Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo heeft de tuin omgefreesd ( daar waar het kon)

    Zodat de grove hompen klei , kruimels worden en vele toffer verwerken !!

    Ik heb ondertussen de ovens die ik dagelijks ( soms zelfs meermaals) gebruik een grote beurt gegeven, en ben ik er over aan het nadenken of ik mijn kippespit niet zou verkopen !! het is een tof ding, dat lekkere kip tevoorschijn tovert , het is het kebap systeem, je zet de kip met de poten omhoog om zo een speciale kippekoon en de kip draait rond...  het is het duurdere electronische systeem met bovenop de kippegril een kookpot waar je rijst of groenten tegelijkertijd met de bradende kip kan klaarmaken !! 

    Nu nog eventjes mijn combinatie oven ( magnetron-hete lucht en gril ) onder handen nemen !! nu ik daar nog de tijd voor heb, want doorgaans als het echt klustijd is en daar bovenop nog de tuin ( elke dag een uurtje ) komt er van echt  grote schoonmaak weinig in huis, de te verwijderen delen verdwijnen in de afwasmachine, en door de oven gaat er een vodje ... en dat moet dan op die moment volstaan !! nu doe ik het dan met een pot water , waar (veel) azijn en bicarbonaat bijgevoegd.. en dan een minuut of 10 laten draaien !! zodat alles lekker losweekt en afgeveegd kan worden !! het is een oud maar zeer goed werkend middel !! ik gebruik trouwens voor van alles en nog wat azijn ( liters op de maand) het is net zoals marseillezeep, zoda en zout een fantastisch oud mirakuleus  middel om voor van alles en nog wat te gebruiken, en niet alléén in de keuken, of om schoon te maken maar ook om op te leggen ( groenten), de tuin en zelfs als spoelmiddel voor de hondjes hun vacht !! zo ik ga nu een broodje smeren want de werkmens zal wel al honger hebben !! ( en lekker op het terras willen genieten, van de zon, de lekkere broodjes en zelfgemaakt beleg ( fricandon)  en de fratsen van onze diertjes !! wat moet een mens nog meer hebben?

    13-03-2014 om 12:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zeer toffe dag gehad gisteren

    Die begonnen is op ons groot terras in de tuin!! met een lekker ontbijtje... met eitjes van onze kippetjes ( ik heb er ook al aan de overbuurtjes gegeven, want ons kippen zijn alle vier aan de leg!! en ondanks dat ze niet zo groot zijn als de eieren uit de supermarkt !! weten we nu al niet goed meer waar gebleven met die lekkere bollekes !! )

    DAarna begonnen met dus onze voornemens van de mooie tegels , tot we juist op de middag telefoon kregen van onze kennissen, of we even wilden komen kijken en raad geven, dus zijn we aanstonds in de wagen gesprongen... en op het afgesproken adres ... gaan kijken, dan tesamen naar het gemeentehuis daar geweest en we wachten nu op nieuws !! ... of alles naar wens zal verlopen !!

    We zijn dan ook nog nadat we van het gemeentehuis terug waren aan de auto's, naar zo een auberge iets gaan drinken, en er was dus van die landwijn te krijgen, dus hetgeen de mensen zelf brouwen.....

    IK heb het afgeraden, maar goed, wie niet horen wil moet het maar proeven en achteraf verduren ( maagpijn)

    Wij hebben dus een gewone cola genomen, bij argwaan voor iets anders, maar dus onze kennissen waren dus erg gecharmeerd door "de landwijn"... Toen ze hun ( tevens heel klein) glaasje meer dan de helft vol lieten staan, wisten we dat wij weer gelijk hadden !!Voor de meeste mensen is het echt niet (sorry voor de woordkeuze)om te zuipen !.. als je dan ook nog iemand hebt die kwistig omspringt met sulfiet, kan je er donder op zeggen dat je veel betaald , voor iets dat echt de naam wijn niet waardig is !! ( en je er ook dagen goed ziek van kan zijn).. deze wijntjes daar is dus geen controle op van geen enkele instantie en als je pech hebt en een zware amateur treft... heb je meschien wel een echte gifmenger als landwijnproducent, Ik zou als maatstaaf het interieur ter hand nemen, iemand die niet nauwgezet werkt, is in niets nauwgezet, ook niet met de gezondheid van klanten !

    Na de nodige afspraken hoe we het verder gaan aanpakken .. nog om wat produkten voor de  tegels gereden... en redelijk laat thuis.

    Ik had al schrik voor de vos, want de kippen waren uiteraard nog niet veilig in hun hok opgesloten en al de bakken met kleine plantjes stonden nog buiten !!...

    Het was het eerste half uur nog heel druk.... om daarna maar vlug een snackje uit de vriezer te halen en een baguette curryworst speciaal klaar te maken, hetgeen ons uiteraard goed gesmaakt heeft, 

    Het varkensgebraadje van de filet zal dus vandaag op het menu komen te staan met een mengeling van ( eigen gekweekte ) snijbonen en boere tenendat zijn dus hele grote bonen , die je ook ziet in italiaanse bereidingen als minestrone... soms doe ik die in de tomaten-groentesoep in de plek van bollekes !! Theo is er verzot op, en uiteraard staan die ook op het programma voor de erwten en bonen productie in onze tuin

    Ons Molly is echt aan de beterhand, omdat geen enkel diertje graag pillen slikt en een poes geen hond is, heb ik dus echt wel een truc moeten bedenken...Een hond kan je dwingen door op zijn kaakscharnieren te drukken zodat zijn muiltje open gaat, maar dat kan je met een poes niet, want hoe ziek ook , die klauwen en krabben ....pfff !!
    Ik breng van holland steevast maatjes mee ( rauwe haring) die ik dan per portie invries, heb ik zin in zo een lekker glibberig ding, laat ik die ontdooien in de ijskast ... en heb ik dus echt een kwartiertje een smikkelfestijn... dus heb ik een portie maatjes opgeofferd voor de medicatie te kunnen voeren, toen ze nog echt op sterven na dood was , was het moeilijk, maar nu ze bijna genezen is ( de antibiotica doet haar werk) komt ze dus zelf om de stukjes vis vragen echt aandoenlijk, hoe braaf ze dus de ganse pil in zijn geheel oppeuzeld , omdat ze weet dat er dan nog een paar lekkere brokjes volgen, zonder problemen 

    13-03-2014 om 09:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van de dierenarts !!

    Hopelijk is ons Molly haar oogje niet kwijt !!.. in elk geval hier zijn veel te veel verlaten en verwilderde katten.. Ik heb er vandaag zeker al een stuk of zes gezien die er echt doodziek uitzagen !!

    Bij Molly schijnt de antibiotica te helpen, beten en krauwen krijgen van besmette katten... is echt gevaarlijk blijkt!!

    De azijn helpt in elk geval voor het onkruid en nu nog hopen dat katten ook wegblijven.. voor hun eigen goed !! .. ik ben een dierenvriend, maar laat mijn eigen dieren niet in de verdrukking zetten, door  kattegespuis !!

    12-03-2014 om 12:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wolkenloze blauwe lucht !!

    beloofd niets anders dan een toffe tuindag !! Maar wij moeten ook verder met ons bouwprojekt !! niets aan te doen, om echt al te zaaien in volle grond is het nog veel te vroeg, Ik moet wel al het klein grut terug buiten zetten zodat ze optimaal kunnen genieten van de natuurlijke geneugten van de zon en de frisse( niet te koude buitenlucht)Ik zou nog wat moeten zaaien..... in mijn bakjes (binnen)

    IK mag absoluut niet beginnen prutsen met paardemest, want volgens de maankalender heb je dan kans dat de planten zouden verbranden !! dus braaf geduld opbrengen!

    Maar niet getreurd!! We gaan verder onze mooie tegels vervaardigen, want ze zijn toch heel mooi !!

    Het is wel veel werk, maar nadien hebben we dan ook iets unieks !! en daar doen we het voor !!Het zal echt een meerwaarde aan de hoeve geven !!.

    Als de rozelaars aan de poort ( straatkant beginnen bloemen maak ik wel foto's, en wie weet is er dan al veel meer te zien van ons speciale projekt, tijd brengt raad  en bloemen )

    12-03-2014 om 08:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben benieuwd!...

    mensen uit onze kennissenkring, willen in de haute marne, of de Saone streek een eigendommeke kopen... Doordat er nogal veel kaf onder het koren zit bij de Immo's ... zijn deze mensen van hetzelfde gedacht als wijzelf !! je doet beter zaken met de eigenaars zelf , dan met een individue dat je een berg blazen wijs maakt, en eigenlijk feitelijk al liegend zijn eigen zakken vult... en de verkoperen de koper in de zak zet voor vele duizenden eurootjes als je wat tegenslag hebt !! ... ik heb hier zelf met dus zelf alles te regelen samen met de verkoper ... goeie ervaringen, je weet van den eerste keer waar je aan toe bent... en het scheelt een hoop duiten !! temeer dat je er nog een hele goeie verstandhouding met de verkoper aan over houd!.

    Dus fingers crost voor onze maten !! dat ze der tesamen met de eigenaars aan uit geraken !! 

    11-03-2014 om 17:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een werkje van barmhartigheid !!

    Terwijl Theo nog wat mallen aan het bijmaken is voor onze mooie tegels en ik toch niet kan helpen!

    Ben ik dan maar begonnen met het nakijken en het catalogeren van mijn groentenzaadjes arsenaal !!

    Sommige zaadjes die ik nog overheb van verleden jaar, moet ik echt nakijken, want we hebben besloten van sommige groenten niet meer te zetten, omdat we ze ten eerste niet echt lekker vinden, of omdat ze niet echt een daverend succes waren !!... De warmoes vond Theo best lekker maar ik was daar niet echt zo voor te vinden.... en omdat die dan toch veel plek in beslag nemen , gaan eerder voor een grote varïeteit van tomaten, ( zoveel mogelijk verschillende soorten, vormen en smaken !! uiteraard boerenkool , palmkool en eeuwige moes !! ( worteltjes ga ik ook niet meer zetten ik ken een goeie bioboer in de vlaanders en die vraagt voor 20 kg wortels maar een almoes ! dus waarom zouden we daarvoor onze goeie plekjes afgeven, het zou anders zijn mochten we een zee van ruimte hebben !! maar dat is nu niet zo, dat heb ik zelfs geopperd voor we de hoeve hebben gekocht !! ... en als je wat kleur en verschillende groenten in je tuin wil , kom je vlug plaats tekort, ook aardappeltjes gaan we niet meer zetten, ik had dure aardappelplantzakken gekocht, maar dat vonden wij absoluut geen succes !! en dus daar zien we ook van af !!

    De tomaten darentegen en de pattisons waren een groot succes, de eeuwige kool en de radisio ook !! 

    Spruitjes waren eigenlijk piepklein maar wel heel lekker, en daarom gaan we andere rassen uitproberen, de selder was ook iets minder ( waarschijnlijk te laat gezaaid , en voor de knolselder was het veel te heet en te droog verleden jaar ) .. Paprika's waren ook fantastisch geluk, maar door het snuffelen heb ik ontdekt , dat ik de mooie gezonde planten had kunnen ovehouden inplaats van ze gewoon te laten verpieteren, maar goed , dat is leergeld !! 

    Zo de resem groenten is bijna  gedaan en nu nog de bloemen en sierplanten eens gaan uitzoeken.

    Ik heb trouwens veel van het kleine grut dat ontkiemd is... buiten gezet op de kleine tuintafel op de koer !! s'avonds zet ik dat allemaal terug binnen, omdat ik het niet vertrouw, ik zou mijn plantjes niet graag kwijt zijn door te koud s'nachts, sommige zaadjes waren best aan de dure kant , en heel weinig van inhoud ! 

    En dan de kleinoden die ik van een groen maatje gekregen!! en waar ik haar zeer erkentelijk voor ben ik draag er heel goed zorg voor en ga daar deze week natuurlijk ook nog werk van maken sé !!

    In de serre is het overdag broeierig warm als je alles gesloten houd, maar als je het deurgat open houd.. is het er aangenaam warm zonder echt overdreven te zijn, met het systeem dat ik verleden jaar heb gebruikt zitten de planten nooit zonder water !! zelfs niet met een hittegolf !









    11-03-2014 om 14:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.octopus !! zijn is soms nodig !!

    Wil een renovatie betaalbaar blijven, moet je van vele markten thuis zijn !! een goed budget, dat in eer en geweten besteed wordt en je soms ruimschoots op tijd moet plannen !! ( dus in het groot aankopen, of aankopen wanneer iets fenomenaal interesant is , wetende .. binnen Xaantal maanden hebben we dat echt nodig , dan bespaar je geld !! )zoveel mogelijk zelf verwezelijken, brengt natuurlijk ook mee dat je met sommige dingen uitblinkt !! omdat het origineel is, dus fantasie en handigheid gaan hand in hand !! 

    Wij hebben nog maar weinig ideetjes moeten afvoeren wegens niet haalbaar !! en dat was gisteren ook het geval, we spelen als koppel goed op mekaar in... ik breng een idee aan, ( soms met de volledige manier van werken voorhanden , omdat ik ooit al zoiets heb gedaan, zien doen ambachtslui, waar ik bevriend mee was maar ondertussen al héél oud , of overleden )en soms een eitje uitgebroed, maar na het eerste prototype niet echt wat het wezen moet, onpraktisch of gewoon echt niet mooi,  Theo heeft dan ook al verder aan het denken geweest en heeft dan een oplossing , of een idee gevonden dat nauw aansluit met hetgeen ik voorop heb gesteld !! en dan komen we zo tot een fantastisch iets  !! dat praktisch , mooi en uniek is !!

    11-03-2014 om 12:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het had deze nacht niet gevrozen!!

    Het is heerlijk warm... en het begint er op te lijken dat we s'morgens de verwarming uit zullen kunnen laten... dat zal uiteraard een ferm besparing zijn op de electriciteitsrekening !!

    We staan in dubio om op het eerste verdiep met pellets te gaan verwarmen !! ik denk niet veel duurder dan het hout dat je hier koopt per sterre, en je hebt minder viezigheid !! 

    Vandaag gaan we dus  nadat alles eten en drinken heeft gekregen  verder met de tuin eventueel nog eens om te frezen... en daarna onze siertegels verder aan te maken want het zijn er nogal wat , dat we nodig hebben !...

    Vandaag ga ik dus nog een keertje stoofvlees op het programma zetten , met boterboontjes, want het nieuwe seizoen breekt bijna aan en we hebben door al onze overvloed van eigen gekweekte groenten, daar nauwelijks van gegeten ik zou het zonde vinden als ik dat later , bij de nieuwe  oogst al die lekkere groenten aan de kippen te voeren wegens te veel van het vorige jaar dus overschot !!... de kippen zijn  er net zo gek op als wijzelf.

    Ik heb ook opgemerkt dat ze gek zijn op verse friet, pasta( enkel de deegwaren ) en ook de schillen van de aardappels die op de bbq zijn gepoft !! ze vliegen er alle zes met volle overtuiging op, speciale geluidjes makend !!

    Om half vijf terug naar de dierenarts, ik hoop dat Molly haar oogje geneest !! want anders is ze langs 1 kant blind !!we moeten echt aan de overlast van bepaalde katers iets gaan verzinnen, wat weet ik nog niet !!maar het is vreselijk dat onze eigen beestjes zo afzien !!

    11-03-2014 om 09:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn mooie lentedag is weeral voorbij !!

    super genoten in de tuin ( met zelf gemaakte tuinpadtegels in de weer geweest.... een heel karwei, ons Molly is nog steeds heel erg ziek, door dat ze dus in eigen tuin door andere katten is aangevallen. Ik ga drastische maatregels moeten nemen, want ik pik niet dat mijn eigen dieren door andere hun beesten worden aangevallen en gemasaqreerd !! De tuin begint er weer erg netjes uit te zien en als laatste primeurtje, alle vier de kippen zijn aan de leg !!





    10-03-2014 om 19:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaaaiiiiii , daar tekenen we voor hé,

    Zalig lenteweer !!!...Het laatste stuk van de vertikale tuin is een feit, nu gaan we dus zorgen dat we tijdens het tuinieren geen vuile voeten meer hebben... en dat we geen halve meter per stap dat we zetten bij natte toestanden ( na een regenbui bvb) groeien... Onze overschot ( afvalstukjes ) van de douglas !! gaan we dus omtoveren tot prachtige  tuinpadjes tussen de nieuw aangelegde  moestuin !! ..Dat was echt nog eens een goed idee, het moeten niet altijd bloemen zijn om je tuin kleur en fleur te geven.... ( ik weet het, we zijn nu 1X speciallekes !! ) Nu moeten we alléén nog zorgen dat hetgeen we voor ogen hebben om tegen de speciale toestanden te laten groeien werkt Het gegeven dat courgette's, pattisons en andere vruchtgroenten  uiteraard het lekkerst zijn als je ze niet te groot laat worden en daardoor zal onze methode best wel slagen , ik weet dat we 100% goed zitten!! Een atractie op zichzelf.. en het super plezierige is dat we het nog zullen kunnen opeten, of doorverkopen zodat ik op zijn minst toch mijn zaaigoed kan terug verdienen !! ( ik moet er absoluut niet rijk van worden, want wij zitten zo niet in mekaar, maar iedereen bedienen, die zelf op zijn luie gat gaat zitten zonnen, dat gaan we dus absoluut niet doen !)

    Het was gisteren op het grote terras 30 graden!!om een uur of vier in de namiddag !!We hebben de vertikale tuin zodanig ontworpen dat we op dit bepaald stuk tuin toch schaduwplekken gaan hebben en we daar dan groenten kunnen zetten, die snakken naar een paar uurtjes luwte !!

    Zo ik ben benieuwd of het onkruid kapot zal gaan door te sproeien met pure azijn, ( het schijnt zou het ook goed zijn om katten van je erf te houden ...die daar niet thuishoren !

    10-03-2014 om 09:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    09-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons middag maaltje is dus gebruikt !!

    Tomaten-groentensoep... uit eigen keuken en van eigen gekweekte groenten.... de tuperware marchandise doet goed zijn best !! en je kan gemakkelijk je soep een ganse week in de ijskast goed houden en verbruiken hetgeen je nodig hebt !!

    In de slaapkamer is het koel, maar we hebben onder de paraplu van het grote terras gegeten en daar was het toch weeral 30 graden... ( dat is nog een peuleschil, want we hebben vorige zomer  temperaturen gemeten van rond de vijftig graden en zeker en vast niet pal op de middag !! je kan zeggen , ja !!! maar !!!.. je mag de temperatuur niet meten in de volle zon !!!... wel op dat stuk van de tuin is er gewoon geen schaduw !!

    en ook geen zuchtje wind !! het is er echt een tropisch klimaat .... breng daar water omtrent en je hebt een subtropisch klimaat !!...)

    Vanavond een lekkere verse hammeschijf die ik straks , als die ontdooit is helemaal ga insmeren met de nodige kruidjes en lekkere olie... waarschijnlijk gaan we daar dan nog een slaatje van radisio bij doen en lekkere vlaamse aardappeltjes !! ik denk gepoft op de bbq !!

    Theo mag van mij de laatste trappistjes hebben, maar hij wil ze reserveren voor de vlaamse recepten !! die bier in het gerecht moeten hebben !! en ik vind persoonlijk dat je het echt héél goed smaakt , als je bvb. water met een boullionblokje gebruikt in de plek van bier, mijn grootmoeder gebruikte altijd Piedboeuf bier, een soort van tafelbier, ze nam dan altijd het donkere dat iets of wat zoet was !! 

    IK gruwel van alles waar ze een klets suiker hebben bijgesmeten !!bvb. Kip-curry klaar gestoomd met zoete mayonaise is werkelijk een moordaanslag op mijn smaakpapillen !! .....of kibbelingen met zoete tartaresaus, hoe verzin je het !!

     Gelukkig is Theo van hetzelfde gedacht, en de meeste franse klaar gemaakte sauzen ook, niet dat ik die in huis heb, maar soms breekt nood wet , en moeten we ergens gaan eten, veel betalen, en weinig lekkers , maar goed .. dat is het nadeel van graag en goed te kunnen koken , je weet hoeveel de ingredïenten kosten, je weet hoelang het duurt voor je bereiding klaar is , en als ze der met hun klak naar smijten.... voel je, je bedrogen , daarom dat wij nog weinig of zelfs niet meer op restaurant gaan !! pakskes en poeierkes.... pfff .... nee hoor !! jammer voor mezelf, en ook wel jammer voor Theo die nooit eens erg joviaal en romantisch kan zijn en me tracteren op een lekker etentje.... Het lekkerste dat wij dan eten is bij Vlamingen die hier in de ( ruime) regio een mooi B+B hebben... met een beroepskok, maar daar mogen we nooit betalen, en we voelen ons dan schuldig !! Zelf kunnen we de mensen nog niet uitnodigen... juist af en toe (h)eerlijke groenten presenteren, en fruit enzo meebrengen van de vlaanders als tegen prestatie !!.

    Voor wat hoort wat, en dan blijft de verstandhouding en/of de vriendschap het langst duren !!!

    09-03-2014 om 13:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waauw , wat een heerlijk opstaan !!

    OP het programma staat dat ik een brouwsel ga maken om de krulziekte bij nectarines en perziken tegen te gaan !!...ik ga het mooie paadje dat Theo heeft gemaakt verleden jaar onkruidvrij maken en daarna dus de bbq van het winterse stof  ontdoen... ik had voor verschillende keren stoofvlees gemaakt !! en het was echt om duimen en vingers af te likken, je smaakt toch het verschil als je bij het maken van stoofvlees een paar goeie trapisten bijgiet !! ik had een fles, dubbele trapist en een blonde van Grimbergen !!

    Zalig met verse frietjes mmmm voor mij met ijskoude zelfgemaakte appelcompot van belgische jonagold, heel sappig en zuur-zoet !! zonder vieze troep om de appels extra lang te bewaren, of om ze extra te laten blinken, toen we hier ( verleden jaar ergens hebben wij hier eens appels gekocht, er zat kraak nog smaak aan, en ze plakten allemaal ik was er echt vies van, de buurvrouw heeft dat trouwens ook aangehaald toen ik hun bak met ( bestelde) appels bracht!...

    Ik denk dat de appelflappen, appelgozetten of gelijk wat, dat hier in de streek als gebak gepresenteerd wordt... smakeloos is door de appels die eigenlijk die echt smakeloos zijn, het zijn gelijk voze rapen !!! .... wat zijn wij toch geluksvogels !!.. ik ben ook benieuwd naar het nieuwe ras met rood vruchtvlees !!!

    De jonge boomkes zijn al te koop en ik heb vast en zeker nog wel een plaatsje in de tuin om er daar eentje ( of meer weg te zetten !!

    Deze nacht waren de kippen in ons buurt allemaal héél onrustig , ik denk dat reintje de vos op strooptocht is voor een mals kippetje !! dus we zullen extra op onze hoede moeten zijn!!!

    De tuin ligt er al prachtig bij , vandaag gaan de laatste perikelen van de vertikale tuin op hun plaats, we hebben dat moeten becijferen om de rest van de groenten niet in de schaduw te zetten !! 

    Het toon echt al magnifiek !! en is er nog niets echt begroeit !!....Het zal in de zomer haast je rep je zijn om de groenten die je vertikaal kunt laten groeien ... op tijd op te binden en zullen we daar ook weeral moeten rekening mee houden als we naar antwerpen gaan !! Maar ik ben er zeker van het zal echt fenomenaal speciaal en mooi zijn ...... 

    Zo en nu aan de slag, eerst nog aan Theo vragen wat hij zoal graag op de bbq wil deze avond !! 

    09-03-2014 om 10:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stoofvlees ( op de vlaamse manier klaar gemaakt) staat te pruttelen

    van toen we goed en wel thuis waren van de dierenarts!! Ik heb deels de mooie rosbief gebruikt ( die ik bij thuiskomst destijds heb opgebakken en nadien pas hem ingevroren ) maar omdat ik de mooie diepe smaak miste... doe ik er nu nog ander rundsvlees bij en daardoor is het echt om duimen en vingers af te likken, twee uur , nadat het stoofpotje ... is opgezet in de pruttelpot !! (hij is een oud, maar weinig gebruikt oud beestje, waar nu uiteraard verandering in gekomen is ik aanbid zowat alles wat hierin is klaargemaakt ! en hij verbruikt zelfs met zijn grote  maar 120 watt.

    Ik stond door zijn ouderwets uitzicht, er een beetje sceptisch tegenover, en omdat hij er nog echt nieuw uitzag heb ik hem overgenomen, ( gelukkig maar ,want elk gerecht dat ik hier uit tevoorschijn tover is dus om vingers af te likken tot aan je ellebogen !)

    Je kan niet geloven hoe verleidelijk dat het ruikt , tot in de tuin, een vele lekkerdere geur dan Chanel no 5 , althans voor de lekkerbekken.... denk daar dan ook nog echte verse friet bij... en je hebt een .... vul het zelf maar in, ik wil niet als viezerik worden bekeken , ondanks dat het dan enkel en alléén culinair zou zijn !! ... 

    Zo ons Molly is dus verplicht om in de grote bench te blijven tot ze genezen is.. en we gaan haar dan ook laten sterilizeren... ik had graag wel een jonkske gehad.... maar het brengt teveel miserie mee... we zijn older de bolder als ze op strooptocht is naar nazaten !! .. zo en nu heerlijk genieten van een grote portie vlaamse zaligheden !!!  

    08-03-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TErug van de dierenarts

    om half negen waren we al in de dierenkliniek , want ons Molly heeft een paar nachten geleden gevochten en ze heeft de niesziekte opgelopen !!

    dus ze krijgt nu ( na al een spuitje te hebben gekregen )een antibioticakuur ..

    Het is een hele toffe dierenarts !!amai dat is een pak van mijn hart !! Die wil ons later ook wegwijs maken als we eventueel andere dieren zouden willen gaan houden op onze ferme, maar dat is dus zware toekomst muziek, we zullen eerst zorgen dat de huizen, de schuren en de groenten , fruit en bloemen in orde geraken !!

    Maar dromen is het geluk van eenvoudige mensen , ik zou me niet kunnen voorstellen, dat ik zo rijk zou zijn , en dat ik me alles zonder nadenken zou kunnen kopen of verwerven.... wat zou het leven langdradig zijn !!

    zonder doel !! .. want ik denk niet dat je na je miljoenste miljoen , nog veel zou nadenken hoeveel er bijkomt elke maand /jaar !!

    Goe dat is dus achter de rug, en nu ben ik dus vlaams stoofvlees aan het maken voor deze avond !! met lekkere frietjes !... radisio , appelmoes lekker fris voor mezelf !! en morgen .. bbq ! de eerste van het jaar !!

    In de tuin !! lekker gezellig ... en kalm ik kijk er zowiezo al naar uit !! 

    straks verder de tuinklussen afwerken sé !! en we liggen langk !! 

    08-03-2014 om 11:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    07-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ondertussen vijf minuten na de zessen !

    We hebben om een uur of vier het werk stillekes aan, gelaten voor wat het was, de laatste lading was opgehangen... op de droogparaplu...ik ben binnen een fris flesje bruis gaan ophalen en we zijn gezellig in een zonnig hoekje van de tuin gaan genieten, van het gepresteerde werk !! we hebben onder tussen ook al de grote serre terug gezet !! zodat de grond daarin kan opwarmen het is natuurlijk nog veeeeel te vroeg !! maar gedaan is gedaan !! en deze keer hebben we in de serre op de grond worteldoek gelegd !! want ik ben zo blij met mijn utgedokterd systeem met petflessen ... dat ik dit gewoon in de serre ga doorvoeren voor de grote planten !! ... en nu een heerlijke douche want Theo die is doodmoe van de tango te dansen met de grote tuinfrees .... en ik voel elke ruggewervel in mijne ruggegraat, maar er is weer een lading stenen uit de grond gehaald en als ik dat elk jaar doe zal uiteindelijk de grond hopelijk zuiver geraken !! ....

    Onze buurman rechts van ons is nog steeds duchtig aan het opruimen, de appelaar, pruimelaars het krijgt allemaal een snoeibeurt, heel rigoreus met de kettingzaag, het is direct een ander zicht heel kaal !! en gelukkig zijn nu al de wilde braamstruiken die zelfs onze tuin begonnen te overwoekeren weg, daar ben ik dus héél blij om echt waar, en dat allemaal zonder ruzie te maken, want daar zag ik eigenlijk wel tegen op.... 

    LUna en schanulleke worden horendul van de mensen die op straat stoppen aan onze poort en de zaak bewonderen de kleine opdonders horen van alles en verstaan natuurlijk niet dat de mensen ons werk  bestoefen..... Ik laat ze maar bezig !! ze kunnen echt niets doen want de poort is en blijft gesloten !! en zo weten slechte karakters ook dat de zaak bewaakt wordt en niet alléén van kleine keffers maar dat er ook een grote hond aanwezig is , die niet blaft maar als het moet bijt !!

    07-03-2014 om 18:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder een staalblauwe hemel

    ben ik stenen van de grond aan het rapen ( ook dakpannen, potscherven en glasscherven) terwijl Theo zijn best doet met de grote tuinfrees... waar het kan wordt de grond omgewoeld.. en ziet hij er mooi zwart uit !!

    Als ik dan na zo een tijdje stenen heb geraapt dan denk ik , yes !! voorlopig liggen hier geen stenen of potscherven meer, maar na een uurtje zonneschijn komen er toch weer stenen boven, die zijn dan droog geworden en het rode en het witte van de kalksteen is dan zichtbaarder geworden.. het ziet er in elk geval vele netter uit...Het is toch een heel ander leven zo met zon.... morgen is het net drie jaar geleden dat we hier voor de eerste keer in Melay zijn komen kijken !! 

    Op het grote terras is het nu 28 graden en was het heerlijk toeven onder de parasol, broodjes met kip-curry !! en lekkere verse koffie !! 

    Zo nu ga ik eerst de was ophangen en een andere lading  wassen !! zodat die ook nog op de draad kan!!

    07-03-2014 om 13:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knalblauwe lucht !!

    en een witte laag op de grond en de daken !!

    Het gaat de goeie kant op !!

    De kippen zijn al buiten.. en genieten van een heerlijke lekkere appel in zes partjes gesneden,.. vandaag moeten ze na hun appeltje eerst maar hun voer van de grond oppeuzelen, want ze krijgen blijkbaar capsones...en daar zijn we niets mee... uiteraard moeilijk om dat te verwezelijken als boergondïer zijnde.... ( wij prefereren ook liever de lekkere beetjes, dan het doodgewone !)

    Vandaag meschien al frezen ( dat zou normaal gezien zondag op het programma gestaan hebben ) en stenen rapen !! het stuk dat we verleden jaar gesaneerd hebben ( en waar de buurvrouw links zo boos om werd ) is nu zover dat het al los ligt maar eigenlijk nog niet te bewerken is als moestuin of iets anders.. teveel steengruis etc. !!  

    Omdat ik vond dat de perzikkenboomkes niet zo goed groeiden als de nectarinneboom, ben ik gaan zoeken naar de perfekte standplaats voor deze bomen en instinctief hebben we ze dus toch op de goeie plek gezet, omtrent een muur die ook nog eens haar warmte afgeeft onder avond, alhoewel het bij ons dus verleden jaar onoverkomelijk warm was... Het was zelfs zo warm dat ik denk dat het water uit een ( groot) zwembad van nature uit zo warm zou zijn geworden dat we er koud water zouden moeten bijvoegen hebben echt waar !! ongelofelijk !!

    IK hoop dat we voor de start op het eerste verdiep toch nog tijd krijgen om de tuin dat ietsje meer aan te kleden en zo , elk jaar meer naar het afwerken geraken, en ik zie in mijn gedachten al de tuin met de grote vertikale stukken ... die zig-zag door een stuk tuin lopen en waar ik op de grond uiteraard ook groenten ga zetten.. het zal een heel speciaal cachet geven en heel origineel... ik heb het nog nergens anders gezien.

    Het voordeel van deze methode is ook dat we zo een beetje schaduw maken .... want bepaalde planten kunnen niet tegen uren aan een stuk blakende zon !!IK ben echt zo nieuwsgierig wat ons eitje dat we uitgebroed hebben voortbrengt !!

    Uiteraard wil ik de groene vinger maatjes !! het plezier gunnen van foto's te bekijken.... maar ik ga dat dus reserveren ... voor latere datum, als alles al groeit en bloeit !! ...

    Zo nu de wasmachine in gang zetten, kluskleren aan en naar de tuin, voor de nodige vitamine c, die je uit zonlicht kan puren op te doen !!.. natuurlijke lichttherapie...ik zou zeggen geniet !! dat gaan wij ook doen !!

    07-03-2014 om 09:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig , al de positieve energie, uit de tuin !!

    Ik heb nog een volle emmer prei geoogst !!en ik heb het roodlof ( radisio) verplant, nadat ik de kropjes heb gefatsoeneerd, ik had van de buurman verleden jaar zelfgekweekte look gekregen ik had die opgespaard en heb die dus laten kiemen die staan nu lekker in de moestuin groot te worden !! naast de radisio.... 

    Onze buurman heeft blijkbaar ook lentekriebels want die is het verwilderde stuk aan het opruimen.... en wij zijn daar zeer dankbaar voor... het is direkt een ander leven !!! 

    Theo is dus de voorbereidingen aan het maken voor onze vertikale tuinperikelen en ik moet zeggen het zal echt heel speciaal zijn en veel plaats besparen voor andere groenten te zetten!! ... 

    Het is soms uitzoeken hoe hoog sommige planten worden , want op de verpakkingen staat er bijna nooit hoe hoog sommige klimplanten groeien en dan kom je soms echt wel catastrofe's tegen ( zoals verleden jaar met de sluimererwtjes !) 

    Ik heb vandaag al erwtjes (om uit te puren ) geplant, en sluimererwtjes !! Ik wou eigenlijk op die plaats de patisons kwijt maar we hebben nog hier en daar wel plaats om een grote muur te construeren voor de mooie grote planten !! Ik ben er helemaal blij van geworden jammer dat op sommige plekken in de tuin er nog veel steengruis in de grond zit !! ik zou zo graag gewone ordinaire zwarte tuingrond bezitten, maar dat is onbetaalbaar om die naar hier te slepen.... de mensen in de vlaanders weten niet hoe rijk ze zijn !!!  

    Zo morgen moet ik bovenop alles een emmer prei kuisen snijden en invriezen !! gans de tuin ruikt naar prei omdat ik hem uiteraard al een groot gedeelte ontdaan heb van ongeregeldheden !! 

    06-03-2014 om 16:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemels !!

    Het kan niet beter !!

    In de eerste plaats was het kurkdroog en heeft het gevrozen !! daar ben ik dus super blij mee , want zo droogt de veel te natte kleigrond goed uit !Zodat het tweede gedeelte van de moestuin kan gefreesd worden, nu zal Theo zich wel moeten reppen om de palen in de grond te slaan voor de klimrekken!! Het ziet er een beetje halusinant uit !! Maar dat zal zeker en vast wel veranderen , als alles is vol gegroeit met de patisons, met de aubergines etc.

    Er wordt een koe geslacht en verdeelt vandaag en ik krijg beentjes om lekkere boullion te maken !! ( die ik dan lekker laat inkoken en dan in portie's in de vriezer ga steken !! Want het is niet voor niets dat alles beter smaakt als je in een deftig restaurant gaat eten, ( en ik bedoel dan niet , voorgekookte rommel die in de Makro gekocht is en opgewarmd in de Microgolf-oven, maar waar ze echt nog patatten schillen selder , prei etc schoonmaken , spoelen en snijden dus van scratch  beginnen )

    Dat komt dus ook door de zelfgetrokken boullions !!! akkoord het is wat werk !! maar oooo zo veel lekkerder !! 

    Het is dat ik nog geen goeie weckketel heb want anders zou ik zelf verschillende malen boullion trekken in laten koken en daarna in bokaals sterrilizeren zoals je met confituur doet !! 

    Dat is dus nog toekomst muziek, en omdat ik de verzekering heb gekregen, dat er beentjes gratis en voor niets voor mij apart worden gehouden, voel ik me stinkend rijk en super blij !! 

    Het scheelt uiteraard ook dat het weer zomer wordt en ik deze klus kan klaren in het oude gedeelte op het gasfornuis !!....

    Zo ik denk dat ik vandaag de rest van de groententuin maar ga leeg halen en op een minder druk moment mijn preistengels ga schoonmaken snijden en invriezen, want binnen kort zullen ze toch in het zaad schieten en dan hebben we der niets meer aan !!

    Ons Molly , was er gisteren om een uur of vier vanonder getrokken ( van onder gemuist !) en kwam schoorvoetend op mij af toen ik de kippen ging uitlaten !! ...

    Het poezebeest weet haar thuis te vinden ( zeker rond de tijd dat we ontbijten , zodat ze ook haar kluts yoghurt niet misloopt, gek elk diertje lust dat graag ) ... maar is ondertussen weeral op strooptocht in de tuin, de schuren en omliggende tereinen , ik hoop alléén dat ze van de straat weg blijft, want hier zijn een koppel idioten die de diertjes voor de lol omver rijden !!

    06-03-2014 om 09:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon als verleidster !!

    Ik heb wel al ergere dingen meegemaakt in Melay !!.. We zijn dus om worteldoek gereden , die stond in promotie in den aldi.. 16 euro voor 25 meter !! .. we hebben zowat alles opgekocht hetgeen er was !! !

    wij mogen toch ook wel eens hebberig zijn hé?... de potgrond hebben we gelaten voor wat hij was, eigenlijk is het compost en hebben wij hem minimum een halve euro goedkoper !! dus !! ...

    om een uur of vier hadden we zo iets van waauuuwww heerlijk nu toch effekes genieten van het goeie weer, van mekaar een lekker bruisje en de beestjes, ( ons Molly is ondertussen der weer eens van onder gemuist !!!...

    Het werd om een uur of vijf wat frisser en na het gemijmer over de tuin ( als hij afgewerkt zal zijn deels als recreatie, deels als snoep/groententuin) dat we dan toch wel rijke mensen zullen zijn en dan bedoel ik niet geldelijk , want dat is gewoon niet uit te drukken in euroo's ... maar gewoon hetgeen we zullen bereikt hebben met onze handen , ons denkvermogen en ons uithoudingsvermogen en dan heb ik het nog niet gehad over het vertrouwen in mekaars kunnen>..... want eigenlijk zijn we nu al schatrijk ... wetende wat we weten ... en dat is voor sommige mensen  niet echt goed !!! 

    NU gaan we heerlijk genieten van kalkoendrumsticks en verse frietjes met een mengelmoesje van kerstomaatjes ( deels voor de zaadjes ) en daarna een goeie film... wetende dat het weer alangsom beter zal worden en wij genieten van ons hebben en houwen !!

    en dat we aftellen naar het bezoek van een paar (Nederlandse) vrienden van het eerste uur !!

    05-03-2014 om 17:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ive2
    blog.seniorennet.be/ive2
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!