Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    28-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was verduveld lekker !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was al een hele poos geleden dat we nog pizza hadden gebakken/gegeten !

    van toen de kids van ons maatjes op vakantie waren, reken uit !!.....

    IK vind het wel spijtig dat ik het recept van mijn toen zelfgemaakte pizza-tomatensaus niet heb opgeschreven... ik had dus nog 1 bokaal in de ijskast staan... en die is zo enorm lekker !!... dat je er bijna geen andere ingredieten voor nodig hebt... het is eigenlijk een veredelde pizza margaritha geworden... maar dan veeeeellllleeee lekkerder dan die gekochte brol ...

    Onder tussen weer wat gedaan  namelijk geborduurd... de max !!

    28-11-2015 om 19:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een paar keer op en neer fladderen.... naar ons oude woongelegenheid want daar staat de wasmachine

    en de droogkast !

    en dan yippie ... terug verder prutsen met software, lapkes en borduurgaren...

    Voor deze avond is er pizza besteld....Neee !! niet gekocht, ben je gek !!,... zelf gemaakt

    28-11-2015 om 13:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super !!

    Hoe vlug ik de leerstof van Embird onder de knie krijg !!....ER is maar 1 ding heel erg aan gans de zaak ... en dat is dat ik er niet meer toe kom om echt te borduren... ik doe dat degitalizeren zo graag , dat de rest er gewoon bij verdwijnt !...Deze oefening gaat over de parameters... over de buitenlijnen... oefenen doe je met een plaatje van een kleurboek ofzo !

    Subietekes.... naar de vriezers gaan choppen, om broodjes... pistolets en een gewoon grof, bruin of zwart brood.... De pistolets gaan een paar seconden in een goeie hete oven... de grote broden kunnen gewoon langzaam ontdooien zodat ze dus morgenvroeg... a point zijn... bij het ontbijt... heerlijk met goeie boere boter... een plak lekkere kaas, of een paar sneetjes lekkere camenbert... en als afsluiter een dubbele snee met kweeperengelei.... de gelei naturelle... dus alleen met suiker  gemaakt is op .. en nu ben ik dus aan een pot bezig een mengeling met druiven... niet te versmaden echt waar de max !...Wat we deze avond gaan eten, dat moet ik nog eventjes bekijken.... ik zou stoofvlees willen maken voor ettelijke keertjes !..... in de grote crock-pot..... en dan invriezen uiteraard....maar ik heb ook nog rode kooltjes in bokalen staan ( dat experiment is ook super gelukt)Theo is daar niet zo gek op... ik darentegen... weet beter... en vind rode kooltjes met gewone gekookte aardappeltjes  en een goeie sausis een ware lekkernij !.... de bokaaltjes zijn zodanig  van volume dat dit voor mij alléén meer dan genoeg is... Theo kan dan eventueel brocolli of spinazie eten.......

    Dan nog wat witte was  verzorgen en mischien moet ik de zeepfabriek laten draaien... want eerlijk gezegd... ik hou wel van de antieke geur van  het vers gewassen en buiten gedroogd linnen goed... nu zal dat niet zo goed lukken dus een gedeelte in de droogkast en de rest op de rek ....OOk de badhanddoeken droog ik het liefst op de rek... ik hoor het U al denken... op de rek dan zijn die dus keihard en stug !!.... natuurlijk, d'as de bedoeling ... waarom zou ik een klein fortuin uitgeven aan scrubs ! als je  het voor het rapen hebt... in de vorm van en handdoek, trouwens die mals gedroogde handdoeken... drogen belange niet zo goed af !!....

    Geef mij maar de goeie ouderwetse marseillezeep... met wat soda... en als spoelmiddel azijn !!...  tegen de motten hang ik dus lavendel in de kast in buideltjes....

    Als er tijd over is nog wat spelen met de software en echt een borduurpatroontje kiezen en borduren !.... het moet want eer die grote quilt ( wandtapijt met zakken) klaar zal zijn .... zal er nog wel een poosje over gaan !!....

    Ik begin de geneugten van de smart phone ... te gebruiken.... one note : een plezierig gegeven om boodschappenlijstjes mee te maken... je kan aanvinken en uitvinken hetgeen je die week nodig hebt !

    Van de kip is er niet veel over... zelfs de beentjes verdwijnen hier... Het kleine beetje kippewit dat over is ga ik omtoveren tot kip-curry.. voor theo zijn boterhammeke's ...Het is lang geleden... en hij lust daar wel pap van ( wel slecht voor de lijn natuurlijk, maar voor 1 keertje moet dat nog wel kunnen)





    28-11-2015 om 11:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslingerd aan het digitalizeren !!....

    EErst en vooral deze voormiddag koekskes gebakken ( en die zijn lekkkkkkkeerrrr ) daarna dus nog wat kleine klusjes  in verband met het huishouden.... gecontrolleerd of de kip die op het programma stond al genoeg ontdooit was... en dan hup terug de vrolijke student  .... met embird... ik had me nog thans voorgenomen om vandaag weer eens te borduren dus met de borduurarmen... en ook de Brother aan het werk te zetten ... maar het digitalizeren is zo plezierig , dat ik de tijd vergeet en voor ik er erg in had... was het tijd om de kip in den oven te steken en frietjes te snijden.... Nu eerst en vooral de ingeprente leerstof ... in de praktijk brengen..... 

    27-11-2015 om 18:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo wil dat ik de software onder de knie krijg, omdat we toch weinig kunnen doen als het vriest ..

    Dus Heb gisteren eerst wat mooie bais gemaakt, van stukskes stof , waar ik anders toch weinig mee kan aanvangen !en dus nadien de siersteken die op de Bernina staan uitgeprobeerd.... 1 soort van steken krijg ik nog niet al te goed op mijn stuk stof en dat zijn de grotere motieven meestal in bloementrosjes ofzo !.. De rest gaat allemaal om ter beter... alle soorten van combinatie's met zigzag-toestanden....en kruisjessteken... echt de max...

    had ik dat maar gehad indertijd in de lagere school bij de nonnekes ... we moesten toen een merklap naaien. dat spel verhuisde mee van klas naar volgend leerjaar... de steelsteek , de flanelsteek, de kruisjessteek... knoopsgaten aan de lopende meter ( het ene al wat krommer  en schever dan het andere Pffff... ) ik ben zelfs toendertijd gestraft geweest omdat ik zegde dat ik die per meter zou  verkopen ... leuren van deur naar deur !....

    Vandaag Kip op het programma !...ik moet terug waspoeder maken... ( de ouderwetse trend dus... die terug hip is... en vele beter voor het milieu) Sodakristallen en marseillezeep.. voor de kookwas.... de gewone kleding was ik met gewone gerapste marseillezeep...... voor de wasmachine haar onderdelen te sparen en tevens de kleuren mooi sprankelend te houden, een geut azijn.... ook in het spoelbakje ... is vele beter dan wasverzachter.... 

    Als de was op de lijn buiten kan is dat super de luxe, anders op het rekje en in het slechtste geval in de droger.... Voor diegene die net als ik al eens last hebben van vetplekskes ( spatten van bvb.. kip, lever, of spek) dus echt vet of olieplekken ... wrijf er maar eens dreft afwasmiddel op... een drupke is genoeg !!.. let wel, het moet de echte dreft zijn... gene van den aldi, lidl, carfour of Delhaize... de echte dreft ... zelfs plekken die er al jaren inzitten zullen verdwijnen.. wat ik voor die tip wil... ach ik zou zeggen met nieuwe jaar een knuffel !!....  Ik ben benieuwd , laten jullie iets weten .. als het gelukt is?....

    IK ga vandaag dus kip klaarmaken ik denk met frietjes.... of met rijst kan ook hé !!...Het eiwit was nog niet genoeg ontdooit gisteren dus ga ik direkt aan de bokkepootjes beginnen en ik ga foto's maken sé ... ik heb nog genoeg spullekes in huis... en dan maar zoeken naar een koekentrommel die groot genoeg is om die pootjes in te bewaren .... 

    Vandaag verder werken aan de lappen voor mijn wandopbergquilt! en met  embird en de de V6 van Bernina verder leren..... 

    De resultaten ...  van gisteren 













    27-11-2015 om 11:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik schrijf het al heel lang, maar nu is het ook nog eens gepubliceerd ...

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    12/11/15 om 10:29 - Bijgewerkt om 11:20

    Bron: Knack Weekend

    Nergens is er meer nep dan in de voedingsindustrie. Als je wist wat er werkelijk in fabrieksvoedsel zit, zou je het niet kopen. Dat is de grimmige boodschap van 'Slik je dat ?', waarin de Britse onderzoeksjournaliste Joanna Blythman een boekje opendoet over kant-en-klaar en voorverpakt eten.De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    Een twintigtal journalisten schuift aan tafel in de keuken van chef Sieberen Meerema in het Rotterdamse restaurant Quartier du Port. Wie hoopte op een verfijnde maaltijd komt bedrogen uit. Vandaag staat er tomatensoep op het menu en tosti's, Hollandser kan het niet. Gastheer is Will Jansen, de uitgever van het gastronomisch magazine Bouillon! dat leesvoer voor lekkerbekken levert, maar ook voor kritische eters. Eregaste is Joanna Blythman, bekroond onderzoeksjournaliste met de voedingsindustrie als favoriet werkterrein. Haar queeste naar de waarheid over de kwaliteit van supermarkteten begon eerder anekdotisch bij een voorverpakte maaltijdsalade, gekocht in een station. De inhoud zag er aantrekkelijk uit: verschillende slasoorten, quinoa, tomaatjes, peterselie. Maar waarom smaakte die salade zo anders dan huisgemaakte? En waarom bleef die indringende smaak een treinreis lang in haar mond hangen?

    Niet dat Joanna van plan was om een neurotische eter te worden of voortaan als een detective tussen de rekken van de supermarkt te sluipen. Ze begon niet aan Swallow this (in het Nederlands: Slik je dat?) met de bedoeling de lezers een vooroordeel aan te praten over alles wat uit een blik, bokaal, fles, pak, plasticzak of tube komt. Maar ze wilde wel aantonen dat zelfs als je flagrant ongezond spul als frituursnacks, papperig wit brood, fabrieksgebak en snoep mijdt, je via op het eerste gezicht onschuldig voedsel toch een hoop troep binnenkrijgt.

    Het is quasi onmogelijk om de 6000 additieven in voedsel, de smaakgevers, glansmiddelen, verbeteraars, antiklonteraars, oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, zuurteregelaars, emulgeermiddelen, antioxidanten, bindmiddelen, bleekmiddelen en zoetstoffen te mijden, om nog te zwijgen van een resem verzwegen 'hulpstoffen'.

    Want ook voorgesneden groenten, vruchtensappen, yoghurt, repen ontbijtgraan, 'traditioneel' gerijpte kazen en 'vers' vlees zijn grondiger door de allermodernste technologiemolen gehaald dan wij denken. Kortom, het is quasi onmogelijk om de 6000 additieven in voedsel, de smaakgevers, glansmiddelen, verbeteraars, antiklonteraars, oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, zuurteregelaars, emulgeermiddelen, antioxidanten, bindmiddelen, bleekmiddelen en zoetstoffen te mijden, om nog te zwijgen van een resem verzwegen 'hulpstoffen'.

    Terug naar de tomatensoep en de tosti's in Quartier du Port. Daarvan krijgen we telkens twee versies voorgeschoteld, die van chef Sieberen en een fabrieksbereiding. De 'huissoep' is gemaakt op basis van een stevige bouillon, getrokken van runderschenkel. Er zitten hele tomaten in, stukjes vlees en merg, uien en een kruidentuiltje. Hartig soepje, genre grootmoeders recept. In vergelijking daarmee smaakt de bliksoep zoals euh... bliksoep, glad en vooral heel zoet. Fingerlicking good , staat er op de doos met kant-en-klare tosti's, maar de droge korstloze toastjes, aan elkaar gelijmd met een zuinig plakje kaas, maken die belofte niet waar. Zeker niet in vergelijking met de dikke snee zelfgebakken brood van de croque-monsieur maison , belegd met ambachtelijke ham en een smeuïge laag gesmolten kaas. Simpeler kan voedsel niet zijn, maar een echte smaakbom. Klaar in een wip bovendien. Waarom zou een mens dan de voorverpakte versie kopen ?

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Joanna Blythman: "Dat vraag ik me ook af. Vooral omdat we heel vaak niet kopen wat we denken dat we kopen. Neem nu zo'n doos met voorverpakte hamburgers. Op de foto's zien ze er best aantrekkelijk uit, met die bruine strepen waardoor het lijkt alsof ze recht van de grill komen. Maar die strepen zijn een soort karamel dat erop gespoten is. En in veel gevallen bestaat zo'n hamburger uit separator- of schraapvlees, de laatste restjes die met een hogedrukmachine van botten verwijderd worden. Eigenlijk mag dat niet eens vlees heten, maar dierlijk eiwit, maar dat klinkt natuurlijk niet zo smakelijk"

    "De illegale activiteiten in de voedselketen zijn maar een fractie van het probleem. Ik heb het ook niet zozeer over de primaire voedselproductie van boeren en tuinders. We weten hoe kippen gekweekt worden en groenten geteeld, daar bestaan genoeg reportages over. Maar niét over wat er met ons eten gebeurt zodra het de fabriek binnenkomt."

    DELEN

    Voorgesneden groenten, vruchtensappen, yoghurt, repen ontbijtgraan, 'traditioneel' gerijpte kazen en 'vers' vlees zijn grondiger door de allermodernste technologiemolen gehaald dan wij denken.

    In reclamespots worden voedselbedrijven vaak voorgesteld als een uitvergrote versie van de restaurantkeuken, waar chefs in massieve ketels staan te roeren.

    Joanna Blythman : "In werkelijkheid heeft zo'n fabriek meer weg van een laboratorium waar mannen in witte jassen zo slim mogelijk eetproducten in elkaar zetten. Niet vanuit traditionele principes, maar vanuit een schone lei. Elk nieuw product is een matrix, een puzzel van mogelijke ingrediënten, ontleend aan de natuur of helemaal door de mens bedacht. Die kunnen geschikt en herschikt worden, zo nodig op moleculair niveau, en daarna op allerlei manieren en in allerlei vormen aan elkaar geplakt. Functionaliteit, dat is het buzzwoord in de voedselindustrie. Dat en geld besparen."

    "Wat mij vooral intrigeert is de volmaakt legale, dagelijkse praktijk achter de schermen. Heel vroeg in mijn onderzoek stuitte ik op het concept van het clean label, bedoeld om het wantrouwen van de consument te sussen. Met termen als antioxidant, glutenvrij, volkoren, natuurlijk, light en 'nu met minder suiker' wordt de indruk gewekt dat de producten goed voor je zijn. Maar wie dieper probeert te graven en achter het etiket wil kijken, stuit op een muur van geheimzinnigheid. Hoezo zitten er rundereiwitten in varkensworst, wat zit er in instant aardappelpuree, waarom glimmen die paprika's zo, hoe kunnen er zoetstoffen met nul calorieën bestaan ? Reken maar dat je als journalist geen antwoorden op dat soort vragen krijgt bij de servicedesks van de voedselbedrijven."

    DELEN

    Met termen als antioxidant, glutenvrij, volkoren, natuurlijk, light en 'nu met minder suiker' wordt de indruk gewekt dat de producten goed voor je zijn. Maar wie dieper probeert te graven en achter het etiket wil kijken, stuit op een muur van geheimzinnigheid.

    Hoe bent u dan aan uw informatie geraakt ?

    Blythman: "Van de openbare websites van de fabrieken die ingrediënten aan de voedingsindustrie leveren word je niet wijzer, die zijn alleen bedoeld om de bedrijven in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er bedrijfssites waarop je geabonneerd moet zijn. Als journalist krijg je geen toegang. Gelukkig waren medewerkers van een paar bedrijven wel bereid om te helpen. Door mij een dekmantel te verschaffen gaven ze mij toegang tot informatie die nog nooit in de openbaarheid kwam. Zo kon ik mij dankzij een vervalst identiteitsbewijs inschrijven voor de jaarlijkse Food Ingredients Europe -beurs, waar de bedrijven die fabrieksvoedsel maken hun inkopen doen. In 2013 vond dat driedaags gebeuren plaats in de enorme Festhalle van de Frankfurter Messe."

    "Voor wie zoals ik graag eet, is zo'n beurs een surreëel gebeuren, want niets is wat het lijkt. Een smakelijk borrelhapje van kaas met kruiden? Het bleek feta met glucono-delta-lactone te zijn, dat laatste is een 'cyclische ester van gluconzuur' die de houdbaarheid verlengt. Petitfours bleken geen eieren, boter of room te bevatten, maar een aardappeleiwitisolaat, een revolutionair ingrediënt dat 'het volume, de textuur, de stabiliteit en het mondgevoel' verschaft dat we van klassiek gebak verwachten."

    "En waarom zou een voedselfabrikant allerlei kruiden en specerijen gebruiken als je één op maat gemaakt mengsel kunt kopen dat je basisproduct precies de eigenschappen geeft die je wilt? Zo kun je voorgekookte en met water geïnjecteerde kip inwrijven met een hele variëteit van zulke mengsels die het flauwe vlees respectievelijk Chinees, Thais, Marokkaans, tandoori, Mexicaans, Italiaans of creools doen smaken. Kortom, Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender."

    Bestaat er duidelijkheid over de gevolgen voor onze gezondheid van al die chemische toevoegingen ?

    Blythman: De voedselproducenten die op beurzen als de Food Ingredients gaan shoppen, begrijpen vaak zelf niet wat ze kopen. Ze weten : dit is een substantie die maakt dat alle broden even egaal bruin uit de oven komen. Maar van het wetenschappelijk proces daarachter hebben ze geen verstand. En de consument weet al helemaal niet wat hij binnenspeelt. Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    DELEN

    Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender

    Zijn consumenten ook niet hypocriet ? We willen gezond eten, maar het mag vooral niet te veel geld en moeite kosten. Een zakje gemengde sla dat een week 'vers' blijft, dat kan toch niet. Maar het alternatief is vier verschillende slasoorten kopen en wassen.

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Blythman:"Typisch alibi-eten, die gemengde sla. Het is de gemakkelijkste manier om het vakje 'groenten' af te vinken en je het gevoel te geven dat je gezond eet. Weinig mensen vinden die sla trouwens echt lekker. Shoppen in de supermarkt is vaak een routinegebeuren, je loopt als een robot langs de rekken en koopt wat je altijd koopt. En thuis gooi je dat zakje sla in de ijskast, waar de overschot van vorige week nog ligt te rotten. Die zakjes zien er bovendien elk seizoen hetzelfde uit. Ik ben een groot voorstander van seizoengebonden eten. Ik koop graag op de markt, daar zie je : ha, nu is het tijd om asperges te eten, of bospaddenstoelen, of bloemkool. Gezond eten vergt een kleine inspanning, maar het vergroot je creativiteit in de keuken."

    Heel verleidelijk zijn de nieuwe designsupermarkten waar alles bio, ambachtelijk en authentiek is. Maar is het dat ook ?

    Blythman: "In het algemeen kun je ervan uitgaan dat biologische voeding minder toevoegingen bevat, we hebben het dan over 28 in plaats van 300, bijvoorbeeld. En in de productie van biovoeding is de zorg om het dierenwelzijn groter. Niet dat ik zo'n supermarkt binnenstap en blindelings alles geloof wat ze me voorspiegelen."

    DELEN

    Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    "Biochocolade bevat niet minder suiker dan gewone, maar het is wel biosuiker. Mijn dochter kocht vroeger altijd biologische chilisaus die 4 euro voor een klein potje kost. Maar op het etiket stonden toch een paar dingen die haar niet aanstonden. Nu maakt ze haar eigen chili, die geweldig smaakt en bijna niets kost. Zo veel moeite is het nu ook niet, het staat gewoon te pruttelen terwijl je iets anders doet."

    Meer lezen : Wat (w)eten we ? De waarheid over ons voedsel, Laurens De Meyer, Borgerhoff en Lamberigts, 19,95 euro.

    Linda Asselbergs

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    Hoe bent u dan aan uw informatie geraakt ?

    Blythman: "Van de openbare websites van de fabrieken die ingrediënten aan de voedingsindustrie leveren word je niet wijzer, die zijn alleen bedoeld om de bedrijven in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er bedrijfssites waarop je geabonneerd moet zijn. Als journalist krijg je geen toegang. Gelukkig waren medewerkers van een paar bedrijven wel bereid om te helpen. Door mij een dekmantel te verschaffen gaven ze mij toegang tot informatie die nog nooit in de openbaarheid kwam. Zo kon ik mij dankzij een vervalst identiteitsbewijs inschrijven voor de jaarlijkse Food Ingredients Europe -beurs, waar de bedrijven die fabrieksvoedsel maken hun inkopen doen. In 2013 vond dat driedaags gebeuren plaats in de enorme Festhalle van de Frankfurter Messe."

    "Voor wie zoals ik graag eet, is zo'n beurs een surreëel gebeuren, want niets is wat het lijkt. Een smakelijk borrelhapje van kaas met kruiden? Het bleek feta met glucono-delta-lactone te zijn, dat laatste is een 'cyclische ester van gluconzuur' die de houdbaarheid verlengt. Petitfours bleken geen eieren, boter of room te bevatten, maar een aardappeleiwitisolaat, een revolutionair ingrediënt dat 'het volume, de textuur, de stabiliteit en het mondgevoel' verschaft dat we van klassiek gebak verwachten."

    "En waarom zou een voedselfabrikant allerlei kruiden en specerijen gebruiken als je één op maat gemaakt mengsel kunt kopen dat je basisproduct precies de eigenschappen geeft die je wilt? Zo kun je voorgekookte en met water geïnjecteerde kip inwrijven met een hele variëteit van zulke mengsels die het flauwe vlees respectievelijk Chinees, Thais, Marokkaans, tandoori, Mexicaans, Italiaans of creools doen smaken. Kortom, Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender."

    Bestaat er duidelijkheid over de gevolgen voor onze gezondheid van al die chemische toevoegingen ?

    Blythman: De voedselproducenten die op beurzen als de Food Ingredients gaan shoppen, begrijpen vaak zelf niet wat ze kopen. Ze weten : dit is een substantie die maakt dat alle broden even egaal bruin uit de oven komen. Maar van het wetenschappelijk proces daarachter hebben ze geen verstand. En de consument weet al helemaal niet wat hij binnenspeelt. Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    DELEN

    Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender

    Zijn consumenten ook niet hypocriet ? We willen gezond eten, maar het mag vooral niet te veel geld en moeite kosten. Een zakje gemengde sla dat een week 'vers' blijft, dat kan toch niet. Maar het alternatief is vier verschillende slasoorten kopen en wassen.

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Blythman:"Typisch alibi-eten, die gemengde sla. Het is de gemakkelijkste manier om het vakje 'groenten' af te vinken en je het gevoel te geven dat je gezond eet. Weinig mensen vinden die sla trouwens echt lekker. Shoppen in de supermarkt is vaak een routinegebeuren, je loopt als een robot langs de rekken en koopt wat je altijd koopt. En thuis gooi je dat zakje sla in de ijskast, waar de overschot van vorige week nog ligt te rotten. Die zakjes zien er bovendien elk seizoen hetzelfde uit. Ik ben een groot voorstander van seizoengebonden eten. Ik koop graag op de markt, daar zie je : ha, nu is het tijd om asperges te eten, of bospaddenstoelen, of bloemkool. Gezond eten vergt een kleine inspanning, maar het vergroot je creativiteit in de keuken."

    Heel verleidelijk zijn de nieuwe designsupermarkten waar alles bio, ambachtelijk en authentiek is. Maar is het dat ook ?

    Blythman: "In het algemeen kun je ervan uitgaan dat biologische voeding minder toevoegingen bevat, we hebben het dan over 28 in plaats van 300, bijvoorbeeld. En in de productie van biovoeding is de zorg om het dierenwelzijn groter. Niet dat ik zo'n supermarkt binnenstap en blindelings alles geloof wat ze me voorspiegelen."

    DELEN

    Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    "Biochocolade bevat niet minder suiker dan gewone, maar het is wel biosuiker. Mijn dochter kocht vroeger altijd biologische chilisaus die 4 euro voor een klein potje kost. Maar op het etiket stonden toch een paar dingen die haar niet aanstonden. Nu maakt ze haar eigen chili, die geweldig smaakt en bijna niets kost. Zo veel moeite is het nu ook niet, het staat gewoon te pruttelen terwijl je iets anders doet."

    Meer lezen : Wat (w)eten we ? De waarheid over ons voedsel, Laurens De Meyer, Borgerhoff en Lamberigts, 19,95 euro.

    Linda Asselbergs

    26-11-2015 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gedooit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    de kleigrond in de tuin maakt dat het er nu spiegelglad is... dus slip, sliding away !! is er niets tegen !

    Er staat een kip te ondooien.... en ik ben van plan om  bokkepootjes te bakken ( tenminste als het eiwit ontdooit is )... nu nog een beetje opruimen.... en beginnen nadenken waar ik met al mijn spullen zal moeten blijven.... want we stapelen alles vol.... (het is allemaal maar voor eventjes ... tot er op een andere vaste plek ruimte is)..

    Ik kijk al uit naar het volgende voorjaar... want dan komen onze vrienden weer af !!.... zij hebben ons gemist en wij hen !!.....We lezen mekaar wel .... (heel dikwijls) maar echt mekaar zien is wat anders.. en toch is die vriendschap door dik en dun  een vaststaand feit !!..... 

    zo nu nog eventjes zoeken naar een gepast borduurpatroon.... want het wandtapijt gaat dus ook een soort van quilt zijn... maar dan met zakken ... 

    26-11-2015 om 10:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi badlinnen een must... veel werk, maar dan heb je ook wat !

    Wibra... Zeeman... de witte Litaer kan natuurlijk ook..... Mooi hé..... 



















    25-11-2015 om 20:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was ferm gemakkelijk !!

    Ik had nog wat pasta .... a la chinees !! ( mijn eigen brouwsel dus.. dat super meevalt, ik zal dat weeral moeten opschrijven in dat schriftje) en zo krijg ik toch een hele verzameling goodie's.... die verrassend eenvoudig en super lekker zijn... en op de koop toe... nog eens betaalbaar  !! je zal zeker geen gat in je portemonai moeten krabben om die lekkere gerechtjes klaar te maken.... ik hou ook al mijn ideetjes die ik door het uitvlooien  gevonden heb.... zodat alles wat gemakkelijker gaat... tenslotte dient gemak de mens !!... jaja!! ook dat gemak van den boerenbuiten.. maar dat bedoel ik natuurlijk niet !...

    Vandaag heb ik dus van wat lapkes eerst baisband gemaakt en die dan met de Bernina op een andere lap genaaid met mooie siersteken... ik ben dus wandtapijt met opbergmogelijkheden aan het ontwerpen....  als ik dan alles onder de knie heb.... en ik heb tijd en goesting ga ik wat spullekes voor het huishouden versieren, zoals een broodzak ( baguet) om aan de deur te hangen, als de bakkerskar langskomt... mooi versierd.... wat place-matten....wat bestekzakjes of  gecombineerd met de place-matten... wc-rolhouders...enzovoort... maar dit is dus het begin.... nu is het wat uitkijken naar de spanning, hoe het spiegelen en herhalen verloopt... dus hoe reageert de machine op het garen en op de stof !!... watkan, en wat niet kan !....Het is echt een hele complexe machine !!...waar je wel een tijdje mee zoet bent... het wandtapijt ga ik dus uitwerken met al de ingestudeerde steken en de kunstjes die de machine kan als je wat aantikt ... (op het scherm)  of aan een knop draait... 

    Dat is dus bovenop de leerstof van het digitalizeren.....  voila.... dat was het voor deze namiddag.... Heerlijk warm binnen !! Ons Pelletkachel doet goed haar best... ik ben echt dik tevreden over onze aankoop !





    25-11-2015 om 19:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het heeft gesneeuwd...

    Gisteren onder avond is het gaan sneeuwen, en het is nog goed koud dus dat klein velleke sneeuw is op de daken en auto's blijven liggen !... 

    Ik had gisteren terug verse soep gemaakt.. zoals geschreven hetgeen uit de kapotte zak was gesukkeld, prei ui en wat brocollie... op het allerlaatste als de soep al bewerkt is met de staafrmixer.. doe ik er een pakje gerookte spekjes in, blijkbaar heeft mijnen beste kameraad ... dat liever dan bollekes in de soep.. en mij maakt het niet uit; het is zelfs gemakkelijker !.... 

    S'avonds heb ik mijne fantasie eens laten werken... en heb chinese spaghettie gemaakt, zoek niet naar dat recept want het is een eigen creatie... ik heb me maar aan 1 ding mispakt en dat is aan de verse pikante pepers, die ik meegebracht heb van een inmense grote markt !.... die zijn blijkbaar dubbel zo "hot" dan de gekende kleine rooie peperkes .. ik heb maar een halve gebruikt zonder de zaadjes maar we kregen er verdorie een loopneus van... Het is voor herhaling vatbaar maar dan zonder die hete gevallekes.... 

    Nu eerst en vooral Baisband gaan fabriceren, want ik ga dus vandaag geen software open klikken ( daar geraak ik niet van weg) maar dus de strijkplank, snijplank en rolmes.... 

    Zelfs als je nog geen borduurmodule (arm) hebt kan je met de meeste Bernina's mooie versieringen maken op kinderkleding, tafellinnen etc. zie foto's 

    Mijn manneke is zo lief om met de gewone stofzuiger de woonkamer eens onder handen te pakken... 

    Vaststelling over de nieuwe soort pellets .... de max !! ik kan het niet anders noemen !!.....









    25-11-2015 om 12:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is heel frissekes amai mijn schoenzolen....

    vandaag de grote dubbele deur uit mekaar halen en al naar de ruitjesschuur brengen.. als die geplaatst is zal dat toch veel schelen in de kou, uiteraad moeten we dan de grote deur die naar de koer leid ook sluiten...  voila ik ga verder doen 

    24-11-2015 om 10:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt kouder....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Buiten het sokken breien ( met de machine komt het er niet van die staat nog steeds beneden )maar de lange ritten ... met de camionet , dan heb ik de sokkennaaldjes in den aanslag !!.... 

    En als het kouder wordt , dan krijgen de meeste breisters.... goesting om weer iets moois en bovendien ook nog eens lekker warm in mekaar te peuteren.... je moet eens kijken wat voor iets moois deze ontwerpster bedacht heeft... en voor diegene die het patroon willen... sorry ik heb dat niet... ik ga dat wel uitzoeken, maar dat is voor persoonlijk gebruik ... dus geen mailtjes sturen... want ik heb daar den tijd toch niet voor !!.... 

    23-11-2015 om 19:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is mijn mateke een schat !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij is het kleine raam op het eerste verdiep van de schuur al aan het inzetten.... er was een foutje ( door de fabrikant gezien... ze waren vergeten van er kruisen in te zetten.... maar het is ook nog eens meer dan 10 cm's de kort..Pfff... made in... Ik denk dat ze in china betere prullen verkopen amai, amai....en ze vragen voor alles nog eens fabeleuse prijzen.... tssss !!.... maar Theo zal  dat weeral oplossen !!!...De verse broodpudding staat af te koelen.... ( ik kon me niet houden om al eens te proeven de broodpudding was nog lauw, maar ik vond hem in elk geval heel lekker... deze keer met een koffiesmaakske en iets minder gebakken... meer mijne smaak... de andere was ook heel lekker maar voor mij te droog... 

    Ik hou echt van dit soort van gebak... toen ik nog groen achter mijn oren was, was er achter de grote school... Handel, wetenschappen en etalage .. een piepklein kruidenierke , die mensen werden rijk van broodpudding te verkopen... broodpudding en koffiekoeken.... met grote platen te gelijk werden die binnen gebracht door de plaatselijke bakker van dienst....  Toen was het nog in franken dat er betaald werd, en ik geloof dat dat toen iets van een 5 frank voor zo een ferm stuk was.... en die was echt lekker... de smaak varïeerde al eens naargelang de ingredienten, veel oude koffiekoeken met creme , dan was die broodpudding nog eens zo lekker !!....dat is me altijd bijgebleven... ik ben nooit meer naar dat winkeltje geweest... het lag een beetje buiten het zichtsveld als je met de trein en de tram naar Gent op strooptocht ging... want ze hebben daar hele toffe winkelstraatjes.... Bovenop de veldstraaat en de korenmarkt.... Waar is den tijd naar toe.... als je dan van de Korenmarkt naar de vrijdagse Markt wandelde, dan had je zo een versmalling en op de kop van die versmalling had/heb je daar de mosterdwinkel : Tierenteyn.... Voor Mosterd en Azijn moet je bij Tierenteyn zijn... de winkel is nog in al zijn mooie oude glorie bewaard gebleven....  met mooie delfsblauwe vaten....en een mooi eikenhouten interieur... met snijwerk... Het winkeltje is niet echt groot... maar zoals het in de middeleeuwen was... kleinschalig , het echte mosterdgebeuren, was achter de mooie glazen deur.....  

    Zo heb je in antwerpen de fameuse bakker goosens... waar ze in het weekend met vier mensen bestellen.... waar je nog echt worstenbrood, cramique, en rogge verdommeke kan krijgen zonder op voorhand te bestellen, allerhande ouderwetse gebakskes... je verteerd je hart als je voor de piepkleine vitrine's staat , want de winkel is maar een badkamer groot... en dan bedoel ik een gewone niet te grote badkamer !!.... de mensen staan aan te schuiven tot halverwege ( gelukkig) verkeersvrije wandelstraat !!... elke zaterdag en zondag opnieuw 

    23-11-2015 om 15:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YEs Yes yes!!

    Er waren twee zakken gescheurd ( door de messen van de vorklift denk ik ) dus die zijn onmiddelijk in onze kolenbussen gegaan... spiksplinternieuw uiteraard!..die hebben we kunnen kopen met kolenschep en al...maar laatst vernoemde gebruiken we niet...in gegalvaniseerd metaal net zoals vroeger !

    We hebben er vier, want er gaan  2,5 van die bussen uit zo een zak... als je dan eens wat minder bent , ziek of te druk heb je ze maar te grabbelen....

    Vandaag dus terug wat lekkers uit de oven toveren !!....de gehaktballekes asembleren om tesamen met de witte boontjes in tomatensaus  op tafel te zetten...

    Theo die gaat waarschijnlijk nog wat van die ijzeren banden aan mekaar lassen... zodat we deze week het raam en de grote glazen deur kunnen zetten het zal een groot verschil zijn !!....

    Het verder studeren met de embird gaat goed... het is in het begin wel zoeken naar al die toestanden die je moet aanklikken, met de linker of met de rechtermuisknop... maar het komt zeker en vast goed !... ik kwam ook tot de vaststelling dat ik geen oplosbaar soluvlies meer rijk ben... dus dat zal kopen geblazen zijn... en waar moet ik dat hier vinden... de dichtst bijzijnde winkel is verdorie in Dyon 

    Maar goed ... het is niet echt dringend !! we hebben geduld en tijd !! voila ik zal er eens aanvliegen sé !!..

    23-11-2015 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé, ons avondprakske is ook al binnen gespeeld !

    Super gemakkelijk.... den overschot van de stoemp... en stoofvlees... theo had het lumineuse idee om stoofvlees uit de vriezer te plukken... dat was dus super gemakkelijk.... en toch was het gene lui wijvenkost, want alles was home made !.....nu nog een beetje oefenen zeker... ik was bezig met het programma van Embird om een foto naar een borduurpatroon om te zetten, het zal wel heel gemakkelijk zijn , als ge het onder de knie hebt !!... laten we hopen dat dit voor mij ook zo zal zijn... het is een massa gegevens dat mijn oude en grijze cellekes moeten verwerken !!... ja !!.. ik weet het ik heb nu duizenden patroontjes... allemaal om ter mooier, maar ik heb iets tegen TE gemakkelijk... ik zet graag mijn tanden in iets.... gemakkelijk d'as voor loozers !!. ...Die afhaken als het wat tegen wringt !

    22-11-2015 om 18:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila om klokslag 13 uur was de camionette leeg !

    75 zakken van 15 kilo's...een groot gedeelte boven... en een kleiner gedeelte op het gelijkvloers...

    er staan nog twee volledige palletten op ons te wachten... en we hebben daar een volledig jaar de tijd voor, ( ik denk goeie klanten zelfs langer )...van de vorige stookperiode hadden we nog een halve pallet over.. dus die gaan we natuurkijk eerst opgebruiken.... maar ik ben erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van de nieuwe lading.... 

    Deze avond is het terug stoemp met een doos stoofvlees uit de vriezer... en morgen ballekes in tomatensaus met witte boontjes en puree !!...

    Deze middag het houtakkersbrood... gesmult ( wat een luxe) en het sneetje dat nog overschoot met lekkere kweeperen jam.. mensen d'as toch lekker zulle !!.... amai...

    de mengeling voor bodding staat nog steeds klef te wachten, dat zal een werkske zijn voor morgen in de voormiddag..Nu effekes bekomen van het sleuren.... Het was vlug , maar ook heftig !!...en omdat we voor de regen of de sneeuw in huis wilden... dus een extra tandje bijgestoken.. zodanig dat we schudden van den honger !!....

    en u nog wat oefenen en mijn borduurpatronen nog eens bewonderen 

    22-11-2015 om 14:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is goe fris... we zullen moeten werken om ons te verwarmen ( buiten uiteraard)

    De camionet leegmaken...reken maar uit.. 1000kg en een kletske !.. allemaal zakskes van 15 kilo ... een gedeelte van den eerste keer boven.... lekker op de pallettenwagen en huppekee... pompen tot die  kan afgeladen worden op het eerste verdiep !....

    Gisteren avond na de lekkere boerenkost.... vol op aan het oefenen geweest met de software... en mijn ogen uitgekeken naar de duizenden, ( ja inderdaad duizenden) mooie patronen die ik erbij heb gekocht ) ook verschillende van dakota .. en die zijn normaliter toch heel prijzig, mooie kant .. dat wil zeggen je borduurt op een soort van versteviging , die je  nadien nat maakt en die helemaal verdwenen is... resultaat echte kant... en rond deze tijd zijn er veel van de borduurmaatjes die allerlei moois maken voor aan het raam of in de kerstboom... IK ben zo een 14 geleden  met de kerstmis affaire's gestopt.... voor mij was er de lol af !!..... de naweeën van dit alles zal zich later wel vertalen..... Het is wel spijtig dat ik geen patroontjes heb van lorelie.. die zijn bangelijk mooi... en worden ontworpen door twee vrouwen... een japanse en een amerikaanse !..... dus nog eventjes zoeken om ook hier aan te geraken....

    Bovenop het werk als krachtpatser.... staat er nog een grote teil ( plastieke mengkom van de grote kenwoodrobot) stokbrood uit de vriezer te weken.... met koffie rozijntjes room  , suiker en melk... als alles goe doorweekt is de zaak goed mengen, en dan is het dus 1 grote bak blubber die lekker ruikt, naar vanille , en koffie....de broden waren al van gisteren uitgehaald, dus nu bikkelhard.... echt oud brood dus ...hahahaha..... als de brij in mijn opvatting goed is , gaan er nog lekkere toestandjes in die zoet zijn... en die eigenlijk al veel te lang leven.. ( d'as hier een redelijk probleem, want hier wordt niets oud als het zoet is , maar daar pas ik dan een mouw aan .. door een lat chocolade in stukjes te hakken... (of pralines, maar die zijn hier niet echt heel lekker,ze smaken een beetje naar de koetjesrepen van heel vroeger, een watersmaakske dus,wij zijn callebaut chocolade gewoon of cote-d'or.... en ik kan moeilijk speciaal pralines gaan kopen van Leonidas  om die door het beslag van de broodpudding te roeren... maar het komt goed , goe geweten...

    Deze avond de overschot van de stoemp..... njam.... alé, ons mouwen opstropen en aan de slag!

    Deze middag is het een houtakkersbrood.... met eierkoek en spekskes !!

    22-11-2015 om 10:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ruikt al een ganse tijd naar sneeuw.... ( ja sé ik vind dat ge dat kan ruiken )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen zal er hier wel iets of wat wit liggen denk ik ( naargelang het verder droog blijft en koud genoeg )

    Dus zijn we in verband met ons avondeten den boer opgetrokken ttz. gewoon (h)eerlijke boeremensenkost... zonder franje's...  een soort van hutsepot, maar dan in de droge versie... echte hutsepot is een soort van hele dikke grove maaltijdsoep .. met grote stukken aardappel, stukken savooi, hele spruitjes, boontjes erwtjes en wortels... stukken (varkens)rib... een stuk spek... worsten etc.... als je dat in een restaurant gaat eten... krijg je een lepel , een vork en een mes... en meestal ook nog eens een goed gevulde broodmand met lekker grof brood !.... de soep lepel je .. de rest snij je met mes en vork en wordt ook zo opgegeten.... 

    bij de hutsepotstoemp is er enkel het vocht van de groenten ( eigenlijk het sap) gebruikt ik doe er voor de goeie smaak ook nog een grabbel spekjes bij die ik lekker laat uitbakken , in dit vet doe ik een ajuin of twee lekker glazig bakken met een klein beetje een bruin randje en dan gaan eerst de gekookte aardappels en de wortelen in dit mengsel.. worden fijn gestampt en dan al de rest van de groenten die ik voorhanden heb.... buiten tomaten kan je zowat alles gebruiken.... bij ons was het dus ajuin, wortel, erwten savooi en princesseboontjes....  een goeie klodder mosterd maakt de zaak af !......

    Wil je de boerentrend verder zetten ( waaslands) dan smeer je s'anderendaags den overschot (opgewarmd)op een goeie grove boterham... voila ... we kunnen er weeral tegen !

    21-11-2015 om 18:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amai dat spookt hier sé !!

    De tekst die ik al getypt had.. huppekee ... helemaal ribbedebie !!.... 

    De facteur heeft mijn Nederlands pakske gebracht, récomandér oftewel aangetekend !! Het kost meer.. 11 euro namelijk, maar dan kan het (minder) verloren geraken....

    De software voor de borduurmachines !!... embird, PE-design... en nog 25000 patroontjes over van alles !!

    Just in tijds want ik heb een borduurmaatje ( Belgie) beloofd om een paar mooie duurdere patroontjes in te scannen en te digitalizeren.... dus van een plaatje een patroontje maken.... 

    Ik denk niet dat zijzelf degitaliseerd...persoonlijk vind ik het digitalizeren plezieriger dan het borduren zelf... uiteraard is dat natuurlijk voor mij ook heel aangenaam zeker als je  uit de hoek kan komen met mooie gepersonalizeerde badhanddoeken en ander huislinnen.... 

    kraamcadeautjes, verjaardagsgeschenken enzovoort.... uiteraard moet je het niet voor de goeie koop doen.... want voor de aankoop van dat machien heb je al een nieuwe auto.... je moet het echt graag bezig zijn met je handen ....en wie dan digitalizeerd is ook nog eens bezig met zijn grijze massa te ontwikkelen en te gebruiken !!....  Een wereldje op zichzelf !!....

    Ik ben van plan om een gedeelte van mijn spinnewielen van de hand te doen... als ik er twee over houd is dat genoeg!..... mischien eens polsen in de STates .... Canada.. want daar hebben ze nog veel geld over voor al die spullen... vroeger gaf ik veel weg !!.... maar dat is nu toch wel gedaan... stank voor dank... nee dankjewel  geef mijn part maar aan de kat !

    21-11-2015 om 10:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag op ons plooi komen

    en de regen is daar dan een welkom gegeven door... anders was het toch de zakken pellets uitladen, nu is dat wachten  tot het droog is buiten... iets meer dan 1000 kilo's.. me zijn tweetjes vlug gebeurd...

    Theo is een spelleke aan het spelen.. en ik nog wat oefenen met de software van Bernina.... time is money, en al spelende leren... is dus super...Ik wil later alles personalizeren en af en toe iets zeer persoonlijks aan de klanten kunnen aanbieden als welkoms geschenk of als afscheidscadeautje.... ( uiteraard voor diegene die het waard zijn...het is niet zo dat dit een geschreven wet zal zijn !!....

    Nu eventjes iets leuks ontwerpen voor de hondenmand.... kussenovertrek !

    het duurt nog wel eventjes .... maar ik denk dat dit toch iets vrolijk zal worden !







    20-11-2015 om 14:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    de_nieuwe_armen
    blog.seniorennet.be/de_nieu
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!