Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik gisteren .............
    TEgen etenstijd, Theo zijn verzoek om lekker op het terras te eten heb  waar gemaakt en daarom het menu had verwisseld met hetgeen eigenlijk voor vandaag op het programma stond(verse frietjes met sla, tomaten gekookte eitjes derop met gordon-bleu van kip) ... heb ik dus voor vandaag Ierse (witte) kool... het is eigenlijk in een wip klaar.... kost geen drol... en is ouderwets lekker en héél gezond, want het puilt uit van de vitamine c... In ui zit veel vitamine C en fosfor en zink... in witte kool hetzelfde liedje samen met de look en olijfolie ( eigen initiatief) wordt het gebruik van het spek ... haar slechte eigenschap gemilderd........... het is echt spotgoedkoop want met een kleine kool en zeg nu zelf wat kost een ui?.... je hebt als je wil voor dagen eten..... en echt het is erg lekker....Het is hier al gans de dag duister weer... ( maar niet koud)Ik heb de hortensia's vandaag nog maar eens een goeie vitaminekuur gegeven.... en met de druilerige weersomstandigheden is dit dus zeker perfekt.... alles wordt lekker naar de wortels van de planten geleid....zodat het maximum aan voedingstoffen wordt opgenomen !!Zo en nu de oude slaapkamer maar weer eens gaan oprommelen.... want overal worden er nieuwe spullen bewaard, ook de antique spullen  worden her en der opgeslagen en we wonen/slapen in een opslagplaats..
    Update..

    Het is hier eerst nog cupe-cake-wars.... theo zijn zoet bekske preuteld wegens te weinig lekkere koekskes.... en hij wist dat ik mijn pie &co van antwerpen heb meegenomen.... dus ik ben aan die opdracht dan maar begonnen .... het is zoals wafels bakken... nog effe bezig !!

    31-05-2013 om 17:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen

    Al lekker geklets met een paar dames!!!1 van deze dagen naar een website bouwer!....
    Tuinhaard afschuren met stalen borstel en hem terug als nieuw maken met speciale hittebestendige verf....Theo komt met de mededeling binnen dat het weeral druppelt gvd! ,
    dus van de tuinhaard komt weeral niets in huis....
    Vandaag ben ik dan maar verder met het materiaal te ontwerpen voor onze omheining aan de straatkant!! ..........







    31-05-2013 om 07:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De créme patisiére staat af te koelen
    De koek is ook al gebakken en de aardbeien lonken om lekker op de taart te liggen....
    Deze avond maak ik Ierse kool met bacon, look en ui!!!
    lekker anders.... het smaakt met alles wat simpel is, dus puree, Ebly, maar ook gewone natuuraardappeltjes.....
    Vandaag heb ik al verschillende  werkjes achter de rug.. gaande van mijn mooie koeiebel te schilderen ... klimroosters voor de clematissen ( die prachtig in de groei en den bloei zijn) en de klimrozen die er vlak tegen staan..... Theo heeft ze al bevestigd, nadat hij nog een resiment sloten heeft gezet/of vervangen . Het was nodig!!! ik vind dit zo intriest!!! dat mensen andere werkmensen bestelen..... pff en het gaat om zulke onozelheden, dat met een simpele vraag het ook bekomen kan worden.... ( enfin dat was in den beginne de bedoeling... we beginnen er al anders over te denken !)
    Deze namiddag.... als het over blijft radijsjes zaaien...( ik heb bij M.T. lekkere radijssoep gegeten echt de max !!) nog wat bataviasla... en ook nog een soort klimplant met hele grote blauwe klokjes.... ik ben benieuwd!!!

    30-05-2013 om 12:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag ....
    staat er op het programma, na de controle van de tuin
    Het 1 en ander op poten zetten... en ik denk van een lading cup-cakes te bakken
    en omdat ik toch aardbeien gekocht heb... denk ik van een aardbeientaart te bakken....
    met banketbakkersroom... en lekkere vers geklopte slagroom !!
    De hangmanden moeten nagekeken worden, want de bloemen van de petunia's hangen er bruin slap en verwaterd bij.... dat is echt niet mooi meer.... zo .. yohurt is op..... koffie is gedronken en nu aan de slag!!

    30-05-2013 om 07:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.navenant ik mijn kruiden, en smaken ken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Préparation pour 4 personnes :
    - 12 noix de Saint Jacques
    - 2 endives
    - 40 cl fond de volaille
    - 150g de girolles
    - 250g de crosnes
    - 1 orange
    - beurre
    - huile d’olive
    - sel, poivre

    Préparation :
    - Il ne faut jamais peler les crosnes. Ainsi, pour les nettoyer, il faut s’y prendre de la manière suivante : dans un torchon, mettre du gros sel et les crosnes. Rouler le tout et frictionner quelques minutes. Rincer ensuite les tubercules pour retirer le sel et les excédents de peau dans une passoire. Plonger les crosnes dans de l’eau froide citronnée pour qu’il conservent leur blancheur puis les faire sécher.
    - Blanchir 10 à 15 minutes les crosnes dans de l’eau bouillante et salée.
    - Egoutter les crosnes et bien les sécher sur du papier absorbant.
    - Dans un sautoir ou une sauteuse, sauter les crosnes à l’huile d’olive et un peu de beurre.
    - Faite réduire le fond de volaille.
    - Triez et nettoyez les champignons.
    - Les sauter avec un peu de beurre.
    - Taillez les endives en fins filaments.
    - Dans une poêle anti adhésive et à feu modéré, sautez au beurre la julienne d’endive avec un peu de jus d’orange. Salez, poivrez.
    - A feu vif et à l’huile d’olive, sauter les noix de Saint Jacques 1 à 2 minutes sur chaque face.
    - Dressez avec les endives, crosnes et champignons et du fond de volaille réduit.

    Sources :
    - http://cuisine.journaldesfemmes.com/ denk ik dat dit een overheerlijk recept is... het is uit de (moderne) franse keuken...
    12 sint Jacobsnootjes
    2 andives ( dat is dus witloof 2X)
    40cl  kippeboullion
    150 gram girollekes ( paddestoelen)
    250 gram crosnes
    1 appelsien
    boter
    olijfolie
    zout en peper
    bereidingswijze
    crosnes worden dus nooit of te nummer geschild of gepeld.
    om ze te reinigen neem je een propere ( oude) keukenhandoek en grof zout, doe de crosnes daarbij en doe de handdoek dicht en wrijf ermee over en weer zodat het zout het velleke van de crosnes schuurt... nadien in een vergiet goed afspoelen met koud water
    Als dit gebeurt is ze in een kom met water en citroen ( of azijn) zetten tegen het bruin worden
    een beetje zoals bij schorseneren het geval is.
    nadien goed afspoelen en afdrogen,
    ze 15 minuten in kokend gezouten water blancheren..
    nadien goed afdrogen en ze in olijfolie met boter  laten glazig worden zonder te bruinen... laten sudderen met de kippeboullion tot die redelijk ingedikt is

    Ondertussen zoek je de girollekes ( of champignons als ze te duur zijn of onvindbaar )uit..
    de uitgezochte paddestoeltjes stoven in wat boter ....
    Ondertussen snij je het witloof dat gewassen is fijn in juliene, die je in een anti-kleefpan aanstoofd met het sap van de appelsien,
    In een andere pan bak je de jacobsnootjes met wat boter ( gepeperd en gezouten) aan elke kant 1 minuut
    doe alle ingredienten ( behalve de St -jacobsvruchtjes) tesamen eventjes goed opwarmen en sierlijk op een bord dresseren, met de nootjes bevallig aan de kant.... smakelijk

    29-05-2013 om 21:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dit zijn dus de crosne's ( vergeten groenten)
    Ik weet ondertussen al hoe ze ongeveer smaken, hoe het plantje er bovengronds uit ziet, en hoe de knollekes aan de struiken hangen ( en dat het woekerd)....
    Ook al verschillende recepten van deze groenten ( delicatesse) gekregen en opgesnort... dus we kunnen beginnen duimen dat we deze winter lekker kunnen proeven











    29-05-2013 om 21:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag al mijn nieuwe aanwinsten
    In de grond foefelen... gisteren bij het controlleren van de tuin.... zagen we dat het hier ook erg droog is geweest, en dat de grond echt keihard was....  maar ondertussen heeft het weeral geregent en kan de grond terug bewerkt worden!!
    De ooievaarsbek doet het in de tuin beter dan aan de voorkant van de huizen...... we zien wel wat het wordt....
    Nog een nieuw gegeven, Zwitserland, gaat in reverendum beslissen over het voorsel  , dat elke zwitser een minimum gewaarborgd inkomen krijgt 2080 euro per maand.....
    Dat is een economie die draait !!!  en dan denk ik, dat wij met zijn allen enorm goe bezig zijn , met onze gedoogpolitiek, onze euro's en onze besparingen.... ,
    Ook bereid Europa zich voor op de koudste zomer voor in 200 jaar ( kleine ijstijd) het zou wel warmer worden vanaf september !!

    29-05-2013 om 08:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila terug op ons franse stekske....
    We hadden nogal  belofte's na te komen... en omdat het om plantjes ging, konden we echt niet langer wachten en moesten we naar Antwerpen.... Zelfs nadat de afspraak met de federale inspecteur in het water was gevallen doordat hij ziek was geworden.
    Vanaf we toekwamen tot we een heel eind onderweg waren naar Melay... niets anders dan prachtig zonnig weer... we stappen in de auto.. en zijn Luxenburg nog niet gepasseerd of hebben verschillende stortbuien over ons dak gekregen.... theo zegt dat het echt geonweerd heeft maar , ik was te druk bezig in de bak van de bus om ons diepvrieseten netjes te verpakken in portie's...en in de prof. koelbox opgestapeld... 
    Ondanks dat we nu een bakkertje hebben gevonden, die brood heeft naar onze verwende smaak, en een prijs die mijn geldbeugel graag heeft.... komt het wit brood ons toch een klein beetje de neusgaten uit.... Als bourgondische vlamingen, zijn wij gewoon van een uitgebreide keuze van broodsoorten  te hebben. Ik heb me dus eens goed laten gaan in de Makro ( Belgïe) en me 20 grote broden +/- 800gram.. gaande van gewoon grof, donker grof, zwart,(duvel)notenbrood, mattebrood,suikerbrood.... tijgerbrood enzovoort... het brood dat toevallig in de promotie stond aan 1;64euro per 800 gram daar heb ik natuurlijk meerder van aangeschaft.
    Wij hebben dus nu keuze in overvloed... en voor maanden brood... allemaal netjes in porties verpakt... zodat er geen uitgedroogde sneetjes brood... verloren gaan.... 

    HIHIHIHIHI... Theo zegt (dicteerd ,) indien U ons wil sponseren, willen wij graag onze bankrekening ter beschikking stellen .... hahhahahahahahaha... 

    De kruidenweetjes zullen voor volgende keer zijn, want ik heb hier een arsenaal kookboeken ( in het frans, gek maar de franse recepten daar  heb ik geen enkel probleem mee, ik versta elk ingredient, dat soms een heel andere benaming heeft )Uiteraard.. lezen de kook en kruidenboeken/encyclopedie's het lekkerst in mijn moedertaal . 

    28-05-2013 om 21:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gek............ het artikel dat ik gisteren heb geschreven is niet verschenen
    Het was dus een beschrijving wat je zoal met Oost-Indische kers zoal kan doen... het plantje/bloem kan je volledig opeten.... hetzij als mooie afwerking van je bord (sla bvb) maar ook de groene blaadjes en de zaden zijn veilig te gebruiken ( let wel op, geen bespoten planten gebruiken )
    IK ben in mijn kook-en kruidenboeken arsenaal aan het rommelen geweest....en heb ook het fantastische boek van gekruid en geroerd door Danïele Houbrechts en de fotografie is verzorgd ( de bekende tuinier , je vind tal van video's op you-tube)
    Het boek puilt uit van de weetjes voor allerlei kwaaltjes en ook wel oude remedie's bvb... als je zwanger bent, je gaat bevallen en achteraf ...............borstvoeding geeft ( of juist niet om de melkproductie te remmen)luieruitslag ..; en héél veel lekkere recepten om o.a. vliersiroop, maar ook lekkere rozebotteljam en siroop... en echt nog zoveel meer... gekruid met hele mooie foto's....Het is echt een plezier om het te lezen en veel nuttige tips  te leren.

    Nu eerst en vooral een hersenspinsel uitvoeren...... ik vertel daar later meschien wat meer over, als ik weet dat het haalbaar is !

    28-05-2013 om 07:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige fotowedstrijd !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een foto............ die echt de moeite is ............ echt de moeite om te gaan bekijken ..........;

    27-05-2013 om 07:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is vandaag over gebleven......
    Ik had gisteren stoofvlees klaargemaakt voor meerdere keren, 1X de ajuin en het vlees in gepaste stukken is gesneden, en gekruid... en gebakken is er eigenlijk niet veel werk meer aan... dan zachtjes te laten sudderen..............
    S'anderendaags is het altijd lekkerder dan zo direct van de stoof... op tafel............ maar twee dagen na mekaar hetzelfde is voor ons ( verwende foodie's) iets te simpel........ dus vandaag er een groentemengeling bijgevoegd en nog even laten trekken, zodat de princesseboontjes, worteltjes mais en paprika, de tijd kregen om gaar te worden... en aangezien ik alles redelijk klein had gesneden gaat dit eigenlijk super vlot....; samen met zelfgedraaide kroketten om duimen en vingers af te likken.......... Ik ben een heel tijdje geleden over geschakeld van frituurolie, naar ossewit.... en het is echt een hele smaakverbetering...............Het is echt zinnenstrelend..... de ouderwetse frietvetgeur, blijft nog wel een tijdje hangen maar stoort niet.... het roept enkel maar nostalgie op 

    26-05-2013 om 18:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het heeft deze nacht weeral geregend....
    We kijken reikhalzend naar uit............. bbqen.. en lekker buiten zitten met gezellige kennissen....... 



    26-05-2013 om 08:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben vandaag met mijn poepke in de goeie boter gevallen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Via, via.............. eindeloos  veel nieuwe scheuten en zaailingen gekregen van vergeten groenten.... ook nog een bessenstruik die in niet in mijn bezit had............ en hier in Frankrijk........... had gevonden, maar de woekerprijzen... wou ik niet betalen, en nu heb ik een stek van een jaar oud (gratis)....... dat is nog eens geluk hebben !!!
    Ondertussen ook een belofte ingevuld............. en schaapjes cupcake's gebakken en versierd voor een driejarige ukkepuk...... die mijn hart al een hele tijd gestolen heeft........... en belofte maakt schuld.......... de OOooo's en de Aaaaaaaaaaaaaaa's waren deugd doenderkes..... het is met geen geld te betalen ( ondanks dat het wel wat werk was, hebben ik en mijne schat ontzettend genoten van al dat jonge geweld.... dat vol overgave zich tegoed deed aan de sneukelingskes die ik gebakken had !!! )

    25-05-2013 om 17:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alé.... nog een geluk ....... dat onzen hof niet in Breda is gevestigd........
    Want daar was het deze nacht bingo........................ nachtvorst aan de grond!
    Mijn selders en prei die ik gekocht heb en aangeplant zien er florisant uit, het is zoals sommige van mijn forumvrienden zeggen we zouden beter een rijstveld aanleggen !!................... Ik heb hortensia's gestekt................. en een schietgebedje gedaan dat mijn eigen zaailingen ( prei en selder) het ook goed beginnen te doen, maar het is echt nog koud.... veel te koud, alhoewel dat in mei toch normaal is, maar niet zoveel en zolang achter mekaar !!!
    Ondertussen beginnen de patisons ook al een beetje vorm te krijgen..... en de kroppen sla beginnen in volle grond ook kropjes te vormen ( dat is ook al wat hé) Als we voorbij tuintjes rijden, zie ik over het algemeen netjes gefreesde grond..... met niets of wel piepkleine plantjes...... dan is mijn tuin al een oase moet ik zeggen............... maar het schiet niet op................ ik ben gisteren ook geschrokken van de prijs die ze gelijk waar vragen voor rabarber.... ik heb zo maar liefst gratis  5 kilo's weg gegeven........ hier in frankrijk wordt deze groente toch  erg gewaardeerd. ..... het is met plezier gegeven.....

    24-05-2013 om 19:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is niet aan het regenen
    Maar aan de plassen te zien , heeft het dat wel gedaan deze nacht.... straks eerst en vooral gaan kijken of de nieuwe aanplanting oké is.
    Gisteren heerlijk gegeten van onze bolognése saus... jammer dat ze hier iets in hun gehakt doen waar ik echt doodziek van kan worden....
    Ik heb zo eens gekeken op een verpakking van voorverpakt puur rundsvlees (hamburgers) er zat van alles in ... zelfs bietenmeel....( farine de betterave) en 29% vlees ( der stond zelfs niet bij vermeld wat voor vlees... dus het kon echt van alles zijn.)..........
    Ik zal blij zijn , als mijn bijkeuken ( dus echt voor het grovere keukenwerk, zoals vlees inpakken voor de diepvries, blancheren , enzovoort) in orde zal zijn ( dat zal nog wel een hele lange poos duren, maar we leven op hoop ) zodat ikzelf mijn gehakt en worsten zelf kan draaien......
    Ik ben er zeker van , dat zelfs de biologische groentetelers, niet biologisch bezig zijn.... omdat ze mij een tip gaven... voor mijn tomaten , waarvan ik 100% zeker ben dat dit niet biologisch is en zelfs zwaar vergif !... Dus het liefst ( voor zover het mogelijk is uiteraard ) uit eigen keuken en van eigen tuin.......

    24-05-2013 om 07:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag selder en prei uitgeplant...
    Ik hoop dat het( net zoals iedereen denk ik gelijk waar, nederland, België,frankrijk enzo) dat het eindelijk stopt met regenen...Buiten de hagelbui van deze middag, hebben we denk ik niet te klagen... en hoop ik dat vanaf midden volgende week we de zomerperikelen mogen ontvangen, dus zagen dat het te droog is . Het is me wat, als al mijn tomatenplanten in de groei blijven en ik geen tomatenplaag over mijnen hof krijg, dan kom ik om in de tomaten, en wees gerust... dat ik buiten een paar maatjes die ik zal tracteren op eigen kweek ik der wel weg mee weet.... want ik maak dan zelf onze ketchup...ik heb verschillende hele goeie recepten... en dan nog eventjes brainstormen om mijn eigen pickles te maken, want dat vind je hier ook niet... Dat zou trouwens nog zo geen gek idee zijn.....Een cursus  met kruidenrecepten, want daar komt het eigenlijk op neer....Mmm dat weer eens iets waar ik over kan nadenken...............
    Van den avond is het spaghetti want theo weet dat ik nog gehakt van Belgie in de vriezer had... deze keer eens met schelpjes macaroni.... ( wel mijn recept bolognese saus... en vers gerapste pecorino voor mezelf)

    23-05-2013 om 17:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog steeds over, d'as al iets !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Theo zou nog een beetje moeten betonneren in de badkamer... en dan moeten we het 1 en ander verhuizen in de keuken... want er stond van alles voor het deurgat .
    Ik ga de (oude)slaapkamer schoonmaken....en daarna kijken waar ik zoal mee kan helpen....
    Het is zwaar overtrokken dus het zal wel weer niet droog blijven.....

    23-05-2013 om 08:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag een day-off...
    Dat wil zeggen voor de middag... der ferm  ne lap op gegeven, hondedekens en spullen allemaal het wasmachien ingeroefelt.... in de tuin ons nieuwe tomatenserre gaan stutten, de plastieke serre zelf is versterkt en van goeie kwaliteit, maar het buizenstelsel dat erbij is , trekt op geen kl*ten.
    Dus gaat theo volgend seizoen ( zeker !!) het geraamte vervangen door hout... en dan hebben we een degelijk onderkomen voor onze tomaten.... tomaten hebben namelijk niet graag veel water over hunne kop... Ik laat de klep volledig opgerold, zodat de tomaten wel degelijk in open lucht staan, maar geen waterhozen over zich krijgen....
    Om 13 uur had ik een telefonische afspraak met een inspecteur in belgië van de federale politie, maar die scheen zich ziek te hebben gemeld......... een kleine kink in de kabel en het gooit onze plannen een beetje in de war...maar niet getreurd..; wij moesten toch boodschappen doen, dus... eerst en vooral gedoucht... nette kleren aan... en hup naar de winkel, bourbonne, montigny, en dan zijn we maar verder door gereden naar foulain... het was er niet zo druk als anders....
    een prachtige champagne-emmer... van Laurent-Perier....omdat er nogal wat wijnglazen sneuvelen... door altijd rap te zijn, en ons geen tijd te gunnen voor niets... hebben we der maar een resiment mee gebracht.... het zijn nooit zes glazen , 2 of soms drie dezelfde, maar wel altijd het model waar wij graag uit drinken, tulpen-model... echte wijnproever-glazen, dan heb je de geur en de aroma's op zijn best.. andere glazen zijn meschien vele sierlijker .... maar op deze wijze... heb je al de goeie ( of als het flutjeswijn is de wrangheid en de smaak van goeiekope brol) aroma's en smaken.... Nog een spiksplinternieuwe gietijzeren grilpan... ( 3 euro )en we waren weeral zielsgelukkig !!!...

    22-05-2013 om 20:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grauw en grijs....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De paden van de tuin is net een poel waar varkens in rondhossen.....maar het is niet koud, ik heb zelfs opgemerkt , dat ondanks de spinazie nog niet allemaal volgroeid is , sommige plantjes al in het zaad schieten...pfffff....
    Den hond van de cantoniers, was ook in onze tuin zijn wandeling aan het doen, hij heeft er twee, de zwarte is echt een klein rotzakske....piest overal tegen en in... niets houd hem tegen.... de andere is een soort verbasterdeerde westy denk ik, is zachter en kalmer....
    Maar goed.... vandaag in huis wat opruimen en hondendekens wassen....
    Meer zit er voor mij niet in vandaag....

    22-05-2013 om 08:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons laatste fantasietje...De voorlopige brievenbus....( ik benieuwd hoelang het duurt eer er meerdere staan, het is blijkbaar een wedstrijdje onder de Melayers om ons zo vlug als het maar kan ons te copïeren,groter compliment kan dus niet )Natuurlijk hebben we alles vastgeschroef gespijkerd en gebetoneerd ( in de ton)... wat dat ge al niet moet doen tegen mensen die een hele zware en niet te genezen kwaal hebben!!!!.... Lange vingers ............................

    21-05-2013 om 15:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annielice
    blog.seniorennet.be/annieli
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!