geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
05-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets van 'Amerika' deugt
Dag allemaal,

Hier is zo juist een topic geopend, waarin de initiatiefnemer bepaalde misstanden in en rondom de Verenigde Staten aan de kaak stelt.

21 van jullie hebben daarop gereageerd....dan weer relativerend....dan weer instemmend.
Mag ik nu even een afwijkend geluid laten horen.

Komt-ie:

Velen van jullie hebben met een armbandje of een kettinkje gelopen, met daarop "WWJD'.

Ja; wat zou Jezus gedaan hebben bij het horen van zulke berichten: éen ding weten wij: Hij zocht altijd de diepte op; Hij zocht altijd de diepere achtergronden. Ik zou dat ook graag eens hier doen.

Maar eerst een verhaaltje mijnerzijds: onlangs zat ik met een groep te wachten op een toespraak van de bekende evangelist Anne van der Bijl. Wij wisten al, dat het een vraag zou zijn, of hij komen kon; er zijn in zijn leven altijd onverwachtheden.
Er werd afgekondigd, dat Anne niet kon komen. Als reden werd het volgende gegeven:
Eén van de teamleden in een regioteam in Pakistan was vermoord door Moslimfundamentalisten. Nu was hij er op stel en sprong heengegaan om de andere teamleden moed in te spreken.
Zo maar een klein bericht, dat geen enkele krant haalt.

En door mijn contacten wereldwijd weet ik, dat zich over de hele wereld verbijsterende voorvallen afspelen.

En nu komt dat grotere verband.

In zijn rede over de laatste dingen zegt Jezus onder andere( Lucas 21 v 25):

"En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren en op aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen...".

Zie die zon en maan en sterren en branding en machten nu niet al te letterlijk. Ik durf te stellen, dat het uitzicht op zon, (God) en maan, (Jezus, de weerspiegeling van zijn heerlijkheid), sterren, ( de gedienstige engelen, die uitgezonden worden ten behoeve van hen, die het heil beí«rven), branding, ( het steeds meer beklemmende wereldgebeuren), opgeschuimd door de zee, (van meningen en ideologieën), machten ( de weerhoudende menselijke ordening)....dat het uitzicht daarop , het algemene inzicht daarin, verloren gaat, zodat de mensen gewoonweg geen ráad meer weten, niet weten, waar ze het zóeken moeten.

En van die algemene ontreddering beleven wij nu een eerste opmaat. Wanneer de initiatiefnemer van dit topic zich verbijsterd afvraagt:
"Hoe kan dit toch allemaal. In wat voor krankzinnige wereld leven sommige mensen toch",
dan heeft Jezus in een voorspelling al gezegd:
"Dergelijke berichten zullen in de toekomst van alle kanten op je neerdaveren....ze zullen niet van ver komen, maar van heel dichtbij. Jij zult er persoonlijk door geraakt worden. Er zullen stofstormen opsteken, die jouw uitzicht op God en Jezus en de Heilige Geest zullen willen belemmeren. Er zullen zoveel verwarrende dingen op aarde geschieden, dat je het overzicht en het inzicht helemaal kwijt raakt".

Maat troostend zegt de Heer Jezus nu verder:
"Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt".(v 28).

Voor mensen, die geloven in Onze Heer Jezus Christus als hun redder en verlosser en genezer en vervuller met zijn Geest...voor mensen, die geloven in een Vader, die hen met open armen opwacht en alle tranen van alle ogen wil afwissen...voor mensen, die geloven, dat de Heilige Geest, waarin zij gedoopt zijn, hen altijd wil troosten...voor zulke mensen past maar éen woord:
- houding, fier als overwinnaar, blij als mensen, die leven in een bezet land en de bevrijding zien aankomen.

Dat geldt over een poosje, wanneer de verwarring volkomen wordt, dat geldt ook nu, bij het begin van de 'grote verwarring'.

Lieverds, iemand verzuchtte op Forum eens ergens:
"Ger is zo 'afhakkerig', hij probeert elke leuke discussie af te kappen, zodat je geen zin meer hebt om verder te gaan.
Maar lui; zie me niet zó: ga gerust door....maar ik wilde dit zo graag even gezegd hebben.

Daag
Ger,

05-10-2008, 19:25 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de Hof van Eden gebleven
Dag Mark,

Je vroeg, waarom wij niets meer hoorden van 'de hof van Eden', die Adam en Eva moesten verlaten, waarna er een cherub voor kwam te staan.

Je zegt, dat volgens jouw idee die hof wel verwoest zal zijn bij de zondvloed.

Allereerst dí­t, Mark
....
hé...ik merk daar ineens, dat ik je niet in mijn lezersbestand zie...nieuw?....welkom...welkom...
.....
God heeft in zijn boek precies dát laten opnemen, wat Hij tot onze zaligheid nodig oordeelde. Voorbeeld: 'de drie mannen in de vurige oven'. Iedereen vraagt zich af:
"Waarom was Daniël er toen niet bij".
Maar de Heer oordeelde het niet nodig, dat de reden van Danií«ls afwezigheid vermeld werd. God heeft een hogere efficiency, waardoor Hij ons wél de ellenlange naamregisters uit Kronieken geeft en andere zaken aan ons onthoudt. Maar dat laten wij in vol vertrouwen aan Hem over.

Toch valt er wel iets over het paradijs te zeggen. In Genesis 2 v 10-14 wordt ons de toenmalige aardrijkskundige situatie geschetst. Daarin komen twee bekende namen voor: Eufraat en Tigris. Maar met de andere rivieren weten wij geen raad.
Wij kunnen dus ten naaste bij zeggen, dat het paradijs, de Hof van Eden, gelegen zou kunnen hebben, waar nu nog die beide bekende rivieren zijn.

Maar wij mogen veronderstellen, dat bij de zondvloed de hele aardrijkskundige situatie is veranderd, waarbij de rivieren Pison en Gihon niet meer voorkwamen.

In dat totaal veranderde landschap , met ook nogeens grote klei-afzettingen, wellicht door de zondvloed, waarvan latere bewoners gretig gebruik maakten, (Genesis 11 v 3), was de hof verder spoorloos voor alle tijden.

Maar houd moed, Mark: geestelijk zal het paradijs er weer zijn. En ook de boom des levens, tegen het eten waarvan die cherub stond opgesteld aan het begin van de geschiedenis.
Aan het eind van de geschiedenis zal het zó zijn, dat wáar wordt , wat in Openbaring 2 v 7 staat;
"Wie overwint....hem zal Ik (Jezus) geven te eten van de boom des levens, die in het paradijs Gods is".

Mark; wat zou ik je graag vertellen van dát paradijs en dí­e boom.
Maar voor ditmaal genoeg. Kom je met nadere vragen?

Daag
Ger

04-10-2008, 15:08 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
03-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik gloof wel in God, maar niet in zijn grondtroepen
Hallo allemaal,

Wat een interessante gedachtenwisseling over dat 'sig':
"Ik geloof wel in God, maar niet in zijn grondtroepen".

Ik denk, er toch nog wat nieuws over te kunnen zeggen:

Toen onze Heer Jezus Christus dat wonderbare woord uitriep:
"VOLBRACHT",
en er daarna de glorierijke opstanding uit de dood was, (voorspelling van onze eigen opstanding),
werd het de duivel 'koud om het hart'.

Hij wist als eerste:
"O née.....als ze toch in de gaten krijgen, dat dit 'verschrikkelijke' woord hun opgang en mijn ondergang betekent....als ze toch gaan zien, dat de Heilige Geest in hun harten kan gaan wonen...en dat zij zo in Gods sfeer binnen kunnen komen....eens geestes worden met de vijand....dat tenvolle doorpróeven...
...dan ...word ik uit de hemel geworpen...dan gaan zij daarin...dan wordt ten volle openbaar, waartegen ik al millennium na millennium strijd: mensen op de troon van het heelal ...en ik volslagen buiten spel...totaal uitgeworpen".

En vanaf toen was zijn plan:
"Houd ze dom...houd ze klein...houd hun blikken op de wereld van alle dag gericht. Van alles zal door mij en mijn knechten gedaan worden om hun blik af te houden van de geestelijke wereld, de onzienlijke wereld, waar hun toekomst ligt en ...helaas, helaas...mijn nederlaag"

En in die eerste , voor hem vreselijke tijd kon hij alleen maar uitroepen:
"O...daar heb je het al!....die geweldige windvlaag....tongen als van vuur...o...daar heb je het gegooi in de glazen..."

En het werd allemaal nog enige tijd veel erger; totdat hij eindelijk op de rem kon gaan staan:
- de aandacht afleiden van de grote , geestelijke tempel, die ging verrijzen
- die vestigen op grote gebouwen in de zichtbare wereld, die gebouwd moesten worden.

(Wat zal hij gegrinnikt hebben, toen er gezanten uit China kwamen:
"Stuur ons tweeduizend priesters; we willen deze God kénnen...."
en toen de Paus zei:
"Twée kun je er krijgen : een kreupele en een bultenaar; meer kan ik er niet missen. Want ik ben de grootste kerk van de hele wereld en alle tijden aan het bouwen, de Sint Pieter in Rome...en daarvoor is alle geld nodig").

Wat haalde de duivel er de vaart uit. De vervulling met Gods Geest, de eigenlijke sleutel tot de hemelse werkelijkheid, het eens geestes zijn met God, nam hij weg....de Geestesgaven gingen mee..de Geestesvrucht werd aangetast.

Daarmee niet tevreden sleep hij het begrip 'wedergeboorte ' af...ja zelfs 'bekering' was op een gegeven ogenblik niet meer zo nodig, wanneer je maar kerklid was.

Maar de mensheid, die in Christus geloofde, is veel te complex om onder éen noemer te vatten. Zeker; er waren er, die in hun optreden begonnen te lijken op dat zangkoor, waartegen de dirigent in wanhoop roept:
Dames alten....als je toch vals wilt zingen....zing dan goed vals...dat 'net er tegenaan ' van nu...o; dat is het ergste , dat men zich voorstellen kan".

Maar er waren er ook, die ondanks alle handicaps van niet goed bewerktuigd te zijn, toch geweldige dingen bleven doen. En door alle positieve en negatieve handelingen heen, werd het toch zo, dat het 'geloof in Jezus' een wereldvervullende godsdienst werd.

Maar: de mensen, die bleven ontdekken, wat mogelijk was door dat woord 'Volbracht'..die werden door de mensen, die zich wel Christen noemden, maar die helemaal in het uiterlijke opgingen, vaak vervolgd.

Jezus profeteerde al van die tijden, toen hij - zoals in Mattheüs 24 en 25 opgetekend - sprak van :
- uiterlijke zaken, die moesten verdwijnen, hoezeer er altijd mensen zouden blijven, die het altijd in uiterlijke, zielse zaken zouden blijven zoeken, (2).
- en Hij sprak over de valse Christussen, die zouden komen en mensen verleiden, die de onzienlijke wereld met de op de loer liggende demonen niet kenden, ( 5).
- ...en hij sprak van godsdienstoorlogen, die er zouden zijn en van kerkelijke twisten, (want zo'n oorlog als tussen Amerika en Irak, daar gaat het de Heiland niet om; die zijn er om de haverklap en brengen mensen zonder diepe, geestelijke achtergrond voortdurend in opschudding.(6)
- en Hij sprak van hongersnoden op geestelijk gebied, omdat het goede, gulle brood van de vervulling met Gods Geest niet voldoende bekendgemaakt werd.
- en Hij sprak van allerlei kerken, die zich minachtend zouden uitlaten over mensen, die het meerdere ontdekt hadden, die begonnen te spreken in tongen enz enz.(9).
- ...en Hij sprak...ach laat ik het hier even bij laten

Nu even een nieuwe lijn:
- er is sprake van 'een valse kerk': al degenen, die het in uiterlijkheden of in schijnbare innerlijkheden zoeken, zonder werkelijk contact te willen - of door onkunde- te kunnen hebben met Gods Geest
- en er is sprake van een ware gemeente, die hunkert naar 'het volgen van het Lam op de voet'.

Nu even 'koppie erbij mensen':
-de valse kerk heeft haar vertakkingen in elk Christenhart. Wij allen kunnen een neiging in ons voelen om het maar een beetje kalmpjes aan te doen, niet dat 'zweverige',niet dat 'dweperige'.
- de ware gemeente heeft haar vertakkingen in elk Christenhart. Allerwegen is er de hunkering naar het 'meerdere van de Heer', de hunkering naar 'the paradise lost'.

Laat ons allen de Heer bidden om steeds minder valse kerk in ons innerlijk en om steeds meer van 'zijn ware gemeente' daarbinnen.

Nog even over de term, die aan het begin van dit topic werd genoemd:

Er zijn mensen, die altijd maar naar de verdrietige kant van het Christendom kijken:
- de kruistochten
- de godsdienstoorlogen
- de moorden; op zeker moment werd je in het Tsaristische Rusland op de brandstapel gebracht, wanneer je het kruisteken maakte met een gebaar met twee vingers in plaats van met drie vingers. Het is nu niet meer úit te leggen, waarom dat toen was.
Die mensen zeggen:
"Ik geloof wel in God,maar niet in zijn grondtroepen"

En er zijn ook mensen, die redeneren:
"Ondanks alle verschrikkelijke dingen zijn er ook gróte dingen gebeurd. God was bij machte, om met de halve kennis, die wij hadden, toch nog veel te doen.
Maar nu zijn we op weg naar de volheid; we kennen iets van:
- doop í­n en vervulling mét de Heilige Geest
- Geestesgaven en Geestesvrucht
- de fundamenten
- de strijd in de hemelse gewesten.
O...en dat wordt steeeds meer!

O....ik zie ze; de helden van de nabije toekomst....door het slijk van de straten komen ze onafwendbaar opgemarcheerd; (Zacharia 10 v 5); zij, met wie God is.

O....dank U Heer...ik geloof in U....maar nu geloof ik ook in uw grondtroepen, die er nu werkelijk aankomen. 

Ger

03-10-2008, 20:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe houd ik nu toch eens de Heilige geest vast
Dag Manuela en Swirly,

Manuela vroeg, hoe je de Heilige Geest in je leven kon vasthouden. Zij wil de Heer graag dienen, maar merkt, dat de satan erg aan haar trekt.

En Swirly maakt daarbij al aardige opmerkingen.

Mogelijk kan ik jullie nog met het volgende van dienst zijn:

De apostel Paulus schrijft;
"De gedachten van satan zijn ons niet onbekend", (2 Corinthe 2 v 11).

Nu is het toch niet zo moeilijk, hoe de gedachten van de duivel in dit geval zijn. Hij heeft heus wel in de gaten, dat hier een mensenkind is, Manuela, die zich gaat bekeren tot God en voor hem gevaarlijk wordt.
Heel de mensengeschiedenis door 'ligt hij voor de ingang van zijn hol' en snuift de geuren op, die hem bereiken. In het geval van Kaïn snoof hij met welbehagen de geur van wrevel op, die van Kaïn uitging en zei:
"Aha...goede lucht...hier kán ik wat mee", (Genesis 4 v 7).
En hij sloop nader. God zei nog tegen Kaïn:
"Pas nu op!!...alarm...alarm...je moet over de duivel heersen".
Maar Kaïn luisterde niet en het liep allemaal heel triest.

Maar toen Manuela haar hart in de richting van God keerde en Jezus ontdekte als haar verlosser en haar bevrijder en haar vervuller met zijn Heilige Geest....wat toen? Satan snoof een gevaarlijke geur en zei:
"Hier gaan we iets tegen doen"
En hij sloop nader.....

Laat Manuela daar nu niet van schrikken. De strijd in de hemelse gewesten is reëel, maar hij is niet griezelig.
Die strijd is niet iets wazigs, maar hij is duidelijk omlijnd. De bijbel zegt:
"Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u vlieden", (Jacobus 4 v 7).
Het is toch ook volkomen logisch, dat God, die ons in Christus de beste gave aanreikt, die maar aangereikt kan wórden....dat God dan ook alle middelen geeft om die gave tegen alle aanvallen te beschermen.

Dus Manuela, wanneer de duivel op enigerlei manier bij je komt met wat dan ook om je tegen te houden, zeg of doe iets, waardoor hij 'met de staart tussen de benen' afdruipt. Je kunt in ieder geval bij een vervelende gedachte zeggen:
"Satan...in de naam van Jezus ...wijk!"

Natuurlijk komt hij terug om het weer te proberen en nóg eens te proberen. Maar dat weet je nu.

Een mooi voorbeeld vind je in het boek Nehemia:

De duivel gebruikte daar allerlei mensen om Nehemia 'van z'n a propos af te brengen'.
Nehemia wilde de stad van God beschermen, door een in verval geraakte muur te herstellen.
Maar dat was de duivel niet naar de zin en hij stuurde Sanballat, Tobia en Gesem, drie vervelende heren, die hun uiterste best deden om alles lekker te verzieken.

Eerst bespotten zij Nehemia en zijn helpers:
"Wat wil dat achterlijke zootje?", (2 v 19 en 20)
Toen kleineerden zij hun werk:
"'Allemaal waterverf'. Als er maar een vos tegen dat wrakke muurtje van die lui opspringt, dan verpuint het al, (4 v 3).
Daarna probeerden zij verwarring te stichten, (v 8).
Ook wilden zij bruut geweld gebruiken, ( v 11).
Toen bakten zij zoete broodjes en zeiden:
"Wij moeten eens de koppen bij elkaar steken",
 ...maar houd ze in de gaten, (6 v 2).
Daarna probeerden zij het met vrome praatjes, 6 v 12.

Maar Nehemia had die hele trucentrommel, (want er kwam nog meer) door en hield stand.

Manuela,.... volg Swirly's raad. "Lees je bijbel bid elke dag, dat je groeien mag".

Manuela...jij denkt missachien:
"Gunst...ik dacht, dat het leuk ging worden bij de Heer Jezus, maar dit valt met toch ietsepietsjes tegen".
Het wórdt leuk en het í­s al leuk in de dienst van God voor jou. In de strijd groei je en dan kómt er toch een MANUELA te voorschijn!
Je zult zeggen:
"'k Wist niet, dat het in me had".
Manuela...ik zou veel meer tegen je willen zeggen . En tegen Swirly zou ik ook veel meer willen zeggen.
Maar laat ik het even hierbij laten. Ik ben de wereld niet uit en jullie ook niet.

Daag
Ger

02-10-2008, 14:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
01-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van de aspecten van 'bekering'.
Hierbij dan het tweede artikel in mijn nieuwe, onbepaald lange reeks bijbelstudies. Wij begonnen over het onderwerp 'Bekering' en ik wil nu aan een aantal teksten uit het Oude Testament wat gedachten verbinden.
Kómen ze:

Deuteronomium 4 v 30
"Wanneer het u bang zal zijn en in de toekomst al deze dingen u zullen overkomen, dan zult gij u bekeren tot de HERE, uw God en naar Hem luisteren".

Uit deze tekst is de volgende conclusie te trekken. Zonder de Heer in je leven als vaste metgezel, zullen je zeker nare dingen gaan overkomen.
Nare dingen overkomen gelovigen ook wel, maar gelovigen zien die altijd in een geloofsperspectief, krijgen er verlichtende gedachten van God bij. Maar mensen-zonder-God-en-zonder-hoop hebben zulk een toevlucht niet.
Het wordt hun bang om het hart.
Maar de Heer zal altijd zorgen, dat er op de een of andere manier een mogelijkheid is om naar Hem te vluchten en te leren luisteren naar Hem.

Dus; bekeren wordt dikwijls voorafgegaan door een nood, die je ertoe brengt, op zoek te gaan naar God, van Wie wij in Nederland altijd wel eens gehoord hebben. Een belangrijke factor in 'bekering' is verder: naar God luisteren.

1 Samuel 7 v 3
"Samuel zei:
'Indien gij u met uw gehele hart tot de HERE bekeert, doet dan de vreemde goden uit uw midden weg en richt uw hart op de HERE en dient Hem alleen, dan zal Hij u redden uit de macht van uw vijanden'".

Conclusie: bekering is niet iets, wat we zo'n beetje doen, maar wij bekeren ons ook van vuile praat, om nu maar eens iets te noemen. En wij vragen de Heer , om ons ook te helpen bij de reiniging van onze gedachten van verkeerde ideeën.
Pas dan komt er opluchting in onze angsten voor 'nachtspoken' of wat er wat meer moge zijn aan angsten en fobieí«n.

Hier wilde ik het maar even bij laten. Wij hebben de tijd.

Daag
Ger

01-10-2008, 13:50 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Masturbatie
Dag allemaal,

Eigenlijk begon Niem er toch allereerst mee, dat hij aangaf, dat er in hun jeugdgroep zo vrij gesproken kon worden over van alles en dat hij daarmee zo blij was. En hij noemde als voorbeelden:
- masturbatie, waarmee vele jongens moeilijkheden hebben ...en ook wel meisjes.
- een negatief zelfbeeld, waarmee veel meisjes moeilijkheden hebben ...en ook wel jongens.

En logisch zou dus zijn, dat er antwoorden kwamen in deze geest:
"Fijn, dat het doorbreken van taboes bij jullie wél kan....ik ga er voor bidden, dat wij in onze jeugdgroep ook een onderlinge verhouding krijgen van vertrouwend begrip".

Maar geleidelijk aan ontstond er een discussie over 'zelfbevrediging', waarover op FORUM al eindeloze discussies geweest zijn.
Dat de meisjes op deze jeugdgroep beleden, dat ze zo'n negatief zelfbeeld hadden en dat zij dat ook aan God wilden vertellen en van Hem uitredding verwachten, kwam helemáal niet meer in beeld.

En wat 'zelfbevrediging' betreft, schoven alle bekende denkbeelden dan weer voorbij:
- masturberen is helemaal niet slecht of schadelijk
- 'zelfbevredinging' kan een verslaving worden en verslavingen zijn nooit goed.
- 'jezelf en je mogelijheden ontdekken ' kan toch geen zonde zijn.
- het lichaam is een kerker van de ziel.
En tenslotte vraagt een nieuwe toetredende dan:
"Gunst; ik nam eens een kijkje op FORUM om gebouwd te worden. Maar het lijkt wel, of jullie elkaar zitten af te breken".

Lui; hoe vatten we dit alles samen:

Laten we blij zijn met Niem, die het op zijn jeugdclub zo fijn heeft. Laten wij bidden:
- dat ook in onze jeugdgroep een gezonde openheid naar elkaars noden en vragen toe baan breekt.
- laten wij bidden, dat op de jeugdgroep van Niem de aandacht toch allereerst gevestigd blijft op Jezus, de Leidsman en Voleinder van ons geloof. (Hebr 12 v 2).Dat zij nooit in de strik komen van het 'aan elkaar opbiechten van van alles', zonder dat de Heer Jezus en de Heer God en God de Heilige Geest volkomen centraal blijven staan als de ultieme Redders en Verlossers.

En laten wij allen bidden voor al die leuke meisjes, die door iedereen bewonderd worden behalve door zichzelf, vanwege dat 'negatieve zelfbeeld'.

En wat de 'zelfbevrediging' betreft, laat geen jongen denken, wanneer hij de mogelijkheden van eigen lichaam ook op dit gebied ontdekt:
"O wee....dit is een zware zonde.
En misschien word ik nog wel ziek ook!"
Maar laat iedere jongen waakzaam worden, dat het geen verslaving wordt, wat al bij 'eenmaal per maand' kan. Want wanneer je gedachten van God worden afgetrokken, is dat altijd een kwalijke zaak.

Laat ieder van ons dit voor ogen houden:
"Om waarlijk vrij te zijn, heeft Jezus Christus u vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen", (Galaten 5 v 1).

Hierover is nog zoveel meer te zeggen. Ik heet ieder, die hier met mij van gedachten wil wisselen, hartelijk uit om 'acte de présence' te geven op 'Vraag het Ger'.

Met name tot de laatste poster zeg ik, dat op 'Vraag het Ger ' in ieder geval géen scherpe, afbrekende sfeer heerst.

En ik vertrouw erop, dat heel FORUM een geest van liefde, blijdschap, vrede , vriendelijkheid, lankmoedigheid, zachtmoedigheid en zelfbeheersing gaat vertonen.

Daag
Ger

O ja, nog even dit: natuurlijk is het lichaam geen 'kerker van de ziel'. Dat is een foutieve gedachte uit de Griekse wijsbegeerte.
De bijbel spreekt de wens uit, dat geheel onze geest, ziel en lichaam bij de komst van de Heer Jezus Christus onberispelijk moge worden bevonden, ( 1 Thess 5 v 23). Op deze en andere plaatsen blijkt, dat geest, ziel en lichaam als een onverbrekelijke eenheid de mens als totaliteit vormen.
G

30-09-2008, 14:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!