Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pruttelpot !!!! ACTIE!!!!

    voila en nu maar lekker sudderen !! tot strakske !!

    Voor iemand die alléén is, voor twee suddergerechtjes tegelijkertijd, of gewoon hetzelfde gerecht, maar omdat de hoeveelheid te groot is.... alle twee de potjes in gebruik nemen... dat spel verbruikt eigenlijk niets .... 180 watt als je ze alle twee tegelijkertijd aanzet, uiteraard maar den helft , als je 1 potje gebruikt !

    Zijne Naam Cadilac 







    28-01-2015 om 14:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik denk dat ik mijne nieuwe voorraad zuurkool ga aanvallen !!

    Het is een poosje geleden !! BIGOS..... ik heb geprobeerd om de zelfgemaakte zuurkool ( van vorige productie) zo te gebruiken, zonder te spoelen, maar dat is dus geen aanrader wegens veel te zout !!..... dus goed spoelen is de boodschap.... sommige mensen die ook zelf hunne zuurkool fabriceren, gebruiken azijn ,maar dat is dus geen zuurkool en is natuurlijk ook niet hetgeen dus vitamientjes Cleveren ... dus straks mijne pruttelpot bovenhalen Sé

    28-01-2015 om 12:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAndaag alle hens aan dek ( lees binnen-terras)

    Onze electrische takel is van plek verhuisd... en we gaan dus een grote electrische boiler naar boven eisen !!.... 

    Daarna wordt er dus warm en koud water aangesloten.... en de douchecabine in mekaar gezet !!...

    Mijn ventje had een droom , het leek meer op een nachtmerrie.... hij had drie jobs omdat er moest gezorgd worden voor vijf kinderen !!.... 

    Ik heb hem gezegd.... dromen zijn bedrog ( piest in uw bed, s'morgens vind ge het nog !)

    28-01-2015 om 10:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooo ik verlang al naar de lente ...

    Ik begin grote goesting te krijgen naar  een goeie schijf van een bil van een varken dat buiten mocht spelen !...Maar onze houtskool is zo goud als op.... en we vinden hier in de buurt geen, dus zullen we der moeten meebrengen van de Makro ofzo in belgië... je kan zeggen, neem dan een gasbbq... sorry, ik wil niemand tegen de borst stoten, ik heb het nu al verschillende keren geproefd.... van mensen die er echt verstand van hebben , geef ons toch maar een gewone houtskoolbbqtje, een kogeltje en later onze grote droom !!.....maar altijd houtskool !! De smaak is gewoon niet te vergelijken, het is iets meer werk !!.. maar zoals gewoonlijk ook vele lekkerder !!....In het begin deed mijn manneke dat, maar doordat hij steeds nog bezig was .... en ik meestal al uitgeteld was door mijne rug !!....ben ik me daar dus op gaan toeleggen !!en heu !! geen verbrand en zwart geblakerde toestanden , maar lekker sappig.... vlees ... met een iets of wat rokerige smaak !!..... en dan die pellepetatjes !! met verse tijm of marjolein !!... gho ik moet er over stoppen want de zever loopt uit mijne mond sé !!....Ik mis de lente , ondanks de sprookjesachtige natuur !!.... en hopelijk is het dan hier boven in orde zodat we kunnen klussen overdag..en s'avonds gelijk normale mensen genieten van ons huisje !!



















    27-01-2015 om 16:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De badkamervloer is dus helemaal schoongemaakt !!

    Ik zal natuurlijk de lambrizering nog eens moeten onder handen nemen met de mooie witte kalei... want het vloeren heeft sporen nagelaten !!.... dus met wat stuckloper en een pot prut... zal dat vlug genoeg gebeurd zijn !!

    Ik hoop dat ik ( als ik diep genoeg in mijn grijze massa graaf)me nog kan herinneren hoe ik ooit het qraqueler-procede heb klaargespeeld !....  want ik heb me daar toch een reuzeidee... dat dus  samen met dat soort van geverfde toestand zou samen gaan !... ik verklap natuurlijk nog niets... maar ik denk dat ik daar 1 van de kamers mee ga  verfraaien !!.... niet echt mannelijk... maar ach...een beetje een romantische toets moet kunnen, want de meeste dames hebben toch nog wel een zwak voor wat romantiek !...

    Ons Molleke is me der eentje !!.... doordat ze nu vlooiepillekes krijgen, kan er niet meer gesaboteerd worden, moeten wij niet bang zijn voor de allergie die we daar alle twee door hebben.... en moet onze Mol niet overal worden buitengesloten als het op kleding ofzo gaat, ( zeker waar we erg direct mee in kontact komen)

    Dus als  ons Mol het s'nachts in huis te koud vind ( de hondjes slapen in de bench) komt hij doodleuk naar boven... en nesteld zich lekker in bed !!.... 

    Als hij daar dan een tijdje heeft gelegen maakt hij me wakker, en maakt hij heisa, tot ik het deksel ophef zodat hij zich daar dan lekker kan onder wurmen..; en zich zodanig manoevreren... dat hij dus  zoals een mens op zijne rug in mijn armen ligt... echt waar... Hij is ook jaloers, als er geknuffeld wordt is hij der als de kippen bij om met zijne grote kattekop er zich tussen te wringen en het maakt niet uit , of het de hondjes zijn mijne ventje !!...Het is ook Mol die me als eerste laat weten dat ze nog geen vleesje hebben gekregen (s'morgens) en dat hij en zijn andere vierpotige maatjes wel degelijk grote honger hebben surtout naar lekkere worst !!

    Ik heb nog een heel lekker oud receptje gekregen , om oud brood op te werken 

    "PAIN PERDU DES MONTAGNES" alleen voor mezelf want  er is iemand die geen kaas lust en er zit dus reblochon in verwerkt .

    27-01-2015 om 11:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De badkamervloer is ingevoegd...

    én de meeste smurrie is afgepoetst... dat was dus voor mijn rekening en het manneke maar water in emmers aan en af sleuren... ik heb het tot de laatste 10 vierkante cm's uitgehouden maar toen stonden de traantjes in mijn ogen van de pijn te verbijten !!.... en juist aan het deurgat heeft mijn manneke het overgepakt !!..

    Nu dus wachten tot dat droog is ( en aangezien het zeer vochtig is buiten, wordt je dat binnen toch ook wel gewaar)geduld is een schoon deugd !!

    Onder tussen ook nog een oude meidenkast naar het voorste gedeelte van de hartjesschuur gesleurd!! ( want die stond in de cave ( oftewel de wijnkelder )het is geen wijnkelder zoals wij dat kennen ... 

    Omdat het hier eigenlijk rotsbodem is ... zijn hier de wijnkelders boven gronds !! dikke eiken balken schots en scheef om de 10-15 cm's ... en daar zijn dan dikke rotsblokken tussen gestoken.... door lekkende daken op het stro .... heeft dat wel tot rampscenario's geleid !! Het stro geraakt niet droog.... en het water sijpelt door tot op de balken die door de dikwijls hele slechte staat van het dak ... dus helemaal doorgerot zijn en na een paar eeuwen zijn die eiken balken zo rot , dat je ze met een soeplepel kan wegscheppen ( ik zal daar eerstdaags eens een foto van maken in nummer 17... waar de cave nog niet opgeruimd is , door van alles teveel , surtout werk, en veel tijd tekort , voor zulke zaken !

    Deze avond weer gewokt met zelfgemaakte noodles !!

    26-01-2015 om 18:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier aan het sneeuwen!!

    De vloer was gisteren nog niet genoeg uitgehard, dus wordt het vloeren vandaag uitgevoerd !

    Vandaag nog eens van die dikke pasta maken !!.... althans als ik niet teveel sterrekes zie van het invoegen ....als dat gebeurd is kunnen we dus de badkamer beginnen afwerken, de douchecabine in mekaar steken en op haar plaats zetten de wc aansluiten het lavabomeubel op zijn plaats zetten en helemaal opkallifateren !!.... dan deur helemaal afwerken en uiteraard ook een vensterbank maken en afwerken !!!!.. een heel programma dat natuurlijk niet allemaal voor vandaag zal zijn !!....

    26-01-2015 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het wintert .. is het hier sprookjesachtig mooi !!

    De natuur is hier altijd mooi !!... in elk jaargetijde.....

    en wij hebben in onze tuin zelfs kerstkabouterkes wonen !! ik heb er zelfs een foto van kunnen nemen !!















    25-01-2015 om 20:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooi gedicht !

    Ongeschreven belegen

    De inkt in m'n pen

    blijkt leeg...

    Nog net een punt,

    een laatste veeg.

    Een komma,

    de laatste streep.

    Harde klappen 

    van de zweep...

    Het vragende papier

    verliest het zijn.

    Onbeschreven,

    wegkrabbelende pijn.

    Laat het verleden

    op termijn...

    Een inktloze vlek,

    een levensles zijn.

    Sarah 20/04/2014

    25-01-2015 om 19:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila ons avondmaal sjiek geschreven "ons dinner"

    Was eenvoudig maar lekker !!.... biefstuk friet.... en omdat ik weer een pakske runds zonder beschrijving te pakken had... en pas zag wat het was als het dus ontdooit was ( decongelér in de micro)  heb ik dus eventjes het roer moeten omgooien , maar d'as niet erg...het was runds en daar ging ik voor... dus vlug de wok weer ingespannen.... en nee deze keer geen sojasaus of oestersaus, maar truffelolie,  gewone champignons, peper en zout van de molen.... een beetje harissa.... en laten stoven /bakken met wat room.... onder de arendsogen van mijn manneke.... die weet dat ik dat allemaal kan omtoveren (surtout de roomsmaak die hij niet lust) naar iets dat lekker is !!.... en zo geschiede met de frietjes heel lekker morgen met den overschot een wokske met die speciale noodles ( ik heb er goesting in om dat vlug voor mekaar te krijgen sé !)wat verse paprika en andere normale groenten !!.... niets laten verloren gaan en met een wok kan je dus een gans muziek ( surtout dat van temst , eten geven, alé, dat zegden ze vroeger als er een overdaad was , ik weet dat mijn grootmoederke dan zegde :"voor heel het muziek van temst",met andere woorden veel eten voor veel volk.... en beverse maten, dat was als de mensen heel vrijgevig waren )

    IK betrap mezelf dikwijls op hele oude dialect uitspraken !! en ik ben blij dat er hier en daar goeie zielen zijn die zich dus diets maken  ( zich opofferen) om een dialect-woordenboek samen te stellen !!! .

    25-01-2015 om 19:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje leergeld betaald !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De smaak is raak, het uitzicht nog niet... ik heb het deeg te ver uitgerold !! de volgende keer ( en dat zal niet lang duren) niet zo dun uitrollen ... en minder gul met de kaneelboter smeren... nu fantastisch lekker maar uitgelopen op het bakblik.... de tweede helft ( eigen gebrouwde vulling !) was beter !! maar het was alle twee om ter lekkerder

    25-01-2015 om 15:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik dus een klein beetje gespaard wordt..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kan ik dus voor wat lekkere koeken zorgen , voor deze namiddag bij de koffie !!.... dit is dus de foto van mijn kookmap.... eens kijken hoe het er in de realiteit zal uitzien...... het deeg is aan het rijzen !!.... dan een tweede keer lekker doorkneden en afwerken !!... met een lekkere zoete vulling van boereboter met kaneel en rietsuiker !! lekker super vers met een lekker bakske franse koffie 

    25-01-2015 om 13:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ferm koud !!..

    IK zou willen dat er wat meer sneeuw gevallen was, zodat we met onze beestjes een ferme wandeling zouden kunnen gaan doen in de sneeuw !! en uiteraard wat prachtige foto's maken !!... 

    Vandaag wordt de vloer ingevoegd !! en ik wil dat doen, maar er is dus monter gezegd , " ik zal dat zelf wel doen !".... dus ik ben eeuwig blij want dat is niet echt bevorderlijk voor mijne rug !

    Het vispanneke was dus super lekker... temeer door de groenten die ik bij het pocheren gebruikt heb en de selder bvb... kwam nog recht uit den hof !! die groeit nog altijd door !!.... Ik heb bij het verwerken van mijn soepgroenten dus die selders een kletskop gesneden en de wortels laten staan met een paar plukjes in het hart, en die groeien dus keer voor keer aan ... Het zijn dan wel geen grote struiken maar toch genoeg om de grote en de hoeveelheid van een gewoon formaat soepselder bij mekaar te krijgen !!....

    Nadien het pocheervocht  gezeefd en daar dan een lekker vissausje mee gemaakt ... met mosseltjes en kleine calemari op hun geheel !.... Vier van die tongrollekes was echt teveel dat kwam natuurlijk ook door de lekkere saus en de smeuige aardappelrand !!....

    Maar goed onze beestjes waren er goed mee.....  want ze lusten alle vier vis !!

    Vandaag frietjes met een biefstuk en witloof ! met zelfgemaakte mayonaise en pickles !!...

    Ik had beloofd van koffiekoeken te maken maar we zijn nog maar net van tafel en ik ga dus al dat werk niet doen, om die dan oudbakken te laten worden !!.... ik had eerst gedacht aan dus strikken escargots met chocoladestukskes, en met rozijnen en ook een paar met ingebakken creme patisiere !

    Maar goed nu aan de slag !!.... het is laat, maar wat geeft het , het is zondag !

    Ik zou zeggen amuzeer jullie ... als ons werk er vlug opzit, onze laarzen aan en tussen de oude wijngaarden een ferme trip gaan maken , we hebben het verdient !!...

    25-01-2015 om 11:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons schoofbakske voor deze avond staat al klaar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    voor mijn ventje dus den overschot van gisteren !chinees !

    Voor mij een vispanneke ( vier tongrollekes gevuld met een stukje zalm in het midden... ) overgoten met een lekker zelfgemaakt sausje met zeevruchtjes en puree ( ik wou er eerst frietjes bij maken maar er was iemand die sputterde hahaha, ja noodles en friet gaat niet samen )

    straks nog effekes onder de slamander ( gril) om een korstje op de puree en het zal af zijn !!.... ons Molleke is niet weg te slaan  uit het keukengedeelte 

    24-01-2015 om 13:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste loodjes !!

    van de badkamer... gaan er vandaag in !... de badkamer heeft de vorm van een lichte trapezium... dus echt veel kleinere stukken aan de kant !!....Dat hebben we opgelost door een ontwerp te maken voor de badkamervloer , de ziel van deze vloer bestaat uit 10 grote tegels  en de kanten daar komen dus kleinere tegels te liggen30/30. het zou helemaal niet gemakkelijk geweest zijn om omgekeerd te werken, 60/60 en een cm dik begin daar maar eens mee te rotzooien..... en die wegen nogal wat ook .. dus we zijn blij met deze oplossing !

    Het was gisteren enorm lekker... er is niet genoeg over voor ons tweetjes.... mijn goesting zegt spijtig, bijmaken, maar het is dus een uitgelezen moment om voor mij dan een vispanneke te maken.en mijn ventje den overschot van die chinese noodles op te scheppen !!....

    De grijze garnalen zelfs ongepeld zijn hier bijna even duur als caviaar!!.. dus ga ik er een beetje mijn eigen swoeng aan moeten geven, ik denk dus die tongrolletjes met een lekker sausje met andere zeevruchten  af te werken en met een rand van lekker gespoten aardappeltjes op de rand !! en dan eventjes onder de gril... voor een mooi bruin randje op die aardappeltoefjes !

    Voila een goeie start , we hebben gezien dat het in Belgie en Nederland al aan het sneeuwen, is, hier is de temperatuur ook van dien aard.... maar er is nog geen sneeuwvlokje te bespeuren !

    24-01-2015 om 10:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het chinees noodles experiment is dus super geslaagd!

    end now ofcorse I ame verry happy !!... thx for the verry good recipy !!

    Al bij al doet het pasta machientje wonderen bij dit soort deeg... het deegje wordt eigenlijk in mekaar gewalst !!.....niets moeilijks, niets zwaars , dus gene labeur meer !!.... Het begin"den opzet" is dus cruciaal.... het deeg moet eigenlijk zoals een metselspecie zijn dus zand en cement zonder dat er water is toegevoegd (sorry ik kan het niet anders formuleren)anders goed kijken naar de foto met de kom van de keukenrobot, zo moet het er uitzien.... dus echt lepeltje voor lepeltje water bij het meel doen en je gewoon mes opzetten, geen deeghulpstukken , het meel en het water moeten gesneden worden !.... 

    Het is goed als je een grabbel in je hand neemt en als je dan knijpt het in mekaar haakt , het mag absoluut niet plakken !! ( en dat is dus het sneue van de zaak, dat maakt het wat moeilijker , maar gene paniek het komt goed)... De  smaak is echt het einde !! echt waar het is echt al dat werk waard !!De noodles zijn stevig en toch zacht ... al dente en toch net als een wolkje in je mond, een speciale smaak en gevoelsbeleving !

    Mijn manneke heeft tot twee keer toe , terug opgeschept !(laatste foto , is het kleine restje dat nog overschiet)







    23-01-2015 om 18:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is toch vreed plezierig zulle !!

    Ik heb daar op zijn minst vier  keer plezier mee !

    den eerste keer ... als ik via, via het recept kan bemachtigen !

    den tweede keer als je ziet dat het lukt

    den derde keer als ik dan aan het fornuis sta en dat weer hemelse geuren en smaken teweeg brengt

    en dan de vierde keer , met volle teugen geniet hoe er gesmikkeld wordt ... en natuurlijk dat ikzelf ook kan genieten van mijn eigen brouwsel 

    als ik het niet vergeet maak ik ook een foto van den bami als hij klaar is gemaakt 

    al is het maar om sommige jaloes te maken hahahaha ( grapke )















    23-01-2015 om 14:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is opgeruimd !

    Nu nog iets van mijn verlanglijstje .... de noodles voor bami te maken....

    en daar ben ik dus al een half uurtje mee aan de slag !! je zou denken een fluitje van een cent, awel vergeet het maar, wat dat is een heel andere werkwijze dan voor bvb het deeg dat je nodig hebt voor tagliatelle , of lasagna bladeren !!... yep, of je het gelooft of niet !!.....

    Het eerste stuk daar heb ik dus een robotje voor gebruikt om een betere mengeling te krijgen , van het spaarzame water dat er gebruikt moet/mag worden..... het meel moet nog droog zijn, maar door de rotatie van de messen wordt het meel met het ietsie-pietsie water korreltjes.... als het goed is moet je dus met je hand een soort van balleke kunnen knijpen, het is zoals zanddeeg maar dan zonder boter !!... echt maar druppels water en dan aan de slag met ellebogenvet !!... knijpen en trekken en duwen ( dat moet je eens proberen met iets dat op droog zand gelijkt)tot je een ons weegt !! echt waar je moet geduld hebben als je dit gedaan hebt moet je dus deze materie ( want het is eigenlijk nog geen deegbal) in een plastieke zak steken en laten rusten.... je moet deze handelingen dus het met de hand kneden toch wel een keer of drie herhalen!... en dan het deeg uitrollen  en daar een soort lintjes van snijden..... goed bebloemen tegen het aan mekaar kleven, ik ga daar mijn pastamakertje voor gebruiken .... Ik hoop dat het lukt want we hebben goesting in echte bami .... met kip en een gedeelte met lekker andere vleesjes !

    De chineeskes die dat thuis maken gebruiken wel HET 000-meel dus vele harder dan het gewone huishoudmeel, maar ik zou begot niet weten waar ik dat zou moeten gaan kopen hier .... in antwerpen jazeker !! maar den tijd ontbreekt, en ik hoop dat deze noodles ook lekker smaken !!

    Straks komt gans de zwik aan foto's eraan, maar ik ga dus gans de zaak fotograferen, zodat een ander er ook nog wat aan heeft.... het kost dus echt niets enkel je moet enkel graag kokkerellen en dan vind ik het een echt bravoerestukske !! .... 

    23-01-2015 om 13:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag...veel snijwerk....traag maar zeker !!

    en ik ga nog maar eens orde op zaken zetten in huis, alles wat "voorlopig" in de badkamer was geparkeerd staat nu natuurlijk in de woonkamer !

    en het geeft natuurlijk een super rommelig gezicht, maar goed, daar spartelen we ook wel weer door.

    Deze week ga ik zeker en vast een receptje uitproberen dat ik van iemand heb gekregen, omdat ik nog zoveel tomaten op voorraad heb, het is natuurlijk nog lang eer er terug tomaten kunnen geplukt worden in de tuin.... en ikben best blij met mijn grote voorraad groenten.... als ik naar de prijzen kijk in de winkelrekken, sla ik bijna achterover, en dat voor prullen die eigenlijk naar niets smaken, hoezeer ze ook mooie reclamefilmkes maken, de winterse tomaten hebben van den eerste tot de laatste een rapen smaak ..... Ik verdenk er zelfs de schef koks van om ook een voorraad van die lekkere groenten in te vriezen of in te maken, hoe kan je anders lekkere smakende gerechten maken met ingredienten die geen smaak hebben.... je zal zeggen seizoensprodukten gebruiken  akkoord, helemaal mee akkoord, maar soms heb je toch toestanden nodig die echte smaakmakers zijn ...; het is voor mij een raadsel .....

    ik heb tongrollekes in de vriezer ...mischien dat ik vandaag voor mezelf een vispanneke ga maken en voor mijn mateke een biefstukske ... ofzo.... 

    Het is toch plezierig hoe onze viervoetige huisgenootjes hunne plan trekken... het ochtendritueel is nu zo geworden...om goed 6.30 is het brood gebakken en moet natuurlijk afkoelen op een rooster.. en wees gerust, je wordt dus echt wakker van vers gebakken brood geur !!NJAM!....dus..... vlug opstaan brood op het koelrooster deponeren en dan de beestenbende al voor den eerste keer uitlaten... de bench  gaat dan open en ons Molleke staat dan ook al klaar om dus haar eerste toerke door de schuren en den tuin te doen !!.... die blijft meestal , wel een tijdje weg, ( als het niet regent of sneeuwt)Maar de hondjes staan na een goeie tien minuten al aan de deur te keffen, het is meestal  ons Schanulleke die dan kort en heftige blafjes produceert.... echt gebiedend, frapant, want zij is eigenlijk het kalmste hondje van de drie, die echt girly, girly manierkes heeft !!... met spelen , met eten met komen flodderen ....

    Ons Mol die durft dus  weg blijven als ze s'avonds de laatste keer naar buiten mogen, voor het gaan slapen ... en het varïeert, soms is het 10 uur dat mol terug komt ( wij kruipen heel vroeg in ons beddebakske , door mijne kapotte rug, die moet bekomen..... )en  ja dan is Mol nog niet binnen, maar die weet ons ook attent te maken dat er iemand aan de deur staat en ook lekker binnen wil zijn in de warmte !!.. stomme dieren bestaan er niet.... Het is niet voor niets dat mijn zegt  het dierenrijk en het mensdom !!.. 

    Ik heb van mijn kleine vierpotige maatjes ook meer vriendschap  en plezier dan van de meeste andere mensen.... 

    Dus ik mis de leugenaars, roddelaars en bedriegers in geen geval !!

    23-01-2015 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker !

    Het spek was al den helft verdwenen ( lekker uit het vuistje opgepeuzeld terwijl er nog een aantal plakken moesten gebakken worden ) gewoon zonder toeters of bellen !! het is onder ons... dus doodgewoon !!





    22-01-2015 om 18:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    artlarooij
    blog.seniorennet.be/artlaro
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!