geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kun je als Christen bezig zijn met tai chi
Dag Josh,

Je hebt heel wat los gemaakt met je vraag:
"Kun je als Christen bezig zijn met Tai Chi?"

Al zoveel antwoorden. Mag het mijne er ook bij?

Josh....waarom zou je het doen!? We gaan zware tijden tegemoet; in de verte nadert ergens de wederkomst van onze Heer Jezus Christus. En daaraan vooraf gaat een periode met de antichrist, die heel zwaar gaat worden met een heel bijzondere verleiding, waarin het heel moeilijk zal zijn om staande te blijven.
Denk bij die 'zware verleidingen en verzoekingen en vervolgingen' nu niet allereerst aan brandstapels en dat soort dingen. Dat heeft satan al zovele malen geprobeerd en telkens weer moest hij vastellen, dat het bloed van de martelaren het zaad van de kerk was.
Veel dingen wijzen erop, dat satan in de eindstrijd komt met verlokkende ongerechtigheid, met allerlei ideeën:
"Dat moet je doen...of dat...en dáar knap je van op....en dat geeft je een ruimere blik".

Maar in de geestelijke strijd , die eraan komt, Josh, zal maar éen ding baten: en dat is de doop í­n en de vervulling mét Gods Geest.
Josh; waarom zou je je iets afvragen over tai chi. In de grote eindstrijd, wanneer de duivel, met de rug tegen de muur en wetende, dat hij weinig tijd heeft, alles, maar dan ook alles in de strijd gooit....wanneer hij de put van de grote afgrond kan openen, omdat de mensen, door allerlei toverij hem daartoe in de gelegenheid hebben gesteld.....wanneer zijn gruwelijke legerscharen daaruit opstijgen...denk je dan stand te kunnen houden met tai chi?!

Nee Josh....lukt je nooit..

Je hoeft niet eens tégen tai chi te zijn. Het sterke punt van Gods kinderen, hun charme, is erin gelegen, dat zij zóveel hebben om voór te zijn, dat ze eigenlijk geen tijd meer hebben om ergens tegen te zijn.
Hun sterkste punt blijft natuurlijk, dat zij geen religie hebben, maar een relatie met God. En hun naast-sterke punt, dat zij niet allemaal dingen hoeven te doen om iets te verdienen of iets te bereiken, maar dat zij door hun relatie met God de dingen gaan doen, die goede werken in zí­jn ogen zijn.

Waar mag jij allemaal voor zijn Josh?:
- bekering en wedergeboorte
- doop í­n en vervulling mét de Heilige Geest
- een heerlijke toekomst met de Heer....een toekomst, die er is voor de volhouders.
Josh....niet allemaal van die vele dingen doen, die overal aangeprezen worden; maar:
- met gebed en smeking onder dankzegging tot de Heer naderen
- je oefenen in de vrucht van de Geest: liefde, blijdschap, vrede, vriendelijkheid, lankmoedigheid, (geduld), zachtmoedigheid, goedheid, trouw en zelfbeheersing.
- streven naar de gaven van de Geest; het spreken in tongen, de vertolking, profetie enz enz

De Heilige Geest wil je de vrucht van de Geest beter en dieper en heerlijker leren dan welke energiestromen, Ying en Yang dan ook.

Dus Josh....niet doen al die dingen. Ga de 'hoge weg' met de Heer Jezus en de Heer God.

Daag
Ger

14-09-2008, 18:56 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije zelfmoord-ideeën
Lieve Marlinda,

Wat een opluchting van je te horen!

Je hebt dus bijna domme dingen gedaan. En nu vraag je mij om voor je te bidden.
Maar dat doe ik nu eens niet!

Marlinda....weet je, wat een van de dingen is, die je moet doen. Professionele hulp zoeken. Met iemand erover spreken. Er is daar tegenwoordig een campagne over. Spreek het uit.

De meest voor de hand liggende aanspreekpunten zijn je ouders. En als dat op de een of andere manier ál te moeilijk ligt, dan zijn er de Riaggs.
En er zijn ook Christelijke Riaggs.
En er is de 'kindertelefoon', al voel je je daarvoor misschien te oud. Maar zij kunnen je verder wijzen.
Het nummer van de 'kindertelefoon' heb ik even niet bij de hand. Maar op 'persoonlijke problemen' stond dat nummer vroeger in 'Forum oud' vermeld. Misschien op 'Forum nieuw' ook nog wel. En de RIAGGS kun je uit elke telefoongids halen.

Je zult zeggen:
"Maar Ger....ze zeggen nu wel:
'Spreek erover ...'
Maar ik héb er toch al met jou over gesproken?!"

Marlinda, dat is dit maal niet genoeg. Ik ben al blij, dat je er nog bent. Denk nu even niet allerlei onzin over de duivel, die macht over je zou krijgen.
Welnee; blijf in het gebed naar de hand van Jezus zoeken. Die hand blijft altijd zoekend naar jou uitgestrekt.

En houd er rekening mee, dat al die veertig meelezenden deze briefwisseling ook lezen.

En die zenden vast een stil gebed voor je op.
Dat doe ik ook. Maar ik kreeg echt de idee, om nu eens niet op deze plek 'zichtbaar' te bidden.

Hoor ik zo gauw mogelijk weer van je.

Daag
Ger

13-09-2008, 17:57 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jij is líef' begrijpt niets van ' omvallen door de Geest'.
ik mag dan misschien dom lijken..
maar jullie hebben het de hele tijd over vallen in de geest en spreken in tongen, maar wat is dat nou precies? Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord en weet niet goed wat het inhoud en hoe komt het dan dat zoiets gebeurd?

jij is lief.. vind God ook!

Dat is niet dom hoor... ennuh, ik weet er zelf ook bijzonder weinig vanaf... Jah, van het spreken in tongen wel iets (vanuit de Bijbel dan), maar het 'vallen in de Geest' enzo is voor mij ook vrij onbekend terrein... Dus... wie voelt zich geroepen om ons te helpen?
Rinske

Hallo 'Lief' en Rinske,

Lief begreep helemaal niet, waar deze discussie over ging. Zij had nog nooit gehoord van:
- spreken in tongen
- vallen in de geest.
Zij schaamde zich een beetje over haar 'van niets weten'.
Rinske troostte haar heel lief:
"Geeft niet hoor. Van 'spreken in tongen' weet ik wel iets uit de bijbel, maar dat andere was ook mí­j onbekend".
Leg eens uit....wie dan ook!"

Eerst dus maar 'Lief':

Kijk Lief; het zit zo.

Het Christelijk geloof, warmer gezegd: 'het geloof in Jezus' is altijd bezig om zich te verjongen en te vernieuwen.
In het kader van dat proces kwamen er ook mensen, die uit de bijbel nieuwe dingen lazen:
"De Heer Jezus heeft met dat geweldige woord van Hem: 'Het is volbracht' veel meer voor ons bereikt dan wij tot dusver dachten".
En zij wezen op teksten, die tot dan toe nog nooit zo opgevallen waren; dat je vervuld kon worden met de Heilige Geest, bijvoorbeeld doordat mensen je de handen oplegden.
En toen men dat ging doen , bleek de Heilige Geest inderdaad mensen sterker en blijder en met meer inzichten te maken dan tot dusver bekend was. En heel verrassend was, dat de Heilige Geest geschenken, gaven, bij zich had, die Hij begon uit te delen.
En een van die geschenken was 'het spreken in tongen', een vorm van spreken met God, die noch mensen- dus ook jijzelf niet- noch engelen verstonden, maar God wel, (1 Corinthe 14 v 2).

Nu halen wij er Rinske even bij.
Toen mensen metterdaad vervuld begonnen te worden met Gods Geest, gebeurde het wel eens een enkele keer, dat zij overweldigd werden door die aanraking, dat zij er letterlijk 'van onderteboven waren', dus dat zij vielen.
Maar later kwamen er mensen, die zeiden, dat zoiets erbij hoorde, dat je eigenlijk niet echt met Gods Geest gedoopt was, wanneer je niet omviel.
Nu ligt dat heel subtiel...er waren allerlei tussenvormen...maar er waren toch ook weer mensen, die zeiden:
"Móet dat nou....het kan toch ook zonder...moet je nu beslist zoeken naar zo'n show in de wereld van alle dag, de 'zienlijke' wereld, om te bewijzen, sdat er iets met je gebeurd is in de ónzienlijke wereld. Zo handelt God toch niet met zijn kinderen, dat Hij ze laat omvallen".

Maar anderen zeiden:
"Doe nou niet zo overzorgvuldig. Ga niet te afwijzend om met dit nieuwe. Veroordeel niet zo gauw iets nieuws. Kijk het eens aan".

En midden in die discussie stapten jullie naar binnen en zeiden verschrikt:
"Wat is dat nu?"

Maar Rinske en Lief....willen jullie iets verder weten over deze dingen; kom gewoon naar 'Vraag het Ger'. We moeten op dit topic van Chaim niet 'off topic' gaan. We kunnen beter naar mijn rubriek uitwijken.

Daag
Ger

11-09-2008, 14:40 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klanktaal....( spreken in tongen)
Dag Chaim,

Over tongenspreken herhaal ik nu de in de bijbel voorkomende teksten, waarbij ik even terzijde stel, dat een aantal van die teksten al genoemd zijn in dit topic.

In Marcus 16 v 17 zegt Jezus, dat de gelovigen in nieuwe tongen zullen spreken. Ik weet, dat er dat afgezaagde praatje is, dat dit toevoegsel niet authentiek zou zijn. Hier zijn boeken vol over geschreven, maar voor mij geldt, dat deze aanrader van Jezus precies past in wat verder gezegd wordt.
Ik ben blij om als gelovige, met Gods Geest vervuld, door zijn genade, al 43 jaar in nieuwe tongen te mogen spreken.

In Handelingen 2 v 4 wordt verteld, dat de gelovigen van tóen, na de eerste uitstorting van de Heilige Geest in nieuwe tongen begonnen te spreken, met dit opmerkelijke bijverschijnsel, dat de mensen zich in hun eigen taal voelden aangesproken. Dit verschijnsel deed zich verder in de Nieuwe Testament , bij verschillende heerlijke gelegenheden , niet meer voor. Maar uit de omstandigheid, dat Cornelius niet zó in tongen sprak, dat anderstaligen dat verstonden, kan niet opgemaakt worden, dat deze blijde geschiedenis inferieur zou zijn aan wat eenmalig op de 'eerste pinksterdag' gebeurde.

In Hand 10 v 46 zijn de gelovigen uit de Joden verblijd en verbaasd, dat de heidenen op dezelfde manier de doop in de Heilige Geest deelachtig werden, als zí­j bij eerdere gelegenheden, want zij hoorden ze spreken in tongen.
Ik maak hieruit op, dat de het spreken in tongen een voor alle aardbewoners bedoelde heerlijke gave is, die wij niet mogen afdoen als 'gebrabbel' of zelfs als 'duivelswerk', zoals ik tot mijn ontsteltenis moest lezen. Ik heb , mijn eigen tongentaal beluisterend, ook nooit het idee, dat er van 'brabbelen' sprake was. Wanneer ik het via een bandje toevallig nog eens een keer hoor, maakt het op mij een waardige indruk.

In Hand 19 v 6 spreken de mannen in Efeze ook in tongen, nadat zij gedoopt zijn in water en de Heilige Geest hebben ontvangen.

In 1 Corinthe 12 v 10 staat het spreken in allerlei tongen onder de gaven van de Geest vermeld. Let wel, dat er ook in tongentaal een 'bediening' kan ontstaan, zodat mensen met een hiervoor geschikte persoonlijkheidsstructuur meerdere talen van mensen en engelen ter beschikking hebben.

In 1 Corinthe 12 v 30 wordt gezegd:
"Spreken soms allen in tongen?" ( ...'klanktaal'......in de Nieuwe Bijbelvertaling)
Bedoeld wordt, dat niet iedereen de 'bediening' heeft om in allerlei tongen te spreken. maar dat bedoelt niet te zeggen, dat de Geestvervulde gelovigen niet in éen tong zou spreken. Niet bij ieder groeit de gave uit tot een bediening.

In 1 Corinthe 13 v 1 staat:
"...al ware het, dat ik met de tongen der engelen sprak en had de liefde niet..."
Bedoeld wordt, dat hier iets zeer heerlijks en bewonderenswaardigs en begerenwaardigs wordt vermeld , waarna dan gezegd wordt:
"Zelfs indien ik zo begenadigd zou zijn en de liefde niet had, dan zou het mij geen nut doen".
Maar dat neemt dus niet weg, dat 'allerlei tongen' als een zeer goede zaak wordt gezien.

In v 8 lezen wij, dat eenmaal tongen zullen verstommen, wanneer het volmaakte komt. Na de tweede eeuw zijn gaandeweg de tongen verstomd, maar dat was niet omdat 'het volmaakte was gekomen', maar omdat het tijdperk van de verslapping.... van het geestelijk' veertig jaar in de woeastijn ronddolen' was aangebroken. Ik ben zo blij, dat wij nu , na die pijnlijke 'veertig jaar', na die 2000 jaar droogte, weer aan de grenzen van het géestelijk beloofde land staan.

Ik ben zo blij, dat wij, sprekende in tongen, buiten alle menselijke en engelenkanalen , de goede en de slechte, om...met God kunnen spreken.( 1 Corinthe 14 v 2).

Ik ben zo blij, dat wij onszelf kunnen stichten, door te spreken in tongen, ( v 4), dat wij zo ópgebouwd worden daardoor.

En wanneer Paulus zegt, dat ...
"hij wel wilde, dat wij allen in tongen spraken",
wie zijn wij dan om te zeggen:
"Nee Paulus...daar zijn wí­j te fijn voor gebouwd".
Iemand zou kunnen zeggen, dat Paulus ons nog liever zou zien profeteren. Maar ikzelf ben door het spreken in tongen ook vrijmoedig geworden om te profeteren.

Het spreken in tongen dient tot eigen stichting. In de gemeente hebben wij daarnevens de gave van de vertolking nodig, opdat anderen stichting ontvangen.
Wanneer ik in de gemeente in tongen spreek, laat ik dat altijd vergezeld gaan door een vertolking. Ik deed dit vroeger niet, maar ik liet mij gezeggen door een kittig, 20 jarig meisje, dat mij op deze leemte wees.
Hierop slaan 6 tm 13.

Weer Paulus: "wanneer ik in een tong bidt, bidt mijn geest wel, maar mijn verstand blijft onvruchtbaar" ( v14).
Heerlijk toch, wanneer dat verstand even uit kan rusten.

En in v 18 zegt Paulus, dat hij blij is, dat hij meer in tongen spreekt dan wie dan ook.
En niemand zal toch zeggen:
"Nou ja zeg....Paulus....wie is nou Paulus?!"

Alleen in een samenkomst wil Paulus liever spreken in verstaanbare woorden...dat wisten we toch al, dat de tongen er allereerst zijn om jezelf op te bouwen, wanneer je alleen op je fiets zit bijvoorbeeld, ( v 19).

En wat is het belang van het spreken in tongen: ongelovigen, waaronder ook te begrijpen de Christenen, die niet verder kijken dan hun aardse horizon, krijgen door het spreken in tongen van anderen een seintje:
"De grote tijden van het binnengaan in het hemelse Kanaän , het overtrekken van de Jordaan om het geestelijk beloofde land in bezit te nemen....die tijden zijn aangebroken. Zorg , dat je erbij komt".(v 22).

Mensen....belemmer het spreken in tongen niet. ( v 39)

Lui, ik spreek uit een 43-jarige ervaring. Niet verdergaan met alle 'uhs' en 'ahs'.

Hierna, in dit drieluik, nog een afzonderlijk woord aan Truus, dat toch van het geheel een integrerend onderdeel uitmaakt.

O ja zeg, wat ik nog even vergat; even verderop zegt Paulus ook nog:
"Ik zál bidden met mijn geest, maar ik zal ook bidden met mijn verstand. Ik zal lofzingen met mijn geest, maar ik zal ook lofzingen met mijn verstand".

Het heerlijke bidden in de geest, in tongen, versterkt alleen maar de goede begeerte om ook met je verstand te bidden. Het is een zegen om de Here een loflied te zingen in tongen. En het blijft voortreffelijk om Hem nieuwe liederen toe te zingen in verstaanbare taal.

Daag
Ger

10-09-2008, 14:32 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vallen in de Geest'
Dag Chaim,

In je stuk vraag je eerst onze mening over tongentaal en dan over 'vallen in de Geest'.

Eerst het 'vallen in de Geest'. Ik heb daar in mijn rubriek 'Vraag het Ger' net een discussie over gehad. Ik herhaal sommige elementen daaruit.
en voeg ook nieuw opkomende gedachten toe.

God handelt met zijn kinderen op een waardige wijze. Er zijn voorbeelden in het Oude Testament, bijvoorbeeld dat bij de inwijding van de tempel de priesters zelfs niet konden blijven staan in die tempel, omdat de majesteit van God zo overweldigend groot was. Maar er staat niet, dat zij vielen. Ik krijg meer de indruk, dat zij zich uit de tempel moesten terugtrekken.( 1 Kon 8 v 11).

En er zijn voorbeelden in het Nieuwe Testament. Toen de soldaten Jezus kwamen arresteren, vielen zij alle om, toen Hij een machtwoord sprak.
En Paulus viel ter aarde, toen hij Jezus in zijn kracht zag op de weg naar Damascus.
En toen in Openbaring Johannes de opgestane Heer zag, viel hij op zijn aangezicht, zo indrukwekkend was de verschijning van de Opgestane Heer.

Het kan dus wel degelijk voorkomen- positief zowel als negatief- dat mensen zo overweldigd worden door een manifestatie van God, in een van zijn drie verschijningsvormen; als God, als de Heilige Geest, als Onze Heer Jezus Christus, dat zij niet kunnen blijven staan.
En ook de persoon, met wie ik in 'Vraag het Ger' sprak had een zeer persoonlijke ervaring gehad, die ook op 'vallen in de Geest' kan hebben gewezen.
Maar er zijn te weinig schriftbewijzen, dat men dit verschijnsel daarmee zou kunnen rechtvaardigen. Ik beschik over vele inlichtingen, dat 'vallen in de Geest' gepaard gaat met allerlei andere zaken, zoals stuiptrekken en vreemde geluiden maken of onbedaarlijk lachen. Daarom zeg ik ten aanzien van 'vallen in de Geest':
"Stel je terughoudend op. Veroordeel het niet in incidentele gevallen, maar wees extra behoedzaam bij 'groepsgebeurens' ".
Ik wil ook nog zeggen, dat 'dit verschijnsel' ook wel voorkomt, daar, waar mensen behoefte hebben aan een extra 'thrill'. Zij willen iets zien gebeuren in de zichtbare wereld en daaruit de gevolgtrekking maken, dat het 'in de onzichtbare wereld' wel snor zit. Drijfveer kan hierbij zijn, dat men het gevoel heeft , in de 'onzichtbare wereld', de wereld van God en zijn engelen , met daarbij strijd tegen de demonen onder leiding van satan...dat men in dí­e wereld 'de boot gemist heeft'. Men wil dan de onlustgevoelens daarover overschreeuwen, zij het ook onbewust, door allerlei opvallende dingen te doen in 'de wereld van alle dag'.

Over 'spreken in tongen' in een volgende bijdrage, hier direct na.
Anders wordt het te veel.

Daag
Ger



08-09-2008, 13:44 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag ik licht en zin en God in mijn leven
Dag Niem,

Wat jij nodig hebt, is gebed. Nu je je gemeld hebt op H.Q., heb je opeens zoveel vrienden en vriendinnen.
En ze popelen allemaal om met je te bidden. Maar iemand moet het voortouw nemen en dan bidden ze allemaal mee.
En natuurlijk nag jijzelf ook meebidden.

Zullen we dan maar?!...:

Lieve Heer God ,
In de naam van de Heer Jezus komen wij bij U.
Er is iemand in nood Heer.

U weet , wat ze vroeg:
- of U echt een Vader bent
- of de dingen eens wat minder zinloos mochten worden
- of ze een heel klein piezeltje licht mocht zien...
(Dat vroeg ze wel niet Heer, maar ze bedoelde het wél).

Heer; het gaat hier misschien helemaal niet over een 'zij', maar dat weet U allemaal Heer.

En nu vragen wij U:
- wilt U zo gauw mogelijk naar haar toegaan en iets liefs tegen haar ( of hem) zeggen, zodat zij, (dat houd ik nu maar aan Heer), zich al een beetje getroost voelt.
- En wilt U van nu aan , lieve Vader, licht in dat leven gaan brengen.

Toen de wereldgeschiedenis begon, brak U door het donker heen....en het werd Licht!
En dat licht werd sterker en sterker.
Wilt U dat ook bij haar doen Heer.

Dank U".

Dag Niem.
Ger,

04-09-2008, 21:16 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
03-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe 'houd je de Heilige geest' nu eens vast.
Dag Manuela en Swirly,

Manuela vroeg, hoe je de Heilige Geest in je leven kon vasthouden. Zij wil de Heer graag dienen, maar merkt, dat de satan erg aan haar trekt.

En Swirly maakt daarbij al aardige opmerkingen.

Mogelijk kan ik jullie nog met het volgende van dienst zijn:

De apostel Paulus schrijft;
"De gedachten van satan zijn ons niet onbekend", (2 Corinthe 2 v 11).

Nu is het toch niet zo moeilijk, hoe de gedachten van de duivel in dit geval zijn. Hij heeft heus wel in de gaten, dat hier een mensenkind is, Manuela, die zich gaat bekeren tot God en voor hem gevaarlijk wordt.
Heel de mensengeschiedenis door 'ligt hij voor de ingang van zijn hol' en snuift de geuren op, die hem bereiken. In het geval van Kaïn snoof hij met welbehagen de geur van wrevel op, die van Kaïn uitging en zei:
"Aha...goede lucht...hier kán ik wat mee", (Genesis 4 v 7).
En hij sloop nader. God zei nog tegen Kaïn:
"Pas nu op!!...alarm...alarm...je moet over de duivel heersen".
Maar Kaïn luisterde niet en het liep allemaal heel triest.

Maar toen Manuela haar hart in de richting van God keerde en Jezus ontdekte als haar verlosser en haar bevrijder en haar vervuller met zijn Heilige Geest....wat toen? Satan snoof een gevaarlijke geur en zei:
"Hier gaan we iets tegen doen"
En hij sloop nader.....

Laat Manuela daar nu niet van schrikken. De strijd in de hemelse gewesten is reël, maar hij is niet griezelig.
Die strijd is niet iets wazigs, maar hij is duidelijk omlijnd. De bijbel zegt:
"Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u vlieden", (Jacobus 4 v 7).
Het is toch ook volkomen logisch, dat God, die ons in Christus de beste gave aanreikt, die maar aangereikt kan wórden....dat God dan ook alle middelen geeft om die gave tegen alle aanvallen te beschermen.

Dus Manuela, wanneer de duivel op enigerlei manier bij je komt met wat dan ook om je tegen te houden, zeg of doe iets, waardoor hij 'met de staart tussen de benen' afdruipt. Je kunt in ieder geval bij een vervelende gedachte zeggen:
"Satan...in de naam van Jezus ...wijk!"

Natuurlijk komt hij terug om het weer te proberen en nóg eens te proberen. Maar dat weet je nu.

Een mooi voorbeeld vind je in het boek Nehemia:

De duivel gebruikte daar allerlei mensen om Nehemia 'van z'n a propos af te brengen'.
Nehemia wilde de stad van God beschermen, door een in verval geraakte muur te herstellen.
Maar dat was de duivel niet naar de zin en hij stuurde Sanballat, Tobia en Gesem, drie vervelende heren, die hun uiterste best deden om alles lekker te verzieken.

Eerst bespotten zij Nehemia en zijn helpers:
"Wat wil dat achterlijke zootje?", (2 v 19 en 20)
Toen kleineerden zij hun werk:
"'Allemaal waterverf'. Als er maar een vos tegen dat wrakke muurtje van die lui opspringt, dan verpuint het al, (4 v 3).
Daarna probeerden zij verwarring te stichten, (v .
Ook wilden zij bruut geweld gebruiken, ( v 11).
Toen bakten zij zoete broodjes en zeiden:
"Wij moeten eens de koppen bij elkaar steken", ...maar houd ze in de gaten, (6 v 2).
Daarna probeerden zij het met vrome praatjes, 6 v 12.

Maar Nehemia had die hele trucentrommel, (want er kwam nog meer) door en hield stand.

Manuela,.... volg Swirly's raad. "Lees je bijbel bid elke dag, dat je groeien mag".

Manuela...jij denkt missachien:
"Gunst...ik dacht, dat het leuk ging worden bij de Heer Jezus, maar dit valt me toch ietsepietsjes tegen".
Het wórdt leuk en het í­s al leuk in de dienst van God voor jou. In de strijd groei je en dan kómt er toch een MANUELA te voorschijn!
Je zult zeggen:
"'k Wist niet, dat het in me had".
Manuela...ik zou veel meer tegen je willen zeggen . En tegen Swirly zou ik ook veel meer willen zeggen.
Maar laat ik het even hierbij laten. Ik ben de wereld niet uit en jullie ook niet.
.......
Ik heb niet het idee, dat ik daar op dit ogenblik veel aan heb toe te voegen. Maar....kom gerust met je vragen.

Daag
Ger

03-09-2008, 14:19 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb geen partner, maar wel sterke sexuele verlangens. Wat moet ik doen
Dag allemaal,

Dit topic begon met een vraag:
- ik heb sterke sexuele verlangens
- ...maar geen partner
- wat moet ik doen?

Er zijn vele antwoorden geweest. Maar mag ik als veel ouder iemand ook een duit in het zakje doen?
Sexuele verlangesn zijn door God zelf in de mens gelegd. Reeds in Genesis wordt gezegd:
"Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen en zij zullen tot éen vlees zijn"
Genesis 2 v 24.

Wanneer je nu sterke sexuele wensen hebt en je krí­jgt een partner, dan is de zaak daarmee niet klaar. Want het is niet goed om dan maar gelijk met die net verworven partner in bed te duiken.

Dat dóe je niet. God staat aan de deur van óns hart en Hij klopt. Als iemand de deur opendoet, dan komt Hij binnen in dat levenshuis. Je merkt hieruit, dat God een 'gentleman' is. Hij bouwt zijn relatie met ons op. Wanneer een jongen met krachtige sexuele gevoelens een meisje vindt, dan breidelt hij die sterke gevoelens en bouwt liefdevol aan de opbouw van die relatie.

En wanneer dat meisje er helemaal klaar voor is en hij ook, dan is het tijd voor sexuele gemeenschap.

Maar God is niet een God van wanorde. Hij is een God van orde en het is een goede zaak om te wachten tot je voor de uitbouw van je relatie een maatschappelijke basis hebt.

Wanneer je echter die maatschappelijke basis nog niet hebt, je kunt nog geen eigen, financieel onafhankelijk gezin stichten en je hebt bewust, beiden willend, gemeenschap met elkaar, dan ben je, naar mijn mening getrouwd in Gods oog en kan je in het algemeen gesproken niet meer scheiden.

Sexuele gemeenschap is immers niet 'zo maar iets', maar de aardse afbeelding van een geweldig hemels feit.
God wil met zijn Geest onze geest geestelijk bevruchten, zodat die menselijke geest in samenwerking met Gods Geest steeds heerlijker gedachten gaat ontwikkelen.
En daarvan is de sexuele gemeenschap tussen een man en een vrouw een aardse afbeelding.

Maar nu zal de eerste vragensteller of vragen stelster nog zeggen:
"Wat heb ik hier nu aan?"

Wel; je kunt aan God vragen:
"Lieve Heer....U kent mijn sterk onrtwikkeld sexueel gevoel. Wilt U mij kracht geven om het in toom te houden. Wilt U mij zo bepalen bij U en uw heerlijke beloften, dat mijn sexuele verlangens wat meer op de achtergrond komen. En wil U mij een goede partner geven, met wie ik U samen kan dienen. En mag het dan zo zijn Heer, wanneer die partner komt, dat ik dan liefdevol-voorzichtig met die andere omga, gedachtig aan de uitspraak, ook al staat die niet in de bijbel:
'Ware liefde kan wachten'.

Dank U Heer, dat U hoort en verhoort".

Wanneer iemand terug wil schrijven, dan kan dit via 'Vraag het Ger'. Maar ik houd ook dit topic in de gaten ten aanzien van verdere reacties.

Daag
Ger
O ja, nog dit: gelovigen kunnen zelf nog méer handelend optreden door de duivel in de naam van Jezus weg te jagen, wanneer satan komt met onrustig makende gedachten.
Maar dit is een zaak, waarvoor niet ieder in zijn gedachten direct zomaar klaar staat.
G.

02-09-2008, 17:55 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
31-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolgbrief aan 'Pieter'
Beste  Pieter,
 
Je hoeft niet drie weken op een houten vloer zonder matras boete te doen. Er is zo'n oud Nederlands versje:
"Jezus...niet mijn eigen kracht,
Niet het werk door mij volbracht,
Niet de offers, die ik breng,
Niet de tranen, die ik pleng,
Schoon ik ganse nachten ween,
Kunnen helpen, gij alleen".
 
En in de bijbel, Jesaja 1 v 18 staat:
"Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol".
 
En door wie worden ze wit?
Door het offer van Jezus.
 
Want Jezus' voorloper, Johannes de Doper, zei, toen hij Jezus zag:
"Dáar is het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.", (Johannes 1  v 29).
 
Het is genade ( onverdiende gunst) van God, toen hij besloot, dat zijn Zoon alle zonden van alle mensen  van alle tijden zou uitboeten. En waneer je gelooft in die redding door Jezus, hoef je niets meer te doen. Dan gaat God je zó maken, dat je de goede dingen vanuit die bevrijding van je wezen gaat doen.
 
Ga gewoon in je confortabele bed slapen en zeg tegen Jezus, teriwjl je innerlijk er achter probeert te gaan staan.
"Dank u Heer Jezus, ik ben gered door uw offer. Leer mij nu , lieve Jezus, om te leven vanuit die genade en die bevrijding".
 
En dan ga je als vanzelf op zoek naar liefhebbers van Jezus bij jou in de buurt. En de Heilige Geest van God en Jezus gaat je helpen.
 
Blijf komen op dit e-mailnummer Pieter, als je iets te vragen hebt. En ga de bijbel lezen.
Eerst Marcus maar.
Daag
Ger

31-08-2008, 20:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolgbrief van 'Pieter'.
Beste Heer,
 
Ik heb tot de Heer Jezus gebeden tot vergiffenis van mijn zondige leven.
Ook heb ik boete gedaan en drie weken op een harde vloer geslapen, maar ik heb geen reactie gevoeld van Jezus als zou ik vergiffenis bekomen hebben.  Ik heb ook geen teken gezien van enige toenadering of zaligmaking.
 
Zouden mijn zonden te zwaar geweest zijn ? of moet ik nog meer boete doen ?
Omdat mijn zonden ernstig waren vrees ik om geen zaligmaking meer te bekomen.
Ik heb er alles voor over om later in de hemel te komen, kan u mij raad geven ?
 
Vriendelijke groeten, 'Pieter´.

31-08-2008, 20:56 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moeten we nu met Balkenende
Hoi allemaal,

De discussie over dit onderwerp is al een tijdje uitgedoofd, maar ik wil toch nog een opmerking maken.

In 1 Timotheüs lees ik in verzen 1 en 2:
"Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij eens stil en rustig leven mogen leiden in alle godsvrucht en waardigheid".

De autoriteiten zijn volgens Romeinen 13 v 1 door God aangesteld, wat ons de plicht oplegt om hen te gehoorzamen. Zij zijn een scheppingsordening van de Allerhoogste. Zó wil Hij, dat de aarde wordt bestuurd.
Het is goed om de overheid in haar zware taak in de geestelijke wereld bij te staan.

En wanneer er een vijandige overheid is?
De Joden, die in Babel in ballingschap waren, kregen als opdracht om te bidden voor dat Babel, dat hen uit Israel had gedeporteerd. De vrede van deze stad hield tevens de vrede van Gods volk in. (Jeremia 29 v 7).

Hoeveel te meer geldt dit voor een overheid, die democratisch gekozen, naar beste weten tracht de burgers van het land te leiden.

In mijn kerkelijke gemeente zie ik er voor mijzelf een taak in, om zo eens in het kwartaal te bidden in de plenaire samenkomsten op zondagmorgen voor:
- het koninklijk huis, waarbij ik dan soms een lid van die familie in het centrum van mijn gebed plaats. - voor de regering; jaren lang ben ik steeds begonnen met 'Wim Kok' en nu nu dus met 'J.P.'
- voor de leiding van provincies en gemeenten
- voor onze eigen sam, waarbij ik de oudsten en andere leidinggevenden achtereenvolgens naar functie vermeld, zonder de namen te noemen.

Dit handelen heeft mij persoonlijk steeds bevrediging gegeven en het wordt ook in mijn kring wel gewaardeerd, zo meen ik.

Ik zeg dit alles niet om 'het braafste jongetje uit de klas' te willen zijn. Ik ben echt van mening, dat de bovenaangehaalde bijbeltekst een goed richtsnoer is.

Daag
Ger

29-08-2008, 17:21 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
26-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kietelproef
Dag Zonnetje,

De beslissing zal al wel zijn gevallen: je gáat de 'kietelproef' doen, neem ik aan.

Zoals ik je in onze e-mailcorrespondentie al aangaf, heb ik mijn bezwaren. Die herhaal ik nu niet; je kent ze.

Maar goed; ik ben reëel; het gaat gebeuren: mag ik je nog een paar gedachten meegeven:

Op zeker ogenblik vat de Heer Jezus de 'Tien geboden ' zó samen:
"Gij zult de Here uw God liefhebben met geheel uw hart, en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand...enz..."

Kijk Zonnetje, je bent nog zo jong, je ziel en je verstand zijn nog met zoveel dingen gevuld. Ik wens je toe, dat je , na het onderzoeken van alle dingen, zoals jij dat nu eenmaal wilt, het goede behoudt en dat je toekomst vol moge zijn van de Heer zoeken met alles , wat in je is. Daardoor zal er geen plaats meer zijn voor allerlei ideeën, zoals die nu nog bij je leven.

De tweede tekst, waarop ik je zou willen wijzen, is deze: Spreuken 8 v 20:
"Ik wandel midden op de wegen van het recht".

Let nu eens op dat zinsdeel: "Midden op".

Zonnetje; jij denkt nog :
"Hoe kan ik nu zo dicht mogelijk langs de rand van de afgrond rennen, zonder dat God kwaad op mij wordt".

Veel te riskant Zonnetje. Bij twijfel onthoud u....Blijf midden op de weg, ver weg van de rand.
Hoeveel jongens heb ik niet gekend, die zeiden:
"Ik houd eigenlijk niet van school. Ik werk voor een zes. Anders vinden de andere knullen mij een uitslover".
En het werd een vier.

Werk voor een tien , kind...blijf midden op de weg.

Zonnetje; ik wil er altijd voor je zijn.
Ga met God, dan ga je niet verkeerd.

Daag
Ger

26-08-2008, 16:14 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe weet je nu zeker, dat je volgens Gods wil leeft
Hallo Aalt,

Je vroeg, hoe je nu kon weten, dat je volgens Gods wil leefde. Je had het idee, namens velen te spreken.

Laat ons eerst eens lezen, wat Micha 6 v 8 te zeggen heeft. Daar staat:
"God heeft u bekendgemaakt , o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt:
- niet anders dan recht te doen
- ...en getrouwheid lief te hebben
- en ootmoedig te wandelen met uw God"

De voorgeschiedenis van deze wat de-escalerende tekst is deze;
De mensen vroegen aan Micha:
"Wat zullen wel nu allemaal nog eens meér dóen??!!:
- zal ik aan God van alles offeren; tijd en geld en weet ik wat al meer...Hij zégt het maar hoor
- wil God duizenden offers....tienduizend desnoods
- moet ik het liefste , wat ik heb, offeren om mijn zonden en overtreding te bedekken".

En dan zegt Micha:
"Kalm nou mensen...je kunt immers ní­ets zelf. Je kunt je toch niet aan je eigen haren uit het moeras trekken. Dit is echt het enige , wat de Heer God vraagt van jullie:
- doe recht wedervaren aan andere mensen. Ze hebben recht op jouw vergeving...ze hebben recht op jouw hulp...ze hebben recht op jouw heenwijzen naar de redder, onze Heer.
- en dit verwacht de HERE van jullie: trouw te zijn en te blijven aan Hem. Niet direct, wanneer het een beetje tégenvalt, weg te hollen en te zeggen:
'Nou hoor... ik had het me zo heel anders vóorgesteld'
- ...en alsjeblieft niet denken, dat je de Heer iets van jezelf kunt aanbieden. Alles in hemel en op aarde í­s al van Hem. Geef Hem nu maar de hand en ga je weg nederig met Hem".

Nu kan je zeggen Aalt:
"Alles goed en wel....maar wat kan í­k hier en nu hiermee".

Maar Aalt; dit is toch al een heel blij programma:
- de dingen te doen in het verkeer met andere mensen, die de Heer wil. Misschien ben je scholier en heb je voortdurend contact met andere leerlingen en met de leraars. Ik hoef je daar geen uitvoerige dingen van te vertellen. Je kent zelf het hele rijtje wel:
- je afzijdig houden van slecht gepraat
- je afzijdig houden van occulte spelletjes
- de jeugdige 'rat race' van de mooiste nikes en de hipste hemden en de meest geavanceerde skates enz. niet tot in extenso mee spelen, de wereld niet 'tot het úiterste benutten', (1 Cor 7 v 31)
- enz enz
- jegens de leraars de gepaste eerbied.
- je gebed voor hen, wanneer zij geen orde kunnen houden
- jegens de vrouwelijke medeleerlingen correctheid en ontzien van hun gevoelens

Och; ik doe maar een greep:
- trouw blijven aan je vrienden; ze niet in de steek laten, wanneer ze even wat minder flonkerend of populair zijn
- ze eens opzoeken, wanneer ze eenzaam zowat terzijde staan; gewoon eens zeggen:
"Joh...kan ik iets voor je doen?"

En dan; gewoon vragen aan de Heer:
- "Lieve Vader; wat wilt U in déze situatie"
- zijn raad volgen, ook al is dat wat moeilijk inpasbaar in jouw ideeën van dat moment.

Ach; ik noem zomaar wat.

Nu kan het zijn Aalt, dat je zegt:
"Ik ben niet meer op school. Ik doe heel andere dingen, heb heel andere problemen. Ik had gedacht, dat je over de 'vrucht van de Geest' iets zou zeggen; over liefde, blijdschap, vrede,vriendelijkheid, lankmoedigheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing"

Wel Aalt...you name it and we have it. Nee, dat klinkt nu wat verwarrend, nu ja; ik laat het staan. Maar ik wil in ieder geval alles doen, om je in de best mogelijke conditie te brengen.

Wanneer je je laat vullen met Gods Geest....en zelfs al eerder, kan de Heer jou uit zijn volheid de dingen geven, die Hij eigenlijk van je verwacht:
- een aanstekelijke liefde jegens de jou omringende mensen, een liefde, die zich onder andere uit in vriendelijkheid
- een innerlijke blijdschap, die verkwikkend werkt temidden van al die vele somberaars
- een stille vrede, die rustgevend is temidden van al 'dat zich kapot amuseren' van veel mensen om je heen.
- en ga zo maar door.

Zouden wij het hier even bij kunnen laten Aalt.

Laatst had ik iemand, die tegen mij zei:
"Ik was heel niet tevreden met je antwoord".
En toen heb ik nader geantwoord en was hij uiteindelijk wat meer te spreken.
Vraag gerust verder.

Daag
Ger

25-08-2008, 19:28 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 'pornokijken op de p.c.' verkeerd.
Dag Justin,

O, wat zou ik jou graag eens op 'Vraag het Ger' ontmoeten om eens rustig van alles te bespreken.

Weet je, wat het mooie van 'Vraag het Ger' is? Je hoeft niet bang te zijn om 'off topic' te gaan. Want er is geen topic. In een verrukkelijke diversiteit komen daar allerlei vragen aan.

Maar hier ging het over de vraag:
"Kan porno op de p.c.kwaad. En ik heb geantwoord: "Ja".

Je haalt een vracht contraproductieve gedachten in je brein, die het uitzicht op geweldige dingen verduisteren. Ook jí­j kent de practijk; het bekijken van dergelijke afbeeldingen op de p.c. geeft in het begin zeker een sexuele prikkeling. Na verloop van tijd echter ontstaan er twee overheersende gevoelens:
- een gevoel van diepe walging, dat schadelijk kan zijn voor je verdere sexuele beleving
- een verslaving, waardoor je ondanks die walging moet blijven kijken.

Er zijn dingen, die niet veranderen. De mens moet zorgen, dat hij in goede, geestelijke conditie blijft, is zo'n niet veranderende zaak. Ik zou daar veel bijbelteksten bij kunnen noemen, maar dat is op het ogenblik, in dit geval, niet dienstig. Jí­j haalt er van alles bij, Leonarda da Vinci, miljoenen doden bij binnenkerkelijke vervolgingen, jongeren van 17, die aan mijn wazige ideeí«n helemaal niet toezijn, mensen, die vroeger bang waren, dat zij van de aarde zouden rollen, de tegenstelling tussen vroom gepraat en eerlijke voorlichting, de noodzaak voor jeugdigen om te oefenen en nóg weer te oefenen.
Maar dat is allemaal 'off topic'.

Weet je wat je doet Justin: kom nu eens met al die dingen op 'V h G'. Ik zei het al en ik zeg het nog eens; daar zou je je thuis voelen tussen al die 1200 vragers, die ik tot dusver al beantwoord heb.

Zie ik je eens?

Daag
Ger

22-08-2008, 14:06 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
20-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja hoor; de poort staat nog wijd open
Beste Jaap,

Matth 26 v 28 schrijft:
" Het bloed van Jezus is vergoten tot vergeving van de zonden".

En is Filippi was er eens een man, die aan Paulus  en Silas, twee
volgelingen van de Heer Jezus vroeg:
"Wat moet ik doen om gered te worden".
En hun antwoord was:
"Geloof in de Heer Jezus en u zúlt gered worden...." ( Handelingen 16 v 30
en 31).

Jaap...doe nu het volgende:
Denk een tijd over deze woorden na en kijk , of je hart er werkelijk achter
staat en zo ja: bid dan tot de Heer Jezus:
"Lieve Heer Jezus....ik heb berouw over al mijn zonden en dank u dat u voor
alle zonden , ook die van mij, gestorven bent aan het kruis. Ik wil zo graag
gered worden en vergeving krijgen en ik geloof in u als mijn Zaligmaker.

Dank u Heer Jezus".

En dan mag je  verder alles bidden, wat ik niet hoef te weten.

Jaap...ik wil je altijd helpen. Maar er wonen vast wel lieve kinderen van
God, broers en zusjes van de Heer Jezus ergens bij jou in de buurt. Praat
eens met hen.

Daag
Ger


20-08-2008, 14:14 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er vergiffenis voor mij

Vraag per e-mail ontvangen:
..................................
Ik heb mijn hele leven gezondigd.
Kan ik nog terugkeren naar Jezus en een totale vergiffenis bekomen ?
...........................................
Het antwoord per e-mail vind je hierna, hoewel het in het blog hiervoor staat.

Ger

20-08-2008, 14:10 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe denken jullie over cyber-sex en webcamsex
Hallo lui,

Wat í­s dit toch allemaal. Ik ben een oude man van tachtig, dat weten jullie allemaal en ik heb het als regel te druk met 'Vraag het Ger', maar zo nu en dan neem ik wel eens een snuifje buiten 'de rubriek' en dan zeg ik toch:
"Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig?!"

Nou ja; niet allemaal natuurlijk. Maar sex is in wezen een heilige zaak. Sex is een afbeelding van een groot, heerlijk, eeuwig geheim.

God wil zich met zijn Heilige Geest zó met onze geest verbinden, dat uit die geestelijke gemeenschap in ons brein steeds heerlijker gedachten voortkomen als geestelijke kinderen van God en ons. En uiteindelijk leiden die steeds wonderbaarder gedachten er toe, dat wij in eeuwigheid met God als het ware versmolten kunnen zijn in een ooit komende toekomst, waarin gezegd kan worden:
"God alles en in allen".

En van dat heerlijke eeuwigheidsbeeld mag de vereniging tussen éen man en éen vrouw dan een afbeelding zijn.

Onze Heer Jezus Christus heeft dat zo scherp duidelijk gemaakt, toen Hij sprak:
"Wie een vrouw aanziet om haar te begeren, die heeft alreeds echtbreuk (overspel) met haar in zijn hart gepleegd",
(Matth 5 v 28) .

En wanneer je, op welke wijze dan ook, naar porno kijkt, dan ben je ook al bezig met die onzuivere dingen.

Ik zei het net op een ander focus in 'sexualiteit':
"Loop toch niet zo langs het randje! Blijf toch middenop de paden van het recht, (Spreuken 8 v 20).

Echt niet doen , die dingen.

Daag
Ger

20-08-2008, 14:03 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de bijbel onvolledig ?
Lieve lezenden,

Van een van jullie kreeg ik een vraag. Dat is al wel eens meer gebeurd, maar dan beantwoordde ik altijd per kerende e-mail. Maar opeens dacht ik:
"Ze moeten toch allemaal mee kunnen genieten"
En daarom beantwoord ik nu maar eens via 'Geloofsaangelegenheden'.
Vinden jullie het misschien een leuk idee om ook eens op de e -mail knp te drukken. Je kunt dan altijd vragen......
wanneer je bang bent, dat anderen je identiteit achterhalen,
......om een e-mail te zenden.
Maar laat dat niet te veel gebeuren: iedereen moet kunnen leren van jullie ondervindingen.
O ja, dit nog; niet de ' voeg toe' knop gebruiken. Om het aantal inputs zuiver te houden, kom ikzelf zo weinig mogelijk op mijn blog, doe alles af via het ' voorbereidingsblad'.
Hier komt dan de vraag:
.......................
Beste Ger,

Daar ben ik weer. Ik had laatst een gesprek met een kennis over het geloof. Hij vertelde mij dat hij ook zeker geloofde alleen niet in de bijbel. Mede omdat er (volgens hem) zoveel bijbelboeken, verhalen, uit de bijbel zijn gehaald. Dat schijnt bewezen te zijn (??)Is dat nu echt zo? Het is dan lastig praten met iemand die de bijbel niet geloofd of denkt dat er dus heel veel niet in staat. Hij vertelde dat dat kwam door de katholieken dat zij er dingen uit hebben gelaten, duizende jaren geleden. Weet jij hoe dat zit?

groetjes Loes
...............................
En hier is dan mijn antwoord:

Hallo Loes,

Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord, dat er dingen uit de bijbel zijn gehaald. Als daar bewijzen voor zouden zijn, dan wil ik die best wel eens horen.
Ik denk, dat jouw gesprekpartner met iets anders in de war is. Er zijn heel veel bijbelvertalingen en soms moffelden vertalers iets weg, omdat het in hun kraam niet van pas kwam.
Ik geef je een voorbeeld:
In de Statenvertaling van 1639 staat: (Markus 16 v 16):
"Die geloofd zal hebben en gedoopt zal zijn, zal zalig worden".
Maar in de NBG-vertaling van 1951 staat:
" Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden".
En in de NBV- vertaling van 2004 staat;
"Wie gelooft en gedoopt is, zal worden gered".
Nu is het mogelijk dat in 1639 de toen geschreven woorden voor de mensen van die tijd een andere gevoelswaarde hadden dan voor latere geslachten. maar voor mensen van 2000 kon deze mening er zijn:
"Nou ....ik ben toch als baby gedoopt...die voorwaarde is vervuld".
Maar '1954' zei:
"Nee....je zult iets moeten dóen...actie ontrwikkelen".
En 2004 was weer iets minders stellig.
Kijk, die golfslag zit er altijd in.

Nu eens een ander voorbeeld, dat wat sterker spreekt. Je weet, dat Katholieken er niet zo bewust over spreken, dat Jezus gewoon broers, dus eigenlijk halfbroers had, die als vader Jozef hadden. Maar zij hebben de zinsneden, daarop betrekking hebbende, heus niet weggemoffeld uit de bijbel. In de Willibrordus-vertaling lees ik bij Lukas 8 v 19:
" Zijn moeder kwam met zijn broeders bij Jezus....",
gewoon heel duidelijk. En ook op die andere plaatsen, waar van Jezus' halfbroers sprake is, heel geen sprake van wegmoffelen in de ' Willibrord'..

Onlangs- nu ja: 1948- hebben ze heel oude bijbelse handschriften gevonden in de grotten van Quoram. Toen ze die vergeleken met wat wij al hadden, van jongere datum, bleken er geen verschillen.

Zeg maar tegen je gesprekpartner, dat jij veel zegen uit de bijbel hebt en dat er alles  in staat, dat jou blij maakt en dat jou dichter bij de Heer Jezus en bij de Heer God en bij God de Heilige Geest brengt. En sluit dan maar - voorlopig- af met de mededeling, dat de bijbel en het geloof in Jezus, dat erin beschreven staat, hem ook nog gelukkiger kunnen maken dan hij al is.
En praat maar niet te veel tegen hem om hem ergens van te overtuigen. Verspreid maar vriendelijk licht. En kijk maar niet om de haverklap, ' of het al wat uithaalt'. Een boer komt ook niet elke avond naar zijn zaaigoed kijken, of het al opkomt. Laat maar veel aan de Heer God over.
Loes, hoor ik nog van je ?

Daag
Ger

19-08-2008, 18:53 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God is almachtig. Maar waarom dan dít en waarom dan dát
Dag Vraagteken,

Wat heerlijk; een nieuw geluid op 'Vraag het Ger'.
Van harte welkom.

Zeg Vraagteken, ik noem je als werknaam maar 'Deidre'. Dan heb ik het idee, dat ik veel dichter bij je ben.

Allereerst Deidre, dit:
God í­s almachtig. Maar toevallig legde ik vandaag aan Bally, (Gehaktbal) uit; (n.a.v. de vraag over die volkstelling van David): waarom soms dingen zo lopen als ze lopen. Lees je dat even na.

Kort en goed dus: God is almachtig.
Maar Hij heeft een machtige vijand, de satan. Maar omdat er niets buiten de almacht van God kan omgaan, daarom kunnen ook de daden van satan daar niet buitenom gaan. Zoals ik al zei tegen Bally, (ook een door mij verzonnen naam), mensen en engelen hebben een vrije wil.

- Mensen, die wel bij God horen, kunnen nochtans negatieve daden doen, zonden heten die. Maar zij kunnen zich daarvan bekeren.
- mensen , die 'Nee ' blijven zeggen tegen God door die vrije wil, behoren met hun daden, waarvan zij zich niet wí­llen bekeren, tot het steigerwerk, dat Gods grote, eeuwige gebouw, zijn tempel-in-aanbouw omgeeft.
Zij worden opgeruimd mét hun steigerwerk, zodra het gebouw gereed is, na het grote eindoordeel uit matth 25.
- engelen, die wel bij God horen, hebben hun eeuwige keus ten goede al gemaakt bij de val van 'Lichtdrager', de tegenwoordige satan, zie Ezechií«l 28
-engelen, die niet bij God horen, hebben hun eeuwige keus ten kwade al gemaakt, toen ze satan bij zijn verbannen worden uit Gods nabijheid, vergezelden.

De duivel, je kon dat lezen in mijn brief aan Bally, is in al zijn verschrikkelijkheid, een stakker, die niet buiten de eeuwige raad van God om kán gaan.

Maar hij is volkomen wetteloos. Hij gebruikt alle ruimte, die hij van God krijgt, ten volle. Hij is ook onberouwelijk. Wanneer hij, na de duizend jaar vrede en blijdschap, nog éen keer wordt losgelaten, is hij nog dezelfde, die hij altijd was. Gelukkig wordt hij uiteidelijk ogeruimd, deze heel grote stellage van het steigerwerk, (Openb 20 v 7-10).

Daarom....jij somde ontzettende dingen op. Die lijken niet te passen in Gods grote bouwwerk. Maar eenmaal zal Onze Heer Jezus Christus het eindoordeel uitspreken. En dan zal de Heer God daar gereed staan met die heel grote zakdoek van Hem en alle tranen van alle ogen afwissen.(Openb 7 v 17 en 21 v 4)

En aan al de onuitsprekelijk ellendige dingen, die ooit gebeurd zijn, zal niet meer gedacht worden. Het zal niemand in de zin komen.( Jesaja 65 v 17).

Alles wordt éen keer helemaal opgelost. Ook de tranen van verdriet en wanhoop, die jij geschreid hebt, zullen gedroogd worden.
Ja...sterker: nu, op dit eigenste ogenblik wil de Heer God jouw betraande ogen afwissen.

Ach...Deidre...ik zou zo veel méer tegen je willen zeggen.
Blijf komen met je vragen.

Daag
Ger

17-08-2008, 19:06 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben hoogbegaafd en voel mij zo eenzaam.
Dag Zonnetje,

Je probleem was dus:
"Ik ben hoogbegaafd en voel me eenzaam in mijn kerk, omdat ik met niemand nu eens écht kan praten. Heeft iemand een suggestie?".

Wel Zonnetje; je hebt dus een hoog intelligentiequotient, maar dat is niet de enig bepalende factor: er is ook nog zoiets als een 'e.q.', een emotionaliteitsquotient, het vermogen om de buitenwereld te contacten.

Noch jij noch ik zijn psychologen; die lachen mogelijk, wanneer zij dit topic lezen.

Zouden wij ons maar niet vasthouden aan de leus:
"Schoenmaker, blijf bij je leest".

Nu weet ik niet precies, wat jouw 'leest' is. Ik weet wel, dat je aardige topics het licht doet zien en dat je wel gevoel hebben voor wat de jeugd beroert.
Je weet nu ondertussen wel Zonnetje, dat ik 'een vreemde eend ben in de bijt', gezien mijn leeftijd. Maar wat mí­jn 'leest' is, weet je nog niet.

Wel; ik bestudeer al jaren met eerbied en liefde de bijbel en ik vind daar uitspraken, die jou van dienst kunnen zijn, wanneer jij enige radar op dat gebied hebt. En die radar heb je, gezien je opmerking, dat je in de kerk zo weinig zinnige gesprekken kunt hebben. Je komt dus in een kerk en hebt er behoefte aan, je actief in die kring te bewegen en daar niet eenzaam te zijn, maar vrienden te hebben.

Wel; in de bijbel lees ik:
"Laat al uw noden door gebed en smeking onder dankzegging bekend worden bij God", (Filipp 4 v 6).

Wel Zonnetje; ga nu eens naar God. Vertel Hem , wat je kwelt:
- je eenzaamheid
- het onbegrip, dat je ontmoet
- je begeerte om er helemaal bij te horen
- je telkens weer 'je neus stoten'.
- de gedachten, die je soms bestormen.
Heb het nu maar niet over je hoogbegaafdheid...of nou ja, zeg maar, dat je denkt, dat dit er iets mee te maken heeft.

En vooral Zonnetje:
- zeg dat nu niet 'zo'n beetje voor je weg'.
- ga nu eens in je binnenkamer, je meisjeskamer zogezegd; kniel neer een probeer nu eens echt te bídden.
- Laat het zelfs dáar niet bij; laat het echt smeken worden:
"O God....doe er wat aan..."
- ...en Zonnetje; laat het zelfs dáar niet bij. Wanneer je gereed bent met je gebedsworsteling...
de eerste misschien in je leven
...probeer dan eens te zeggen- desnoods met tranen in je innerlijk- dat je de Heer God bedankt voor de oplossing, die Hij gaat geven. 

En o ja Zon....by the way...je hebt nog een ander topic lopen...over sadomasochisme...kind...wat jij toch allemaal overhoop haalt!...zou je daar nu eens niet zélf een punt aan willen draaien. De discussie begint daar in een kringetje te lopen.

Daag
Ger

16-08-2008, 13:49 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!