Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan onze voornemens voor 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zeker en vast in de praktijk brengen, en nog minder verkwisten !!

    Mijn pruttelpotten zijn enorm zuinig in gebruik en als ik het een beetje goed becijfer, kan ik in 1 pruttelaar in 1 keer ,drie maaltijden bereiden,( ik heb uiteraard wel plaats in de vriezers !)

    De kip curry met cocos en ananas daar was nog al wat van over omdat ik een bak met kippepoten heb gebruikt en er op het laatste moment ook nog een halve kip die bijna over datum was ... bijgevoegd, dus als resultaat een grote kuip heerlijkheden, we zijn wel goeie eters, maar teveel is teveel, dus de kip is nadat ze gesuddert had ontdaan van alle beentjes .. en is gedeeltelijk in de ijskast beland.

    Het eerste gedeelte is dus met ananas en rijst klaargemaakt  en opgepeuzeld.... vandaag heb ik  van de tweede helft van het kippevlees ( al in brokjes ) mijn macaroni ovenschotel  gemaakt, maar teveel is nog altijd veel te veel en de helft van deze bereiding gaat in een aluminium bakje en als het allemaal goed is afgekoeld de vriezer in, ferm gemakkelijk als we binnen een paar weken tot over ons oren in het werk zitten, en uiteraard ook weer een serieuse besparing, omdat het al grotendeels is klaargemaakt !!enkel nog eventjes laten korsten onder de salamander !!

    09-01-2014 om 14:41 geschreven door myrthe


    Tags:e
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kunnen toch lelijk reageren ...

    Net een lang telefoongesprek gehad, met een lief mens ,dat momenteel met haar hart onder haren arm loopt !!

    Ze ziet het niet meer zitten door het getreiter, de afkeurende blikken, het achterbaks geklets achter haar rug !!( ens soms zelfs dat ze het vanuit haar ooghoeken kan zien, dat meesmeulend, hooghartige gedoe !)

    Het mens vraagt zich af wat ze in hemels naam toch mis doet..... en aangezien , wij ook al het 1 en ander hebben moeten ondergaan en daar dus van kunnen meespreken... heeft ze bij mij haar hart gelucht !!

    Ze is het beu om de underdog te zijn... het pispaaltje van collega's,familie,en bovenop dit alles  kinders die  ze maar ziet als ze geld nodig hebben of een kindermeid !! 

    Als buitenstaander zie je soms de dingen iets klaarder.... ( maar ik begrijp echt 100% haar teleurstelling )

    Het komt er op neer dat de wereld waar in we nu leven, niet veel vriendelijks te bieden heeft, haat, nijd en jaloezie.... zijn nu dikwijls het scenario die in menig omgeving... een grote rol spelen, niemand gunt iemand nog iets !! .. en O.. wee als je, je kop boven het maaiveld uit komt te steken, door wat dan ook, een nieuwe auto, een betere job ... een renovatie, of zelfs je inzet om iets te doen!! wekt soms echt haat op, van mensen die zichzelf niet in staat zien om hetzelfde te verkrijgen, of te verwezelijken....

    Ik heb ondertussen ondervonden dat het niet de mensen zijn met de grootste IQ. en je bent deze individuen beter kwijt dan rijk !! Het is moeilijk om deze leefregel werkelijk uit te voeren, maar eens dit gebeurt is , is het leven vele aangenamer !!.. want de mensen die je zo slecht behandelen daar zal je eigenlijk toch nooit goed voor kunnen doen!! Als ze je nodig hebben zullen ze vriendelijk zijn, zijn hun boontjes gedopt laten ze je terug links liggen en begint het getreiter van voren af aan...

    De gemakkelijkste manier .... om aan gans dat kleingeestig gedoe een eind te maken is gewoon links laten liggen en niet meer te reageren !! Ook niet als ze een visje uitsmijten, negeren !!! in goede en kwade dagen !!

    Het is een lange weg , om echt mensen te vinden die je vriendschap waard zijn, en al vind je er dan maar 1 die persoon is dan de moeite waard !!! om je energie aan te geven!!

    09-01-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!

    Overal staan de uiterwaarden blank.. in de Haute Marne, maar ook in de Vogezen en de Comté regio zijn de landerijen volledig verzadigt... gelukkig hebben ze bufferzones !! die al dat water als het nodig is opvangen !!

    Onze voorraad materiaal is weer aangevuld en we kunnen de laatste meters  in orde maken, volgende week wordt de trap in mekaar gestoken, we zullen nog wel eens moeten uitzoeken hoe we dat in het vat moeten gieten !!

    Het blije nieuws is , dat ik gisteren gezien heb dat mijn vijgeboomke goed is aangeslagen, want net als de fruitbomen is dat voor dat klein prutske echt geen gemakkelijke start geweest !!

    Ik ga hem volgende maand lekker verwennen met een deel goeie humus aan zijn voetjes te strooien, zodat hij een lekkere boost krijgt voor de volgende lente !!

    De vijgen die ik ooit kocht op de markt in Antwerpen ( die van s'zaterdags) zagen er altijd super uit echt !! maar er zat geen beetje smaak aan !! zelfs niet als ik ze dus met buffel mozarella en honing  presenteerde als nagerechtje.... dus heb ik die ook niet meer gekocht... ik ben benieuwd hoe de super verse zullen smaken, in elk geval in onze tuin waar het in de zomer veertig graden kan worden en meer ( uiteraard in de zon en beschut uit de wind ) zullen ze zeker wel suikerzoet smaken !!

    Gisteren nog een lading bronwater meegebracht in petflessen van vijf liter, om mijn ideetje dat ik uitgebroed heb , te kunnen uitvoeren, ik vind de vijf liter flessen zowiezo vele gemakkelijker !!  en omdat ze in de winkel waar we dus regelmatig onze voorraad aanvullen even veel kosten als de gewone petflessen hier in Bourbonne is de keuze uiteraard vlug gemaakt !! 

    Zo de start is voor vandaag gemaakt !! 

    09-01-2014 om 08:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmmmm ....lekker heerlijk voedsel !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    groenten uit de tuin, ( kostprijs : 2 zakjes zaadjes erwtjes en wortelen ! zweet  en een dosis geduld... als alles dan geoogst kan worden, is het nog eventjes de handjes uit de mouwen... en de vriezer doet de rest !!)

    Wij smaken de zomer ! op ons bord samen met een goeie brok sappig rundsvlees... dat de tijd had om te garen en uiteraard lekkere aardappeltjes !!! klaar in een tik voor jezelf !! justekes maar aanschuiven aan tafel en opscheppen, confortabel!! genieten zelfs als je héél weinig tijd hebt van gezond voedsel !!

    08-01-2014 om 12:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer 10 graden buiten !!

    Ik heb deze morgen mijn soepvlees opgezet ( met been) in de pruttelpot, je kan niet geloven hoe lekker dat dit gestoofd vlees  smaakt, vele lekkerder dan al dat super mooi en mager en vele duurder rosbief bvb.Dat zijn dus beginners fouten.... Omdat ik steevast voor een goeie kwaliteit kies.... heb ik dus de bal mis geschoten !! maar goed, in het vervolg , zal ik de lekkerste maaltijden op tafel toveren, die eigenlijk een almoes kosten , ook om het klaar te maken !! NOg eens op onderzoek geweest qua verbruik.... en het is inderdaad zo dat de laatste nieuwe  pruttelpotten (slowcookers) veel meer verbruiken dan de oudere modellen die enkel drie standen hebben en sommige zelfs niet eens... het timer gedoe en de snufjes dat je dus op een knopje kan drukken en de breidingswijze wordt dus aangepast .... sommige daar kan je zelfs in braden, maar in de plaats van 120 (max. 180 watt) moet je daar een nulleke achter zetten, als ik echt op de minuut wil koken zet ik zo een timerklok in het stopcontakt en steek daar de stekker van mijn pruttelpot in, even gemakkelijk.... maar met een fractie van het verbruik van de jongere modellen !!

    De duizend kilo's zand, keien en cement zijn weer bijna verleden tijd, maar je ziet gewoon de schuur zo opknappen !!Het is natuurlijk een hels karwei !!Maar we zijn dan toch weer een stukske verder en kunnen we de trap installeren, onder en naast de trap gaan we een kast maken en een modder ruimte met een bank om confortabel je laarsen te verwisselen voor pantoffels of in elk geval schoeisel waar geen klei aan hangt, ik heb ook al een héél tof idee gevonden om de laarzen omgekeerd dus met de zool naar boven te laten drogen !!!Dat is natuurlijk niet voor direkt maar het feit , dat ik het gevonden heb , wil dus zeggen dat het er al half staat

    Zo en nu aan de slag !! Molly is zo hyper !! en zo krols dat we haar nu maar in de hartjes schuur laten ravotten , daar kan ze dus op de balken lopen en overal achter gaan snuffelen, want ze is dus enorm nieuwsgierig !!en dan is dat gezeur en jammerend gemiaauuw  ook veel minder !!

    08-01-2014 om 08:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zevende januari !!

    en het is gewoon lente, ola!! pola!!, ge moet niet denken dat ik daar wreed content van ben hé !! integendeel, al die sloren van bomen en struiken zijn in de war en beginnen al te botten.. dus als er binnen X aantal dagen of weken .. het eens serieus vriest, is gans mijn klein paradijsje naar de verdommenis !!.. het klinkt natuurlijk wel héél egoistisch die IK-vorm, en uiteraard zit iedereen wel in hetzelfde schuitje die een tuin heeft!

    Maar goed een beetje Suspens in je leven is best wel goed, het zou anders maar wreed eentonig zijn of worden !!

    Als we zo aan het rijden zijn, smeden we ook wel plannen, ik zou graag deze zomer .... mijn groenten en bloemen helemaal zelf kweken, en liefst goed op tijd, we hebben nu licht en lucht en gezonde warmte in overvloed en reuzachtige vensterbanken waar heuse ikea-bakken als couveuse kunnen worden ingericht !! 

    ik wil een constante temperatuur .. maar zo een serre met bodemwarmte kost een arm en een been , dus gaan we daar wat op verzinnen , en tesamen met de methode die ik al heb bedacht ( en die bewezen heeft dat ze dus de max is !!) in de keuken en de slaapkamers opzetten !! het nodige materiaal is al aanwezig !! nu nog de kalmte en geduld opbrengen om ten 1e ons idee uit te werken en ten tweede , om dus de zaaien !! want ik denk dat begin januari toch wel héél vroeg is om te beginnen met  moestuintoestanden !!

    Toen ik buiten frietjes aan het bakken was, bedacht ik, verdorie we zouden gemakkelijk buiten kunnen eten !! 

    Ik krijg zowiezo al visioenen om lekkere bruchetta's klaar te maken , met brood en kaas en heerlijke tomaten uit eigen tuin !! het water komt in mijne mond als ik er aan denk, want lekker eten moet niet altijd duur, ingewikkeld of tijdrovend zijn!! vraagt dat maar aan mijn maatje voor het leven !! 

    Die kent onder tussen ook wel het klappen van de zweep ( omtrent lekker eten ) 

    07-01-2014 om 13:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ontbijtje was weer heerlijk !!

    Dus kunnen we er weer tegen aan klappen !! 

    We gaan de bus op de koer  rijden ( in zijne achteruit, effekes vingers kruisen want het oude beestje heeft meer dan duizend kilo's in zijn ruim , en dan nog bergske op pff , afwachten !!)

    Als we lange ritten rijden, dan heb ik een klein tasje met een breiwerkje erin, je raad het al, een sok , die op vijf naalden gebreid wordt !! van deze keer heb ik gekozen voor een dubbele hiel !! het duurt iets langer, en het is wat uitzoeken, want ik brei dat uit mijn hoofd, en omdat de steken verspringen telkens je gemindert hebt aan de kleine hiel.. steeds een beetje puzzelen hoe de volgende rij verder moet gebreid worden !! want elke rechtse steek wordt dus twee maal gebreid !! tot nu toe zit ik nog goed !! en ik ben al de spie van de kous bezig, ik denk om de dubbele hiel ( dus versterkt) op de zool van de kous in het midden te laten uitlopen op een punt, maar het is uitzoeken geblazen, af en toe leg ik het breiwerk aan de kant omdat er weer iets speciaals te zien langs de weg, bvb, zilverrijgers, buizerds, ( spechten, ik wist niet dat dit zulke mooie vogeltjes waren wat een mooie kleuren) maar ook herten en reeën toen we binnen-door naar Bourbonne reden heb je daar een feestzaal, met een grote tuin ( de zijkanten zijn héél erg verwildert en daar staat soms een vos op de uitkijk, hij is echt geen bang type , want ik kon onlangs aan zijn snuit zijn dat hij grijs haar heeft, dus niet meer heel erg piep !!Boertjes pas op jullie kippen

    Gisteren was het spinazie ( grove bladeren, dus geen gemalen  koeie pladesters) ik had dus lekker vers bio spek , en een paar vlaamse worsten, het spek heb ik dus lekker uitgebakken in de gietijzeren koekepan, dat  is echt een must voor lekker gebakken krokant en toch niet verbrand spek !!

    Voor vandaag weet ik het nog niet, als de pizza deeg  nog goed is maak ik meschien een Cazone !! of eens gratin ... surprise !!

    07-01-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en bij keukens horen

    dampkappen en gootstenen en werkbladen !!













    06-01-2014 om 15:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila we zijn terug van de DHZ...

    Ik heb  om te bewijzen dat ik altijd nogal een serieus meiske ben , een paar foto's genomen van keukenmeubels ( de gewone prijzen) en ook een paar soldekes, dat zijn diegene met de gele prijzen !! kijk en geniet !!



















    06-01-2014 om 15:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!

    Gisteren tussen de buien door naar den tuin geweest en geloof het of niet er stond een annemoontje in bloei !!Het stuk van de moestuin dat al omgefreesd is en ligt te wachten tot het seizoen om in de moestuin te ravotten.... is helemaal dicht geslagen!!

    De andere kant daar staan prei, spruitjes  eeuwige kool of eeuwige moes wordt het ook wel genoemd  die doen het allemaal nog uitstekend !! en of je het geloofd of niet, ik heb zelfs kleine selderkes in de tuin, die niet vervrozen zijn !!

    We weten nu wat we graag lusten, we weten ook wat goed gedijt in onze tuin, en wat maar halvelings lukt gaan we niet meer zaaien of planten !! Onze moestuin is te klein voor aardappels, en voor het geld dat wij betalen in Belgie... is het niet eens de moeite, want het plantgoed kost meer !! ook bloemkool neemt voor hetgeen het dan volgroeid  voorsteld  niet de moeite, het pakt maar plaats in beslag !! 

    Wij gaan dus wel  veel tomaten zetten, ook prei en selder, erwtjes , boterboontjes sluimerwtjes  en uiteraard onze zwarte staakbonen !!Omdat mijn zaaigoed een deel beschimmeld is , zal ik een pakje moeten bijkopen , het is duur maar het is het waard !!

    Uiteraard ga ik ook terug pattisons zetten alléén al om de mooie spectaculaire planten te zien groeien !!! is het een must !

    Ons Molly is in alle staten, de hormonen razen door haar lijf en is echt enorm bedrijvig... !! Het mannevolk dus Theo en zelfs Jef zijn dus de slachtoffers bij uitstek , om haar affectie op bot te vieren, Jef heeft al een paar keer gegromt en Theo verschiet zich op tijd een ongeluk omdat ze dan op hem springt en hem zachtjes bijt , en tegelijkertijd een soort gillend geluidje maakt !!

    knotsgekke poes !!

    Ik ben het ook eens met onze burgemeester ( ik bedoel dus die van Antwerpen)Dat hij de Moslim-tereur de ergste vind sinds het HItler tijdperk !! .. waar al die miserie gaat eindigen weet ik niet!!

    Zou ons generatie toch nog een wereldoorlog voor de kiezen krijgen?, Het zou te mooi om waar te zijn , dat er een generatie zou geleefd hebben zonder oorlog in Europa !!

    06-01-2014 om 09:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na ons warm middagmaal lekker genieten van onze zondag !!

    ONze kluskleren die zitten nu in de machine, drogen doe ik deze nacht !! 

    Het was lekker de kip die volledig doordrongen was van de kruiden en de cocosmelk, en spicy van de hete pepertjes... MMMMmmm lekker hoor, met gewoon gekookte rijst !!

    Onderwijl heeft Theo dus verder gedaan tot het metselzand op was , we moeten ander gaan halen !!

    Nu lekker douchen, en een paar dedective's bekijken !! 

    Ik had als toemaatje ( een redelijk dure) ijsbuche gekocht als surprise, maar dat is ferm tegen gevallen.... jakkes... ik heb gans de zaak gewoon in de gootsteen gekieperd en hij zal wel in de afvoer geraken als hij gesmolten is, .. een kwaliteit om een indigestie van te krijgen , beikes ..; echt vies !!

    05-01-2014 om 14:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne zondagmorgen

    Lekker uitgeslapen , het is uiteindelijk onder de morgen gestopt met regenen, (gelukkig want ik zag alweer natte voeten in het voorruitzicht)

    Vandaag gaat Theo verder met betoneren !

    en ik ga ondertussen mijn provisie zaadjes  eens bekijken en een plan opmaken voor het volgende tuinseizoen !!

    Binnen een paar weekskes kan ik al beginnen met te zaaien in bakskes ( mijn methode , want die blijkt echt wel succesvol te zijn !!)  en zo de vensterbanken compleet vol te zetten met zaaigoed die dan op hun gemakske kunnen kiemen alle siervoorwerpen zullen voor een tijdje uit het zicht moeten verdwijnen !!

    De paar weekskes rust hebben ons enorm deugd gedaan !! we zijn terug met volle goesting en de nodige moed begonnen om ons trajekt af te werken 

    05-01-2014 om 09:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is ruim vijf m² gebetoneerd !!

    omdat het vreselijk aan het regenen was, wou Theo niet dat ik hem hielp , hij was bang dat ik zou uitschuiven en vallen en zo miserie zou krijgen met mijne rug, dus ben ik dan maar binnen gebleven en heb de pruttelpot voor morgen al klaar gezet !! dus kippedijen ontdooit... 

    want dit staat er op het menu voor morgen, de Bolognese saus wordt ingevroren voor een paar dagen later, dat werkt wonderwel enorm goed !!

    Gebakken Kip met rijst, ananas & curry-kokossaus

    Ik heb dat gerecht al klaar gemaakt, maar nog niet in de pruttelpot!

    Dus afwachten het is dus echt wel lekker, wij houden van pikant dus het is echt wel lekker spicy, met een exotische toets van de cocosmelk ( hele dikke , njam) en de ananas, samen met rijst is dat om  je duimen en je vingers af te likken  tot aan je ellebogen !!!

    De keuken ruikt nu al lekker doordat ik dus de kip opgebraaien heb en de kruidenmengeling ook heb aangebakken , dat hoeft eigenlijk niet maar ik hou van lekkere uitgesproken en intense smaak !! Het zal moeilijk zijn om tot morgen van de kip te blijven !! 

    04-01-2014 om 16:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is veel te warm voor de tijd van het jaar

    Maar dat maakt dat we dus kunnen betonneren,.. het was er gisteren nog niet van gekomen, want we zijn eerst de cheque die orange mij had gestuurd naar de bank gaan brengen ( wat een tijd en geld verkwisting... zo'n toestanden nemen toch veel personneelstijd om te verwerken... ook voor ons weer een paar uur kwijt... want iedereen was lekker aan het kletsen.... dus als klant moet je maar geduld oefenen .)

    Onze buurman hadden we al gezien, maar ons buurvrouwke nog niet, dus daar zijn we gewapend met een magnum-fles naar toe getrokken en hebben daar dan een paar gezellige uurtjes door gebracht, nog wat historie's opgehaald .... hartelijk gelachen en om een uur of vijf zijn we dan naar ons eigen stekje getrokken !!

    Voila voor ik Theo ga helpen, ga ik eerst mijn pruttelpot weer aan het werk zetten, ik moet mijn laatste aanwinst uitproberen !!Het is bolognesesaus!!... voor bij de pasta, en voor op de pizza's !! njam !!

    Molly en de kleine hondjes zijn voortdurend aan de knok, omdat Luna steeds de beentjes die ze krijgen van de boullion die ik voor hen maak van schanulleke en molly te stelen ... Luna denkt altijd dat de andere hun beentje groter en lekkerder is , dus probeert ze die te stelen hetgeen dus uitmond in kleine knokpartijtjes !!

    04-01-2014 om 09:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze weg .. die leid naar Barges !!

    Om dan verder door te gaan naar Blondefontaine.... en om uit te komen in Jusseay.. dat ben je al in de Franse Comté beland!

    In de verte zie je de Vogezen !!

    Dichtbij de pizza die ik eerder had gemaakt met de cheezy crust !!









    03-01-2014 om 13:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornemens 2014

    Mensen die je in 2013 hebben laten vallen,

    die moet je in 2014 laten links liggen 

    03-01-2014 om 09:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is druilerig vies weer !

    Gisteren avond voor 1 keertje s'avonds warm gegeten, omdat ik beloofd had van frietjes klaar te maken, met de overschot van de goulasch (uiteraard klaar gemaakt in de pruttelpot!)

    Toen we gisteren dus op pruttelpotten jacht waren,  ze zijn echt bijna niet te vinden, ja die hele dure van rond de tweehonderd eurootjes, ze zijn uiteraard high-tech, maar verbruiken ook een massa electriciteit, om te vergelijken, mijn grootste pruttelpot verbruikt 120 watt... dat is dus het witte beestje met bruine aardewerken pot van binnen, er zit een aan en uit knopke aan en dat is het .

    De laatste nieuwe hebben uiteraard een timer , maar ook een programma , met meer dan 10 verschillende  programma's... maar die verbruiken om en bij de 1800 watt.

    Een kostelijk afaire, als dat gans de nacht moet staan pruttelen, en ik ben er zeker van, als de rekening van de electriciteit gepresenteerd wordt het toestel vlug in een kast zal verdwijnen of tweede hands zal te koop aangeboden worden !!

    Omdat we dan toch bezig zijn ook onze voorraad, koffie, olijven,scholiertjes ( koekjes met chocolade) en andere dingen waarvan we weten dat ze in gelijk welk grootwarenhuis in onze omgeving vele duurder zijn , aangeschaft, en ons zowat doodgezocht naar woksausjes, hetgeen in Belgïe en Nederland héél gewoon is, dus schabben vol met fenomenale keuze, is hier dus dat eigenlijk bijna of niet te vinden.

    Omdat het varkensgebraadje dat ik in de pruttelpot had klaargemaakt  met woksaus zo fantastisch lekker was, wou ik natuurlijk ook het arsenaal woksausjes aanvullen, maar dat was dus een zware misrekening, want ze hoorden het in keulen donderen.Dus ga ik dan maar zelf mijn woksaus voorlopig zelf samen stellen,Ik heb alles in huis van wat ik denk dat nodig is behalve citroengras, maar daar zoek ik wel een surogaat voor !! 

    • kleine knol verse gember
    • 2 teentjes look
    • rode chilipepers
    • 2 stengels citroengras
    • limoen
    • dl sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel vissaus
    • 2 eetlepels honing

    Alles in een vijzel gooien en lekker prakken ...in een goedsluitende bokaal in de ijskast bewaren !! 

    Maar als ik in Nederland ben ga ik toch mijn voorraadje aanvullen... het was echt fantastisch lekker !!

    P.S. ik ben vergeten te vertellen dat ons Mollly krols is... aub !! die kan zagen !!! en jammeren... en commanderen.... ge wordt er niet goed van... als ze buiten is, wil ze binnen, en dan begint ze dus met haar gezaag, een langerekt gemiaauw met fantastische toonvariatie's en een soort van vibrerend geluid,knotsgek..

    1X buiten , begint ze dus op de katers te roepen, als het moet een halve dag aan 1 stuk !!,dus halen we haar na een tijd binnen om geen overlast voor de buren te veroorzaken, maar eens binnen is het natuurlijk weer prijs, ik zal blij zijn als dat beestje haar hormoontjes terug kalm geworden zijn !!

    DEze nacht trouwens de eerste liefdesverklaringen voor ons Molly moeten aanhoren, aangeboden door de katers van de buurt !!

    03-01-2014 om 09:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan mijn belofte weeral waar maken

    We hadden een kleine pruttelpot cadeau gedaan ... maar die valt zo in de smaak dat er een grotere gevraagd is, en zo gezegd zo gedaan.... we hebben een mooie grote aangeschaft !! voila !! weer iemand die blij zal zijn !! 

    02-01-2014 om 18:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een jaar geleden...

    Dat de straat hier blank stond... en dat Theo onder uit is gegaan met zijn graafmachine!toen hij iemand van het dorp uit de nood hielp

    Een week buiten strijd met een hersenschudding en een lidteken in zijn gezicht, dat nu stillekes aan , aan het weg trekken is.... Toen is er echt niemand ons komen helpen, dat heeft ons toch ook aan het nadenken gezet... terwijl het toch als een vuurtje de ronde had gedaan !! Maar goed , dat was weeral eens een goeie les !!

    Vandaag starten we met het nieuwe programma .. dus we zouden moeten beginnen met betonneren zodat we de trap naar het eerste verdiep kunnen plaatsen !!

    Ik ben ook van plan om voor mezelf een paar goeie slaapkleden te maken, met een methode die ik ooit zelf heb uitgedokterd .. ze zijn op mijn lijf geschreven, en ze kosten eigenlijk geen drol !!

    Ik gebruik daarvoor T-chirts van een goeie kwaliteit , maar die niet echt vollop in de mode zijn, ofwel gebruik ik spullen die al een tijdje gedragen zijn maar nog niet versleten.... 

    In Antwerpen en Lier heb je stoffenwinkels , waar menig naaister !! haar hartje kan ophalen met stofjes die 1 euro kosten, een goeie kwaliteit , jersey(tricot) katoen, wol poleyster, zijde , flanel etc.... je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er rollen van liggen in alle kleuren en prints !!

    en zo heb ik ooit eens 20 meter licht blauwe tricot gekocht aan een halve euro de meter, Daar maak ik dan als de nood aan de man is ( in dit geval vrouw) een slaapkleed van, ik neem het T-chirt, met lange of korte mouwen.

    Hoe gaat dit in zijn werk?... Wel je meet de omtrek van de zoom van een goed zittend chirt, en meet hoelang het kleed moet worden volgens jou ,vanaf de zoom van het chirt (als je het aan hebt)tot op de grond, of tot de knieën, dat is volgens je eigen smaak , of voorraad stofjes dat je gebruikt .

    je knipt het stuk stof af, en maak daar een buis van, heb je graag een ruim zittend slaapkleed, dan moet je meer stof in de breedt gebruiken, ( dus je hebt dan een grotere rechthoek) om dit toch te laten passen aan de zoom  van je bovenstuk trek je twee draadjes door de bovenkant van de tunnel, en maak daar fronsjes mee,zodat je die kan aanpassen je speld die aan het T-chirt en naait die uiteraard vast ( met een naaimachine)nog een zoom in de tunnel en je hebt een tof lekker warm en een goed kwaliteits-slaapkleed !

    Je kan dat natuurlijk ook met katoen, of flannel, met Tricot moet je zeker en vast opletten dat je de vleug van de stof mooi naar beneden laat lopen want anders gaat de stof scheef trekken !!

    Vroeger maakte ik ook van oude mans overhemden, knutsel-schorten voor de kleuterklasjes in onze buurt... het was een komisch gezicht die kleine kabouters allemaal met zo een oud overhemd , aan het plakken of knoeien met verf

    Ik begin nu meer ruimte te krijgen, en ik wordt gewaar dat mijn knutselmicrobe ook weer wakker wordt,

    Als ik dan zo aan het knutselen ben, maakt niet uit, of het nu naaien is, of breien ( breimachines) of spinnen met het spinnewiel....of gewoon aan onze hoeve verder werk,kan ik met een gerust geweten lekker verder doen, zonder me zorgen te moeten maken over het eten ,want mijne pruttelpot is de uitkomst !! het zal natuurlijk in de zomer wel wat veranderen want we bbqen ook graag !! 

    02-01-2014 om 08:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wandeling is achter de rug !!

    Al die tijd had ik een kleine weg nog nooit ingeslagen, en telkens ik aan Theo vroeg van daar even te gaan rondneuzen, kreeg ik het antwoord , dat het in de velden en de bossen uitkwam, maar vandaag heb ik voet bij stuk gehouden!! en dus zijn we die weg gaan ontdekken, we kwamen ook uit in de bossen rond Melay, jammer genoeg liep de weg op een bepaald moment dood op een kleine beek die midden het bos loopt !! en zijn we onverrichter zak terug gekeerd !! .. ik heb natuurlijk een paar foto's genomen, van onze mooie , doch winterse omgeving, die niet zo mooi is als die van verleden jaar want toen lag er veel sneeuw !!



















    01-01-2014 om 15:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tieke
    blog.seniorennet.be/tieke
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!