Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila .. alles is voorbereid....

    om binnen een paar uurtjes te beginnen koken.... en laat dan het feestgedruis maar komen !! niets hoogdravends, maar wel héél lekker denk ik !! een goeie "canard" die ik van kennissen kon overnemen aan een zacht prijsje... en levend vers !! die ga ik maken met rozemarijn aardappeltjes in den oven , spruitjes met spekskes en tamme kastanjes  , en omdat we alle twee héél graag schorseneren lusten ga ik die ook nog klaar maken ... ik wou ook nog appeltjes in de oven klaar maken gevuld met granberrie's maar Theo houd dus echt niet van warm fruit bij een warme maaltijd, dus ga ik dit maar zo laten... als nagerecht iets lekkers met chocolade en mokka !!





    24-12-2013 om 14:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben het wat langer getrokken....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het buiten flink aan het spoken is !! ( de zware voordeur , waait zelfs open door de windstoten , als ze niet op slot zit , het is dus nog het oude systeem dat we gerestaureerd hebben !)

    Daarna lekker ontbeten en besproken of we kerst vieren op zijn hollands of op zijn vlaams... Het wordt dus lekker op zijn vlaams gevierd, dus lekker eten !! en snoepen !!

    Dus deze avond is het eend !! "canard" op zijn frans... ik denk een zoute versie, want Theo houd niet zo van vruchtentoestanden bij een warme maaltijd, dus een groentenkransje ... ik heb genoeg keuze.... in de vriezer !! erwtjes, worteltjes, paprika, spinazie, boterboontjes , staakboontjes brocoli, ik heb ook nog topinamboer die ik kan uitsteken, ik heb eeuwige moes in de tuin, verse prei , spruitjes en knolselder heb ik ook nog in mijn bezit 

    Ik heb alles klaar voor roomijs, maar ga als het kan ook nog een bavarois klaar maken, dat is er vorige week bij ingeschoten omdat er kennissen op bezoek waren, we waren daar echt héél blij mee ! omdat we weten dat die mensen echt geen slechte bedoelingen hebben !! ...

    Dus nu de eend gaan voorbereiden zodat ze lekker kan marineren met de kruiden die ik tussen vel en vlees prop !! 

    Het systeem dat we uitgedokterd hebben , om alles te laten draaien na middernacht werkt , het is een droom , ik moet niet meer opstaan om alles aan te zetten, alles verloopt op wieltjes en is klaar als we opstaan !

    En zoals al eerder vermeld , dat ik wel blij ben, met de cheque die orange mij heeft gestuurd als compensatie, het dekt wel niet al onze kosten, en miserie van vorige maand, maar het is beter dan niets !!

    24-12-2013 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boodschappen zijn gehaald!!

    Alles is bijgevuld !! 

    Voor deze avond heb ik een lekker opgevuld gebraadje met erwtjes uit eigen tuin en de bio-wortels die ik met de massa heb gekocht !! 

    en voor de hondjes heb ik ook weer  beentjes want die zijn daar verzot op !

    Onze keuken ruikt weeral lekker !! 

    Ik denk van daar gesauteerde aardappeltjes bij te maken !! .....

    een foto van onze provisie en de acht zakken aardappels van 25 kg het stuk !! het is weer zoals verwacht !! super petatten !! 











    23-12-2013 om 15:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zijn terug in ons aardse paradijsje !!

    Want 1X de poort achter ons is gesloten..; zijn we op onszelf en zijn we dolgelukkkig, hier is het onze kleine wereld, 

    We moesten dringend de laatste beslommeringen in Belgïe gaan afwerken, dat wil zeggen de meterstanden van gas en electra !! Inpassant natuurlijk van de nood een deugd gemaakt en zijn we bij den petattenboer geweest, die me wist te vertellen dat de prijs eigenlijk een foutje was en ze eigenlijk het dubbele moesten kosten, maar , afgesproken is afgesproken en ik heb ze aan de oude prijs gekregen !!... Het deed wel vreemd aan, want de oude hoeve ( van zijn ouders) was volledig verdwenen en er stond een prachtige villa in pastorijstijl !! met een hele grote loods, die er van binnen net zo rommelig uitziet als ons twee schuren ,

    Het kan ook niet anders, als je vollop aan het werk bent,  want dan heb je doodgewoon geen tijd om alles héél netjes te stockeren en vijf minuten na te denken waar je dat nu gaat leggen, en rechtstaand liggend of op zijn kant, dan ben je voor elk voorwerp of product 5 minuten kwijt, en je hebt die spullen toch steevast nodig !! hup met die handel als het droog staat is het goed !!

    Het zijn prachtige gecalibreerde petatten, geen kleine prutsen geen gaten, geen rotte plekken en ook geen zwarte in mooie stevige zakken, ik wou daar foto's maken , maar !! toen wij daar waren was er een heuse wolkbreuk en ik wou mijn gsm niet naar de knoppen helpen... we hebben er lang genoeg voor moeten zwoegen om een goed werkend spul te kunnen op de kop tikken !!

    en of je het geloofd of niet ik heb van orange een cheque toegestuurd gekregen met de som van 43 euro en een kletske, waarschijnlijk omdat ze me de eerste maand hebben aangerekend en ik verdorie niets met dat spul kon, ere wie ere toekomt, nu nog alléén onzen diezel en het zou prachtig zijn, want de verloren tijd , dat zou een dure grap voor hen worden;... mijn telefoontje naar  orange heeft blijkbaar toch aarde aan den dijk gebracht !!!... Nietemin het zou beter zijn mochten ze  een vele betere kwaliteit verkopen !!! dan is iedereen van den eerste keer content 

    We zijn zaterdag ook naar de allochtonen markt geweest.... ( dat was jaren geleden) je gaat daar niet voor je profijt, want soms is het duurder dan in de winkel ( echt waar ) maar de sfeer, en de specialiteiten, want de meerderheid zijn dus mensen van vreemde origine, marokanen, turken, indiers, chineeskes, etc... en ik ga daar meestal voor mijn kruiden en olijfen, ook de noten en het gedroogd fruit is daar massaal te krijgen !!

    Daar heb ik dan lekkere oesters gegeten en hebben we samen een lekker glas witte wijn ( van een zeer goeie kwaliteit ) gedronken.

    Een paar sfeerfoto's van de markt en uiteraard de fille van donderdagavond in het Brusselse 











    23-12-2013 om 10:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn aan het aftellen !!

    Het is hier hectisch druk en weten niet waar eerst te beginnen !!.... en we doen verschillende werken tegelijkertijd... multi-tasking !!Nog een paar uurtjes geduld !!

    22-12-2013 om 08:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks dat we geen zotte kosten maken !!

    Heb ik het toch redelijk druk gehad, met van alles en nog wat ... en daar hoorde ook tripjes bij naar het postkantoor, beladen met pakjes !!!

    Wij gaan als de eerste kerst en nieuwjaarsdrukte voorbij is bij opa in Breda vieren!! en we gaan vrienden uitnodigen, vrienden van het eerste uur  (opa en Theo ) Voor mij is het  ook een fijn gegeven dat er nog toffe mensen bestaan, die ondanks heel wat verdiende strepen... toch héél eenvoudig zijn gebleven, mensen waar ik me echt goed bij voel !!

    Zo nu gaan we eerst en vooral ons avondmaal boeltje opruimen !! en lekker genieten van een heerlijke rustige avond en van mekaars gezelschap  !!

    20-12-2013 om 18:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijne schouder speelde gisteren onder avond wat op !!

    Die juweeltjes helpen wel degelijk, want voor ik die magnetische armband en breloque droeg , had ik steevast een serieuse zeurende pijn in mijn schouder !! De voorbode dat het zou gaan stormen , s'anderendaags, .... gisteren avond, had ik zoiets, amai ik heb me precies een beetje vertild bij het poetsen, een beetje spierontspannende stick opgesmeerd en dat was het !!

    Het is doordat het deze morgen serieus aan het waaien was en met serieus wat regen , dat ik weet dat mijn lijf mij toch weer waarschuwde !! van er is iets onaangenaams op komst !!

    Het is wel vele minder koud !!

    We zijn dus plaats aan het maken , om onze 200 kg's aardappeltjes te stockeren, op een vorstvrije plek !!

    In huis ( het oude gedeelte dan) daar vriest het nog meer dan buiten, dus dat is geen optie, maar we we kennen onze gebouwen nu door en door en weten waar het absoluut niet vriest !! en daar zullen we dus dankbaar gebruik van gaan maken sé !! ik heb voor 40 euro een gans jaar aardappeltjes die zelfs lekkerder zijn dan gelijk waar hier in de haute marne !! zelfs in promotie ..... kunnen ze niet aan de prijs van onzen boer tippen, UIteraard breng ik er voor de buurman ook mee, met alle plezier doen we een wederdienst !! en alle kleintjes helpen !!hier drie euro , daar vijf euro.... op het eind van het jaar maakt dat soms een verschil van duizenden !!

    19-12-2013 om 08:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jammer !! en toch weer niet !!

    Tijdens het poetsen, telefoon, of ze langs mochten komen ? .... dus vlug , vlug verder gedaan en een fiteske hoger gedraaid.... de bavarois is voor een andere keer !! .... want onze kennissen die ook een B+B hebben ... kwamen onze kast bewonderen... en uiteraard de rest van de vorderingen.... het was plezierig om de verwondering en de bewondering te lezen om hun gezichten.. Het waren gezellige momenten !!! ... 

    Zo en nu voor ons avondmaaltje zorgen !!.. broodjes met gewoon beleg .... en zelf gemaakte confituur, die gaat er met potten tegelijk door !! gelukkig heb ik nog genoeg proviand in de vriezer zitten om opnieuw confituur te maken,  braambessen, bosbesjes,kersen en krieken (reeds ontpit) abricozen , pruimkes, rabarber, aardbeitjes, stekelbezen (kruisbessen )... en ook een paar kleine pakjes frambozen !!.... op een lekker stokbroodje of baguette niet te versmaden !!

    18-12-2013 om 16:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is al behaagelijk warm in de keuken !!

    Omdat ik met een dubbel tarief zit ( EDF) sta ik op zodra ik wakker ben en zet dan rap de energie verslindende apparaten in gang, zodat ik  nog vlug kan genieten van het voordelig tarief dat afloopt om 8 uur ... broodjes onder de gril, de wasmachine aanzetten ( meestal doe ik dat om een uur of vijf s'morgens ) en daarna in de wintermaanden de droger !

    Ik ben natuurlijk als ik alles heb gedaan klaar wakker gelijk een lijster !! en is er van terug indoezelen geen sprake meer !! dus amuzeer ik me dan maar op de laptop !! als ik dan de eerste bakskes koffie geserveerd heb, ga ik achter de grote pc, en Theo op de laptop, de mailtjes lezen en beantwoorden ( die mailtjes van mijn blogmaatjes zijn meestal héél plezierig !! ) 

    En krijgen natuurlijk een berichtje terug in hunne gastenboek !! 

    Zo vandaag wordt er duchtig gepoetst !!

    En ik heb mijn zinnen gezet op een bavarois !! dus gaan we die vandaag klaar maken !! Toen ik Theo vroeg wat hij het liefste zou hebben van smaak vond hij alle drie de smaken die ik voorstelde prima , "dus" besloot mijn manneke ;" dan maak je ze toch alle drie klaar !" ....

    Dus als de keuken haar poetsbeurt heeft gekregen ( de slaapkamer is al grotendeels opgeruimd )  kan ik de lekkere bavarois klaar maken !! 

    Er zijn receptjes die de bavarois in een glaasje serveren ,zonder bodem, maar ik heb het liefste dat er een lekker krokant bodemke onder zit , en dat het er uit ziet als een patéken !

    Meschien voor de lekkerbekken te doen watertanden.... een foto of zo , als ik het klaar maak en eentje om je compleet van je sokken te blazen als we ze gaan opeten

    18-12-2013 om 08:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was gans den dag min vijf !!

    De auto wou niet starten, en we hebben al verschillende keren beroep gedaan op buurmensen hun hulp, ons graafmachine al ingezet om hem te laten starte, (zwaardere batterij , ongeveer hetzelfde als voor de camionette ) maar nu was het echt den laatsten druppel!!... toen de bus gestart is , zijn we dan boodschappen gaan doen in gelijkertijd bij de garagist geweest om een batterij te bestellen !! die er deze avond is ingegaan !! de oude batterij was van 1991 ... dus die heeft haar dienst bewezen !!

    Ik had van den beenhouwer wat lekkere keuvelbeentjes meegebracht die eventjes opgekookt;... en de hondjes waren er super blij mee, het plezier van de vier troetels daar kon die ocharme 1e euro niet tegen op

    Als we de volgende keer naar Belgie gaan , brengen we onze petatten mee van den boer !! vele lekkerder en vele goedkoper dan gelijk waar hier in de haute marne !! 

    17-12-2013 om 19:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker geslapen !!

    Het is op de koer min twee graden !! dus in den hof zal het nog wel wat kouder zijn!!

    Gisteren is er al een berg spullen in de kast verdwenen , en je ziet niet dat er iets in ligt ... Ik heb de kast dan ook aan de buitenkant eerst nog eens afgewassen met terpentijn !!en dan lekker in de boenwas gezet !!

    Het zal natuurlijk wel een paar jaartjes duren eer de kast een mooie volle glans heeft gekregen door het boenen, alhoewel ik de matte uitstraling ook bangelijk mooi vind, het geeft dat karakterisitieke weer van echt eiken meubels die met de hand vervaardigt zijn en waar je, je aan vergaapt bij gelegenheid van een open deur of een expo ofzo, echt gene spek voor onze bek.... want het prijskaartje is meestal enkel weggelegd voor ministers, de nieuwe rijken , etc !

    Ik zie die Bulgaren hune kop nog toen ik erg boos was , omdat ze de kast wilden opstoken ( net zoals ons originele voordeur grr..... ) En er zijn wel meer mensen die meer houden van al hetgeen dat namaak is, laminaat, vezelplaten kasten etv. inderdaad  een vloer die belegd is met laminaat, vertoond geen kieren of spleten, als je zoals wijzelf vloeren leggen met echt hout Douglass, dan zie je in de zomer echte spleten  doodat het hout krimpt of uitzet , bij warmte of koude !! Zelfs onze schuurdeuren zetten uit en krimpen en die zijn honderden jaren hout !! ( omdat ik de witte grondverf op verschillende plaatsen zie te voorschijn komen  in de spleten tussen de planchetten )

    Zo Het laatste schab gaat straks in de kast... daarna nog een vensterbank en het over en weer geloop is voor een tijdje voorbij !! dan kan ik de keukenvloer weer eens duchtig onder handen nemen 

    17-12-2013 om 09:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid mag geschreven worden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel sommigen dan ....... maar goe !! der kan veel water onder de brug door !!

    16-12-2013 om 11:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op dit eigenste moment ...

    Is Theo voor mij schabben aan het maken voor in de kast, waar inmens veel plek is om ons kleren weg te leggen, jammer genoeg is er geen gedeelte hangkast ... maar je kan niet altijd alles hebben in het leven en ik ben zowiezo blij met de gewonnen kastruimte, en ze is nog verduveld prachtig ook, de binnenkant is ondertussen ook al helemaal geworden zoals ik het in mijn gedachten had, en de nostalgie en romantiek wordt nog eens extra opgepimpt met de lekkere geuren van rozen en marseillezeep... Gans de kamer ruikt al naar die mooie edele bloemen !!! 

    Deze middag dus plaatpizza met een cheezy-crust ! 

    Deze morgen ook mijn orchideetjes en mijn cyclamen de nodige verzorging gegeven want er vielen knopje van de orchidee af !! en dat vind ik eeuwig zonde !!











    16-12-2013 om 11:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier een beetje minder koud !!

    Nog een klein beetje afwerking aan de kast en dat is ook weeral een feit... Ik heb een hele rits  handgreepjes kunnen aanshaffen aan grote vermindering ! spullen die normaal 4 of vijf euro het stuk kosten heb ik kunnen kopen voor een halve euro het stuk. Omdat wij toch veel kasten en andere houten meubeltjes gaan oppimpen heb ik die toch nodig , en in de plaats van meer dan 100 eurootjes was ik nu nog geen 10 euro kwijt !! Maar jammer genoeg zat er niets bij die konden dienen voor de schuiven van de mooie kast !!Ik ben al super ongeduldig om mijne pot boenwas boven te halen en alles lekker in de was te zetten !! ook de geur zal dan nostalgisch aandoen, en het is geen grote kamer.... dus het zal lang blijven " hangen" Om de sfeer nog meer compleet te maken ga ik er een paar stukken zelf gemaakte marseillezeep inleggen en een paar zakskes lavendel !!

    Het zal nog wel een paar dagen duren eer we het materiaal opgesnord hebben voor de minimum vier grote legplanken !! die ik er nog in zou willen , maar goed, geduld is een hele schone zaak !!

    Voila, deze middag is het plaatpizza !! Ik had nogal wat bolognese-saus over, en die ga ik nu eens niet invriezen , maar een lekkere dikke grote pizza van bakken !!

    16-12-2013 om 06:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo de kast staat op haar plaats

    Ze is in mekaar gepuzzeld, en wacht nu nog op de afwerking binnen in !! dus schabben en nog een kleine verrassing van mezelf !! maar dat is dus voor de mensen die komen logeren om te ontdekken !! 















    15-12-2013 om 11:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is precies niet zo koud als gisteren !

    Ik was om vijf uur al eventjes in de weer.. hondjes en de poes hun eerste frisse lucht gepresenteerd....  ze waren redelijk vlug terug, behalve Molly, die wil hebben dat je haar een half uur achterna zit om haar te pakken... daar heeft ze blijkbaar de grootste pret mee... maar om vijf uur, nee dank U wel, dus is ons madame lekker buiten gebleven, terwijl de hondjes terug behagelijk voor de verwarming konden zitten !

    een uur of zowat later, moest ik niet meer roepen, want ze stond al paraat om binnen te vliegen !! de aardigheid was eraf, het is zowiezo een gezelligheidsdier, en als er niemand is om mee te spelen, of te plagen.... is het uiteraard maar triestig !! Uiteindelijk zal hare euro wel vallen zeker en komt ons molly van den eerste keer als ik roep !

    Vandaag de laatste loodjes aan de placaard, en dan de rommel opruimen !! 

    We misten een paar ijzertjes, ( d'as een speciaal systeem , dat gebruikt werd in de plaats van scharnieren ) en omdat alles her en der lag te slingeren is er het 1 en ander kwijt geraakt in de loop van die jaren dat het stond te verkommeren. ik ben wel blij dat ik mijn koppigheid gebruikt heb om de hele grote inktvlek die op het werkvlak van de placaard was , weg te werken, het was een heel geduvel, maar ze is gelukkig weg !! 

    Het zou natuurlijk wel niet echt misstaan, want een kast van honderden jaren oud, heeft hier en daar wel gebruikssporen, en blijkbaar werden er op die kast.... de rekeningen gemaakt , met pen en inkt(pot die is omgevallen )

    VAndaag denk ik frietjes !! of pizza, ik zal straks het verdikt wel horen!!

    en een klein schietgebedje dat mijn snotvalling over gaat, ik ben niet echt ziekskes , maar aangenaam is toch anders !! zo en nu eerst ons ontbijtje !!

    15-12-2013 om 08:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    14-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben zo een beetje aan het uitzoeken, wat ik zoal zo kunnen klaarmaken met de feestdagen!

    Vlamingen houden van lekker eten !! dat staat buiten kijf !!.. en zeker met deze dagen zetten wij ons beste beentje voor !!...vroeger, héél vroeger had ik plezier in menu's samen te stellen die een klein fortuintje kosten, maar ondertussen ben ik ouder en wijzer geworden.... ( denk ik !- en hoeft het voor mij zo allemaal niet meer dat opgeklopt gedoe( ik weet het , ik schrijf dat elk jaar !! maar dat is ook zo !).. wij houden natuurlijk van de gezelligheid !! die feesten met zich meebrengt... maar het moet geen rib uit ons lijf kosten !! Eenvoudige ingredienten, die op smaak gebracht worden, door ons tesamen,met de vriendschap en de samenhorigheid van ons beiden, wetende dat je gelukkig kan zijn zonder blasé te moeten doen, en een ander te over troeven !! Dus ben ik op zoek gegaan naar lekkere oude(re) recepten, en omdat we dus in Frankrijk zijn wil ik toch wel de franse toer opgaan !!Theo zijn culinaire kennis is (nog) niet zo groot, en sommige ingredïenten zal ik ook nooit op tafel kunnen zetten, zoals kaas die een uitgesproken geur heeft, en ook geen orgaanvlees, niertjes, lever en rundstong ofzo... hij kokhalst al bij de gedachte, en toch, toch weet hij niet wat hij mist !! ( akkoord de geur van niertjes is redelijk uitgesproken !) maar ze zijn héél lekker als je weet hoe je het moet klaarmaken !! ...

    Om mezelf te troosten heb ik dan toch een ouder aardappel gerechtje gevonden ( en dat ga ik zeker klaarmaken goe geweten !!!!!)Crêpes vonnassiennes ...dat werd dus als bijgerecht geserveerd met kalfsniertjes  !! maar goe... ik zal wel een stevig gerechtje uitzoeken , dat ook een redelijk overtreffende smaak heeft !! en dat hij wel lust !! 

    Anders had er rognon de veau à la nuitonne  op de tafel gestaan !! 

    en als nagerecht pets de none !!

    14-12-2013 om 14:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dat heeft weer voortreffelijk gesmaakt !!

    Op Theo's verzoek bolognese saus gemaakt... want ik heb al de ingredïenten op voorraad, oftewel, in de vriezers .. en uiteraard ook in de provisiekasten !! Ferm gemakkelijk !! Zoals het nu levensgevaarlijk glad is en er werkelijk niets van verkeer is.... ben je dus echt wel héél blij dat je wat op overschot hebt, je zal maar zitten wachten met grote honger.... en de bakker komt niet omdat het te gevaarlijk is ( gladheid)

    we zouden toch eerst om aardappeltjes gereden zijn... maar we gaan ons leven niet wagen voor vijf kilo petatten hé, ... 

    Dus spaghetti "it was" in elk geval voor Theo, voor mezelf heb ik een portie gnocchi ontdooit en klaar gemaakt !! ik was zo verduveld nieuwsgierig !! dat ik niet kon wachten op een andere gelegenheid !!

    en ja hoor....  de gnocchi ( je spreekt het njokki uit ) ontdooit, en lekker opgebakken in een pan met lookolie en een klontje echte boter, wat zout uit de molen, en wat pili-pili, en zo lekker gebraden dus met een klein bruin korstje, kon het gemakkelijk de bolognese-saus vergezellen als bijgerecht !!

    Ik ga wel als de drie andere ladingen op zijn gebruikt( en dat zal niet lang duren daar ben ik zeker van, want het is echt zoveel lekkerder... dan de gekochte rommel die ik dan ook al lekker vond, kun je nagaan ! ...   een andere vorm geven, niet zo pietepeuterig ... ik heb de moderne versie gezien van een sterrechef, die daar helemaal niet moeilijk om deed,( dus geen gepruts ) en daar bovenop nog een heerlijk gerecht te voorschijn toverde !!deze gnocci smelt in je mond, Theo vind het ook een fantastisch gerechtje ... Dus nu kunnen we na de middag lekker verder werken aan de placaard, telkens ik die kamer binnen kom, kan ik mijn ogen niet geloven hoe mooi deze kast is, en dat we gelukkig het verstand hebben gebruikt.. en de kast gered hebben van het vuur !!

    14-12-2013 om 12:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bar koud !!

    Het bovenste gedeelte van de wandkast is klaar dus de twee masaal grote deuren de drie schuiven en de twee onderste grote deuren, zullen waarschijnlijk vandaag aan de beurt komen, we moeten nog wel om een paar spulletjes.... voor de legplanken .... want we willen de kast zo origineel mogelijk maken, en sommige toestanden die dus honderden jaren geleden al werden gebruikt, zijn nu op dit huidige ogenblik nog vollop voorradig in de winkelrekken !

    Omdat ik de kast enorm mooi vind ga ik er toch nog mijn eigen draai aan geven ! en daar zal ook Theo mij ook mee moeten helpen, want op mijn 57 e met een kramiekelijke en kapotte rug, ben ik absoluut geen slangemens ,om heksetoeren uit te halen in de kast.

    Volgens bepaalde kledingstukken voel ik dat er toch al het 1 en ander verandert is aan mijn vetlaagskes !! Het gaat bij ons niet om de kilo's, we willen gewoon een gezond lijf !! dat niet te veel piept omdat het , de overtollige vetlagen moet meesleuren.... een grote troost, we zijn niet alléén die verdikt zijn na het stoppen met roken !!

    IK denk dat het vandaag spruitjes zullen zijn die op het menu staan !! Ik had ze graag klaar gemaakt met kastanjenoten, maar die heb ik jammerlijk genoeg niet in huis en ik ga daar ook niet de wereld rond voor rijden !! ik denk met een lekkere hammesnee !! 

    14-12-2013 om 07:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons middagmaaltje is al gebruikt !!

    En zoals gezegd, Theo is bezig met de ( eiken originele wandkast ) placaard, er moet gepast gemeten en soms toch wel wat geknabbelt worden aan het geheel, want muren zijn versterkt dus iets anders van formaat geworden !! je ziet werkelijk dat alles echt met de hand gemaakt is , aan de minuscule verschillekes !! het is echt machtig mooi !! straks , of wanneer het klaar is ga ik op de zwier met mijn zelfgemaakte boenwas !! zodat ze echt de kamer opfleurt , dat mag ook wel want ik vind ze in al haar eenvoud en de mankementjes van het eeuwen gebruikt te zijn !!een echt juweel !

    Ikzelf ben bezig geweest met gnocchi te maken, dus echt van niets tot een volwaardig en super lekker produkt !! ik ga wel alles koken en dan invriezen !!! 









    13-12-2013 om 12:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    atc
    blog.seniorennet.be/atc
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!