Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    26-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft weer fiks geregend deze nacht !!

    en je ziet dus de planten stuk voor stuk op hun positieven komen !!...Theo wil dat ik de "Lemon Tree" tomaten nog een dag of twee laat hangen, wat een vracht tomaten aan 1 enkele struik niet te geloven dus daar ga ik zeker en vast zaad van bewaren goed gelabelt en al !! 

    De courgette de nice begint op een kleine voetbal te gelijken van grote, dus die moet ik vandaag ook zeker oogsten en klein snijden !!..... 

    De paprika's staan vollop in de bloem !!  Ik kan weeral ijsbergsla oogsten en de kolen zijn ook aan de groei geslagen want die stonden in de hitte maar zielig te wezen !!..... 

    Ik moet zeggen dat de kippen de komkommers die ik overheb héél lekker vinden en als ze onze stap horen in de schuur beginnen ze al vollop opgewonden te kakelen, zelfs als ze al vers voer en drinken hebben gekregen !!

    Het is gek, maar met kippen heb ik niet dezelfde band als met een poes of een hondje....dat is echt vele afstandelijker !!.... en ik hoed mij daar ook voor, want vroeg of laat vliegen ze de pot in en dat kan je niet als je dus de kippen een zwaar knuffelgehalte toe bedeelt !!... De must om gezond, en lekkere kip op tafel te toveren is voor mij echt prioriteit .. en ik zal de beestjes met respekt behandelen en hun zeker en vast niet nodeloos laten lijden !!

    Zo en nu verder aan de slag !! de matras heeft er voor gezorgd dat mijn mateke in elk geval gezonder geslapen heeft, voor mij zal dit nog niet voor direct zijn, ik zit blijkbaar met een hele zware ontsteking en die zal dus eerst en vooral moeten genezen !!.... pfff !!

    Deze avond een lekkere boerenkip op het menu !! met sla en komkommer uit eigen tuin !!! 

    26-07-2014 om 10:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze avond was den italiaan op bezoek !! alé we hebben italiaans gesmult

    Ons MOlly is nog altijd spoorloos !! 

    Een paar serieus onweerkes over ons heen gekregen !! maar zonder veel erg !!.... wel goed voor de tomaten !!.... eerst lekker warm en daarna huppekee.... wat water over hun bast !! ..... we hebben al snoeptomaten geproefd en die zijn heerlijk zoet !! zo van die hele lange trossen en aan elke tros hangen er wel zeker 20 tot 25  tomaatjes de grote van een marrebol (knikker)

    We hebben de matrassen verwisselt , maar ik denk dat die voor mijne rug toch te mals is !! jeezes dat wordt dus nog eens afzien hé grr !!! we gaan de oude matras mee naar antwerpen nemen ( voor die 1e nacht dat we daar nog gaan slapen ) en de orthopedische meebrengen !! want die was heel lang geleden peperduur, maar toch nog altijd een weldaad voor mijne rug !!

    Zo ik heb al een douche genomen en ga mijn maateke aansporen om hetzelfde te doen !! 

    Mijn 10 steken-deken groeit gestaag, ( ik brei onder de morgen, en s'avonds in bed )

    25-07-2014 om 19:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De super lekkere (koude)ham is dus volledig opgegeten

    twee van de drie schavuitjes hebben in elk geval veel plezier in het bot dat in de(been)ham aanwezig was !

    Als Zjef het beu is van te knauwen neemt ons Luna het over...het tweede been heb ik proberen in twee te kappen maar dat lukte niet goed !! en was de eer aan ons klein prulleke ( schannulleke)om het tweede been lekker af te knagen !!... het been was bijna zo groot als zijzelf... dus die kon haar geluk niet op..

    tussen de buien door, dekens wassen , lakens en fluwijnen en als dit allemaal gebeurd is , dan gaan we de nieuwe matras op ons eigen bed leggen want ik denk dat de matras ( die uit onze caravan is mee verhuisd) ook een deel de schuldige is van onze rugpijn !... Zo we staan op avans !! Ik wou eerst kip bakken maar ik denk dat ik dus spaghetti ga klaarmaken t'is te zeggen een pot saus uit de vriezer en deegwaren koken !! 

    Zo terug aan de slag !! .... 

    Onder tussen heeft mijne moderne tamtam ( naar Belgïe ) ook weeral niet stil gestaan en heb ik weer een paar toffe deals kunnen afsluiten !!..... Ik ben ook aan het onderhandelen voor een fatsoenlijke buitendeur ... liefst een oude die bij de stijl van de boerderij past, maar dat is niet altijd even gemakkelijk , is het de juiste maat , dan vragen ze voor hunne aftandse rommel met veel werk aan veel teveel geld , ofwel kom je bij een handelaar, en dan is het over het algemeen ..te modern en ook niet de kwaliteit die ik wens !! dus nog eventjes afwachten...Als ze met hunne oude rommel blijven zitten moeten ze nog betalen om het naar het containerpark te voeren in Belgïe is dat dus bovenop de gemeentebelasting  dus al héél lang ingevoerd !!.. een cadeautje van de groene politiek, ik ben akkoord met vele minder verspilling in deze wegwerpmaatschappij , maar uitmelkerij van deze partij komt ook mijn strot uit )

    Zo terug aan de slag, want anders zal het niet op schema blijven 

    25-07-2014 om 13:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na ons hamfestijn ... een zwaar onweer over ons gekregen !!

    met fikse hagelbuien !! de  daken zijn grotendeels van mos ontdaan zo lelijk heeft het gedaan !! ... maar in de tuin heeft alles het overleefd 

    Ons Molly is de vijfde dag vermist !!

    Om terug te komen op bbqvlees dat we gisteren gebraden, en uiteraard opgefeest hebben ( er is nog een groot stuk over en dat gaat vandaag lekker gesneden op de boterham !!)De ham is duurder dan zo een grote hammesnede, maar ook vele sappiger !! door de hele lange gaartijd !! ... is het dus super sappig , bijna smeuïg, vol van smaak !! je krijgt er maar niet genoeg van...Het is hetzelfde als het varkensvlees dat ik ooit op een vlaamse kermis heb gegeten recht van het (hele)varken aan het spit afgesneden en dan met een boterham van een reuzegroot brood ( bij ons noemen ze dat karrewielen) een donker groffe stutte !! met mosterd van de kroon!! echt het sap droop van je kin!! 

    Uiteraard was ons hesp belange zo groot niet maar de smaaksensatie en de sappigheid van het vlees was krak hetzelfde !!!....

    We gaan dit zeker deze zomer nog doen en uiteraard zal dit elke zomer op het menu staan !!.... In het vervolg zal ik bij ons bio boerke .... als hij een varken moet slachten op de schooi gaan voor die stukken vlees !! Het zal wat kosten, maar dan hebben we ook wat !!.. zo vandaag zullen de twee muren uitgetengeld worden , geisoleerd en morgen de platen tegen de wand, en het plavond !!

    25-07-2014 om 09:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige mensen !!

    begrijpen blijkbaar niet goed, hoe ik van hun walg !!.. echt .. hoe ze ook proberen,!! ik heb echt een hele grote afkeer voor sommige mensen aangenomen, hoe glad en symphatisch ze zich willen voordoen, de voorgevallen feiten, spreken bij mij boekdelen en zijn echt niet meer terug te draaien !! ... nooit jamais !!

    24-07-2014 om 18:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is op de kop drie uur !!

    en we staan op avans !! al de balken die we ter versterking tussen de balken hebben bijgezet is een feit !!...

    Het is redelijk warm, en Theo heeft ook wat last van zijne rug, daar komt nog bij dat de geur van de que !! redelijk plagerig op de koer rond zweeft en de ramen van het eerste verdiep staan open of geklikt ... dus!! Yes ... moeilijk om je gedachten bij het meten te houden !! en uiteraard is het nu ook redelijk warm op het tweede verdiep !!.... ik weet niet of mijne soulmate het gaat uithouden tot vijf uur, want zolang moet de hesp braden !!.... met indirecte warmte..... Nog geen goesting ????!! spijtig dat er geen geurfoto's bestaan !!





    24-07-2014 om 15:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het te warm wordt ..

    moet mijn manneke eerst nog een paar extra balken steken ter versteviging zeker daar waar de "kakdoos" moet komen op het tweede verdiep 

    nog drie te gaan die de andere balken dwarsen , en op een manier die hij dus goed uitgedokterd heeft, daarna kunnen de twee laatste muren van de badkamer en het plavond erin !! we zijn al de vierentwintigste en ik zou dus graag dat allemaal voor het eind van de maand klaar hebben ... zodra mijne rugpijn beter is , de grote boiler naar boven sleuren met ons tweetjes !!.....

    Om een uur of drie, half vier deze namiddag moet ik de ham al op de bbq leggen en hem héél zachtjes laten grillen...en dan heeft zo een stukje vlees toch direkt al een uur of drie nodig, het mag ook niet te hard gaan want anders wordt het vlees bitter van smaak !!...Ik ben benieuwd...ikzelf hou niet zo van het zoetige in de bbq receptjes, dus is honing, en appelmoes uit den boze.... maar veel van onze overzeese vrienden en kennissen, gebruiken dat wel allemaal als ze met hunne que koken !!... en uiteraard als het niet een bij mekaar gesprokkelde is ergens in den brousse ... van wat takjes en bij mekaar geraapte zwerfkeien, dan is er steevast een deksel bij, want dit zorgt voor sappig vlees

    mijn bbqkruidenarsenaal bevat o.a. pili-pili , coriander, look, gember, sojasaus en nog wat lekkere dinges !!

    Ik denk dat ik bovenop mijn gewone rugpijn door het serieuse ruggeletsel ... ook nog eens het verschot heb ... ik krijg de pijn maar niet verdoofd... en loop zodanig pijn te verbijten dat het zweet in straaltjes langs mijn lijf loopt !!...... maar we moeten vooruit, dus ik heb geen tijd om te gaan liggen, naar het hospitaal en daar de onderzoeken laten doen , zal zeker een maand achteruit zijn en dat wil ik ons niet aandoen, ... dus pijn verbijten en hopen op beterschap..

    en in stilte hopend dat ons molly, niet heeft moeten afzien,

    24-07-2014 om 11:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik denk dat ik vandaag of morgen de eerste ananastomaten zal kunnen oogsten !!

    Ik ben benieuwd naar de smaak ook die van de citroentomaten..... 

    Ons molly is nog altijd niet terug , en we beginnen ons zorgen te maken, 

    zouden sommige buren . onschuldige beestjes  kapot maken ? uit frustratie?....jakkes !!

    Eerst naar de tuin om sommige tomaten nog wat meer op te binden en uiteraard de rijpe vruchten oogsten, ik denk een paar courgette's, en wel weer een paa komkomers , en augurken !! de meloentjes staan in bloei !!

    24-07-2014 om 09:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg van de foto's

    alles is dus gegroeit ook het onkruid, maar zonder roundup.... kan je dat niet onder controle houden, en volgens ons... zullen de tomaten zeker niet klagen , en er ook niet minder om smaken !!

    veel tomaten is het juiste woord zelfs niet en héél veel varïeteiten, maar sommige ga ik niet meer zetten (of ze moeten zo goed van smaak zijn, zoals de struiktomaten , de vruchten liggen letterlijk op de grond !!













    23-07-2014 om 19:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze avond frietekes met biefstuk en een slaatje !!

    voor morgen heb ik een lekkere hesp voor de bbq van een bio varksken !! .. nu al lekker gekruid, zodat het lekker kan trekken of met een vele sjieker woord kan marineren !! 

    wat foto's gemaakt van mijn tomaten plantage het is maar een klein stukje want de tomaten perselen zijn op verschillende weken uitgeplant !! onze platte perzikkenboom en de jonagoldboomkes doen het super ondanks dat ze klein zijn !! zo en nu lekker genieten !! want het was vandaag weer hectisch !!



















    23-07-2014 om 19:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten roomsoep gesmikkeld !

    voor de middag een bende tomaten opgebonden en bladeren gedeeltelijk verwijdert !!.. want momenteel moet ik wachten op de verdere gyproc plaatsing, en het is zowat van alles tegelijkertijd, voor we de wand aan de koerzijde kunnen bekleden moeten we ook nog riolering doortrekken naar het tweede verdiep  ( voor het extra toilet ! en uiteraard ook water en een verluchtingskanaaltje voor de ventilator die mee op het lichtnet zal worden aangesloten......  Zo lekker gaan verder doen  !!

    23-07-2014 om 12:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!

    Sommige tomatentrossen beginnen al te kleuren !! maar omdat ik er van verschillende kleuren heb is het afwachten wat het gaat zijn, ik dacht dat die eerste gele waren, maar ze hebben de vorm van een roma tomaat !!

    De lekkere soep , maakte wel dat ik om een uur of negen terug honger begon te krijgen !!l d'as dus jammer!!

    want meestal is soep ook goed als je aan je slankere lijn wil werken !!.. maar alé vooruit , de soep is heerlijk en een lekkere bijkomstigheid om een uur of vier dan !! ....

    vandaag kan ik de eerste helft van de muren in de badkamer aansmeren, en wordt het plavond een feit, nadat we ( een hele zware boiler naar boven hebben gesleurd , want we vinden de afstand die het heet water moet afleggen vanuit het stookkot te ver)...Hopelijk krijgt mijn rugprobleem het niet te zwaar en strooit dat geen roet in het eten !! dat zijn eigenlijk toestanden die voor mannen zijn weggelegd en niet voor een halfgebakken vrouwmens, maar omdat we in het begin verschillende keren njet kregen... trekken we wijselijk onze plan, we hebben ons leske geleerd, en zo houden we ook de mensen met lange vingers buiten !

    23-07-2014 om 08:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor dat ik pannekoeken ga bakken nog eens een paar foto's plaatsen

    de voorruitgang van onze loft !!

    de lege borden van de aller eerste maaltijd boven tussen het schuren,plamuren, verven en timmeren door !!

    rara wat zit er onder dat laken?.. 

    weer een stuk bijna klaar , de badkamer in wording !!

    Spaghetti electric !!... ( en alles werkt perfect !!)

    de balken die volledig verwijdert zullen worden als we klaar zijn met het isoleren van het dak  en muren en uiteraard afgewerkt met gyproc !!















    22-07-2014 om 12:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekkere kan koffie komen halen en inpassant even de mailtjes controlleren

    de verse pot primer dekt beter en alhoewel het maar de grondverf is , hou ik toch wel van egaal , dus daar ook nog eens een lekkere laag mee gesmeerd !! de lambrizering is na opschuren een tweede laag primer voor hout geraakt, en sta ik werkelijk te popelen om aan de muren van de badkamer te beginnen !! Het is héél plezierig als je met zijn tweetjes op mekaar afgestemd zijt !! .. geen rare opmerkingen omdat iets mislukt en de 1 de andere de schuld geeft, niets van, bij ons loopt echt alles gesmeerd !! en zoals al eerder aangehaald, is er een probleem , om op te lossen doen we dat met zijn tweetjes, dus we weten altijd alle twee hoe alles in mekaar zit, waar alles zit , en wat er gebruikt is !!....  

    Het weer is héél nat, we moeten maar een paar meter lopen om iets te gaan halen in een andere schuur , maar je wordt daar wel nat van, langs den andere kant is het vele aangenamer nu het afgekoeld is !! ... zo ik denk dat ik vandaag eens een goeie pot verse tomatensoep ga maken !! met verse selder uit de tuin en tomaten uit de vriezer !!

    22-07-2014 om 11:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft weer geregent !!

    als het dan bij buitjes s'nachts blijft !! worden de tomaten niet ziek !!

    Gisteren had ik de grote emmer met gyprocprimer volledig uitgesmeerd, dus moest ik andere tevoorschijn toveren !!

    Ik ben een echte hamster, en soms koop ik materiaal..dat in grote promotie staat met veel héél veel tegelijkertijd op !!(zodoende heb ik veel schuurruimte nodig, en staat alles redelijk goed vol, ik draai mijn hand niet om om bevoorbeeld 200 liter latex te kopen in 1 keer )..Theo wist me te vertellen dat de vooorraad al erg geslonken was, maar dat we er zeker nog staan hadden .. dus ik naar de voorraad, en omdat ik verschillende merken heb gekocht.. dacht ik van nog eens dezelfde te kunnen gebruiken, maar vond niets meer...Uiteindelijk hebben we van een ander merk (en dikkere emulsie) nog twee hele grote ijzeren emmers tevoorschijn getoverd !!...

    Dus vandaag kunnen we weer verder met onze afwerking .... Nu eventjes naar de kippen , want de jonge kippen vreten de oren van onze kop !!... 

    22-07-2014 om 09:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOILA!! het zit er weer op

    De tuin is voorzien van water ( zonder ons eigen zweet , want het heeft geregent)en als alle gele bloemekes tomaten worden, dan zal ik echt problemen krijgen om ze te verwerken !! ongelofelijk veel !! 

    de radisio doet ook zijn best en de augurken en komkomers die beginnen nu ook vollop vrucht te dragen !!

    Ik hoop dat ik bokaals genoeg heb !! om dat allemaal .... op te leggen !!

    De doorgang staat geschuurd en in de primer, en we zijn nu vollop in de badkamer bovenop de lambrizering , de gyproc te plaatsen !!.... en dat zal héél vlug gebeurd zijn... je ziet het per uur helemaal veranderen !! 

    Af en toe komt er dan eens een dikke smile op ons gezicht, en dan met zo een zucht ( van blijdschap !) gho, wat gaat dat hier toch mooi en gezellig zijn !!..... 

    en hup dan zijn we weer op gang .... Dit zijn dan de super momenten, waar je het allemaal voor doet !! Ik ben benieuwd als dan de mensen die het al eens gezien hebben ( in staat van ontbinding, dus als ruïne, of als we nog bezig waren aan het 1 of ander en ons nodig hadden) daarvan gaan zeggen .Het is gewoon niet meer herkenbaar !! niet van binnen en uiteraard ook niet buiten !! de rommel nemen we der van lieverlee bij !!

    21-07-2014 om 19:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk kunnen we ons middagmaaltje bijna oppeuzelen

    een gewone kleine ( uiteraard zelfgemaakte) pizza !!... 

    als ik deeg overheb ... als de plaat volledig is belegd met het pizzadeeg ... dan vries ik de overschot in , en als ik het nodig heb een paar uur daarvoor laten ontdooien, het werkt voortreffelijk.... ik heb dan allerlei soorten trukjes om niet te moeten beginnen koken, ( voor tomatensaus bvb.) en ook om bepaald overschotjes uit de koelkast op te werken, op pizza kan je heel wat kunstjes uitwerken !! simpel en toch ook weer héél lekker !! ...zo binnen een paar minuutjes schuifel ik met de hete pizza naar boven en daar bovenop een lekker klein wijntje 1tje mag... om het door te spoelen, tenslotte is het nu in Belgïe de nationale feestdag, en met onze nieuwe koning , ben ik best blij !! ik ben fier hoe hij de zaken aanpakt en oplossingen zoekt voor bepaalde problemen , ook vind ik dat dit koningspaar de oudbollige sfeer helemaal moderniseert !! goed van hen..... 

    21-07-2014 om 14:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben zo blij dat het regent !!

    Zodat we niet moeten  gaan sproeien !!

    en ook omdat we dan na het primen van de inkom (aan de badkamer op het eerste) we dan al aan het tweede verdiep gaan isoleren zodat we daar de muren en de plavonds kunnen gaan afwerken.. en dan de balken die we compleet willen verwijderen vrij hebben, want zonder zouden heel wat meer  heksentoeren moeten uithalen om de binnenkant van het dak onder handen te pakken !! 

    We  liggen mooi op schema !!..

    Gisteren avond een ouwe kaskraker bekeken...dat tegenwoordig toch weel hééél actueel is !! ....

    De boy's van Sint Vincent ...een weeshuis en paterkes !!! jaja !!!... inderdaad!!!!...het eerste deel gaat dus over jaren geleden het tweede gedeelte als de kinders volwassen zijn, en dus... hun eigen leven zijn gaan leiden ( het kan uiteraard ook gelezen worden met lange ij !! het is maar hoe je het bekijkt !!, )

    21-07-2014 om 09:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bijna half drie !! en we komen justekes van ons middagmaaltje !!

    Bij ons bestaat er momenteel geen tijd !!... we leven zoals het ons het beste uitkomt, nee niet zoals god in frankrijk, want dan zouden we met een ruïne blijven zitten.... 

    Maar we eten op ons gemakske ons ontbijtje, ... bespreken onze voornemens van die dag, en werken dan door tot we honger krijgen!!! 

    Als ik s'morgens al een broodje met spek en eieren heb gegeten of fricandon met lekker zelf gemaakte confituur, heb ik s'middags weinig honger en gromt mijn beerke maar om een uur of 2 , halfdrie  !!... 

    Dus vandaag had ik ook eigenlijk nog niet veel honger !! Maar alléén al het gedacht dat er een lekker stuk gebakken ham lag te wachten.... Dus ik zo rond een uur of twee.... Theo wat denkt ge van een broodje met hamme sneetjes en gestoofde uitjes?.... die was daar natuurlijk direct voor te vinden...

    en zo geschiede, een broodje lekker krokant van buiten en super mals kruim van binnen gebakken, de uitjes gestoofd.... en daarna ...... THEO?????... Yep ik kom.... hemels .... het koude varkensvlees in deftige sneetjes op een broodje met de lekkere gestoofde uitjes ..... en de nodige lif-lafjes van sauzen !!.... Njam , eenvoudige lekkernijen !!..... en als je dan in zo een broodje bijt proef je het vlees , de kruiden maar ook de rokerige , eiksmaak ... echt het was een :"left over" maar desalnietemin, ik denk dat er veel zijn die het met minder hebben moeten stellen.. zo nog eventjes gaan bijplamuren en mijn zondag kan ook beginnen , als pietje zjust !! heb ik gene rust of het moet dus allemaal correkt zijn !! 

    20-07-2014 om 14:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadat we gisteren gedoucht hadden...

    Hebben we dus met veel smaak de ham die op de bbq was gebakken opgepeuzeld met lekkere groenten uit eigen tuin !!.... Ik heb daarna naar een reportage gekeken over de amisch . een grote groep van mensen ... die dus nog leven zoals in de jaren 1700 toen hun voorouders ( duitsers en zweden ) naar Amerika zijn gevlucht omwille van geloofsvervolging!!... en dus die oude traditie kost , wat kost in ere willen houden......

    De eerste reportage gaat over een jong gezin.... die zich echt kunnen vinden in dit super, zwaar geloof, het is een mengeling van protestants en katholiek.... met veel hele zware regelsgeving, tot in het belachelijke toe, 

    niet naleven van deze soms echt krankzinnige toestanden ( wetten anno 1700) wordt dus bestraft met verbanning !!!... en dan zie je hoe sommigen machtspellekes spelen !! en de mensen zo  in bedwang houden !!

    Ik zou dus een slechte amisch zijn, want het feit , van je mag lekker toch niet meer meespelen, zou mij helemaal niet deren , integendeel!!... ik zou de rollen lekker omdraaien,... aja???? , zijn wij niet goed genoeg!!???.. mooi , laat ons dan maar lekker met rust, we zijn wie we zijn !!! .... doe jullie ding , wij het onze !! en de zaak zou beklonken zijn !! 

    In de tweede reportage ( deze morgen héél vroeg)heb ik dus twee andere amisch gezinnen bezig gezien, en hun redenering, surtout , de twee jonge mannen aanvaarden niet klakkeloos wat er hen werdt opgedragen... maar stelden sommige punten in twijfel, en dat mocht blijkbaar niet, dus werden ze geband.. je zag hoe dat die mensen daar wel onder leden , maar toch hun eigen doelstelling verdedigden, ook omdat ze dus niets verkeerd deden !!... Mensen met een klein beetje nuchter verstand laten zich niet intimideren, als ze recht in hun schoenen staan !!.... 

    Ik vind dit enorm boeiend.... te zien , wat het zogezegde geloof allemaal uitvind om mensen toch maar klein te houden en machtspellekes te spelen, protestants, ervormt, katholiek, moslim, het is gewoon 1 grote pot .... (vult dat zelf maar in ) 

    en diegene die het meest met bijbels, corans en gelijksgestelde schriften rondsleuren en zwaaien zijn over het algemeen de grootste viezerikken en valsaards !!..

    20-07-2014 om 10:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wayn
    blog.seniorennet.be/wayn
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!