere mensen tot zegen te zijn, terwijl hun hart niet in een levende relatie tot Jezus en tot God stond.
En wanneer mensen niet in een persoonlijke liefderelatie met God en Jezus willen staan ....dan wil God, dan wil Jezus, ook niet in een persoonlijke liefderelatie staan met hen.

Deze mensen hebben de naam van Jezus gebruikt en zij noemen hem : "Heer...Heer" , een hoge eretitel, maar zonder de warmte van een echte relatie. En....ze worden afgewezen.

Dit gevaar van niet echt goed beginnen, ook soms van vervlakking, gewenning en wegglijden, kan elke Christen bedreigen. Dat men de naam van Jezus gaat gebruiken als een soort toverformule bij het doen van grote dingen , om indruk te maken op de omstanders. En God wil zelfs werken via dit lege gedoe, maar hij ziet ook ' deze lege vaten' zonder wezenlijke inhoud of zonder wezenlijke inhoud geworden, die soms de grootste mond opzetten, krachtens het gezegde:
"Holle vaten bommen het hardst".

Maar Faith....daarmee hebben jij en ik toch niets te maken. Wij willen Gods koninkrijkstuin - zie hiervoor- inlopen niet om met eigen kraxcht te pronken, maar uit liefde tot God en Jezus.

Maar ikzelf kwam weer eens onder de indruk van deze overbekende woorden. Ik doe niet anders dan 'stukkies schrijven'. En ik heb mijzelf maar weer eens duchtig onderzocht, of het " Heer...Heer..." in mijn mond misschien ook in de loop van de jaren uitgesleten was tot een loze titel.
Maar de Heer stelde mij gerust.

Het is overigens goed voor elke ingeleide Christen om aan zelfonderzoek te doen en zich zo nu en dan weer eens op te scherpen aan Gods woord.

Nog even een dwaling gispen, die ik ben tegengekomen.
"Ga maar niet profeteren...of demonen uitdrijven....je ziet wat ervan komt En laten wij allemaal maar oppassen voor dat soort lui."..

Zulk zeggen maakt alle dienaren van Christus, die uit een rein hart en uit een warme liefderelatie handelen, ten onrechte verdacht.

Daag
Ger

08-01-2008, 14:16 geschreven door Gerritse

Reageer (1)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet je nu echt wat gaan dóen na je bekering
Dag Faith,

Dit was dus je vraag:

Toen Jezus op aarde rondliep vertelde hij veel gelijkenissen en vaak gaan deze over het koninkrijk van God..! Maar ja.. ik kreeg toch wel vragen toen ik me hierin ging verdiepen.. de gelijkenis over de talenten: meester gaat weg en geeft talenten aan zijn slaven.., hoe zit dat eigenlijk..? De bijbel leert mij namelijk ook dat je alleen maar hoeft te geloven in Jezus als je redder en zalig maker om tot geloof te komen, maar in deze gelijkenis zie je duidelijk dat je ook wat moet doen..

Mijn antwoord:

De dragende gedachte in de toespraken van onze Heer Jezus Christus was eigenlijk déze:
................
Op dit ogenblik regeert op de aarde het koninkrijk van de duivel, dat hij op heel gemene manier gevestigd heeft, toen hij Eva en later Adam ertoe bracht om aan God ongehoorzaam te zijn.

Maar God heeft mij gezonden om de zonden van alle mensen van alle tijden te verzoenen, doordat ik de straf voor die zonden draag. Ik ben nu begonnen aan die opdracht en die zal voltooid zijn, wanneer ik eens uitroep: "Het is volbracht", (Johannes 19 v 30).
Maar met mijn komst is het koninkrijk van God begonnen, omdat de uitslag van het gevecht al vaststaat: ik ga overwinnen.
Het koninkrijk van de duivel gaat nu terugwijken voor het koninkrijk van God. Het wijkt alleen terug voor degenen, die in mij en mijn opdracht geloven.
Het koninkrijk van God komt steeds duidelijker te voorschijn voor degenen, die niet alleen in mij geloven als Zaligmaker, maar die de echtheid van dat geloof bewijzen, door er mee te gaan wérken.
.........................

En in dat verband zei Jezus nu ook deze gelijkenis, (Matth 25 v 14-30). Ik vertel die nu niet helemaal, want daarnaar vroeg je niet.
Maar in ieder geval gaf hij aan die bedienden talenten naar de mate van hun geschiktheid. Hij gaf aan zijn dienaren , de een vijf, de ander twee, de derde éen talent, (éen talent is al een behoorlijke som geld), met de bedoeling, dat zij, zolang hij afwezig was, iets productiefs met dat geld zouden doen, zodat hij bij zijn terugkomst iets zou kunnen bespeuren van ijver voor datgene , wat hij aan hen had toevertrouwd.
Die baas uit deze gelijkenis stelt de Heer Jezus voor. Dat ´buitenslands gaan´slaat natuurlijk op :
- zijn hemelvaart, als vertrekpunt
- zijn wederkomst, als punt van terugkeer.
En de Heer verwacht ook van ons dat wij met onze talenten aan het werk gaan..
Wij kunnen niet gewoon zeggen:
" ' k Ben gered...retteketet".

Nee; mensen, die gered zijn, zullen in dankbaarheid en liefde vragen:
"Wat kan ik nu nog eens doen om u blij te maken Heer Jezus, hoe kan ik nu eens net zo doen als u".
Mensen, die gered zijn, staan aan het begin van de paradijstuin van Gods koninkrijk. En er staat al een Gids klaar om je verder die tuin in te leiden.

Dan ga je toch niet tegen die Gids zeggen:
"Laat maar...ik sta aan de ingang van de tuin; dat is mij al genoeg".

Nee, want wanneer je aan die ingang zou blijven staan, is het gemakkelijker voor de duivel om je weer weg te sleuren.

Nee...je loopt verder, zoals jij ook al verder gelopen bent. En, wanneer er een dringend beroep in de sam wordt gedaan op kinderwerkers, dan ga je meedoen.

En tijdens dat kinderwerk, zing je wel eens wat en je coöperator zegt:
"Wat heb jij een mooie stem. Zou iets voor het koor zijn".

En wanneer je dáar je getuigenis geeft , dan wordt gezegd:
"Dat moet je ook eens voor de hele sam doen op zondag".....enz ...enz

En je bent al bezig om met je talenten, die je gekregen hebt, zoals ieder mens talenten krijgt, te werken.
En de Heer Jezus zal blij zijn om- terugkerende- je zo aan te treffen.

Even een zijpaadje. Onlangs was ik aan het bidden voor een heel erg ADHD-jongetje. Hij verstoorde met zijn gegil een heel feestelijk samenzijn.
Vlakbij zat een debiele- al wat oudere- knaap, van wie ik wist, dat hij de Heer Jezus lief had, maar verder wist ik niet van éen talent bij hem. Ik fluisterde hem toe:
"Bid je mee ?!".
Hij straalde van oor tot oor en begon. Jongetje werd stil.

Je vraag is wel beantwoord. Er is meer over deze gelijkenis te zeggen. Ik wacht eventuele vervolgvragen maar af.

Daag
Ger

08-01-2008, 14:11 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!