als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
02-07-2015
heerlijke tijden !!
geExperimenteerd met kruiden en internationale gerechtjes, zoals mexicaanse tomatenslaatje... zatziki.... d'as dan weer grieks...... een witte kool slaatje(eigen recept ).... een komkommerslaatje eentje uit de oude doos, van ons pitteken ( mijn eigenste grootmoederke ) en nog wat plezierige bijgerechtjes zodat onze bbq ... super geslaagd is geworden... tesamen met verschillende uiteraard zelf gemaakte sausjes.... het was best zweten geblazen, maar de resultaten waren navenant ... Het was lekker !! zeker weten.... allemaal vers gemaakt.. en veel uit eigen tuintje !!....(h)eerlijker kan niet..... het is wel degelijk veel werk, dat ik met hart en ziel graag doe !! het moet echt af zijn , voor minder doe ik het niet !!... ik werk niet met proefbuisjes ( moluculaire keuken) en ook niet met het pincet... maar hetgeen op de borden terecht komt is lekker.... heel lekker.... omdat ik het echt graag doe !!.... geen (keuken) werk is met teveel.... omdat ik weet dat hetgeen je der in steekt er ook nadien uitkomt !!.... echte koks die niet met pakskes werken (zoals sausbinders enzovoort ) awel chapeau.... om ganse dagen in een goed trekkend restaurant te werken....en kwaliteit te leveren, dan heb je liefde voor je vak.... en zonder twijfel uithoudingsvermogen.....Zo ik ga nu genieten van een welverdiende rust... op een broeierige slaapkamer ... als de hitte blijft ..; gaan we terug beneden slapen goe geweten !
Super gezellig... en nog vele beter toen onze kameraden ons op de vingers tikten dat we niet veel kwamen zwemmen... ze weten dat wij ( ik in elk geval een echte waterrat ben , als het mogelijk is ) maar we weten ook mekaar deur plat lopen is niet goed... te is te... maar blijkbaar waren onze maten daar niet mee akkoord !!... dus zij wij dan gaan zwemmen na vier uur... het water was heerlijk.... je kon er zonder dralen zo instappen... en na zo een dik uurtje te hebben geplonsd .... nog eens naar de fruitbomen gaan kijken er staat de confituurketel weeral veel werk te wachten !!
en dan.... wat gaan we weeral eten deze avond... de bbq was weeral niet echt iets om aan te beginnen ( na 18 uur) dus Blote frieten... dat is dus zelfgesneden frietjes... super vers... maar zonder veel tierlantijntjes... een goeie kwak mayo, pickels of tartaresaus... en de zaak is rond.... gelijk op de kermis... als we zo op een evenement zijn kan het mij weinig schelen of er een vleesje bij is.... als de frieten maar lekker zijn, Maar Theo heeft iets met fricadelleworsten, bamihappen en nasiballen....
awel de tartaresaus en de pickels zijn ook weer om je vingers af te sjabberen tot onder je oksels .. met allemaal verse ingredïenten ...
het was echt een super vruchtbare dag !!!...Voor de gezondheid houden we ons nu een beetje kalm en gaan geen honderden kilometer rijden.... te warm , en goed voor dood te gaan in een fille.... alles komt in orde zeker geweten ....
voila... ik ga dus lekker mijn ding doen, maar boven is het echt super warm..... ondanks de kleine ramen en de isolatie....
De ananas confituur is geproefd en goed bevonden... ( Theo vind hem de max , ik vind de nectarinnekes-aardbeien-en witte kersenconfituur dan weer lekkerder )
Ondanks dat de pickels drie weken moeten rijpen kon ik me niet bedwingen en heb een potteke open gedraaid.. ik ben van mening, als de pickles mislukt zijn ,zullen ze binnen 14 dagen drie weken nog altijd niet te pruimen zijn.... MAAR!!!!.... Ooooo ze zijn fantastisch lekker !!... nu al !!!!
Ik ben er zeker van dat er maatjes zullen zijn die ook blij zullen zijn ... met zo een pot gele lekkernij.... Ik kan me geen friet of geen gepofte aardappel voorstellen zonder zo een goeie kwak van die ingemaakte groentjes... ( want dat zijn de pickels uiteindelijk ) Hier in Frankrijk zijn die moeilijk te vinden... en als ze al te vinden zijn, is het , het peperdure merk Blackwel &Cambells... dat weliswaar van goeie kwaliteit is maar echt zondig duur...bijna vier euro voor een 200gram...
Puffen en zweten.... in de schuren is het nog het beste te vertoeven !
We zijn nog eventjes naar onze maatjes afgezakt.... en daarna een klein hapje gegeten, het bestond uit gemengde sla, met hard gekookte eitjes tomaten en gekookte ham...uiteraard een goeie kwak mayo kon niet ontbreken, de aangekondigde bbq is uitgesteld wegens veel te warm en ook veel te laat.... normaliter begin ik de que op te stoken om een uur of vier, voor groter braadstukken, zelfs nog vroeger !!
De mediteranese boontjes zullen moeten wachten .... om geproefd te worden !!.... en de griekse kip zie ik ook wel zitten goe geweten......
Ik ben trouwens benieuwd hoe de Griekse mensen hun debacle gaan oplossen... het is mischien zelfs niet zo slecht als men denkt, ik vind al dat gedoe met die euro geen echte zaligmakerij alles is gewoon verhonderdvoudigd ..van prijs, mensen lijden armoe en honger...ik kan me niet voorstellen moest je zo een dertig jaar geleden gezegd hebben dat een je voor een bloemkool 120 frank zou betaald hebben ... omgerekend naar guldens .... ( aan 14 frank gerekend, ik denk dus aan de gouden tijden )bijna 10 gulden....voor een brood ook zo iets... ik ben als klein kind nog bij de bakker om een vers gesneden brood geweest en dat was toen zo een groot kwartje met een gat erin....voor 5 frank hadden we nog een volle zak snoep... in het snoepwinkeltje...en voor een frank had je een bolleke ijs !! vers geschept...
De mensen die van de Klinge en omstreken zijn... weten het mischien nog.... in de stationstraat.... tieleke pan.... en Matil... de creme-glace verkoopster.. ( haar stootkar met goudkleurige deksels in de vorm van een toef slagroom... de bak helemaal mooi beschildert met figuren )
IK ben een jaar of 10 geleden op vakantie geweest... ( Rethimnon) en heb daar eigenlijk mijn hart verloren.... de mensen waren (daar toen althans)erg sociaal, lief, beleefd en zeer innemend ).... ik wou eerst daar een huisje kopen, maar uiteindelijk zijn we in Frankrijk beland... soms denk ik wel eens terug aan de momenten dat we moesten kiezen.... maar goed... blijkbaar zit er verandering in de lucht... en dat mag wel na X-aantal jaren....
Mensen die in de jaren vijftig.... op deze aardbol zijn beland...
draaien dus naar de zestig... voor de vrouwen de menopauze... en het feit dat velen onder ons... kinderen en kleinkinderen hebben, en kunnen proeven van het goeie leven.... het zou eigenlijk (bijna) alles mag, en niets moet....
Dan komen de kilo's er zo bij.... de meeste vrouwen die in de overgang zijn hebben last van hormonen.... diegene die het roken achter zich hebben gelaten.... hebben meestal ook verschillende kilootjes bijgekweekt... en als je daar dan bovenop ook nog van gezellig eten houd, tesamen met je soulmate... t'ja dan heb je kans dat je lijntje een dikke streep wordt.... Ik en ook mijnen toekomstigen houden enorm van lekker eten..... en de knusse gezelligheid.... we zijn beiden gestopt met roken..( en ik zal zeker voor een slank lijntje niet terug beginnen met roken, echt niet ) .... Ik ben absoluut niet jaloers op mensen die op op onze leeftijd nog een lijntje hebben.. iets of wat een voller lichaam is ook niet lelijk... en al dat gezwets op alle sociale media's vind ik dus echt... der over !!... mager en taai, gelijk de bokken van snaai !! de waaslanders weten wel wat ik daar mee bedoel.... nee ... laat ons aub, lekker genieten van het goede dat ons nog rest... en van mekaar !!.... in de mate van het mogelijke.... doen we aan ons dikke streep iets... maar ik ga me niet dwingen om honger te lijden.... en gans den dag zoals een kip zonder kop van den honger door het leven te gaan!!.... wie ons zo niet wil zien, die laat het maar !
en ik ben echt blij dat er nu eindelijk.... modeketens zijn die de realistische toer opgaan !!.... het is eigenlijk een video , maar ik kon geen echte link vinden dus heb ik het gekopïeerd
dus weinig geslapen...; ( het valt me anders soms zwaar... dus met die warmte is het nog vele erger)
vandaag eerste werk..; is dus frambozen trekken.... en weer invriezen zoals de twee andere halve kilo's.... de ananasconfituur is nu al mooi afgekoeld en kan dus bij de andere voorraad worden gezet.....
IK ben blij dat ik op onze oude slaapkamer nog zes spiksplinternieuwe bokalen heb gevonden met schroefdeksel.... het zal nodig zijn... want tegen september komt de grote zwik... ik zal blij zijn als we weer een paar statie's verder zijn en ik een echte grote provisiekamer heb, net zoals een kelder maar dan boven gronds, het is natuurlijk weer wachten... tot we weer verder kunnen, maar onze gezondheid gaat voor, en we moeten ook de rest van ons hebben en houwen in orde houden.... voor mij is het uiteraard super dat ik af en toe eens kan kokkerellen... en dat we daadwerkelijk , dag in dag uit ('morgens) jaar na jaar, van al dat lekkers kunnen genieten.... de tuin ziet er weeral niet meer uit;... de tomaten staan er in de tuin maar schraal bij... het is veel te warm.... volgend jaar krijgen ze echt een hele nieuwe plaats... dat heb ik al uitgedokterd..... want mijn proefprojekt....is wonderlijk tot nu toe 100% geslaagd... nu nog wachten op de opbrengst.... het over en weer rijden heeft ook voor de tuin nadelen.... maar goed, alles komt in orde zeker weten... en ik heb dus nog massa's tomaten in de vriezer...
ik denk dat ik vandaag eens sperzieboontjes a la mediteranee ga klaarmaken warm heerlijk met griekse kippeboutjes,(die op de gril of de bbq zijn klaargemaakt) maar het groentengerecht alléén is koud ook lekker als salade bij de bbq..
Deze voormiddag .. aangename momenten met onze maatjes doorgemaakt !
Na de middag .. ondanks het broeierige warme weer !!... gekokkereld dat de stukken er vanaf vliegen.... eerste en vooral een lading mayo... waarmee curry-saus, tartare-saus... en looksaus mee is bereid... de looksaus is gemaakt met eigen gekweekte look !! en ondanks dat die bollekes klein zijn.... ruik je hem des te beter... maar is zacht van smaak !!....Ik heb ook nog eens van 2,250 kilogram netjes schoongemaakt ananas ( dus geschild , de pitten eruit gepeuterd en in stukjes gesneden, confituur gemaakt... ik hoop dat die even lekker smaakt als de witte kersen confituur want die is werkelijk een droom.... maar eigenlijk zeggen we dat telkens als we een andere soort fruit gebruiken voor de confituur .... dus .... ik denk wel dat het goed komt...tussen de buien door ( de mixer moest afkoelen) een lekker wijntje geproefd... en dan een heerlijke quiche gemaakt... Het is echt lekkerder als je der wat sla bijgeeft als bijgerechtje... zo....frambozen plukken is er niet van gekomen d'as voor morgen.... en dan gaan we dus voorbereidselen maken om een grote honderen te maken.... zodat onze sloebers ruimte hebben om buiten te spelen... zonder gevaar te lopen.... voor het 1 of het ander...Maar het was weer een zeer aangename dag.... morgen nog van dat !
Het is echt plezierig als je graag kookt ... en weet dat je disgenoten het lekker vinden... het enigste nadeel is... ge wordt er nogal dik van.... als het te goed smaakt !!.... bij ons smaakt het altijd naar meer... en zolang de voorraad strekt ( zolang er nog in de pot wat te vinden is ) kan de leute blijven duren....
Het was een zalige dag !! die kunnen ze ons niet meer afpakken maar het was dus echt bloedheet !! een internationale airshow.... en blijkbaar ben ik niet alléén die nog niet goed frans spreekt want de italiaanse piloten hadden een dame bij die dus hun acrobatie dus helemaal becomentarïeerde... wel mijn frans is even goed !!... en het heeft best wel charme ...hahahaha!!
Ik denk dat ik als beroep een frietkot ga openen... zo eentje op wielen.... 6 euro voor een grabbel friet... een broodje ( halve baguet en een fricadellesausies)... en het was dus echt rootje schuiven.... (we zijn getracteerd door onze maatjes ...) al bij al zijn we super content !
het was gezellig... en zelfs nog met een franse man... over gentse waterzooi gebabbeld, maar ik weet niet of het , het gerecht was met kip , of dat met vis !!.... want je hebt variatie... In elk geval diene mens was gek op de vlaamse keuken !
Vandaag lekker koken voor vrienden en hun gasten !
De proefsessie was dus in de smaak gevallen... vanaf volgende week gaan we dus met volle moed, overal beginnen met opruimen, hier in frankrijk ( de schuren... zodat we kunnen betoneren).... maar ook in antwerpen, na vier jaar ... is dat nodig... i..... een bijkomend gegeven is uitrekenen wat iemand als bijverdienste bij ons heeft verdient.... het is ingewikkeld, niet betaalde huishuren, gas en water.... Het moet allemaal mooi in het vat worden gegoten met facturen een hele karwei
Onder avond na het sproeien... nog eens gaan kijken en ja hoor weer een zwik frambozen die rijp waren, dus plukken geblazen, na het schoonmaken en spoelen gewogen en weer een halve kilo... bio frambozen....
Om ze zo te eten vind ik het niets speciaals, als confituur darentegen een super de luxe lekkernij .... er hangen denk ik als alles goed blijft gaan zal ik nog een kleine kilo framboosjes rijker worden... en daarna van al die pakjes en tuperware dozen.... hun inhoud.... lekker confituur brouwen in de koperen marmite !!
binnen een dikke week zullen de miralbellekes al een gedeelte kunnen geplukt worden, de echte kleine pruimkes een kers groot !!... miljoenen hangen er aan de bomen.... heb ik geen tijd om ze direkt als confituur te verwerken , ontpitten we ze ( na het goed spoelen uiteraard) en vriezen we die in !!.....
Daarna nog siroop maken van vlierbessen, appelmoes peertje op sap trekken enzovoort... bovenop de ravage in Antwerpen...
in de eerste plaats gaan winkelen..... een citern van 1000 liter gaan ophalen .... het vat staat in de weg,en wij kunnen dat goed gebruiken....
gisteren hebben we ons trouwens vergaapt... aan de grote boomgaard.... de keuze van fruit is overweldigend... wel drie soorten appels.... ik heb een grote boom met stoofappels gezien, (boskoop, of goudrenet, of een ander oud appelras) granny-smith... en dan nog een soort die je hier wel meer ziet rooie appels... en ook oogstappeltjes... zoals ze vroeger bij ons zegde... redelijk zuur maar uitstekend voor compot van te maken... en aangezien onze lievelingstaart meer dan twee kilo appels in zijn receptuur heeft staan, zullen de appels meer dan van pas komen.....Perenbomen... notelaars, mirabellekes... kweepeer en druiven... die zijn verwildert en we gaan die dus fatsoeneren.... de dooie takken verwijderen....en de brandnetels er van tussen halen, er staan dikwijls paarden te grazen... en die hun uitwerpselen gaan we dus aan de voet van de druivelaars gooien.... gewone pruimen en witte pruimkes..
BOkalen aub.... er zijn weer een zwik bokalen verbruikt met de pickels.... en net zoals bij mayonaise.... gebruik ik daar het liefste de grootste exemplaren voor.... de wat kleinere om al eens een potje pickels als cadeautje te geven ,of als proevertje.... want ik durf af en toe wel eens een soort van ruilhandel op te zetten met mijn zelfgemaakte culinaire toestandjes !!... de pickels geef ik maar weg als ze gerijpt zijn en door onszelf goed bevonden....
VAndaag weer naar onze maatjes geweest...en we werden uitgenodigt om gebruik te maken van het mooie grote zwembad.... helemaal omrand met mooie eeuwen oude bomen... zaaaalig.... een zwembad helemaal voor ons tweetjes.... heerlijk in he zonneke... super... mijne rug is er bijkanst nieuw van geworden, inder tijd heeft de prof. die mij geopereerd heeft mij eigenlijk gecomandeert om dagelijks te zwemmen...Ik heb dat heel lang gedaan... maar ja sé.... hier is geen zwembad voor handen ( ons boerderij) en de rest heb ik niet uitgzocht, in een bad gaan plonzen waar nog tweehonderd andere badgasten hun lol zoeken.... is niet aan mij besteed, niet dat ik egoiste ben maar een elleboog een knie of een hiel in je kapotte rug gestampt krijgen dat je sterrekes ziet , is niet echt een aanrader....dus ... no way gossé !!.. en dus vandaag echt hemels !!.... ik kreeg er maar niet genoeg van ... het plezierige aan het zwembad is dat de zwaluwen daar ook komen drinken, gelijk stuka's... zoef.. langs je hoofd scherend rakelings over het zwembad en met hun bekske dus water scheppend.. het duurt vele langer om het te typen, en ook langer om het te lezen.... want dat gaat dus vliegensvlug !!...
MIjne rug heeft precies vidange gedaan... ik voel me echt fitter... mijne rug is minder stram !! waauw nog van dadde !!...
Deze avond hebben we brocoli gegeten met een lekker biefstukske !
en nu lekker genieten van onze avond... al de prullen uit de kelder die water en zeep konden verdragen zijn dus gewassen en droog !!.... het is een beetje onorthodox, maar iemand die een geroutineerde naaister is wast over het algemeen ook eerst de stukken stof, voor ze knipt en naait ( krimpen , naderhand voorkomen)..
zo ik heb mijn eitje gelegd... ik heb wel nog een verrassing in Petto voor mijn lieve mailmaatjes... Bernice, Christiane.. Inneke.... en uiteraard al de anderen die me in de loop der tijd leuke berichtjes of comentaartjes hebben gestuurd...Mijn vriendin en ikzelf zijn van plan om een seniorenweek te organizeren hier in de buurt.. met alles der op en deraan ergens in september..... ik verwittig jullie persoonlijk... ... met de nodige uitleg en foto's..... aan hele toffe prijzen... sauna , privé zwembad..... luchtdopen.... het zal allemaal kunnen....
Nu moet deze bereiding (in potjes) drie weken minimum rijpen... liefst zelfs een maand ! en dan aanvallen !!....
de frambozenstruiken daar was niets verandert... de besjes waren allemaal nog te roze.... dus kunnen we wat anders.....
Al de stofjes die ik uit de kelder gered heb... zijn bijna gewassen.... en ruiken terug naar nieuw....( ik laat ze minimum twee dagen buiten hangen, ook al de mooie T-chirts, rokjes en andere kleding die me te klein was geworden of gewoon geen plaats meer in de kleerkast... zaten dus in zakken en stonken dus moesten die er ook aan geloven zelfs als ik ze weg geef... wil ik nog dat ze netjes zijn.... ik zie mezelf geen minirok meer te dragen.... alhoewel het modellekes zijn die vollop in de franse boetieks in Toul,Vesoul, Epinal en Dijon te koop zijn.... Voila ik ga verder doen...
nog een sjans dat ik alle lege bokallekes bij houd !!
omdat ik van veel vers houd, zijn bij ons de bokalen nogal zeldzaam en zijn voor mij dus werkelijk kleinoden die ik erg waardeer en spaar..ook de dekseltjes...
Soms werkt mijn hamsterwoed al eens op het systeem, ook omdat we nu nog altijd rommelig leven, overal ligt er wel wat.... ( en nu de antwerpse kelders leeg worden gemaakt, en de niet fris ruikende hobbymaterialen die ik toch wil en kan recuperen door te wassen.... is het helemaal een zootje.... dat nog wel enkele maanden zal aanslepen... maar goed... het is nu zo ... het kan niet anders....
Dus een gans jaar braaf bokalen van , van alles bijhouden, de ene bokaal is al wat fraaier dan de andere, maar zolang ze het doel bereiken dat ik nastreef is het voor mij alang oké !!....confituur, appelmoes, pruimenmoes, pickels , augurken en de hele grote voor de mayonaise !.....
Dus nu komen de grotere modellen goed van pas !!....
De eerste lading is klaar en kan rijpen.... minimum drie weken... en daarna aanvallen !!... op gepofte petatjes bij de bbq , op de frietjes enzovoort.... PICKELS , vlaamse pickels, niet van de devos-lemmens met nog wat toegevoegde kleurstofkes... maar met echte kruiden, met echt mosterdmeel....
Morgen de tweede lading !.. de tweede bloemkool en nog een lading glazen bokalen afkoken..... njam... meer moet dat niet zijn... die van de comerce , zien er een beetje satijnachtiger uit... maar dat is het dan, die van ons zijn echt lekkerder !!... wie moest willen ... ik heb nog een halve pot gekochte pickels staan ge moogt ze komen halen !!....
nu is het de maand om te beginnen met confituur te maken..
aardbeien, rooie bessen stekelbessen, kersen... en uiteraard frambozen en braambessen...
kersenconfituur hebben we al..... nu dus de frambozen plukken..en omdat ze niet allemaal tegelijk rijp zijn, is dat dus een werkske van ongeveer een week... wij lossen dat op, om de geplukte exemplaren te wassen en (voorlopig ) in de vriezer te proppen tot alles is geplukt en dan in 1 keertje de confituur te bereiden... ik ben zeer blij met de opbrengst van deze morgen op een dik kwartiertje hadden we dus een halve kilo.zuivere vruchtjes !
ik lig al een tijdje wakker;... maar ik wil het een klein beetje normaal houden
en ben nog wat blijven liggen... ik denk dat het deze week weer raak was met mijn insomnia( dus van woensdag, naar woensdag, 1 week gerekend) hoop en al heb ik alles tesamen een uur of 12 geslapen, deze nacht dus bijgerekend.... Het is echt een vloek, een kwaal die veel voorkomt in de familie van moeders kant... mijn grootmoeder nam steevast haar slaappil.. al in om half acht, om dan een uur of twee later naar bed te gaan... ik neem geen slaapmiddels.. omdat die op den duur wennen en je uiteindelijk een junkie wordt... die overdag zoals een zombie door het leven sloft... en s'nachts toch wakker ligt.... punt andere lijn....
Als ik door het slaapkamer vensterke kijk... dan zie ik dat de zon al op de gevel van het andere huis weerkaatst..(gelukkig want meer vochtigheid kunnen de machines niet aan ....
wat staat er daarna nog op het programma', voor ik de breimachine's een bloemkool in piepkleine roosje verdelen en pekelen, want mijn zelfgemaakte pickels zijn op en die , die ik meegebracht heb van de carefour antwerpen)zijn niet te vreten..
De bloemkoolroosjes, zilveruitjes en augurkjes moeten gepekeld worden voor een paar uur, daarna een stevig sausje maken en potten gevuld... smulplezier voor maanden... heerlijk op gepofte bbq-aardappeltjes.... lekker op een stukje geroosterd varkensvlees ( ham) en ook bij frietjes niet te vesmaden... het zuur (de azijn) breekt het vet af dat je dus binnen gekregen hebt , van spek, friet, ham enzovoort....en...... Het is aangenamer dan een lepel azijn naar binnen werken...
nadat de camionet is leeggemaakt, frambozen trekken en confituur maken, verleden jaar waren we veel te laat en hingen ze gewoon rot aan de struik, diegene die het nog niet waren kon je niet plukken omdat ze gewoon open barsten tussen je vingers.....
We zijn weer van ons antwerps avontuur !! dat voorlopig nog altijd in de kelder bezig is
ik denk nog 1 keer sleuren met rekken en spullen... en dan kunnen we de zaak opvegen afvegen en afstoffen... en de schade bepalen...; ik heb acht jaar meer dan 8000 euro uitgegeven om de kelder volledig waterdicht te maken... ( ik moet erbij zeggen hij is ook volledig leeggehaald want was gedeeltelijk gedempt, en het lek van een rioolpijp die door de buren gewoon doodleuk in onze kelder was gepropt... liet dus dat stuk vol lopen ... met drek ) ... het heeft een fortuin gekost, ik dacht van gerust te zijn, maar het is allemaal boter aan de galg.... overal vochtplekken en oud antwerpen heeft blijkbaar meer dan 1 lekkende riool want ook achteraan is er nattigheid, resultaat... de verzekering zal kunnen ophoesten.....
de camionet zat vol met breimachines.. die dus in goede staat in de kelder gegaan zijn, maar nu last hebben van al dat vocht.... omdat het eigenlijk allemaal machines zijn als herstellingsmateriaal voor mezelf kunnen we er nog wel wat mee... en ik hoop van dus de mevrouw die ik een roze passap heb beloofd kan verblijen, maar het hangt er met zijn voeten uit.... dus fingers crost...
deze morgen hebben we zowat alle weertype's gehad die er bestaan ,behalve een orkaan !! plensbuien, motregen zonneschijn , redelijke windvlagen.... enzovoort... maar we konden dus de bus laden zonder nat te worden.... Ik had een plaatsje voor de deur besteld en zowaar het is dus nog gelukt ook... dat is dus echt geluk hebben in het hartje van oud antwerpen... een parkeerplaats voor de deur..... om in te laden zonder dat je platen moet aanvragen om op die dag dus vrij spel te hebben .....
Morgen staat er dus uitladen en stockeren op het programma maar ook de frambozen oogsten, enorm veel frambozen die al rijp zijn dus daar gaan we weer eens lekkere konfituur van maken, die ik dan deze winter op een rolbisquit zal smeren.... of als vulling bij een Linzer-torte !.... (Linzer is geen ingredient, maar de naam van de ontwerpen van deze bewuste taart)... zo en nu ga ik lekker genieten van platte rust ... want het was deze morgen weer super vroeg... ik rij mijn stukken ook... maar door mijn slapeloosheid, ben ik nu dus echt uitgeput... het drukke verkeer (deze namiddag en avond) is voor mij dus erg vermoeiend, omdat ik dus nogal een pietje just ben... ik hou mij echt aan de verkeersregels.... en krijg de rietepetieters als ik met cowboys te maken krijg of dus zoals ik al eerder heb geschreven wielekeszuigers of kontenplakkers aan weg werkzaamheden............. mannen of vrouwen waarvoor die 70km per uur niet telt.. en je dus beginnen te coeieoneren... pff... die mogen ze van mij allemaal hun rijbewijs afpakken voorgoed !
Deze morgen met vleugels gesleurd ( van een vliegtuig)
zonder redbull.... het vliegtuig was klaargestoomd om naar de spuiterij te worden gebracht !!... dus met twee remorquen een karwei.... vleugels ontmanteld en hup met de geit, in dit geval dus dat vliegtuigje, een twee zitter !!.... de dag is nu toch al iets of te ver om nog te klussen dus nog eventjes studentje spelen met de computer en de bernina... zodat deze uurtjes ook nog nuttig besteed zijn, deze avond hoevekip met gebakken bloemkool !
Theo vind dat de kersen niet echt tot hun recht komen op de foto's
maar heu!! ten eerste ... de kersen hadden eigenlijk al eerder moeten geoogst worden... ( al veel rotte aan den boom zelf) en ten tweede !! het is voor konfituur... dus ze moeten lekker zijn... en hoeven geen schoonheidwedstrijd te winnen... ( ik heb trouwens al vele ergere scharminkels hier in de groenten afdeling van de supermarkten zien liggen hoor )... maar de konfituur van deze kleine smaakbommen is dus overheerlijk... ik kan niet genoeg stoefen...alles wat uit eigen castrol komt is vele lekkerder dan van de commerce ( althans in ons geval toch )
Ik had nog nooit witte kersen gezien... laat staan geproefd.... wel witbuiken zoals ze in de vlaanders zeggen.... maar echt ze bestaan.... we zijn weeral 15 potten kersenkonfituur rijker ...... en er volgt nog meer van deze lekkernijen !
de rode kersen en ook de zogezegde witbuiken hebben we der maar bij gekieperd.... want voor ons ik tijd ook money !!....
IN die boomgaard staan er ook kweeperen... in het frans noemt dat dus coing !... ik heb een heel goed recept om daar klovenzalf mee te maken... en uiteraard ook lekkere gelei !!....
Wat staat er nog zoal op het fruitavontuur.... pruimen... appels peren.....en mirabellekes... de druiven die bij ons zelf kunnen geoogst worden daar ga ik dus een experiment mee maken.... maar we zijn blij toe... en voor wat hoort wat we delen de gulle gevers natuurlijk van onze brouwsels !!... voor niets gaat de zon op... en er zijn blijkbaar nog maar weinig mensen die de kunst beheersen om het mes aan twee kanten te laten snijden... voor je ook maar iets afspreekt zijn ze al aan het schipperen om niet of super weinig te betalen, terwijl zij het honderste uit de kan proberen te halen.... en dus zegt dan het spreekwoord... wie het onderste uit de kan wil... krijgt het deksel op zijn neus.....
En wij hebben ook geleerd van niets meer voor niets te doen... we hebben leergeld betaald.... dus we kunnen ons les opzeggen