Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    14-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MMmmm... ik kan mis zijn... want ik heb nog nooit een broedend kipje gehad

    maar bij de controle... van de eitjes .. vond ik dat het eitje... dat ik van onder de kloek had gehaald een bultje vertoonde, dus dat het kuikentje zich een weg aan het pikken is naar buiten ... dat zou nog eens prachtig zijn...de kroon op het werk van ons drietjes, in de eerste plaats Theo uiteraard die het kippenhok  heeft gemaakt, dan de kip.. die echt enorm veel moeite doet voor haar kindjes... en ik een klein beetje opzoeken... en een goed adreske waar ze vandaan kwamen !!....Ook een beetje aan mijn forummaatjes die me toch wel hier en daar raad geven, want het is natuurlijk de eerste keer... en een kip is geen machine , die doet soms haar eigen ding !! en dan kan het fout lopen !!

    14-04-2014 om 19:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ben ik achter de naam van de lava's of maggiplant !!

    Hier in Frankrijk, schijnt die dus  Ache des montagne te heten !! ... als je er een vertaalprogramma opzet is het pijn van de bergen !!! waarschijnlijk wordt die ache als aaiie vertaald hihihi !!...

    IK heb denk ik ook eindelijk een adres voor olifantenlook, en ik bedoel daar niet mee dat het oerprei is.... of parellook.. maar de echte !!... 

    Alles is natuurlijk al lang uitverkocht, en we moeten zowiezo toch weer maanden wachten om hem te planten willen we fatsoenlijke bollen  kunnen oogsten !!

    Nog effekes in mijn zaadcollectie's kijken wat ik zo nog kan zaaien... en of het niet te laat is voor sommige soorten die weinig of niet zijn opgekomen, want dat kan natuurlijk ook nog eens !! zoals met de meloentjes die ik voor Theo heb gezaaid, geen enkel is er uitgekomen !! het was nogthans zaad van een goed merk !!

    Dus vandaag zijn ze weer wat in de grond gegaan ... Theo vroeg zich af waar ik al de courgette's n komkommers , meloenen etc. zou zetten tegen de vertikale trailis !! ik heb gezegd dat ik alles gewoon door mekaar ga mengen !! gewoon plezier om te zien...ik denk dat het best wel mooi zal zijn als er een gele pattison, tegen een purpere aubergine hangt en een beetje verder een komkomer !! afwisselend door gans de tuin !! 

    op de grond staan dan de erwtjes, en boontjes die niet of weinig klimmen, de pepers ( heet en zacht, gewone belpaprika's of de lange... tussen de ananas tomaten ( die blijkbaar prachtig lukken ) de citroentomaten, de roma's , de homestad, de zwarte russische, en de zwarte snoeptomaten !! het zal echt een jungle zijn, en dan hier en daar een lekker mals kropke sla !!

    Dat is dus werkelijk het plezierige aan het nuttige koppelen, akkoord ik zie soms sterrekes van de rugpijn, maar ik ga daar toch een gepaste oplossing voor zoeken zodat het bukken en op mijn hurken zitten niet zo erg meer zal zijn, of zelfs niet meer nodig!!.. komt tijd komt raad !! en later kunnen de gasten hier waarschijnlijk niet alléén van de eetbare tuin eten en genieten maar ook een paar tips opdoen... zodat het allemaal wat gemakkelijker gaat, als iets moeilijks is/of wordt !! door bepaalde omstandigheden !!

    Mijn eerste Sla staat dus in volle grond en is ook aangeslagen !! het volgende peleton slaplantjes zijn vollop in de groei.... om als ze bekwaam zijn ook uitgeplant te worden in de volle grond !! .. 

    Ik kan maar geen genoeg krijgen van al dat plezierige in de tuin !!

    Zo nog effekes en dan kan de serre toe, want er staat enorm veel wind !!, ik kan de serre niet echt sluiten omdat de zon het nog veel te warm maakt voor de planten !! ze zouden verschroeien !! 

    14-04-2014 om 15:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straks de tuin omtrek opmeten

    We gaan onze tuin een klein beetje meer opvrolijken en tegelijkertijd zorgen dat we nog een beetje meer privé hebben Het is niet bepaald bevoorderlijk voor ons zicht dat we op autowrakken en eeuwen achter mekaar opgestapeld puin moeten kijken , der komt nog bij dat onze Zjef orendul wordt als hij iemand achter onze tuin ziet wandelen...Ik kan hem er moeilijk voor straffen , want tenslotte is het zijn job om te waken !!

    14-04-2014 om 12:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieeeeee Moooorrrgennnn !!

    Lekker aan de slag !!... Onze zondagse avonturen hebben deugd gedaan !!... het aller eerste begin... voor mij in de serre heeft mij al een boost gegeven.... en daarna het vissen ,voor Theo meer moet dat niet zin !!

    deze morgen uiteraard na ons ontbijt , naar de serre en gaan controlleren het gesteld is met het plantgoed dat ik verspeend heb naar grotere potten ( en een deel daarvan ga ik gebruiken als experiment in de volle grond.. ik heb toch nog iets dat ik denk dat nog beter zal zijn zeker voor de courgette's die ik massaal heb.

    Ik doe normaal gezien mee aan de wissel-teelt methode, maar zo zou ik dus , denk ik... een kwaad gedeelte kunnen oplossen !!

    Wij hebben natuurlijk nog veel meer dromen en omdat we graag pizza eten en ik (in alle bescheidenheid)die toch wel redelijk goed kan klaarmaken, zou ik dus graag het echte spul hebben !!

    Je hebt natuurlijk ovens in overvloed, met gas, convectie, hete lucht, etc.

    Maar ik zou dus graag een echte, echt héél echte lemen oven willen , waar ik dus brood en uiteraard pizza in kan bakken in open lucht, ik weet zelfs al een plekje op ons koer !! zodat hij ook nog dienst doet als gezellige blikvanger !!

    We weten ondertussen hoe het moet !! en ik bedoel zo gene gekochte pruts van 1000 euro .. nee !! een echt gemetste met lemen  !! met echte zware ijzeren deurtjes voor de compartimenten waar gestookt wordt en de grote opening voor het brood of de pizza's in te schuiven !! ...

    Zo en nu aan de slag , want we eten deze middag warm !!.. en aangezien ik nu nog tijd heb ga ik dus al stoofpotten brouwen en in gepaste hoeveelheden invriezen, zodat we later .. heel gemakkelijk iets kunnen te voorschijn toveren !!...

    14-04-2014 om 09:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een zalige zondag !!

    na de middag en de capriolen in de serre en Theo die boven al het moeilijkste in de leefkeuken heeft afgewerkt met pannelatten ( veel meet en denkwerk, want alles loopt heel scheef )... zijn we lekker gaan vissen.... met onze picknick ( niks pikken zegt theo hahahaha) en een zalig wijntje.... een paar visstokken en voor mij een goed boek, ( verboden in engeland, want het gaat over de teloorgang van het engelse koningshuis, het reilen , zeilen en smerige intrige's..van de aristocratie !.. 

    om iets na zessen terug op ons eigen stekje.... en we hebben de gevangen vis direkt terug gezet !! omdat Molly een verwende poes is, die enkel en alléén gebakken of gestoomde visjes lust !!... dus gaan wij die beestjes niet mee sleuren om dood te laten gaan !!...er was trouwens veel volk aan de vijver !! ....er was er eentje met zes stokken aub!.. en jong ventje dat erbij was... had ook wel al zo een spieringske of 10, 12 gevangen.... en die had werk.... werk in overvloed, de visjes zaten in een leefnet, dus hij aan de haal met een emmer, water geput uit de vijver, al die visjes uit het net in de emmer !! na een half uur, de visjes terug 1 voor 1  terug in het net en ga zo maar door ... hihihihi !! Ondertussen uiteraard de nodige bla,bla ... best plezant om dat af te kijken !!

    Hier zijn trouwens veel hele jonge mensen die vissen, dat vind ik toch wel tof !!...

    13-04-2014 om 20:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben er mee gestopt !!

    Het werd me veel te warm in de serre!! en we gaan uiteraard (nog) van iets anders genieten, maar dit was eigenlijk een tof begin.. Theo wou dat ik eerst het plantgoed onder handen nam... en zo is ook geschied !!

    Ik heb dus mijn watermeloenen ( ik had er vier gezaaid )en ik heb zeker en vast 2 mooie stevige plantjes !!!

    mijn charentais, die zijn niet uitgekomen dus die ga ik morgen terug zaaien , de potjes staan klaar !!

    ik heb mijn bollekes courgette's verplant naar individuele grote bakken , gele pattisons, spaghetti-courgette, 

    komkomers , augurken, witte pattisons,ik heb nog witte en blauwe ( of purpere zoals je verkiest) aubergine'smaar dat is voor iets later ... want echt het was te warm aan het worden !! 

    Mijn systeem is dus héél erg praktisch, maar brengt ook wel knutselwerk mee !! dus is het in het begin wel een langzame start , eer alles op zijn plaats staat !! en ook heb je wel wat plaats nodig om alles te bewaren gedurende de rest van het jaar !! ,maar uiteindelijk heb je een oogst om U tegen te zeggen !! 

    De pikante pepertjes , die ik massaal heb ga ik invriezen oftewel gewoon laten drogen in de zon !! want die zullen de kippen niet lusten !!

    Ik zal wel weer veel te veel groenten , hebben maar ik heb nu dankbare afnemers achter den draad die lusten blijkbaar alles !!

    Zelfs  de bloesem van de jonagoldboompjes , het is vertederend om te zien hoe Lambik met beide pootjes tegelijk van de grond springt om een blaadje van de bloemmekes te trekken aan de enigste  kip die niet broed te trakteren.... echt liefde op het eerste gezicht !! 

    Maar ik zou toch geen kip willen zijn ...gans uw leven , maandstonden, alle dagen, alle hoeken van het hok zien omdat de haan driftig loopt en verder mag je dan broeden.... pffff !! neen dankjewel !!

    13-04-2014 om 13:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begint afgezaagd te geraken...

    Ons ontbijtje in de tuin is dus gewoonweg vakantie op hoog niveau... zelfs al liggen er nog bergen puin... en ander spul dat er eigenlijk niet thuis hoort !... maar de temperatuur is dus zalig !! de beestjes verwelkomen ons steeds uitbundig en we genieten van al het groen dat ik gezaaid en geplant heb !!.. de kippen die loslopen doen tussen de fruitbomen heel nauwgezet hun hovenierswerk !! zodat ik eigenlijk feitelijk een mooi fruitlaantje ga hebben !!

    Ik had gedacht van een lekkere bbq , maar ik heb nog massa's groenten in de vriezer die ook op moeten geraken.... waar onder spinazie... en omdat we ook nog vis sticks in voorraad hebben die ook op moeten !! zal het denk ik dat worden !! .... 

    Ik ga helpen van het nodige materiaal naar het eerste verdiep te sleuren zodat theo daar niet teveel tijd aan moet verspillen.... en dat zijn dus nog pannelatten ( in nederland zeggen ze daar tengellatten tegen )  en rockwoll, op zijn frans is dat dus laine de verre !! ...

    In alle vroegte toch nog eens verder gezocht en eigenlijk feitelijk nog een andere firma gevonden die nog schappelijker van prijs is dan diegene die ik eerst voor ogen had... er ligt nog niets vast, en tenslotte ... vijfhonderd euro , is vijfhonderd euro , daar dan je wel iets anders deftigs mee doen !! en als ik alles op een rijtje zet, ziet er dit merk nog beter uit ... dan het vorige !!.. dus het zal nog wat voeten in de aarde hebben maar we geraken er, op de manier die ik het liefste heb... voordelig en goed !!!.. zonder smeerlapperij van bedriegen !!

    13-04-2014 om 09:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is vollop aan het uitmeten...

    En ik heb het druk gehad met de tuinmeubels ( we hebben verschillende setjes ) en dan nog eens met de firma van de pelletkachels getelefoneerd !! al bij al een vruchtbare dag !! die eindigde in een lekker etentje met een smoske, vooraf gegaan door een borrel uurtje met een heerlijk wijntje en wat olijfjes !! 

    Terwijl ik dus helemaal vooraan was .. druk doende met het beleg van dat broodje smos !! was Theo eens op inspektie naar de serre, meestal is dat mijn terein, als ik iets vraag doet hij dat natuurlijk maar.... het machinepark, en al de zware spullementen zijn voor hem !... en de serre is dus af en toe voor hem een ware openbaring !! .... ik heb  een fijn schouderklopje gekregen dat alles er denderend gezond en groen bij staat, jaja !! nu maar hopen dat het niet meer gaat vriezen !!...

    Zo en nu een lekkere douche , pyjamake aan en een dvdke draaien... want het wordt rond 20 uur toch wel héél fris om nog buiten te zitten !! en aangezien al onze beestjes dan al op stok , of o p 1 oor liggen is er ook niet veel meer te beleven en verkoudheden en koude voeten kunnen we missen !!

    12-04-2014 om 19:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAAAaaalig.. !! lekker ontbeten, nu nog eventjes komen lezen en schrijven !!

    Om daarna aan de slag te gaan !! vandaag gekookte aardappeltjes met sluimererwtjes en worteltjes uit eigen tuin (dus vriezer ) met een lekkere sappig corteletje !!...

    We zijn eruit, we denken dat we een kachel gaan kopen in Belgïe, maar waarschijnlijk zal het een Nederlandse firma zijn ....Veel Nederlanders zitten met hun bedrijfje in Belgïe, ik denk belastingstechnisch gezien een must !

    en daarna uiteraard ook nog de pelletmachine... ik weet twee firma' , maar met grote uiteenlopende kwaliteiten en uiteraard ook prijzen die grote verschillen geven ( + dat de tweede firma Frans is daarom een dikke no-no)

    Ik heb zo aan het denken geweest , ik kan zo gemakkelijk aan lekker fruit geraken dat ik er aan begin te denken van sap op flessen te steken, eventueel zelfs tomatensap !.... Het is héél gemakkelijk en het bewaard nog eens goed ook , als je uiteraard alles juist doet !!..... 

    De serre staat redelijk vol met potten klein grut en het eerste werk na ons ontbijt is dus de serre open gooien omdat het niet te warm zou worden en de plantjes zouden verbranden !!... en sproeien uiteraard !!!... het meeste kleine grut doet het fantastisch !! en ik kan bijna niet wachten ... op het uitplanten !!

    dat zal wel weer rugpijn ellende meebrengen , maar zoals zovelen die graag tuinieren en een klein beetje toveren met zaadjes en plantjes !! nemen we dat er van lieverlee maar bij, want niets doet zo een deugd als tuinieren,  een jaar lang aan 1 stuk;

    eerst verlangend uitkijken naar de tijd dat we kunnen beginnen met voorzaaien, zaadjes nakijken, eventueel bijkopen....

    vanaf het weer het toelaat de grond omwoelen, en bemesten !

    Helena heeft me dus een methode gegeven die we gaan proberen verwezelijken volgend jaar als we aan genoeg paardemest geraken; liefst gratis, maar of dit kan weet ik niet..

    Dan wat ideetjes uitwerken , zoals onze vertikale tuin !

    en dan na de ijsheiligen  een massa plantjes uitplanten, al dan niet in mijn eigen ontwikkeld systeemke !!

     hopen op een niet te natte en niet te hete droge zomer....

    ..... dan oogsten !! blancheren en invriezen !!.... daarna rest er nog alléén verbruiken om weer aan de cirkel te herbeginnen !!

    12-04-2014 om 10:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is er dat nog niet tegen gekomen...

    In elk geval, bij vlamingen waar het de zoeten inval is ( zeker als je grootouder bent, en je kinders krijgen het in hunne kop om zonder vooraf te verwittigen dat ze met hun grut op bezoek komen !)

    Je had nog een kletske bolognese saus in de vriezer en wou die eigenlijk met je liefhebbende bedgenoot delen .... en had eigenlijk met de nodige aanpassingskes chili-con-carne bedacht, eigenlijk was alles al klaar... en staan daar op bijna etenstijd, je volkske aan de deur ... met veel warm anthousiasme !! binnen vallend !!.. wat nu !! MMmmmm.... ik heb de oplossing, maak gewoon een pizzadeegske... als je geen gekochte deeg in de ijskast heb liggen, het kan op een half uurtje al helemaal klaar zijn en in de oven !! .. want de chili was eigenlijk al klaar om op gegeten te worden,.... je maakt pizzadeeg, rolt hem uit en doe hem in zo een vlaavorm, hier in frankrijk hebben ze , mooi in het aardewerk... prik er een paar gaatjes in.. en vul maar met de chili.... ... 

    Je zal zien !!! er schiet geen kruimel over, zelfs als je omdat je vulling had voor twee, er twee in de oven had staan , dus ook op tafel getoverd !! ..

    ik zou zeggen smakelijk !!... ik wil uiteraard wel het recept aan jullie doorgeven, maar wie kan er nu geen bolognese saus omtoveren naar chili !! en wie kan er nu geen pizzadeeg maken !! een klein kind doet de was !! en maakt als het nodig is ook nog het deeg !!

    11-04-2014 om 17:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker alles opgegeten... en nu terug aan de slag !!

    In de tuin is het bloedheet op het terras !! gelukkig hebben we ook schaduwplaatsjes !! ( nog vol met steenpuin en andere troep , maar ook daar komt dus wel verandering in , op latere datum)

    Eerst en vooral alles dat al gezaaid was ... naar de serre gesleurd en die ook nog een beetje opgekalifaterd, dat wil zeggen de zijden lintjes die er oorspronkelijk aanzaten om alles vast te binden waren dus volledig vergaan en heb ik dus zelf met  colson-bandjes  de zaken  terug gefixeerd !! en een degelijke dikke gevlochten nylon koord in de plaats van de gewone weliswaar groene asorti met het gewapend plastiek en de buizenconstruktie.... maar kwaliteit is uiteraard wel wat minder !! dus we kunnen weer een tijdje verder.... het is toch een prachtig iets om de overgang te maken van de spulletjes die voorgezaaid waren ...en wel al redelijk groot zijn maar toch erg teer !! en uiteraard zijn sommige plantjes niet echt blij met de redelijke koele koer ( op dit ogenblik !!

    Van sommige tomaten heb ik maar twee of drie plantjes en ik bid dat ze dus intakt blijven, want het zijn er die ik gekregen heb van mijn groen maatje !! als ze dan vrucht geven heb ik op mijn beurt weer zaadjes die ik zal bewaren als kleine goudstukjes !!

    Al de pompoenen en courgette's doen het meer dan uitstekend !! en de aubergine's die zijn ook van voortreffelijke kwaliteit.... de look ( een bolleke of twee die ik verleden jaar van de buurman had gekregen en die had hij dus geteeld in zijn eigen tuintje !! ) die is echt al 20 a25 cm hoog en elke dag zie ik hem groeien ... zalig !! want ik weet dat het hele lekkere look van smaak is... kleiner als van de groentenman of groentenafdeling in een magazijn ... en vast en zeker van plan... om een bol of vier vijf  over te houden voor de volgende rit... dus oktober november .... dit jaar planten !!.. om volgend jaar een als het god belieft ( zeggen ze dan, alhoewel ik niet echt catholiek aangelegd ben ) een ferme look oogst te hebben !!

    11-04-2014 om 13:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer een stralende lentedag !!

    En gisteren was het dus echt een dagje genieten... eerst en vooral dus het degelijke kwaliteitshout !! dat op de afgesproken dag klaar lag, en ook dat het geladen kon worden, super deluxe...

    We hadden het er gisteren nog over, een zware hoevekip kost wel wat !! ( bijna zoveel als een goeie entrecote in Belgïe ) maar je hebt er wel heel veel vlees van.... wij kunnen er echt drie keer een maaltijd mee bereiden !!...ik bereid de kip wel op zijn geheel , zodat het vlees malser en (nog)smaakvoller is.. daarna kan je er uiteraard andere gerechtjes mee bereiden, een klein beetje fantasie en inlevingsvermogen om de smaken te combineren, en je hebt ... lekkerbekkenspul !!

    Zo verder gaan doen , want we moeten nog veel bij mekaar zoeken qua materialen, en uiteraard de pelletkachel kwaliteiten, ik, zou ik niet zijn, mocht ik niet eerst overal het fijne van weten, ik wil een goeie kwaliteit ( zoniet superieure kwaliteit) aan een fatsoenlijk prijsje, mensen die veel babbels en mooie prentjes zetten, die verkopen niet altijd de beste kwaliteit, zelfs niet als ze beweren van de goedkoopste van europa te zijn, dus .. opletten geblazen... mijn naïviteit is een tijdje geleden danig misbruikt en ik ben echt heel erg argwanend geworden , ik vertrouw bijna niemand meer !! ... 

    Ik heb er een soort van spel van gemaakt, ontmasker de bedriegers !!

    11-04-2014 om 09:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb deze namiddag , na onze zware sleurwerken !!

    Iemand echt héél gelukkig gemaakt !! We zijn bijna 7 op 7 bezig met onze boerderij, zijn we niet aan het werken , dan zijn we aan het plannen, zijn we niet aan het plannen, dan zijn we aan het opzoeken, uitvinden, of berekenen !! en het kan al eens iets teveel worden.... 

    Als we gewaar worden dat we te dicht op mekaars vel gaan zitten, en we al ellen lange gesprekken hebben gehad, dan wordt het tijd dat we onze zinnen eventjes op iets anders zetten , want een hobby is een hobby maar het onze is toch wel heftig en zwaar !!...

    Dus IK heb mijn prins gemaal geboden om zijn visgrief uit de loods te halen en gaan vissen..... Ik zou graag hebben dat hij eens alléén gaat vissen zodat hij een zonder mij op adem kan komen, maar daar wil Mijne Prins niets van weten..... Wij zijn echt onafscheidelijk !!..; en zo gezegd zo gedaan, we zijn ( dure pieren gaan kopen, want ik heb de onze aan den lambik gevoerd ) !!en Yes,Yes,Yes.... hij heeft twaalf schone viskes gevangen.... allemaal voor ons Molly  !! die zal kunnen smullen, tenminste als ze goesting heeft om naar huis te komen !! .....Het was heerlijk aan de waterkant.. ik met mijn zeteltje en een goed boek... en Theo die dus om de haverklap een vis aan de haak had !! veel rietvoorn en een klein karpertje 

    Ik ben er zeker van dat dit echt een opkikker voor mijn manneke was, ik had ook een lekker flesje wijn in een tas gestoken (een rosé.) en wat olijfjes en het was echt voor herhaling vatbaar, en was trouwens veel volk aan de vijver, veel jonge mensen !! .... 

    10-04-2014 om 20:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hout dat we gekocht hebben in de nieuw gevonden houtzagerij

    Is dus allemaal binnen gesleurd !! en het was echt om "U"!!!!! tegen te zegen de balken ( kepers op zijn vlaams wogen een ton het stuk en het waren er maar liefst 5 elk meer dan vijf meter lang !!.. Onder ons tweetjes binnen geleurd !! straks naar het eerste verdiep ... maar dat is minder erg omdat we een electrische lier hebben !!

    We hebben geleerd om onze plan te trekken !! .. en eind goed al goed !! zo zal het ook moeten met de pelletkachel mijn droom is dus eentje met gietijzer en speksteen !! maar of dit te tillen is.... is nog de vraag, want we denken van die te gaan halen in Belgïe, Nederland of duitsland !! ze verkopen hier veel te dure rommel !! en ik kan me dat echt niet permiteren, mijn humeur zakt zwaar onder nul , van zoveel bedrog !! 

    Zo we hebben dus heel lekker gegeten ( we zijn nu pas van tafel) een variant van de kippepastei iets opgevrolijkt met pittige kruiden, en tagliatelle met nog wat zomerse groentjes ( uit de vriezer uiteraard ).... en nu gaan we ons een beetje amuzeren.... dat mag ook wel eens na zoveel tijd !!

    10-04-2014 om 15:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is helder en fris, maar de zon is reeds van de partij ..

    Omdat een pelletkachel een nieuw gegeven is voor ons, moet ik enorm veel opzoekwerk doen, want er zoveel keuze, ( ook in materialen, dus kwaliteitsverschil en enorme prijsverschillen )

    Fora bezoeken, de juist gerichte vragen stellen en dan .. de grote kwestie, een kachel die voldoende kapaciteit heeft !! over de pellets zijn we het al eens !! we gaan ze zelf draaien goed geweten !! dat zal nog wel wat extra werk zijn.... maar ook enorm veel uitsparen !!

    Ik ben de gelukkige die het juiste adres heeft gevonden want ze liggen niet vet gezaaid !!

    Zo aan de slag !! het zal nodig zijn !! 

    10-04-2014 om 09:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was lekker en we hebben nog veel over dus morgen is het nog eens feest !

    We hadden daarstraks eventjes kennissen over de vloer, die een wandeling hadden gemaakt !!.. een ferme .... volgens ik kon.. horen... en of ze welkom waren , uiteraard.. zijn ECHTE vrienden meer dan welkom, dat is de vlaamse mentaliteit niet ver te zoeken !! dus eventjes naar de tuin !! .... en de rest van de zaken bewondert..

    Ik werd bestoefd over mijn klein grut in de serre , maar nog het meest over de look die al heel groot is geworden !! 

    En dan uiteraard over de tegelfabriek !! ( we noemen het gemakshalve maar zo, er is weinig fabriek aan, enkel veel zweet en blaren van het scheppen met het truweel en een zere rug om alles netjes te krijgen dus gebukt en gehurkt zitten )..We hebben er momenteel nog drie op overschot staan ( gelukkig want het was weer een gezeur !! ... drie was te weinig, en we hebben geen tijd om voor een ander er te maken... trouwens we willen dit gewoon als ons ontwerp houden en eigenlijk niet zomaar te grabbel gooien, zelfs niet voor veel euro's per tegel !! ..... we kunnen het geld uiteraard zoals iedereen die renoveert of bouwt het geld goed gebruiken, maar het unieke is toch onbetaalbaar !! .. 

    Zo nu lekker afsluiten en mijn beddebakske in !! want ik heb een beetje rugpijn !

    09-04-2014 om 20:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik vergeet altijd de naam van de anti schimmelpap

    Maar dat zou dus boullie bordelaise ofzo iets zijn.... goed als , je mijn schrijfsels leest van ruim een jaar geleden, heb ik dus al geschreven dat het volgens mijn heel bescheiden mening !! niet goed is .... het is/was volgens mij echt niet bio !! maar zwaar vergif.... en nu bevestigen de amerikaanse wetenschappers het !!

    Ik ben blij toe !! voilla !! laat iedereen maar pappen met van alles !! ik weet aan mijn bomen komt die smeerlapperij niet aan, dan liever een gekneusd , krom en klein appeltje maar een gezond !!

    09-04-2014 om 14:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze zjef hanget uit hé..grrrrrrrrr!!

    Ons schannulleke is loops, en ondanks dat die grote loebas gecastreerd is, neemt hij ganse dagen verwoede pogingen om dus toch nog voor nazaten te zorgen, bij blijkbaar de liefde van zijn leven !!..

    onze york is zo een klein scharminkeltje , dat ze af en toe dus door dat groot gevaarte redelijk bruut vast gegrepen wordt met het nodige gekerm , en miserie !! hoe ik ook dreig of streng ben het helpt niets ...

    Ze zijn altijd en overal bij mekaar onafscheidelijk, wordt er eentje gestraft van de twee en het maakt niet uit wie, de grote of dat mini-geval, ligt de ander pontificaal voor de ren te wachten tot de straf over is !! en de boosdoener terug vrij mag rondlopen, dat is dus over het algemeen Zjef !! maar goed !! er zullen wel weer kalmere tijden aanbreken zekers !!...

    Verder de rommel opruimen in huis !! en de hint van Theo proberen klaarspelen !! kippepastei met frietjes en sla !!

    Mijne eigen gezaaide slaplantjes doen het goed ik heb ze uitgeplant, en de volgende reeks gezaaid !!!...

    Onze kameraden waren super blij met al de kleine plantjes die ik voor hen had meegebracht, te kust en te keur paprika's en pepers... tomatenplantjes, uiteraard slaplanten en verschillende varïeteiten van courgette's en aubergine's...... 

    Zij hebben ook een mooie serre maar zij beginnen meestal vele later met zaaien, omdat ze dus een fransman hebben die hen helpt in de tuin.... en blijkbaar dus andere normen hanteerd, en toch heb ik hem verleden jaar de loef afgestoken ..... want hij had bijna niets klaargespeeld in de tuin en zijn ze buiten hetgeen ik hen gegeven heb van mijn extra grote oogst !! moeten gaan kopen, en ze zeggen dat ze dat dus goed proeven in de sauzen soepen etc. dat er wordt klaar gemaakt !! 

    09-04-2014 om 12:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen was het een heldere hemel .. dus fris

    Maar nu schijnt al terug vollop de zon !

    In de serre doen de plantjes het fantastisch... zelfs al de kruiden die ik gezaaid heb staan al boven de grond !!

    Die ga ik dus in de originele grote bak planten die we hier op de boerderij gevonden hebben... de salie van verleden jaar, en de laurier doen het reeds uitstekend !! 

    Al de erwtjes en de boontjes doen het al goed, behalve de pronkbonen ( wondermooi gepikkeld bruin/rood met zwart, net doopsuiker)die beginnen nu pas iets of wat levend te worden en te kiemen, 

    De hongaarse paprika en 1 soort van tomaten die willen blijkbaar niet !! zelfs niet in de serre !!

    Ik heb nu drie broedende kippen eentje zit op een plastieke ei !! en die is dus razend als ik dus kijk onder haar buik wat er gaande is !! gek geval !!

    de voorraad confituur begint serieus te minderen, ik snak naar de aardbeientijd !! zodat we bakken met aardbeitjes die te klein zijn voor de normale consumstie aan een spotprijsje te kopen ( en uiteraard van de volle grond, die de zon op hun bolleke hebben gehad, zodat ze suikerzoet zijn en heerlijk ruiken !!.. dus mijne voorraad geleisuiker ga ik al beginnen hamsteren !! .. want ik weet , confituur blijft als je het goed doet...; heel lang goed !! jaren !! als je ze koel en donker stokeerd!!

    We moeten ook een lijst maken wat we allemaal nodig hebben van koppelstukken voor de waterleiding, ik ben het beu van die dure rommel hier te kopen.

    Toen we in antwerpen centrale verwarming hebben laten leggen hadden we een valliant verdeler met hoogwaardig materiaal aan een fractie van hier en in al die tijd hebben we nog niet 1 keer lekken of andere miserie gehad !! .. dus weeral meesleuren van het belgiqske !!

    Zo aan de slag !! vandaag mayonaise maken, en kippesla of meschien eens een kippe pasteitje dat is ook al lang geleden !!!

    09-04-2014 om 10:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn vrolijke noot... het was super gezellig !!

    En ik ben een witte regen rijker !!Yes.... ik kan niet genoeg mooie bloemen tegen de gevel zetten !! dan wordt je vanzelf blij!!

    En mijn vermoeden dat anti schimmelpap .. dodelijk is voor de bijtjes  is dus bewaarheid .... in  de U.S... schijnt er massale bijensterfte zijn geweest en ze hebben dus onderzoek gepleegd de anti)schimmelpap is dus de boosdoener, er zijn miljarden bijtjes dood, die nodig zijn voor de bestuivingen van vele heel veel  dus honderden gewassen !! ... Er zou dus nu een tijdelijk verbod komen om te spuiten met insektiside's !! 

    Ikke blij dat ik me niet heb laten vangen !! aan dat zogezegde bio-middel !!

    Het was vandaag een pak frisser, maar in de tuin is het blijkbaar nog aangenaam en als Theo gedaan heeft met die lekkende koppelstukken  te vervangen !!! dan zal dat een feit zijn... een fijne verderzetting van een hele toffe dag !!.. we hebben het kapot geval laten zien aan iemand die dus proffesioneel  loodgietersmateriaal   verkoopt  en liet ons zien waar de fout zit/zat) !! het zou niet mogen zei de mens , maar het gebeurt, het personeel is belange niet zo betrouwbaar meer als vroeger...  de week ervoor meschien nog iemand zijn huis staan   poetsen en nu  dan die produkten gaan controleren, loopt er al eens iets fout !! spijtig van het goeie geld !!...; en nu maar hopen dat het van geen kuisvrouw gecontroleerd is maar van iemand die zijn job nog integer doet !!...en iets meer IQ

    Deze avond een lekkere dikke hoevekip... ons Molly is al present !!  ik ga er princesseboontjes bijgeven en ik denk gewoon gekookte aardappeltjes !! 

    UIteraard zijn we langs geweest met de andere vlaamse bezige bijtjes !! en dat gaat dus binnenkort , dus bij ons gebeuren !! .... Een vriendelijk woord.. en de nodige raadgevingen hoe ik best bepaalde zaken in orde kan maken... mensen met 1 gezicht.. zalig !! 

    08-04-2014 om 18:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schrijverke
    blog.seniorennet.be/schrijv
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!