geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
26-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er mis met de Christelijke kerken
Dag allemaal,

Hier wordt gevraagd wat er mis is met het Christendom.

Naar mijn mening is er dit mis: tot op heden heeft men de schatkamers die Jezus met zijn werk op aarde ontsloot, nog niet voldoende, nog lang niet voldoende, doorvorst.

Wat zegt Jezus in Math 13: hij heeft goed zaad in de wereldakker gezaaid, maar 's nachts - toen de mensen sliepen- is de duivel langs gekomen en heeft slecht zaad door het goede gestrooid.

En wat is het goede zaad dat Jezus heeft gestrooid:
- allereeerst natuurlijk : het overnemen van alle zonden van alle mensen van alle tijden....
- ook uw nog te verrichten zonden
-....en ook de nog te verrichten zonden van de kleinkinderen van uw kleinkinderen
....en die uitboeten, zodat degenen die dat tot hun heil aannemen, met een schone lei tegenover God komen te staan, gerechtvaardigd door het bloed van Jezus.
......maar nog zoveel meer:

- mensen kunnen wedergeboren worden door het lezen van de bijbel met een ontvankelijk hart, ( 1 Petrus 1 v 23)
- mensen kunnen verder gaan op de koninklijke heilsweg door gedoopt te worden met de Heilige Geest, zoals bijvoorbeeld omschreven in Hand 8, 10 en 19.
- mensen kunnen zich oefenen in de gaven ( 1 Kor 12) en de vrucht ( Gal 5 v 22) van de Heilige geest
- ....en dan komen er nog zovele heerlijke dingen.

Maar de omstandigheid, dat verreweg de meesten blijven dralen bij de eerste poort van de bekering leidt tot al die rare situaties, in het aanvangsartikel gereleveerd.

En dat is er mis.

Kom mensen, doorgestapt naar binnen toe.

Daag
Ger

26-09-2010, 18:44 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardse en hemelse vrede
Dag A,:

Jij merkt op:
"Jij zegt, dat vrede een regel is. Maar ik wil in voorkomende gevallen 'terugvechten'.

A; we hebben het dan niet over hetzelfde.
- Ik heb het over innerlijke vrede, die een Christen in zijn hart hoort te hebben.
- Jij hebt het over iets heel anders: conflictueuze situaties, waarin je verzeilt. En dan wil je in zo'n toestand kunnen 'terugvechten'.

Het een sluit het ander niet uit. Wij Christenen geloven, dat wij een duidelijke tegenstander hebben, satan, vroeger 'Lichtdrager', een tegen God in opstand gekomen aartsengel.

En omdat die engel God haat, heeft hij ook een felle haat tegen 'Gods oogappel', de mensheid, waarmee God grote plannen heeft.

En dikwijls valt de duivel aan met verleidingen en verzoekingen en afleidingsmanoeuvres en rookgordijnen en wat niet al, om de mensen het zicht op God te ontnemen en God en de mensen uit elkaar te jagen.

En tegen die duivel hebben wij nu onze overwinnende strijd. Want sedert hij op beslissende wijze is verslagen door Onze Heer Jezus Christus, kunnen wij ons altijd op de naam van Jezus beroepen. Wanneer satan ons plaagt met een verleiding tot het verliezen van onze zelfbeheersing, kunnen wij terugvechten en zeggen:
"Satan...in de naam van Jezus, wijk van mij met dat mij aanzetten tot een driftbui".

Maar dat is heel iets anders dan jij bedoelt: iemand roept krenkende dingen tegen jou en jij weet die ander met jouw weerbare tong van repliek te dienen.

-En dan dat begrip : vrede. Jij denkt, dat de vrede is verbroken, wanneer er een conflict gaande is.
Maar een Christen vecht zijn geestelijke conflicten met satan uit en stelt zich vriendelijk-bescheiden tegen mensen op, want hij weet, dat satan de eigenlijke tegenstander is, die zich achter mensen verschuilt.

En terwijl jij, wanneer je je te weer stelt tegen hoon of anderszins, je adrenalinegehalte voelt stijgen en wanneer de ruzie achter de rug is, je behoorlijk ontregeld voelt en echt even op de een of andere manier tot rust moet komen, is het bij de Christen zo, dat hij zelfs in felle gevechten met satan en in de veel mindere voorkomende gevechten met mensen....
immers hij heeft geleerd de-escalerend te werk te gaan
....een innerlijke rust behoudt...een innerlijke vrede:immers, de Here Jezus heeft bij zijn afscheidrede gezegd, ( Johannes 14 v 27):
"Vrede laat ik u...mijn vrede geef ik u...niet gelijk de wereld die geeft, geef ik hem u".
In Israel was het een gewone groet bij het weggaan:
"Vrede laat ik u".
Maar Jezus geeft een verdieping aan de wereldse groet. Immers ; op dat eigenste moment is hij zich aan het voorbereiden op de grote eindstrijd, die over enkele uren gaat beginnen. In Gethsemane gaat hij de beker drinken met alle zonden van alle mensen van alle tijden. En wanneer hij die beker tot de bodem leeggedronken zal hebben, zogezegd tot op de laatste druppel....
mischien jouw druppel A...misschien mijn druppel
....en wanneer hij geroepen zal hebben :
"Het is volbracht",
heeft hij de wereld een bovenaardse vrede geschonken, die zich in de loop van vele eeuwen gaat tonen in zijn volheid.

En naar die regel: 'de door onze Heer Jezus Christus verworven vrede' leven de Christenen in gelovig uitzien naar het volkomen worden van die innerlijke vrede, waarna wij worden toegeleid door 'God de Heilige Geest'.

Daag
Ger

26-09-2010, 18:32 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens: de 'duizend jaren'.
C. 
Hij meende dat de vrede onder de volkeren afdwingbaar was door een supranationale macht en dat de bron van vrede alleen bij de mens lag.Toch sterven ieder jaar minstens een kwartmiljoen mensen in lokale oorlogen en zeker evenveel in persoolijke twisten.Vrede is geen
afgedwongen toestand van geen oorlog maar een toestand van wederzijds vertrouwen en wederzijds respekt gesteund op algemene rechtvaardigheid en naastenliefde.
We mogen dus gerust de vraag stellen :Moet de mens in het LICHT staan om zelf licht te worden?.

Dag C.

Het lijkt mij goed om te releveren, wat bij sommige Christenen als gedachte leeft over de toekomst

Allereerst zeg je, dat de vrede op aarde afdwingbaar is.
Ik zie dat toch anders. Vele Chritenen, waaromder ik, menen, dat er na het huidg wereldbestel een nieuwe ordening komt die in de bijbel genoemd wordt: 'de duizend jaren '.

In die tijd zal als koning regeren Jezus Christus, die na zijn dood is opgestaan uit die dood en eeuwig leeft. Hij zal de vrede, die hij brengt niet afdwingen, maar die geleidelijk over de hele wereld uitbreiden door steeds meer mensen te overtuigen van de heilzaamheid van zijn regering met volledige macht, waarbij hij zich laat bijstaan door een uitgelezen schare van mede-heersers, die als enig doel eigenlijk hebben: van dienst zijn.

En dan zeg je dat de sleutel van eeuwige vrede bij de mens ligt. Maar volgens vele Christenen, waaronder ook ik, ligt de sleutel voor die eeuwige vrede alleen in de hand van God, die die vrede gaat bewerkstelligen door zijn Goddelijke Zoon, Jezus Christus.

Je spreekt er je verwondering over uit, dat er op dit ogenblik nog zp veel oorlogen en andere ellenden zijn over de hele wereld en dat niets er op wijst, dat deze vrede aan het naderbij komen is.

Vele Christenen echter menen, dat de rampspoed aangejaagd wordt door de duivel , die als voornaamste helpers heeft onze eigen , bedorven geest en ook de omstandigheden, die de duivel in de wereld heeft laten ontstaan.
Daarom kan er in deze wereld geen vrede bestaan, zolang de grote bederver, de duivel, niet is uiitgeschakeld.. En dar gebeurt bij het binnengaan van de mensheid in 'de duizend jaren'.
In 'de duizend jaar' is die duivel dus uitgeshakeld. Iedereen heeft dan volle vrijheid om voor het Goddelijke licht te kiezen.

N◙ die duizend jaar wordt de duivel nog even ontketend om de proef er op te nemen, dat inderdaad alle mensen nu voor Gods licht en voor Jezus gekozen hebben, in wier licht ze hebben gestaan, symbolisch duizend jaar lang.

Dan zullen er toch nog mensen blijken te zijn, die al die tijd maar gedaan hebben alsof, die veinzend Jezus als hun Heer aanvaard hebben. Zij zullen zich verraden, wanneer satan nog éen keer terug lijkt te komen.
Maar daarna, na nog eenmaal strijd, is het dan toch bekeken, en gaan Gods beminden een eeuwige, stralende toekomst tegemoet.

Het leek mij dienstig om dit standpunt eens in deze kolommen te vermelden. Let wel; ik wil niemand overtuigen,. Dat is het werk van de Heilige Geest. Het werk van Gods beminden is alleen maar: getuigen.

Raak nu niet geprikkeld door deze posting. Ik houd van jullie allemaalL en wil niemand verdriet doen. Maar het is toch in ieder geval dienstig om eens van een afwijkend standpunt kennis te nemen.
Daag
Ger

26-09-2010, 18:20 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.twijfelen en dwalen

E schreef:

In mijn leven heb ik vaak periodes, dat ik het gevoel heb dat God niet
bij mij is, dat ik Hem niet kan "bereiken".

Dit maakt mij aan het wankelen en twijfelen.

Herkent iemand dit?


Dag E,

Kan ik je misschien van dienst zijn met een gedeelte uit de bijbel. Ik zou je mee willen nemen naar Lucas 18 v 1 t.m.8.

Het begin t.m.6 is erg onaangenaam, maar ik moet je toch verzoeken, het eens nauwkeurig te lezen.

Maar het gaat miij om vers 7 en 8 en dáar zit voor jou troost in, dacht ik toch wel.

"Zal God dan niet zéker recht verschaffen aan zijn uitverkorenen, die dag en nacht tot hem roepen ?
Of laat hij hen wachten ?
Ik ( Jezus) zeg jullie, dat hij hun spoedig recht zal verschaffen.
......
Maar als de mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde ? "

Wat een volstrekte tegenstelling:
- die lompe, onverschilligre, goddeloze , aardse rechter, die uiteindelijk toch recht doet.
- de Heer God, die goed is en liefde.

En dan de zekerheid: de Heer doet zeker recht.

Jij, mijn lieve E, roept ook al zo lang tot de Heer. En hij lijkt wel een beetje op die onrechtvaardige rechter. Hij luistert ook niet.
Maar hij doet dat om heel andere redenen.
Soms heeft het er de schijn van of God zich niets van jou aantrekt, of hij je lijden en je vertwijfeling en je twijfel niet ziet, of hij je gebeden niet hoort en niet de geringste aanstalten maakt om ze te vérhoren.
Heus...God vergeet je niet. Je zou kunnen zeggen:
"Wat in het vat zit, verzuurt niet".

Hij gaat je verhoren en hij gaat nú al, in dit leven, die tranen van je ogen afwissen.

In zijn grote plan, zijn masterplan, 'moet' God wel eens prioriteiten aanbrengen. Maar wanneer jij in zijn plan even niet helemaal aan je trekken lijkt te komen...heus...hij komt bij je terug. met haast werkt hij er aan om jouw verdrietelijkheden weg te nemen.

Kop op....E. Even volhouden.

En dan komt ik bij die laatste tekst. Er zullen er velen zijn, juist wanneer de tijden moeilijker gaan worden, die zeggen:
"Nou...ik heb me zeker vergist. Ik houd maar op met verwachten."

Niet met die anderen meedoen E. Je moet misschien nog lang wachten. Maar je gaat merken, wanneer je volhardend en vasthoudend blijft bidden, dat je eigenlijk geluk en geloofszekerheid aan dat gebed gaat ontlenen.

Volhouden hoor.

Daag
Ger

26-09-2010, 18:03 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!