geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kun je als Christen bezig zijn met tai chi
Dag Josh,

Je hebt heel wat los gemaakt met je vraag:
"Kun je als Christen bezig zijn met Tai Chi?"

Al zoveel antwoorden. Mag het mijne er ook bij?

Josh....waarom zou je het doen!? We gaan zware tijden tegemoet; in de verte nadert ergens de wederkomst van onze Heer Jezus Christus. En daaraan vooraf gaat een periode met de antichrist, die heel zwaar gaat worden met een heel bijzondere verleiding, waarin het heel moeilijk zal zijn om staande te blijven.
Denk bij die 'zware verleidingen en verzoekingen en vervolgingen' nu niet allereerst aan brandstapels en dat soort dingen. Dat heeft satan al zovele malen geprobeerd en telkens weer moest hij vastellen, dat het bloed van de martelaren het zaad van de kerk was.
Veel dingen wijzen erop, dat satan in de eindstrijd komt met verlokkende ongerechtigheid, met allerlei ideeën:
"Dat moet je doen...of dat...en dáar knap je van op....en dat geeft je een ruimere blik".

Maar in de geestelijke strijd , die eraan komt, Josh, zal maar éen ding baten: en dat is de doop í­n en de vervulling mét Gods Geest.
Josh; waarom zou je je iets afvragen over tai chi. In de grote eindstrijd, wanneer de duivel, met de rug tegen de muur en wetende, dat hij weinig tijd heeft, alles, maar dan ook alles in de strijd gooit....wanneer hij de put van de grote afgrond kan openen, omdat de mensen, door allerlei toverij hem daartoe in de gelegenheid hebben gesteld.....wanneer zijn gruwelijke legerscharen daaruit opstijgen...denk je dan stand te kunnen houden met tai chi?!

Nee Josh....lukt je nooit..

Je hoeft niet eens tégen tai chi te zijn. Het sterke punt van Gods kinderen, hun charme, is erin gelegen, dat zij zóveel hebben om voór te zijn, dat ze eigenlijk geen tijd meer hebben om ergens tegen te zijn.
Hun sterkste punt blijft natuurlijk, dat zij geen religie hebben, maar een relatie met God. En hun naast-sterke punt, dat zij niet allemaal dingen hoeven te doen om iets te verdienen of iets te bereiken, maar dat zij door hun relatie met God de dingen gaan doen, die goede werken in zí­jn ogen zijn.

Waar mag jij allemaal voor zijn Josh?:
- bekering en wedergeboorte
- doop í­n en vervulling mét de Heilige Geest
- een heerlijke toekomst met de Heer....een toekomst, die er is voor de volhouders.
Josh....niet allemaal van die vele dingen doen, die overal aangeprezen worden; maar:
- met gebed en smeking onder dankzegging tot de Heer naderen
- je oefenen in de vrucht van de Geest: liefde, blijdschap, vrede, vriendelijkheid, lankmoedigheid, (geduld), zachtmoedigheid, goedheid, trouw en zelfbeheersing.
- streven naar de gaven van de Geest; het spreken in tongen, de vertolking, profetie enz enz

De Heilige Geest wil je de vrucht van de Geest beter en dieper en heerlijker leren dan welke energiestromen, Ying en Yang dan ook.

Dus Josh....niet doen al die dingen. Ga de 'hoge weg' met de Heer Jezus en de Heer God.

Daag
Ger

14-09-2008, 18:56 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije zelfmoord-ideeën
Lieve Marlinda,

Wat een opluchting van je te horen!

Je hebt dus bijna domme dingen gedaan. En nu vraag je mij om voor je te bidden.
Maar dat doe ik nu eens niet!

Marlinda....weet je, wat een van de dingen is, die je moet doen. Professionele hulp zoeken. Met iemand erover spreken. Er is daar tegenwoordig een campagne over. Spreek het uit.

De meest voor de hand liggende aanspreekpunten zijn je ouders. En als dat op de een of andere manier ál te moeilijk ligt, dan zijn er de Riaggs.
En er zijn ook Christelijke Riaggs.
En er is de 'kindertelefoon', al voel je je daarvoor misschien te oud. Maar zij kunnen je verder wijzen.
Het nummer van de 'kindertelefoon' heb ik even niet bij de hand. Maar op 'persoonlijke problemen' stond dat nummer vroeger in 'Forum oud' vermeld. Misschien op 'Forum nieuw' ook nog wel. En de RIAGGS kun je uit elke telefoongids halen.

Je zult zeggen:
"Maar Ger....ze zeggen nu wel:
'Spreek erover ...'
Maar ik héb er toch al met jou over gesproken?!"

Marlinda, dat is dit maal niet genoeg. Ik ben al blij, dat je er nog bent. Denk nu even niet allerlei onzin over de duivel, die macht over je zou krijgen.
Welnee; blijf in het gebed naar de hand van Jezus zoeken. Die hand blijft altijd zoekend naar jou uitgestrekt.

En houd er rekening mee, dat al die veertig meelezenden deze briefwisseling ook lezen.

En die zenden vast een stil gebed voor je op.
Dat doe ik ook. Maar ik kreeg echt de idee, om nu eens niet op deze plek 'zichtbaar' te bidden.

Hoor ik zo gauw mogelijk weer van je.

Daag
Ger

13-09-2008, 17:57 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jij is líef' begrijpt niets van ' omvallen door de Geest'.
ik mag dan misschien dom lijken..
maar jullie hebben het de hele tijd over vallen in de geest en spreken in tongen, maar wat is dat nou precies? Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord en weet niet goed wat het inhoud en hoe komt het dan dat zoiets gebeurd?

jij is lief.. vind God ook!

Dat is niet dom hoor... ennuh, ik weet er zelf ook bijzonder weinig vanaf... Jah, van het spreken in tongen wel iets (vanuit de Bijbel dan), maar het 'vallen in de Geest' enzo is voor mij ook vrij onbekend terrein... Dus... wie voelt zich geroepen om ons te helpen?
Rinske

Hallo 'Lief' en Rinske,

Lief begreep helemaal niet, waar deze discussie over ging. Zij had nog nooit gehoord van:
- spreken in tongen
- vallen in de geest.
Zij schaamde zich een beetje over haar 'van niets weten'.
Rinske troostte haar heel lief:
"Geeft niet hoor. Van 'spreken in tongen' weet ik wel iets uit de bijbel, maar dat andere was ook mí­j onbekend".
Leg eens uit....wie dan ook!"

Eerst dus maar 'Lief':

Kijk Lief; het zit zo.

Het Christelijk geloof, warmer gezegd: 'het geloof in Jezus' is altijd bezig om zich te verjongen en te vernieuwen.
In het kader van dat proces kwamen er ook mensen, die uit de bijbel nieuwe dingen lazen:
"De Heer Jezus heeft met dat geweldige woord van Hem: 'Het is volbracht' veel meer voor ons bereikt dan wij tot dusver dachten".
En zij wezen op teksten, die tot dan toe nog nooit zo opgevallen waren; dat je vervuld kon worden met de Heilige Geest, bijvoorbeeld doordat mensen je de handen oplegden.
En toen men dat ging doen , bleek de Heilige Geest inderdaad mensen sterker en blijder en met meer inzichten te maken dan tot dusver bekend was. En heel verrassend was, dat de Heilige Geest geschenken, gaven, bij zich had, die Hij begon uit te delen.
En een van die geschenken was 'het spreken in tongen', een vorm van spreken met God, die noch mensen- dus ook jijzelf niet- noch engelen verstonden, maar God wel, (1 Corinthe 14 v 2).

Nu halen wij er Rinske even bij.
Toen mensen metterdaad vervuld begonnen te worden met Gods Geest, gebeurde het wel eens een enkele keer, dat zij overweldigd werden door die aanraking, dat zij er letterlijk 'van onderteboven waren', dus dat zij vielen.
Maar later kwamen er mensen, die zeiden, dat zoiets erbij hoorde, dat je eigenlijk niet echt met Gods Geest gedoopt was, wanneer je niet omviel.
Nu ligt dat heel subtiel...er waren allerlei tussenvormen...maar er waren toch ook weer mensen, die zeiden:
"Móet dat nou....het kan toch ook zonder...moet je nu beslist zoeken naar zo'n show in de wereld van alle dag, de 'zienlijke' wereld, om te bewijzen, sdat er iets met je gebeurd is in de ónzienlijke wereld. Zo handelt God toch niet met zijn kinderen, dat Hij ze laat omvallen".

Maar anderen zeiden:
"Doe nou niet zo overzorgvuldig. Ga niet te afwijzend om met dit nieuwe. Veroordeel niet zo gauw iets nieuws. Kijk het eens aan".

En midden in die discussie stapten jullie naar binnen en zeiden verschrikt:
"Wat is dat nu?"

Maar Rinske en Lief....willen jullie iets verder weten over deze dingen; kom gewoon naar 'Vraag het Ger'. We moeten op dit topic van Chaim niet 'off topic' gaan. We kunnen beter naar mijn rubriek uitwijken.

Daag
Ger

11-09-2008, 14:40 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klanktaal....( spreken in tongen)
Dag Chaim,

Over tongenspreken herhaal ik nu de in de bijbel voorkomende teksten, waarbij ik even terzijde stel, dat een aantal van die teksten al genoemd zijn in dit topic.

In Marcus 16 v 17 zegt Jezus, dat de gelovigen in nieuwe tongen zullen spreken. Ik weet, dat er dat afgezaagde praatje is, dat dit toevoegsel niet authentiek zou zijn. Hier zijn boeken vol over geschreven, maar voor mij geldt, dat deze aanrader van Jezus precies past in wat verder gezegd wordt.
Ik ben blij om als gelovige, met Gods Geest vervuld, door zijn genade, al 43 jaar in nieuwe tongen te mogen spreken.

In Handelingen 2 v 4 wordt verteld, dat de gelovigen van tóen, na de eerste uitstorting van de Heilige Geest in nieuwe tongen begonnen te spreken, met dit opmerkelijke bijverschijnsel, dat de mensen zich in hun eigen taal voelden aangesproken. Dit verschijnsel deed zich verder in de Nieuwe Testament , bij verschillende heerlijke gelegenheden , niet meer voor. Maar uit de omstandigheid, dat Cornelius niet zó in tongen sprak, dat anderstaligen dat verstonden, kan niet opgemaakt worden, dat deze blijde geschiedenis inferieur zou zijn aan wat eenmalig op de 'eerste pinksterdag' gebeurde.

In Hand 10 v 46 zijn de gelovigen uit de Joden verblijd en verbaasd, dat de heidenen op dezelfde manier de doop in de Heilige Geest deelachtig werden, als zí­j bij eerdere gelegenheden, want zij hoorden ze spreken in tongen.
Ik maak hieruit op, dat de het spreken in tongen een voor alle aardbewoners bedoelde heerlijke gave is, die wij niet mogen afdoen als 'gebrabbel' of zelfs als 'duivelswerk', zoals ik tot mijn ontsteltenis moest lezen. Ik heb , mijn eigen tongentaal beluisterend, ook nooit het idee, dat er van 'brabbelen' sprake was. Wanneer ik het via een bandje toevallig nog eens een keer hoor, maakt het op mij een waardige indruk.

In Hand 19 v 6 spreken de mannen in Efeze ook in tongen, nadat zij gedoopt zijn in water en de Heilige Geest hebben ontvangen.

In 1 Corinthe 12 v 10 staat het spreken in allerlei tongen onder de gaven van de Geest vermeld. Let wel, dat er ook in tongentaal een 'bediening' kan ontstaan, zodat mensen met een hiervoor geschikte persoonlijkheidsstructuur meerdere talen van mensen en engelen ter beschikking hebben.

In 1 Corinthe 12 v 30 wordt gezegd:
"Spreken soms allen in tongen?" ( ...'klanktaal'......in de Nieuwe Bijbelvertaling)
Bedoeld wordt, dat niet iedereen de 'bediening' heeft om in allerlei tongen te spreken. maar dat bedoelt niet te zeggen, dat de Geestvervulde gelovigen niet in éen tong zou spreken. Niet bij ieder groeit de gave uit tot een bediening.

In 1 Corinthe 13 v 1 staat:
"...al ware het, dat ik met de tongen der engelen sprak en had de liefde niet..."
Bedoeld wordt, dat hier iets zeer heerlijks en bewonderenswaardigs en begerenwaardigs wordt vermeld , waarna dan gezegd wordt:
"Zelfs indien ik zo begenadigd zou zijn en de liefde niet had, dan zou het mij geen nut doen".
Maar dat neemt dus niet weg, dat 'allerlei tongen' als een zeer goede zaak wordt gezien.

In v 8 lezen wij, dat eenmaal tongen zullen verstommen, wanneer het volmaakte komt. Na de tweede eeuw zijn gaandeweg de tongen verstomd, maar dat was niet omdat 'het volmaakte was gekomen', maar omdat het tijdperk van de verslapping.... van het geestelijk' veertig jaar in de woeastijn ronddolen' was aangebroken. Ik ben zo blij, dat wij nu , na die pijnlijke 'veertig jaar', na die 2000 jaar droogte, weer aan de grenzen van het géestelijk beloofde land staan.

Ik ben zo blij, dat wij, sprekende in tongen, buiten alle menselijke en engelenkanalen , de goede en de slechte, om...met God kunnen spreken.( 1 Corinthe 14 v 2).

Ik ben zo blij, dat wij onszelf kunnen stichten, door te spreken in tongen, ( v 4), dat wij zo ópgebouwd worden daardoor.

En wanneer Paulus zegt, dat ...
"hij wel wilde, dat wij allen in tongen spraken",
wie zijn wij dan om te zeggen:
"Nee Paulus...daar zijn wí­j te fijn voor gebouwd".
Iemand zou kunnen zeggen, dat Paulus ons nog liever zou zien profeteren. Maar ikzelf ben door het spreken in tongen ook vrijmoedig geworden om te profeteren.

Het spreken in tongen dient tot eigen stichting. In de gemeente hebben wij daarnevens de gave van de vertolking nodig, opdat anderen stichting ontvangen.
Wanneer ik in de gemeente in tongen spreek, laat ik dat altijd vergezeld gaan door een vertolking. Ik deed dit vroeger niet, maar ik liet mij gezeggen door een kittig, 20 jarig meisje, dat mij op deze leemte wees.
Hierop slaan 6 tm 13.

Weer Paulus: "wanneer ik in een tong bidt, bidt mijn geest wel, maar mijn verstand blijft onvruchtbaar" ( v14).
Heerlijk toch, wanneer dat verstand even uit kan rusten.

En in v 18 zegt Paulus, dat hij blij is, dat hij meer in tongen spreekt dan wie dan ook.
En niemand zal toch zeggen:
"Nou ja zeg....Paulus....wie is nou Paulus?!"

Alleen in een samenkomst wil Paulus liever spreken in verstaanbare woorden...dat wisten we toch al, dat de tongen er allereerst zijn om jezelf op te bouwen, wanneer je alleen op je fiets zit bijvoorbeeld, ( v 19).

En wat is het belang van het spreken in tongen: ongelovigen, waaronder ook te begrijpen de Christenen, die niet verder kijken dan hun aardse horizon, krijgen door het spreken in tongen van anderen een seintje:
"De grote tijden van het binnengaan in het hemelse Kanaän , het overtrekken van de Jordaan om het geestelijk beloofde land in bezit te nemen....die tijden zijn aangebroken. Zorg , dat je erbij komt".(v 22).

Mensen....belemmer het spreken in tongen niet. ( v 39)

Lui, ik spreek uit een 43-jarige ervaring. Niet verdergaan met alle 'uhs' en 'ahs'.

Hierna, in dit drieluik, nog een afzonderlijk woord aan Truus, dat toch van het geheel een integrerend onderdeel uitmaakt.

O ja zeg, wat ik nog even vergat; even verderop zegt Paulus ook nog:
"Ik zál bidden met mijn geest, maar ik zal ook bidden met mijn verstand. Ik zal lofzingen met mijn geest, maar ik zal ook lofzingen met mijn verstand".

Het heerlijke bidden in de geest, in tongen, versterkt alleen maar de goede begeerte om ook met je verstand te bidden. Het is een zegen om de Here een loflied te zingen in tongen. En het blijft voortreffelijk om Hem nieuwe liederen toe te zingen in verstaanbare taal.

Daag
Ger

10-09-2008, 14:32 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vallen in de Geest'
Dag Chaim,

In je stuk vraag je eerst onze mening over tongentaal en dan over 'vallen in de Geest'.

Eerst het 'vallen in de Geest'. Ik heb daar in mijn rubriek 'Vraag het Ger' net een discussie over gehad. Ik herhaal sommige elementen daaruit.
en voeg ook nieuw opkomende gedachten toe.

God handelt met zijn kinderen op een waardige wijze. Er zijn voorbeelden in het Oude Testament, bijvoorbeeld dat bij de inwijding van de tempel de priesters zelfs niet konden blijven staan in die tempel, omdat de majesteit van God zo overweldigend groot was. Maar er staat niet, dat zij vielen. Ik krijg meer de indruk, dat zij zich uit de tempel moesten terugtrekken.( 1 Kon 8 v 11).

En er zijn voorbeelden in het Nieuwe Testament. Toen de soldaten Jezus kwamen arresteren, vielen zij alle om, toen Hij een machtwoord sprak.
En Paulus viel ter aarde, toen hij Jezus in zijn kracht zag op de weg naar Damascus.
En toen in Openbaring Johannes de opgestane Heer zag, viel hij op zijn aangezicht, zo indrukwekkend was de verschijning van de Opgestane Heer.

Het kan dus wel degelijk voorkomen- positief zowel als negatief- dat mensen zo overweldigd worden door een manifestatie van God, in een van zijn drie verschijningsvormen; als God, als de Heilige Geest, als Onze Heer Jezus Christus, dat zij niet kunnen blijven staan.
En ook de persoon, met wie ik in 'Vraag het Ger' sprak had een zeer persoonlijke ervaring gehad, die ook op 'vallen in de Geest' kan hebben gewezen.
Maar er zijn te weinig schriftbewijzen, dat men dit verschijnsel daarmee zou kunnen rechtvaardigen. Ik beschik over vele inlichtingen, dat 'vallen in de Geest' gepaard gaat met allerlei andere zaken, zoals stuiptrekken en vreemde geluiden maken of onbedaarlijk lachen. Daarom zeg ik ten aanzien van 'vallen in de Geest':
"Stel je terughoudend op. Veroordeel het niet in incidentele gevallen, maar wees extra behoedzaam bij 'groepsgebeurens' ".
Ik wil ook nog zeggen, dat 'dit verschijnsel' ook wel voorkomt, daar, waar mensen behoefte hebben aan een extra 'thrill'. Zij willen iets zien gebeuren in de zichtbare wereld en daaruit de gevolgtrekking maken, dat het 'in de onzichtbare wereld' wel snor zit. Drijfveer kan hierbij zijn, dat men het gevoel heeft , in de 'onzichtbare wereld', de wereld van God en zijn engelen , met daarbij strijd tegen de demonen onder leiding van satan...dat men in dí­e wereld 'de boot gemist heeft'. Men wil dan de onlustgevoelens daarover overschreeuwen, zij het ook onbewust, door allerlei opvallende dingen te doen in 'de wereld van alle dag'.

Over 'spreken in tongen' in een volgende bijdrage, hier direct na.
Anders wordt het te veel.

Daag
Ger



08-09-2008, 13:44 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!